Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
rbalint88 #84961 üzenetére
Köszi, Citadelle nagyon tetszett a polcon (nulla háttérinfóval), de nem mertem megvenni. Így már lehet h merem
a Gin Mare nekem nagyon bejött. Az Opera /Roku is (kb ha szinten), de az Agárdi Chameleon talán kicsit jobban. Bár nagyon nem mindegy a tonik, ezeket igyekeztem Fever Tree (mediterranean) vagy Franklin tonikkal (grapefruitos jött be), nem volt mindegy, lehet h másikkal kellett volna?Ránézek a listás első kettő tételére
-
rbalint88
addikt
válasz
Mr.Csizmás #84960 üzenetére
Bobby’s, Ugly gin, Roku, Citadelle, Harahorn, Gin Mare, Opera… nagyon hosszu a lista. Es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy milyen tonikkal iszod.
Nekem a Bobby’s gin a kedvencem, de annak elegge intenziv az ize, nagyon fuszeres gin. Nyaron amikor nincs kedv/ alapanyag froccsozni, akkor siman 2cl Bobby’s a fesztivalpoharba es mehet tele tonikkal*, meg lehet belole inni 3-at siman es nem allsz fejre tole
Egyebkent nem rosszak az arak, kb megerkeztek az arukereso elejebe. Whiskyneten is egesz jo arak szoktak lenni, azt is erdemes megnezni.
* nekem a lidl-os freeway tonik valt be ilyen limonadezasra, az a legkevesbe edes/cukros a kommerszek kozul.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Bortársaságnál most viszonylag jó árban vannak tömények (Gin, pár whiskey, rum, stb.)
Vannak borok is, de az nem érint
-
rbalint88
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Chapel #84945 üzenetére
A Hankey annyiért bestbuy, kár, hogy nekem ebben a kategóriában a Bushmills jön be, az pedig már messze került a bevezetéskori ártól, közel duplája, bár 2 pohárral talán így se rossz vétel
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
rbalint88 #84943 üzenetére
15.8.3. még felment rá
az X-re a 16-os iOS még fel kéne menjen. Érdekes hogy az Xr-re, Xs-re már a 18 is.
Átgondolom a javaslatot, köszi! Nem vágyom újabb rabláncra (tudom, lehet ez simán áruház is, nem kell szolgáltató), de ez is egy lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #84942 üzenetére
Baktaloranthaza, most adtam el egy makulatlan X-et
atmenetileg kolcson tudtam volna adni, mondjuk az is megakadt 15.7-nel, de valoszinu az is elorebb van, mint ameddig a 7 huzta.
Ha az opcio, akkor inkabb 10-20 havi reszletre egy uj teloa rendszerfrissitesek miatt evekben merheto hasznalati elonyt kapsz, siman van az a matek, amivel megeri.
Szvsz most egy 14 a bestbuy, hivatalos forgalmazotol 250-270 korul mar van es annyiert nehol van ra 0% thm is. -
j.bravo
addikt
A 30% az nem annyira kicsivel több
Persze értem h még garis.
Plusz mondjuk mivel mindig minden szaktopikban is jellemzően a megadott keret fölé érkeznek ajánlások, vélemények, erre számíthattam volna és megjelölhettem volna a 80-90 sávot
Az meg az én külön bajom - tényleg - hogy alkudozni utálok.
Köszönöm a tippet/véleményt/szavazatot! -
j.bravo
addikt
Ach so, akkor ez a quiznight izéhozé, rátaláltam, bár csak tavalyi eseménysorozatot mutatott a weblap. Nem is gondolom hogy a régóta versenyző nagyágyúk mellett labdába lehetne rúgni, a kérdés h mekkora a fun factor (szubjektíve természetesen). Lehet h nem ma fogom ezt megtudni, írok majd PÜt vagy SMS-t.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
j.bravo #84937 üzenetére
Egyszerre egy időben, ugyanaz a kvíz, helyi ember aki vezeti de megnézheted online is. Most nem tudom a helyszíneket de van vagy 40 hely, közte külföld is. Persze Pest húzza a mezőnyt, Fehérvár és Veszprém néha feladta mert 1 csapat volt és az nem kihívás. Van helyi nyertes meg összesített évad. Mi nem nyerni megyünk:-D
-
j.bravo
addikt
válasz
Mercutio_ #84935 üzenetére
Avassatok be kérlek, hogy mi a rendszer by default. Egymástól független események ezek, és mindenki maga szervezi, vagy az egyes kvízmesterek maguk szervezik/hirdetik, vagy van valami bajnokság fix/részben fix/változó csapatokkal, esetleg egyéb?
Más, nagyon off: ha pár éve a munkahelyi és a privát telefon is alma, akkor vajon eret vágnék ha egy nem túl drága (értsd: újonnan, garival 100k körüli, függetlenül vagy esetleg Y függéssel) droidosra cserélném? Vagy maradjak az eredeti tervnél és egy alma 11Pro/12 /13 körüli készüléket keressek inkább ugyanennyiért, H.apróról avagy valamely refurbished boltból?
Jövőállóságot tekintve gondolom nem jelentős a különbség, ha mégis, mondjátok!
Háttér: a meglévő 7-es alma aksija megdeglett, szoftver főverzió már egy ideje nem frissül és egyre több dolog csak újabbra hajlandó települni/frissülni, ezért nem látom értelmét aksicserének.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
j.bravo #84933 üzenetére
Ja, jönnél? Azért 19:50ig illik beesni, csak találjis meg és ilyesmik, max. adok privátban telszámot, minimum 1-2 szabály meg asztal elrendezése sem árt. Egyik régebbi helyen volt az, hogy 8kor kezdés, aztán mindenki beesett 8ra, 20:10kor kezdtünk, aztán utána 20:12re estek be, mi meg elég korán jártunk dolgozóba és a 20:30as kezdésnél már kicsit anyáztunk, azóta terror van, igyekszik mindenki betartani a dolgokat. Van közben egy szünet, kérdések közt nincsenek sokan a pultnál, de volt mikor elmentem sörért és míg odaadták meg kifizettem kétszer visszarohantam az asztalhoz, mert az én területem volt a megoldás :-D
-
Mercutio_
félisten
válasz
Chapel #84930 üzenetére
Oremus marketing főnökével (nemtom ott van-e még) régen jóban voltunk, tőle szereztünk ilyen kerek szülinapos alkalmakra évjáratos aszút "baráti" áron, ha kellett valakinek.
Ilyen régi tokajiból én max esszenciát kóstolnék, mint érdekesség, de az aszúknak finoman szólva is kétséges a valós évjáratuk, a minőség pedig pláne...
Eladni szerintem jó árban csak akkor lehet, ha dokumentáltan végig a borászat pincéjében majd hűtött bortárolóban volt.Benromach-ot (még a régi kék(-arany) cimkés/dobozos) csak azért tartottam meg, mert azt mondták a füst mellé van sok gyümölcsös-édes jegy is, de szerintem valahol megkóstolom, ha nem horror áron adják a 2-4cl-t mielőtt kibontanám, mert ha nem jön be jobb, ha eladom.
-
Chapel
addikt
válasz
Mercutio_ #84929 üzenetére
...le sem merem írni, de volt egy 1972-es 6 puttonyos Tokaji Aszum - aki nem járatos a borokban, az egy kivételesen jó évjárat volt nekik most 80e körül van egy üveg - addig őrizgettem, míg kukában végezte. Nem szeretem, úgy voltam vele hogy ajiba volt, befektetés lesz mert amúgy sem szeretem az édeset, inkább majd eladom idővel.
Benromach-ot választanám, ugyan olcsóbb, de én szeretem ha füstös
-
Mercutio_
félisten
válasz
Chapel #84925 üzenetére
Azt '17-ben táraztam be, egy ismerősön keresztüli extra kedvezményes lehetőséggel, de mivel covid óta 1 évig nem, +1,5-ig alig ittam még van 3 bontatlan palackom (Arran 10y, Glenfiddich 15y Solera Reserve, Benromach 10y) a tempómat ismerve ezek még 3-5 évig biztos kitartanak
Jahno: Nem sürgős elfogyasztani, van még bennük tartalék
Lassú Víz: Ezek 20 év
alkoholizmuskóstolói tapasztalat alapján válogatott borok, 2017-es a legrégebbi, abból 10 palack fogyott és 1 volt ami már lefolyóban végezte, a többi rendben volt -
Chapel
addikt
válasz
Mercutio_ #84922 üzenetére
Ja, kb. 3-4 éve jelent meg az összes trafikban. És viszik mint a cukrot. De tudod ez vidék...nálunk minden 20 évvel később van. Állítólag pár év és lesz színes tv adás...hehe hiszem ha látom
Akkor lesd meg őket, nevetségesen olcsó itthon a minőségi vörösbor - ezt szaki ismerőstől tudom, Bortársaságos arc - és a Bodrik nagyon feljöttek és valóban 2200-2600ft. Most épp egy 2340ft-os 2022-es Bodri bodrikutyát kortyolgatok
-
Chapel
addikt
Bodri nagyon szépen befutott mindössze 3-4 év alatt. Marha jó boraik vannak könnyű fehértől a testesebb Savignon Blancon át a Syrah és a Cabernet Sauvignon-ig.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Most meg kedvem támadt egyet borozni, hát kinyitottuk amit bnő kapott repis bort:
Bodri Syrah 2022. WOW, le a kalappal.A syrah az egyik kedvencem, de nagyon nehéz egy jó tételt kifogni belőle. Ez az! Már akkor elkezdtem bizakodni, mikor nem láttam át rajta, mondom itt nem csak alkohol van, színanyag is bőven! Teljesen fasza, és ami azt illeti sajnos nem találok rá a neten hihető találatot. Ami van az ~2000 huf, ami teljességgel hihetetlen, legalábbis ha igaz lenne, kapásból rekesszel rendelnék belőle.
-
gorgo
őstag
Megnéztem (majdnem, csak elaludtam) az Idő urait. Több mint a felét láttam, hát khmm. Az a Starbucks kávé tehet az egészről, mert túl gyenge! A gyenge kávétól bealszok. Viszont a mozi az a régi időket hozta vissza. Hiányoztak az agyatlan egybites idióták, akik 10 liter popcornon csamcsognak kólát szürcsölve.
A Westendben olyan érzésem volt mintha a Star Wars egyik jelenetében lennék, annyi elb*szott öltözékü népség jött, ment.
A Nosferatu is érdekes volt, kiöltözött gót csajszik vonultak fel, és vámpírfan tinik. Akik kezében egyes erősebb résznél megállt a popcorn, mert úgy be voltak szarva. Nem erre számítottak
Utóbbi ajánlható, egész jó! Mondjuk Eggers az egyik kedvenc rendezőm. -
Chapel
addikt
Áhh, az már feljebbi téma, jogos. Na ebben a helyi kedvencben "Mini Presszó" a zöld a max. Ellenbenn pl az abszintot úgy szolgálják ahogy kell, cukor, kiskanál, gyújtás stb. meglepő a hely dekorjából hogy milyen profik és milyen olcsók.
Azért szeretem a kis várost mert elmész 5x és 6-odszorra már tuti lesz egy-két arc aki köszön, kezet fog, "szevasz, meghívlak, nem mer én téged"
-
j.bravo
addikt
Persze h lehet, csak március végéig (asszem) le kellene inni, amit addig nem az az ördögé.
Egy helyen két pohár sörre való kaparó-rublika van, a Csapszékben a Ráday utcában nem volt megkötve a pontos típus, az összes csapról elérhető sör közül lehetett választani. *
Lenne még 9+1 hely, tuti nem fogjuk lefogyasztani mindet. De már így is megérte, vagy legalábbis meg egy helyet és két sört kipipálva tuti.
*mondjuk kisüzemi cuccok, nem Jahno-kompatigrisek -
Mercutio_
félisten
válasz
Lassú Víz #84904 üzenetére
Kocsmákban tartják a kvízeket (jellemzően hét elején, amikor a kocsmaturizmus még nem indult be, így egyébként pangana a hely) így win-win szitu a kvízek szervezői és a kocsmák számára is.
Értelemszerűen illik fogyasztani, ha már stoppolod az asztalokat (emiatt is van félidőben szünet, hogy leadhasd a második körre a rendelést) , de ez egyénfüggő, van aki 1-1 tonikkal letudja, van aki Jahno mennyiségű folyadékot visz be