- VR topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-book olvasók
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
deicide
veterán
Samsung 830-as 128GB-s SSD teszt, egy videóval is, nem tudom mennyi látszik rajta, total commanderes másolás, 240MB/s-al...
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ebben lehet igazság, nem kételkedem. Igazából nem nagyon játszom, 1 játék van amivel néha néha játszom. ennél ezt vettem észre, lehet másnál nincs igy.
-
fagy53
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Én viszont próbáltam kétféle meghajtóra tenni a játékot és jellemző különbséget nem tapasztaltam az FPS-ek terén, a tesztekben is jobbára a min. FPS nő SSD esetén. A pályabetöltés gyorsasága sem mindig a meghajtó sebességének a függvénye, ezért nem minden esetben javul látványosan ezen idő az SSD esetében.
Általánosan igaz, hogy a játékok kedvéért SSD-t venni baromság, de azt kijelenteni, hogy csökken 10-20%-ot az FPS, az a másik fele...
-
deicide
veterán
Ennek abszolút semmi köze nem lehet az SSD-hez, valami más beállítás van elkúrva a windowsban, hogyan befolyásolná az SSD a játék sebességét? (hacsak menet közben nem swappel, de az vinyóval még lassabb lenne). Arról nem is beszélve, hogy több millió felhasználó használ SSD-t ilyen gond nélkül.
-
aclandiae
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is ezt a megoldást próbálnám ki legelőször.
-
válasz
üzenetére
Én afelé hajlok, hogy ezt a jelenséget nem maga az SSD okozza, hanem az SSD-khez alkalmazott optimalizációk. (Pláne az olyan mértékű buhera, amire semmi szükség, pl registry-ben való turkálás). Azt kellene kipróbálni, hogy minden optimalizációt visszaállítani/kikapcsolni, tényleg csak az időzített töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, kvázi mintha egy tiszta telepítés után lenne az SSD. Ez azt is jelenti, hogy nincs letiltva a virtuális memória vagy kihelyezve másik meghajtóra stb.
Ha jól rémlik neked Samsung-od van, így pár kattintással visszaállíthatod az eredeti állapotot, szerintem próbáld meg, hátha akkor meglesz az FPS.
(Persze gép restart a visszaállítások után) -
jookomak
őstag
Felejtsük már el ezt a "játékokban lassabb az esesdé" témát! Azért mert egy fórumtársnál gond van, attól még ez nem általános.
-
kerekfej
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha ez igaz akkor Samsung-nál legalább reális értékeket adnak meg gyári adatnak.

-
samu74
addikt
válasz
aclandiae
üzenetére
Igen.A játék beépített benchmark programjával mértem,és miután a frissen telepített rendszerre felraktam a játékot és a mentéseket is visszamásoltam,szembetűnt a különbség.
És még egy dolog,abszolut nem skálázódik az ssd-n a felbontás csökkentésre a játék(pl.: full hd 50 frame,1280x1024 50 frame).Míg vinyón a duplájára nőtt(szinte) ha ennyire levettem a felbontást.
Hétvégén telepítek egyet megint a vinyóra, csak kiváncsiságból,majd privátban megírom az eredményt.l -
samu74
addikt
válasz
aclandiae
üzenetére
Aha,látom.Össze vannak keverve a sata2 meg 3.Mondjuk annyiért már tényleg jobb a 115 gigás,és árban sem vészes a különbség.
Az a gond,hogy az ssd hozza a gyártó által megadott értékeket,legalábbis a tesztprogramok szerint.Meg a másik kollégánál is látszólag minden oké,csak éppen a játékok alatt van "némi" anomália.Az biztos hogy játékok alatt van lassulás,csak éppen minden más meg flottul működik... Ennél az ssd-nél CrystalDisk szerint a 4k meg 4kQD32 érték ami elég sovány,elképzelhető hogy amiatt van valamennyi teljesítmény esés. Bár még így is több mint 20x-os a sebessége egy sima merevlemezhez képest.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
szeretném átpakolni az opera cahce-sét, és a temp dirt RAMDISK-re, valaki tudna ebben segíteni?
mod: ezeknek olyan 100MB elég lenne?
-
aclandiae
senior tag
válasz
samu74
üzenetére
Közben érdekes dolgot találtam, megnézed a linket, azt írja 90GB. Elkezded nézi sorban a találatokat, ott mindenhol az van 80GB-os. Felhívtam jó párat a listából, és mindenhol tényleg 80GB.osnak mondták. A Corsair honlap szerint pedig van valóban 90GB-os.
Most akkor hogy van
Megnézed a Corsair-eket, a 90 és 115GB-osok között legkisebb. Nekem a laptop nem tudja a SATA3-at, így a 115-össel jobban járnék.
samu74: mit csináltál a Kingston problémával? Jelentetted a gyártónak? Lehet hogy frissítéssel megoldható, vagy egy gyártási széria hibás lenne?
-
*Ropi*
félisten
válasz
boogie84
üzenetére
Szia!
Ha az ismerősöd csak a Photoshop-ot akarja feltenni a 64 gb-os ssd-re, akkor elég lesz. De ha már a teljes creative suite-t, akkor 96 gb-ost vegyen! Nem tudom, mennyi memória van a gépében, de 8 gb-tal már érdemes ramdisk-et csinálni és a ps scratchdisket áttenni oda, hogy kíméljük az ssd-t és gyorsítsuk a működést.
Üdv.:
R.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Most raktam egy SSD-t a gépbe. Telepítéskor a Windows létrehozott egy 100MB-os partíciót. Ez gye eddig is volt, amikor winchestert használtam, viszont eddig nem jelent meg a windowsban partícióként, most viszont D: maghajtóként szerepel. Ezt el lehet tüntetni valahogy?
Illetve sokat olvasgattam, hogy mit érdemes/kell kikapcsolni, egyelőre csak a defragot tiltottam le, ti mit szoktatok még?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Intel Solid-State Drive Toolbox 3.0
Intel Corporation is making using a solid-state drive (SSD) easier with the introduction of its latest, Intel Solid-State Drive Toolbox 3.0! New features of this release include:
- The ability to make firmware updates under Microsoft Windows (instead of DOS).
- Even easier graphical user interface (GUI) — (see photos).
- Contextual help — integrated, same-page one-click help pointers.
- A System Information button to help guide tech support troubleshooting.
- Hyperlink to Intel SSD webpage for instant access to additional SSD information.
- The Intel Solid-State Drive Toolbox has gone global. It is now available in 11 additional languages.Intel SSD owners can download this updated utility for free here.
-
oxa
csendes tag
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 249.572 MB/s
Sequential Write : 176.409 MB/s
Random Read 512KB : 185.063 MB/s
Random Write 512KB : 165.914 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 10.299 MB/s [ 2514.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 34.916 MB/s [ 8524.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 98.859 MB/s [ 24135.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 39.247 MB/s [ 9581.7 IOPS]Test : 1000 MB [C: 30.7% (18.3/59.6 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2011/10/27 18:20:33
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Az enyém ennyit tud.Samsung 470 64 gb -
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
egy samsungos prezentációból
-
-
válasz
flash-
üzenetére
Az, hogy egy SATA3-as SSD SATA2-vel kompatibilis, az nem sebességet jelent pusztán, hanem üzemmódot is. Ha nem így lenne, akkor az összes SATA3-as SSD 300MB/s közelében írna/olvasna SATA2-es porton, márpedig ez nem mindig van így ugyebár. Gyártója válogatja, de általánosságban elmondható, hogy érdemes megnézni az adott gyártó, adott típusának (azonos kapacitású) SATA-2-es változatának a sebességadatait, és abból lehet következtetni, hogy mit várhatsz a SATA3-as modelltől SATA2-ön. De mint írtam, ez nem szentírás, mert lehet eltérés gyártók közt. Pl a Vertex 3-as SATA2 porton annyit megy, mint a vele azonos kapacitású Vertex 2-es, de pl Kingston esetében ezt nem tudom.
Szerencsére a topiklakók által használt SSD-k területén elég színes a paletta, majd a többiek megírják ilyen irányú tapasztalataikat, más gyártók esetén.
-
flash-
veterán
milyen sata 3 as pci-e bővítőt vegyek?
Asus u3s6 ot sehol sem találok

-
flash-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
oké.
a sata 3 ssd-k sata 2 vel nagyon le szoktak lassúlni?
vagy nem lassabbak,mint a sima sata 2 es ssd-k? -
Gfox
csendes tag
SSD vásárlás előtt állok. A két kiszemeltem: SanDisk Ultra 120GB SSD SATA II VS. Kingston ssdNow V100 128GB! Véleményeket, tapasztalatokat várok és remélem nem lesz balhé belőle!

-
-
flash-
veterán
sziasztok
olyan ssd-t keresek ami Sata2 vel eléri a 400MB/s körüli másolás, és 200MB/s körüli írási szekvenciális értéket...
van olyan?egyáltalán mi a leggyorsabb érték amiről tudtok Sata2 alatt?
-
Retroboy88
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm a választ.
bár ha nem fog lassabban menni a vertex2 nél akkor érdemesebb már most egy sata3-at venni, aztán majd jön a sata3as lap. alaplapom amúgy egy (GA-H55M-UD2H) -
válasz
Retroboy88
üzenetére
Nem fog gyorsabban menni a Vertex 3-as, mivel nem tud gyorsabban menni SATA2-ön.
Ha megfelelő a konfig, értem ezalatt, hogy nem bimbiacél Marvell vezérlős, akkor a Vertex 3 pont olyan sebsséget produkál, mint a Vertex 2: [link] -
Retroboy88
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek érdemes venni egy Vertex 3-at ami ugye Sata3-as. az gyorsabban fog menni a Sata 2 támogatottságú alaplapomban mint a Vertex 2? (aztán majd idővel kap egy sata3-as lapot) csak, hogy van-e értelme előre megvenni a vertex 3-at?!
szerintetek? köszi
-
aclandiae
senior tag
válasz
samu74
üzenetére
Végül ezt néztem ki. Nekem a notebookba kell, ahol SATAII-est lehet csatlakoztatni. Tehát nincs értelme a SATAIII-nak, mert úgysem lehet kihasználni. Tartósan SSD-t venni meg felesleges, mert úgyis fél-egy év múlva ez elavult lesz.
90GB tárhely, kb 85-86 lehet a nettó ebből. Kb. 6k-val olcsóbb mint a SATAIII-as megoldás.
Nem is a 96GB-os Kingston, ami a problémás.
Játékok +W7 alá, notebookba keresem, remélem jó választás lesz. -
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Igen, a Samsung 470 az a "leánykori nevén" a PM810-es széria.
A sebessége meg teljesen rendben van. (gyártó által 260/220 van megadva)
-
válasz
exp-uj
üzenetére
A legismertebbek a SandForce-os SSD-k, amik tömörítést használnak.
Kingston-nél jelenleg csak a HyperX sorozat tagjai, illetve az SSDNow sorozatból ez a típus használ SF-t, az általad említett SSD nem. -
Rendben, akkor a típust megvárjuk, anélkül nem lehet érdemben válaszolni.
(Meg persze azt is derítsd ki, hogy AHCI-ben lett-e telepítve és deszka típusát. Ez utóbbi azért lehet fontos, mert az is benne lehet a pakliban, hogy BIOS frissítést is kell alkalmazni)Ez a szép a számtekben (software/hardware), hogy elméletileg minden mindennel kompatibilis, minden kezel mindent, aztán mégsem...

-
-
-
zetecR
addikt
válasz
Retroboy88
üzenetére
A 30-as írás kevésnek tűnik, de a gyári értékeket a 0Fill vagy 1Fill beállításokkal tudod elérni.
Ugyanis akkor tud tömöríteni a SandForce vezérlő, és úgy sokkal impozánsabbak a számok.
-
törölt tag
válasz
atesz0071pro
üzenetére
Hibátlan , nekem is ez van.
-
Retroboy88
csendes tag
válasz
Kroni1
üzenetére
köszi azzal a progival majdnem eléri az értéket

egy olyan kérdésem lenne ha veszek egy Vertex 3-at ami ugye Sata3-as. az gyorsabban fog menni a Sata 2 támogatottságú alaplapomban mint a Vertex 2? (aztán majd idővel kap egy sata3-as lapot) csak, hogy van-e értelme előre megvenni a vertex 3-at?! -
Kroni1
veterán
válasz
Retroboy88
üzenetére
Ebben a tesztben nem lesz olyan értéked mint ami rá van irva az adatlapján.. Nézz egy ATTO-t, abban nagyobb számokat kapsz, ellenben ez közelebb áll a valós alkalmazásokhoz.
-
Retroboy88
csendes tag
hali!
Szerintetek ez reális mérés egy OCZ VERTEX 2-nél?
Win7 64bit, Ahci
N , az SSD beállításokat végig csináltam.
Alaplapom: GA-H55M-UD2Hazon gondolkozom, lehet,hogy az alaplapom miatt nem megy a 280/270-es sebesség?
bár ha az a sebesség nem is menne, de a 30MB/s-t nagyon kevésnek találom.
valakinek van valami ötlete mi lehet a baj?
köszönöm
-
atesz0071pro
tag
Sziasztok, most készülök venni egy ssd-t de nem igazán értek a témához. Ilyet néztem, szerintem meg is felelne nekem, csak véleményt szeretnék, meg esetleg tapasztalatokat ha vkinekvan már. Köszi előre is
http://www.argep.hu/product_1618303.html
Bocsi az ismétlés miatt Lemaradt a link az előzőben.

-
föccer
nagyúr
válasz
atesz0071pro
üzenetére
Aham, ez nagyon frankó. Mondhatni tuti. Bár, most hogy így meggondolom, nem is annyira. Dalán egy picit lehetne jobb, de végül is erre mgfelel.
A link lemaradt.
üdv, föccer
-
atesz0071pro
tag
Sziasztok, most készülök venni egy ssd-t de nem igazán értek a témához. Ilyet néztem, szerintem meg is felelne nekem, csak véleményt szeretnék, meg esetleg tapasztalatokat ha vkinekvan már. Köszi előre is
-
Kroni1
veterán
Na végre megoldódott a gond, az asrock lapom sata3 portjára dugva már megy rendesen a force3, nem kell kikapcsolni az C1E-t, hogy működjön mint a 770-esben és még gyorsabb is lett..

-
Scholes9
nagyúr
Hi. 60 gigás SSD-n mennyi szabad hely az "egészséges" 10giga+ az oké?
-
jookomak
őstag
Nekem elsőre az intel előző szériás 80 gb-osa ugrik be, mint ideális megoldás, illetve a 470-es széria 64 gigás tagja, valamint a kingston v100+ 96gb. Mindegyik sata2-es, áruk tűrhető, megbízhatóak, teljesítményük pedig megfelelő. Sata3-ból crucial c300, crucial m4 64gb, samsung 830 széria (ha lesz a boltokban). Intellel nem tudom mi a helyzet, állítólag a 320-as szériának vannak gondjai, Sandforce vezérlősöknek szintén, bár az új firmware-ek elvileg javították őket.
Ha áfa dolog okés, és picit teszel hozzá, akkor kijön akár egy 128gb-s samsung is.
-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Első SSD-m vásárlásában szeretnék segítséget kérni.
A PH-s leíráson már atrágtam magam: [link]
Mostmár inkább a konkrét típusra, vezérlőtípusra, esetleg beszerezhetőség helyére lennék kíváncsi. Tapasztalataitok alapján.
Célok: energiafelhasználás csökkentése, rendszer gyorsítása melett
Igényeim:
Rendszermeghajtó céljára asztali PC-be.
Minimum 60-64GB vagy egy kicsit nagyobb 80-as ha az adott márkából nem lenne kisebb.
Minimum SATA II (300MB/s közelében).
(Asus P5E3Pro Sata2-es alaplapom még egy darabig nem szándékozom cserélni, de nem zárkózom el a SATA III-as megoldásoktól sem jó árban)
Fejlett vezérlő, Trim melett/helyett
30-35k szánok rá, de Áfa mértékkel ez túl is léphető.Nem lenne rossz ha nagykert is ajánlanátok, netes rendelési lehetőséggel, ahol beszerezhető.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Bodor
veterán
válasz
exp-uj
üzenetére
Ha már új meghajtó, akkor én is az újratelepítésre voksolok. Legalább ki lehet élvezni az ssd sebességét, nem úgy mint egy teleszemetelt régi Windows-on..
Egyszer kell megcsinálni, és utána lehet élvezni. Ha pl. firefox-ot használsz, akkor ott van a mozbackup ingyenes program,ami teljesen lementi a firefoxot, jelszavastul, mindenestül együtt, 3 perc az egész... -
Balage76
senior tag
válasz
exp-uj
üzenetére
Én a B opcióra szavazok. Ha desktop géped van, akkor kb fél óra alatt megvagy mindennel. Értem ez alatt a beépítést, Norton Ghost telepítést, átmásolást, ráadásul a Samsungos csomagban ehhez megtalálsz mindent.
Ha notebook, akkor picit hosszabb idő, az USB sebessége miatt.Cserébe minden ugyan úgy lesz, mint ahogy korábban volt a gépeden, nem kell a beállításokkal programtelepítésekkel szórakozni. A végén pedig mehet fel a segédprogram, azon belül az "OS optimization", két klikk és már az SSD-nek leginkább megfelelően be is állítottad a Windowst.
Ezután persze még mindíg lehet opció az újratelepítés, de szerintem nem lesz hozzá kedved. Merthogy a másik alternatíva ugye így néz ki: lementegeted az adataidat, könyvjelzőket, cookie-k, jelszavak, stb... előkeresed az összes telepítő cd-t, az install min egy óra ha csak a Windows + néhány programról beszélünk + windows update... majd a végén visszamásolod a szükséges adataidat. Ez általában kb egy min 3 órás program...
és akkor még nem is említettem hogy mindent állítgathatsz be újra, ahogy régen megszoktad...A tömörítést szerintem felejtsd el. Egyrészt az átlag user állományai nem tömöríthetők (fényképek, zenék esetleg 1-2 divx, amit még ésszerűen tárolnál is az SSD-n, a használt programok, windows sem igazán egyébként, persze ha Te egész nap word/excel doksikat gyártasz...). Innentől kezdve tök fölösleges, mert csak egy plusz dolog amivel az oprendszernek törődnie kell.
-
jookomak
őstag
-
exp-uj
csendes tag
Hi Fórum!
SSD-t fogok venni. A gépemben most egy sima sata hdd van, win7 x64-el. Mi a célszerűbb az ssd-k működési sajátosságait tekintve?
a) Az egész rendszert újrahúzom
b) Disk clonerrel átmásolom drive to drive opcióval a sima hhd-ről az ssd-re?És egy teoretikus kérdés (egyelőre): az NTFS szolgáltatásai közé tartozik az real time file compression-vagyis minden file-t eleve tömörítve tárol, így futtat.
Ennek van bármi jelentősége az ssd, annak élettartama szempontjából? Elvileg egy tömörített file nyitáskor kitömörítődik, majd záráskor be, csak kérdés, a hdd-re történik a ki/becsomagolás (SSD élettartam!) vagy a ram-ba?Köszönöm
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A típus még nem érkezett meg, de TRIM csekkolva, működik, Win7 particionálta, offset rendben van, legalábbis kerek értéket ad vissza 4k-val osztva.
-
boogie84
veterán
Urak! Egyik ismerősöm szeretne venni SSD-t. Pontosabban ő azt mondta h két olcsóbb Kingstont szeretne egy 80, 120-as helyett. Két 40es Kingstont nézett ki (pepill nemtom milyet). Kérdés h van értelme két SSD-nek még ha olcsóbb is, vagy érdemes egyben egy nagyobbat megvenni?
Én azt javasoltam neki h inkább rendszernek + photoshopnak egy nagyobbat, de ő azt mondja inkább most vesz egy 40eset rendszernek + picivel később még egy 40est a ps-nek.
Mit gondoltok okos dolog ez? Nem lenne jobb egy nagyobbat és akkor azon van minden amit a win és a ps is használ? Előre is köszi!
-
jookomak
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
Számottevően olcsóbbak már nem lesznek szerintem, ugyanis mindig jön az újabb generáció, a régit pedig általában kifuttatják. 60gb ~30k, 120 45k. (ezért jó a 96-os 30k-ért) Max egy ötöst süllyednek az árak.
Hibernációt úgy tudom nem lehet átrakni, csak ki-be kapcsolni.
-
noorbertt
őstag
válasz
jookomak
üzenetére
Köszönöm!
Amúgy olcsóbbak nem most lesznek az ssd-k jól sejtem?
Sajnos a gépemben egy kb 4éve vincseszter ketyeg amitől kissé félek az adataim miatt, bár van külsős mentésem..kieg: Azt olvastam és ott csak a hibernálás letiltásáról van szó , nem? A laptopba vettem egy ultrabay-t és az abban lévő hdd-re menteném a hibernációt.
-
jookomak
őstag
Két legutóbbi hsz-nek: Igen, megéri. Megváltás a sebessége egy hdd után. Jó sebességű ssd, jó áron. A 60-asok szoktak ennyik lenni, ez meg másfélszer akkora, kényelmesen el lehet férni rajta játékokkal együtt.
noorbertt: Inkább iponon venném, az a 2k már nem sokat számít, de legalább tuti a garid, a másik eladót nem akarom bántani, de én még nem hallottam róla.
Hibernálás, beállítás pedig az első hsz-ben levő logout cikkben található. -
noorbertt
őstag
Hali,
Én egy ilyen ssd-n gondolkozom, de én innen (Nem reklámnak szántam!)
Szerintetek az apróról érdemes lenne venni ssd? Nagykeres garancia lapot adna az ember, bár nem tudom hogy azt én mint kisember tudom e érvényesíteni?Kingston 2.5" SSD SATA 96GB ssdnow v100+ 28eFt 230/180 Megérné az árát? Illetve ez a fajta ssd jó választás?
A hibernálás-t érdemes lenne ssd-n kikapcsolni?
Esetleg azt belehet állítani h a hdd-re mentse a hibernálást?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hétvégén telepítek egyet megint a vinyóra, csak kiváncsiságból,majd privátban megírom az eredményt.l

N , az SSD beállításokat végig csináltam.