Hirdetés
Aktív témák
-
Keksz
senior tag
A Kingston (64GB-os, no trim):

-
beci
őstag
Üdv.
Mitől lehet,hogy az olvasási sebességem nem változott,de az írási 140-ről 90-re esett vissza? -
Oliverda
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem. Az is lehet, hogy benéztek valamit. Nálam a 301-es tökéletesen megy már majd egy hónapja.
-
-
ruti
Közösségépítő
-
miresz
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Besz@rt az A DATA tápom,és gariba levásárolhattam,és így kértem egy SSD-t a másik gépbe is.(AMD athlon 7750.ASUS M2N-E,2Gb DDR2)A kérdés a következő lenne.Valaki tud nVIDIA nForce 570 SLI (MCP55P)-hez újabb drivert mert sehol sem találok.
Előre is köszi. Az ATTO ezt írja ki indításkor: Ön kifejezett pci illesztőprogram-verzió nem támogatott. adapter vezérelt ez a vezérlő nem lesz elérhető. Az SSD egy Corsair 60GB Nova CSSD-V60GB2-BRKT .Szerk: Nem ide akart menni,hanem új hozzászólásnak.Bocs......

-
scream
veterán
Sziasztok !
Nos az SSD gariztatása úgy sikerült,hogy sem cserélni,sem javítani nem tudták,ezért vagy visszakapom a vételárat vagy rendelhetek egy másik terméket és csak a difit kell kifizetni.
A kérdésem ,hogy milyet rendeljek ?
- Kingston V+100 96GB (ilyen volt)
-
MuLLeL
csendes tag
Üdv,
SATA 3-as MLC-s SSD-t lehet SATA 2-es HDD-vel Smart Response-ban használni?
Teljesítménybeli különbség egy SATA 3-as HDD-vel? Teszt esetleg vagy tapasztalat?
-
-
Hallott már valaki valamit az OCZ Vertex Plus 60GB SSD-ről? (OCZSSD2-1VTXPL60G) 18k huf! Nagyon szar, hogy ilyen olcsó, vagy mi a fene? Ez már elsőre ránézésre jobb vétel, mint az S320 40GB...
-
Zlin50
senior tag
Kicsit töprengtem a korábbi adatokon és arra gondoltam mi lenne ha a videovágást SSD-ről csinálnám. Napi 10-20 gigánál több nem menne rá és a többi, mármint keresés és vágás meg feldolgozás másik meghajtóra (HDD-re) az számára csak olvasás lenne.
Hogy hányszor olvassák ki ugyanazt a cellát gondolom nincs korlátja , csak az állapotának változtatása korlátos.
Jól gondolom én eztet? (Ha igen akkor talán a fenti funkcióval sem készíteném ki hamar, és ezzel gondolom sokkal gyorsabban lehet elvégezni a feladatot. Ja igen, hát akkor viszont a rendszer mellett kell majd még egy SSD. )Abban kérnék segítséget még (ha valóban így van amit OCZ mond az alignról) hogy mit kell tenni egy SSD-vel ha nem rendszerként akarom használni és be akarom rakni egyelőre XP 32bit alá egy szokványos NTFS partícióval. Az XP állítólag nem tudja azt az align dolgot beállítani. Tényleg így van ez? Annak van jelentősége hogy hány bites rendszerben van particionálva és formázva? (OCZ szerint gyorsformázást szabad végrehajtani és nem szabad teljest ráengedni) Ez lenne a videovágós darab amit már most is be tudnék rakni rendszer váltása nélkül ha megoldható.
-
Otisz
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen, nézegettem és látom, hogy most elég jó szériát sikerült összehozniuk.
Egyébként pont egy Samsung 64GB MZ-5PA064B SATA2 SSD- nézegettem. Árban is elég jó, a 64GB pedig bőven elég nekem.
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
SSD-t szeretnék venni,htpc-be.Csak a rendszer lenne rajta és persze pár segédprogram.Szóval nem kell nagy kapacitású. (32GB
) Milyet tudnátok ajánlani erre a célra? Használt is jó mert csak most ismerkedem vele. 
-
Otisz
őstag
Gondolkodtam, hogy a laptopba beújítok egy jobb fajta SSD-t rendszervinyónak.
32GB, esetleg 64GB (80...) méretben gondolkodom (jelen állás szerint nekem a 32 is elég lenne).
A segítségeteket kérném: melyik típust, márkát ect. ajánlanátok most?
Fontos a gyorsaság és a megbízhatóság. Ár mellékes.
Régebben volt néhány Samsung SLC meghajtóm, de akkoriban nem győztek meg túlzottan.Köszönöm

-
aberdeen
csendes tag
válasz
fenergie84
üzenetére
-
Salvador20
őstag
pl az én adata s511-en hogy kell fw-t frissíteni?
-
kungzi
veterán
nekem x64 kell a win7 64bitre. tényleg gyorsabbnak tűnik. steam megnyitása is gyorsabb lett

-
-
iff
senior tag
silikon power elvileg olvasás 250MB/s az írás 230MB/s kellene lennie.Az olvasás az okés,de az írás az nem és nem tudom,hogy miért.A beállításokat megcsináltam ahci win7 stb... Hőmérséglet 40C mindig, az SSDLife először 100% mutatott most 98 (volt, hogy 1 évet írt élettartamra) ill. HD Sentinel 99%-os majd, egy újabbal 3.30 már 100% mutat
.Ez az írási sebesség aggaszt egy kicsit azért 100 fölött lehetne, eddig a max amit mértem az 82MB/s-volt. 

-
Oliverda
félisten
válasz
kungzi
üzenetére
AMD AHCI driver 1.2.001.0301 (manuálisan kell telepíteni az eszközkezelőben!)
~100 KB
Beleraktam az első hozzászólás végébe is a linket, hogy bármikor egyszerűen meg lehessen találni. Majd frissítem, ha lesz újabb.
-
-
kungzi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
szerinted ezt az achi drivert rakjam fel? mert eddig telepítés óta raktam fel hozzá semmit
-
Stirbi
addikt
-
kungzi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jó mondjuk nekem a steam miatt ilyen lassú

-
-
Tomix24
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
válasz
Tomix24
üzenetére
Mondjuk a Sandforce-os SSD-ken, ha Crytal-al mérsz, akkor azt így tedd, ahogy Cadal írta.
Másrészről meg ATTO-val mérj, illetve (ezt csak mellékesen) itt jól látható mennyit számíthat egy adott típusú SSD esetén, az IDE vs. AHCI... [link] -
válasz
Salvador20
üzenetére
Hello,most nekem is hasonló,de csak azért mert külső HDD-t kötöttem rá,Sata porton.Emiatt percek a betöltési ideje.A bios képernyőnél áll egy ideig

Valaki erre tudna egy megoldást,hogy ne kelljen a külső HDD-t mindig ki-be kapcsolni restartnál?
-
kungzi
veterán
ez jó boot időnek számít? samsung s470 64GB

-
miresz
veterán
válasz
Salvador20
üzenetére
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Itt van egy teszt róla, de ez a 120 gigás, gondolom az alapból gyorsabb
-
Laraxior
titán
válasz
Salvador20
üzenetére
így már értem..aszittem a bekapcs gombtól..mondom kívbáncsi lennék hogy kinek tölt be onnan 20mp alatt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor nekem is belefér. Nekem automatikusan indul a böngészőm, addig szoktam nézni
-
Laraxior
titán
bootidőt honnan méritek? Bekapcs gomb megnyomásától kezdve egészen amíg mondjuk a böngésző be nem tölt?

-
Tomix24
addikt
Sziasztok! Erre varjatok gombot

Eredeti Win7 Pro. 64bit
Achi 1.0 driver van beállítva az eszközkezelőben. Achi módban lett telepítve. Ki van kapcsolva a töredezetségmentesítés, előtöltés.Mi lehet a gond?
CORSAIR CSSD-V60GB2
60GB 2.5IN SSD DRIVE NOVA SATA2.0 270MB/S READ 240MB/S WRITEA körülmények lehetnek? Előtte intel volt , de az sokkal jobb értékeket adott. Ott sem volt semmi plussz beállítva.
AMD Brazos-on használom. Kicsit mintha lassabb lenne mint az Intel.. X-25M -
fagy53
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
Nincsen azzal semmi baj, csak nem kell mértéktelenül használni!
Azért linkelje be, mert ott látható, hogy az alignálás megfelelő-e és milyen módban, vagy driverrel használja.
Neked azért vannak gondjaid a különféle bench-ekkel mert a vezérlőd tömöríti az írásnál a fájlokat és nem mindegy, hogy pl csupa "1"-et vagy "0"-át használ a teszt.
Nehéz dolog összehasonlítani a különféle tesztek eredményeit, mindig lesznek eltérések. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Salvador20
üzenetére
50 mp boot idő az rengeteg. 20 mp körül lenne jó maximum.
-
miresz
veterán
válasz
Salvador20
üzenetére
ATTO-val mérj mondom,hogy az a leg reálisabb!
-
elfelejtette
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Ez egy fentebb linkelt Crucial M4 tesztje. Ennél sem túl acélosak az írási sebességek... -
Salvador20
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
ezek az as eremények.
A körülmények pedig a következők:
AMD brazos alaplap (asus E35M1-I Deluxe)
8 gb ddr3 memória
emellett az ssd mellett van még egy wd20ears tármeghajtónak
az ssdn windows 7 64bit van, programokkal, kb a fele a meghajtónak még üres. Viszonylag gyorsan indul a win, olyan 50 mp, mire mindent befejez.Megcsináltam ezeket a beállításokat.
Aktív témák
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Előre is köszi. Az ATTO ezt írja ki indításkor: Ön kifejezett pci illesztőprogram-verzió nem támogatott. adapter vezérelt ez a vezérlő nem lesz elérhető. Az SSD egy Corsair 60GB Nova CSSD-V60GB2-BRKT .

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.