Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
lucky07
aktív tag
válasz
SVLaller #28860 üzenetére
Én is gondoltam erre,csak azt nem értem hogy mit ronthattam el mert eddig elég gyorsan töltött be, és kapcsolt ki,de most már nem.
Most már azt is látom, hogy Üdvözöljük, és a kikapcsolás sem annyira.
Tegnap csupán 2* húztam újra a rendszert.
Lehet hogy azért ilyen mert win7 x64 Ultimate?
Nem tudom de már szedem lefelé torrentet a következő Oprendszert.
Holnap pedig újra neki ugrok.
De engem még a formázás kérdése érdekelne.
Esetleg a telepítővel formázzam?
Vagy másik meghajtóról, alapértelmezett v. 4096kb?
A válaszokat mindenkinek előre köszönöm! -
Balage76
senior tag
válasz
SVLaller #28673 üzenetére
Bármilyen "helyzetben" használhatod a vinyót, csak az a lényeg hogy ne nagyon mozgasd működés közben (legalábbis a 3,5"-osak erre érzékenyebbek mint a kicsik).
Nekem is fejjel lefelé pörög 2 db 203WI, egy 103SJ pedig az oldalán állva az otthoni mediacenterben, ami kb 2 éve éjjel nappal megy. Semmi bajuk. -
Balage76
senior tag
-
válasz
SVLaller #28501 üzenetére
Ez szerintem nem fogja vigasztalni a kollegát, ha neki mégis lesz BSOD
Főleg, ha totál random, nehezen bizonyítható az SSD-re és emiatt harcolnia kell a gariztatásért. Mert lehet az alaplapi vezérlő miatt is, ki tudja.
Mindenesetre a "kingston v200 bsod" csak olyan találatot eredményez, ami alatt a fórumban az OCZ SSD-iről van szó és abban szerepel a BSOD. Ezek után mindenki a józan paraszti esze alapján dönti el, mit vesz, én csak felhívtam rá a figyelmet. Mert mondjuk fordított esetben én is örülnék neki, ha nem zsákbamacskát vennék 30-40 rugóért.
-
Maxtreme
addikt
válasz
SVLaller #28356 üzenetére
Nem, semmi ilyesmit. Szűz (eredeti) sp1-e win, a legfrissebb updatekkel.
Fw frissítére ránézek (bár nemtom hogy megy, vagy mivel, de visszaolvasok )
Amúgy így visszagondolva, már win telepítésnél is gond volt. Az admin jeszó beállítása után, a soron következő képernyőre baromi lassan lépett át, és ugyanígy molyolt az SSD-n (tuti azon, mert a telepítés alatt mind2 hdd-t lehúztam)
-
válasz
SVLaller #28163 üzenetére
Igen, pont ezért szoktam az javasolni, hogyha nem muszáj, akkor nem kell külön AHCI driver-t telepíteni, mert a W7-é szinte minden esetben ellátja a feladatát, és még azon sem kell agyalni (vagy utánajárni), hogy az adott AHCI driver az támogatja a TRIM-et vagy sem vagy épp milyen bug-ok vannak benne...
Persze az IRST driver megléte, az nagy kapacitású HDD-knél már igen fontos lehet, pl egyes WD HDD-k ilyen 5-600megásnak látszanak nélküle, de ez már egy másik történet.
-
@matthew@
őstag
válasz
SVLaller #27655 üzenetére
Értem, akkor lehet inkább várok, igazából nekem ez a tempó is megfelel viszonylag, meg ha az SSD-re nem tudnék telepíteni mást nagyon, pl: progikat akkor nem nagyon lenne értelme mert az h 1 perc helyett 40 másodperc alatt indul a win az nekem tök mind1, max majd win8-nál de az még odébb van. Úgyhogy sztem az lesz belőle h majd egy 96GB-s Kingstont veszek azok sem olyan drágák, de max majd jövőre. Köszi a helpet!
SymbianOS: ez a hsz minden teldöntöttnekem most 100GB-s a C-m ahol a win van és 64bit-es op. rendszerem van professional, úgyhogy min 96GB-s kell, mert ez a gép most lett újratéve és minden szükséges progi még nincs is fenn, úgyhogy nem lenne elég, mielőtt újrahúztam akkor a win partíción 23Gb hely volt már csak, a 100-ból úgyhogy nagyobb mindenképp kell
Azért köszi a helpet mindenkinek!
-
válasz
SVLaller #27655 üzenetére
60Gb, ha számba veszed a 20-25%-os üresen hagyási szabályt? Arra sztem nem fér fel egy rendesen beállított 64bites OS kiegészítőkkel mint pl, office, képszerkesztő és a többi. 99 gigás a C meghajtóm és kiabál h betelt, azért veszek 120-ast és figyelek még rá pluszban h 20-25% üres legyen.
-
-
Tommer
tag
válasz
SVLaller #27579 üzenetére
Hát most ennél az ASRock SATA3 -as kártyánál jelenleg úgy néz ki. Pedig reménykedtem, hogy nem így lesz. Pont azon gondolkodtam, hogy a kártya PCIe 1x -es csatlakozású, így miért adna nagyobb sebességet, ha átdugnám egy PCIe 4x -es vagy PCIe 8x -os vagy PCIe 16x -os slotba?
Nincs is annyi kivezetés a kártyán. Hisz tényleg csak PCIe 1x -es.
(De ekkor miért írják rá, hogy SATA3, ha fizikailag nem is képes rá a kártya.)
Még találtam egy ilyesmit is az ASUS -tól:
Asus PCIE GEN2 SATA6G
És érdekes módon itt meg is van adva a kompatibilis Asus alaplapok listája.
Szóval lehet az ASRock -nál is ez a helyzet, csak 1-2 ASRock alaplappal működik.
(De sok külföldi fórumon is téma ez, mert ők sem tudják produkálni a SATA3 sebességet ennél az ASRock SATA3 kártyesznél. Érdekes.) -
porpi007
tag
válasz
SVLaller #26699 üzenetére
Közben a 2-es számú SSD-n sikerült a firmware frissítés és a Win is felment rá szépen. Most ha visszadugom az első SSD-t látszik a Win-ben is, a mappák is látszanak rajta, de olyan mintha nem lennének ott...nem tudom megnyitni őket, nem tudok másolni, írni. És formázni sem tudom, a toolbox pedig nem látja...és ha bent van a gépben akkor egyszerűen nem kapcsol ki, csak tekeri a homokórát a Leállítás felirat előtt (közben elmentem boltba is, de addig sem kapcsolt ki...). Ha a vinyóról, ha a 2-es SSDről bootolok akkor is ez történik. Már minden felállást kipróbáltam, mindent csatlakoztattam már mindenhova, de semmi eredménye.
A secure erase-ra többször is kattintottam, mondjuk feltűnően gyorsan írta ki, hogy completed, de semmi változás nem történt...
Amúgy az előbb ez az SSD is kifagyott, de csak simán újraindult.
Egy másik dolog:
Fire/SOUL/CD írta régebben, hogy fontos a minőségi, nem 200 forintos sata kábel...hol lehet nem 200 forintosat kapni??? -
-
porpi007
tag
válasz
SVLaller #26652 üzenetére
Ismét itt vagyok...Telepítettem a vinyómra egy Win-t, de a bios-on kívül máshol nem látszik az ssd...Van itthon egy másik ugyan ilyen SSD, ami még üres. Ez látszik mindenhol, toolbox-ban is megjelenik. frissítettem rajta fw-t. De ezt a secure erase-t nem értem. lefuttattam, kiírta, hogy completed de semmi sem történt, a rámásolt adatok nem tűntek el...Mire jó ez?
A másik probléma: először erre a 2-es számú SSD-re próbáltam telepíteni a Win-t, de a windows telepítő nem ismerte fel, így nem tudtam rá telepíteni...Ezt lehet valahogy orvosolni?
-
-
válasz
SVLaller #26455 üzenetére
Ja hát úgy persze, ha már frissítetted, fent vannak az alaplapi driverek, felhasználói progik stb stb, akkor természetesen lehet akkora, de ha a szűz telepítés után nézed, akkor az olyan 5g, ahogy írtam, ergó a ˇ3G-s telepítőlemez nem dagad a 4-5x-ösére, ergó az exe és egyéb futtatható állományok továbbra sem a jól tömöríthető kategóriába tartoznak (eddig is odatartoztak).
Ez hihetetlen, ez a Samsung téma, mintha elbeszélnénk egymás mellett. Ráadásul úgy, hogy már le is írtam a véleményem, amiben veled értek egyet.
Hogy Hofi Géza (módosított/kifordított) szavaival foglaljam össze a 830 SSD-t:- Józsi bácsi, a 830-as mennyit fog fialni?
- Hát, tetszik tudnyi, ez egy olyan dolog, hogy hát előre a rosseb se tudja megmondani...
- A pofád befogd rohadt paraszt, a számot mond, a 830-as mennyit fog fialni?
- Hát, tetszik tudnyi... (Durr egy pofon) Jaaaj, jaaj, hát mennyit fialjon? Mennyi a terv elvtárs?
- 10,000,000
- Hát akkor annyit fog fialni... Ezt megmondták az Intel-nek is, mégis egy szinten vannak... -
válasz
SVLaller #26447 üzenetére
"jól tömöríthetőnek kell lennie, ha egy win7 telepítő egy DVD-ről felpakolt 14-15Gb-ot, nem?"
Nem pakol fel annyit, a nyers méret az olyan, ~5G (W7 x64 Ultimate). Azért akkor a mérete, mert létrehoz (nem telepít) 2 fájlt, az egyik a virtuális memória, a másik meg a hibernáláshoz kell. Ezeknek a mérete külön-külön a fizikai RAM méretével azonos, azaz pl 4G RAM esetén ez +8G helyet foglal el."ennyi erővel akkor egyetlen egy videokártyát, alaplapot sem szabad megvenni, mert nem saját maguk gyártják a chipseteket, GPU-t stb."
Nem tudom hogy sikerült ezt a következtetést levonni abból, amit írtam. -
válasz
SVLaller #26426 üzenetére
"szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt"
Igen, hát ez az, amit pontosan nem fogunk megtudni/mérni. Én pl 2 okból használok ATTO-t méréshez
1. Mivel (többek közt) gépeket pakolok össze, így gyakran kell SSD-t berakni egy masinába, avagy laposokba SSD-re cserélni a HDD-t. Számomra ebben az esetben az a fontos információ, hogy megadott gyári értékekhez tudjak viszonyítani, azaz lássam, hogy a mért eredmény mennyire van összhangban a gyári értékekkel.2. Crystal és társai képtelenek lemérni egy SATA3-as SSD sebességét, függetlenül attól, hogy használ tömörítési algoritmust avagy sem. Hogy ez utóbbira miért nem képes, az rejtély.
A Crystal alapbeállításon(nem All 0x00 módban) random adatokkal tölti ki a buffer-t, ezzel olyan mintát hoz létre, aminek a tömörítéséhez a legtöbb idő kell és nehezen is tömöríthető.
A valóság az valahol az all 0x00 és az alapbeállítás között van, ez utóbbi irányába eltolódva, mert több olyan fájl van, ami véletlenszerű adatokat tartalmaz, mint olyan, amely tiszta nullával (vagy más azonos byte-al) lenne feltöltve.
"ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok"
Nem, sajnos ezt rosszul tudod, pl az exe-k igen rossz hatásfokkal tömöríthetőek.Én sem a Samsung miatt írtam, nem arra reagáltam, de ha már írtad:
A 830-asról majd kb fél év múlva lehet mondani kicsit biztosabb dolgot, addig csak feltételezés. A bizalom azért van irányába, mert ha úgy sikerült, mint a 470-es széria (ami hihetetlen, de már 1 éves), akkor nem lehet gond vele, a 470-esről sem lehet semmi rosszat hallani.
Ez mellett az is szól, hogy a Samsung mindent maga fejleszt/gyárt, nincsenek külsősök és csak és kizárólag flash alapú eszközökkel foglalkozik már. (Ugye teljes egészében eladta a HDD részlegét)Mindezek ellenére becsúszhat itt is baki, hisz csak az hibázhat, aki fejleszt is, szóval jelenleg kategorikusan kijelenteni, hogy a 830-as egy kifogástalan, megbízható, hibamentes stb stb SSD, az még igen korai.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SVLaller #26422 üzenetére
Természetesen próbálok egyszer vásárolni SSD, de akkor tényleg normálisat szeretnék.
Nem kell 256 Gigás, se 128 as.
90-60 gigás bőven elegendő nekem a rendszer alá.
Csak tényleg gyors legyen. Többiről majd az i7 2600k gondoskodik hogy a rendszer gyorsuljon, gondolom én. -
válasz
SVLaller #26410 üzenetére
"hogy döntjük el, hogy melyik a jó teszt?"
Sehogy, mert ez a kérdés értelmetlen. Azt kell eldöntened, hogy mire vagy kíváncsi, a gyártó által megadott adatokra, avagy nem. Tömörítési algoritmust használó SSD-knél ég és föld a kettő. Ha gyári értékekre vagy kíváncsi használd az ATTO-t, ha nem, akkor meg pl Crystal-t. -
Balage76
senior tag
válasz
Félreértettél. Ez most ugyanaz a helyzet, mint az internet előfizetésnél. Veszel valamit ami papíron 50Mbit valójában, egyéb körülmények miatt csak 25Mbit sebességet tudsz elérni. Tehát fölöslegesen fizettél a +25Mbitért. Tudod, ezért kötelező feltüntetni a garantált minimumot.
Más gyártó is használ olyan kontrollert ami nem tömörít, nem csak a Samsung. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Őszintén, 2 mostani SSD között a szintetikus teszteken kivul otthoni felhasznalas közben észreveszel bármilyen sebességkülönbséget?
Direkt kiemelem az otthoni felhasznalast, spec esetekben kell csak valogatni SSD-k között amikor szamit a kiemelten gyors 4k iras/olvasas vagy seq iras/olvasas...
-
Jim-Y
veterán
válasz
SVLaller #26308 üzenetére
O egyedul valaszolt nekem delutan, de o is csak annyi, hogy a samsung jo valasztas. Engem konkretabban erdekelne, hogy melyikkel jarnek a legjobban! Mert ugye van crucial M4, adata S511 , corsair force 3.. Ocz? Sajnos nekem ezek nem sokat mondanak, nem tudom milyet lenne erdemes venni, mi az ami bestbuynak lenne mondhato:/ udv es koszi
-
kerekfej
őstag
válasz
SVLaller #25927 üzenetére
Nálam 1db se szerencsére, mert a topicot folyamatosan olvasva kiderült számomra, hogy a Sandforce vezérlős SSD-kel sok a probléma így nem túlzottan ajánlottak.
Samsung SSD-ről a legtöbb esetben pozitív a véleménnyel vannak az ide beíró tulajdonosok.
A Samsung jól döntött, hogy a merevlemezgyártást abbahagyva áttért az SSD gyártásra teljesen, (távol-keleten Thaiföldön a nagy árvizek miatt akadozik a HDD-k gyártása) mintha előrelátók lettek volna. -
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SVLaller #25104 üzenetére
Napi 10 giga meg se kottyan neki, ennél sokszor többet bír. Inkább a bootot nem lassítja, hogy ramdrive-ra fel kell tölteni mindig egy csomó adatot? TFH hivatalosan 2 GB van a ramdrive-ban, akkor minden induláskor +10 sec olvasás ~200 MB/seccel számolva. Ez pont az SSD jó bootidejét rontja nem?
-
válasz
SVLaller #25104 üzenetére
@SVLaller
Lehet, hogy Sata2 és a képességei is ehhez mértek, de csak Sata3 csatolóval látom a webshopokban.
A Ramdisk tartalmakat nem az SSD-n tárolnám. A 10GB-os partíciót nem hiszem, hogy rendszeresen használnám, a 1-2GB-os másik partíció pedig (szerintem) gyorsan összeszedné magát a HDD-ről is.
-
törölt tag
válasz
SVLaller #24803 üzenetére
Igen, amikor megy akkor gyors és jó. Én mondjuk nem szeretnék bármikor egy hallott winnel ébredni, bár a samsungnál is meg van az esélye rá, lehet hogy kevesebb. Ezért is csináltam a 3,5 es vinyóra egy kis particót, hogy arra tudjak új wint húzni ha gáz lenne, mert azon vannak a mentéseim, fontosabb adatok.
-
Jack@l
veterán
válasz
SVLaller #24726 üzenetére
Nekem má megvan, 1-2 évig nem is nagyon kell olvasgatnom
Többiek: Igen, biztos az SSD-ből jön, mert a gépem nekem is szinte néma és jó anyagból van, csak az ssd változott, és onnan is jön. Kb harmad olyan hangos mint a vinyó töltögetése, de azért hallatszik.(96-os Kingstonnál több embertől is halottam már, ettől függetlenül szépen teszi a dolgát, ez legyen a legnagyobb baja...)
-
-
kerekfej
őstag
válasz
SVLaller #24308 üzenetére
nézegettem a samsung 830 tesztet, és nem jön le nekem miért lesz olyan nagyon jó vétel. 1,5 millió óra MTBF, 16000 IOPS, 520/400 MB/s olvsás/írás. Ezt minden mostani SSD tudja sőt túlteljesíti. akkor miért?
Pont azért, mert nem így van ahogy írod. Nem teljesítik túl. Esetleg a megbízhatatlanabb típusok (OZC, Corsair) amik ugyanebben az árban vannak. Nem minden a sebesség, már írtam többször.
A gyári adatok semmire nem jók, nagyon pontatlanok SSD-k esetén.
-
válasz
SVLaller #24308 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de azért válaszolnék.
Ugyanazért lesz jó vétel, mint amiért a 470-es sorozat is az... Azaz megveszed, felpakolod rá a W7-et és használod. Kb ennyi dolgod van vele. Nem háklis az alaplapi vezérlőre, gyári adatokat hozza, nincs firmware hiba, modern SSD-ktől elvárható szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek kiválóan végzik a feladatukat (rendszervinyóként használom pár hónapja, jelenleg ilyen mérési eredményt produkál )stabil és megbízható kütyü. [link]Ha a 830-asban nem csesztek el valamit nagyon, akkor a felsorolt okokból (nem elsősorban a műszaki adatai miatt) nagy népszerűségnek örvendhet...
-
Jack@l
veterán
válasz
SVLaller #24236 üzenetére
az a 16000 iops szerintem csak irásnál van, olvasásnál sokkal többnek kell lennie ilyen eredményeknél. Kb vertex 3 szintű amit teszteltek, nekem szimpi a nem sandforce chip miatt. Majd ha kijön úgyis elválik mennyire/mire háklis. Az árát viszont lenyomhatnák 45e alá, hogy tényleg legyen nyomós ok azt választani.
-
Neu77
csendes tag
válasz
SVLaller #24215 üzenetére
A marwellt nem tudom, hogy kell letiltani, de nincs használatban. A hot-swape alapból disabled.. Ha van egyéb ötleted megköszönöm és kipróbálom csak az eredményt nehéz tesztelni mivel 4-5-6 naponta jön a hiba. Azért nem tudom, hogy mitöl jön elö, mert nem csinálok a géppel semmit olyankor. Be van kapcsolva 24/7
-
Neu77
csendes tag
válasz
SVLaller #24213 üzenetére
Nem azt mondom, hogy szentírás amit megadnak, de ha meg van adva támogatott típus, akkor célszerü azt választani.
Nálam több dolog is hibádzik. Először is a marvell vezérlővel nem megy a sanforce-os ssd csak gyakori kék halállal együtt. Átraktam az inteles csatlakozóra, ahol pár naponta eltünik a maghajtó a rendszerböl és csak a gép áramtalanítása után jelenik meg a biosban.
Ha van kedved visszaolvasni, akkor megtalálod amikkel próbálkoztam, de nem használt semmi. Még arra sem jöttem rá, hogy miért történik, mert nincs hibajelentés. Egyébként minden alkatrész új. A driver, bios és firware a legutolsó verziószámú és eredetiek a szoftverek. Úgy gondolom, hogy amit lehetett kipróbáltam, de nem oldódott meg a gond, így feladtam a kísérletezést.
Egyébként a rendszer villámgyors és stabil. Illetve stabil, amikor jelen van a meghajtó a rendszerben -
jozsi252
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest