Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asztrofotózás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
kertsa
senior tag
válasz
jagdtigger #22099 üzenetére
Mire tönkremenne, addigra rég elavult lesz, ha nem egyéb ok miatt romlik el
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+ SVP100S2/96G
Ez még mindig best buy
-
jagdtigger
tag
Üdv mindenkinek
.
Lenne pár kérdésem, konkrétan a mai SSD-k sebessége és élettartam érdekelne, illetve mely modellek/gyártók ajánlottak és mi az amit kerülni kell. Előre is köszi a válaszokat
.(Nemsokára cserélem a vasat és lehet hogy egy SSD-re is összekaparnám a pénzt ha tényleg rendesen megdobja a rendszer sebességét és jó sokáig húzza.)
-
padra
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok,ehhez KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+ SVP100S2/96G van a gyárinál újabb firmware?Ha van érdemes frissíteni?
-
Gallowgater
tag
válasz
Gallowgater #22049 üzenetére
Sziasztok!
No egy kis update.
WD Black HDD-met lehúztam a SATA III portról, és csak az OCZ SSD-t hagytam bent, a Windows úgy boot-olt mint a parancsolat.
Gyorsan visszadugtam WD-t, reboot és a Win7 megint kifekszik.
No akkor megvan a kis hamis, amiért összeszakadt a rendszerem.
Lekaptam gyorsba a WD lifeguard diagnosztikai tool-t, felismerte, hogy ott van a vinyó, de a diagnosztikát el sem tudja rajta kezdeni, kattog szegénykém, de teszt nem indul.
Mehet vissza gariba.
Az SSD-t meg holnap felfrissítem 2.11-re egy ismerősömnél.
Üdv, Gallowgater
-
beci43
senior tag
válasz
Pontosan úgy járj el,ahogy Scope írta,a lényeg hogy más drive-on legyen a Windows.Ha az új BIOSsal rendetlenkedik,akkor tedd vissza a régit.(Az alaplapit)
Hidd el megoldódik a gondod.
Írj majd vissza,ha sikerrel jártál,vagy ha nem. -
Flashcash
Közösségépítő
Teljesen felesleges, nem kell ilyenekkel foglalkozni, mert a gyártók eleve letiltják a felhasználók elől az SSD kapacitásának egy részét, amit tartalékterületnek, azaz spare area-nak használnak.
Konkrét példa egy Intel X25-M G2 80GB-os SSD-vel:
-a meghajtón levő fizikai flash memória nagysága 85,899,345,920byte (80GB)
-a felhasználó által elérhető kapacitás 80,000,000,000 byte (74,5GB)
-a gyártó által leválasztott tartalékterület nagysága (spare area) 5,5GB (7,5%) -
Keksz
senior tag
Azt egyébként meg lehet csinálni hogy ne írjam tele az SSD-t, hogy fogom és pl a 80 GB-os Intel 320-on megcsinálok a Windows telepítés után egy 16GB-os kis partíciót betűjel nélkül. aztán a többi helyet meg bármikor teleszemetelhetem?! Akkor az SSD soha nem fog "betelni", csak a partíció...
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
SirRasor #21955 üzenetére
Most írják az SSD megbízhatóságot tesztelő topicban, hogy a 64GB-os Samsung 470 meghajtó megromlott. Összesen 525.607 TB adatot tudtak kiírni rá néhány hét leforgása alatt.
Szerintem ekkora mennyiségű írás kezelése, azért elég jó eredménynek számít.
-Az SSD teljes 64GB-os kapacitását 8212 alkalommal írhatjuk tele, hogy elérjük az 525TB-os értéket. Másképp fogalmazva 22évig minden nap egyszer 64GB adattal teleírhatnánk az SSD meghajtót.
-A gyári SMART-ba épített elhasználódás jelző (Media Wearout Indicator) kb. 60TB-ra volt kalibrálva, utánna csökkent az értéke 1-re. A gyárilag beállított érték több mint nyolcszorosát kibírta a Samsung SSD-je. -
scream
veterán
Érdekes, az SSD-m SP1 telepítése után produkálja a kifagyásait ...
-
törölt tag
nekem úgy tűnik ennek a hossza megfelelő lenne http://tweakers.net/ext/i/1178627196.jpg
a magassága viszont lehet para... itt hp probook 5310m van, a gyári spec szerint a lan félhosszú, az tényleg ennek a fele.egyébként most nézem, elég kicsi a felhozatal, konkrétan vagy 0 darabot találtam... pedig nem lenne rossz
-
törölt tag
sziasztok
valaki próbált már laptopba 2.5 ös vinyó mellé mini pci-e-re ssd-t rakni?
előre is köszi
-
hdd-vel nem biztos hogy ssd vel is jó lessz igy akartam irni
-
válasz
romero28 #22082 üzenetére
valszeg igazad van,,de igazából a c volt az ok amiért visszább vettem a veszeket szorzókat és jó lett, azért az érdekes hogy hhd semmi hiba nem volt min fél évig azért nem is vettem észre eddig hogy meleg a cpu,na de nem off-ok tovább ez nem az a totyik
Szóval annyi a tanulság hogy ha volt gy biztos tuningod hhdável nem biztos hogy ssd vel is jó lessz
-
romero28
senior tag
-
Mittu88
senior tag
válasz
kungzi #22077 üzenetére
nekem annyira nem jött be a Sandforce vezérlő, többet vártam az írások alapján, 1 hete van meg kb. kurva gyors, de a telepítések sokáig tartanak, gondolom a tömörített fájlok miatt. Lehet egy firmware frissítés nem ártana, csak nem értek ahhoz. Amúgy A-DATA S599 64GB-om van
-
válasz
kertsa #22076 üzenetére
az hogy télen húztam a gépet arra nem gondolva hogy nyáron min 20c melegebb lesz bent,igy persze ahogy elinditottam egy teszt programot pár perc után 80c volt a cpu,és valszeg ezért volt kékhalál is,Visszavettem a feszeket,órajeleket azota semmi baj igy biztos ezz volt a gond nem a zssd beállitások miatt volt kékhalál,legalábbis remélem mert most progik szerint stabil a gép majd kiderül hosszabb távon
-
kertsa
senior tag
válasz
scream #22078 üzenetére
Csak azért kérdem, mert nálam olyat csinál a gép, hogy váratlanul belassul. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet, de csak azóta van ez, mióta SSD van a gépbe
Például ha megy a letöltés, bezárom a klienst, után elindítok valami játékot, akkor behal a rendszer. Teljesen belassul. Újra kell indítanom, hogy megint rendben legyen a sebesség.
-
kungzi
veterán
sziasztok
erről vélemény? OCZ Vertex2 60GB
19k-ért tudnék szerezni
-
-
kertsa
senior tag
-
Taszillo
tag
Sziasztok, rengeteget böngésztem a fórumokat, de sehol nem találtam leírva, hogy az SSD-n alánlott 20% szabad helyet partíciónként, avagy az egész lemez tekintetében kell érteni?
Konkrét példát véve egy 256GB-os meghajtó esetén, pl. a 40GB-os C meghajtó bűntelenül tele lehet-e ha a 200GB-os D meghajtó csak félig van?
-
-
McDog
aktív tag
válasz
scream #22057 üzenetére
Nekem a Pioneer 216D DVD írómat nem látja mindig, ha a BIOS-ban beállítom az AHCI módot, pontosabban néha látja, de bootolni nem hajlandó róla
, így nálam kiesett, a többi főbb beállítást elvégeztem, a tesztek olyan értékeket hoznak, mint amit másoknál olvasok. Lassulást nem tapasztaltam még úgy se hogy az előző rendszert másoltam át. True Image-gel és ezáltal az eltolás sem az igazi.
Ám ha nem is egy megoldás, ha stabilan másolsz, nem találkozol lassulással akkor kiszűrted hogy az alaplapod AHCI módja nincs annyira a helyzet magaslatán. -
Cadal
őstag
A vertexben sandforce vezérlő van, aminek ismert sajátossága, hogy tömöríti az ssd-re írt adatokat (már persze amit lehet tömöríteni) Így ha a valós "gyári" értékeket akarod a tesztben viszont látni akkor az All 0x00 (0 Fill) tesztet futtasd.
Ha többet akarsz megtudni erről, akkor írd be ezeket a dolgokat a topik keresőjébe. Meg fogsz lepődni hányszor ki lett már tárgyalva.
-
scope2007
addikt
win élményindexre nem igazán adok.. de pl vertex2őt nálam 7.8ra értékeli.
teljesen megvagyok elégedve vele.. villámgyors minden.
[esetleg használtan vetted - mert akkor egy secure erase ajánlott sztem]
hasonlítsd össze a Tiedet ezekkel..
OCZ Vertex2
AS SSD Benchmark
CDM
ATTO -
Bébá
tag
Sziasztok! Na beálltam én is a csapatba, ma vettem egy Vertex2-est.Hát mint elöttem már más is irta a Crystal szerint egy nagy kaka.Az atto szerint minden rendben van.A Windows élmény index 7,6-ot adott a meghajtóra.Azért annyira nem estem hasra a sebességtöl.
-
scope2007
addikt
válasz
szerintem teljesen rendben van ha így végzed el a dolgokat [egyébként egyszerűbb szerintem win alól biost frissíteni]
plusz egy kis segítség OCZ FW frissítéshez fapadosan
OCZ FW -
Gallowgater
tag
válasz
beci43 #22047 üzenetére
Szia Béci!
Köszi a választ!
Annyi plusz infót csikartam ki a gépből, hogy látja a C-n a 100MB headert amit a Win7 a telepítéskor lecsíp az SSD-ből, de egyébként a maradék C-t nem.
Napközben bújtam a fórumokat, és az jött le, hogy a Giga lapoknál (nekem Z68X-UD7 van), a legújabb F8-as BIOS okozhat nagymértékű SSD lassulásokat, fagyásokat és boot failure-ket.
Például:
"Your lucky you got that far i am unable to load windows after updating to the f8 bios. It just freezes while starting windows then resets itself. Went back to f7 and everything works perfectly.
When I updated to F8 and the only changes i made in bios are loaded optimized defaults and changed the vertex 3 to ahci mode."Összefoglalva, ez lenne a teendőim:
1) Visszadugok mindent az eredeti helyére (Intel Sata III 6Gb csatlakozóra)
2) BIOS flash (F8-ról visszaállni F7-re)
3) AHCI mód beállítása
4) Ha mákom van elidul a Windows, ha nem akkor reinstall
5) SSD firmware frissítésA firmware frissítés Agility 3-nál hogyan megy pontosan? Annyit tudok, hogy nem lehet a legfrissebbre egyből, hanem lépésenként 2.06. --> 2.09 --> 2.11.
Ha valami nem stimmel az elméletemmel, kérlek cáfolj meg a jó megoldással!!!!
Előre is köszi a további segítséget.
Üdv,
Gallowgater -
Bálint85
senior tag
melyik jobb és miért?
- Corsair Force 3 120GB
- Corsair Force GT 120GB -
beci43
senior tag
válasz
Gallowgater #22038 üzenetére
Esetleg próbálkozz firmware frissítéssel,az OCZ Ag. 3-ak hibás firmwarrel jöttek ki.
Telepítsd a Win 7-et egy vinyóra, (AHCI legyen bekapcsolva a BIOS-ban!) majd onnan frissítsd az SSD firmwarejét.
Utána boot,majd telepítsd a Win7-et az SSD-re.
Nálam is minden megoldódott,most a 2.11 van fent.
Rendszertelen kékhalál,a BIOS-ban folyton eltűnt a meghajtó,befagyott a Windows,csak a reset segített,stb.
Ez már nincs,6 napja folyamatosan megy a gépem,játszok,netezek,éjszaka seedelek és egyszer sem történt galiba.
Arról meg nem is beszélve,hogy óriásit gyorsult a drive,pár hozzászólással feljebb (22022) meg tudod nézni az eredményeket.
Remélem tudtam segíteni. -
cszn
őstag
válasz
Gallowgater #22038 üzenetére
Én először kipróbálnám úgy hogy vinyóról bootolva látja e a win. Ha igen akkor másolni/törölni rajta, hogy működik e. Aztán egy másik gépben is meg kéne nézni, hogy mi van.
-
Gallowgater
tag
Sziasztok!
Segítség kellene, de nagyon.
Van egy OCZ Agility 3 SSD-m. Kiválóan ment minden vele a mai napig (25mp alatt felállt a rendszer)
Íme a tünetek:
Az Excel mentés közben belefagyott, és sehogy nem tudtam életet lehelni bele. Toltam egy resetet, és a Giga alaplapom (Z68X-UD7) 86 vagy 8b hibakódnál megállt a bootolásnál. Ezt a kódot nem találom a kézikönyvben, de a neten sem nagyon.
Ment neki egy újabb reset és ekkor a 75 kódot dobta ki, ami elvileg a vinyó hiányát hivatott jelezni. Megnéztem, a BIOS elviekben látja.
Átdugtam másik SATA3 és 2 portokra az SSD-t, de semmi változás.
Gondoltam türelmes leszek és tovább várok, a 75 kódot követően 1 perc után a lap diagnosztikája továbbment és beállt a FF kódra, ami azt jelenti minden oké (ahogy mondani szoktam Fucking Fine).
A Windows7 elkezdett tölteni (sokkal lassabban), majd amikor a 4 kicsi színes ablak összeért kellemesen villodznak, de onnan egy tapodtat sem hajlandó továbbmenni a boot....
No akkor, gondoltam bebootolok CD-ről, az is megadta magát. Ha lehúztam az SSD, akkor betöltött a CD.
SSD visszadug, CD boot, csodák csodája sikerül, de erre az SSD-t nem látja a Win7.
Valakinek ötlete?
Mindenfajta segítséget szívesen fogadok!
-
beci43
senior tag
válasz
Attila2003 #21964 üzenetére
Csak AHCI módban tudod a firmware-t frissíteni,ez fennt van a gyártói oldalon és a fórumukon is.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Tervezem hamarosan egy rendszer SSD vásárlását, de kicsit összezavartak, amiket itt olvastam.
Trim-et támogató meghajtót szeretnék.
Ha jól értem akkor ehhez AHCI módot támogató alaplap kell nekem.
Ez tényleg így van?Honnan deríthetem ki, hogy a lapom tud-e ilyet? (Gigabyte EP31-DS3L)
Én a Bios-ban nem találtam sehol sem ilyesmit. -
scream
veterán
Mi okozhatja azt, hogy néha-néha kifagy a rendszer és csak az segít,ha kikapcsolom,mert ha újraindítom,akkor nem találja az SSD-t (vagy bármilyen bootolható dolgot).
Lehet a lapom szarul kezeli AHCI-t ?
-
kungzi
veterán
-
beci43
senior tag
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 507.949 MB/s
Sequential Write : 467.141 MB/s
Random Read 512KB : 458.708 MB/s
Random Write 512KB : 447.351 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.243 MB/s [ 7871.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 57.624 MB/s [ 14068.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 55.049 MB/s [ 13439.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 284.746 MB/s [ 69518.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 36.3% (20.2/55.8 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2011/08/18 17:39:01
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Az én Agility 3 60 GB ilyen firmware frissítés után.Öt napja nyúzom,még egyszer sem fagyott le,azelőtt meg naponta 3-szor.
Gyorsabb is lett,még érzésre is. -
Ati_X_321
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan boltról, ahol van raktáron jó árban Corsair Force 3 120GB SSD?
Eddig két helyről rendeltem meg, egyik helyen se volt. Árgépen nézegetem a kínálatot, valahol oda volt írva, hogy 1 napon belül hozzák, erre visszaírtak a rendelés után, hogy nem tudnak hozni. -
WillyX
tag
Észrevettem egy zavaró dolgot a HD Sentinelben.
Operating System TRIM Funcion Támogatva, Letiltva
Ha lekérdezem parancssorban, akkor 0-at dob, tehát be van kapcsolva.
Mi lehet ez?
-
ffodi
veterán
Üdv mindenkinek!
Van valakinek tapasztalata Kingston HyperX SSD-vel?(120GB-os érdekelne elsősorban)
Ilyet nézegettem, mert valószínű jó árban tudnám cserélni a jelenlegit, ami ugyancsak kingston(SNVP325) és lassan 2 éves lesz a kicsike, de teljesen rendben van.
-
Sza_Sa
senior tag
Érdemes az intel rapid storage-t feltenni vagy jó a w7 lemezkezelője is? Persze inteles csipszetnél.
-
McDog
aktív tag
Tulajdonképpen mi történik ha nem jól helyen kezdődik a partíció, nem megfelelő az eltolás? Hosszú távon van valami következménye?
-
-
amok
csendes tag
válasz
pschio #21974 üzenetére
Úgy tűnik igen.
Intel 320 update 8MB / Addresses Bad Context 13x Error
Remélem nem evvel ölöm meg a gépemet
-
Tombi
őstag
üdv!
milyen ssd javasolnátok win7 64bithez és jatekhoz? lehetöleg olcso legyen és legalább 64-es!jelenleg ezt néztem ki:
Kingston SSDNow V+ 100 96GB (SVP100S2/96G)de jobban örülnék egy kisebbnek és olcsobbnak (ha van)
köszi
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest