Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Apple asztali gépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen széket vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
OCZ Vertex 3-nak a sebessége is akörül van mint a revonak, az nemlenne jó j.eszter?
-
Cyberpunk
félisten
Hibás SSD okozhat kernel-power hibát? Mert amióta az van ez spontán jelentkezik. A többi hardver hiba kizárva.
-
j.eszter
csendes tag
sziasztok erről mi a véleményetek?
OCZ 50GB SSD Revo Drive
-
Badb0y
addikt
Srácok, ssd-t szét lehet szedni? Mármint amelyik házban van?
Van egy 128GB SSD-vel szerelt laptop, amiben thin (ház nélküli) 128gb-os ssd van. Ha én veszek egy 256-ot szét tudom úgy szedni, hogy bele tudjam tenni ?
-
montezuma
tag
Kösz, Cszn,
akkor azt modják a bölcsek, ha nem kell nagyon a hely, inkább a megbízhatóság és a gyorsaság, inkább ezt SNV125-S2/30GB kellene venni 15K körül, mint a csábító 64G-os buffalót 18 körül? 30G rendszernek elég, és a pagefile, temp kerüljön a hdd-re, XP-m van, de lehet, hogy win7 lesz. -
cszn
őstag
A vezérlőtől függ. A Toshiba T6UG1XBG és a JMicron JMF618 (Toshiba TC58NCF618GBT felirattal) biztos. Lista
A félreértések elkerülése végett, ezek is ugyanúgy támogatják a TRIM-et, csak ha nincs AHCI akkor sem kell programokkal és garbage collection-nel vesződni, mert megoldja a vezérlő. -
LJ.
tag
Erre vki tudna választ adni?
-
cszn
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Mekkora tárhely kéne?
(#18076) MC Pite Bármelyik windows-zal jól működnek, a TRIM-et programmal is lehet helyettesíteni szóval tedd fel nyugodtan.
(#18079) partyservice 20k-ba még csak a Buffalo SSD fér bele. Nagyon gyorsan nem mennek lefele az árak úgyhogy nem biztos, hogy megéri várni. Kb ennyiért van még az Intel X25-V, ami ugyan csak 40 gigás, de minden más szempontból jobb vétel.
-
partyservice
csendes tag
Sziasztok.
64 gigás ssd-t vennék a közeljövőben 20k körül. Jelenleg melyiket lenne érdemes megvenni, vagy mire kell várni esetleg?

-
McLaca
őstag
válasz
VINIKOR
üzenetére
Tessék!
élményindexLatitude E6410, i5 M560 (2,66-3,2GHz), 4GB RAM, prociba integrált VGA, 120GB-os Intel 320.
jozsi252#18054: proci?? Na az az, ami normális esetben elpusztíthatatlan. Nem hallottam közeli és távoli ismeretségi körömben sem olyat, hogy procit kellett volna garanciáztatni (ha nem sütötték meg).
hermanyi#18057: ne kezdd már Te is... honnan szeditek azt a marhaságot, hogy meghibásodási rátát az összes gyártó összes valaha eladott darabszáma alapján számít egy gyártó az ő egyetlen termékére? Az nem meghibásodási ráta, és semmi értelme.
asound#18067: ami vinyó helyett az SSD-t szereled be, annak a HDD-nek a beépítőkerete tökéletes lesz az SSD-hez is.
Szabványméret.Üdv!
[ Módosította: radi8tor ]
-
MC Pite
veterán
Köszönöm a válaszokat az állapotvizsgálatról

Marad utolsó kérdésként a még mindig levegőben lógó oprendser kérdés; van ugye egy vistám, és ha _tényleg_ nem számít a trim hiánya felraknám azt.

-
flash-
veterán
sziasztok
szia
van olyan aki rendelt Crucial RealSSD C300 vinyót?
szeretnék én is de nem tudom hogy honnan...
a pixmania árul de asszem ők nem adnak semmihez sem garanciát,úgyhogy szerintem inkább az felejtős... -
cszn
őstag
Nem is a processzorgyártás miatt szerzett neve, hanem amit idáig az SSD piacon letettek az asztalra amiatt. A legkevesebb rossz eladott példány, garanciaidő, problémamentes használat (nincsenek FW problémák, gyakori frissítések), szoftvertámogatás (SSD toolbox) és nem utolsó sorban elég gyorsak is. Amit linkeltem (K5 végű a típusszáma) abban van beépítő keret, de amúgy a csatlakozók megegyeznek igen. Tudják a TRIM-et igen.
De mondom, a Kingston amit írtam, talán a legjobb vétel jelenleg. Nem járhatsz rosszul, csak jó döntésed lehet ha ezek közül választasz.
-
cszn
őstag
Pedig van olcsóbban is. (A neve ne tévesszen meg, ez már 3. gen.) 5 év a garancia ezekre. De nem akarlak lebeszélni a Kingstonról, nagyon jó vétel az is.

-
kutga
félisten
Sziasztok!
Laptopba keresek 2,5-ös SATA2 SSD meghajtót 64 GB méretben, jó vezérlővel, TRIMmel, sok garival, és úgy 35k körül.
Mit ajánlanátok ebben az árban?
-
pschio
őstag
válasz
andree04
üzenetére
ráadásul 3év helyett 5 év gari!
milyen jó, hogy pont ilyet vettem

-
cszn
őstag
válasz
csimpok
üzenetére
Igen és ráadásul nem is csak kétféle, hanem háromféle verzió van. Az eredetinél mindkét újabb verzió helyenként akár 15-20%-al is lassabb (ha jól emlékszem). Egyelőre nincs és mivel már kifutó típus, úgy néz ki egyáltalán nem is lesz megkülönböztetés.
(#18057) hermanyi Ez külső információ, nem az intel állította össze, hogy jobb színben tüntesse fel magát. Többféleképpen nem lehet értelmezni. Vedd úgy, hogy az adott gyártó mellett álló százaléknak megfelelő esélyed van arra, hogy a vásárolt SSD tönkremenjen. Ezért készült, hogy a vásárlók egyszerűen hozzájussanak az elhalálozási adatokhoz.
-
jozsi252
veterán
-
hermanyi
addikt
válasz
andree04
üzenetére
Ez mind szép és jó de elég két értelműen van fogalmazva

Mert sajnos nem derül ki ,hogy az összes gyártó százalékából vagy mindenki a maga százalékából vannak az értékek .
Mert elképzelhető ,hogy az OCZ 10X annyi SSD-t forgalmazott mint az Intel és akkor százalékosan máris az OCZ ál jobban ,szóval lehet ez nagyon jó marketing is
-
jozsi252
veterán
válasz
andree04
üzenetére
Én csak 1 adott számot mondtam, most mondhattam volna hogy 100 000 ből 3 500 vagy 10 millióból ... vagy akármennyi.
Énis akartam vásárolni, de várok énis, az agility 3 jó ár érték arányúnak tűnik, úgyhogy várakozó állás van, szerintem azok az ssd-k már télleg nagyon gyorsak lesznek úgyhogy érdemes várni rá még kicsit.
-
jozsi252
veterán
válasz
andree04
üzenetére
és honnan tudod hogy az 1 000 000 ssd-ből beleesel abba a 35 000-be. Meg amúgyis nemcsak ssd-k romlanak el, hanem nem 1 nemis 2 ismerősöm van akinek a winyója hónapok alatt meghalt, de ez igaz procira meg egyéb dolgokra. Ezt nemtudod kifogni hogy ne vegyél olyat amivel lehet valami.
-
andree04
aktív tag
válasz
mocsadék
üzenetére
"...az Intel SSD-k RMA rátája
(azaz a garanciában visszaküldött egységek %-os értéke az összesen értékesített darabszámhoz képest)
0,3%, míg a többi gyártó ettől elmarad – Kingston 1,2%, Crucial 1,9%, Corsair 2,7%, OCZ 3,5%.".
Szerintem ezért nem veszek OCZ,hiába van garancia rá nem szeretném egy év alatt többször is visszavinni. -
andree04
aktív tag
Szia.
Agility 2?
Gondolkoztam ezen én is de akkor megvárnám a 3as szériát ha ilyet vennék.Sokkal gyorsabb lesz ugyanannyiért.
De mivel fontos a megbizhatóság ezért én Intelt veszek 320ast. -
mocsadék
csendes tag
sziasztok
olvasgattam én elég sokat itt nálatok de nem sokszor esett szó az ocz agality szériájáról, vagy én vagyok ennyire vak
no akkor a tárgyra térek...érdeklődnék hogy mi a véleményetek erről a drágaságról:
OCZ 60GB SSD Agility 2 Series OCZSSD2-2AGTE60Gwin7-et akarok rádobni. annyi érdekelne hogy mik a legfontosabb teendők a defrag off után. meg esetleg valakinek valamilyen információja van e megbízhatóság és élettartam területén a fent említett ssd ről. válaszotok előre is köszönöm.
-
csimpok
aktív tag
Olvastam arról, hogy február környékén nagy botrány volt, hogy a Vertex 2-ben a NAND-okat kicserélték olcsóbb 25 nm-es ramokra, és a sebesség drasztikusan romlott az eredeti Vertex 2-khöz képest (holott azokat is az eredeti sebességekkel - 285/275MB/s hirdették). Azóta azt is olvastam, hogy tovább módosítottak a gyártáson, és az új 25 nm-esek már nem rosszabbak a régieknél. Lehet erről valamit tudni? Pl. ez melyik verzió lehet http://compker.hu/product.php?id_product=611? Nem szeretnék zsákbamacskát venni.
-
VINIKOR
senior tag
SSD-s laptopoknak a windows élményindexét nem tudnátok belinkelni? A posztban szerepeljen az élményindex szó, hogy később rá lehessen keresni.
Köszi!
-
jozsi252
veterán
válasz
Zso Ro
üzenetére
Akkor lehet hogy várok amíg nemjön ki a vertex 3 akkor talán az agility 3 árát kicsivel lejjebb nyomják 30-34 környékére, mivel most 40 et érte sokallok kicsit, de ha esne 5-10k akkor barátságosabb lenne.
Ebay-en 30 körül van már, sőt azalatt is vannak, csak onnan nem merek vásárolni, a gari meg stb miatt.
-
xNemesisx
csendes tag
Sziasztok!
25-30 ezer körül milyen ssd-t ajánlotok win7 64 bit alá+max 1-2 játék?
OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" SSD 60GB -t néztem ki eddig -
jozsi252
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Igen, lehetséges hogy akkor várni fogok kicsit, nézegettem most az agility 3 at ocz-nek és olyan 37-40 körül van a 60 gigás, vertex 3 at még nemláttam, ha esetleg az agility 3 mellett döntök akkor gondolom azért a vertex 2 nél jóval gyorsabb lesz nem?
Mert gondolom a vertex 3 ára húzósabb lesz kicsit, így megelégednék az agility szériával is, csak az a lényeg ha már várok rá hogy a vertex 2 nél jobb teljesítményt nyújtson.
-
McLaca
őstag
válasz
Zso Ro
üzenetére
Bocsánat, magamból indultam ki, 6 éve kizárólag notebookot használok. Nekem 0-ra kell állítani, mert nincs hová áttenni. Amúgy sincs értelme a böngésző cache-nek a 40/20-as LAN net mellett, kivéve, ha minden nap ugyanazokat az oldalakat nézed, és a cache fél giga... Már a HDD-s korszakban is 0 volt nálam, mert gyakorlatilag lassította a böngészést.
Üdv!
-
jozsi252
veterán
válasz
whitehand
üzenetére
Nemtudod kb hogy mikorra várható mi hogy lehet majd itthon kapni?
Amúgy a
- Vertex 2 szériát néztem
- V+100 SVP100S2/64G szériát
- Corsair Forcede látom hogy ha kijönnek akkor jóval nagyobb lesz a sebességük a sata 3 as csatolófelülettel rendelkező ssd-knek. Bár nemtudom mikorra várható hogy végre lesznek itthon is.
-
LJ.
tag
Helló!
Tervezem a közeljövőben egy SSD vásárlását, de előre láthatlóag problémába fogok ütközni... Méghozzá azért, mert az alaplapom egy Asus P5N32-E Sli Plus nVidia 680i chipsettel, ami nem támogatja az AHCI-t, és különböző külföldi fórumokon leírják, hogy nem is lehet sehogyse működésre bírni...
Ilyenkor mi a teendő? Mivel úgy olvastam, hogy az SSDk Trim funkciójának aktiválásához szükséges az AHCI. Ha az alaplapi Sata vezérlővel nem működik, lehet egy PCI-os bővítőkártyával használni, ami támogatja az AHCIt, vagy ez teljesen nemműködőképes?
Tudna valaki ebben kis segítséget adni, vagy vmi ötletet? Nem igazán akarnék emiatt új alaplap-cpu-ram kombót venni, sajnos ez anyagilag túl nagy beruházás lenne... :\
Köszi a válaszokat, üdv -
userxy
őstag
Hello!
Ez az SSD jo fajta? BUFFALO 64GB SATA2 SSD 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU
Vagy mi ajánlott 20 25 ezer ft-os kategóriába ?
Most egy samu F3 a rendszer vinyóm úgy gondolom hogy erről váltani gyakorlatilag bármilyen SSD előre lépés de nem akarok szart venni.
Általános felhasználásra kell.
Ár teljesitméy arányba ajánljatok vmit pls.
Válaszotokat előre is kössz. -
jozsi252
veterán
sziasztok
SSD-t szeretnék venni, néztem kingstonokat v+100 akkor ocz vertex széria, és az lenne a kérdésem hogy melyiket ajánlanátok ami sebességbe jó nagyon? olyan 30-40 közötti összegett szánnék rá, de legyen inkább 30 hoz közel ha lehet ^^. 64 gigás érdekelne. de jöhet más márka is, ha úgyvélitek hogy érdemes megvenni, olvastam a topicot, de mindenkinek más jön be, de azért gondolom tudtok mondani véleményt pl OCZ Vertex2 SSD 60GB vagy pl SSDNow V+100 SVP100S2/64G ről.
Napi használatra kellene, nem mozgatnék extra adatokat, csak os-nek használnám win7 em van. köszönöm előre is.
-
McLaca
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
IE-ben nem tudom én sem, 8MB alá nem lehet menni, FF-ban viszont egyszerűen 0MB-ra lehet állítani.
Üdv!
-
csimpok
aktív tag
A Kingston V+ 100 96GB 33K körül még mindig best buynak számít? Vagy inkább egy kisebb, de SF1200-as modell (Vertex 2, AData S599, Corsair Force)?
-
DV
senior tag
válasz
lajos001
üzenetére
Frissits BIOS-t, hogyha nem a legfrissebb lenne fent.
MC Pite
Az olvasas lenyegtelen, mert korlatlan olvasast elvisel a NAND chip, viszont az iras mar korlatozott. Az a 350GB iras nem sok , nalam 8TB iras van mar es 98%-os az SSD (Intel).
Ocz Toolbox, link (nem tudom mukodik-e Indilinx vezerlos SSD-n). -
lajos001
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nálam megint 97% van és telepítés óta volt 2 kékhalál is. Nem tudom, hogy az oprendszer miatt van, vagy az SSD okozza. Az SSD-vel együtt oprendszert is váltottam (Win7-WIN7 SP1).
-
McLaca
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Egyszerűbb és olcsóbb lett volna, ha kikapcsolod a merevlemez cache-t a böngészőben, ugyanazt érted volna le (SSD-nél meg amúgy is javasolt kikapcsolni), az oldalak betöltése ugyanis csak akkor függ a háttértártól, ha a gyakran használt képek és egyéb összetevők a cache-ben vannak, és onnan akarja betölteni, de a mai net sebességek mellett a hdd már lassít (a 4k olvasás lassúsága miatt pl.), tehát eleve értelmetlen a cache. 36k-s betárcsázós netnél még volt értelme.
Viszont amit gyakorlatilag megszüntet az SSD: az idegtépő, ismeretlen okú vinyó darálások, és az asztalra várakozás, meg egyáltalán, programindításokra várakozás. Akár több progit egymásra indíthatok, nem fogják egymás indulását lényegesen lassítani, mert az SSD elérési ideje nagyon alacsony.
Cyberpunk: az a 2s az van 10-15 is.
csimpok: mert az azonos vezérlő nem jelent azonos firmware-t, és a vezérlő köré épített egyéb alkatrészek milyensége is befolyásolja (a NAND chipek sem azonosak általában).
Üdv!
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
szerk: Másik gépben már látja az SSD Life, 94%. Azt nyugodt szívvel használhatom még évekig notiban?
(Heti 1-5 napi használat, egyetlen meghajtó ugye, ramdrivera szemetelnek a böngészők, no lapozófájl.)
szerk2: összesen
507Gb olvasás
350Gb írás volt a meghajtón; nem tudok viszonyítani ez mennyire sok vagy nem sok. -
Cyberpunk
félisten
válasz
csimpok
üzenetére
Elég, de azzal is számolj hogy hagyj 20% helyet üresen. Játék meg mehet HDD-re amúgy is lényegtelen hogy 2s-al hamarabb vagy később tölti be a pályát.
Ace Ventura: Én érzem főleg a boot lett érezhetően gyorsabb, és egyből használhatom az asztalt amint megjelent. A rá telepített programok is gyorsabban indulnak és települnek.
A böngésző sebességén nem nagyon hoz az mástól függ. -
Ace Ventura
addikt
Lejárt a szerk.gomb.
Én a héten vettem SSD-t, de nem hozta a várt eredményeket.Én a böngészést szerettem volna gyorsítani, de nem látom azt, hogy megtérülne a befektetett 20K.
Nüansznyival gyoesabb mint a HDD, igaz 10megás netem van. -
MC Pite
veterán
Üdv!
Hozzám jutott egy OCZ Vertex Turbo 64Gb-os SSDhez, hétfőig meg kéen mondanom kell-e. Másfél éves, elvileg nem sokat és kímélve használt; de egy programmal azért megnézném hogy mit mutat az egészségéről
Igen ám, de ssd life nem indult (nem lát ssd-t), a 3.6os HD Sentinel pedig nem ismeri. Érdekes, mert a 320as RE WD vinyómat sem ismeri...Tudnátok még valamit ajánlani az ssd állapotának vizsgálatára?

szerk: Másik hogy összesen 1 szavazat érkezett arra hogy nyugodtan használjam vistával(abból van egy basic, a notira pont jó lenne), nem hiányzik a trim, wear leveling rendbe rakja. Nincs gyakorlatilag akkor semmi hátrányom abból ha vistát használok (elvileg kicsi van, gyakorlatilag gőzöm sincs).
-
-
csimpok
aktív tag
Szerintetek mitől lehet különbség az azonos vezérlővel rendelkező SSD-k között (pl. A-Data S599, OCZ Vertex 2, Corsair Force). SSDReview összehasonlításban is vannak nagyobb különbségek. Egyébként Vertex 2 60 GB 25 ezerért jó vételnek tűnik, jól látom?
-
hermanyi
addikt
-
VINIKOR
senior tag
Ha Dell n5110 laptopot akarok venni és ebbe Kingston SSD-t rakatni akkor melyik pesti vagy székesfehérvári boltnak van ebben nagyobb gyakorlata? Nem olyan boltban akarok vásárolni akik soha nem csináltak ilyet.
-
Ist
tag
Tavaly decemberben a cegnel 4 db. Kingston SSDNow V100-at vettunk laptopokba.
Ebbol egy majus kozepen megdoglott, tegnapelott pedig mar a masodik is.

Persze gari van ra, csak a macera meg az esetleges adatvesztessel kell szamolni a Kingston SSDNow V100 bizalma, meg az SSD-be vetett bizalom mellett.
Kivancsi leszek, hogy a masik ketto SSD meg meddig birja ezek fenyeben, mert az arany eddig nem tul jo, kozel fel ev alatt 4-bol 2 doglott.
-
gallus
aktív tag
Nekem van egy 30GB-os Buffalo SSD-m.
Ne bántsátok!
Sokkal gyorsabb mint egy merevlemez, pedig elég régi oprendszer van már rajta.
Gyakorlatilag nem lehet észre venni, hogy lassult volna az idők folyamán.
Már én is használtan vettem, ki tudja mennyit ment.
13-16 ezer forintért lehet venni itt a PH-n használtan SSD-t.
sokkal nagyobb gyorsulást jelent bármilyen fejlesztéssel összehasonlítva árát.
Az élettartammal egy átlagfelhasználónak nem kell foglalkozni.
Nemsokára úgy is kidobja majd, mert lesz jobb, olcsóbb, nagyobb...stb. -
Zso Ro
senior tag
válasz
lajos001
üzenetére
Acronis szoftvere teljesen jo a szektoronkenti ghostolasra.Egyszer megcsinalod,es vinyon tarolod.Esetleg csereled 2-3 havonta,ha szukseget erzed.
Az altalad emlitett helyrol vasaroltam en is,regebben is rugalmasan kezeltek a problemakat,remelem a jovoben se valtozik negativ iranyba.Na de eleg a reklambol
Nekem 100%-os meg mindig,igaz,nem minden esetben van hasznalatban,mert tobb gepbe,kulonfele korulmenyek es chipsetekkel tesztelgetem/tesztelgettem,mielott most hetvegen bekerul a veglegesnek itelt helyere.
Ha lassulast erzel hosszabb tavon a hasznalat alatt,akkor a mar elmentett "szuz" rendszert ghostold vissza es csinalj ismet egy sebessegtesztet.En legalabbis ezt fogom csinalni,ha erzem a teljesitmeny csokkeneset.A sentinelnek pedig nem tulajdonitok annyi szerepet,az SSD teren semmikepp.
Aktív témák
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Heti 1-5 napi használat, egyetlen meghajtó ugye, ramdrivera szemetelnek a böngészők, no lapozófájl.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)