- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Az már igen rossz előjel, ha egy ilyen kategóriájú deszkán, AHCI módban leakad a telepítő...
Valami nem kóser a BIOS beállításokkal...
(Ha W7 telepítővel hoztad létre a partíciót (nem csak leformáztad), akkor az eltolásnak oké-nak kell lennie, de azért nem ártana ellenőrizni)
Ha zsír új az SSD akkor nem volt rajta partíció, ergó a W7 létrehozta, de ha esetleg kéz alól vetted, stb stb és volt már rajta partíció, akkor a W7 telepítővel azt le kell törölni és újra létrehozni... De mint írtam, ellenőrizd. -
Grubi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valóban nem ahci módban lett telepítve mert megállt telepítés közben, de utána átváltottam ahcira A gyári kábelt használtam, vadi új azelőtt bontottam ki hogy telepítettem.
A particó eltolás csak akkor lehet ha nem frissen telepítek tudtommal.
-
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Most szereztem be egy Corsair Force 3 90GB SSD-t, és valahogy nem hozza a várt teljesítményt.
Maga a rendszer (egyébként teljesen friss) sokkal gyorsabb mint HDD-vel volt, tényleg ég és föld a kettő, de ha elkezdem méregetni a meghajtó sebességét.. hát elvben lehetne több is.
Egy Gigabyte EP35-DS3 (F4) alaplapom van, amiről tudom hogy csak SATA II-es portjai vannak (de legalább jó lesz az SSD a köv. gépbe is) így a gyártó honlapján megadott 500MB/sec feletti sebességeket nem érhetném el vele, de amennyire én tudom a SATA II vége valahol 300MB/sec környékén van, és annak a közelében sincsenek az eredmények...
A SATA portok egyébként AHCI módban működnek, TRIM engedélyezve van, indexelés kikapcsolva, stb... kb. mindent megcsináltam amit "kellett", de a sebesség nem változott.
Kifogytam az ötletekből... Miért ilyen "lassú" ?

-
C64
őstag
Na mind1, az a problémám, hogy nem megy vele az SSD. Disk read error hibával megáll, és nem bootol az SSD-ről, pedig mennie kéne.
10.1.0.1008 OROM-mal megy, azért kérdeztem. Mert lehet, hogy csak újra kéne telepíteni a windows-t az újabb verziójú orom-on. Vagy pedig nem megy senkinél sem...
-
Lacy6
senior tag
Érdekelne hogy szerintetek melyik a jobb SSD mert szinte egy árba van de a tulajdonságaik nagyban különböznek!
Corsair F60
ADATA 511 -
-Rahan-
tag
Itt a prohardver.hu-n olvastam egy idei, két hónapos SSD tesztet [link], abban láttam az OCZ Vertex 3 eredményeit, csak azért kérdeztem. Nem értek én hozzá, azért gyűjtök információt

-
Lacy6
senior tag
Érdekelne hogy szerintetek melyik a jobb SSD mert szinte egy árba van de a tulajdonságaik nagyban különböznek!
Corsair F60
ADATA 511 -
C64
őstag
Hali
Használ valaki a lapján 10.5.0.1034 verziójú Intel OROM-ot, G2-es SSD-vel, amit RAID módban nyomat??
-
Dragon27
senior tag
Mi változás van a SandForce SF-2200 és SandForce SF-2281 vezérlőben
..81 megbízhatóbb ,gyorsabb ?
-
-Rahan-
tag
Ez így van, ám például a wowban a battlegroundok realmeken kívüli helyek. Persze valószínűleg egy szerveren több battleground is zajlik egyszerre és így is meg lehet terhelve a rendszer. Tehát a lényeg, hogy az internetes és szerver túlterheléses lagok ellen nem tudok mit tenni. De a HDD-sek ellen így tudnék tenni.
-
11hh
tag
Szerintetek Samsung 470 256GB 50ezerélt újonnan jó ? itt egy hardveraprós link
-
kertsa
senior tag
válasz
Eyesis
üzenetére
Ezt nem egészen értem
ha pub szervere csatlakozok, ami elenyésző, akkor az elsők között vagyok a szerveren, és nálam a sniper
ha privát szerverre megyek, ami az esetek 99.99%-a, és ha war alatt reconnectelni a szerverre vagy esetleg restartolni kell a gépet, akkor a csapat többi tagja nem 3-4 percig kell várjon rám, hanem 5-10 mp alatt vissza is érek a szerverre, restart-al 40mp 
-
dota1
aktív tag
Srácok még abban segítsetek, hogy ha beteszem az SSD-t egybol win7telepitessel kezdek, de elötte a biosban valamit AHCI-re kell allitani, azt hol? de mind1 megtalalom. Remelem tudja a lapom az AHCI-t.
Aztán ha felment ezeket beallitom: [link]Sajna csak este 10-re erek haza, de hosszú éjszaka lesz, eredményeket tolom ide

-
-Rahan-
tag
128 Gb kapacitású SATA III csatolófelületű SSD vásárlását tervezem. Elolvastam itt, a prohardveren található teszteket. Három versenyzőre sikerült leszűkítenem a jelöltek listáját:
OCZ Vertex 3 120 GB (nem a max változat)
Crucial SATA 3 128 GB
Corsair performance 128 GB
Wow, FPS és egyéb játékok, valamint filmnézésre kell. Azért ezekre esett a választásom, mert csak multiplayerben játszok és nagyon fontos, hogy minél kevesebb lag legyen.
Nem tudom, hogy melyiket lenne célszerű beszerezni. Kinek milyen tapasztalata, véleménye van? Az OCZ-ről negatív visszajelzéseket olvastam, de az agility típusról. -
dota1
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas fórumozás és gondolkodás után, ma du. meglesz eletem első ssd-je

egy ilyet rendeltem tőlük 4-re megyek átvenni: [link]
Nyugtassatok meg, nem választottam rosszul, persze az ara kicsit feljebb ment euro miatt.
Az aláirasomban lévő konfigba menne, win764bit+ starcraft2 menne ra -
Dictator^
veterán
Üdv.
Nézegettem egy ideje az SSD-ket, már az X szériától érdekelt az Intel, viszont a 320 - 510-től meg parázok.
Illetve 320-at akartam, de , hibásak voltak, legalábbis nagyrészénél előjött ez a 8mb hiba.
510-at meg nem találom csak pár boltba, miért nem árulják ezt?megérné kivárni az 520-at?de az árról még semmi..
olyan 60 körül áldoznék rá.
-
Reiki
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, ezek szerint az én alaplapomba is mehet SSD.
Lassulás ide módban nem lesz egetverő, a trim nélküliséget illetve a folyamatos karbantartást olyan hdd karbantartóval mint pl. a O&O defrag vagy bármely másikkal megtudom oldani ?
Olyanra gondolok ahol program tud SSD-t kezelni, amely elméletileg a lelassulását akadályozza meg.köszönettel: Reiki
-
Ronin-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ez most már stimmel.. kíváncsi vagyok,hogy marad e az akadozás :S -
Ronin-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nekem meg már az lenne az érdekes,ha idén nem kéne többször wint telepítenem.. kb 10 év alatt nem raktam fel ennyiszer

-
-
Ronin-
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
az nem igazán akar összejönni, nem értem miért..
a rendszerinformáció/ partíció kezdetének eltolása 8 225 280 bájt mindig.
Pedig eleve tök új ssd-re tök új win7-et húztam. Azóta másik win alól újra partícionáltam és formáztam de még mindig ugyan ez a kezdeti eltolási érték.. nem tudom már mit kezdjek vele
-
válasz
villles
üzenetére
Csak az ilyen üzletre azért figyelj oda, mert elég hihetetlennek tűnik, hogy egy teljesen újnak mondható SSD-t, 60-70%-al olcsóbban adnak el... Ilyen esetben tessék kellő fenntartással hozzáállni az üzletkötéshez és csak személyes átadással, az SSD kipróbálása/tesztelése után fizetni, addig 1Ft-t se. Ha az eladó ebbe nem megy bele (akármilyen okból), akkor felejtsd el. Persze a döntés a Tiéd...
-
villles
csendes tag
Sziasztok!
a két típus közül melyiket vegyem meg: (egy C2D gépbe menne)
Intel SATA2 160GB X18-M (SSDSA1MH160G2) 38500Huf
Kingston 96GB SATA2 2,5" (SVP100S2/96G) 28300HufKöszi
-
soldi3r
veterán
válasz
keszegduda
üzenetére
sok minden olcsóbb, ez speciel nem az

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sea Edge
üzenetére
Elméletben jól is mutat de gyakorlati haszna nem sok. Legalábbis nekem nem tűnt fel a mikor 1,5 év után IDE-ről AHCI-ra raktam át.
De én ilyen notórius hiszem ha látom ember vagyok.
Az 1600-as ramom is csak 1066MHz-en megy mert nem érzek különbséget a kettő sebessége között. -
-
Entryy
aktív tag
Azt a qrva!
Februárban vettem egy SSD feltelepítettem rá a wint, állandó progikat.
Egyéb dolgok, virtuális gép, játékok ideiglenes progik egy raptor raid tömbre mentek, még se legyenek olyan lassúak.
Am normális használatnak van kitéve a gép.Szept 12. én telepítettem az Intel SSD toolbox át. Látom, hogy eddig ~650 GB adat írás történt az SSDre. Teljesen jó! (Átlagosan tehát addig minden cella 5 íráson esett túl. Még maradt 4995
)Most, pár perce (Szept 22.) csekkoltam ismét az SSD toolboxot ~790GB adat írás.
A felhasználásban annyi változott,hogy !!!4 napja!!! az egyik játék összeomlott a RAID tömbön, feltelepítettem az SSDre és biztonsági mentésből visszaállítottam a játék mentésének egy nem sokkal korábbi állapotát és azóta (ismétlem 4 napja) az SSDről játszom vele.
Ez több, mint 130GB os írási forgalmat generált 4 (10) nap alatt.
Tapasztalt már valaki hasonlót?
u.i.: Nem, nem torrentezek. A géppel nem!
-
dota1
aktív tag
-
Khelben
nagyúr
Szerintem a raidnek és az ahci-nek nincs köze egymáshoz. A lapodon lévő ICH7 nem támogatja az AHCI-t, de szoftveresen pótolhatod a hiányzó funkciókat (trim). Élettartamban sem fogsz különbséget észrevenni (8 év helyett 6...) A sebesség jó kérdés, azt passzolom. Egy HDD-nél biztosan gyorsabb lesz.
-
Reiki
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte alaplapom (EP-41 UD3L) amin nem támogatott a raid, ebből adódóan nem megy fel rá az achi driver.
Kérdésem, tudok-e ebben az alaplapban SSD-t használni , ha igen nem lesz-e sokkal lassabb, rövidebb életű ?
Most olvasom a tesztet Kingston SSDNow V+100 96 GB-ról , lehet ezt kéne vennem, ha már ilyen fapados alaplapom van ?
OP. rendszer Windows 7.Köszönettel : Reiki
-
cyber86
őstag
Corsair force gt 120as van itt valakinek? Mennyi ideíg bírja?
-
khorvat
senior tag
válasz
Ronin-
üzenetére
Hi!
Nálam csak HDD esetén volt hasonló és az AHCI-t biosban ki/be kapcsolgattam próbaképpen, vmint AHCI driverekkel kellett próbálkozni míg az egyik jó lett.
Folyamatok között nálam a késleltett megszakítások vagy vmi hasonló használt sok CPU-t a szaggatás idején!Szal szerintem próbálkozz az AHCI környékén!
-
Müszi
senior tag
válasz
Ronin-
üzenetére
Bár nekem nem OCZ-m van, de a vez. nélküli egerem néha nekem is akadozott, most nem is használom. HDD-nél nem tapasztaltam. Én valamiféle interferenciára gondolok amikor dolgozik az SSD. Lehet hogy jobban le kellett volna őket árnyékolni gyárilag. Azért egy HDD a vastag fém tokjában ilyen szempontból bizalomgerjesztőbb. Persze nálad komplikáltabb lehet a probléma, de azért a SATA kábeleket meg kéne nézni, hol futnak a házban és ha lehet, máshová tenni őket.
-
SentryGun
aktív tag
Sziasztok!
Erre a kérdésemre/problémámra valaki, valami okosat tud mondani?
Köszöntem! -
soldi3r
veterán
válasz
keszegduda
üzenetére
64 gigás méretben és sata2-ben a samsung a nyerő, jó alternatíva a 96 gigás kingston svp (+30 giga kicsivel többért)
de azt ugye tudod, hogy nem éri meg ebayen megvenni? -
keszegduda
őstag
Az alábbi SSD-k közül melyik lenne idális egy viszonylag régi core 2 duo gépbe?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Azt szeretné elérni a srác hogy jobb legyen mint a HDD és legyen is észrevehető a differencia. Nyilván a tartósság és megbízhatóság fontos lenne.
Core 2-es proci (E6320) nem fogná vissza, emellett kell-e valamit állítani a BIOS-ba ACHI-n kívül?
Köszi! -
Ronin-
senior tag
Hello.
Próbáltam a hsz-ek között kutatni,hátha másnak is volt/van ilyen problémája, de sajna nem igazán találtam ilyesmit,úgyhogy kénytelen vagyok írni, hátha valaki tud segíteni, mert már lassan hülyét kapok..
Szóval adott egy ocz agility 3 60gb ssd.
Gondoltam berakom rendszer meghajtónak, mellé meg adat tárolásra egy 1,5tb -os wd vinyót.Feltelepítettem a rendszer az ssd-re és olyan gondom van, hogy szaggat, akadozik a win.
Tehát pl. húzom az egeret, és látom,hogy az is picit megakad néha. Vagy megfogok egy ablakot, azt elkezdem húzni és szaggat... vagy ha zenét kezdek el lejátszani, az is akadozik,szaggat,recseg... nem értem mi a fene ez..AHCI módban van, legújabb fw van az ssd-n, elvileg sebesség gond sincs vele, mert ezt mértem:
[link]Gyanakodtam a vga driverre is, visszaraktam a régit (ami az előző rendszernél jól működött) , valamint a hangkártya driverrel is megcsináltam ugyan ezt, de semmi változás sajna...

-
kertsa
senior tag
válasz
NightHunter0
üzenetére
Azért egy asztali gépbe jobban teljesít az SSD-t. Láttam már sokkal rosszabb laptopos eredményeket is.

-
Mercutio_
félisten
válasz
NightHunter0
üzenetére
File/Text Data 0x00-ra van állítva?
-
NightHunter0
csendes tag
Hali!
Ma sikerült beszereznem egy Kingston V+100 96gb SSD-t a Dell N5010-es laptopomba.
Az lenne a problémám, h a benchmarkban nem hozza a várt sebességet, eléggé elmarad az átlagtól, amit linkelgetni szoktak.
Elvégeztem az oldalon javasolt beállításokat, a legfrissebb driverek vannak telepítve elvileg.
Mi lehet a probléma?Választ előre is köszi!
-
Möhe
addikt
A most letesztelt Kingston 96BG SSD-re voltak itt panaszok,hogy játékban kevesebb minimum fps-t kaptak,mint HDD-ről mentett játék közben. Ez a jelenség csak a Kingston-nál mutatkozik, mert mindenhol azt olvastam hogy alig észrevehetően a minimum fps kis mértékben de megnő. Pedig olyan jó kis kütyü ez.

-
-Rahan-
tag
Ez a modell nem SATA 3 csatolófelületű. Egyébként én OCZ VERTEX 3 modellt nézegettem, négy változatot találtam a gyártó honlapján, azt olvastam, hogy az agility típusút nem szabad venni. Csak hát legalább 50000 forintba kerül egy 120 GB kapacitású.
Érdemes beruházni egy ilyen modellbe ha csak az operációs rendszer, egy játék és egy hanglejátszó szoftver futna egyidejűleg vagy felesleges pénzpazarlás és jobban járnék egy szerényebb specifikációjú modellel? Természetesen az adatok tükrében tisztában vagyok vele, hogy ez gyorsabb, mint a a létező többi SSD jelentős része, csak azt nem tudom, hogy ez a nagyobb sebesség csak szoftveresen mérhető, de például a gép indulásánál vagy egy játékszoftver működésénél valóban tapasztalható is vagy semmilyen különbséget nem lehet emberi érzékszervekkel felfogni? -
-Rahan-
tag
Ha minden jól alakul akkor még idén vásárolok egy új gépet. Szeretnék bele venni vagy egy WD velociraptort vagy egy SATA 3 csatolófelületű SSD-t. Windows 7 64 bites operációs rendszert telepítenék rá és játékokat, melyekkel kifejezetten multipalyer módban játszanék. Gondolom célszerű lenne olyan SSD-t választani ami minél gyorsabban olvas, az írási sebessége kevésbé lényeges. Kapacitásnak sajnos a 60-64 GB nem elég. Van már egy jelöltem, de szeretném mások véleményét is kikérni, ki mit javasol. Jó lenne, ha minél tovább bírná a használatot.
-
Hacsek
csendes tag
válasz
Zlin50
üzenetére
valoban AHCI modban mukodik . . . most vettem eszre h a 2 terras Samu f4es csak 5400rpmet tud . . . csak ezzel tudom nyugtatni magam, mert az ASUS forumra is irtam h mi tortenik, persze az a valasz jott h teljesen normalisak az ertekek.
Minden esetre koszi szepen mindenkinek a gyors reagalast
Aktív témák
- Autós topik
- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- Milyen okostelefont vegyek?
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha pub szervere csatlakozok, ami elenyésző, akkor az elsők között vagyok a szerveren, és nálam a sniper
de mióta a V+100-ről ketyeg a OS, azóta gyorsabban betölti a mapokat... A Crucail jó választás lehet
![[link] [link]](http://img830.imageshack.us/img830/5868/jkorbansmost.th.jpg)

ez most már stimmel.. kíváncsi vagyok,hogy marad e az akadozás :S