Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10447 üzenetére
Annyira nem,csak próbálkozni kell,melyik az az eszköz,amelynek az átdugásával,nem lesz érzékelhető a zaj,de az sem kizárt,hogy ezt ennyire egyszerüen,megtudod oldani,segédeszköz nélkül.:
Logikailag,ezen a táphálózatról lehúznék mindent,és csak a pc+erősitőt kötném be,főleg este,amikor csendesebb a környezet.
igy nem érzékelhető a zaj,akkor,én az antennára tippelnék, /egy,galvanikus leválasztást megérne,/,de egyenként visszadugva,az eszközöket,figyeld,hogy,mikor jelentkezik azaj,és az antenna,legyen utoljára visszadugva.Ez sem segit,akkor komolyabb szakértelmet,beavatkozást kiván.
-
Rolesz92
tag
Sziasztok! Új vagyok még a témában, a segítségeteket kérném. Pc-hez szeretnék rendszert jelenleg egy Genius HT 5.1-et használok alaplapi kártyával zenehallgatásra(ezt kéne túlszárnyalni), de most gondolkodom egy erősítő és hangfalak beszerzésén. A szobám viszonylag kicsi 16nm szóval ahogy eddig megtudtam a topikból állóhangfalak kizárva.
Erősítőre egy használt Denonra gondoltam, linkelhetnétek, hogy melyik lenne jó.
Hangfalakból megtudtam hogy főleg housera JBL lenne jó. Találtam használtan egy JBL LX44G-t 30 ezerért, de az állítólag nagyon régi szóval nem tudom... Viszont van újonnan JBL Control One 35 ezerért ez elvileg 3 utas, de erről a típusról nem tudok semmit. jó lenne ez?
Hangkártyából meg jó az alaplapi vagy ehhez a rendszerhez már megéri cserélni? Tudom, hogy az e-mu a legjobb 17k körül mennek használtan, szóval ha azt mondjátok megéri lehet megfontolom...Ja és a legfontosabbat hagytam ki hangerőben bőven elégedett vagyok a jelenlegi rendszeremmel ezt is legtöbbször negyed maximum fél hangerőn hallgatom, szóval csak a hang minőség szempontjából érdekelne az egész...
-
looser
addikt
Hangszóróknál mit befolyásol az impedancia? Hangminőségre nincs befolyása annak, hogy 4 vagy 8 ohmos egy doboz, ugye?
Más. Ha nagyon összetett lenne a probléma, ráteszem a számítógépre a régi Creative 5.1 szettet (2.1-ben, ahogy sokáig volt
) és azzal elleszek, a hifi pedig marad a számítógépfüggetlen ellazulás kelléke. Esetleg laptoppal a hasamon....
-
looser
addikt
Átdugtam azt az elosztót, amin most van egy TV, VHS, DVD, erősítő abba, amelyiken a számítógép is van. Ez az ág egy T-elosztóval indul (azon van a router, hogy független legyen) a T másik felén van egy kapcsolós elosztó (amit estére lekapcsolok), ezen van egy monitor, számítógép (Corsair VX450-es táppal), egy asztali lámpa (E14 13W-os energiatakarékos izzóval
) és egy Logitech kormány adaptere. Nos, ezen eszközök mellé dugtam át az eredetileg a szoba másik felén lévő (egy mindössze 9m2-es szobáról van szó) földelt elosztó dugóját. A zaj megmaradt.
Laptopról ugye kvázi zajmentes, de ahogy bedugom akár a számítógép által is használt elosztóba, akár a tv-dvd stb. elosztójába (visszatettem eredeti helyükre) mindkét helyen azonnal jelentkezik a zaj (ki-be húztam a tápcsatit a notiból). Fogas, ugye? -
Ebit
addikt
válasz
looser #10443 üzenetére
Viszont tápfüggetlenül egy laptopról (akksiról ment) a Behringert áttettem és a zaj nem jelentkezett.
Ezt irtad,innentől kezdve,egyértelmű,hogyelsősorban tápellátás oldalon,van a problémád,nem a jelföldel.
érdemes,még a jó öreg haálózati dugót elforditom 180 fokkal trükköt is bevetni. -
eclipse006
őstag
válasz
Tristis #10444 üzenetére
Azért Mercury táp sosem volt a gépembe,ennyire nem vagyok igénytelen. Abban az időszakban volt, amikor még a Bartonos AMD korszak tombolt. Én sosem hallgattam zenét úgy igazán számítógépről. Az összes lossless zenémet kiírom audióba és úgy hallgatom a rendszeremen, ennek szerintem van köze a zenei minőséghez.
Egyébként meg egy saját tapasztalatomat osztottam meg ami nem kamu,és szerintem nem olyan hihetetlen, de úgylátszik felesleges magyarázkodnom. -
Tristis
őstag
válasz
eclipse006 #10438 üzenetére
Az, hogy valaki képes Mercury márkájú tápegységet egyáltalán a számítógépébe rakni pl. költségcsökkentés címén (holott a hatásfoka miatt már drágább) és ezen keresztül valami alap hangkiadó eszközön zenét hallgatni és erre azt mondani, hogy bármi köze van a zenei minőséghez... nos, ez legyen ne az én bajom.
Az én Cd-romom zajosságát saját fülecskémmel hallom durván, nem kell hozzá hangkártya
-
looser
addikt
Most már fáradok, de holnap még kipróbálom, hogy a laptop tápját bedugom ide a számítógépébe és megint rádugom az usb-s hangkarit, azután ha jön a búgás, akkor oda, ahova az erősítőt dugtam. Beszámolok
-
AMDFan
addikt
válasz
eclipse006 #10438 üzenetére
Nekem ezzel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy normális alaplapon se az integrált nem zajos, se a PCI-os, szar alaplapon meg mindkettő zajos.
-
eclipse006
őstag
válasz
Archer #10433 üzenetére
Végig néztem az erősítőket, szerintem kb mindegy hogy melyiket veszed,persze ár szempontjából az első éri meg a legjobban, leszámítva hogy a tetején van karc,de nem vészes. Szerintem inkább a Videoton hangfal a gyenge pont, egy jobb hangfallal nagyságrendekkel jobb rendszert hozhatnál össze.
Ahogy elnéztem csak az utolsó jelöltet gyártották Japánban, persze attól még jó a többi is.
Én lehet az első jelölt mellett döntenék. -
Archer
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Pc-s hangcuccról erősítő+hangfal kombóra szeretnék váltani. Egyelőre ott tartok, hogy van itthon egy pár megkímélt Videoton Saphir I.hangfal, majd később váltok ha lesz pénzem de most hozzájuk kéne valami használt erősítő. Vaterán nézem pár Denont 20-25k-s kategóriában, ezek nem tűnnek nagyon legyepáltnak, szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
-
Tristis
őstag
válasz
eclipse006 #10428 üzenetére
Belső hangkarik zajossága egyfajta legendárium, amelyet valaki elkezdett elmesélni és mindenki szépen átvett majd igazságként terjeszti.
Egy normális belső hangkártya (nem integrált és társai) zajszintje csúnyán a béka segge alatt van maradjunk annyiban.
-
looser
addikt
Uraim! Az integrált bigyóra áttéve (egy rca->3,5" jack átalakítóval) a zaj megmaradt, ugyanolyan zavaró. Viszont tápfüggetlenül egy laptopról (akksiról ment) a Behringert áttettem és a zaj nem jelentkezett.
Viszont, amit KMT javasolt, az megoldás lehet; évekkel ezelőtt volt egy problémánk a melóhelyen, egy kollégám képenyője vibrált folyamatosan, mindent széthúztunk, majd újra össze, de semmi. Egy óra is eltelt már, mire kipróbáltuk a tápkábelek egy elosztóra tételét amikor is eltűnt a zavar. A nyomtató külön falialjzaton volt, ő volt a ludas, ahogy lehúztuk őt megszűnt a vibra. Szóval könnyen lehet, hogy ez meg fogja oldani, de megcsinálom a jövő héten, mert nagyon gáz... Köszi a tippeket! -
looser
addikt
válasz
Tristis #10426 üzenetére
Köszönet a válaszért!
Átnéztem az összes csatlakozót; elsőként a rákötött 4 eszköz (dvd, számítógép, tv, O!Play), s a számítógép rca kábelét kihúzva a zaj megszűnik. Egy USB-s Behringer UCA-202-t használok, annak arany(színű) kimeneteire dugva egy Kácsa-féle RCA-összekötő (kb. 2 éve használom, 5m-es, akkor 2-3e ft körül volt), ami eddig nem okozott gondot sosem. Szóval akár a hangkártyáról húzom le, akár az erősítőből ki: nincs zaj. Na ez is fogaslehet, hogy be kellene szereznem egy belső hangkártyát, mert ez túl sok zajt szed össze?
-
Tristis
őstag
válasz
looser #10425 üzenetére
Ha nem erősödik akkor valószínűleg zavarja valamely másik fogyasztó az erősítőt. Mivel írtad, hogy mindegyik bemeneten, így kizárhatjuk a bemenet kontakt problémáit, és mivel a zaj erőssége konstans valószínűleg nem is forrás okozza. Áramellátással próbálkozz elsőként.
-
looser
addikt
válasz
eclipse006 #10424 üzenetére
Köszi!
Tényleg kellemesen szól, viszont... van egy kis problémám, mégpedig az, hogy letekerve a hangerőt is valami vibrálás hallatszik a hangszórókból, bármelyik bemenetre kapcsolom. Ilyen az előző 'erősítőnél' nem volt, csak ugye a zaj erősödött a hangerő növeltével, de ez most olyan, mint az a jel, amit a csillagászok fogtak a Függetlenség napjában az idegenek érkezése előtt. Elég zavaró.
-
rii
nagyúr
ááá'bazd sz*rul írtam le a macintosh nevét .... nem az erősítőre -mcintosh- , hanem a harapott almára gondoltam ... konkrétan map pro-ra cinema dispay-el
-
rii
nagyúr
tetszeni nekem is valami hasonló tetszene .... csak ezek az eszközök szerény véleményem szerint akkor nézek ki jól egy szobában, ha nem mellék- hanem főszereplő lehet design-jával és megjelenésével - akárcsak egy machintos. Lévén nagyon letisztult a design. Szerintem kell neki tér ,amiből kiemelkedhet, amiben ő magam lehet a kotraszt.
egy egyszobás kecóban meg ugye ez nem adott. És innentől kezdve meg is van herélve, hogy mi néz ki jól, meg mi nem.
-
Pety
senior tag
Azért kint általában nagyobb esélyed van hibátlan példányt találni,de megértelek ha nem akarsz innen venni.Most a ájró árfolyam sem kedvez ennek egyébként.
Sosem voltam nagy tuner rajongó nekem ez nem is tetszik (lehet izlésficamos vagyok),de nagy pénzt nem érdemes költeni ezekre mert nincs normális MINŐSÉGŰ rádióadó sem,ráadásul majdnem mindeni borzasztó minőségben adja a zenéket túlvezérelve...... -
rii
nagyúr
kva tea ... nem'tok aludni
google - avx.hu:
" ... Nagyon egyszerű a feladvány megoldása. A stage szeriából 3 szintű készülék készült nevük 1, 2, 3 utána 4, 5, 6. Stage 1-ből fel lehetett fejleszteni a készüléket Stage 2-re, de akár Stage 3-ra egykét gyári kit beépítésével, kicserélésével úgymint, jobb tápellátás, jobb limenet audió áramkör, jobb magasabb minőségű DA ... magasbb osztályba lépett a lejátszó. Az első széria az 1, 2, 3 kb 1994 után került piacra, a 4, 5, 6 ha jól tudom 98 után.
A fórutárs vett Stage 2-est, amit később tovább javítottak 3-ra, de az akkor már Stage 6 néven futott. .... " -
rii
nagyúr
sz'asztok
nem tudja valaki a Micromega-k családfát?
Van a Stage, meg a Minium, de hogy hogy jönnek egymás után, időben ... és mi az ami ajánlott, vagy nem ajánlott ebből a márkából? Még Emvy ajánlotta ezt a márkát köbö 5 éve, és most vagyok erősítő váltás előtt...
-
rii
nagyúr
sajnos engem nem akar még a ebay elárasztani a kegyeivel (-:
ami itthon 10.000 Ft. (a somy ST 2950F) (tudom, mert már 2-t is vettem) az ott minum 11.000 de van 20.000 körül is ... sőőt ... félrebeszélek 30.000 )))-:
amire még rájön a posta, és hogy én nem tudok rendelni ebay-ről
de hogy ez mi ... meg ez .. meg ez ... meg ez .... Oo jó-jó persze... kva régi régiségek
(#10409) L4D1K: köszi ... ezentúl nézem ezt is majd
-
Tristis
őstag
Kénytelen vagyok egyet érteni úgy körülbelül. Kicsit öregecskék a falak, de valóban, ez a Tannoy is kevés lenne mélyügyileg, Heco nem hifi téma, marad a másik két tesó.
Egyébként én Tannoy F4-et ajánlanék, ha találnál egyet... Kevésbé jó erősítővel (enyém az eléggé dúúúrva
) szépen torzít a basszus és olyan mélyei lesznek olcsóbb kábelekkel hogy ihaj!
Ezt abszolút nem bántásként, hanem jó értelemben mondom! H/K-val sose hallgattam a kicsikémet, így nem tudom megmondani mennyire szeretik egymást. Ez a hangfal meg nem lenne 20 éves...
-
KMT
addikt
válasz
Henryk #10411 üzenetére
Nem ismerem ezt az IQ-t (csak a másik félét
), de én a helyedben azzal kezdenék. Csak jól hallgasd meg, nagyobb hangerőn is, meg nézd jól meg, hogy tényleg hibátlan-e. Utána JBL, majd tannoy. A heco-t kizárnám.
(#10406) rii
Nem. A 3020 a menő manó. Bármiféle betű nélkül. -
Henryk
aktív tag
No, alakul a dolog, a Juli bármelyik pillanatban itt lehet, a H/K 610-es is meg lesz oldva úgy néz ki, így már csak hangfalak hiányoznak.
Végigtúrtam nagyjából a hirdetéseket, és találtam párat ami szóba jöhet, úgy ránézésre tetszés szerinti sorban.
TANNOY mx-3 M
Heco Spirit 400
Mordaunt Short MS906
I.Q TED 4
JBL TLX 320MkII
JBL HLS 620Ezek között nem tudok dönteni, igazából az első 3-al szemeztem koruk, esztétikai kinézetük miatt, de nem tudom, mondtátok hogy a JBL-ek jobban illenek a H/K-hoz, de elég réginek néznek ki., és nem nagyon illenek a szobába. De lehet hogy a többi is ugyanolyan jó, vagy jobb lenne.
Szóval a fenti hangfalak közül keresném egy H/K 610-es ideális párját, nem kell hogy falat bontson, viszonylag kis hangerőn kell hogy jól szóljon. -
looser
addikt
Meglett a kicsike, HK 3250, az Audioreview-n egész jó értékeléseket kapott. Van némi kopás a tetején, kis repedés a jobb felső sarokban, ahol az előlap illeszkedik a fémtesthez, de egyébként az előlap és a hang is kiváló. Ő egy receiver, bár volt, aki le akart beszélni, hogy ne rádiós legyen, de annyira beleszerettem, hogy mindegy volt. Két kisebb Tannoy (fogalmam sincs milyen tipusú) dobozzal hallgattuk meg, le voltam nyűgözve. Első erősítőnek nem rossz, ugye? Egyébként 25e Ft volt a Hifipiacon futottam bele. Van pre/out-ja is. Egyelőre egy régi Pioneer DV-2650 a cd játszója plusz az Asus O!Play a lossless zenékhez. Később lesz hangdoboz és kábel csere is, a mélynyomó pedig már a múlté (egy darabig
)
-
rii
nagyúr
apronet-en
expressz-hu-n
hificity.hu-n
barcikaikampi-n
teszvesz-en (mondjuk itt nem vagyok fenn)
vatera-n
hifibazar-onkívül hol lehetne még hifiket nézni?
konkrétna egy sony st 2950f érdekelne
-
rii
nagyúr
ez lenne a menő-manó nem?
nad 3020iócsóba számolja még az ürge
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki tudna válaszolni arra, hogy az alábbi eszközök értékesíthetőek-e, és ha igen, mennyiért:
harman/kardon TU950
harman/kardon TD470
harman/kardon FL8300
Cloud CX242 Zone Mixer
Cloud CX-A200 Power AmplifierKöszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz
Tristis #10402 üzenetére
Gondolom, hogy jobb mivel sehol sem mondanak jókat a Wharfedale 10.0-ról, de kivancsi vagyok, hogy az ősrégi cuccomnál mennyivel szól jobban. Elég rossz helyen lakok HiFi szempontból hiszen nincs itt nincsenek boltok ahol sok cuccot meghallgathatnék, egyedül a Media van közel ide csak ott meg kevés a választék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest