Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 / Radeon VII
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Aktív témák
-
SVLaller
senior tag
Sziasztok, rég jártam erre és a kereső sem adott ki semmit de lehet már volt róla szó, szóval:
van 2db 60GB-os SSD-m RAID0 módban, Z77X chipset és Intel RST 11.2 driver mellett. A neten annyit találtam, hogy ebben a felállásban működnie kell a TRIM-nek, hogyan tudom ezt esetleg ellenőrizni? -
SVLaller
senior tag
válasz
kerekfej #29310 üzenetére
a Crystal disk mark DEFAULT tesztjében meg az ATTO tesztjében meg a sandforce gyorsabb 4k-ban. 2:1. amúgy meg már borzasztóan unalmas ez a sandforce fikázásod, anélkül, hogy használnál ilyen ssd-t. tudom, jogod van véleményt alkotni, nekem is jogom vagy véleményt alkotni rólad, de itt be is fejezem. nincs már miért idejönnöm, erre amit meg te itt nyomatsz nem vagyok kíváncsi.
-
SVLaller
senior tag
válasz
ricshard444 #29182 üzenetére
Nekem 60GB-on elfér a win, programok és a BF3 a maga 15GB-jával, és még maradt 23GB szabad. Amúgy meg, bármilyen SSD-t is veszel, az hogy nem a vinyó kerepelését hallgatod hanem működnek a dolgok szerintem megfizethetetlen.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28857 üzenetére
nem rossz az az eredmény szerintem, SATA2-n ennyit tud mindegyik.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28839 üzenetére
eddig 3 hónap alatt írtam a meghajtóra 381Gb-ot, amiből 100GB minimum a mindenféle bechmark stb. Így számolhatunk évente 1-2 TB-ot, akkor eszerint még legalább 100 évig nem fáradnak el a cellák.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Balage76 #28669 üzenetére
ez nem most volt hanem másfél éve, csak a kolléga megerősítésére írtam hogy a boltok szeretik a saját gar.papírjukat használni. ha jól értelmezem a samsungnál dolgozol, ha lehet lenne egy total off kérdésem: lehet az említett winyót fejjel lefelé használni? jelenleg így vagy egy szivacsra feldobva a szekrény tetejére.
(#28671) csongi: játék alatt el fog fogyni, nekem crysis 2 alatt legalábbis elfogyott a 4GB.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Dark Archon #28484 üzenetére
nekem még soha nem volt bsod, és ez saját tapasztalat nem mindenféle fórumon olvastam (vagyis egyszer volt, mert a proci fesz emelés nélkül nem bírja a 4,5GHZ-et csak a 4,4-et
)
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28156 üzenetére
amúgy kíváncsivá tettél ezzel a win7 alap driverrel kapcsolatban, és leszedtem az Intel drivert.
csináltam egy tesztet előtte és utána, hogy van-e különbség: -
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28150 üzenetére
Nekem ugyanez az AHCI SATA eszköz neve és az Intel RST lett feltelepítve.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Gabóka #27660 üzenetére
nem tudom, nincs olyanom. de nekem a Vertex 3-al sincs az égvilágon semmi bajom, ezért nem szimpatikus, hogy a kolléga ismeretlenül is fikázza.
#27655: Nekem speciel x64 Win7 van, + a szokásos programok + a BF3 a maga 12,5GB-jával és van még 28GB szabad helyem. Lehet mégis számít a Sandforce tömörítése?
egyébként ezt az "üresen hagyási szabály"t csak a Samsungnál láttam, az OCZ-nél speciel nem.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Attila2003 #27570 üzenetére
lehet én értek félre valamit, de ha pci-e x1 a kártya akkor hiába dugod x8 vagy x16 akkor is csak x1 sebességgel fog menni
-
SVLaller
senior tag
válasz
kerekfej #27197 üzenetére
jah, igen a 256GB-os köszi. a 64GB-os jóval gyengébben muzsikál, ahogy a Samsungos kolléga le is vezette hogy miért. A 60GB-os OCZ Vertex 3 4k olvasás-írásban kenterbe veri a Samsung 830-at, ez az itteni tesztekből kiderült. Lapozz vissza légy szíves, találhatsz már 830 és Vertex 3 vagy Force GT 60 Crytal Disk Mark default tesztet és meglátod.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Stanley-B. #27123 üzenetére
ettől gyorsabbnak kéne lennie sokkal. valami nem stimmel a gépeddel.
-
SVLaller
senior tag
válasz
porpi007 #26649 üzenetére
Azt is írja az OCZ oldala, hogy azt a meghajtót amiről bootoltál nem tudja frissíteni, de mintha itt olvastam volna olyat hogy valakinek sikerült. Szóval a legtisztább megoldás lenne ha valami másról bootolnál be, nem az SSD-ről. Ha van a winyón egy Win az lenne a legjobb,én speciel egy linuxos system rescue diskkel csináltam.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Wind-Storm #26594 üzenetére
igen, az a szám az hogy hányszor fusson le a teszt. amúgy ha jól sejtem rendszer meghajtónál a 4k olvasás/írás számít, a QD32 nem is tudom micsoda
-
SVLaller
senior tag
válasz
Wind-Storm #26574 üzenetére
nekem igen
az IOPS számításra az a tippem, hogy 1 IO művelet 4kB mert ennyi a foglalási egység, ezzel elosztva a mért sebességet megvan, hogy az hány IOPS.
azon gondolkozom, hogy hogyan befolyásolná a teljesítményt, ha az alapértelmezett foglalási egységet levinnénk 512 byte-ra, ha jól értelmezem az adatlapot fizikailag akkora 1 szektor.
-
SVLaller
senior tag
válasz
northmahri #26566 üzenetére
én nem de Ő igen
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #26448 üzenetére
tudom mi a swap és a hiberfil file, mind2 le van tiltva. így a Win könyvtár 14GB, mondjuk ebben már a frissítések is benne vannak.
arra írtam, hogy azért jó a Samsung, mert saját magának csinálja a vezérlőt. ez sehol máshol nincs így, mégis vannak jó termékek. csak ennyi, még mindig nem fikáztam a Samsungot, nincs is mért.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #26431 üzenetére
>"ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok"
>Nem, sajnos ezt rosszul tudod, pl az exe-k igen rossz hatásfokkal tömöríthetőek.jól tömöríthetőnek kell lennie, ha egy win7 telepítő egy DVD-ről felpakolt 14-15Gb-ot, nem?
>Ez mellett az is szól, hogy a Samsung mindent maga fejleszt/gyárt, nincsenek külsősök és >csak és kizárólag flash alapú eszközökkel foglalkozik már. (Ugye teljes egészében eladta a >HDD részlegét)
ennyi erővel akkor egyetlen egy videokártyát, alaplapot sem szabad megvenni, mert nem saját maguk gyártják a chipseteket, GPU-t stb.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #26418 üzenetére
hűha, senior tag leszek mire ebből kikeveredek
szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt. ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok, ezért ha valaki rendszernek akarja, ahogy az emberek 99%-a, akkor én a sandforce megoldását jobbnak látom. arról nem is beszélve, ha "röptében" tömörít, akkor még helyet is takarít meg, de erre nincs bizonyítékom.
semmi bajom nincs a samsunggal, ezt már leírtam korábban, de az sem tetszik ahogy a fikázás megy a sandforce irányában. meg a hülyítés, na az pláne nem tetszik. amikor valaki azzal jön, hogy samsung 830-at vegyél mert az milyen megbízható, meg mindenki azt javasolja. 2 hete van forgalomban, csak egy tag írta már be 1000x, hogy azt kő venni, ezért ez marad meg mindenki fejében.
-
SVLaller
senior tag
ha a sebesség fontos akkor pl. beírod itt a keresőbe, hogy crystal és mazsolázol az eredmények között. mások szerint nincs érezhető különbség, de ha már új intel lapod van natív sata3 vezérlővel én biztos sata 3 ssd-t választanék. Márkák között nincs nagy tapasztalatom, de mindegyik gyártóról volt már pozitív és negatív tapasztalat. Nekem pl. az OCZ-vel semmi bajom de sokan szidják.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Dictator^ #25826 üzenetére
1x már válaszoltam ugyanerre a kérdésedre, olvass vissza
-
SVLaller
senior tag
válasz
Zap-Em #25730 üzenetére
nem tudom mit befolyásol de azt írja:
Note: Current FW must be v1.6 before flashing to v1.7ami a vicc, hogy az oldalukon nincs már fent az 1.6, ezt kéne valahonnan beszerezni.
a leírásban már ez van pirossal:
Do not flash to 1.7 unless you are on the 1.6 FW. You cannot flash from 1275, 1370, 1.10, 1.3, 1.42, 1.4xB, or 1.5 FW to 1.7
-
SVLaller
senior tag
válasz
Suprax #25660 üzenetére
Köszi, sikerült végül linux alól megoldani, a megfelelő FW verziót rakta fel. Az SSD-ről futó win alatt fut az intel RST, amiatt sem látja nekem az SSD-t az OCZ Toolbox.
Egy kérdésem lenne még, vajon lassíthatja az SSD-t vagyis a SATA 3 portot, ha a két SATA 3 port közül az egyiken az SSD van a másikon pedig 1 SATA 2 winchester?
Érdemes lenne a winyót átrakni egy SATA 2 portra? -
SVLaller
senior tag
OCZ Vertex 3 -on szeretnék FW-et frissíteni. Mivel nincs csak erre a célra egy másik Win7 feltelepítve, az volt a tervem, hogy linuxos System Rescue CD-ről csinálom. Letöltöttem a Linuxos változatot, de annak a verziószáma nem stimmel. 2.15 helyett 2.12.5. Ez ugyanaz lehet vagy mi a difi? Csinált már valaki ilyet?
-
SVLaller
senior tag
válasz
#04230330 #24797 üzenetére
Én megvettem a Vertex 3-at, igazából pótolhatatlan adat nincs rajta, de azért biztonsági mentés készül. Eddig nekem bevált bár még nincs meg régen, viszont gyors, a lapom kihasználja, nem ciripel. 3 év gari alatt ha esetleg meghal akkor kapok helyette egy újat, nagy rizikó nincs benne. A Sandforce tömörítése meg szerintem külön jó, ha jól értem gyakorlatilag több helyet kapok, mert a programok, op. rendszer szerintem elég jól tömöríthető.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24611 üzenetére
müxik
-
SVLaller
senior tag
Firefox gyorsítótárat hogy lehet átmozgatni másik meghajtóra? Beállításoknál csak törölni tudom.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24312 üzenetére
na jó, de mivel tervezett élettartamot egyik gyártó sem ad meg, ezért csak ez marad mint hivatalos specifikáció. még mindig egzaktabb, mint a "külföldi fórumon olvastam".
ha a 470-nél is 2 millió akkor meg pláne nem értem miért akkora nagy reménysugár a 830, hogy minden 2. hozzászólás az hogy ezt kell venni. -
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24309 üzenetére
-
SVLaller
senior tag
válasz
Attila2003 #24295 üzenetére
én vertex 3-ra felraktam a 2.13-at eddig nincs gond vele.
-
SVLaller
senior tag
nézegettem a samsung 830 tesztet, és nem jön le nekem miért lesz olyan nagyon jó vétel. 1,5 millió óra MTBF, 16000 IOPS, 520/400 MB/s olvsás/írás. Ezt minden mostani SSD tudja sőt túlteljesíti. akkor miért?
-
SVLaller
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Sandisk 1TB SD kártya
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest