- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
czpitti
senior tag
válasz eclipse006 #11799 üzenetére
A beállításokon már végigzongoráztam,azzal sem lett tökéletes.Nem szól csúnyán a barátaim szerint nekem van túlérzékeny fülem nekik tökéletes..........csak ezt én hallgatom Azon gondolkodtam egy mélyláda segítene a dolgon.
[ Szerkesztve ]
Diablo III CZPITTI#2239 http://hu.twitch.tv/czpitti
-
J97
tag
válasz AMDFan #11790 üzenetére
Oké! Megértettem! Ez pl. egy korrekt hozzászólás volt! Még kiegészítésként, a véleményeket személyek írják, arra reagálok, annak ellenére, hogy lehet sejteni kinek a hozzászólásaira reagálltam nem írtam direkt konkrét nevet/személyt, pont ezért, hogy ne vegyék kimondott támadásnak a személyük ellen az általam elmondottakat. Viszont az általuk kijelentett dolgokra reagálltam. Hogy lezárjuk a témát a véleményem kb. a tiedet fedi. Ergo tehát nem a legszebb hangú rendszerről van szó, kezdésnek viszont tökéletes a te példáddal is élve. Ezért mondom, hogy nem kell élből ismeretlenül elvetni, megvetni eme terméket. És itt nem csak a geniusról van szó, írhattam volna akár az Edifiert is vagy Behringer, M-Audio van választék.
[ Szerkesztve ]
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
czpitti
senior tag
Lehetne kicsit bővebben? A falakat nem nagyon adnám el................
[ Szerkesztve ]
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Lenne nekem egy kérdésem:van nekem egy pár pioneer cs-997-es és egy pár pioneer cs-5031 falam.Most egy onkyo a-8940 hajtja a két pár pajót,de nem annyira tetszik a hangja,vagy csak az én fülemnek sok a magas és a közép.Maga a két pár fal hangja megfelelne csak az erősítő nem igazán tetszik(hangilag).Milyen erősítővel próbáljam ha testesebb hangot szeretnék?Sztereó erősítőben gondolkodnék és mindenképpen használtan,kb 50-60k -ig.Elég sokféle erősítőt ki tudok próbálni csak ötletek kellenének.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Közben egy rövid próbálkozás erejéig barátkoztam a foobar abx tesztjével. Csupán egy elektronikus zenével próbáltam egyelőre 160 kbps-ig nagyon könnyen kiszúrható (számomra) az mp3. 192-nél már bajban vagyok. Egyelőre feladtam, majd legközelebb kipróbálom másfajta zenével is.
Ami érdekes a dologban, hogy hiába a magas frekvenciákat vágja elvileg az mp3, nem ott vettem észre eltérést, hanem a mélyeknél. Még a 160-as is fél másodperc alatt kiszúrható, úgy torzítja a mélyeket. Olyan youtube-os hangja van, biztos tudjátok páran, hogy mire gondolok. Nem fér a fejembe, hogy ez hogy is van.
AMDFan: Szerintem te is próbáld meg, hogy erre figyelsz, és akkor valszeg nem csak a 128-asnál fogod tudni eldönteni, hogy melyik melyik. (: (Régebben ezt írtad asszem.)
-
orbano
félisten
válasz dudika10 #11784 üzenetére
cipő kell, mert télen felfázol, fetőzéseket kapol el, kisebesedig a lábad az aszfalton (az ízületi problémákról ne is beszéljünk). (tömeg)közlekedési eszköz kell, mert munkahelyre, iskolába, akárhova be kell tudni menni belátható idő alatt. enni kell, mert meghalsz.
zenét hallgatni, nagyképernyős tévét bambulni nem kell, mert nem szükséges a mindennapi emberi életvitelhez. Nekem pl. nincs TVm, évekig nem volt kocsim, fényképezőgépem, akármim, mert nem engedhettem meg magamnak azt a minőséget, amit elvárok. ami van, azt is javarészt inkább használtan, hogy minőséget vehessek.
egyébként pedig senki nem mondta, hogy bárki hülye, vagy igénytelen lenne. BBéci egyszerűen leírta, hogy inkább nem hallgat zenét, mint hogy egy ilyen vackon kelljen neki. Ebből már itt egyesek kiolvasták, hogy ő lenézi az embereket, meg a jóég tudja még mit.
no de befejeztem, elnézést is kérek a többiektől, ez tényleg nem az a topik, aminek erről kéne szólnia...A vér nem válik VAZZE!™
-
AMDFan
addikt
Nézd, ezek vélemények. Én is azt mondom, hogy tök jó ár-érték arányú a régi Genius 2.0 de vajon mi lehet az oka, hogy mégis van egy 15x annyiban kerülő hangrendszerem? Mert a Genius nem szól szépen, nem élvezem rajta annyira a zenehallgatást. Ez egy hifi fórum, ne tegyünk már úgy mintha audiosznobizmus lenne egy párszázezerforintos hangrendszer. A videókártyás fórumba sem szokták szerintem verni az asztalt, hogy márpedig milyen jó az integrált videokártya a 100k forintos kártyával szemben, mert ad képet és még a fifa 99 is fut rajta, tehát jó az ár/érték aránya.
Megint AVX-es példa: ott 10k forintos kábeleket szaroznak le, meg mondják rá hogy hallgathatatlan. Szerintem ne legyünk szűklátókörűek. Mindenkinek van véleménye, és a fórum azért van, hogy leírja. Vitatkozni lehet a véleménnyel, de személyeskedni szerintem nem célravezető.
-
titán
Köszönjük az értékes hozzászólásokat
-------------------------
ON
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
eclipse006
őstag
válasz dudika10 #11784 üzenetére
Voltam már hasonló helyzetben, itt a PH-n csak egy másik fórumban. Addig-addig vitáztam, érveltem, hogy egyszer csak bele untam, és abba hagytam. Ezért sem vettem részt ebben az egészben. Én értem amit mondani akarsz, és igazat is adok, tényleg nincs egy jól meghúzható határ ilyen téren. Nem mindenkinek telik fullos rendszerre, de a többség próbál bizonyos szinten egy korrekt hangcuccot összehozni, köztük én is. Csak, hogy szemléltessek egy példát: A saját rendszerem durván 20000 Ft-ból jött ki, ami áll egy Philips 750-es cd játszóból, és egy Philips FA630 tranyós erősítőből. A hangfalakat nem számítom bele, mert azokat kaptam. Nem egy nagy összeg, lehetne rá mondani negatív jelzőket, de amíg nem hallotta rajtam kívül senki, addig nem lehet alkotni bármilyen véleményt is. Azt hozzátenném, hogy az erősítőt igen olcsón szereztem, mivel hibásan volt meghirdetve. A hiba annyiból állt, hogy a forráskapcsoló paneljának a csavarja ki volt lazulva, és nem lehetett normálisan benyomni,+ a hangerő poti szarul volt benne. Ezeket én könnyedén, kb 5 perc alatt helyrehoztam, és lett egy korrekt erősítőm, potom pénzért.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
J97
tag
válasz orbano #11782 üzenetére
KMT amit mondott az én értelmezésem szerint, ez egy nagyon jó kis ár/érték arányú hangkeltő eszköz!
