Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Beri
addikt
Üdv mindenkinek!
Erősen agyalok egy SSD beszerzésén. Az OCZ vertex plus egész jó áron kapható (OCZSSD2-1VTXPL120G). Érdemes rá beruházni? Esetleg más ötlet?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szorgalmazom egy SSD kímélők topicját nyitni. Itt sokan nem támogatják az olyan megoldásokat, amik az SSD-k élettartamára csak pozitív hatással vannak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hacsek
csendes tag
Dicsertessek,
nem tudom hasznal e valaki Ram Disk Plust, lassan beletorodom h Gornek23 kolleganak van igaza h hasznalni kell nem simogatni. . . mert nem adja magat konnyen.
Pagefile meg bongeszo casht akartam memoriaba rakni, de lehet en vagyok balfasz.
8 gigabol felet lecsiptem 4096ot amibol 3584et szantam volna a lapozo filenak . . . szepen be is allitom minimum meg maximumnak is, ujraindit ahogy kell, aztan mindig visszaugrik a C meghajtora illetve system managedre. Egyeduli dolog amire reagal a disable azt meg nem szeretnem.
Talalkozott valaki hasonloval?koszontem
-
martin66
senior tag
Üdv!
Segítséget kérnék mi az ocz forum ahol leírják mit ajánlanak, hogy gyorsabb legyen az ss. Gyári ocz honlapon van fent de nem találom légyszíves segítsetek köszi! -
válasz
pschio
üzenetére
Megkeresed a smart-ban a wear levelling counter paramétert ami 100-ról számol visszafele. (178 vagy B1 azonosítójú sor)
A 64GB-os változatnál kb. 60TB írása után csökken 1-re ez a számláló, innen már aránypárral nagyjából meghatározható, hogy mennyit írtál az SSD-re. kb. 0,6TB-os lépésenként számol visszafele.
-
fagy53
nagyúr
válasz
samu74
üzenetére
Nekem semmi bajom a játékokkal, de inkább VGA és proci fronton kell velük megküzdeni, a meghajtó mint tárhely sokat nem oszt, nem szoroz. Tudom növelheti a min FPS-t, csökkentheti a pályabetöltési időt, stb....de mindez marginális kérdés, mert a fent említett két tényező a lényeges.

-
Winner_hun
félisten
válasz
pschio
üzenetére
Felrakod a Hard Disk Sentinelt, az mutatja. De csak telepítéstől telepítésig.
-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Nagyon jó, de ha többszáz MB/s kell szekv. olv/írás-hoz vagy 50MB/s feletti random 4k, akkor felejtsd el!

Ha nem akarod, hogy a kezdeti írás sávszél jelentősen csökkenjen idővel, vagy nyugodtan akarsz aludni azzal a biztos tudattal, hogy másnap is fogod rendesen használni, akkor ne habozz ezt a kiváló ár/érték arányú terméket megvásárolni! Én már egyszer megtettem, de gondolkodom, hogy ezt elkövetem visszaesőként mégegyszer..
-
törölt tag
Erről van valakinek bármi tapasztalata?
Megköszöném ha megosztanátok a véleményeteket róla. -
fagy53
nagyúr
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Kingston SNV425S264GB SSD-m. Egy Lenovo g770-es laptopban üzemel - gond nélkül. Illetve nem tudom mennyi gondot jelent, hogy HD sentinel szerint 49-50 fokos a hőmérséklete. A laptop egy cooler master notepal infinity evo hűtőpadon van, tehát alulról kapja a hűtést is.
Szeretném kikérni a véleményeteket, ötleteteket, javaslatotokat, mit csináljak, ha ez a hómérséklet túl magas . ne adja az ég - káros az SSD-re?
Köszönöm a válaszaitokat!
Üdv.:
Julot -
Pubszon
veterán
Hi.
Nem értek nagyon az SSD-hez, de szeretnék egyet.
Gyorsaság számít leginkább, Sata3 jöhet.
Legyen 100-150GB között a mérete.
Max 50 ezer Ft-ot szánnék rá.
Win7-el használnám.Melyiket ajánljátok?
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Ma jött válasz a Kingston Tech Supporttól. Elég vicces, mert halvány gőzük nincs arról, hogy mi lehet a gond, illetve azzal hárítanak, hogy az említett értékeket, amiket megadtak, nem feltelepített OS-el rendelkező SSD-re értették, hanem üresre, és próbáljam ki azt, hogy leformázom.

Ennek ellenére odaírtam még az elején, hogy üresen formázva is próbáltam több foglalási mérettel. Kénytelen voltam nekik leírni, hogy mi a baj, hogy lehet megoldani, és milyen SSD-ket érint. Kíváncsi vagyok a válaszra.

-
pschio
őstag
nekem ma megjött a 64gigás samu 470-em. alig várom, hogy bepattintsam a laptopba
hozom majd a teszteket. 
-
Khelben
nagyúr
Próbálta már valaki a win7 formázáskor felajánlott meghajtótömörítését ssd-n? Mennyit vesz le a sebességből vajon?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
james007007
üzenetére
ahogy látom vannak mar amik 500mb/s körül írnak olvasnak
Ja a marketingszöveg, aztan nem vagy nehezen tömöritheto adattal meg nem birnak.... ár-értékről ne is beszeljunk. Otthonra 96GB-os Kingston SSDNow V+100, ha melóra kell akkor más, de nem sandforce-os xarsagok.
-
cszn
őstag
válasz
james007007
üzenetére
Kingston SVP100S2/96

-
james007007
csendes tag
Gigabyte GA-P55-UD3L
ehhez az alaplaphoz milyen SSD ajánlotok aminek nincsenek gyerekbetegségei gondolok itt az áramszünetes dologra vagy az már rég volt?
olyan 25-35 ezer szánnék rá és esetleg ahogy látom vannak mar amik 500mb/s körül írnak olvasnak
előre is köszönöm
-
Laci2277
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Na jó, de akkor a Trim mi célt szolgál, mert tudtommal a sebesség szinten tartása is a feladata, ahogy azt az alábbi cikk idézetében is írják. Dehát nálam nem igazán volt a helyzet magaslatán.
"TRIM-et nem egy szimpla parancsként kell értelmeznünk, hanem több funkció gyűjtőneve, melyek a sebesség maximális szinten tartásán felül az érvényes és érvénytelen adatok kategorizálását is elvégzik"
-
Laci2277
senior tag
-
Mlnr To'm
tag
Halihó.
Van egy Kingston 64GB SSDNow V100 ssd-m, már egyszer ki lett cserélve a fw-ismert hibálya miatt, (nem tudott eltartani stabilan egy windowst) az új példány gyárilag az új fw-el érkezett, de megint bedöglött.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
Milyen ssd-t érdemes ehelyett beszerezni legalább ekkora méretben? -
törölt tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Bocsi igen, ez egy 60 gigás. Ez normális?

Viszont csináltam egy ATTO-t is (lásd alább), itt már azért közel van a 300-hoz a SATA II-es lapomban. Most akkor én ezt már nem értem. 55MB-al írtam rá egy egy 10 gigás file-t tcmd-be gyakorlati teszt gyanán, amit le is állítottam fél perc után.

-
-
Jack@l
veterán
Akkor megválaszolom magamnak a kérdésem:

Lehet particionálni, az csak logikai felosztás, wear-lever viszont fizikai szinten az egész ssd-t nézi , mindegy milyen particiók vannak felette.Viszont lenne még egy kérdésem, mekkora az optimális cluster size SSD-nél? (ntfs)
-
törölt tag
Milyen Windows beállításokat ildomos alkalmazni egy SSD használata során? Én eddig ezeket állítottam be:
- TRIM parancs beállítása (CrystalDiskInfo-val supported illetve "fsutil behavior query disabledeletenotify" parancsra hozta 0-t a cmd)
- Kikapcsolva: töredezettségmentesítés, prefetch, SuperFetch és az indexelés.
- Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása megtörtént.Van még valami tweak, amit érdemes beállítani? Amiket eddig átállítottam, azzal nem tettem rosszat?

-
pschio
őstag
ezek a 470-es samsung ssdk tudják ezt az aes 256bites self encryption-t. feltúrtam az egész googlét, sehol semmi howto vagy leírás, hogy hogy a túróba is működik ez a gyakorlatban. van valakinek tapasztalata? esetleg tud leírást? leginkább a pre boot authentikáció érdekelne.
egyébként az intel 320-asom is tud hasonlót de a gyakorlatban továbbra sincs fingom se, hogy hogy működik. valaki valami?

-
Jack@l
veterán
válasz
Dragon27
üzenetére
Aki ejuróban számol, annak azért gondolom nem nagy cucc akkora különbség

Vertex3-at vennék amugy ha csak ezek küzül lehetne választani. A Force3 GT állítólag nem tömöríthető adatokkal gyorsabb. Agility-t meg sokan szidják, lassú és instabil.
Ha van kicsit több keret, vedd a Crucial M4 128Gb -sát, az jobb ezeknél.Valaki tud választ a particinálós kérdésemre?
-
-
Dragon27
senior tag
válasz
Jack@l
üzenetére
CORSAIR Force GT Series 60GB a befutó ? adatok szerint igen
Egyébként a Force GT és Force 3 közt csak 5 MB/s +- változás van ? vagy más is
OCZ Vertex 3 és OCZ Agility 3 mit jelent a 2 megnevezés ?árban elég közel van CORSAIR Force 3 Series 90GB ez csak végső esetbe mert ha így folytatom könnyen 200 Euró lesz a tervezett 90-130 ból

-
Jack@l
veterán
-
Érdemes megvenni, tényleg csak annyi a dolgod, hogy felpakolod rá a W7-et és használod...
Eddig még nem jelezte itt senki, hogy bármi gondja lenne a 470-es sorozattal, a gyártó által megadott sebességadatokat hozza rendesen.
A C végződésűhöz járnak tartozékok, mint szerelőkeret, csavarok, kábelek, a másik kettőhöz nem. Másban nem találtam eltérést köztük. -
0xY
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Samsung MZ-5PA128 mennyire vált be, érdemes megvenni?
Illetve mi a különbség a MZ-5PA128A/MZ-5PA128B/MZ-5PA128C között?Jelenleg laptopban Intel 320 160GB-t használok, az baromi gyors, ekkora sebességre nincs szükségem a desktopban, de túl lassút sem szeretnék.
köszi a segítséget!
-
törölt tag
Idegen gépen sikerült FW-t frissítenem az OCZ Agility 3 60GB-on. 2.06-ról közvetlenül 2.11-re.
Tegnap óta zökkenőmentes. 
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni SSD-t a Win 7 64 bit + programok használata alá .. mert a mostani HDD visszafogja a teljesítményt ..WD Caviar Black HDD 640GB SATA III de azért esem rossz erre pakolnám a játékokat..
Ami fontos : SATA III , 60 GB , ár 90-130 Euró között
Amin én gondolkoztam : 1 helyen. OCZ Agility 3 Series 60GB AGT3-25SAT3-60G
2. CORSAIR Force 3 Series 60GB CSSD-F60GB3-BK
3. OCZ Vertex 3 Series 60GB VTX3-25SAT3-60G (kicsit drágább jobb is ?)
4. CORSAIR Force GT Series 60GB CSSD-F60GBGT-BKAmi végett nem tudok dönteni hogy a sok infó összezavar (mindenhol mást írnak)
"Ennek ellenére a tároló nem lesz gyorsabb, hiszen lényeges változtatás, hogy míg az S511 szinkron, addig az S510 az olcsóbb aszikron NAND flash chipeket kapja meg"Engem ilyen őrületek nem érdekelnek csak az számít hogy gyors legyen nem a felépítése érdekel egy SSD-nek és egyáltalán feltüntetik ezt ? (jó valamennyire érdekel mert nemcsak teszteken szeretném látni a gyorsulást...)

( Most az alaplapom BIOSa beállítása Automatikus : SSD használatakor kell turkálnom a BIOS-t ?)
Mert a PORT 1-4 IDE módba van de választhatok RAID (ezt tudom ez kilőve ) és AHCI ezeket kell állítgatni vagy mást ?Melyik SSD érdemes megvenni milyen tapasztalatod van OCZ , CORSAIR ?
Előre Köszönöm mindenkinek ....
-
scorpy02
aktív tag
Tudtok olyan ramdisk programot, amelyben azt is be lehet állítani, hogy bizonyos időközönként törölje a tartalmat, ne csak restartkor?
-
csaabz
őstag
Elgondolkoztam mostanában egy 64GB-os SSD vásárlásáról. Melyiket érdemes megvenni?
Milyen tapasztalataitok vannak? -
cszn
őstag
válasz
wolandino
üzenetére
Hát igaz, hogy használt, de én a C300-at.
Csak picivel több árban és azért mégis több a hely. Ha esetleg van rá még garancia is akkor tuti...
Nameg mert exkluzívabb!
Mindig nehéz volt beszerezni és elég sokáig az egyik etalon volt. Ha jobban belegondolok még most is az.(#23195) radi8tor1 Köszi.

-
válasz
Zlin50
üzenetére
Ja és még annyi, ha ugyan nagy méretű a tömörített állomány, de rengeteg apró (pl64Kb-nál kisebb) állományt tartalmaz, akkor természetesen jelentős sebességkülönbség van az SSD javára. Ha viszont nagy méretű (és jól tömöríthető) állományok alkotják az archive-ot, akkor nem akkora a különbség, hogy érdemes lenne azt SSD-re kitömöríteni, vagy onnan becsomagolni...
-
válasz
Zlin50
üzenetére
Ki- és betömörítésnél (bár kicsomagolás az általában gyorsabb) nincs akkora jelentősége a lemezsebességnek, mert a HDD-k is lényegesen gyorsabban írnak/olvasnak, mint ahogy a tömörítő algoritmusok dolgoznak. Természetesen valós tömörítésről beszélek, azaz megfelelő tömörítési szint be van állítva, nem pedig a "nincs tömörítés" meg "raktározás" szint, mert akkor értelem szerűen valóban a lemezsebesség dominál.
Nem tudom milyen HDD-d (meg konfigod) van, de ez a 30MB/s is arra enged következtetni, hogy nem a HDD a lassú... Nagyobb ki- és becsomagolási sebességhez, erősebb CPU kell illetve ha létezik, akkor a tömörítőprogi x64-es változata (pl WinRar x64, ami jelentősen gyorsabb, mint x86 társa)
-
Zlin50
senior tag
Olyat próbált már valaki aki SSD-t használ, hogy önmagán egy nagyobb méretű tömörített fájlt (rar, zip) kicsomagolni? Milyen sebességel képes ezt megtenni? (Egy HDD nálam 20-30MB/s-nél többet nem bír.)
-
föccer
nagyúr
válasz
kutkut
üzenetére
Nem érted. Az új gép klasszisokkal lesz gyorsabb mint az előző. Ha + ssd lesz benne, akkor is klasszisokkal lesz jobb, mint az előző. Persze ez kb olyan, mintha 2 forma 1-es autót hasonlítanál össze egy lada után, de csak úgy, hogy az egyiket próbálhatod ki. Mit csinálsz? Beülsz az egyikbe, és azt mondod, hogy ez kurvagyors. Persze a másik még ráverne körönként 3 másodpercet....

üdv, föccer
-
haris
őstag
válasz
kutkut
üzenetére
a hdd-hez képest gyorsabb, de mint mondod régi gépről lépsz egy újra, akkor már egy jobb hdd-vel is baromi gyorsnak fogod érezni.
példa: öcsép egy kb 6 éves akkor tök alapnak számító toshiba notebookjában döglött meg a hdd. gondoltam neki is ssd-t veszek bele, de mikor elmondtam az árát a hdd mellett döntött.
egy sima samsung spinpoint 320 gb ost kapott. mikor rátettem a win 7-et megrökönyödött milyen furge a rendszer. persze hogy az, hiszen a 6 éves teleszemetelt viszta után villámgyors a szűz win7, és az új samsung is klasszisokkal gyorsabb, mint a régi hitachija volt.
persze az ssd jóval gyorsabb lett volna, de neki a változás így is hatalmas, pedig a gép ugyanaz a fos 1700as celeron.
szóval ha van rá 20-30ezred, akkor ajánlom a samsung 470est, vagy a kingston v+100at. ez utóbbi 96gb-os verzióban kb30ezerért vagy a 64gb-osak kb20ért.csak ismételni tudom magam. ha túl nagyok az elvárásaid, csalódni fogsz ssd-ben.
ekkor jön ide mindenki, különböző teszteredményekkel, hogy akkor ez most jó-e vagy nem...Amúgy hogy az ssd felé lökjelek, én Kingston V+100 at nyüstölök, és szerintem megérte váltani. De csak ha nem sajnálod rá azt a plusz pénzt
-
föccer
nagyúr
válasz
kutkut
üzenetére
Sokat javít a helyzeten. A belépő szintű ssd-k és a hdd-k között jóval nagyobb a különbség, mint a belépő ssd és a drágább, gyorsabb ssd-k között. Ha van rá keret és igény, akkor megéri ssd-ről futtatni a rendszert és a programokat. A hdd meg ténylegesen csak háttértárnak kell.
üdv, föccer
-
kutkut
addikt
Akkor lehet, hogy még nem kéne nekem ilyen. Ha nem lesz nagy különbség.

Igazából azért kérdezem, mert most már egy igen réginek mondható gépem van (6-7 éves
), és úgy is kell egy pluszba, szóval egy teljesen új gépbe venném (a fent leírtakhoz). Nekem SSD nélkül is nagy ugrás lesz, ezért kérdeztem, hogy egy mostani felső-középkategóriás gépen mennyit dob egy SSD úgy, hogy azt most nem nézzük, mennyi idő alatt áll fel a rendszer. Vagy egy ilyen procival, rammal már a HDD-ről is gyorsan nyitja meg a böngészőt és váltogat a tabok között? 
-
haris
őstag
válasz
kutkut
üzenetére
minden más programművelet is gyorsulni fog, ami ssd-ről fut.
hogy megéri-e azt neked kell eldöntened.
én most váltok sokéves hdd-ről mert félek nemsokára megadja magát, és úgy döntöttem akkor már legyen ssd.
ha nem túl nagyok az elvárásaid, nem fogysz csalódni. azért 20ezerért nem a csúcsok csúcsa kapható. ez most a belépő szint. gyorsabb mint a hdd, de ne várd a világmegváltást tőle. -
kutkut
addikt
Sziasztok! Most készülök új gépet venni, és azon gondolkozom, kéne-e bele egy SSD, ha igen, akkor milyen... Ebben kérnék egy kis segítséget, mik a tapasztalatok, ilyenek... A lényeg, hogy max 1 kéne a win7-nek, böngészőnek (chrome) és mondjuk a visual studionak. A kérdésem az lenne, hogy mennyit gyorsulna egy SSD-vel, a gyorsabb boot-ot leszámítva. Szóval, tegyük fel, hogy elvagyok, ha csak 2-3 perc alatt áll fel a win (HDD-vel). A fent említett programok mennyivel lennének gyorsabbak egy SSD-vel? Észrevehető lenne a különbség, vagy csak ezért nem éri meg venni egyet?
Ha igen, akkor ajánljatok valami kicsi, olcsó és megbízhatót.

Köszönöm.

Ja, a "gép" lemaradt:
LAP: ASROCK H61M/U3S3
CPU: Core i5-2400
RAM: 8GB
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Jackson elektromos gitár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. A hétvégén leformáztam feldobtam egy új rendszert és láss csodát visszaállt a tempó az új állapotára.

Mindig nehéz volt beszerezni és elég sokáig az egyik etalon volt. Ha jobban belegondolok még most is az.