Hirdetés
Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Erről mi a véleményetek?
[link]
Gondolom ehhez már kell sata3 -
BaLee
addikt
Azt jól értelmeztem, hogy ha megjön az SSD és egy új Win7 64bites rendszert telepítek rá akkor az alignálással nem kell foglalkozni, partíciót sem kell létrehozni hanem kiválasztani az SSD-t és a Win7 telepítő úgy csinálja, hogy jó legyen?
-
Balazuz
tag
Sziasztok!
Nem ástam még bele nagyon a magam, tudnátok adni linkeket mit kellene elolvasni a témához?A kettő között mi a különbség? (leszámítva, hogy az egyik SATA2, a másik 3-as)
-120GB SATA-II Intel X25-M SSDSA2MH120G2K5
-Intel 510 Series 120GB SSDSC2MH120A2K5 SATA-IIIElvileg az 510-es újabb, gyorsabb??
-
Ribi
nagyúr
válasz
Zlin50
üzenetére
OCZ revodrive
Mint irták fentebb is, de ez most ilyen kérdezz felelek vagy mi? -
cszn
őstag
válasz
joefasalasso
üzenetére
De ha nincsen semmilyen speciális igényed akkor jól ki tud szolgálni egy Kingston SV100S2/64 vagy egy SVP100S2/96 is.
-
gg72
veterán
válasz
joefasalasso
üzenetére
Hát pl. árban és az általam olvasott felhasználói visszajelzésekben. Én most biztosan Crucial-t vennék. Ráadásul az új FW-vel szinte szárnyal.

-
gg72
veterán
válasz
joefasalasso
üzenetére
Szerintem Crucial M4, csak elég nehéz beszerezni...
-
joefasalasso
aktív tag
OCZ vertex 3???
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék 60-64gb ssd-t. Melyik a "legjobb"? Rendszerlemeznek szeretném használni.
Köszi a segítséget.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem probléma, van elég Bankomat...

-
Zlin50
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha jól sejtem a jobboldali három 000-át elvéve és összeszorozva kapjuk nagyjából az eredményt tehát ez már nem 500 hanem 1500 fölött van.
Melyik is az a meghajtó? Gyűjtök még rá...

-
-
ginotaki
csendes tag
Mindent lehet, csak megfelelő mennyiségű gubára van szükszég, Kollega..

-
knbs
senior tag
Koszonom kollega!

Kozben vegigforumoztam az Adobe AE forumat, es kiokosodtam. Magat a programot megeri feltenni az SSD-re, mert az AE nagyon sok pici meretu plugint tolt be es hiv meg, igy latvanyos a sebesseg novekedes, de magat a nyersanyagot es aztan a kesz vagott anyagot sima 7200-as HDD re vagy esetleg Raptorra celszeru tenni a nagy meret miatt.
Nem riagoatnek senkit, de egy tiszta 3 es fel perxes videoklipp zold hatter mogott felveve aztan AE-be bedobva es pusztan egy lencse effektet rapakolva marhara nem 256 GB, nalam mar full HD minosegben pikk-pakk 1 terra folott rohangal az anyag... es ezt nem lehet SSD kapacitassal birni. -
veze
őstag
nekem p5kc van és a biosban NINCS ahci mod, nem lehet ilyet választani csak IDE.
és forumoztam külföldi forumokban ahol olvastam hogy másoknak sincs, egyszerüen nincs a biosban, nem támogatja noha a manuálban irja hogy van de az egy ösrégi elsögenerácios biosban volt állítólag csak. a frissitésekböl már kimaradt, talán mert nem volt stabil... thx asus...
jmicron vezérlö van rajta abban lehet ahci modot választani csak...érdemes a biososdat megnézni hogy felkinálja e az ahci modot akkor is ha nem jmicron csatlakozokat hasznalaod... -
kertsa
senior tag
Ehhez nem jár semmi...
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR kódszámú cucchoz kapsz minden apróságot
De beépítő keret nélkül is tudod rögzíteni a házikóba... -
BaLee
addikt
Nos, rendeltem egy Kingston SSD 96GB Sata - SVP100S2/96G SSD-t. Ez ugye egy 2.5 SSD, adnak hozzá valamit amivel asztali gépházba lehet rögzíteni, vagy hogyan lesz?
Jó lenne előre készülni, nem akkor kapkodni amikor itt lesz a kezemben.

-
válasz
Zlin50
üzenetére
Multitask teszt tömörítéssel/photoshoppal és virusellenőrzéssel:
Az SSD-vel elvégezhető műveletek számát általában a proci szokta visszafogni.
SSD-re írható adatmennyiség, wear leveling téma: Ezzel nem kell foglalkozni semmilyen szinten. További infók itt:
-
AndrewTdi
addikt
SZiasztok!
160G-s X25-M jó vétel lehet 50K-ért? (új, 1 év gar) -
Zlin50
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
És akkor még inkább jön a kérdés, hogy mennyire is képes kiszolgálni azt amire utaltam mert a wear leveling (vagy mi) miatt ha jól sejtem egy töredezettség mentesítéshez hasonló (tudom hogy nem az) igénybevételű feladatot is el kell látnia miközben a rendszert és mindenféle programot futtat. Kénytelen egyszerre, mert csak addig teheti ameddig be van kapcsolva a gép, mert csak emiatt nem szándékozom tovább hagyni bekapcsolva hogy etessem a tamagocsit mint a torrentezők.
-
Zlin50
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Hát ha nem is szerver inkább munkaállomás, ahol több nagyobb lemezigényű program fut. Persze kérdés hogy fog ez hatni az élettartamra. Mit csinál amúgy az SSD az írások után? Képes mindegyiket követően rakosgatni a rajta lévő anyagot hogy egyenletesen legyen fárasztva?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zlin50
üzenetére
Az SSD-nak erről a képességéről és a HDD-val való összehasonlításáról könnyen meggyőződhetsz a CrystalDM QD32-es tesztjének a lefuttatása után. Ez a kis fájlok többszálon való azonos idejű kezelése / olvasás, írás, /. Szerverekben használatos inkább ez a funkció és ha jól vettem ki a hsz-odból valami ilyesmire gondoltál. Az SSD és a HDD közötti különbség több mint szembeötlő!
-
Gorneck
legenda
válasz
Zlin50
üzenetére
Én 2 éve nem csináltam ilyet...sőt...ha a HDDs időszakomat is hozzáteszem, akkor ennek kb 3szorosa is van, hogy rendszermeghajtón nem másolgatok/helyezgetek át semmit.
Viszont ismerősöknél nem tapasztaltam nagyon akadást/lassulást ezzel kapcsolatban...persze lassulás itt is van, de nem olyan vészes, mint HDD esetén. De majd ezt a többiek megerősítik.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, vagy áthelyezés például, legalább kettő vagy akár több HDD-re vagy azokról az SSD-re.
Egy ilyen, a tapasztalatom szerint olyan művelet amibe a HDD belerokkan, a fej kalimpál mint az őrült és lenyűgöző hangja van.
A több száz MB átvitelt adó tesztek jól mutatnak, de mit tud a szerkezet élőben a gépben?
Rendszerként több programot is futtathat az ember aminek nagy lemezigénye lehet és ezeket egy HDD nehezen tudja kiszolgálni egyszerre. -
Zlin50
senior tag
Az SSD tulajdonosok tapasztalatát kérdezném meg a következő ügyben ha rendelkeznek még egy-két HDD-vel is. Próbáltatok-e már olyat hogy az SSD-ről vagy arra két vagy akár több HDD-ről vagy azokra lemezműveletet végrehajtani egyidejűleg? Az érdekelne hogy szerepel az SSD, képes-e többel is egyidejűleg legalább a HDD-k sebességének megfelelő átvitelt tartani, vagy visszaesik az egyes meghajtók felé vagy az azoktól érkező átvitel sebessége?
Tulajdonképpen csak több feladat egyidejű kiszolgálási képessége érdekelne az SSD részéről. Rendszer meghajtóként úgy vélem ez nem elhanyagolható. Ez lenne az ami még szimpatikusabbá tenné ha már nem két fillérbe kerül, mert egy HDD ez ügyben nagyon gyengén tud szerepelni. -
ruti
Közösségépítő
válasz
Skyhunter
üzenetére
1-2 játékra elég a bestbuy 96 gigás is, amit Qru (és sokan mások) ajánlanak
csak a teszteredményekért szvsz nem érdemes a SAMSUNG vagy KINGSTON -on kívül mást venniáltalánosan elmondható, h gyorsabb a játék betöltődés, megéri rátenni játékot
-persze játékfajtától függ-
az SC nem vészesen lassan tölt be HDD-ről sem
multimókában azonban a szerverváltást/betöltődést/belépést leggyakrabban úgyis a netsebességed határozza meg, itt max. az elindulásod gyorsul -
Skyhunter
őstag
22912-re vki egy kicsit részletesebben?

-
ginotaki
csendes tag
Igen, olvastam, hogy Marvell vezérlős ezért is szimpatikus. A kingston HyperX SSD-je játszik még, mert az kellékek nélkül azért jóval olcsóbb, viszont SandForce SF-2281 controllerje van, amiről sajna elég sok rosszat olvastam, azon kívül, hogy sebességben verhetetlen

Nekem egyetlen fontos dolog van, a lehető legmegbízhatóbb legyen, a sebességek nem érdekelnek, hogy húúú ez most egy nanoval gyorsabb, mint a másik, mert ilyen szinteken már sztem tök mindegy, én a vertex 2 sebességével is megvoltam elégedve teljesen. Csak mire mindent felpakolok amiket használok, alig marad némi helyem a 60 GB-ból..
És az intel ad 5 év garit, ami azért nem hangzik rosszul..
Köszi a segítséget!
Boldogság! -
fagy53
nagyúr
válasz
s0rT3d
üzenetére
Ha nagy fájlokat másolgatsz, akkor érzed a különbséget, de éppen ezt teszik az SSD-vel a legkevésbé...
Normál használatnál nem ér plusz pénzt a Sata3, hasonló árak esetén elmegy. Fontosabb viszont a tárhely és ezért best buy vétel most a Kingston 96GB, mert észrevehetetlenül lassabb mint a másik kettő, de jól jöhet még pluszban a szűk 30GB! 
-
kertsa
senior tag
válasz
s0rT3d
üzenetére
Attól is függ, hogy mire szeretnéd használni. Hétköznapi használatra teljesen jó a sata2-es KINGSTON V+100... immáron sokadszor, de leírom megint BEST BUY a téma

Ha van sata3 a lapodon és munkára szeretnéd fogni az SSD-t, akkor jól jöhet a nagyobb tempó mondjuk egy INTEL 510 társaságában

-
s0rT3d
tag
Szerintetek megéri sata3-as ssd-t venni?
Ezeken gondolkodok:
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G
CORSAIR Force 3 60GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F60GB3-BK
A-DATA 60GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-60GM-CMajdnem egyáron van mind a három. Érezhető a javulás a sata2-höz képest egy sata3?
Köszi!
Üdv.
-
Fornax
tag
hello! erről vélemény? megéri?
pl ha 10es skálán kéne értékelni, akkor mennyit kapna úgy összességében?

-
ruti
Közösségépítő
knbs:
ha relatív sok pénzt szánsz rá (mert 256 GB-ban gondolkozol), és munkára veszed, akkor egyértelműen róla menjen minden, a Vegas telepítése is és a munkakönyvtár is
rengeteget fog gyorsulni, ne az elhasználódással foglalkozz, mert vsz úgyis cseréled 2-3 év múlvaa TF2+CS:S betöltési idők minimális mértékben gyorsulnak (a játékindítás), de ekkora drive-on elfér a pár steam-es játék, menjen rá nyugodtan az is
szerintem...
-
törölt tag
Üdv. Helyzetjelentés a 60-as OCZ-ről: ma reggel mind kettőt próbáltam, többször restartoltam is, ma nem írt semmi hibát. Nem értem mi van vele.
Egyébként lehet az egyiken a windows a rossz etron usb3 driver miatt szállt el. Tesztelek még tovább. Felület tesztre egyébként semmi problémát nem ír. Vkinek esetleg tanács, milyen progival ellenőrizzem? -
cszn
őstag
válasz
ginotaki
üzenetére
Tulajdonképpen az 510-es intel az egyik legjobb amit megvehetsz, csak nem feltétlen éri meg a plusz pénzt.
Most azért óvatos mindenki az intel SSD-kel, mert a 320-as szériával hibák voltak. Egyébként az 510-esben Marvell vezérlő van (nem Intel), ezért ugyanazt a hibát biztos nem produkálja mint a hibás sorozat. Amúgy az Intel SSD-k a legmegbízhatóbbak. -
soldi3r
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
csaz ezen az oldalon olvasd el hsz-eket pls

-
gordonfreemN
addikt
Tiszteletem az uraknak!
60GB-os SSD-ben ajánlanátok nekem valami kimondottan jót, minnél olcsóbban
Ezzel az OCZ vertex plus-al mi a helyzet?
Vagy mondjuk egy kingstone valamelyik típusa? Az se ártana ha 250 mega felett lenne az olvasása... (tudom a vertex plus nem tud ennyit, de nagy hátrány egyébként?)Elnézést kérek, csak olyan speckónak gondoltam a kérdéseimet, hogy nem lenne rá egyértelmű. Máris olvasom.
-
Skyhunter
őstag
Win7 64bit alá keresnék SSD-t 64-128GB-os méretben.Nagyon sok hsz-t visszaolvastam, de tanácstalan vok. Az újabb szériákból (Corsair 3,Corsair 3GT,Kingston HyperX) érdemes vásárolni? Nem mondom,hogy a pénz nem számít, de az elsődleges a teljesítmény lenne.
Biztos sokan kérdezték, de érdemes 1-2 gyakrabban használt játékot (nálam World Of Warcraft, Battlefiled BC2) feltenni az SSD-re, a játékok-pályák gyorsabban töltődnek?
Szal mit ajánlana a tisztelt ph-közösség?

-
sagesz93
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
win7 ultimate 64bit.
olvastam hogy ez jó 20 gigát már lefoglal, szóval nem maradna sok helyem egy 32gigás ssd-n. -
-
ginotaki
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szia,
én is most akarom lecserélni a 60 gb-os Vertex 2 SSD-met egy 120 gb-osra. Nézegettem párat, de legjobb választásnak az intel 510-e tűnt. Viszont te ezt meg sem említed ajánlottnak. A samu és a kingston tényleg ennyivel jobbak? Érdekel a véleményed. Előre is köszi! Üdv, Taki
-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
2 db-ot is teszteltem, mindkettő vacakol win7 alatt, amikor frissen másnap bekapcsolom a gépet, vagy akár csak 5-7 óra pihenés után, általában CHKDSK indul el és tele van konzisztencia és egyéb hibákkal. Az elsőn a win7 teljesen el is romlott, mert újra kellett telepítenem . Úgy néz ki visszük vissza mind kettőt, én ilyent nem akarok többet.
OCZ SATA2 2.5" 60GB Vertex Plus OCZSSD2-1VTXPL60G -
knbs
senior tag
Forumtarsak,
SSD-re szeretnem lecserelni a rendszermeghajtomat. 256-GB-ra gondoltam arra lennek kivancsi, hogy mit ajanlotok az ar/ertek arany erdekel az hogy mennyibe kerul nem lenyeges szempont.
Az alap rendszeren kivul szeretnem a Steam-et feltenni ra itt is csak 2 jatekkal jatszom hebe hoba(counter strike es TF2), van ertelme jatekot erre felrakni?(igazabol eleg regi jatekokrol beszelunk szoval nem tudom hogy lenne e ertelme)
Ezen kivul nagyon sokat foglalkozok video vagassal effektezessel (adobe after effects 64 bit es tarsai, Sony vegas, stb.), 2 het mulva kezdunk bele egy videoklipp forgatasba gondoltam lehetne valamit az SSD- reven gyorsitani a kulonbozo folyamatokon.
A segitsegeteket elore is koszonom!Udv,
knbs
Aktív témák
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)