Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
boltban olcsóbb a samsung
-
Jack@l
veterán
válasz
gabipaci
üzenetére
ahci-t biosban nyomjad be, még win7 telepítés előtt. Align az meg a formatálásnál a particio kezdetének igazítása. Ha win7-es gépen particionálod, akkor az automatán jól fogja formázni, xp az elcseszi.
De van itt a ph-n vagy logout-on jó kis blogírás az ssd beüzemeléséről, keress rá.
Ha nem látja az viszont elég nagy gáz, azt nemtom. Talán próbáld meg sata2-es porton, hátha. Vagy még eszembe jutott, hogy biosban nem árt a native sata mode-ot is bekapcsolni. -
Ren Hoek
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Úgy értem, ha sok ramod van, akkor szinte sohasem kell swap, akkor ki lehet lőni, vagy minimálisat megadni (néhány játéknak kell! Pl Stalker) ha meg kevesebb akkor bőven ki lehet rakni SSD-re, 2-3 GB-ot (Nekem ez jött be ideálisnak) A Samsung 470 cellafáradási tesztből következően napi 100 GB írásnál is 15 év kb. Ennyit meg folyamatos ISO másolgatással lehet elérni, de még azzal is nehezen.
Tény viszont, hogy minél kisebb nanométeren gyártják a flash-t annál gyengébb az élettartama is... 830 ha jóltudom 2x nm-es chipeket tartalmaz, ergo valamivel gyengébb. Lehet csak 50 évet bír átlag használat mellett (Swappal

A wear leveling helyes működéséhez pedig érdemes betartani pl a Magician ajánlását, partícionálatlan területben, mivel ha nincs neki elég tartalék hely (64-nél 5+6 GB) akkor az elmélet szerint sokkal több adatot mozgat ide-oda, jobban terhelve a cellákat.
-
stranger28
addikt
Igen, van külön 6gbps meg 3gbps kábel, de rá van írva biztosan melyik melyik. Nekem is mindkét fajtából adtak 2-2 darabot az alaplaphoz és alaposan fel volt tüntetve.
-
gabipaci
őstag
Urak, vettem egy Vertex3 Max IOPS 120GB-os SSD-t.
Nem emlékszem, hogy mi annak a programnak a neve, amivel a sebességet lehet tesztelni. Aminek olyan szép nagy számai vannak...
cristal disk mark, ha jól tévedek
És még valami. SATA kábelek között is van olyan, ami SATA3-hoz való, vagy itt nincs különbség, nem a kábel a szűk keresztmetszet, mint a hálókábel esetében. Csak mert nem tudom, hogy milyen kábelem van, amit az alaplaphoz adtak.
Köszönöm
-
FireKeeper
nagyúr
-
Ren Hoek
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
Ezt megcáfolnám (Hogy telepakolja.. nem szabad neki hagyni
), én felváltva használom notiban (2 GB) és nagygépben (4 GB) rammal ugyanazzal az OS-el. A lapozófile-t initial 2 GB, Max 3 GB-ra állítottam, és mindkettőben tökéletesen megy. Ha HDD-re pakoltam, akkor elkezdett bekerregni ha pl filmvágó ment meg böngésző párhuzamosan. Nekem az a tapasztalatom (és ez is az értelme) hogy amikor elfogy a ram, akkor elkezdi használni.Tehát a lapozófile méretét szabadon lehet variálni, ki kell tapasztalni.
-
stranger28
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Bőven el lehet rajta férni, de a 8 giga ram ajánlott a lapozófájl miatt. Amikor teletömtem rammal a gépet, 16 giga lapozófájlt szépen lefoglalt és csak néztem, hogy hova lett a hely..
Látom, hogy neked 4 van és lehet így nem kellene majd kikapcsolni, szóval ezt kalkuláld bele. Játékot meg nem érdemes rá rakni (60-64 gigásokra) szvsz, pályabetöltés gyorsul, meg a minFPS-en dob valamennyit. Az enyémből még 2-3 gigát le lehet faragni a windóznál egyébként. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Shodan
üzenetére
Mert megszoktad hamar. Visszatettem a notivinyót, hát borzalmas volt.
Plusz melónál, 20 sávot egyszerre lejátszani, ez kinyírta nekem a vinyót. Itt simán megy, vágóprogi is hamar betölt. Nekem megérte, de aláírom, egyelőre luxus. Aki máshogy nem tud gyorsítani a gépén, ott a HDD a szűk keresztmetszet, tehát SSD tökéletes. Viszont azt kétlem, hogy jelen pillanatban 25-30K-nál (Tehát egy 64-es drive-nál ér-e többet ez a móka, vagy sem.)Laptopoknál sokat gyorsít, mert a noti vinyó ergya alapból. Nagygépeknél már nehezebb észrevenni, de ott nekem is hasít mint a vaj. Inkább egy vitaminnak mondanám, ami kihozza a szervezetből a maximumot.
Engem idegesített személy szerint, hogy egy 230 ezres 4 magos gép sokszor belassul, és kerreg, kerreg a HDD folyamatosan. Nem beszélve videóvágásról...Érezhető volt egyszerűen, hogy a HDD fogja vissza az egészet...
Személy szerint tetszik, de hamar megszokható a jó, és természetessé válik

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Shodan
üzenetére
mostmár fizikai késztetést érzek, hogy vegyek valamit a gépbe (
), ami nagyobb, mint egyházventi, csak CPU és VGA fronton nem éri meg semmi, töketlenkedés van, és talán a vinyó fogja vissza leginkább a gépet.talán a 64-es kingston lenne a legkisebb rizikó, mert az a legolcsóbb, csak tényleg nem tudom, hogy elfér-e az ember akkorán. bár ha jól vettem ki így visszaolvasgatva, a játékok annyira nem táltosodnak meg SSD alól, így csak a win-nek és az appoknak kell a hely, azok meg talán el is férnek 64 -kerekítés -15% -on

Am a crucialt nem néztem még, milyen árban adják őket?
Az a 30k, amit a 96GB-os kingston-ért kérnek, kb a lélektani határ, azért került be a listába, mert a többiekhez képest sok fér rá, és ahhoz képest nem vészes az ára.stranger28: akkor azért el lehet férni rajta

kár hogy az intelre csak fél év gar van, egyébként az lenne a befutó, mert emlékeim szerint, főleg a kis fájlokkal való munkában nagyon gyors.
-
stranger28
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
A 64GB-osokból olyan 60 körül lát a rendszer. Egy 64 bites win7 ultimate-em van egy 60 gigáson, Adobe szoftverekkel, pár benchmarkkal és a szokásos user progikkal. Így 37 giga szabad helyem van és olyan 10-12-t érdemes hagyni rajta, tehát 3-4 játék még elférne + office.
szerk: Hát nekem rengeteget gyorsult tőle, sata3-mas van és bitang sebes, 30 ezerért szerintem ajándék volt.
Úgyhogy én nem hagynám ki. -
Shodan
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem azért hogy eltántorítsalak, de én megbántam hogy SSD-t vettem.

Nagyon érdekes én is sokat olvastam, mindenki áradozott hogy mennyivel gyorsabb lett a rendszer, de komolyan én ezt nem érzem annyira.
Inkább vettem volna egy 1,5 terás külső WD-t
Crucial M4 64Gb-ot esetleg nem nézted?
-
soldi3r
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
mivel pár éve napi 8-10 órát mozgok smt gyártásban, így kijelenthetem, hogy márkától függetlenül bármelyikkel lehet gond
engem a fél év gari tart csak vissza az inteltől
ha rászánom magam, nekem is kicsi a 64-es, mert az X60s-be csak 1 meghajtó fér, de valahogy nem fűlik a fogam a kingstonhoz, kár, hogy a 470-es 128-ban drága -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
egyelőre tervezgetés szintjén foglalkoztat egy SSD beszerzése, és érdekelne a véleményetek, a versenyzők:
Kingston 64GB - ez viszonylag olcsó, ha jól emlékszem gianninál 24k, bár gondolom nem a leggyorsabb, és egy icipicit kevesellem a 64GB-ot
Intel X-25M G2 80GB - LeC-től, 27k-ért, ami visszatart kicsit az a fél év gari. bár ha jól tudom csak új fajta intelekkel van gond.
Kingston 96GB - 30k gianninál, olvastam a PH! tesztet, és gondolom jól jön az extra méret is. de a 30k az 30k
Samsung 470 64GB - ez kicsit kakukktojás, mert drágább mint kingston, ha jól emlékszem egy árban van az intellel (27k), kérdés megéri-e. azt olvastam hogy gyors és megbízható, de kérdés megérzi-e a user a sebességkülönbséget.Ami menne a cuccra az egy win7 64 a motyóival, office, maple, matlab, visual studio, talán még egy-két nagyobb app, és ha arról van szó, hogy gyorsulna tőle, akkor akár játék is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Samuk szerintem jók mindennel. Itt nem olvastam még összeakadást, plusz én 2 gépben használom felváltva és semmi baj nem volt. Tény hogy 830-al nincs még semmi tapasztalatunk SATA3-on. Ezt érdemes figyelembe venni! De a teszteknél nem jeleztek problémákat, szóval én megelőlegezném a bizalmat.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Na miután kiduzzogtam magam tegnap, ma új erőre kapván (és persze kipihenve a munka általi fáradalmakat) elhatároztam hogy eltávolodok a Sandforce vezérlős SSD-ktől (Alaplapom SATA3 vezérlője és hát a tegnap olvasottak hatására) és körülnézek más SSD-k háza táján. Az itteni ajánlások és a tesztek "különösen ajálott" plecsnije miatt szemügyre vettem a Samsung 830-as szériát.
Kérdésem hogy ebbe milyen vezérlő van? Van valakinek arról tapasztalata hogy az elődje avagy a Samsung 470-es szériának tagjai nem vesznek össze a Marvell által vezérelt SATA3 porttal?
Előre is köszönöm!

-
tamas87
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Corsair Force 3 120 gb-os SSD-t (olvasgattam róla, hogy kerülendő és igazat adok nektek, hogy Samsukg 470 jobb, hamarabb megvettem a Corsair-t, és ez maradt persze ha újat vehetnék akkor Samsugot vennék
) Nekem egyelőre semmi bajom nini vele pedig már használom több mint 1 hete. Szóval én megvagyok vele elégedve. Gondolom, hogy az alaplapomon Intel vezérlő van mert ahogy informálódtam a Marvel vezérlőt nem szereti a Sandforce.Röviden az lenne kérdésem, hogy hol tudom, milyen módon (programmal) megnézni, hogy milyen SATA vezérlőm van? Everest vagy ilyesmi?
-
fsb1000
nagyúr
flesh által írt SSD cikkben azt olvastam, hogy az egyik SSD-t xxMB-os memoria cachel tesztelték.
EZ azt jelenti, hogy rendszer memóriából lefoglalták neki? Milyen programmal lehet ezt megcsinálni.
-
netseft
aktív tag
válasz
stranger28
üzenetére
Igaz, már nem emlékeztem, hogy írtad a típust.
Esetleg próbálkozhatsz a "hibás" firmware előtti verziószámmal, hátha az jó. Vagy nem tudom, szerepel-e valami az SSD címkéjén, amiből lehetne következtetni a gyári verzióra. Amúgy ha valaki itt olvassa, remélhetőleg reagál, egyéb esetben hivatalos support, fórumok, próbálgatás a lehetőségeid nagyjából. -
netseft
aktív tag
válasz
stranger28
üzenetére
Írd le milyen típusról van szó, hátha másnak is van olyan, és esetleg tud segíteni (vagy épp nem kerül ilyen helyzetbe). Egyébként verziót váltani lehet szerintem lefelé is, általában az ilyen célokra van egy update utility + firmware külön fájlban, akkor pedig csak a régebbire ki kell cserélni.
-
netseft
aktív tag
válasz
stranger28
üzenetére
Ha nem javít kritikus hibát az új firmware és zavaró a sebességcsökkenés, akkor használd a régit, jobb ötletem nincs. Plusz jelezheted a megfelelő helyen a gyártónak a problémádat, hátha figyelembe veszik.
-
netseft
aktív tag
válasz
stranger28
üzenetére
Gyorsabbra volt már példa itt a topicban is, ha jól emlékszem, ilyen elven lehet lassabb is, de nem kéne így lennie.
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan, hogy firmware frissítés után lassabb legyen az SSD? Konkrétan egy 60GB ADATA S511-ről van szó.
Köszi.
-
Shodan
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek intel 510-es vagy hasonlóan új sorozattal tapasztalata? -
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs, ha mondom. Csak USB-s floppyt lehet rádugni.Valóban, az iTE IT8720 kontroller tudna floppyt is kezelni, de konkrétan nincs az alaplapot FDD csatlakozó...
De ez már nagyon OFF.
-
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen durva; a szép, új alaplapomon nincs is floppy vezérlő...

-
-
csusza`
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ez az. Let's shit into it!

Akkor két versenyző maradt: Intel X25-M G2 és Samsung 470 64GB (a Kingstonnal párban). Meglátjuk, lesz-e kedvem többet áldozni egy Intelre. -
-
válasz
Shodan
üzenetére
Amit állíts be a BIOSban, miután betöltötted az alapbeállításokat
Integrated Peripherals/OnChip IDE Device menüben
SATA Mode -> AHCI
Run AHCI ROM -> Enabled
LEGACY Mode Support -> Disabled
Onboard JMB368 -> Disabled (Ha nem használsz PATA HDD-t is)Ha nincs floppy meghajtód, akkor az alábbi 2 beállítást is pluszban
Standard CMOS Features menüben
Drive A -> NoneSuper IO Device menüben
Onboard FDC Controller -> DisabledTermészetesen a boot sorrendet és egyéb dolgokat még állítsd be és próba.
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok, és nem leszek megkövezve, ha itt teszem fel a kérdésem.
Nos, SSD vásárlás előtt állok, viszont a ráfordítandó összeg nem túl sok, úgy 20-25k. Nézelődtem itt az Hardveraprón, és gyakorlatilag 3 olyan típust találtam, ami ebbe az árkategóriába esik, és szimpatikusak is voltak némi utánajárás után.
Viszont mivel SSD-t nem sokat láttam eddig sajnos(annak ellenére, hogy PC-kel és notikkal foglalkozom), ezért tapasztaltabb emberkék tanácsát kérném a vásárlás előtt.
A 3 típus pedig a következő, melyek közül "csak egy maradhat":- Samsung 470 64 GB
- OCZ Vertex 2 60 GB
- Intel X25-M G2 80 GBTudom, hogy a Samsung írási sebessége kicsit elmarad a többitől, de vonz a 3 év gari.
Az OCZ a legkisebb memóriával szerelt modell, de elég gyorsnak tűnik a tesztek alapján, 2 év garival.
Az Intel a legnagyobb a maga 80 GB-jával, de ha jól tudom nincsen benne TRIM, viszont aki eladná, ő TRIM-esként hirdeti. Ez is elég gyorsnak és jónak tűnik, viszont a srác csak fél év garit adna rá.Szerintetek?

-
Shodan
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igazad volt SSD nélkül sem indul el a win7 telepítő!!! de mi a jó franctól.
Lehet esetleg köze az aktiváláshoz? mert ugye elöször még felment, aztán aktiváltam és utánna jöttek a gondok ,most így belegondolva hogy a gép újraindult...(na ez a probléma, nekem is itt akad el: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/windows-7-installation-hangs-on-blue-wallpaper/91649357-c70a-42f3-ae33-c69f82380e76 )
-
Shodan
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
aha, na ezt az egyet még megpróbálom...
Most lap defaultra állítva (még hogy a cpu tuning stb. se szóljon bele) ACHI bekapcsolva, SSD és vincsi is rajta hagyva. USB pendriveról win7 telepítő bootolva ugyanaz. portot közbe már megnéztem az biztos ok. -
válasz
Shodan
üzenetére
Akkor azokat a partíciókat töröld le (nem tudom mi alól látod, de ha lehet töröld le a partíciókat) és próba. Ha nem oké a dolog, akkor a gép kikapcsolt állapotában húzd le az SSD-t (gondolom van a gépben legalább egy hdd még) és úgy is próbáld elindítani a W7 telepítést. Ha úgy elindul a telepítő és gond nélkül eljut a particionálási részhez(természetesen ha eddig eljutottál, akkor ki is léphetsz a telepítőből), akkor az SSD-vel van nyilván gond, vagy a port-al, amire kötve van.
Addig megnézem a deszka manualját, ha megtalálom, mert ilyen deszka még nem fordult meg a kezem alatt...

-
Shodan
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Az is lehet, csak Én nem hiszek az ilyen véletlenekben, hogy pont akkor döglik meg valami, amikor nem helyesen oldotta meg az IDE-AHCI váltást... (persze ettől még lehet hardveres gond, csak akkor egyből feladni egy 5-ös lottót...
).
Én inkább afelé hajlok, hogy a BIOS-ban is több helyen kellene beállítani a helyes AHCI beállításokat (nem tudom milyen deszkáról van szó persze)...
Vannak optikai eszközök, amik így szórakoznak, ha pl a BIOS-ban nincs engedélyezve külön az AHCI Boot ROM (már ha van ilyen opció) stb stb. -
Carasc0
őstag
Ez alapján alighanem nagyon megharagudtam az SSD-kre! [link]
Tehát egy 50e Ft-os alaplappal nem megy "jól" egy Force GT. Egy másik Asus alaplappal meg teljesen jól megy. Aha igen....persze....hogyne....

Ekkora egy ökörséget hogy a Sandforce és a Marvell nem bírják egymást. Mi ez? És semmi javítás!

Help

-
válasz
Shodan
üzenetére
Azért fagyott ki korábban, mert nem elég csak a BIOS-ban átállítani AHCI-re, előtte még W7-ben kellett volna egy registry kulcs módosítása.
Állítsd alapra a BIOS-t (Load BIOS Deafults vagy hasonló), ezután persze állítgass be mindent, meg ami nem kell/nem használod azt tiltsd le. A SATA üzemmód mindenképpen AHCI-re legyen állítva, a W7 telepítővel pedig töröld le a partíciókat a SSD-ről (azt a 100megásat is) és hozd újra létre őket, majd a telepítővel azonmód formázd is meg (nem a 100megást) és próba.
-
Shodan
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
próbáltam.
Működő win7 alól látom. Van egy elkülönített 100mb rendszerpartíció, meg egy 89Gb-os... -
SG3rg0
őstag
Meglévő beállított programokkal feltöltött leGhostolt rendszert érdemes SSD-re költöztetni? Tehát szabad-e?
-
cyber86
őstag
válasz
Carasc0
üzenetére
Marvell 9128 chip:
Support for SATA RAID 0 and RAID 1
2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devicesigen de csak ezen a vezérlőn van neked a sata 3 a többi csak sata 2 de sata 2es porton viszont mennie kell csak szerintem nem éri el a sebességet amit kéne, mert nálam néha még gyorsabb mint amit el kéne érnie tesztek alapján
-
Carasc0
őstag
válasz
cyber86
üzenetére
Nekem ami van Marvell vezérlő az SATA RAID kategóriába tartozik! Nem szoktam telepíteni mivel nem használok RAID tömböket. De ha ezeket nem teszem fel, akkor elvileg nélküle is kell üzemelnie a SATAIII-nak. Mármint abban az értelemben hogy nagyobb adatátviteli sebességgel használná/kezelné az SSD-t.
Alaplapomhoz csak ez van írva:
SATA3 SSDs are not recommended for use in RAID 0 mode on Marvell SE9128 ports.
-
Shodan
őstag
Segítségeteket kérném!
Vettem végül egy 96Gb Kingston SSDNOW100at
Betettem feltelepítettem rá a win7-et, utánna rájöttem hogy elfelejtettem bekapcsolani az ACHI-t a BIOSban. Bekapcsoltam majd win7 indulásnál kékhalálnál kifagy.
Mondom sebaj akkor visszaállítom IDE-re, de ugyanúgy kifagy.
Azóta két órája kűzdök hogy a win7-et újratelepítsem, de nem megy.
Először 32% kifagyott a telepítő, aztán 97%-nál. Most ott tartok hogy a win7 telepítő már el se indul!!!, csak a telepítő háttérképénél megáll. Akkár DVD-ről próbálom felrakni, akár USB pendriveról, de semmi. Lehet hogy gond van az SSD-vel??
-
cyber86
őstag
jó ez a Corsair force 3 gt nagyon hasít a gépemben csak ne használjátok marvell vezérlővel

-
Dictator^
veterán
Intel 320 8mbos problémáit 100%osan javitotta a legutolsó firmware?
-
Márk
senior tag
Nézelődtem, és ez az Agility 3 ennyi pénzért szerintem megéri. Végülis pótolhatatlan adat nem lenne rajta, biztonsági mentés meg készülne. És azért 10 ezerrel olcsóbb.
El kellene döntenem hogy ez vagypedig Force 3 GT.

-
törölt tag
Abban tudtok segiteni, hogy CHROME alatt mitől érzem úgy, hogy az SSD óta a netezés akár még lassabb is, mint a rendes vinyóval. Kicsit lagol, vár, stb... Köszi köszi
-
törölt tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Igen, amikor megy akkor gyors és jó. Én mondjuk nem szeretnék bármikor egy hallott winnel ébredni, bár a samsungnál is meg van az esélye rá, lehet hogy kevesebb. Ezért is csináltam a 3,5 es vinyóra egy kis particót, hogy arra tudjak új wint húzni ha gáz lenne, mert azon vannak a mentéseim, fontosabb adatok.
-
SVLaller
senior tag
válasz
üzenetére
Én megvettem a Vertex 3-at, igazából pótolhatatlan adat nincs rajta, de azért biztonsági mentés készül. Eddig nekem bevált bár még nincs meg régen, viszont gyors, a lapom kihasználja, nem ciripel. 3 év gari alatt ha esetleg meghal akkor kapok helyette egy újat, nagy rizikó nincs benne. A Sandforce tömörítése meg szerintem külön jó, ha jól értem gyakorlatilag több helyet kapok, mert a programok, op. rendszer szerintem elég jól tömöríthető.
-
Márk
senior tag
válasz
üzenetére
Megnéztem a specifikációit a Force 3 GT-nek és valami brutál. Ennyiért szerintem ezt fogom megvenni, mert akárhogy is nézem, oda-vissza veri a Samsungot.
Most egyelőre egy M3N-HT Deluxe lapom van egy Phenom II X4 társaságában, de ez valamikor cserélődni fog egy 990FX + Bulldozer kombóra.
Aktív témák
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Új 256 Gb-os Micro Sd kártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), ami nagyobb, mint egyházventi, csak CPU és VGA fronton nem éri meg semmi, töketlenkedés van, és talán a vinyó fogja vissza leginkább a gépet.
engem a fél év gari tart csak vissza az inteltől

, most kikapcsoltam elindult a telepítő!