- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
Aktív témák
-
kerekfej
őstag
válasz
kerekfej
üzenetére
Ren Hoek
Ehhez hasonló formában (#24281) a tesztből ki lehetne számolni, hogy mennyit kell fizetni a sebességtöbbletért a Samsung 830 PH-tesztet alapul véve.
Samsung 470 256GB 88706Ft (346,50) -> 84693Ft (330,83)
Samsung 830 256GB 98500Ft (384,76) -> 98147Ft (383,38)Samsung 470 128GB 45700Ft (357,03) 45610Ft (356,32)
Samsung 830 128GB 53600Ft (418,75) 52899Ft (413,27)Ennyit változtak az árak
-
Sziasztok, melyik 120GB körüli SSD-t ajánljátok? Van egyáltalán markáns különbség a gyártmányok között? SATA2 és SATA3 számít? Előre is köszi!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
Most újraolvasva a tesztet, szerintem a 830 (és gyorsabb SSD-k) előnye közel csak szintetikus tesztekben nyilvánul meg, vagy ISO file-ok másolásakor SSD-ről(!) ami valljuk be, nem egy gyakori művelet.
Ember legyen a talpán, aki meg tud különböztetni egy 470-el és egy 830-al szerelt gépet. Persze kíváncsian várom az árakat, de +8-10K-t nem ér meg.
-
válasz
kételkedem
üzenetére
Az is lehet, hogy valamelyik mellékelt CD-n volt/van rajta pluszban, a fene sem tudja.
Mondjuk 470-es tulajoknak teljesen mindegy, hogy 2-es vagy 3-as a magician, mert semmi olyan plusz opciót nem látok, ami a 2-esben ne lenne (ez is frissült már többször)... -
kételkedem
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ráadásul Oliverda itt be is mutatja a szoftvert!
Nem lehet, hogy bugos volt és levették? Az alaplapomon pl F12-as BIOS van, a gyártó honlapján pedig nem létezik csak 10, 11, 13!

-
válasz
kételkedem
üzenetére
Igen, csak az a furcsa, hogy már megjelentek a Samsung.com-on a 830-asok, ki is lehet választani őket, mégsem ajánl fel semmilyen letölthető dolgot hozzá...
Bár az is lehet, hogy pár óra múlva, avagy a mai nap folyamán meg már elérhető lesz. -
válasz
Istyu74
üzenetére
1. Igen, jól érted
2. A névleges kapacitás (amit a gyártó megad) max 20%-a. De ezt úgy értsd, hogy pl Samu 64G esetén (ez a névleges kapacitás) 59G-re lehetett formázni (ez a tényleges kapacitás), a kettő különbsége (64-59=5G) plusz a Magician által javasolt 6G, azaz 11G.
Ez a névleges kapacitás ~17%-a Samunál, ezért írtam, hogy max 20%... -
Istyu74
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha jól értemt ha van egy 60 Gb os SSD akkor ha 6GB ot nem particionálok le,ha nem formázatlanul hagyom,akkor már a formázott rész mind a 100% át kihasználhatom ?
Vagyis érthetőbben teleírhatom az egész SSD-ét,vagy itt is javasolt még mindig hagyni valamennyi szabad területet,és ha igen akkor egy 60 asnál ez mennyi még külön?Kösz a választ előre is.

-
-
oxa
csendes tag
Köszi szépen hogy megnézted!Nekem is csak erre futotta.
-
oxa
csendes tag
Sziasztok!Egy kérdésem lenne.Tudja valaki hogy honnan tudnám letölteni,samsung ssd magician 3.0 verziót?Sehol sem találom!Egy linket megköszönnék!

-
ttt1
őstag
Sztetek ha nekem v 1 régi 1,8as ssdm amiben trim támogatás sincs ott kell vmilyen karbantartást végezni v ugyanugy elvégzi magától mint az újabb társai?
-
Ren Hoek
veterán
Leírnék egy tapasztalatot:
Aki esetleg két gépen szeretné használni ugyanazt az SSD-t (Pl Noti és PC) az nyugodtan megteheti
Átraktam a notiba 64bit-es win 7-el, és 1 perc alatt átkonfigolta a drivereket...Egyedül az nVidia driver zavarta, de egy restart megoldgotta.Viszont lenne egy kérdésem is: USB -> Sata power kábelt lehet valahogy moddolni? Nem nyírhatja ki az SSD-t egy ilyen?
Van ilyen piacon de nagyon ritka...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Ja, de ez egy low budget házi 250K-s állomás
Ösztöndíjból, melókból van, szóval ez is sok volt
Tökéletesen megfelel, csak videóvágás mellett mondjuk úgy nem élhettem ki eddig a böngészési szokásaimat (Chrome nálam 15-20 füllel van megnyitva állandóan és szokszor simán megzabál 1 GB ramot is) de így SSD-s swappal szupergyors minden, mintha ramból menne. Ezért nem írom ki HDD-re sem a cache-t. Nem azért vettem az SSD-t, hogy mellette kerregjen itt nekem a HDD-m..Szóval jó ez így, letöltés úgyis oda megy
Samu 8000 ciklusnál adja fel, szóval még sok-sok évig működik swappal is.Viszont ezt a 6 GB magician által ajánlott overprovision területet oda fogom neki adni, nem akarom a wear levelinget szivatni.
-
Carasc0
őstag
No most elgondolkodtam:
Corsair Force GT 120GB vagy Samsung 830 Series 128GB!

-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Azért mert egyes programok képesek kevesebb memóriahasználatnál is a spawra mászni, pl 2 giga után kirakja magát, bármennyi ramod is van. Az hogy elvileg a telítődés után ... elvileg. a Stalkert meg én is szerettem és annál tényleg úgy van. Mondjuk sztem egy rendes munkaállomásban (CAD/videószerkesztés stb.) van 8-32 giga ram, így nem gond lecsippenteni valamennyit.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Azt sosem értettem a swap-ot minek ramdrive-ra rakni, mikor elvégre arra szolgál, ha elfogy a ram, akkor a lemezen folytatja, nem? Ergo sokkal előbb fog betelleni ha még ramdrive-ot is kreálok... Legalábbis nekem 4 GB-nál ez a helyzet. Pl érdekes, hogy STALKER soc-nál is meghatározó a swap mérete, apró megakadások elkerülése végett.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Eddig nyomtam bele 1 nap alatt 100-120 gigát kb, nem fogom kímélni...Azok 30 gigás videós melók
Úgy látom használ neki az SSD... Bár végülis a source file-ok lehet maradnak a HDD-n, annyira nem számít sokat.
Ja és a swapot is visszaraktam inkább HDD-ről, mert videóvágáskor nem nagyon elég a 4 GB...elkezdte kerregtetni a HDD-t és full belassult az egész.. Na mondom köszi ebből nem kérek
Wear leveling count most ugrott 2-re.. Nektek az mennyi? Ha tényleg bírja a 8000 ciklust, akkor bőven jó a 100 GB/nap, ennyi úgysem lesz gyakran.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez nem újdonság, szerintem. Én is bele nyomtam két éve vagy 500 GB-ot az Intel-embe. Volt még pár Win7 telepítés is, meg sok bench.

-
válasz
fsb1000
üzenetére
Még találtam az Kingston-nál és az OCZ-nél is infókat, ha esetleg érdekel valakit belinkelem.
Viszont az OCZ-nél érdekes dolgok olvashatóak, több témában is, az egyik a sebességmérés, ezt muszáj idéznem.
Do not use AS_SSD (writes between 3-5 GiB) on default settings.
Do not use CDM (writes between 15-19 GiB) on default settings.
Do not use AS_SSD and CDM together in the same Logged On session.
Do not run FF pattern on ATTO. Default settings are ok.
Run IOmeter with 4KiB 'sector' alignment. Do not run it to fill the drive.
Do not use 'Full' Benchmarks more than once in the same Logged On session.
Do not use any Benchmark (compressible data) more than once a week.
Do not use any Benchmark (un-compressible data) more than once a month.
Do not run Random patterns straight after Sequential or vice versa.
Best to run inidividual tests with small file sizes and not full suite default.Szóval akik szeretnek óránként sebességet mérni, azok ne tegyék...

-
Ren Hoek
veterán
Tegnap elkezdtem Minecraft-ozni, és előjött a ciripelés nekem is.
Azt tudom hogy nem a hangfalakból jött, és nem is a ventillátorokból és nem is az SSD-ből! Valahonnan az alaplap környékéről saccoltam..
Bizonyos ablakváltásra megváltozott a hangszín/frekvencia.
Lehet a SATA vezérlő és SSD-vel kapcsolatos, mert eddig nem jelentkezett. Majd kipróbálom a C kilövést, de annyira nem zavaró...
-
Ombi5
őstag
Jo kis vita alakult ki ezzel,h felhoztam kell e vagy muszaj e formazni particiot ahhoz,h tartosabb legyen SSD. Latom mindeki mast vall!

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Salvador20
üzenetére
hmmm... akkor még mindig biztos vagy benne, hogy az SSD okozta a hangot?
Szerk: közben olvastam, hogy nem.
Bocs, hogy kissé szkeptikus voltam, de pont kerekfej SSD ellenes kampányába csöppentél be a problémáddal. -
iff
senior tag
Nálam is volt ciripelés vagy is inkább zúgás.Friss win 7 dríver felrakva, majd egyszer csak zúgás hallatszik. A bill. hang szabályzóját megnyomtam és elhallgatott, kis idő múlva előjött megint, gomb nyomás és nem hallatszik.Ez akkor volt zavaró, amikor csend és nem volt hallgatva.Nem tudtam,hogy mi lehet.A hangkártya driverét leszedtem és ahogy a win 7 felismerte úgy hagytam most nincs zúgás de állítani nem tudom pl.: fülhallgató kimenet. Legalább nem zúg. Először az alaplapra gondoltam ill. ssd stb. Alaplap: asus P8H61-M LX2.A win7-é jobb mint az alaplap telepítőjének?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez ott volt. -
-
Salvador20
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
most megnéztem újból a biost, ez a cool n quiet lenne, akkor? Az alapból ki volt lőve
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. EIST az csak a szorzó visszavételért felelős (Enchanted Intel Speed Step), a C-states-pedig a fesszel operál.
A zúgás/búgás megszüntetéséhez csak az utóbbit kell kilőni.
-
Salvador20
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen,de olyat nem találtam, amit mondtál....mindenesetre nem az ssd volt ezek szerint, pedig külön is meghallgattam és 100%-ra mondtam volna,hogy az adja ki ezt a hangot.....
-
válasz
Salvador20
üzenetére
Energiatakarékossági "sémák"/vezérlések jelölése, van több is C3/C7 stb, a C6 speciel ez: [link]
(Ezeket kompletten ki lehet lőni, ha letiltod a CQ avagy EIST-et, de ezt írtam korábban is.
) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Salvador20
üzenetére
Energiatakarékos feature. Ha nincs terhelés alatt a proci kilövi a gyorsítótárat (C3), majd ha nem kell kilövi a nem használ procimagot/magokat (C6).
Okoz ilyesfajta anomáliát, nekem is "visít" a gépem ha engedélyezve van. Kilőttem én is a fr@ncab, azóta semmi gondom nincs. -
Salvador20
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a c6 kikapcsolásánál megszűnt a hang probléma...mi az a c6? CPU-nál volt
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Hát ez pedig több gyártónál is Over Provisioning "néven fut" (magyarul úgy lehetne fordítani, hogy "az alapban biztosított Spare Area(tartalék terület) kibővítése"), pl (hogy az általad korábban említett SSD-nél maradjunk) az Intelnél is és elég egyértelmű a javaslat/konklúzió.

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát azt nem tudtam, hogy a gyártó is ajánlja a particónálatlan területet.
Nekem is Samsungom van, de hát... doksi az nem volt hozzá soha és XP alól kézzel particionáltam.Azért írtam, hogy "hit" kérdése, mert én csak a fórumokon olvastam erről, abban az időben, amikor az egyszeri userek is el kezdtek SSD-ket használni. De az SSD müködéséről írt "szakmai" cikkek alapján teljesen logikusnak tünt, hogy segít.
De elsősorban nem az élettartamra van befolyással, hanem a korai időkban sokaknál jelentkező lassulásra.Itt a PH-n elsőként a 32GB-os SLC samuk jelentek meg. Azok szinte mind belassultak, ha teleírták öket. Én mind a 3 darabnál tapasztaltam ezt a lassulást, amit használtam, pedig nem írtam tele öket soha.
-
kene84
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez a gép, április óta van ilyen formában összerakva,csak eddig ugye a hdd-n volt a windows,soha nem volt vele melegedési gond,fűtés meg egyelőre nincs a lakásban.
Igen jelenleg SATA3-on van, akkor a köv. próba,hogy SATA2-re dugom az SSD-t.
Bár ma este már nem tudom megtenni meló miatt,de holnap igen és akkor majd jelentkezem mi is volt.Szerk. :
SATA Controller 0 -> Enhanced
SATA Controller 1 -> Enabledők,nem voltak a Storage configaration menu-ben,a többiből a Hard Disk S.M.A.R.T. -t tettem Enabled-re a SATA Mode-ok mindketten azon is voltak.
És igen,természetesen fent van az ASMedia Sata3 Driver - (Asmedia ASM106x SATA Host Controller Drive - 1.2.6.0) -
fsb1000
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem tudom mi az a wl.
-----
Mint korábban írtam, szerintem "hit" kérdése lehet, hogy egyáltalán kell vagy mennyi szabad helyet kell hagyni az SSD-n. Az viszont nem hit kérdése, hogy a nem particionált területre az OP rendszer így más szofver sem fog írni.
Az általám ismert SSD működéséből az következik, hogy a particók nem kötődnek az SSD fizikai tarólóterületeihez, tehát nem tudjuk megmondani hogy xxx "logikai" szektor hol van az SSD-n.
Azt ő rakoskatja el, az írást/törlést is a cella állapotok fügyvényében végzi. Ha hagyunk 20% szabad helyet az csak annyit jelent, hogy ennyivel több cellát tud használni kezdetben. -
válasz
kene84
üzenetére
Gyorsan megnéztem a BIOS-od, ezeket a beállításokat ellenőrizd és ha kell, akkor állítsd be a Storage Configuration menüben.
SATA Mode -> AHCI Mode
SATA Controller 0 -> Enhanced
SATA Controller 1 -> Enabled
Hard Disk S.M.A.R.T. -> Enabled
SATA3 Mode -> AHCI ModeÉs még valami, ami eszembe jutott, bár nagyon remélem, hogy nem pusztán erről van szó.
Szóval az ASMedia SATA3 Driver , az ugye fel lett telepítve? -
válasz
kene84
üzenetére
Mondjuk ez érdekes, reggeltől egész idáig ok, aztán most meg KO... Nem melegszik valami a gépben? Nem tekertétek fel a fűtést a lakásban így "estefelé"?
Annyit próbálj meg, hogy dugd rá a SATA2-es portra a deszkán és próba.
(gondolom most a SATA3-ason van, és a SATA3-as portok sem SATA2 üzemmódra vannak állítva (már ha van ilyen opció)) -
kene84
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
Megcsináltam reggel, sikeres is volt...de kb 10 perce ugyanaz,újraindul a windows7, az SSD sehol,nem tud bootolni,gép kikapcs majd vissza és működik. Egyéb ötlet?
-
válasz
üzenetére
Igen, a magician-nel. Elindítod, Over Provisioning, egy kicsit vársz, mikor megtalálta az SSD és megjelennek az adatok róla, akkor katt az Analyze gombon (Select Volume sorában), megint vársz egy kicsit, megnézed mennyit javasol, felfelé kerekíted (én 6G-t adok/adtam meg, 5,9G-et javasolt), ezt a számot beírod a Shrink Size(GB)-hoz és katt a Shrink gombon és megint vársz egy kicsit. Ha mindent jól csináltál, akkor valami ilyesmit kell, hogy láss: [link]
Amúgy a W7 lemezkezelőjével is kivitelezhető (Kötet zsugorítása), vagy egyéb particionáló progival.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt már meglévő oprendszer mellett is meg lehet így csinálni ? Ezt is a magican tudja, vagy ezt mással csináltad és ezen csak csekkoltad ?
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Jó, hogy előjött ez a téma és írtál róla, mert erről megfeledkeztem...

Azt történt, hogy Acronissal elmentettem az SSD tartalmát (rendszer), majd rátelepítettem egy Linux-ot (csak próbaképpen). Amikor megnéztem, amit akartam, töröltem az SSD-ről az összes, a Linux által létrehozott partíciót, a többit meg elintézi az Acronis helyreállításkor.
Acronisnál beállítottam, hogy minden partíció, meg az MBR-t is kérném visszaállítani, viszont nem értettem, hogy miért kérdezi meg, hogy nem oké a partíció mérete. kicsit meditáltam, de nem jöttem rá, hogy azért kérdezi, mert korábban kisebb volt a partíció valamelyest, ezért "mondtam neki", hogy ne foglalkozzon vele, menjen egybe az egész. Persze ezt az Acronis meg is csinálta, csak most, hogy írtál róla, akkor ugrott be, hogy hát "Szűz Mária idesanyám, aki a mennyben lakozol titokban", hát ezért kérdezett korábban az Acronis.
Megnéztem, és természetesen ott a "gond", "kell"/javasol) 5,9G-t, amivel meg kell rövidítenem a partíciót, hogy a wear leveling optimálisan működjön.
Még1x Thx, észre se vettem volna (már van vagy 2 hete, mióta eljátszottam a leírtakat, azóta megy így az SSD)

UI: természetesen ez nem egy katasztrófa (sosem fogom teleírni az SSD-t), csak szeretem úgy beállítani a dolgokat, ahogy azt a gyártó javasolja.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Más ügyben keresgéltem és ezt láttam az egyik teszt alján:
CrystalDiskmark 2.0; Error +/- 20%
Azért ez elég komoly hibahatár. Lehet nem kéne hinni ennyire a programnak?

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Logicman86
üzenetére
Én hagyok neki 10 GB helyet aztán kész... Nem szőrözök ilyennel, csak használom. Csak tudja, hogy hol az üres, és akkor oda másolgat a wear leveling.
Napi 64 GB írással is kibírja elméletben 20 évig... (A fáradás teszt alapján) Hol használjuk mi ennyit? Sehol... Ebbe még a wear leveling ügyködése szerintem nincs is beleszámolva, plusz az, hogy azt a 8000 ciklust folyamatosan éjjel nappal írták rá, és a wear leveling szerintem nem is tudott rendesen működni.
bazsi83vp: Pont ezen a véleményen vagyok én is... Elvégre ennek pont az lenne a lényege, hogy üresjáratban ide oda másolgassa az adatokat, amikor épp nem használjuk a meghajtót. Rövid időre simán tele lehet nyomni.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Logicman86
üzenetére
Úgy nagyon jó lesz. Ha meg kell esetleg egy rövid időre a teljes kapacitás, akkor tudod azt is használni. Nem véletlen írtam a videós példát - nekem is volt majdnem tele rövid ideig vágás/konvertálás miatt. Azt a pár órát havi 2-3 alkalommal meg kibírja, használatra vettem. Az asszonyt kell babusgatni, nem egy szilíciumdarabot.
-
Logicman86
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Elírtam... Szóval 60GB-os SSD-ről lesz szó(mert ugye még nincs meg, csak jó tisztába lenni előre a dolgokkal...) Egybe fogom használni az egészet, tehát nem fogom több részre particionálni. Egybe megformázom az egészet és akkor mindíg hagyok rajta 20%-ot az jó lesz, igaz?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szerintem meg igen - pazarlás lenne plusz adatot rögzíteni, hogy melyik blokk melyik partíció. Ugyanis ha tudná mozgatni, akkor akár keverhetné is a blokkokat (nem a tartalmukat) ide-oda az írási ciklusok függvényében - ennyi plusz kapacitást csak nem tettek bele.
De ez csak az én magánvéleményem - mindenki azt csinál amit akar
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Logicman86
üzenetére
Nehogy azt tedd - particionáld az egészet és partícionként 20%. A partíció összefüggő terület, nem tudja neked "széttördelni", hogy kihasználja a teljes flash felületet. Inkább dobj fel vmit, ha nagyon aggódsz, ami jelzi hogy mennyi a telítettség. Persze ha néha rövid időre szinte teleírod (pl épp videót konvertálsz és megtelik a lemez pár órára) az nem gond.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Logicman86
üzenetére
Az Intelem 80GB-os..... kétlem, hogy a következő lépcsőhoz hiányzó 48GB-ot szabadon hagyták volna. Ettől eltekintve elképzelhető, hogy a gyártók hagynak helyet, de akkor meg a 32/128/256 GB-osknál eleve nem?
Ha 100%-ossan particiónálod+formázod az SSD-t, akkor nem tudhatod, hogy az OP rendszer mikor mit hova ír. Lehet hogy évekig volt mindig 20% szabad helyed, de a valóságban minden logikai szektor kihasználásra került legalább egyszer.
Szerintem ha már fenn akarunk tartani üres helyet (ezt mindenki maga döntse el), akkor az a rész particiónálatlan terület legyen.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok melyik vegyem, segítsetek!
SAMSUNG 64GB SATA2 MZ-5PA064C/EU 28.479Ft
KINGSTON 96GB SATA2 SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR 34.224Ft -
Logicman86
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Eddig a legtöbb helyen azt írták, hogy a megformázott SSD-ből ~20%-ot kell szabadon hagyni és eddig én is ebben a "tévhitben" éltem?! Most akkor az van, hogy már alapból a formázásnál 20%-nyi helyet formázatlanul kell hagyni? Nem mind1, hogy a 2 variácó közül melyik kerül megvalósításra?
Egyébként pár helyen azt olvastam, hogy ugye az SSD-ben lévő NAND chip-ek kapacitása 2 hatványai, szal pl egy 256GB-os SSD-nél 8db 32GB-os chip van. Elvileg ugye minden SSD 2 hatványai méretűek(32-64-128 GB stb ) és mondjuk egy 60GB SSD-nél már eleve el van különítve 4GB erre a célra.
Javítsatok ki ha nem így van.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
müxik

-
fsb1000
nagyúr
-
-
SVLaller
senior tag
Firefox gyorsítótárat hogy lehet átmozgatni másik meghajtóra? Beállításoknál csak törölni tudom.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy néz ki okés minden

egyébként milyen programokat érdemes az SSD-n futtatni ? Játék mehet rá ? Gondolom a torrent ami nagyon tiltott, hogy azon legyen. Az indexelés, page file, stb amiket itt találtam már mindent megcsináltam .
Csak most a 64 ből van 48gb szabad helyem, és gondoltam kezdek vele valamit

-
-
zetecR
addikt
Köszi mindkettőtöknek.
8 giga az 8 giga.
-
válasz
zetecR
üzenetére
Rendszergazda fiókból lehet, és pl begépeled a start-ba hogy CMD és BAL CTRL+SHIFT+ENTER (vagy amikor begépelted megjelenik a listában, ott jobb egér a cmd.exe-n és futtatás rendszergazdaként)
ha elindul, akkor a c:\windows\system32 útvonal lesz látható, gépeld be a POWERCFG -H OFF és enter.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrotik routerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Automata kávégépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Átraktam a notiba 64bit-es win 7-el, és 1 perc alatt átkonfigolta a drivereket...Egyedül az nVidia driver zavarta, de egy restart megoldgotta.
Tökéletesen megfelel, csak videóvágás mellett mondjuk úgy nem élhettem ki eddig a böngészési szokásaimat (Chrome nálam 15-20 füllel van megnyitva állandóan és szokszor simán megzabál 1 GB ramot is) de így SSD-s swappal szupergyors minden, mintha ramból menne. Ezért nem írom ki HDD-re sem a cache-t. Nem azért vettem az SSD-t, hogy mellette kerregjen itt nekem a HDD-m..Szóval jó ez így, letöltés úgyis oda megy

De Én akkor is lelövöm a következőket a BIOS-ban, EIST/SpeedStep/Cool'n'Quiet/PowerNow... Eddig még nem ciripeltek az SSD-k, de most már tudom, hogy C6 a bűnös, ha az egyik ssd átalakulna transformers tücsökké...
)