Hirdetés
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Nem SATA-n csatlakoztam mint írtam, hanem külső HDD-vel USB-n keresztül.
De már megtaláltam a megoldást. Amikor kéri az illesztőprogramot, a mégse-re kell nyomni, majd visszalépni a telepítő elejére. Ezután át kell dugni egy másik USB portba és megint rákattintani az Install gombra.
Ekkor már nem kér semmi illesztőt és megy gyönyörűen... -
mcmike
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Az ajánlások mindegyike szinte erről szól, hogy a Temp-et tegyük inkább HDD-re. Szerintem jogos is, mert egyszer (vagy kevésszer) használt file-ok, amiből napi használat során elég sok van (telepítők file-jai, letöltött állományok, stb) azok ne az SSD élettartamát csökkentsék.

Ha valaki azt mondja hogy a PageFile-t hagyjuk az SSD-n (amennyiben van egyáltalán), azzal tökéletesen egyetértek. De a Temp szvsz tipikus példája annak amit nem szabad / nem illik az SSD-n hagyni...

-
válasz
zetecR
üzenetére
Remek.
Akkor dobd fel IDE-ben és akkor még van módszer, ami segíthet.
Fontos! Semmilyen driver-t ne telepíts, chipset-et meg különösen ne!
Ha ezt betartod, akkor nem látom akadályát az utólagos AHCI-re állásnak.
Ha megvagy IDE módban a telepőítéssel, akkor privátba dobj egy képet az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlők csoportról, utána mondom majd a teendőket.
(Most egy kb fél óráig nem leszek, mert épp tartok hazafelé, utána válaszolni fogok, türelem) -
válasz
zetecR
üzenetére
Értem, gondoltam, hogy valami ilyen dolog áll a háttérben, bár az nem teljesen világos számomra, hogy az iastor-nak mi köze lenne a dologhoz, hisz az adatlapod szerint egy AMD A75-ös deszkád van... Valamit félrenéztem?
Annyit tudok csak javasolni(ha sehogy sem sikerül az üzemmódváltás), hogy húzd újra az OS-t(tudom, nem ezt szeretted volna hallani), természetesen AHCI-re állítsd a BIOS-t és telepítéskor adagold be az AHCI driver-t.
Abból indultam ki, hogy AMD deszkád van, az ami az adatlapodon, szóval:
AMD AHCI 1.2.001.0331.ZIP - Összes AHCI driver
jelszó: fscd
Tömörítsd ki egy pl pendrive-ra és onnan adagold be majd telepítéskor. -
válasz
zetecR
üzenetére
Ha telepítve lett külön IDE driver, esetleg chipset, akkor már nem ennyire egyszerű valóban. meg kell próbálni, amit radi8tor1 javasolt, remélhetőleg az segít.
Volt esetleg valami speckó oka, hogy IDE módban telepítettél(pl az ODD nem műxik AHCI-ben és nem tudtál volna telepíteni sem stb stb), vagy csak megfeledkeztél róla?
-
petakpa1
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Közben próbálgattam még bios beállításokat, mert kicsit jobban beleásva magam az BIOS AI Tweaker menüjébe rájöttem, hogy az Auto beállítások is tartalmaznak némi tuningot, mert a Target CPU speed-et 2400 MHz-nek hozta ki, holott az A6-3500-nak 2100 MHz az alap órajale pedig csak a 2400 a Turbo.
Most átállítottam manualra:
FSB=100 MHz
Multiplier=21x
Memory clock 1866 (ennyit bírnak is a Crucial Ballistics memóim)A probléma viszont sajnos fennmaradt: nem minden bekapcsolásnál ismeri fel az SSD-t a BIOS. Ha viszont beindul, akkor nagyon szépen működik, se egy fagyás, se semmi, gyors is
Windowsból történő újraindítással akárhányszor restartolhatok, akkor mindig rendben felismeri, ha viszont leállítom és gombbal kapcsolom be, akkor megy vagy látja a BIOS vagy nem
Mi lehet a gond? Van ötlete valakinek? -
petakpa1
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Nem nagyon piszkáltam még az AI Tweaker menüt, minden alapon van. Mondjuk felül vannak olyanok, hogy target CPU speed, meg hasonlóak. Az a baj, hogy annyi mindent lehet állítgatni, és amíg nem értem, hogy mi mi nem piszkáltam.
Az én tuning tudományom valahol ott megakadt, hogy fsb*multiplier=cpu clock plussz figyelni, hogy agp/pci frekik fixek, vagy szabvány körül legyenek, fsb ne nagyon haladja meg amit a memók bírnak, esetleg kis plussz fesz a cpu-nak, memónak, nb-nek. Régebben ez tök egyszerű volt, most meg nem igazán értem, mik azok amiket állítagni lehet, így hagytam a fenébe. De ha tudsz egy jó alapos leírást Llanok lelkivilágáról, (jöhet akár angolul is) azt szívesen veszem.Melegindítás alatt mit értessz pontosan?
Ha egyszer elindult, akkor win-ből újraindítva (ez ugye egyel magasabb szibtő restart, mint a reset gomb megnyomása) sosem jelentkezik ez a nem látja az ssd-t probléma. Leginkább akkor jön elő, ha leállítom és 1-2 percen belül gombbal akarom bekapcsolni.
-
spiritex
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
A hétvégén szereltem be egy 128 GB-os Samsung 830-ast, és nem 99%-ról indult, hanem 100%-ról. Saját szememmel láttam. Igaz, hogy a klónozás utáni első gép indítás után pár perccel már néztem is a Sentinelt, és 100%-on volt a samu.
Az lehet inkább a valóság, hogy elég rövid használat után lemegy 99%-ra, ahogy nálam is lement rövid időn belül, csak ezt valószínűleg nem veszi észre senki, mert nem a beszereléstől számított fél órán belül nézi meg a Sentinelt. -
xtevo
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Jah, hogy ja. Köszi a felhomályosítást, így már más a leányzó fekvése

Csak win7 64bit van rajta, driverek, meg gyakran használt progik. 60GB-nál nem nagyon lehet pakolgatni
Magam megnyugtatása végett leteszteltem 4k-s teljesítményt és 33/78 eredményt hozott, ezt összevetettem a többi tag méréseivel és egyáltalán nem kell szégyenkeznie.
Kár volt beparáztatnom magam, így megnyugodtam, köszi a segítséget még 1x.
-
LBandi
aktív tag
-
samu74
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Érdekes mód, a szinte egy évig "csiszolt"
tuning beállításom az ssd berakása után nem volt stabil.Vinyónál számtalan tesztet csináltam,nem volt gond.Szerintem nagyon pontra kell tenni a setupot,hogy az ssd-vel ne legyen utána gond.
Az esetek 90%-ban az asus lapoknál a boot problémákat a bios beállítás(user?) okozza.spiritex: elképzelhető,ha ilyen gond van általában érdemes alapon működtetni mindent,sőt tunerkártyát is meg minden mást(amit lehet) is kiszedni hogy könnyebb legyen kizárni a hiba valódi okát.
-
Taragas
aktív tag
válasz
zetecR
üzenetére
Sziasztok! Elnézést hogy belerondítok az épp folyó beszélgetésbe, de lenne egy kérdésem:
Szóval milyen programot ajánlotok, amivel az SSD-re át tudnám menteni a rendszert, partició mérettől függetlenül? Mármint 60-as Force GT-t veszek(már leadtam a rendelést), de előző héten össze kellett omolnia a rendszernek, így újra raktam, de nem akarok megint vesződni vele, ezért át szeretném menteni az SSD.re, de a rendszer particióm csak 32gb...
Válaszokat, és segítséget előre is köszi!
-
Maximum1
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
A boot-idő nem érdekel, kíváncsiságból vettem ssd-t, úgymond érdekelt a technika.
Viszont nem gondoltam hogy 4 gb ram kevés lesz + 1 gb a vidkariban.
Köszi mindenkinek, alszom rá egyet.
nimba1 nem mentem, kikapcsoláskor töröl mindent.liszi70 gondolom észrevetted a sebességből, és mértél egyet

-
Bodor
veterán
-
Glen84
csendes tag
válasz
zetecR
üzenetére
2db Corsair 64gb Agility 3 ; Adata 511 60 és 120gb-s. Volt még v.m más meg Sata 2-es Adatát is néztem.
u.ezt csinálta mind... Adata volt legutolsó és akkor még csak az első FW. volt hozzá, gondolkoztam, hogy 1-2héten belül kiprobálok egy őjabb adata 511 120gb-t
Köszi én is FW. környékén gondolkodtam
-
-
válasz
zetecR
üzenetére
Ez Win7 Ultimate 64bit. Én a tálcán lévő ikonra kattintottam jobbegér gombbal, ott a Google Chrome ikonra megint jobbal, Tulajdonságok. Beírtam a saját elérési utamat az általad megadott toldalékkal, de azt írja, hogy helytelen elérési út.
Mi az az Unpin és Pin?
Tőled is megkérdezem, mert ellentmondásos infókat kaptam erről, hogy szerinted is fontos ez a böngésző-cache áthelyező RAMDisc macera az SSD kímélése végett?
-
válasz
zetecR
üzenetére
"Start menüben Chrome ikon, jobbegérgomb, Target:
C:\Users\bármi\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --disk-cache-dir="X:\BrowserCache"Már minden formában kipróbáltam ezt beírni így is, magyarul is, idézőjellel, anélkül, BrowserCache-el, Ch_Cache-el stb., mindig azt írja ki, hogy érvénytelen elérési út!
Alapból nekem ez szerepel a Chrome ikon, jobbegérgomb Tulajdonságok-ban:
Cél (vagy Target): "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"
Indítás helye: "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application"Természetesen ez után is kipróbáltam a --disk-cache-dir="X:\BrowserCache" utótagot, de így sem jó. Mielőtt valaki megkérdezi, természetesen R-t használtam X helyett.
Leírná nekem valaki végig a sort mondjuk Kis Béla névvel és R/Ch_Cache célállomással, magyar win7-en, hogy pontosan mit kell beírni a Chrome ikon, jobbegérgomb Tulajdonságok-ba a Cél (Target) mezőbe, vagy inkább vonuljak ideggyógyintézetbe?
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
ráadásul én még külön szívtam vele, mert a házamban (Sharkoon T9 value) csak 5"-os hely van. Adtak a házhoz síneket, amikkel 3,5-es eszközöket lehet berakni. De ha a sínt mind2 oldalon rácsavaroztam a samu által adott lemezre, úgy valamiért már nem fért be... szal csak az egyik oldalról van rögzítve az ssd tálca, 4 csavarral

-
Bodor
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Két megoldás:
1. Eltávolítod a programot, mert igazából semmi szükség rá a napi használatban, én fel sem tettem.
2. Kiveszed ( startmenü/keresőmező/msconfig/automatikus fűl) az operációs rendszerrel együtt induló programok listájából, és csak akkor indítod el manuálisan, amikor szükség van rá. -
válasz
zetecR
üzenetére
Szerintem azért teszi, mert mindig feldobja az ablakot, hogy van új Firmware, ha meg bezárod, akkor ugye nem.
Korábban már írtam valakinek, neked is azt tudom javasolni, hogy szedd ki a Magician-t az indítópultból (mert hogy beteszi oda magát a "nyavalyás")![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fitta
Bajt nem okoz, csak így ~20G-vel kevesebb a felhasználható kapacitás az SSD-n, ezért (is) célszerű a Magician által javasolt érték beállítása. (Ha nagyobb kellene neki, hidd el, akkor azt írná ki a Recomended (javasolt) méretnél) -
BiP
nagyúr
válasz
zetecR
üzenetére
Sajnos így van. De hogy is jönnek ide? Ő egy régi kingstonról akar váltani egy Samu 830-ra. Nincs itt se V200, se SLC samu.
(amúgy nekem az az első ssd lagolt rendesen, ezért is csalódtam, és cseréltem le hamar.)Gyanítom, hogy nála az a 10megás 4K érték sem egy szélvész, szóval lenne hova gyorsulni. Persze a legjobb az lenne, ha ki tudná próbálni valahogy vásárlás előtt a kiszemeltet, és maga győződne meg róla, hogy a tesztekben szereplő nagy gyorsulás mennyi érzetet jelent a gyakorlatban.
De persze azt tudjuk, hogy a nagy ugrás a HDD->SSD váltásnál van (ha nem szar típusra vált az ember), és nem az SSD-SSD váltásnál. -
válasz
zetecR
üzenetére
Egyáltalán minek átrakni? Csak azért, hogy ne foglalja a helyet? Mert akkor inkább visszarakom, van bőven hely az SSD-n és amúgy is gyakran ürítem a cache-t. Annyira látszik, hogy teljesen balfaszok írják ezeket a cikkeket. Csak az a baj, hogy én is az vagyok, hogy olvasom.
-
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Akkor régen láttam már a tesztet róla, de úgy rémlett, hogy a 64-es írása azért elég gyengécske.
UI: pont ma olvastam egy cikket, hogy "állítólag" 2012 lesz az áttörés éve az ssd piacon, amikor majd 1 dollár/ giga alá fog csúszni az ssd ára.
UUI: @Balage76 te samsungnál dolgozol, vagy viszonteladó vagy? (lehet lenne kérdésem priviben) -
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Nem, kivételesen munka miatt vettem, sőt ha csak 64-est kaptam volna olcsón, akkor a win se arra került volna. Egyáltalán nem érzem, hogy bármi lassabb lenne, egyedül a swap-et kéne kikapcsolnom(amihez kéne 8 giga ram is... ) és szárnyalna minden

De ha valainek csak az alap win-es beállítás van, és fut valami hd sentinel szerűség végig a háttérben, leirhatná, hogy napi 8 óra netezés/meló mellett mennyi az írási forgalma kb. (még jobb lenne ha csak ssd-s laptop lenne, kíváncsi vagyok) -
h1ght3chzor
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Vki egyébként csak boot időért vesz, hogy elmondhassa, hogy ő már 14 sec alatt elindíthatja a játékot, egyébként szerintem is, ezért felesleges...
Épp ezért vettem 128-ast, hogy a nagyobb programok is, pl visual studio rohadt gyorsan elindul, várakozási idő, stb sokkal kevesebb.

-
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Igen, de mi az ami a dobozra van rakva nagy betűkkel?
Vegyél ssd-t, adunk ingéy progit hogy átklónozd a régi wint 10 perc alatt 
Tudom hogy kikapcsolja alapból, de amellett még van nagyon sok dolog amit bizony nem tesz meg. (mondjuk rendszervisszaállító meg temp, browser cache irkál a legtöbbet a defrag után ) -
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Az a 30 ezer nálam 50-60 lenne. Persze más egy ország sorsán sem agyal ennyit. De az más. Számomra ez a pénz, család mellett megterhelő. Nyilván nem veszek olyat, amiről nem tudom, hogy mi az.
Vettem már így egysmást és mindig kiderült, hogy amit elhallgatnak, azzal bibi van. Szinte biztos vagyok én is, hogy a Force GT és 830 a király, vagy hogy alig van különbség.
Neked van mindkettő? Mert csak az az adat mérvadó, akinél ugyanabban a konfigban volt mindkettő tesztelve.
-
Atticus85
tag
válasz
zetecR
üzenetére
A HDD-k sem élnek örökké
Nem élnek örökké,de hamarabb elavulnak,mint kinyiffannak.Amúgy meg szerintem érthető,hogy az ember olyan dolgot szeretne venni amiről tudja,hogy minél tovább kiszolgálja őt.Nekem ezért nem tetszik ez az 5184 órás M4-es,nem kevés az,de inkább egy stabillabat akarok,nem akarok fw-ét frissíteni,meg 2 évente SSD-ket cserélni,én sajnálnám a pénzt rá.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
zetecR
üzenetére
Ez eddig is egyértelmű volt, jól tömöríthető adatokkal villámgyors a sandforce, a többivel nem annyira.Os alá tökéletes.8k-val volt olcsóbb az agility3 mint a 830 anno amikor vettem.Azért lett az.Felraktam rá egy win7-et, azóta 3db jpeg képet másoltam le róla, fel rá semmit.(a telepítéseken kívül természetesen) Jobb a samsung, ez eddig is egyértelmű volt számomra, de nem érte volna nekem meg az árkülönbözetet.Nekem ez számított.

-
Formaster
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Így van! Haver jót mond! Csak komoly rendszer mellett vennéd észre azt az 1-2 sec-et, amivel átlagban gyorsulna mindened. (Persze nem a HDD-hez mérten, hanem SSD vs SSD)
Azt vedd, ami tetszik, ami megnyugtat, pénztárcádhoz mért és közel van

Bármit veszel, le fogsz hidalni a HDD-hez képest. És nem a +/- 1-2 sec bootidők miatt. Hanem elérés idők stb.
-
Formaster
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Amire rákerestél csak címszavak, amiben benne van a sync. szó. Íme egy link, ahol egyértelműen leírja, hogy az ADATA aszinkron csipes, mégis felveszi a versenyt a drágább szinkronosokkal.
Középütt, a táblázatban keresd. Atticus! Megtaláltam a szövegrészt, de nem ír szinkron dolgot, copyzd be, ha máshogy látod. Ott azt látom, hogy TRIM-et támogat.
Aktív témák
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mi lehet a gond? Van ötlete valakinek?

Akkor "jól bevásároltam"...? Ezt nem lehet sehogyse feljebb tornászni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valaki mondja meg a frankót. Melyik szinkronos és melyik aszinkronos és lehet-e kapni SLC-s SSD-t vagy csak MLC-sek vannak még a piacon?