Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
Segítsetek már légyszi abban hogy az SSD óta a netezés miért érezhetően lassabb mint régen a sima hdd vel ?
Optimalizáltam már mindent magára az SSD re, most a Chrome-t kéne gondolom. Ott bekapcsoltam a rejtett részen a GPU val kapcsolatos 2 dolgot, hogy a cpu-t ne használja HD videokra ( Brazos E350 ) , igazából az sem lett teljesen jó mert igy is 70-90% on pörög a proci.
De a netezés része nagyon bosszant. laggol, gondolkodik, lassan tölti be a részeket stb...
a tárat kéne átrakni hdd re ? attól javulna ? Ramdisk et sosem csináltam még, igaz 4gb nál talán nem is javasolt ? win7 64bit ultimate.
Köszi nagyon
-
shteer
titán
Kingston SSDnow V+100 96GB mérés tőlem is:
-
Winner_hun
félisten
A vertex 2 azóta se ajánlott? A 3 már mehet? SandForce hiba: javítva!
-
Qru
MODERÁTOR
Jönnek az új javított FW-ek SandForce 2-höz: [link]
-
Zlin50
senior tag
válasz
zetecR #25191 üzenetére
Na igen, erre is számítottam. Nincs még ugyan SSD-m de a HDD-vel is ugyanezt tapasztalom, mármint a CDM-ot illetően, ugyanis ez mondja meg leginkább azt, hogy a meghajtó hogy fog teljesíteni a rendszerben. Az itt [link] látható értékek jól mutatják ezt.
Általában arra mennek a felhasználók, hogy a gyári szemkápráztató teszteredményeket kicsikarják belőle, csak arra nem gondolnak hogy egy rendszerben fogják használni és elsősorban az a lényeg hogy alatta mire lesz képes.
Nos én azt látom hogy a CDM áll ehhez a legközelebb. Lemezműveletet illetően érdekes lehet még másoláskor mit produkál a meghajtó, csak ahhoz egy másik SSD-re vagy más nagy sebességű meghajtóra lenne szükség. -
mickemoto
őstag
Üdv.
Volna egy valószínűleg bagatell kérdésem.Venni fogok egy 96gb-os ssd-t és azt szeretném tudni érdemes-e több partícióra osztani akkor ha csak win lesz rajta plusz a programok meg esetleg egy-két játék?Tulajdonképpen a játékok miatt kérdezem, mert azok csak ideiglenesen lesznek rajta, azaz folyamatosan cserélődnek.
köszi
-
amok
csendes tag
-
Jack@l
veterán
válasz
samu74 #25168 üzenetére
4 mp helyett 5 alatt tölti be a pályákat?
Amugy tényleg nem kell elszállni a kingston sebességétől, élőben még nem láttam mást, de 4k random sebességet nézve a kissebbek se lehetnek nagyságrendekkel gyorsabbak. (ennyié bőven meg vagyok elégedve vele, vinyó után megváltás) -
samu74
addikt
válasz
FireKeeper #25164 üzenetére
Azért nem kell olyan extrém szituáció,elég ha futtat 1-2 játékot hogy előjöjjön a lassúsága a Kingstonnak.
-
Kroni1
veterán
Valakinek van esetleg tapasztalata AMD-s natív sata3 portra kötött sata3-as SSD-vel? Képes rendesen kihajtani?! Régebben hallottam hogy az AMD AHCI drivere nem tud TRIM-et, és lassabb mint az intel, de ha jól tudom ez már a múlté ugye?!
-
deicide
veterán
válasz
james008bond #25155 üzenetére
2.5" vs 3.5", de a google pár másodperc alatt megmondta volna Neked.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
adamssss #25151 üzenetére
leginkább csak olvasó/kérdező vagyok ebben a topikban, mintsem válaszoló, de mintha az OCZ-kkel több probléma lenne (firmware gondok, de javítsatok ki ha tévedek). a kingston meg lassú, de megbízható. a lassúságot meg leginkább csak benchmarkokban és extrém szituációkban veszed észre (vagyis nem veszed észre
).
-
vhunor
őstag
Sziasztok,
ma raknám be a gépbe a frissen szerzett Kingston 96GB-os ssd-t. Érdemes egy friss telepítéssel kezdeni, vagy elég, ha áttükrözöm a mostani rendszerparíciót? Lehet sebességbeli vagy egyéb különbség a két megoldás között?
-
amok
csendes tag
válasz
ro_bert17 #25152 üzenetére
Azt hiszem az itteni fórumozók közül, csak nekem jött elő a patch után a 8MB-os hiba. Intel fórumon vannak néhányan. Számomra úgy tűnik, annyira nem gyakori de benne van a pakliba. A legszomorúbb, hogy nem tudni mitöl is van (nem kell hozzá áramszünet vagy lefagyás, inkább azért fagy le a gép mert elszállt alóla az ssd).
Ha egyszer megint sokpénzemlesz, veszek egymásikat, ez meg jó lesz temp+swap-nek
// intel 320
-
MrCsiT
addikt
válasz
adamssss #25143 üzenetére
Ha picit jobbat szeretnél, én a Crucial M4-et javaslom, van sata 6gb-s csatid, azon az gyorsabb lesz, mint a Kingston - és ez saját tapasztalat
Kérdés, mindenkihez : Szerintetek, a fentebb linkelt M4-nél - amire 415/95 van írva, de nálam azért picit jobban megy , és az itt írt, 550/95 MB -s sebesség fejlesztést takar, vagy simán csak kozmetikát : az 550/95 -ös értéket 128k -val mérte a gyártó ?
(gondolom, a 415/95-öt meg nem
)
-
james008bond
őstag
Még 1x: OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120G és OCZSSD3-2VTX120G között mi a különbség?
-
ruti
Közösségépítő
Kroni1
"a böngésző cache áthelyezés"
Értem, és ha mondjuk az SSD-n hagyom, vagy átrakom a Ramdiskre akkor milyen értéket érdemes beállítani? Gondolom nem túl nagyot..Chrome-ot használok
ha csak böngésző cache-et raksz ki RAMDISK-re, akkor elég akár 32-64 MB (!) is,
legalábbis az én böngészési szokásaimhozén mostanában kiíratom HDD-re a ramdisk tartalmát, induláskor ugye visszatöltöm a RAM-ba
napi használatban nem érezhető ennek előnye, nem érezhetően gyorsabb, mintha üres ramdisk-re kesselne a chrome,ráadásul a ramdisk lementett image-fájlja kétszer van jelen, mert egy .bak is készül mindig (DataRAM-ot használok-még mindig
emiatt szerintem nem fogom tovább használni a save/load ramdisk image-et
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Egy gyors tájékozódó kérdés: azzintel 320-asok 8MB-os huncutságát sikerült megoldania az intelnek?
(bocsi ha volt már, de pár oldalt visszalapozva nem találtam egyértelmű választ) -
Faterkam
addikt
-
kene84
aktív tag
válasz
james008bond #25142 üzenetére
Igen,én is azért az SSD-re gyanakszom mert mint mondtam ez az ami újonnan került a gépbe,addig hibátlanul működött. Viszont nagyon össze-vissza produkálja ezt és most már be is lassult rendesen.
Bocsánat a dupláért,figyelmetlen voltam,még mehetett volna az előzőbe.
-
james008bond
őstag
válasz
kene84 #25136 üzenetére
Gariztasd. Vezérlőnek annyi. Tavaly, Vertex 2-vel ugyanígy szívtam vagy 3 hónapig, mindent csináltam bios frissítéstől kezdve a rendszert vagy 10x újrahúztam, stb. Jöttek a tanácsok, hogy rossz a tápom ( ki lett cserélve, de utána sem változott a helyzet ), ram hibára gyanakodtak mások, de több órás tesztelés után sem jelzett hibát a ramteszt program...
-
james008bond
őstag
Sziasztok!
OCZ SSD-knél a típusmegjelölésnél a betűk mit jelentenek? Pl ugyanaz a neve, "csak" 1 betű eltérés és ugyanakkora tárhelyű lényegesen drágább, mint a másik.
Másrészt hallottam olyat, hogy OCZ Vertex 3 a régi vezérlőjét kapta / Vertex 2 / és nem sokáig bírja a terhelést, azaz nagyon hamar tönkremennek. Ez igaz? -
Bodor
veterán
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az alábbi SSD-k között mi a különbség, mert a specifikációkban nem láttam sokat. Árban 1-3K, de nem tudom melyiket vegyem.
Samsung SSD 470 64GB MZ-5PA064/EU 28.400
Samsung SSD 470 64GB MZ-5PA064B/EU 25.808
Samsung SSD 470 64GB MZ-5PA064C/EU 27.050 -
kene84
aktív tag
válasz
zetecR #25137 üzenetére
CrystalDisk szerint 1.2 van rajta jelenleg,ahogy nézem az 1.3 a legújabb.
Úgy gondolod ez segíthet a problémán,mert nem csináltam még ilyet,szóval ha ez szükséges akkor nem ártana néhány dolog amire ügyelni kell,mert az angolom nem a legjobb és inkább más tapasztaltaira hagyatkoznék mint az angol leírásra. -
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Leírtam egyszer már a problémámat,de akkor kaptam egy tippet mit próbáljak ki és eddig tartott míg újra előjött a hiba.
Szóval adva vagyon egy Corsair Force 3 SSD(SATA3), amin 64 bites Windows7 szuszog.
A probléma hogy abszolút random időközönként újraindul a gép és akkor nem is tud újra boot-olni mert nem találja az ssd-t,ő a legújabb hardver a gépben,előtte a gép hiba nélkül üzemelt majd 6 hónapig egy Samu HDD-ről,elvileg minden driver fel van már telepítve próbáltam SATA2-es portra is dugni,de az eredmény változatlan.Van valamelyikőtöknek még ötlete mit is tudok még kipróbálni?
Mert most már erősen hajlok a garancia felé,csak most is olyan sokáig működött,hogy nem tudom konkrétan azt mondani,hogy mennyi idő múlva jelenik meg a hiba.Előre is köszönöm az ötleteket.
ha bármi kérdés van akkor csak nyugodtan,próbálok válaszolni. -
kerekfej
őstag
Samsung 1-2 modelljének csökkent az ára kicsit.
-
shteer
titán
én is beüzemeltem a ma érkezett 96-os kingstont
-
laccerot
tag
aha az nem vészes még árban talán.
-
laccerot
tag
És valami márkát tudtok javasolni? Nem vagyok képben.
-
gg72
veterán
válasz
FireKeeper #25123 üzenetére
Pedig én is írtom rendesen, de rengeteget nő a win minden egyes frissítés alkalmával, azokból meg vot bőven az elmúlt egy évben...
-
laccerot
tag
hm. akkor inkább gyűjtök nagyobbra.
-
laccerot
tag
64 bites win 7 em van, nem kell több hely neki mint 20 giga? Tehát egy 30 gigás ssd már elég lenne a jó működéshez?
-
knbs
senior tag
válasz
laccerot #25113 üzenetére
Nekem komplett ADOBE Master kollekcioval fent, es meg nagy rakas Autodesk programmal koritve megalltam 56 GB-nal(nekem 128-as van Samu 470). Most tartok ott hogy lassan jon a backup, mert szinte mar minden fent van ami kell. Persze nem art helyet is hagyni, de ha csak egy winrol van szo es mondjuk egy kisebb programcsokor amit mindennap hasznalsz mondjuk akkor eleg lehet a 64 Gigas. Nem nagy kaland, szamold ossze most mennyi helyet foglal a vinyodon a sokat hasznalt programjaidnak az osszege hagyjal ra 15-20 Gigat es megvan neked mekkora kell kb.Ohh most ertelmezem, csak oprendszernek...
Windows 7 system requirements
If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
-
xcbiker
addikt
az én kérdésem meg le se xarták.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SVLaller #25104 üzenetére
Napi 10 giga meg se kottyan neki, ennél sokszor többet bír. Inkább a bootot nem lassítja, hogy ramdrive-ra fel kell tölteni mindig egy csomó adatot? TFH hivatalosan 2 GB van a ramdrive-ban, akkor minden induláskor +10 sec olvasás ~200 MB/seccel számolva. Ez pont az SSD jó bootidejét rontja nem?
-
laccerot
tag
Hali win 7 hez szeretnék ssd t csak oprendszernek mekkorát javasoltok?
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Nagyon nézelődök az ssd-k környékén.Csak nem tudom mit vegyek? kb~30k lenne rá fontos lenne a gyorsaság méret szerintem egy 64gb-on elférnék. Megtudnátok mondani, hogy mire figyeljek vásárláskor? Illetve ti mit ajánlanátok?
-
buherton
őstag
Laptopba melyik 128 GB-os SSD ajánlanátok? Ahogy elnéztem, szinte mindegyik jó lenne, csak mégis melyik lenne a legjobb? Ezzel szemezgetek.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
SVLaller #25104 üzenetére
@SVLaller
Lehet, hogy Sata2 és a képességei is ehhez mértek, de csak Sata3 csatolóval látom a webshopokban.
A Ramdisk tartalmakat nem az SSD-n tárolnám. A 10GB-os partíciót nem hiszem, hogy rendszeresen használnám, a 1-2GB-os másik partíció pedig (szerintem) gyorsan összeszedné magát a HDD-ről is.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
zetecR #25102 üzenetére
@zetecR
Az allokált 10GB nem sok, így valószínűleg egy program már magában felélné, tehát többet párhuzamosan csak úgy tudnék használni rajta, ha folyton törölném, amire aktuálisan nincs szükség - mondjuk ez már nem lenne párhuzamos...
A koncepció:
Hozzárendelném mondjuk a 'Z' meghajtóként a rendszerhez és erre a meghajtóra telepíteném/másolnám azokat a dolgokat, amiknél számít a gyorsaság. Külön seteket alakítanék ki és ezeket külön imageben lementve tárolnám; mindig az lenne betöltve, amire éppen szükségem van. Valószínűleg alapállapotban ki ez a partíció unassigned lenne, hiszen legtöbbször csak netezni ülök le, és ilyenkor felesleges, hogy ezt is betöltse (idő...).
Ellenben ha éppen a Gothic 3-mal szeretnék játszani, akkor pár perc alatt mountolom a hozzátartozó image-et.
Üdv,
Zsolt
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest