- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
válasz
khorvat #24096 üzenetére
Ha semmi nem indokolja, akkor simán csak telepíted a W7-et és az felpakolja a saját AHCI driverét. Ha utólag akarod az AMD driverét telepíteni az sem szokott ilyen problémát okzni, mint nálad. Pusztán ezért javasoltam, hogy ha mindenképp az AMD drivert akarod használni, akkor azt W7 telepítéskor adagold be, nehogy utólag megint pórul járj.
Bár szvsz (és ezt ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom) az utólagos AMD AHCI telepítését Te xartad el valahogy, művészet ilyet csinálni, ezidáig ilyet még nem is láttam, hogy a W7 és az AMD AHCI driver egyszerre van jelen... -
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24077 üzenetére
Aha akkor csak egy vezérlő kellene hogy legyen egy időben telepítve! Így már világos!
Viszont ha simán telepíted AHCI-vel a win7-et akkor felmászik a microsoft vezérlője, kivéve ha ott beadom az AMD driverét, ezt CD-ről vagy USB-ről majd megpróbálom szerencsére számoltam vele hogy nem ez lesz a végleges WIN7 hanem csak tesztnek gondoltam ami ha jó lesz maradhat is de úgy tűnik nem fog!
Akkor aki nem adja be telepítéskor az AMD AHCI drivert annak később esélye sincs áttérni erre? Ezt jól értem? Ha pedig AMD AHCI-vel telepített win7-el nem leszek boldogabb és vissza akarok térni a microsoftos AHCI-re szintén újra telepítéssel tehetem ezt meg?Lehet tévesen azt vettem ki a fórum beírásokból hogy szabadon 1 win7 telepítésen belül lehet AMD és Windows AHCI driverek között váltogatni, de ha nem így van még most az elején döntse el az ember mivel akar hosszútávon együtt élni!?
Délután neki esek az AHCI bűvészkedésnek, majd írok mire jutottam!
-
Jack@l
veterán
válasz
Ronin- #24093 üzenetére
Régen nagyon akadozott néha az egér, de sima vinyóval is, azután jött elő, miután ATI lett belepakolva a gépbe. Még küzdök a tunerrel. Haveromnál is ez volt, win reinstall megoldotta a dolgot, de van aki egy jó nagy cmos clear-re esküszik, holnap az lesz itt is... (bár lekopogom, most mióta babráltam még nem vetem észre)
-
Ronin-
senior tag
-
Jack@l
veterán
válasz
Ronin- #24091 üzenetére
Fórumokban azt írták hogy a 11.8-as driverrel igencsak szép akadozások vannak, ezért visszatettem a 11.5b-t, azóta sokkal ritkábban és kissebbeket akadozik. Mindenesetre kicsit utánajártam a témában, a 16-os irq-n 5-6 eszközöm van, az egyik az usb, meg még vagy 3 pciexpresses... Én is épp most gyepálom őket, 1 lan meg egy ide vezérlőt kikapva mindjárt csak négyen versengenek.
Viszont a tunert még ha át rakom másik pciExpressbe, akkor se hajlandó a 16-osról elmászni, valaki valamit erre?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #24084 üzenetére
Nem, volt egy 3.6 pro verziom ,de felfrissitettem 3.7pro ra
Ennél frissebb nincs... -
kertsa
senior tag
Milyen progival tudom megnézni, hogy mennyi volt eddig az ssd-n az össz írás-olvasás?
-
Orgi
addikt
válasz
Ronin- #24066 üzenetére
Nem ssd, de én átraktam a vinyómat ahci módba utólag és a win 7-es driverrel meghalt kb. Boot után 30 mp - 1 percig oké volt, aztán megállt 15 mp-re, utána ment fél percet majd lehalt megint minden. Ahogy felraktam az AMD AHCI drivert, minden megjavult és tökéletes lett (785G chipsetes alaplappal).
-
válasz
Silentfrog #24083 üzenetére
Az úgy van jól, mint ahogy Nálam is látható.
(Bocsesz, csak kimaradt egy percre a net és az utolsó pillanatban tudtam csak a 2. képet linkelni)"Nálam ennyi jellemző van csak."
Régebbi HD Sentinelt használsz esetleg... -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #24082 üzenetére
Minden ki van pipálva kivéve a
Deterministic Read After TRIM ----- Ez nincs támogatva a többi igenTRIM parancs Támogatva
Data Set Management Támogatva
Deterministic Read After TRIM Nincs támogatvaNálam ennyi jellemző van csak.
-
válasz
Silentfrog #24081 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #24080 üzenetére
Köszi.
Akkor a hdsentinel téved.
De ekkorát? Azt gondoltam ,hogy egy megbizható program,mivel mindenki ennek a képét linkeli be ,ha el akar adni meghajtot.
Azt mutatja,hogy tiltva van pedig müködik a trim....Valami gebasz van ,mert a crystal disk markkal mértem/2x is/ sebességet és gyorsabb mint a gyári adat,sőt gyorsabb mint amikor megvettem,
Ezt nem értem.... -
válasz
Silentfrog #24079 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
Van egy kis program,/itt linkelte be valaki/ ami kiirja,hogy működik e a trim az ssd-n,illetve ki-be lehet vele kapcsolni.
A program szerint engedélyezve van,nem is foglalkoztam a meghajtoval hónapok ota.
Most,hogy vettem egy használt merevlemezt feltettem a Hd sentinelt.és feltünt,hogy ez a program azt irja ki,hogy tiltva van a trim funkcio.
Van olyan modszer amivel meglehet tudni bizonyosan ,hogy mi az igazság?
/op.rendszer van rajta tele irni lemérni a sebességet ,ujbol törölni és mérni nem szeretném,/ -
Brekkk
senior tag
válasz
Ronin- #24076 üzenetére
A legelső az legyen, hogy kiolvasod az IRQ kiosztást.
Az AIDA64-ben az Ezközök menüpont ezköz erőforrások néven találsz ilyet amivel ki lehet olvasni. De a WIN7-ből is kiolvasható a System Information-nél.
Ha itt azt látod, hogy 3 v több ezköz egy IRQ-hoz csatlakozik akkor az nem jó.
Változtatni talán csak BIOS resettel lehet. De van, hogy még akkor sem. Ha utána sem változik a kiosztás akkor azt tudod tenni, hogy a nem használt ezközöket kitiltod a BIOS-ból.
Soros port, párhuzamos port, Firewire, Nem használt sata kontroller, (ha több is van a lapon).
Ezek az ezközök is IRQ-t esznek!! Ha nem használod tiltsd ki a BIOS-ból csak feleslegesen fogják az erőforrásokat. -
válasz
khorvat #24075 üzenetére
Ja, hát ott teljes káosz uralkodik...
Az AMD SATA is telepítve van, meg a W7 AHCI-je is egyszerre...
Most van az a szitu, hogy az összes ATA channelt, az AMD SATA-t, meg a W7 AHCI-t is el kellene távolítani, csak ezt nem biztos, hogy ki lehet vitelezni, avagy újraindításkor még el fog-e indulni a W7 és ha igen, akkor mit fog felpakolni...Lehet, hogy az lesz a vége, hogy W7 reinstall (ebben az állapotban nem maradhat)
Ha reinstall mellett döntesz, és mindenképp az AMD AHCI-t akarod használni, akkor azt a W7 telepítésekor adagold be, ne utólag...Helyesen telepített AMD AHCI esetén ennyinek kell látszódnia az eszközkezelőben
(Az én deszkámon már nincs IDE vezérlő) -
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24073 üzenetére
-
Brekkk
senior tag
válasz
Ronin- #24069 üzenetére
Az IRQ kiosztást kéne megnézni.
Lehet azonos IRQ-n van a SATA vezérlő, az USB és a Hangkártya. Ha ez így van nem kell csodálkozni az akadáson.
Nekem azonos IRQ-n volt a LAN vezérlő és a Hangkártya. Ha a gigabit lant teljesen leterheltem (Másolás 90-100 Mb-s sebességgel) és mellette a hangkártya is dolgozott akkor bizony recsegett a hang. Ugyan ez történhet nálad is ha annak a 3 ezköznek közös az IRQ-ja. Az SSD amit vettél 100%-ra terheli a SATA 2-es vezérlőt. Más ezköz nem lehet mellette. -
válasz
khorvat #24072 üzenetére
Most, hogy frissen másoltál/telepítettél rá sok gigányi adatot, mintha lassabban rendezné a sorait az SSD...
Az AHCI driver lecserélése elég egyszerűnek kellene hogy legyen, azaz minden alkalmazást zárj be, elindítod az eszközkezelőt/IDE ATA/ATAPI vezérlők, jobb egér a Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő-n/illesztőprogram frissítése és manuálisan betallózod az AMD AHCI driver mappáját (pl az x64-es AHCI driver ebben az ATI mappában található)
Vagy csak simán elindítod a 11-8_win7_32-64_ahci.exe telepítőt és bepipálod az AMD AHCI-t is...
A gépet újra kell indítani, akár többször is, de ezt majd kiírja az OS...
-
khorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24064 üzenetére
-
khorvat
senior tag
válasz
Zlin50 #24068 üzenetére
Marvell 9128 a chip, SATA3 port egyiken a HDD SATA3 másikon az SSD SATA6!
AMD AHCI drivert pedig nem tudom felrakni, fentebb postoltam de gőzöm nincs miért, pedig az lehet segítene a gondomon!
Féltem ettől a Marvelltől mint a tűztől gyanítom ez szivat, meg is nézem HDD nélkül csak SSDvel a SATA3 vezérlőn! Amugy is parasztvakítás hogy a vinyó SATA3 csatolóval van simán elég neki a SATA2 is szerintem (WD Black 1TB FAEX SATA3)!
-
válasz
Ronin- #24069 üzenetére
Szerintem inkább a saját gépeden, HDD-vel kellene megpróbálni, úgy hogy az SSD ne is legyen bekötve. Mindent ugyanúgy csinálj , mint máskor (ugyanazt a W7-et telepítsd, ugyanazokat a drivereket/frissítéseket és a HDD-t is ugyanarra a SATA portra kösd, amin az SSD volt stb stb)
-
Ronin-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24067 üzenetére
jah, igazad van.. lehet az lesz akkor, hogy felrakom a rendszert vinyóra, már csak kíváncsiságból. Előző rendszerem természetesen már nincs meg, mert eladtam a 2 vinyót, viszont előtte nem volt ilyen gond sose.. fura..
Gépemet meg karban szoktam tartani, nemrég pucoltam, meg pár hónapja zsíroztam újra az összes hűtést.Alignálás meg lehet mégis jó volt, csak én voltam a béna és rossz helyen néztem. Bár az is fura,hogy a Te módszereddel mikor megcsináltam, utána jó volt pár napig.. ezt se nagyon értem.
Amúgy még arra gondoltam,hogy az ssd-t kéne másik gépben kipróbálni, az is egy megoldás, nem ?!
-
válasz
Ronin- #24066 üzenetére
Nem tudom, még meg van-e a régi rendszered? (gondolom az még HDD-re van telepítve)
Ha igen, akkor arról bootolj be, akkor is meg van ez a jelenség?
Gép nincs húzva? Nem melegszik valami? Nézz be a gépbe, nem porosak a ventik/hűtőbordák (CPU/Chipset/VGA)Az, hogy húzod az egeret és az is akadozik, recseg a hang, akadozik a video, meg még alignálás is ilyen körülményes volt stb, az már más hardverhibára is utalhat.
Ezért lenne egyértelműen kizárni az SSD-t, mert ha HDD-re telepíted ugyanazt a W7-et (SSD ne is legyen a gépben) és ott semmi gond nincs, akkor egyértelműen az SSD lesz a ludas, de ha HDD-nél is előjönnek a gondok, akkor máshol keresendő a hiba... -
Ronin-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23752 üzenetére
na, most már ez is stimmel, pár napig jó is volt minden, de most már megint "akad" a rendszer..
bootolás után kb 30mp -ig minden ok, aztán elkezdi ezt a hülyeséget... már az agyamra megy, felhúzom magam,aztán eladom a fenébe....
-
baleee89
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24064 üzenetére
köszi a segítséget ezt nézegettem még 22k ért már van új! ti mit ajánlotok amúgy?
-
válasz
khorvat #24062 üzenetére
Próbálj meg egy másik progival is sebességet mérni. Ha Craystal-t választod, akkor All 0x00-val tesztelj.
baleee89 #24063
Nem tudok különösebb véleményt mondani róla, mert talán 1-2x találkoztam Corsair SSD-vel (beüzemeltem az ügyfél gépében, rendesen tekert és ennyi), illetve nincs saját tapasztalatom vele... A topiklakók közül van egy-két emberkének, majd ha benéznek a topikba, Ők tudnak érdemben válaszolni. -
baleee89
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24061 üzenetére
és alapvető vélemény az ssd-ről?
-
khorvat
senior tag
Lehet kifogtam egy hibás Crucial M4 128GB SSD????
Tesztek, mérések az első napról üresen a HDD-ről bootolva:
Ez pedig FW009-el szinten még üresen.
Ez a mai helyzetEz mennyire természetes pár nap után hogy egy Kingston SVP100 96GB SATA2 lemez is írásban finoman lealáz? Lesz ez rosszabb is vagy ez ennyi és mondhatjuk beállt az SSD ez van ezt kell szeretni?
-
-
baleee89
aktív tag
sziasztok vélemény erről az ssd-ről? ez tudja a trimet ha igen állítgatni kell vagy csinálja magától?
-
Neu77
csendes tag
válasz
Zlin50 #24058 üzenetére
Az ssd legalul van. Fölötte 2 vinyó. A középsö 36 a felsö 46 fokos.a Felsö a sata3-as hdd és a torrent megy rajta.Gondolom az alatta lévö két meghajtó is melegíti... Egyébként megnéztem a vírusírtóm naplóját és 11 óra körül volt egy programmodul frissítés és utána nem volt már adatbázis frissítés, tehát lehet akkor ált le.. Ha tudnám hol naplóz a windows, akkor megnézném mit csinált utoljára.. Nem tudod hol találom meg?
-
válasz
Zlin50 #24049 üzenetére
A gyártók a szekvenciális olvasás/írás sebesség értékeket adják meg, nem szemfényvesztés, mert mérhető , csak nem Crystal és társaival, amelyek ezidáig képtelenek erre. Az igaz, hogy nem a full SEQ sebesség az, ami általános használatban a gyorsaságot adja, hanem a 4k-128k-s szegmens, de ha már egyszer egy progi méri a SEQ sebességet, akkor azt normálisan tegye. (Mint írtam SATA3-nál elég látványos a dolog)
A képlet egyszerű: Ha ATTO-val hozza/megközelíti, amit a gyártó megadott, akkor nincs más teendő, míg a Crystal eredményeinél meg nem lehet eldönteni, hogy tényleg lassú az SSD avagy csak a "szokásos" eredmény...
(nem használok olyan progit, ami a Vertex 3-asra 400/270-et mér All 0x00-ban, közben meg a valóságban ~8G-s ISO-t 16 sec alatt tol át egyik Vertex a másikra...)Persze mindenki azt a mérőt használja, ami számára a legszimpatikusabb, de Én mindig is az ATTO-t fogom javasolni...
-
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24039 üzenetére
Mert a Crystal azt fogja mutatni amit a rendszeredben várhatsz tőle nem a marketinges szemfényvesztő adatokat.
A rendszerhasználatra jellemező műveleteket végezzetek el az SSD-vel és meglátod hogy a Crystal igen csak a közelében lesz.
Másolgassatok vele oda-vissza tömörített holmit meg csomagoljatok ki vele tömörített cuccot és meglátjuk melyik hozza a gyári adatokat.
(HDD-nél is hasonlóan kipróbálható. A 7K 155MB ad Atto alatt mégis csak 100 körül van az átvitele, nálam)
-
cszn
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #24047 üzenetére
Nagyon jól összeszedted. Lehet linkelni majd.
-
válasz
deicide #24045 üzenetére
Sajnos jelenleg ott tartunk, hogy nem az SSD-k nem tudják azt a sebességet, amit a gyártó megad, hanem több tényező befolyásolja a dolgot, ezek kötelező lépések, ha valaki tényleg megpróbálja megközelíteni (vagy elérni) a gyártó által megadott sebességet (meg egyéb okból is)
1. Kérdés nélkül AHCI üzemmód és a BIOS helyes beállítása
2. Kideríteni mekkora teljesítményű proci ketyeg a gépben és milyen a SATA vezérlő
3. Macsétával felszeletelni a 200Ft-os SATA tyúkbeleket. Jó minőségű, a lehető legrövidebb, lehetőleg rögzítőpecekkel ellátott (a jó minőségűek mind ilyenek) kábelt kell használni
4. A kábeleket a megfelelő SATA portokba kell dugni, nem amőba játék ez, hogy össze-vissza dugdozza valaki, vannak megkülönböztetett/speciális funkciókat is ellátható SATA portok is, a BIOS-ban ezen portok beállításáról sem szabad megfeledkezni
5. W7 AHCI drivere 99%-ban megfelel, ezért nem adagolok be telepítéskor külön AHCI drivert, csak azért mert van...(Ha meg kell, azt nem nehéz észrevenni, ugyanis nem látszik a meghajtó ilyenkor)
6. Ha fenn az OS (chipset driver-t nem telepítek, ha kell belőle valami, azt kiszedem, vagy megnézem WU-n), mérek egyet ATTO-val és ránézésre megmondom, hogy az jó érték-e avagy sem, még akkor is, ha elmarad a gyártó által megadottól. (Esetleg ilyenkor meg lehet próbálkozni a deszka legfrissebb AHCI driverével)
# Egyes bimbiacél Marvell vezérlőknél felejtős a gyári sebességek elérése
# a CPU teljesítmény megint számít. Pl Adott egy SATA3-as portokkal felvértezett deszka, akkor nem mindegy, hogy a deszkában a legkisebb teljesítményű CPU van (pl Sempron) avagy a legnagyobb Phenom. Igen tekintélyes sebességkülönbség mutatkozhat (és mutatkozik is) ez esetben.A CPU teljesítmény igen markánsan kihat az egész gép teljesítményére így a lemezteljesítményre is. A SATA átviteli sebességnek csak felső határa van (pl SATA3-nál 600MB/s) de alsó nincs, ez sok mindentől (tipikusan az általam felvázolt dolgoktól is) függ.
SATA2-es sebességeknél már nincs akkor a szórás, hisz a gyengébb konfigok(persze ésszerű keretek közt) is képesek "kiszolgálni" azt a tempót, de a SATA3-nál már nagyobb a szórás konfigonként...Bocs a hosszú hsz-ért...
-
jozsi252
veterán
válasz
Igen igazad van teljes mértékben. Viszont a crystal seq olvasásba hozza naggyábòl a gyári adatoka. Viszont írásra ez már nagyon nem mondhatò el. Ha joltudom mielött ssdre adtam a fejem nézegettem a intel 500as series- t és ha jòl emlékszem az intel a valós adatokat adta meg. Intel ennyivel is jobb hogy nem ad meg 550/500-at 60gbosra mint sok más gyártó. Pl 510-re 450/210 120gb-osra. Ha jól emlékszem és ezt hozza is.
-
deicide
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #24044 üzenetére
Az lehet, SATA3-ast még nem próbáltam...
-
-
deicide
veterán
válasz
Az indilinx-es SSD-ket jól méri, nálam az OCZ Solid2 Total Commanderben és CDM-ban is 180-190mb/s-t tud.
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Lehet felhozta már valaki a fórumon ezt a témát, de nem találtam meg. Ha mégis előre elnézést!
Szerintetek az SSD-n "szabadon hagyandó" 10-25% kapacitás a teljes SSD-re vonatkozik vagy particiónként érdemes rá figyelni?
-
válasz
jozsi252 #24038 üzenetére
1. Ez igaz, csak egy a bibi, nevezetesen hogy a Crystal esetében még az életben nem láttam, hogy képes lett volna, a gyártó által megadott adatokat mérni (még a közelében sem), olyan eszközön sem, amin nincs SF, avagy All 0x00 módban méréskor sem, pedig azt illene...
2. Korábban linkeltem egy Total Commanderes másolási képet, na a Crystal anno arra a HDD-re 130-as olvasási sebességet mért, azt hiszem erre mondják hogy no comment...
-
Sz.Miki
őstag
visszavittem ma az SSD-t a boltba szó nélkül visszaadták az árát még csak ki sem próbálták, érdekes volt...
Most nem tudok dönteni milyet vegyek, még mindig a corsair szimpatikus csak most már a Force 3 GT felé kacsintgatok.
Valakinek tapasztalat? -
khorvat
senior tag
AMD Catalyst 11.8 Include AMD AHCI Driver for Windows 7 x64 verson. 1.2.001.0296
AMD Catalyst 11.7 Include AMD AHCI Driver for Windows 7 x64 verson. 1.2.001.0301Akkor most a 0301-es verzió bugos volt és ezért léptek vissza egy verziót a 11.8 AMD AHCI driver csomag esetén?
Most az msahci-vel használom az SSD-t de jelentősen visszaesett az írás és olvasásom is szal kipróbálnám a 1.2.001.0296 AMD AHCI verziót is de a kézi telepítés nem sikerül azt írja ha kitallózom a
C:\ATI\Support\11-8_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W764A\ mappában a amd_sata.inf fájlt hogy a jelenlegi MS 2006-os drivere a legújabb és legjobb nincs mire frissíteni!!???
Ilyenkor mit lehet tenni? Hogy lehet az AMD AHCI használatára rávenni az SSD-t és a Win7-et? -
dota1
aktív tag
válasz
kerekfej #24015 üzenetére
Amúgy tényleg nem értem miért kell ezt az ssd élettartamat túl dramatizálni. Ha az ötödét tudja amit a gyártók ígérnek már akkor is megéri váltani. Na de most tényleg
, vissza olvasol 100 oldalt, választasz egy olyat amiről sok a jó tapasztalat, majd árgép vagy apró, bemész a boltba megveszed vagy megrendeled futár kiviszi, berakod gépbe, AHCI MÓD BE! (biosban)
win764bitsp1 telepít, ezt megcsinál :[link]
és használni úgy mint eddig a gépet, csak nem mozgatni rajta nagy file-kat (torrentet ne rá!)
, és örülni mint majom a f..nak széles mosollyal, hogy a gép gyorsabb lett a fénynél isértsd: semmire nem kell várni, bármit nyomsz minden egyből van
, ha meg akarok nézni egy e-mailt tudom, hogy 20-25mp gombnyomastol mire betölt az új levelekkel a thunderbird
és persze néma meg stb...
Összességébe szerintem megéri a dolog, 2-4év múlva lesz 10x gyorsabb és jobb, és azért fogom lecserelni, nem azert mert tönkremegy, hanem azert mert nem hozza a 2015-ös formátszval jó dolog, aki teheti vegyen
-
törölt tag
Kis érdekesség:
KINGSTON SNV425S264GB
Összes Olvasott Adat,"0.02 TB, 36.34 TB telepítés óta (2/8/2010)"
Összes Írt Adat,"0.11 TB, 82.59 TB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,0.06 TB
Napi átlagos írás,0.14 TB
kb. 1000x írhattam újra (backupol oda-vissza a szerver 3 másik gépről).
egyelőre 99%-ot ír rá a sentinel -
kerekfej
őstag
Az első hozzászólásba kirakhatnátok ezt is:
Samsung 470 SSD: ízig-vérig Samsung
OCZ Vertex 3 SSD - SandForce újratöltve
Intel SSD 320 és 510, az új generáció
SSD kontra HDD – USB 3.0 csatlakozón
Mini SSD az Inteltől -
kerekfej
őstag
válasz
soldi3r #24018 üzenetére
Samsung 470 nekem is tetszik, de az ára magas és látom idén kapható lesz a jobb, modernebb 830-es típus is. Lehet érdemes várni jövő nyárig, hátha erősödik a forint és csökkentik a gyártók is az áraikat.
Nekem mindenképp megbízható típus kell. Akár szerver gépbe is bírja 3 évig napi 24 órában (ne dobálja le, ne legyen CRC hiba, stb).
pschio nem kell ahhoz használni, hogy tapasztalatokat szerezzek róluk, mások tapasztalatai is hasznosak lehetnek
-
soldi3r
veterán
válasz
HellGreg #24014 üzenetére
szerintem ez még annyira nem kapható, októberre ígérik
(#24015) kerekfej, remélem most már meggyőzted magad személyes tapasztalat és kipróbálás nélkül annyira, hogy ezek szemetek
annyit válaszolnék, hogy a samu 470-nel hajtva
- csendesebb lett a gép
- egy 14"-os lapos 10w körül eszik
- egyáltalán nem melegszik
- defrag-ra nincs is szükség
- kékhalál!? miért is?
- a tartós tesztek szerint 5-600 terra körüli adat írható ráa kedvedért elindítottam a sentinelt, rendszeres használat mellett, nálam nincs pl a cache áthelyezve, babusgatva stb...
Összes Olvasott Adat, 5 509 MB telepítés óta (2011.08.21.)"
mennyi ideig is fog így elmenni? jól számolom hogy ~100.000 hónapig? -
Dragon27
senior tag
Alaplapos (Intel) Marvell vezérlő van panasz De mi van az AMD-vel ?
pl. : SB850 SATA3 interfész hogy viselkedik az SSD-vel ?
CORSAIR Force GT Series 90GB : frissítés van kiadva ? -
kerekfej
őstag
válasz
kerekfej #23847 üzenetére
(SSD további hátrányok):
-nem egyértelműen fogyasztanak kevesebbet, mint egy 2,5" HDD (sőt valamelyik fajta még többet is eszik akár 2x is)
-bizonyos esetekben ciripelőhangot adnak ki magukból (némelyik típus, pl víruskeresés)
-többen számoltak be arról, hogy laptopba beépítve ugyanúgy melegszik, mint a HDD
-bizonyos alkalmazásokat nem célszerű futtatni rajtuk (defrag)
-maximum csak 8000x-es újraírás (HDD-nél ez 1 milióx)
-bizonyos gépeknél véletlenszerű fagyásokat okozhat (kék halál)Elég sokat olvastam és úgy tűnik kell még 2-4 év mire teljesen kiforrnak ezek a technológiák és egyértelműen kiválthatják a hagyományos HDD-ket.
-
cszn
őstag
Samsung 830 Anandtech teszt. Nem rossz. Akarom mondani a Samsung kezd az egyik favorit lenni.
És saját maga csinálja az egészet, szép munka.
-
Sz.Miki
őstag
Őszintén melyik márkát érdemes választani? OCZ-ről is csak rosszat hallok eddig a Corsairben volt a bizodalmam.
-
törölt tag
üdv urak,
a sentinel ezt írja ki:
1 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
ha elküldöm készenlétbe és visszajön, eltűnik a hibajelzés, visszaáll 100%-ra. de van egyébként, h boot után, vagy ha hibernálásból jön vissza, akkor 3 hiba is szerepel itt.
nagy igényű lemezműveleteknél szintén kiírta már egyszer. de nem jellemző, csak a boot után.
ez egy x61-es noti (tudom, ki kellene próbálni másban is, meg ebben is valami egy ssd-t, h vezérlő, stb. hiba. de most épp egyáltalán nem engedhetem meg magamnak időben). meg egy BUFFALO SHD-NSUH128G.
mennyire féljek a folytatástól, illetve esetleg tudja valaki tipp szinten akár, mik a valós okok, amik a háttérben állhatnak? memória, vezérlő, stb. esetleg van-e valami ismert gyíkja a vezérlőnek, satöbbi. -
Neu77
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24002 üzenetére
A sata port csere után frissítettem miután eltünt a mghajtó. Ha megint jön a kékhalál, akkor feladom. Heti 1x kibírok egy áramtalanítást.
-
-
Neu77
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23998 üzenetére
Az én lapomon ez van :
Intel® P67(B3) chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), gray
4 x SATA 3Gb/s port(s), blue
Support Raid 0, 1, 5, 10
Marvell® PCIe 9120 controller : *2
2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blueElöször a navy blue csatira raktam az ssd-t és napi szinten jött a kékhalál és a hibakód a marvell vezérlöre panaszkodott. Ezután átraktam a másikra, ott úgy száll el a gép, hogy nincs hibakód, viszont ritkábban jön elö. A biosfrissítés amit felraktam(1850) még béta változat. Majd elválik javult-e vagy sem.
Ezenkívül cseréltem kábelt. Amit linkeltél onnan olvastam én is,de pl amit arról a 1,15 v feszültségröl ír, azt nem igazán értem, de a feszültséget biztos nem piszkálom.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged