- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meghozta az RTXMG és RTXNTC fejlesztőkörnyezetét az NVIDIA
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Chaser #90681 üzenetére
Nem akarom ész nélkül csinálni, mert simán el is kúrhatom a hangzást. Épp ezért keresek olyan céget, aki ért hozzá, kiméri, javaslatot tesz, esetleg van is hozzá brigádja, aki szakszerűen telepíti, stb.
A perfectacoustic.hu hirdetéseit láttam már, de nem tudok róluk semmit. Van velük valakinek bármilyen tapasztalata? Esetleg más, hasonló céggel?
Hirtelen eszembe jutott még a dreamcinema.hu, de nem tudom, hogy ők csak komplett telepítést vállalnak, vagy ilyen utókezelést is, meg azt sem, hogy mire számíthatok.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Chaser #90637 üzenetére
Zensor7 árából én ezt vettem, kb. 1 évesen igaz, gari nélkül, mert a papírjai nincsenek meg. De a két hangfal össze sem hasonlítható egymással hangban és nem csak azért, mert több mint 2x drágább a Proac. Ezen kívül van/lenne még ezer lehetőséged, én most csak egyetlen példát hoztam fel arra, hogy félár alatt is lehet venni nagyon fiatal és eredetileg viszonylag drága dobozokat, amik bőven sokkal jobbak, mint a Zensor7.
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz
Chaser #90639 üzenetére
Meg kéne nézned közelebbről egy 20 vagy 30 éves B&W-t, Missont, vagy bármilyen dobozt. A dobozok nagy előnye, hogy láthatod, hallhatod, ha bajuk van. Belsejében a hangváltó nem lesz csapágyas (30 évesen szorulhat alkatrész cserére, de ez sem igazán jellemző normál felhasználás mellett). Ha 30 évesen nem tapasztalod hibájukat, akkor miért nem veszel-nézel olcsóbban olyat, ami sokkal jobb hangú a Daliktól?
Ráadásul még nem volt rendszered, nem tudod, milyen az igazán jó, ami Számodra igazán jó lehet, ha nem válik be az első, egy használtnál sokkal kisebb az esélye, hogy számottevő bukóval tudj rajta túl adni, az új (esetedben nem teljesen új) megvétel után kevesebbet ér, ha nem válik be, máris vesztettél rajta komoly összegeket...
Valószínűleg tetszene neked a hangja annak a Dalinak, de ugyanígy más is tetszene, nincs érdemi össze hasonlítási alapod...de a döntés a tiéd.
Én keresnék a helyedben 100 ezer alatt (vagy környékén) olyan dobozokat, amik elismert darabok, mai napig jó hírük van, ha ez nem tetszik, ugyanígy tovább tudod adni, keresni fogják és más is megveszi annyiért, amennyiért Te megvetted. -
salesman
őstag
válasz
Chaser #90599 üzenetére
Semmi. Ezek szerint nem ment át az irónia. Amit a fórumtárs linkelt, az egy erősítőnek csúfolt kütyü, én pedig segítő szándékkal linkeltem az adott árkategóriába tartozó, alapfokú erősítőt.
(#90601) Tamoo
A laptoptól a hangfalig minden berendezésemet használtam vettem. És egyiket sem bántam meg...[ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Chaser #90548 üzenetére
Első hifi cuccaim nekem is újak voltak, de nagy hiba volt. Használtan kategóriákkal jobbat lehet venni ugyanannyiért. Ezek az alsó kategóriás cuccok általában nagyon szerény dinamikával rendelkeznek, összemossák a zenét, legtöbbjük nagyon messze van egy normális kiegyenlített hangtól. AVX-en is elég sok megbízható ember árul, nem lomis cuccokat és az igényesebbek azért nagyon vigyáznak a dolgaikra. Egy hangdobozban pl. túl sokminden nem romolhat el, de ha ilyen félelmeid vannak vigyél magaddal egy tapasztaltabb ismerőst, több szem többet lát. Erősítőkben pedig nem a szolgáltatásokat kell nézni. 15ért veszel mellé pl. egy google chromecast audiót és tolhatod rá a zenét telóról ha ez a hepped.
Én utálom bejáratni a cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Chaser #90534 üzenetére
A fenti Yamahák passzolhatnak,de nem ismerem őket (sem), hallgatni kéne, tesztelni, erre ritkán van mód, főleg új darabok esetén. Használtakból széles a skála, Mission, Dali, B&W, Tannoy, Warfedale, Canton, s ezt sorolni lehetne hosszasan, hogy mik azok a márkák, amiknek bizonyos tipusaik megfelelhetnek. Erősítőkben szintén nagy a választék, voltak legendásnak számító darabok NAD, Rotel, CA, Marantz, Denon, stb között, amiknek egy-egy típusa (vagy általánosan a márka gyártmányai) ma is jónak számítanak.
AVX-en, Hifipiacon, vagy akár a Jófogáson, Hardveraprón érdemes keresgélni, ha megtetszik valami, linkeld. -
törölt tag
válasz
Chaser #90531 üzenetére
Ebből a keretből ez a kívánságlista nem teljesíthető, ezért nem próbált senki segíteni. Hangdoboz akad 100 ezer körül több is, ami jó, valódi mély hangokkal, terhelhetőséggel, és emellett remek térképzéssel párosul, de emellé már erősítőre nem marad pénz, forrásra pláne, na meg a kábelek...mélynyomóval ne tervezz, egyszerűen szükségtelen. A 150 (plusz egy kicsi) elég lehet okosan beosztva egy erősítődoboz párosra. Emellé kéne még tenni, s pl egy hálózati lejátszót beszerezni későbbiekben, ami egyben DAC is lenne (nekem a Marantz NA6005 lett).
Ez a megoldás életszerűbb a kívánságlistádat elnézve. Ha mindenképp fordulnál sok szolgáltatással rendelkező erősítő felé, ami minden egyben készülék, akkor CA készüléket kereshetsz, általánosan jobb lehet a Yamahánál, de AudioLab is útba eshet alkalmanként. Először válasz erősítőt, (főleg, ha sokat tudót szeretnél), utána ahhoz hangdobozt.
AVX, Hifipiac...
Snoop-y: Egész korrekt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Tőzsde és gazdaság
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Óra topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Meghozta az RTXMG és RTXNTC fejlesztőkörnyezetét az NVIDIA
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- További aktív témák...