Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
kungzi
veterán
na a haverom visszalépett az üzlettől így megrendeltem egy samsung 470 series 64GB-os ssd-t, ha minden jól megy, akkor kedden már meg is jön

-
Lapozófájl kikapcsolása esetén elég lesz a 4GB memória? Előre is köszönöm a választ!
Üdv!

-
Magnat
veterán
Hi,
vettem egy notit 250 gigás Toshiba (trimet nem tudja) SSD-vel ... az lenne a kérdésem, h ha 1ébként elég a hely, akkor nem okoz-e gondot az ssd-re telepített vitruális gép, pl XP? Mert ok, h a win7 szépen próbálja elosztani a a terhelést az 1es szektorok között, de attól még nem gond, h az xp a saját virtuális memóriáját folyamatosan irkálja? Vagy járjak el a guest oprendszernél is úgy, mintha natívban ssd-ről futna és kapcsoljak ki mindent, amit az ssd miatt illik? (virtuális memória, defrag...) Vagy tegyem inkább egy külön vinyóra a virtuális gép image-okat?
-
gabee jr
tag
Cső skacok,
még valami. Találtam a BIOS-ban egy "SATA Port 0-3 Native Mode" beállítást, ez nekem jelenleg "Disabled" változna (úgy értem, gyorsulna) valami ha ez mondjuk "Enabled"..?
Egyébként ez az én olvasatomban csak az Intel ICH10R (SATA2) vezérlőre vonatkozik, tehát semmi köze a SATA3-as Marvell vezérlőhöz. Vaaaagy. Tévedek?
-
SirRasor
addikt
Kérdés, hogy az SSD gyártójának hiszel, vagy az operációs rendszer gyártójának. MS-esek egyértelműen mondják, hogy...öö...hmm... most néztem utána, és szerintük se kell bekapcsolva hagyni, hacsak nem első generációs SSD-d van.
Na, meg akartalak cáfolni, erre igazad van

-
SirRasor
addikt
válasz
kertsa
üzenetére
TRIM: cmd -> fsutil behavior query disabledeletenotify
ha 0, akkor megy, persze BIOS-ban AHCI-n kell állnia a vezérlőnekalignálás: msinfo32 -> components\storage\disks és SSD-n belül az eltolás értékét oszd el 4096-al, és ha egész számot kapsz, akkor fasza.
SMART-ban: wear leveling értéket megkeresni.
..de szerintem ez már kismilliószor le lett ide írva.
-
gabee jr
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bios-ból a SATA3-as vezérlő frissítve. A W7-es drivert még keresem, de biztos nem lesz jobb... Pedig már az egyik SATA3 vezérlőből át is dugtam a másikba, hátha. Egyszerűen 250Mb/s-nél megáll az írás. Attól feljebb nem megy.
Az olvasás részével egyébként meg lennék elégedve. -
cszn
őstag
Nem lesz ebből konszenzus.
A gyártók ezt írják, mert szerintük (és valószínűleg ténylegesen is) ez az ideális az SSD-nek. A tapasztalat meg azt mondja, hogy teljesen felesleges állítgatni ezeket, mert se jobb, se rosszabb nem lesz tőle semmilyen szempontból. Nincs a kettő között átfedés, vagy így jársz el vagy úgy. 
-
Gorneck
legenda
válasz
Mandarinn
üzenetére
1es hszben ott van egy link vagy kettő, ott le van írva. De ha nem állítasz semmit akkor sincs baj...el kell olvasni, ha gondolod beállítod, ha gondolod nem.
Az aceren sincs semmi féle misztikus SSD beállítás, felrakjuk az OSt és kész. Nincs semmiféle állítgatás.
IBMen pcies karik vannak. IBM Optionsön ahol most vagyok ott simán csak teszteljük őket (read\write és ha szükséges kap új fw-t), a 400as SSDk is beérkeztek hozzánk.
Jó kis SASos csatikkal... 
-
amok
csendes tag
Superfetch/Prefetch
Idézet az Intel_SSD_Toolbox_User_Guide-ból
Superfetch/Prefetch: In Windows 7 and Windows Vista, Superfetch* tracks and copies your most frequently used applications to system memory to reduce load times. Superfetch is based on the similar Prefetch feature available in Windows XP. Superfetch/Prefetch is not needed on an Intel SSD and should be disabled for optimal performance.
ReadyBoost: In Windows Vista, ReadyBoost* is a feature that uses any flash memory device connected to your system as a drive for disk caching. It is also used to facilitate SuperFetch. In Windows 7, ReadyBoost is part of SuperFetch; in Windows XP, ReadyBoost is not installed. ReadyBoost is not needed on an Intel SSD and should be disabled for optimal performance. -
Rick4
félisten
Jó lenne a többség véleményének/ a tényeknek megfelelően akkor ezt is: [link] javítani...
-
kertsa
senior tag
Melyik az a SSD-s teszt progi amit érdemes használni? Ami minden fontos infót megoszt velem, amit az SSD-ről tudni kell.
-
SirRasor
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Superfetchről linkeltem már ide anyagot. Az igenis jó, akár van SSD a gépben, akár nincs, mert az operatív memóriára támaszkodik. Ez az, ami azt nézi, hogy mit hogy használsz, és annak függvényében előre betölti a dolgokat a memóriába, amíg csak fér a gyorsabb indulás érdekében. SSD se olyan gyors, mint a memó, tehát ez praktikus és jó.
-
bsh
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Superfetch egyik feature-je, hogy töredezettségmentesíti a gyakran használt fájlokat"
hol olvastad ezt a baromságot? linket!!! -
válasz
Gorneck
üzenetére
Azt nem értem esetedben, hogy mindig azt javaslod, hogy a töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, nyilván tudod is az okát miért, de a SuperFetch (prefetch továbbfejlesztett változata, leánykori nevén előtöltés) esetén ezt miért nem fogadod el.
(Superfetch egyik feature-je, hogy töredezettségmentesíti a gyakran használt fájlokat) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
soldi3r
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
a ready boost-ot benéztem, inakív
indoknak elég annyi, hogy a gyártó ezt ajánlotta? ha szerinte így jó, akkor szerintem itt senkinek nincs joga felülbírálni, már ha nem fejlesztőmérnök a samsung-nál
hidd el, én is tudnék mesélni gyártói hülyeségekről és vevői ostobaságról, pl renault 160kkm-es vezérműperiódus -
Gorneck
legenda
válasz
SirRasor
üzenetére
Ready boost a másik agymenés...a többiről nem is beszélve, mivel kb semmit se csinálnak míg te nam akarod...
soldi3r: Annyi, hogy fentebb ezt ajánlod te is. Akkor indokold is pls. Tesztlaborban dolgoztam, a Samunak is nem kevés faszsága van, persze ezek mind eltörpülnek az nv és ati maszatolásai mellett.
-
Gorneck
legenda
SSD beállításait? Nem emléxem bármit kéne álltani az SSDn. Használni kell és ennyi.
-
beci
őstag
Sziasztok.Megtudna valaki adni azt a linket,ahol leirjak az ssd beallitasat a mozilla bongeszovel egyutt?Nem talalom.Egy kingston ssd,es egy telefon szerepel a cikkben.Koszonom.
-
robyg
senior tag
Üdv mindenkinek.
A laptopomba vettem egy Intel 320 Series 80Gigás SSD.
Hát szerintem überkerály a cucc.Még nem volt ssd vinyóm de nem bántam meg 42 rongyot érte-
30 másodperc alatt bootol be a cucc a bekapcsológomb megnyomásától számítva.
A Win7 élményindexe meg 7.2 ír ki.
Plussz a laptop aksija is tovább bírja 5 órára felkúszott. -
-
gabee jr
tag
válasz
kocsis102
üzenetére
Az en esetemben nem vagyok bizos benne, hogy az OCZ a ludas...
A gyari vezerlo (Marvell 9128) eleve nem a legujabb, legjobb SATA3-as vezerlo. A Gigabyte oldalan viszont a kovetkezo erdekes dolgot talaltam alig eszreveheto apro szurke betukkel:"* SATA3 RAID 0 4x and SATA3 2x performance are maximum theoretical values. Actual performance may vary by system configuration.
* SATA3 SSDs are not recommended for use in RAID 0 mode on Marvell SE9128 ports."Ez azert valamit elmond... Foleg az utolso sor.

Utolso pillanatig 2db 60Gb-os SSD-t akartam venni, (RAID 0) mar a marka is megvolt (Corsair Force 3) csak legvegul dontottem az egy nagyobb SSD mellett.
Nezek friss drivert még aztan merek egyet Attoval.
Majd jovok.
-
kocsis102
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
azzal sem lesznek jobbak az értékek min pl nállam ugyanaz volt mint a crystal
azért elég sajnálatos hogy egy olyan cég mint az ocz ilyen ssdékel szurják ki az emberek szemét
-
-
scope2007
addikt
válasz
gabee jr
üzenetére
és a Marvell-t frissítetted? + ami a gyári cdn van az akkori mikor kijött a lap..
igaz ezzel nem arra célzok hogy egy driver feloldja a fizikai határokat.. de azért szerintem ennél többet kellene hoznialehet biosban is frissíteni.. az is segíthet.
Az én lapom esetében meg is tettem és bejött... ezeket használtam persze UD7es laphoz, Te is keresd meg a lapodnak megfelelőt]
[Marvell MV-91xx bios Version 1701 (Maj:09/03/11)]
[Drivers Version 1.2.00.1006 WHQL (Maj:11/08/11)] -
gabee jr
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos.
Megvan a Marvell ACHI driver, a gyari CD-n volt.
Feltelpitettem, ujrainditast kert (még orultem is, most hatha...) de aztan minden maradt a regiben. Jelenleg a legyorsabban 417Mb/s-el olvas, az iras vége olyan 250Mb/s korul alakul. Ettol tobbet nem tudok kisajtolni belole ha fejenállok sem, hiába az extrém magas gyári értékek 550/500.
Kár érte, ha ezt tudom eleg lett volna egy Agility 3 120Gb...

Ha minden kotelszakad, gondoltam veszek egy valami PC-E-s SATA3-as vezerlot, az alaplapi Marvell piszkot meg letiltom. Nah majd, egyszer. Koszi a segitseget. Respect:

-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Sokszor olvastam, hogy szidjátok az OCZ , Corsair SSD-ket. Mi a baj velük? Nem szabad megvenni őket?
Köszi!

-
mzso
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Rendben.
Mégvalami. Valami szokta baszkurálni a vinyót amikor magára hagyom a gépet egy ideig. Először azt hittem, hogy a vírus írtó de azután is megtörtént miután eltávolítottam. Defender, defragger deaktiválva. Ez lehetne a windows kereső? A process explorer-ben csak egy nyamvadt svchost-ot látok ami nem sokat segít mert mihelyt megmozdítom az egeret terminálódik.
-
scope2007
addikt
válasz
Attila2003
üzenetére
nvidia chipsetet szerintem annyira nem komálják az ssdk.. [legalábbis egyik ismerősnél nvidia chipsetes gépben gyengébb volt sokkal az ssd, mint amikor áttettük az intelesbe]
"az SSD-hez kell beállítani, azt beállítottam" ezt ne is írd, mert mindjárt jönnek hszek, hogy nem kell beállítani semmit, használd
[persze én is amellett vagyok, hogy egy kis beállítgatásba nem halok bele] -
mzso
veterán
Hi!
Rendeltem egy Kingstont. Most néztem az első hozzászólásban az ajánlásokat. Windows 7-nél érdemes kikapcsolni azokat a service-eket mint vistánál, vagy ez már máshogy kezeli az ssd-ket?
Ha a "Windows Search"-t kikapcsolom akkor elvész a start menü gyorskeresés is, ugye? -
Attila2003
tag
Hali! Az Agility 3 ilyen értékeket produkál:

Asus P5N32 E SLI Plus alaplap, nvidia chipseten, az nForce drivert lecseréltem a Windows 7 "szabványos kétcsatornás PCI IDE szabványos vezérlőre" és amit az SSD-hez kell beállítani, azt beállítottam. A legújabb 2,11 firmwire van rajta, de elég gyengének tűnik ez az eredmény. A W7 élményindex az SSD-re 6,9-et ad. Vajon mit rontottam el? -
fagy53
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Nagyon megéri, kevesen vakarják a fejüket a Kingston-ok miatt, a fórumok más gyártók nyavalyáival vannak tele. Ez a 96GB nagyon jó átlagos tempóval rendelkező, megbízható típus. Rendelkezik GC funkcióval így gyorsan észrevétlenül regenerálódik egy-egy kimerítő írás, másolgatás után.

A Samu új fiú, de szimpatikus az is, nála a tempó magasabb, viszont a hely kevesebb.
A sebességet meg lehet szokni, ráadásul a különbség a gyakorlatban csekély, viszont a hely törvényszerűen fogyni szokott és hamar eléri a kevés besorolást, vedd a Kingston-t!
-
RootRulez
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bár attól nem félek, hogy egyhamar telepakolom...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja az. Keverem már itt a szezont a FaS...omal.

-
válasz
RootRulez
üzenetére
De, foglalkozz vele, csak nem olyan mértékben, mint egyes fórumokon megjelenik, azaz 25-30%-ot hagyj szabadon, meg hasonló sületlenségek... (csúnya lenne, ha egy 120G-s SSD-n 30-40G szabad helyet kellene fenntartani...

(magyarul tökig ne írd tele, legyen pár giga szabad hely, az a gyárilag fenntartott területtel együtt (névleges mínusz tényleges kapacitás) már elég...)Qru #22330
Rá se ránts, sejtettem, hogy csak pillanatnyi "elmezavar" volt a részedről... Manapság meg könnyű belekavarodni a dolgokba...
-
RootRulez
félisten
Akkor ma már nem kell ilyenekkel foglalkozni, hogy szabadon hagyjak rajta területet...
Akkor kb a 96GB-os lesz, mert +3K-t megér...
Köszi mindenkinek a segítséget!!
-
válasz
RootRulez
üzenetére
ezek a fiúk nem foglalkoztak ilyen apróságokkal...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Szerintem más jellegű programokat készítünk Delphi 7-el ill. ami biztosan nem megy, az az installer készítés...)Qru
Wear leveling , nem TRIM miatt... -
RootRulez
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De nem úgy van, hogy az élettartamért vagy vmi miatt jó az SSD-nek, ha xx%-ot szabadon hagyunk (mondjuk az tuti nem 50%
)Nekem megy faszán a Delphi 7 Win7 x64-en.

-
válasz
RootRulez
üzenetére
Korábban azt írtad, rendszernek kell az ssd... Végül is tök mindegy, a Kingston árban jóbban megéri, csak majd győzd teleírni az ssd-d... néha napján nekem kell tréningeztetni a Samu-t, hogy legyen rajta valami...
(Annyiban változott a helyzet, hogy ~4G-vel több jelenleg a foglalt területem) -
-
RootRulez
félisten
Komolyra fordítva a szót,
Vannak konkrét áraim:
22.200-ért Samsung 64GB-os SSD vagy
25.100-ért Kingston 96GB-os SSD?...
Azért ez a 25 már közelebb van a lélektani "majdnem 20+-hoz, mint a 29.400 volt...
-
kungzi
veterán
köszi
akkor hívom is. és este már az muzsikál a gépben. kösz mindent hali
-
kungzi
veterán
tényleg uccsó kérdés.
haverom 1 hete vett egy ilyet: Kingston SSDNow V100 64GB
eladná nekem 17k-ért, ha ma megveszem tőle mert nagyobbra vált. megérné a +5k-t a samsung ssd?
engem nem a sebesség tesztek érdekelnek, mivel nem azt futtatnám éjjel-nappal, csupán win7 64bit lenne rajta + 1-2 fontos progi + counter strike source.
-
Hali!
Az lenne a naív kérdésem, hogy a legtöbb alaplap (mint az én Gigabyte 770t-usb3-asom) támogatja az ssd-ket, vagy külön kell még hozzá venni valami vezérlőt is??Előre is Köszi!!!
-
RootRulez
félisten
Köszi mindenkinek, mérlegelek...
Lehet módomban fog állni 25K-ért beszerezni a 96GB-osat... Akkor viszont kb. eldőlt...
-
RootRulez
félisten
Nem tudom...Morfondírozok rajta... Rendszernek (Win7 x64) a 64GB-os is bőven elég lenne... Bár ez a 96GB-os a 30K-ért cserébe KIT-es cucc, azaz van hozzá mindenféle sallang (ami reálisan nézve szintén fölösleges, de érvnek jó)
...
Ez amúgy is olyan lélektani dolog, hogy a 64 gigás 20K, míg a 96-os meg 30K... És én azért gondolkodtam el, az SSD-n mert már 20K-ért kapnék nekem valót, és most mégis egy 30K-son gondolkodom...
-
Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- World of Warships
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ebben kb semmi sincs tisztázva...kb mint ebben a topikban... 

Az olvasás részével egyébként meg lennék elégedve.
A gyártók ezt írják, mert szerintük (és valószínűleg ténylegesen is) ez az ideális az SSD-nek. A tapasztalat meg azt mondja, hogy teljesen felesleges állítgatni ezeket, mert se jobb, se rosszabb nem lesz tőle semmilyen szempontból. Nincs a kettő között átfedés, vagy így jársz el vagy úgy. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)