Egész konkrétan ezt fogalmazta meg:
"Viszont! A leírtakra úgy tekintsetek, hogy jelenleg egy (új árát nézve) 8-9x ennyibe kerülő (passzív) hangsugárzóhoz viszonyítottam. Ez a kis genius 10k alatt volt kapható itt a ph-n. Ennyiért nagyon jó! Talán azt is mondhatnám, hogy árkategóriában verhetetlenek ezek a 2.0-ás szettek."
Ha nem tudsz olvasni sajnálom!
"ráadásul valamit benéztél, mert itt nem az volt a téma, hogy ki szereti a géniuszt, vagy ki nem, hanem az, hogy kinek mit jelent a zenehallgatás, a zene szeretete."
Ajánlom figyelmedbe ezen [hozzászólásomat].
Idézek:
"Itt nem a genius márka megítélésről van szó, hívhatnák ezt az adott hangfalat akár Hihetetlenhangzás 2000 -nek is, tejesen mindegy!"
"a zeneszeretetet se, abban mérik, ki milyen rendszeren hallgatja az adott művet!"
Ezen szerintem nem érdemes többet vitatkozni!
-
AMDFan
addikt
válasz schawo #11783 üzenetére
Na itt a lényeg. Az, hogy a Geniust szarozza valaki egy hifi fórumban, még megtiszteltetés is nekik Ebből is látszik, hogy egyéb PC-s hangköpőknél sokkal jobb. Sokféleképpen meg lehet közelíteni ezt a témát.
dudika: senki sem beszélt arról, hogy akinek nincs pénze drága rendszerre az nem szereti a zenét. Azért kíváncsi lennék, hogy ezt hol olvastad akár BBéci akár orbano hozzászólásában. Kicsit provokatívnak érzem ezt a beírásodat. Az, hogy kijelenti valaki (aki drága rendszerekhez van szokva) egy hifis fórumban, hogy a Genius egy nagy határ szar és semmit sem ér, az egy vélemény. Nincs mögötte személyeskedés. Ne vedd ennyire magadra a dolgokat.
UI: pl. AVX fórumon szerintem senki nem hozza fel a Geniust jó ár/érték arányú példaként, és ha felhozná akkor nem sértődhetne meg azon hogy leszarozzák. Mások az emberek, más anyagi lehetőséggel. Szerintem hasznos a vélemények sokszínűsége.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz orbano #11782 üzenetére
Inkább járj gyalog ha nincs pénzed audira, fel ne szállj a BKV-ra mert szar.
Lehet rám azt mondani, hogy igénytelen vagyok ha a pénztárcámhoz igazítom az igényeimet, de elég nagy baromság lenne, tekintve, hogy az emberek nagy része ezt teszi.
Vagy Te talán kidobod a fél napnál idősebb kenyeret? Kidobod a picit megfakult pólót? A picit kopott cipőt?
Pedig szar.
Most vagy én vagyok a hülye, vagy Ti nem értitek még mindig, hogy nem telik mindenkinek drága rendszerekre.
Mindig van jobb amihez képest a tietek is szar, de nem dobjátok ki őket mert az igényeiteknek megfelel.
Az a probléma, hogy van merszetek eldönteni, hogy hol húzódik a határ az igénytelen és az igényes közt. Mintha ez egy fekete-fehér egyszerűen eldönthető kérdés lenne.
És természetesen az ismeretlen szarozása és általánosítás is probléma, az hogy kijelentitek, hogy én nem szeretem az zenét mert nincs lehetőségem drága rendszeren hallgatni hanem olcsón hallgatom az meg már tényleg mindennek a teteje.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
orbano
félisten
amit KMT szép barokk körmondatokban leírt, arra más tömören azt mondaná, hogy sz*r lehet kisebb, meg nagyobb kupacokhoz hasonlítani, attól még az, ami, még ha olcsó akkor is. ráadásul valamit benéztél, mert itt nem az volt a téma, hogy ki szereti a géniuszt, vagy ki nem, hanem az, hogy kinek mit jelent a zenehallgatás, a zene szeretete.
A vér nem válik VAZZE!™
-
J97
tag
válasz orbano #11780 üzenetére
Ha jobban elolvastad volna, amit írtam láthatnád, hogy még ugyan a témához kapcsolódik! Egy adott gyártó konkrét típusáról van szó. És pár hozzászólóról, aki véleményt kritikát írt erről. Nekem mint fórumozónak ugyanolyan jogom van megmondani a véleményem, mint bárki másnak! Mint mondtam ki lehet állni az ellenvélemény mellett is, de attól annak még igazságtartalma nem lesz valós, csak félrevezet másokat. Amit itt írtak egyesek az nem vélemény! [Ez] a vélemény konkrétumokkal alátámasztva! Ez már vélemény! Az olyan hozzászólás, ami valamit elítél úgy, hogy még csak távolról sem látta, hallotta az adott terméket az a minősíthetetlen szerintem. Ha ezt egy szakmabeli megfontolt ember írja, ilyet nem engedhetne meg magának szerintem! Egyébként meg ha már az én véleményem hozzászólásom is kritizálva van, szerintem a stílusom nem minősíthetetlen hanem kissé arrogáns, joggal azon hozzászólásokat olvasva! Egyébként meg én sehol nem látok a hozzászólásaimban bántó, nyomda festéket nem tűrő szavakat.
-
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #11776 üzenetére
hmm .. ezt a belső kábelcserét kipróbálom, köszi
állítólag Marantz a bele neki -
AMDFan
addikt
Persze igazad van, de az egész hifizés olyan, hogy én például leginkább a saját fülemnek hiszek. Esetenként az ellenkezőjét tapasztaltam annak amit egyébként olvastam. Egy példát említve: azt olvastam, hogy az rca kábelcsere sokat dob a hangzáson, az opamp csere nem annyira. Én ennek pont a fordítottját hallom.
-
donzoli
aktív tag
Ebit :
mivel ua a kábellel másik sugárzót hajtva megfelelőnek találom a hangot, ezért ezt az opciót szerintem kizárhatom, vagy nem?
A hangja amúgy tényleg a mélyre van kihegyezve, de nekem ez nem baj, mert van mellette másik szett is, ezt elsősorban házimozira és elektronikus zenére (trance) használom.
Amikor mást hallgatok, akkor ezek általában nem szólnakBluEyes
Köszönöm, így már jobban átlátom a helyzetet
Igazad van abban, hogy ez valóban egy bonyolult folyamat..
Nekem csak annyi lett volna a kérdésem lényege, hogy ha a váltót békénhagyom, akkor tudom-e valami jobbra cserélni a magasat azért, hogy szebb legyen a hangja... gondoltam, hátha csinált már valaki ezen a falon ilyet..Nincsenek nagy céljaim ezzel a fallal, ha nem megy viszonylag egyszerűen, akkor marad így (amíg nem nyerek a lottón.. )
Csodákat sem várok, mert csak egy Audigy 2 ZS hajtja a cuccaim egy Denon 1601-en keresztül és egy ilyen CD van hozzá -
J97
tag
válasz AMDFan #11771 üzenetére
Igaz! De a hülyeségnek is van határa! Most mond azt, hogy amiket ezek a bizonyos emberek felhoztak érvként nem megcáfolható logikus érvek voltak. Itt nem a genius márka megítélésről van szó, hívhatnák ezt az adott hangfalat akár Hihetetlenhangzás 2000 -nek is, tejesen mindegy! A másik, hogy a konkrét példányt, példányokat nem is hallotta és úgy mond véleményt. Hogy hogy csipog a magas és itt erről beszélgettek egyetértek, jogos! De baromságokat beszélni látatlanban és úgy véleményt alkotni valamiről hülye példákat felhozva, nem ide való! Egy olyan embernek, hogy lehet ilyen módon nyilatkozni egy adott termékről, akinek az a munkája, hogy ezeket a termékeket tesztelje és cikkeket írjon róla. Nem is értem! Így vegyen az ember ezek után pl. Hi-Fi magazint! És a zeneszeretetet se, abban mérik, ki milyen rendszeren hallgatja az adott művet! Természetesen lehet védeni az adott hozzászóló véleményét! De attól az még baromság marad!
-
BluEyes
őstag
válasz donzoli #11765 üzenetére
Ok bammeg, akkó építem a jelleget.
A csipogó cseréje - bár látszólag négy csavar meg egy forrasztás - valójában a hangsugárzó kvázi újratervezését jelenti. Ha szerencséd van, a Wharf konstruktőrei szimplán csak elbacták a váltót. Azé erre ne fogadjál nagy pénzbe, pár évtizede már tervezgetnek hangfalakat. De mindenesetre be kell szerezni a váltó rajzát, ha a neten nincs meg, akkor ki kell venni a váltót és lerajzolni, ha nincs az alkatrészeken feltüntetve az értékük, akkor mérni is kell. Továbbá kéne egy kafa mérés a hangfalról, meg külön a mélyekről, külön a magasról, váltóval és váltó nélkül. Ha ezek megvannak, akkor egy tapasztalt szakmabeli tud ötletelni, hogy mit kéne a váltón varázsolni, hogy jobb legyen az eredmény. Mindez persze csak akkor működik, ha a magas nem eleve egy elcseszett típus.
Namostan ha a csipogó eleve tré, akkor más típus kell a helyére. A korábban kapott görbéket megszakérted, majd a neten túrsz mérési eredményeket, diagramokat a beszerezhető magassugárzókról, próbálod kitalálni, hogy melyik passzolna a mélyekhez, milyen frekvenciára kellene méretezni a váltót. Ha megvetted a kiszemelt magasakat, fogsz egy szakkönyvet meg papírt,ceruzát, és kiszámolod a váltó első, afféle próbaverziójának alkatrészértékeit. Vagy egy tervezőprogrammal megtervezteted. Próbaváltó megépült, doboz összerakódott - jöhet a finomhangolás. Ehhez már csak mérni kell pár tucatszor, majd kitalálni, hogy mit módosíts a váltón. Aztán egyszercsak ráhagyod, ha már elég tisztességesek a diagramok. Ez csak a műszaki része, közben hallgatni is kell őket, eldöntendő, hogy a műszakilag jónak tűnő módosítások az auditív minőséget is jó irányba viszik-e el. Igazán eccerű, zéro szakismerettel kivitelezhető meló.
Esetleg lehet visszafele is gondolkodni, adott ugye egy váltó, amihez nem nyúlsz, hanem megpróbálod kitalálni, hogy milyen paraméterekkel kellene bírnia a csere magasaknak, majd próbálsz ilyet keresni. Ha qrvanagy mázlid van, létezik ilyen típus, ha meg mégnagyobb, akkor meg is találod, meg kapható is...esély nulla.
Ez a topic szól erről amúgy: [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Ebit
addikt
válasz donzoli #11762 üzenetére
Forditsuk meg a kérdést, mennyit vagy hajlandó rászánni, hogy más több magasabb hangod legyen?
Jó esetben, lehet hasonlo, de minőségibb magasat beletenni / akár megegyező váltási frekivel is, hangváltó marad az eredeti/, bár alapvetően a te hangfalad a túlsulyos mélyekre van kihegyezve,és az a része sem tetszik mindenkinek.
Ellenben kicsi a valószinűsége, hogy az új hangszoró felerősitése megegyezik, ergo ezt a hangfalat eladni, átalakitva csak komoly értékvesztéssel tudnád.Megjegyzem, kaptál már érdemi javaslatot a hangfalkábel cserélésére,azt kipróbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Azért is felesleges ezen morogni, mert ez egy hifi fórum. Ha tetszik, ha nem, itt arról beszélgetnek az emberek, hogy hogyan ciccen a magas a hangfalán. Az más kérdés, hogy most elment egy kicsit személyeskedő irányba a topic, de ezt lezárjuk és kész. Attól, hogy valaki leszól akár a sárga földig egy hangfalpárt (Genius) még nem kell nekiugrani. Nekem is volt Geniusom, nagyon szerettem, de ha valaki leszarozza azt is tiszteletben tartom, mert ő így gondolja és kész. Egy komolyabb rendszerhez képest, azért nagyon le van maradva a Genius, ez tény. És ez független attól, hogy esetleg 3-5xösébe kerülő x.1-eknél sokkal jobb zenei élményt nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz donzoli #11765 üzenetére
Én is azt javaslom amúgy. Biztos ki lehet jobb hangot hozni belőle, de ez egy alaphangon 10 ezer forintos művelet, de inkább több. A dobozhoz is hozzá kell nyúlni valószínűleg, ha nem pont ugyanolyan a felépítése a kinézett csipogónak. Később, ha netán el akarod majd adni, a belenyúlás inkább hátráltatni fog ebben, hibába lesz jobb.
Most nézem, ez elég egyedi kialakítású... Tényleg inkább cserélj hangfalat.
-
J97
tag
Ne haragudjatok, de ezt már nem állom meg én sem szó nélkül!
Sokszor olyan baromságokat olvasni itt! Egyértelmű, hogy aki ezeket írja annak az a legnagyobb gondja, hogy ciccen a magas hang a hangfalán! Az igen használható ár/érték arányú eszközöket meg lehúzza a sárga földig a több százezres/milliós hangfalakkal szemben. Mindemellett hoz olyan hülye ide nem illő példákat, mint a szex
vagy a luxusautó. Ha rá lennétek kényszerülve betennétek a seggeteket egy trabantba is csak, hogy eljuss A -ból B -be. Rádiót nem hallgat, mert MP3 minőség pffff. Ha a rádióban CD minőségű zenét sugároznának akkor sem lenne egyenértékű a CD lejátszóval.
Akkora sznob baromságok, hogy megáll tőle az ember esze! És igen, aki szereti a zenét az meghallgatja a noti hangszóróján is az adott művet ha más lehetősége nincs!
Példának felhozom magamat, 2 hétig távol voltam, csak a notim volt kéznél. Időnként ezen is élveztem egy egy zenét annak ellenére mennyire rossz minőségben szólaltatta meg az adott művet. Konklúzió részemről, a genius egyes példányairól itt leírtak
egyértelműen sznobizmus és általánosítás! Geniusnak is van termékpalettája, mint ahogy pl. a JBL -nek is. Egyáltalán nem mindegy, hogy házimozira szánt JBL hangfalat hallgatsz vagy zenére szánt hifi sztereót. Meghallgatnék egy gyengébb házimozi JBL t és leszaroznám az egész gyártó termékpalettáját az is kőkemény általánosítás lenne!
Remélem fel tetszik fogni miről is beszélek és miről is beszél itt még pár ember. Ebben az árkategóriában én sem vennék mást és igen is megállja a helyét! Élvezhetőbb rajta
az adott zene, mint sok drágább rendszeren! Semmiképp nem elrettentő példa, nem elvetendő! Az ember azt várná, hogy építő jellegű hozzászólásokat olvashat itt, mint pl. valamelyik fórumtárs történetét az AR hangfaláról, nem pedig indulatkeltő félrevezető baromságokat! Kár volt ide benéznem, csak felmérgeltem magam!Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
törölt tag
Egyelőre nem hirdetem meg az erősítőmet (NAD C315), de újra megemlítem itt, hogy 40-ért eladó továbbra is. Persze elsősorban BlackVelvet kollégát illeti meg jelenleg, de lehet sorszámot tépni.
Egyébként sürgős lenne a dolog, mert félrerakták nekem is a dynaco-t...
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz donzoli #11762 üzenetére
Ha magasat akarsz cserélni, ahhoz módosítani kell a váltót. Szóval bízd inkább szakemberre, ha nem érzed magad képesnek erre.
(#11751) maszekember:
Szettet? Ennyiért már egész jó sztereó rendszert össze lehet hozni (használtan mindenképp). Kompromisszumosan 2.1-et is, de többpontegyet már csak úgy, hogy zenén nem lesz az igazi.(#11749) Auratech:
És a szamár miről jutott eszedbe?[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
Nem szeretném eladni, mert elektronikus zenéhez és házimozihoz szerintem elég jó..
Van mellette még egy Arcus TS15 falam valamint egy 100W-os nyugat német gyártmányú (márkáját nem tudom, de minőségi darab) 3 utas zárt dobozos falam ami az én fülemnek elég jó..
Ezek magasával ki vagyok békülve, sőt az Arcus nagyon tetszik.
Szóval ezért gondoltam, hátha egyszerűen és viszonylag olcsón javíthatnék a Valduson is.
Nem tudom, hogy jól fogalmazom-e meg az érzésem, de olyan mintha nem lenne elég tere a Valdus magasának, csak úgy csipog maga elé..
Ha valakinek van ötlete, akkor várom.. -
törölt tag
válasz orbano #11756 üzenetére
Szerintem olvass utána, honnan indult a vita, és pontosan min, rémunalmas folyton ugyanazt elismételni.
Az meg egy marhaság, hogy rossz minőségű eszközön zenét hallgatni káros (megint lehoztak valamit bulvártudósok, és most komolyan ezzel kell érvelni?), én valahogy soha nem tapasztaltam. A baj maximum az lehetne, ha valami hasonló minőségben szólalna meg, mint ahogy az első hangfelvétel, de ugye a genius nem ez a szint?
-
L4D1K
őstag
Nagyon jó ez a vita, hogy ki hogyan képzeli el a zene hallgatást. Egy hasonlat: A robogósok nem néznek fel a motorosokra, ellenben a motorosok lenézik a robogósokat.
Mindkét géposztály kétkerekű és benzinnel megy, a rendeltetése is ugyanaz. Viszont anyagi és élvezeti különbség teszi őket különbözővé. Hifi ben ugyanez van.
Lesz olyan panellakó akinek a genius tökéletesen megfelel, mert többet nem szeretne ráfordítani, és mert a füle ehhez a szinthez van hozzászokva és elképzelni sem tudja hogy milyen különbséget kaphat 10szeres áron. És lesz olyan aki leül a házában egy Etalon elé, és hiába vette meg 2 hete, már hümmög hogy nem úgy hallja a lecsengéseket... Valahol a kettő között kellene elhelyezkedni az átlagnak, aki érti és szereti a zenét, szereti a rendszert amin zenét hallgat és kellő önkritikával rendelkezik hogy meglássa/meghallja a gyengéit, hogy egyszer anyagi lehetőségéhez mérten még inkább a szívéhez közelebbit használhasson...De az is lehet hogy teljesen hülye vagyok ehhez, mindenesetre én laikus szemmel ezt látom
# ANTAL Tuning #
-
titán
válasz maszekember #11751 üzenetére
Aktív közeltéri monitorok jók lehetnek pl KRK, Alesis, Fostex, Mackie
Persze kérdés, mi az elképzelésed a forrásról.
-
czpitti
senior tag
Up hogy visszataláljak
-
maszekember
aktív tag
üdv!
Szeretek zenét hallgatni,és filmezni is.A kérdés az,h van 100-150 ezer ft-om,amiből szeretnék venni egy jó minőségű szettet...tudnátok ajánlani nekem valamit?Tudom,h ennyiből messze nem fogom megvenni a csúcsot,de a mostani mikro hifinél azért mindenképpen jobban szólna-gondolom. Zenéből mindenevő vagyok,de itthon inkább klasszikus,és pop (nem Lady Gaga) megy. a Szoba,amibe lenne,nem túl nagy,konkrétan 20 nm2.
A válaszokat előre is köszönöm!
" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot
-
nagyúr
Nagyon klassz a vita, eszembe is jutott, honnan kezdtem:
Anno sok-sok évvel ezelőtt, kaptam egy TEC egykazettás magnót, levehető hangszórókkal. Gagyi volt, de állandóan szólt, mert nagyon szerettem a zenét. Falusi gyerek lévén más lehetőség hiányában, a rádióból felvett zenéket hallgattam éjjel-nappal.
Oszt' 1990 körül megkerestem az első fizetésemet egy nyári munkán és vettem egy kétkazettás nemtudommilyengagyimagnót osztrákiából (akkor ott vásárolni volt a menő, csak én nem hűtőgépet, hanem magnót vettem). Állat volt, mert nagyon hangosan szólt az előzőhöz képest és még EQ is volt rajta! :-)
Majd kaptam két batár hangszórót, aminek kartonból ragasztottam doboz és rákötöttem a magnómra. Rém ronda volt, de legalább mélyebb lett a hangja. Középiskolás voltam, amikor sikerült venni egy pár 3-utas Videoton hangfalat, amit szintén a gagyi magnómmal hajtottam, de iszonyat jól szólt.
Aztán egyszer csak elvetődtem egy műszaki áruházba, ahol bementem a hi-fi részlegre. (most is kiráz a hideg gépelés közben) A szám ami éppen szólt, valami gagyi épp aktuális popzene volt, de olyan minőségben, amit életemben nem hallottam. Csak álltam és nem bírtam kijönni. Ha nem egyedül vagyok, szerintem most is ott lennék még. Ekkor eldöntöttem, hogy az első fizetésemet erre fordítom. Sikerült is vásárolnom a fizetésemhez mérten igencsak drága Aiwa hifitornyot. Azonnal leszedtem az eredeti hangfalakat, majd rákötöttem a Videotonokat. Azt hiszem életem egyik legszebb napja volt! Csodálatosan szólt! (persze visszatekintve biztosan nem, de nekem maga volt a mennyország)
Kb. 2 évig volt meg, amikor apuéknak anyagi gondjuk támadt, így eladtam a hifit. A hangfalakat megtartottam, mert a kollégiumban jól jöttek esténként. Igaz, ezeket kb. 2 hónapra rá ellopták, így megint zene nélkül maradtam.
A következő ismét egy Aiwa cucc volt, bár lényegesen komolyabb mint az előző. Ehhez vettem egy mélyládát is, amivel kiegészítve rengeteget hallgattam, sőt még házibulikat is csináltunk vele. Innen sajnos már az 5.1 felé mentem el, amit meg is bántam.
Mivel TV-t egyáltalán nem nézek, elajándékoztam egy barátomnak. A JVC 5.1 hifi csoda ott árválkodott a szobában, de nem bírtam zenét hallgatni rajta. Egyszerűen nem tetszett a hangja. Dobozos, kemény és nem sztereo, hanem mindenhonnan jött belőle. Így ezt is odaadtam a TV mellé.
Most itt vagyok az irodában, Genius 2.0-t hallgatok egy DELL gépre kötve és gondolkodom, min fogom hallgatni a kedvenc zenéimet, vagy rádiómat, ha hazamegyek. Engem nem érdekelnek ezek a speciális kifejezések, formátumok, Hz-ek, amiket írtok, de nagyon szeretem a zenét. Mindig szól. Kocsiban, munkában, mindenhol. Úgy szeretem, ha halkan is szépen szól, lágyan, kellő mélységgel. Ha meg feltekerem, akkor ne essenek ki a membránok, ne recsegjen, hanem szóljon mint állat és én csápolhassak! :-) Lehet, hogy ami nekem tetszik, az másnak még kevés, de én valószínűleg ebbe bele sem gondolok majd. Csak hallgatom...
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
KMT
addikt
válasz AMDFan #11746 üzenetére
Kettő közül, de legalább hármat meg kell hallgatni (A,B, X és/vagy Y). Nekem jobban feküdne, ha kettő lenne össz-vissz, azt többször meghallgatnám (már ha kell), eldönteném, hogy szerintem melyik a jobb, majd a program megmondaná, hogy igazam van-e. Itt a négy közül a végén már csak össze-vissza kattintgattam, belezavarodtam, és a fülem is csak elfáradt.
Igen, az tényleg előny, hogy menet közben lehet váltani.
-
donzoli
aktív tag
Kedves Emberek!
Ha Valdus 400-on szeretnék magasat upgradelni, akkor hol és mit kellene keresnem hozzá?
Esetleg valakinek tapasztalat ezzel a cuccal vagy a fejlesztésével kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Nem értem amit írsz. Kettő közül kell eldönteni. "A" lesz az egyik "B" a másik. Össze kell párosítani őket "X"-el és "Y"-al. Ha tízből tízszer helyesen válaszolsz az már jó, akkor nem tippeltél.
A zenememóriás részt sem értem, lejátszás közben lehet köztük váltani, így elvileg azonnal hallható a különbség.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Nem egyszerűbb. Próbáld ki. Foobar ABX Test
Az a lényeg, hogy kiválasztasz két számot a playlisten, jobb klikk Utilities -> ABX
Ekkor elindul ez a kis plugin, a többi pedig egyértelmű. Lehet, hogy írok róla egy blogbejegyzést, sok ember megszabadulhatna a placebójától -
baluka26
veterán
Bbéci, ne haragudj, de ereszkedj le már egy picit a normális, átlag emberek közé.
Attól mert ilyesmivel foglalkozol, és jó rendszered van, miért kell fikázni egy rosszabb rendszert?
Én laptopról jobban szeretem az AKG K512-met, mint a HD555-met. Hogy miért? Mert dinamikusabb, mert szebben szól. (Természetesen erősítőről jobb a HD555). Miért van ez így, ha egy HD555 árából 3 K512-est vehetek?!...
Az emberi hallás annyira nem egzakt, hogy fölösleges bárkit is fikázni emiatt. Bátyámnak tökéletesen megfelel a 3500 forintos Nortek hangszóró, és a youtube rip. És imádja a zenét...nagyon kevesek szeretik annyira a zenét mint ő...Most akkor őt is le kell szólni?
Audiosznobizmus az megy ezerrel...They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
törölt tag
válasz AMDFan #11729 üzenetére
Szerintem ez meg már egy olyan dolog, hogy az otthoni elmélyült, "szertartásos" zenehallgatás mindig hatásosabb lesz érzésben, mint bármelyik haver bármilyen cuccán kutyafuttában hallgatni valamit.
Egyébként ha útközben vagyok, és mondjuk fél óra míg hazaérek, én akkor sem bírom ki, ha valamit nagyon meg akarok hallgatni, és ott van nálam a zene is meg az említett fülhallgató, akkor meg is hallgatom.
-
törölt tag
Te még most is olyan példákat hozol fel, aminek köze nincs ahhoz a felálláshoz, hogy szükséghelyzet, nincs választásod/alternatívád a csendet kivéve: vagy a genius, vagy soha többé nem hallgatsz zenét, én erről beszélek már egy ideje. Nem pedig erről:
"Laptopom Altec Lansing hangszóróin is hallgathatnék zenét, de nem teszem, mert nem éri el azt a minőséget, amit élvezni tudok. Inkább felteszem AKG...". -
dudika10
veterán
Bocsánatot kérek az összes csóró ember nevében akinek nincs 1M forintja arra, hogy zenét hallgasson, mert inkább kenyeret vesz a fizetéséből meg kifizeti a gázszámlát.
Hallottad azt amit fikázol? Legutóbb elismerted, hogy nem.
Akkor általánosítasz? Igen.
Értelmetlen dologhoz hasonlítod? Igen.
Van értelme így beszélgetni akármiről is? Nincs.Elkezdhetem én is szidni itt a Toyota priust, mert kicsi szar és olcsó bezzeg a ferrari, de nem vezettem még priust és nincs értelme a ferrarihoz hasonlítani ezért nem teszem.
Ha Te ezt még mindig nem érted és nem tudod felfogni akkor nagyon sajnállak.(#11732) KMT: "De hogy a példádnál maradjak, attól még, hogy te nem gyömöszölsz mázsás nőket, lehet, hogy más beéri azzal is."
Sőt, lehet, hogy másnak meg az jön be, de itt egyesek szerencsére olyan jól tudnak mindent és olyan bölcsek, hogy eldöntik, hogy nekünk milyen az ízlésünk és nekünk magunknak már gondolkodni se kell ezen...[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz AMDFan #11733 üzenetére
Nemsoká kész lesz az iTunes valamint Nero AAC kódolójával készített számok vs. FLAC cikkem komplex hangzású számokkal. Nagyon meglepődnék, ha valaki megmondaná, hogy melyik melyik akár egy 200-300k-s rendszeren is.
shufny: csak akkor fogadom el, hogy jobb az FLAC, ha a számok 90%-ánál jó lesz a tipp
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz orbano #11721 üzenetére
Nem igazán jó a példád. Az a baj, hogy BBéci nem annyit írt, hogy ő nem tudna genius-t hallgatni, hanem azokat szólta le, akiknek tetszik a genius-ok hangja. És ez az, ami szúrja néhányunk szemét. Senki ne döntse el, hogy másnak, más ízlésének, netán más zenei igényességének mi felel meg, főleg, ha nyilvánvaló, hogy anyagiakról is szó van, és nem az vesz PC-s zajkeltőt, aki amúgy milliomos!
De hogy a példádnál maradjak, attól még, hogy te nem gyömöszölsz mázsás nőket, lehet, hogy más beéri azzal is.
(#11716) BBéci
Nem is írtam, hogy abban a hozzászólásban lett volna. Ez már annak minősül?
ittMondjuk kezdem belátni, hogy felesleges vita ez. Ez mindent elmond:
"Amióta a rádióadók MP3 zenét sugároznak, kizárólag CD-t hallgatok az autómban és otthon is."
Én meg azért nem hallgatok rádiót, mert az itthoni adók szánalmas zenei szűklátókörűséggel rendelkeznek, agyamra mennek ezek a kiabálós divatzenék. (Komolyzenei adókat hallgatni meg ráérek majd évtizedek múlva. ) Szóval úgy látszik, Ba cy lus-sal kell egyet értsek, van akinek a legfontosabb a losszlessz, a zene már mellékes...Te amúgy ezek szerint azonnal hallod (és zavar is), ha egy zene nem veszteségmentes forrásból szól. Durva.
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz #56474624 #11727 üzenetére
Igen, valóban építő jellegű volt a kritikád! Így utólag is köszönöm még 1x.
Valóban a rendszerem leg gyengébb pontja a cd játszóm! A magas hangtartomány hiányosságait jól szemléltette az általad hozott cd játszó.
Egyre jobban érlrlődik bennem egy DAC beszerzésének gondolata....Üdv: nebulo
-
AMDFan
addikt
válasz schawo #11725 üzenetére
"Te nem a zenét szereted, hanem azt akarod pótolni a hangrendszereddel, amiről úgy érzed kevés."
Ezzel nem értek egyet. Aki elkezdett pénzt ölni a hifizésbe, azok közül mindenki szereti a zenét. Mindenkinek volt rosszabb rendszere amiről feljebb váltott. De akkor is szeretett zenét hallgatni és most is szeret. Az pedig már az egyénen múlik, hogy ha ott van az ami tetszik neki, akkor képes-e szarabb rendszeren zenét hallgatni. Nálam ez hangulatfüggő.
szerk: az viszont tény, hogy sokan zeneszeretőből átesnek a hifizés másik oldalára, és folyamatosan ugyanazokat tesztlemezeket hallgatják, mindig cserélgetik a komponenseket és örökké elégedetlenek.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #11722 üzenetére
Fura egy vita ez. Nekem, ha pl. havernál vagyok, vagy házibuliban és szól valami "csodából" a zene, az messze nem egyenlő azzal mint amikor otthon zenét hallgatok. Háttérzenének nem annyira érdekel, hogy mi szól, ezért sem csináltam az autóba semmilyen hifit. Egyszerűen a motor meg a szélzaj mellett, nem érzem szükségét annak, hogy normálisabban szóljon a zene.
De otthon, miután már megtapasztaltam milyen a jó, már nehezen venném rá magam, hogy a régen szeretett AKG K66-osomon zenét hallgassak. Ha mondjuk nagy gázban lennék és el kéne adnom a mostani cuccaimat, akkor simán lehet, hogy egy ideig nem tudnék zenét hallgatni valami alap hangcuccon. El kéne telnie egy kis időnek míg úgymond elfelejtem a régit. Mondhatnék csajos hasonlatot is
Ráadásul nagyon vékony a határvonal a háttérzene és a zenehallgatás között. Megint autós példa: sokszor bele tudom élni magam a zenébe ott is, mert ez valóban független attól, hogy min szól, viszont ilyenkor eszembe jut az is, hogy ha hazaérek, akkor ezt a számot meghallgatom a hifimen is. Egyszerűen elbeszélünk egymás mellett. BBécinek is igaza van bizonyos dolgokban, és neked is. Ő is túloz bizonyos dolgokban és te is.
-
BBéci
legenda
válasz #56474624 #11727 üzenetére
A Beethoven hasonlatot teljes vakvágánynak vélem, nem bizonyít semmit.
A többit értem, és elfogadom az álláspontodat, cserébe fogadd el Te is az enyémet.
Laptopom Altec Lansing hangszóróin is hallgathatnék zenét, de nem teszem, mert nem éri el azt a minőséget, amit élvezni tudok. Inkább felteszem AKG K501-es fejhallgatómat, azzal viszont érzem egy külső DAC hiányát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Én is értem a mondanivalódat, csak nem értek vele egyet. Ha az egyik legnagyobb zenei zseninek szükséghelyzetben megtette a szájába tett léc is (és valószínű a genius-minőségű hallásra sem mondott volna nemet a süketséggel szemben), akkor nekünk miért ne tenné meg, ha egyszer zeneszeretőnek valljuk magunkat?
Hangsúlyoztam, hogy szükséghelyzetben, azaz nincs más. Nekem a zene belső feldolgozása nagyobb élmény, mint önmagukban a hangszínekben való gyönyörködés. Nyilván a kettő nem független egymástól, de annyi, amennyi még jó a zenében, nekem átjön egy genius-on is. És mindennek ellenére tegnap nebulo5 kolléga rendszerét is tudtam (remélem építő jellegű) kritikával illetni, de az élő zenébe is bele tudok kötni, ha annyira akarok. -
titán
NAGYON OFF
OMG, facepalm, meg a többi:
Te nem a zenét szereted, hanem azt akarod pótolni a hangrendszereddel, amiről úgy érzed kevés.
Én a zenét szeretem. Imádom a régi komolyzenei felvételeket, legyen az akár mono, vagy kicsit sustorgós, a legtöbbször zeneileg hülyére veri a mai felvételeket, hátmég a fos audiofilnek kikiáltott zenei analfabéták által feljátszott forte fortissimo előadásokat.
És ha meg lehet hallgatni a régi felvételeket, akkor miért ne lehetne meghallgatni akár egy Geniuson, még ha én nem is azon teszem.
Szűzanyám, micsoda sznobizmus.
ON
-
BBéci
legenda
Mindkét hozzászólásodat köszönöm, már készültem felvágni az ereimet, amiért senki nem érti a mondanivalómat.
Ba cy lus!
Az a fejben lejátszás sokkal inkább kedvemrevaló, mint olyan eszközökkel hallgatni zenét, ami zavarja, bántja a füleimet. Amióta a rádióadók MP3 zenét sugároznak, kizárólag CD-t hallgatok az autómban és otthon is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Most zenéről volt szó, aki fanatikus zeneszerető mint én, annak jó a szar rendszer is jobb híján, aki meg súlyosan szexmániás és nincs/nem is lehet más, az bizony kezelésbe veszi a szamarat.
Megintcsak Beethoven, akinek mikor elkezdett romlani a hallása, a szájába vett egy lécet, ami a zongorához volt erősítve, ezáltal javítva a dolgon. Szerinted jobb volt úgy, mint az eredeti? Aligha. De muszáj volt.
-
törölt tag
válasz orbano #11720 üzenetére
Érdekes, de én mai napig tudom egy sennheiser mx500-as fülhallgatóval is élvezni a zenét. Most hazafelé is hallgattam, nem fintorogtam. Pedig hozzá vagyok már szokva igencsak a jóval jobbhoz. Szerintem nem törvényszerű, hogy nem lehet szar rendszeren szeretni a zenét, és akkor inkább semmit. Nekem a fejben lejátszás is megteszi az esetek nagy részében, ha épp nincs közelben hallgatni való. (Sőt valójában direkt csinálom, belső hallás fejlesztendő tovább és tovább. )
-
orbano
félisten
válasz AMDFan #11718 üzenetére
ráadásul sok okos ember szerint a nem megfelelő minőségű, torz hangok negatívan befolyásolják az ember tudatállapotát. engem speciel fáraszt, ha valami szarból kell szóljon a zene. inkább lekapcsolom.
ez alól nyilván mentesül az az eset, amikor nem maga a zene a lényeg, hanem a zene által keltett hangulat, érzelmek, emlékek (mondjuk emlékezet egy szakításra, vagy bulira, utazásra, koncertre, stb). de ennek meg semmi köze nincs a zene szeretetéhez, egy pohárcsörömpülés is lehet ilyen hatású.
A vér nem válik VAZZE!™
-
törölt tag
válasz AMDFan #11718 üzenetére
Szerintem meg marhára nem erről volt szó, hogy mekkora az élvezeti fok, hanem erről "Inkább ne hallgassak zenét a hátralévő éveimben, ha zsenikből jönne az a muzsika.". Bocs, de a nullától jobb a genius is.
Messze jobb, és nem is értem, miért a(z általa szerintem sosem hallott) Genius 1250X, 2000X stb kell legyen az a szint, amit itt elrettentő példaként rendszerint megemlít. Ez színtiszta audiosznobizmus, nem több, zeneszeretethez így ebben a formában semmi köze. -
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #11717 üzenetére
Szerintem felesleges támadjátok BBécit. Nem írta sehol, hogy nem élvezi a zenét bármin szóljon is, de azért nem véletlen szerintem, hogy Te sem sokol-on hallgatsz zenét. Én élveztem a zenét akkor is amikor nem volt normális hangrendszerem, de azért a mostani sokkal nagyobb élményt nyújt, ez elvitathatatlan.
-
BBéci
legenda
Teljes mértékben korrekt, amit leírtál a géniuszról.
Van egy bizonyos szint, ami bármennyire kiváló ár/érték arányt képvisel, bántja a füleimet.
Inkább ne hallgassak zenét a hátralévő éveimben, ha zsenikből jönne az a muzsika.
Dúdolni szebben tudok.(#11699) dudika10
Bocsáss meg. amiért nekem a Mark Levinson, Revel, Meridian, JBL Synthesys, Focal Utopia és Electra tetszik, azokhoz viszonyítok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
AMDFan
addikt
válasz baluka26 #11712 üzenetére
Mindkettő kell. Egyik sem tudja pótolni maradéktalanul a másikat.
Kb. olyan mintha azt kérdezném, hogy a sportkocsidat tartanád-e meg vagy a terepjáródat
Te valami csőgyilkos lehetsz Pedig pont akartam kérdezni, hogy nem lenne-e baj ha maradna a 7végén. Nagyon kevés időm volt most hétközben. -
baluka26
veterán
válasz AMDFan #11711 üzenetére
AMDFan!
Melyiket tartanád meg inkább, ha választanki kéne: hangfal/fejhallgató?
Továbbra sem jön be a ClearTop hangzásvilága? Nálam itthon elkezdett haldokolni a Shu-Guang, hogy rohadna megThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #11710 üzenetére
Azért ez az ár érték arány dolog eléggé szubjektív. Én is pont ugyanazt csináltam mint ti, írtam is a 3000A-ról egy kis összehasonlítást az 1800A-val, az elején még úgy gondoltam, hogy beleveszem a polkokat is, de azért azt felesleges lett volna. Bár a 3000A kicsit gyengébb mint az 1250X, de azért csodák nincsenek. Azt viszont el kell ismernem, hogy engem az 1250X indított el a hifizés útján. Szóval sokat köszönhetek neki
-
törölt tag
Én ezt az állványra (ugyanúgy sound arts állvány) felhelyezős dolgot szintúgy megcsináltam az 1250X-szel. Én csak a fülemmel hallgattam mondjuk, nem mértem, de meg kell mondjam, kissé felbosszantott akkor a dolog, mert 8 ezer forintért (annyi volt bizony) a 150 ezer forintért összeállított (akkor még polk, meg nad) rendszeremmel szemben nagyon is tisztességesen helytállt. Ár-érték arányban hülyére ver szinte bármit, de ezt a polk-nad kombót (pedig az sem számít ár-érték arányban rossz vételnek) mindenképp. Annyi pénzből ahogy az szól, egy csoda. Egyébként nyilván nem, de egyáltalán nem elviselhetetlen a hangja, én sem értem, mi a búbánatnak szapulni valamit, ami a pénzéért nagyon tisztességesen zenél (ha épp működik, ezt illik hozzátenni, mert elsőre amit elhoztam, az nekem is hibás volt).
-
törölt tag
Nyert a Dynaco SCA-80-as. A Scott erősítője nekem csalódás volt kissé a Dynaco mellett. Mélye volt bőven, de sokkal kevésbé volt természetes a hangja, pláne a közepei nem voltak rendben (relatíve). Hihetetlen jó ez a Dynaco. Amúgy előzetesen a Scott-ot szerettem volna, hogy jobb legyen (jobban tetszik külsőre), de nem lett.
Már alig várom, hogy a Dynaco erősítő legyen itthon. -
-
AMDFan
addikt
válasz TigerCat #11706 üzenetére
"A kérdés csak az, hogy a fent említett két eszköz milyen ehhez képest?"
Megkockáztatom, hogy itt a fórumon ezeket a Philipseket nem hallotta még senki, tehát mindenki csak találgatni tud majd. Ez a Genius 1250X az egyik legjobb ár/érték arányú 2.0 amit valaha gyártottak (saját vélemény). Nekem volt olyan passzív JVC hangfalam, ami nem szólt ilyen szépen mint ez a Genius. Ha itt a topicban visszaolvasol akkor láthatod is a vergődésem. Ha erről a rendszerről tovább akarsz lépni, akkor szerintem semmiképpen se mikro hifit vegyél. Nagyon szép, és nagyon jó a marketingje, de nem biztos, hogy annyival előrébb lennél mint amennyibe kerül. Ami előrelépés lehet neked, az egy jó erősítő + hangfal, és ha van rá igényed akkor sub. Bár szerintem ha veszel egy jó polcsugárzót, már akkor sem fog hiányozni a sub.
Örök kérdés: mennyit szánnál a hangrendszerre, és kizárólag újban gondolkozol, esetleg lehet alig használt, vagy lehet használt is? Én a jelenlegi hangfalaimat pl. egy hónaposan vettem, meg a fülesemet is, ezzel elég sokat lehet spórolni, és makulátlan állapotban voltak. Több éves cuccokat én sem szívesen veszek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz orbano #11695 üzenetére
Kösz a választ...
Bár nem tudom mire vélni az összehasonlításodat. Na mindegy...Ezekről beszéltem:
Genius 2.0 + Aiwa subA mély 60 hz-en megy, kellemesen lágy és ezt szeretem. A kérdés csak az, hogy a fent említett két eszköz milyen ehhez képest?
Másik:
Ha esetleg valami 2.1 Blu-Ray cuccban gondolkodom, akkor mit kellene kinéznem?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
Nem szívesen rakom be (a távoli méréseket), mert könnyen téves következtetéseket lehet levonni belőle. A szobám nagyon csúnya dolgokat művel 300 Hz alatt. Ráadásul gyorsan mértem, kapkodva, kézből, az elhelyezéssel nem foglalkozva.
De itt van a mélyközép, illetve a reflexcső közeltéri hanyag (falhoz közel volt) mérése, ha ebből te ki tudsz hámozni valamit...
Nekem úgy tűnik, hogy 60-65 Hz környékén van a -3 dB-es pontja, ami impozáns, de a dinamikus viselkedésén hallatszik is...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest