Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
Aktív témák
-
Van sok különbség az OCZ Vertex3 ésa Crucial M4 között?
-
SVLaller
senior tag
válasz
Attila2003
üzenetére
én vertex 3-ra felraktam a 2.13-at eddig nincs gond vele.
-
Attila2003
tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Sajna nincs újabb bios az alaplapnak, de az Agility-nek van újabb firmwar, csak a 2,13-as nem tudom hogy milyen megbízható, esetleg valakinek valamilyen tapasztalat? A kártya drivere is a legújabb, de lehet e olyan hogy nincs elég feszültség a PCI-E sínben és azért nem indul el egyből a vezérlő?
-
kerekfej
őstag
válasz
Attila2003
üzenetére
Frissítsed az SSD-n firmware-t és az alaplap bios-át is (ha van frissítés), utána állíts alapra mindent és a legfrissebb driver-rel próbáld meg!
-
Attila2003
tag
Hali. Van 2 Nvidia chipsetes alaplapom, (Asus P5n32 e sli Plus, Asus Striker 2 Formula), amelyekhez vettem egy-egy OCZ Agilty 3 SSD-t. Namármost, mivel az nvidia chipset az SSD-hez szar, vettem mindkét géphez egy-egy Asrock Sata 3 card-ot, főleg a Trim miatt, de sebesség növekedést is tapasztaltam, főleg a 4k és 4kQD32 tesztekben. De a boot idő is jobb. Na akkor a probléma. A P5ne alaplapon, átettem a sata 3 portra az SSD-t, automatikusan felismerte, tökéletesen indul, semmi probléma. A Strikeren viszont, felismer mindent, de az indítás megakad a a Marvell vezérlő inicializálásánál, de restart után tökéletesen működik. Ha 10-szer restartolom 10-szer elindul, és nem akad, gyors, és minden ok. Telepitőlemezes inditájavítás megvolt, bootfix is, de semmi, minden ok de csak restart után. A két vezérlőt is megcseréltem, ugyanaz, az SSD-t ha visszateszem a Sata 2 portra az alaplapon, simán elindul. Mit kellene állítanom hogy csak úgy elinduljon? Kösz a válaszokat előre is.
-
Sziasztok!
Láttam youtubeon, hogy kerüljük az olcsó SSDket mert idővel lelassul meg ilyenek. Milyet érdemes rendszer alá venni? Vegyen rögtön 2-t az ember belőle, hogy RAID-0 teljesítményboostot nyerjen ki belőle, vagy az annyira nem gyorsítja meg, irreálisan drága? Amivel szemezgetek az egy OCZ Agi3 60 GB, természetesen SATA3 és TRIM supportal. Kolléga lentebb írja, hogy nincs megelégedve a teljesítményével. Intel SSDk jobbak mint az OCZk? Az alaplapi SATA3 controllerem intel, érdemes hozzá intel SSD-t venni, a legjobb teljesítmény érdekében? Előre is pköszi a gondolatokat/válaszokat.
Üdv,
Vik -
kerekfej
őstag
-
tamas87
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy lehet-e egy SSD és egy HDD RAID-be kötni. Igazából fogalmam sincs, hogy mi ez, csak annyitszűrtem le, hogy két merevlemeznek kell lennie a gépben. Van ennek valami előnye, hátránya, illetve, hogy kell elvégezni? Gondolom jobb ha RAID-ben vannak, mint külön-külön, vagy csak úgy lehet. Na nem bonyolódom bele, mert nem értek hozzá (ezért is kérek egy kis segítséget)
Köszönöm
-
kerekfej
őstag
Samsung 830 64GB
Samsung 830 128GB
Samsung 830 256GB
Samsung 830 512GBEzek kiskereskedelmi bruttó árak az árgépről.
-
windlord
őstag
Az aláírásomban szereplő pc -be szeretnék vásárolni ssd -t, de egyenlőre csak az érdelődés szintjén állok.
Rendszergyorsításra és tán egy aktuális játék futtatására használnám.Tudnátok ajánlani valamit?
-
kerekfej
őstag
OCZ Onyx 32GB 14053Ft (439,15)
OCZ Vertex Plus 60GB 18753Ft (312,55)
OCZ Agility 3 60GB 23143Ft (385,71)
Samsung 470 64GB 24237Ft (378,70)
Crucial M4 64GB 26761Ft (418,14)
Kingston SSDNow V+ 100 96GB 29680Ft (309,16)
Samsung 830 64GB 31585Ft (493,51)
Corsair Force F90 90GB 34820Ft (386,88)
OCZ Vertex Plus 120GB 37029Ft (308,57)
OCZ Onyx 128GB 38428Ft (300,21)
Corsair Force 115GB 39585Ft (344,21)
G.Skill Phoenix EVO 115GB 40626Ft (353,26)
OCZ Agility 3 120GB 40741Ft (339,50)
Corsair Force 3 120GB 42423Ft (353,52)
Kingston SSDNow V+ 100 128GB 43795Ft (342,14)
Samsung 470 128GB 45700Ft (357,03)
Crucial M4 128GB 47631Ft (372,11)
Intel X25-V 120GB 52157Ft (434,64)
Samsung 830 128GB 53600Ft (418,75)
Intel 510 120GB 68810Ft (537,57)
Intel X25-M G3 Postville 160GB 71100Ft (444,37)
OCZ Vertex 2 240GB 76750Ft (319,79)
Samsung 470 256GB 88706Ft (346,50)
Crucial M4 256GB 94292Ft (368,32)
Samsung 830 256GB 98500Ft (384,76)Zárójelben az van, hogy 1GB hány forintba kerül valójában (1GB/?Ft)
-
tamas87
csendes tag
A kettő közül mindenképpen intel, bár van aki szidja a 320-as szériát, volt is vele gond, de javította a gyártó firmware-rel, de nekem nincs konkrét véleményem róla, azon kívül, hogy drágább kategória, persze megbízhatóbb is. Fontos a garancia, de akkor ha akarod használni kb, 5 évig, de addig az ssd technológia már messze meghaladja a mostanit. A többi gyártó általában 3 év garit vállal. Úgy hallottam, hogy élettartam miatt még nem vittek vissza ssd-t
, meghibásodás miatt igen, de az más (főleg vezérlők miatt, BSOD, stb.) Az Adatát nem veszik annyira és kevesebb a vélemény is róla, de a tesztekben, pl. IPON, ajánlják, de én nem az Intelt választanám, ha a kettő közül akarsz választani. Mostanában a Samsungot ajánlják és a Crucialt, mint a legmegbízhatóbb SSDket. Samsung meg nem kezdő merevlemez gyártó és egyelőre jók a kilátások az SSD-i előtt.Te választasz én csak próbálok segíteni, de a többiek is segíteni fognak.

Ők okosabbak.
-
Ari18
őstag
-
tamas87
csendes tag
Szia!
Sokan ajánlják a Samsung 470-est, neked akkor elég a 64 gb-t, vagy a Crucial M4 64 gb-t.
A Samsung sajnos csak a sata2-t támogatja, de nagyon megbízható, a Crucial M4 már a sata3-t is. Vagy Kingstont is választhatsz ebben az árban bőven.
Bármelyiket választod szerintem nem jársz rosszul.
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
20-25e Ft-ig melyik ssd a legjobb vétel? Nem kell, hogy nagyon gyorsan írjon/olvasson. Igazából, csak a rendszer lesz majd rajta. 32-40GB bőven elég nekem.
üdv
-
zozobp
csendes tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Ja elfelejtettem írni, de már frissítettem Firmware-t is az SSD-n.
Már az alaplapi bios frissítésen gondolkozom, de ha azt mondjátok normális akkor elfogadom hogy ez ilyen, csak kicsit többet vártam. Szerintem egy Velociraptor is megközelíti ezeket az értékeket nem? Egyébként a youtube-os utmutató megcsinálása után a windows boot 20mp-ről 8-ra csökkent
A leállás pedig 14-ről 6-ra 
-
jozsi252
veterán
válasz
zozobp
üzenetére
Végülis igen, normális. ennyit tud. De tehetsz pár dolgot pl frissíted az fw-t a legfrissebre.
Illetve tesztnél 1000mb-ra rakd a méretet, bár nemhinném hogy sokat változtatna az adatokon, ennek így ennyi a max default beállításon. 0x00 val tesztelsz akkor közel dupla ekkora eredmények fognak kijönni.
-
zozobp
csendes tag
Vettem egy OCZ Agility 3 SSD-t. Optimalizáltam a Windows 7-est a youtube-os utmutatók alapján.
(http://www.youtube.com/watch?v=J9_PnFxfrjE&feature=related).
Beállítottam AHCI-re a sata vezérlőmet a bios-ban lecsekkoltam a sata 3-as támogatást és be van kapcsolva. és be van kapcsolva a Sata3-as támogatás, de mégis ilyen adatokat mérek Crystal Disk Mark-al. Ez normális eredmény egy Agility3-al és egy sata 3-as alaplappal?
-
Neu77
csendes tag
A Corsair force lemezekhez kiadtak egy 1.3.2 verziójú firmware-t.
Próbálta már esetleg valaki? -
iff
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Akkor inkább nem nézem ezekkel a progikkal többet. Problémám nem volt eddig az ssd-vel.Annyit vettem észre,hogy friss telepítéskor az indításkor nagyon gyorsan bejött a win7.Most, mintha pár mp-re "megállna" az ssd bootoláskor, de ezt a win7-nek tudom be, mert valamikor visszaáll és "dolgozik" végig az SSD.
-
djyuri
őstag
Üdv
probléma megoldva....a firmware döglött meg az ssd-n.
De firmware frissítéssel sikerült megoldani.Köszönöm mindenkinek a segítségét

egy kérdés....még mindig nem találtam rá módot,hogy a trim a hdd sentinel szerint is engedélyezve legyen. De mérni ezt egyáltalán mivel tudom?
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Ez miért lehet,hogy a HD Sentinel 98%-ot az SSD Life 95%
, CristalDiskInfo meg 100%-ot mutat?Kábelt cseréltem és akkor a HDS-nél 100%-ra visszament,de most újra 98%-os.Ami aggaszt az a 95%. Honnan lehet megtudni,hogy ha elhasználódott az SSD, de egy 2 hónapos elhasználódna az elég durva lenne.Ráadásul nincs is agyon nyüstölve.Mikor lehet reklamálni esetleg egy cserére?
-
cszn
őstag
Vótmá? Intel 710 anandtech review.
Még nem olvastam, de azt látom, hogy ugyanaz a controller mint a 320-ban. -
djyuri
őstag
Sziasztok.
Melyik a legmegbízhatóbb program,ami megmondja,hogy megy-e a trim vagy sem? a querry parancs 0-t hoz ki,tehát engedélyezve van. De közben sorozatosak a kékhalálok és a hdd sentinel szerint a trim nincs engedélyezve,de támogatva van.
-
Jack@l
veterán
válasz
S.Feri
üzenetére
Nem attól lesz jó, vagy irtó rossz egy ssd, hogy sata3-as é. 4k random read és write-ot nézd, általában azt fogod használni rendszerlemeznél, játékoknál. Átlagfelhasználásnál nem fogod észrevenni érzésre a különbséget csak minimálisan( benchmarkokban jön ki csak, vagy nagy filmek és iso-k másolásánál, de az se igazán, mert a source se tud annyival olvasni).
-
S.Feri
őstag
Lenne egy kérdésem.
Van e egy átlagfelhasználónál nagy jelentősége, hogy milyen ssd-t használ, sata2 vagy sata3-ra gondolok. Most lenne egy lehetőségem, jó áron 256gb-os sata2-es ssd-hez jutni, de amiatt vacilálok, hogy már rég tombol a sata3 láz.Köszi a válaszokat előre is.
-
Jack@l
veterán
válasz
SVLaller
üzenetére
az a 16000 iops szerintem csak irásnál van, olvasásnál sokkal többnek kell lennie ilyen eredményeknél. Kb vertex 3 szintű amit teszteltek, nekem szimpi a nem sandforce chip miatt. Majd ha kijön úgyis elválik mennyire/mire háklis. Az árát viszont lenyomhatnák 45e alá, hogy tényleg legyen nyomós ok azt választani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dexter-2000
üzenetére
Kingston, Samsung vagy Intel. A többit majd mondják a többiek

-
Dexter-2000
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
ssd t szeretnék venni
jó lenne ha 120-128 Gb os lenne és 500-550 Mb/s körüli(vagy több) lenne az írási/olvasási sebessége
márkáknál a kingston, ocz, corsair, adata -at néztem, de azt nem tudom hogy márkából melyiket érdemes venni illetve hogy melyik a felsőbb kategóriás. ezért fordutam hozzátok tanácsért. -
Neu77
csendes tag
-
SVLaller
senior tag
nézegettem a samsung 830 tesztet, és nem jön le nekem miért lesz olyan nagyon jó vétel. 1,5 millió óra MTBF, 16000 IOPS, 520/400 MB/s olvsás/írás. Ezt minden mostani SSD tudja sőt túlteljesíti. akkor miért?
-
atom18
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
köszi megnéztem én azt vettem észre h.MZ-5PA064/EU ennél alig van leírás az MZ-5PA064B/EU-nál már sokkal részletesebb és a C-nél + még ez van írva Upgrade Kit
3,5" mounting bracket, screws, SATA kábel, SATA power kábel.
Hát nem tudom melyiket válasszam a 3közül inkább csak oprendszernek?
-
kerekfej
őstag
-
atom18
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
ehhez ez van írva
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064/EU)
PC csatlakozók: S-ATA II (300 MB/s)a másik kettőhöz:
PC csatlakozók: S-ATA III (600 MB/s)
Samsung SSD 470 64GB (MZ5PA064B)
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064C/EU)
de közben ha rámegyek a részletekre az van h. SATA II
pl.: [Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064/EU)] és pl.: [
Samsung SSD 470 64GB (MZ5PA064B)] itt az a lényeg h.ha pl. bármelyiket is venném hozzátudom kötni a SATAII-es alaplapomhoz? -
atom18
senior tag
mi a különbség ezek között:
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064/EU)
Samsung SSD 470 64GB (MZ5PA064B)
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064C/EU)
??? -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok. Az alábbi 2 termék között vacillálok:
OCZ Vertex 3 120GB Max IOPS
Corsair Force GT 120 GBAhogy olvastam, lehet hogy az OCZ nem valami megbízható, de azért valamivel gyorsabb mint a Corsair, azonban a Corsair meg megbízhatóbb. Nekem fontos hogy a megbízható legyen. Hosszútávra tervezném venni.
Előre is köszönöm a tippeket!

-
Neu77
csendes tag
válasz
SVLaller
üzenetére
A marwellt nem tudom, hogy kell letiltani, de nincs használatban. A hot-swape alapból disabled.. Ha van egyéb ötleted megköszönöm és kipróbálom csak az eredményt nehéz tesztelni mivel 4-5-6 naponta jön a hiba. Azért nem tudom, hogy mitöl jön elö, mert nem csinálok a géppel semmit olyankor. Be van kapcsolva 24/7
-
mipityu
tag
válasz
föccer
üzenetére
Köszi, így már tényleg értem :-)
A meghajtó, mint előzőleg írtam 9 napos. Ezalatt így alakult a raw read error rate:
Én ebből arra következtetek, hogy az ssd igen instabil.
De eddig nem volt semmilyen észlelhető hiba.Csak a rendszer és programok vannak rajta. Adataimat a hitachin tárolom és naponta mentés készül róluk. Ebben a percben beállítottam, most már naponta feltölti a mentést a dropboxra is.
-
föccer
nagyúr
válasz
mipityu
üzenetére
Ez nem így működik. Az olvasási hiba inkább csak egy jajkiáltás a meghajtó részéről. Ebből még nem lehet megmondani, hogy mikor fogja beadni a kulcsot. Lehet, hogy évekig elfut még további hiba nélkül, de az is lehet, hogy drasztikusan romlani fog a közeljövőben az állapota. Minden esetre érdemes a meghajtóról a fontos adatokat lementeni, és rendszeresen ellenőrizni a smart bejegyzéseket. Ha sűrűsödik a hiba, akkor érdemes kivenni a rendszerből, mert csak a galibát okozzhatja. És ismételten: adatmentés

üdv, föccer
-
mipityu
tag
Sziasztok!
Szeptember 23.-án vettem egy 60 GB-os Corsair Force 3 SSD-t.
Nem sok idő telt el azóta, de azért leírnám a tapasztalataimat vele.Amikor rendszerbe integráltam az ssd-t, valószínűleg kábel hiba miatt szétesett a raid.
Maradt az 1 TB-os hitachi és 1 db 500 MB-os wd.
Telepítettem a windows 7-et. Hiba nélkül települt. Beállítottam a Gaabaa által leírtakat.
Azóta belaktam, minden szokásos programom feltelepítettem.
Érdekesség: nem emlékszem pontosan (sajnos nem jegyeztem meg) az előző telepítés méretére, de most a TC azt írja ki hogy az 58 510 332 k-ból 40 312 144 k szabad. Ez szerintem kisebb helyfoglalás a tömörítés miatt, mint tömörítés nélkül lenne.
Most megnéztem, a tc szerint az elfoglalt méret 19 888 965 k, úgy éreztem jobban tömörített, de ezek szerint nem.Ami a lényeges: eddig hiba nélkül működik a rendszer.
Közben másik sata kábellel visszaállítottam a raid-et is, nincs hiba.
A hd sentinelben egyetlen hibaüzenet van:
2011.09.26. 22:15:34,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Raw Read Error Rate, de a hiba nem következett be, valószínűleg, mert kikapcsoltam a gépet (nem a hibaüzenet miatt, azt csak napokkal később vettem észre).
CD Info szerint: bekapcsolások száma: 42x, munkaidő: 61 óra.Alaplapom Gigabyte P55A-UD3 a sokat szidott marvel sata3 vezérlővel.
Ezen a vezérlőn csak az ssd van, a laphoz adott sata3-as kábellel.
Processzor: Intel Core I5-650, 4000 MHz-re húzva.
Memória 2x2 GB Kingston
Operációs rendszer: MS Windows 7 64 bites
Van a rendszerben a sata2-es intel vezérlőre kötve még egy 1 TB hitachi és 2 db 500 MB wd raid0-ban.Az alsó kép tanulsága szerint a sebesség elmarad a gyári értékektől, de szerintem nem rossz, én gyorsnak érzem.
Remélem segítettem és nem zavartalak Benneteket ezzel a hosszú hozzászólással.
-
Neu77
csendes tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Nem azt mondom, hogy szentírás amit megadnak, de ha meg van adva támogatott típus, akkor célszerü azt választani.
Nálam több dolog is hibádzik. Először is a marvell vezérlővel nem megy a sanforce-os ssd csak gyakori kék halállal együtt. Átraktam az inteles csatlakozóra, ahol pár naponta eltünik a maghajtó a rendszerböl és csak a gép áramtalanítása után jelenik meg a biosban.
Ha van kedved visszaolvasni, akkor megtalálod amikkel próbálkoztam, de nem használt semmi. Még arra sem jöttem rá, hogy miért történik, mert nincs hibajelentés. Egyébként minden alkatrész új. A driver, bios és firware a legutolsó verziószámú és eredetiek a szoftverek. Úgy gondolom, hogy amit lehetett kipróbáltam, de nem oldódott meg a gond, így feladtam a kísérletezést.
Egyébként a rendszer villámgyors és stabil. Illetve stabil, amikor jelen van a meghajtó a rendszerben
-
SVLaller
senior tag
-
Bébá
tag
Csak érdekesség képpen gondoltam megosztom veletek.A sokat szidott OCZ Vertex 2-öm van.Tegnap este kísérletezgettem driverek telepítésével, és egyéb beállításokkal. Ma reggel gondoltam megnézem hogy, és mennyit lehetne húzni a procin ill. a ramokon.Eközben csak kíváncsiságból lefuttattam egy tesztet az AIDA-val,meglepődtem mert Random olvasásban több 300 MB/s volt a sebesség.Érdekes anomália.

-
Neu77
csendes tag
Ha valaki nem tudja eldönteni milyen ssd-t vegyen, akkor elöször nézze meg, hogy milyen meghajtókat támogat az alaplapja, így kevesebb meglepetés érheti.
Nekem pl Asus P8P67 alaplapom van és a Sata 6G csatolóhoz egyedül a Crucial CTFDDAC1287MAF-1G1 támogatott (Qualified Vendor List -> Device QVL).
Pechemre Corsair ssd-t vettem és nem megy zökkenőmentesen a használata, de sajnos csak utólag néztem meg a leírást
-
tamas87
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen abba lesz. És én is a 470-se gondolkodok egy ideje, de előbb körbe érdeklődök és olvasgatok. Úgy gondolom, hogy eldőlt, hogy milyen SSD megy bele. Meggyőztél te is és a többi fórumos tag is. De nem kell nem az általad linket módon megy bele, mert ez a széria 2 merevlemezes kivitellel lett kiadva. Már megrendeltem, hozzá a cuccokat és jövő héten megérkezik. Tervem szerint 128 gb SSD (Samsung 470 128gb + marad a 320gb HDD). Azért akarok nagyobb SSD-t mert két op.rendszer megy rá (WIN7 + Linux (Arch vagy Ubuntu). Most Archlinux van és szeretem, de sajnos nem lehet teljesen nélkülözni a Windowst.
Csak azért írtam, hogy 830-as mert nem most veszem meg bele az SSD-t, hanem kicsit később (most nem telik rá) és ha akkorra kijön az új samsung 830 és nem lesz nagy árkülönbség akkor inkább azt választom. Mert ha Kb 55 E Ft. lesz, akkor adok érte kicsivel többet, és utána már nem költök a masinára.
De teljesen igazad van és egyetértek veled. A fentebb leírtak az én elgondolásomat tartalmazzák jelen pillanatban, de ez változhat.
-
Logicman86
tag
OCZ vertex 3 60gb mennyire lenne jó vásár? (rendszer+progik+talán egy aktuális játék lenne rajta)
60GB Max Performance
Max Read: up to 535MB/s
Max Write: up to 480MB/s
Random Write 4KB: 60,000 IOPS
Maximum 4K Random Write: 80,000 IOPS -
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Alszom rá egyet és meglátom mi lesz.
, meghibásodás miatt igen, de az más (főleg vezérlők miatt, BSOD, stb.) Az Adatát nem veszik annyira és kevesebb a vélemény is róla, de a tesztekben, pl. 
, CristalDiskInfo meg 100%-ot mutat?Kábelt cseréltem és akkor a HDS-nél 100%-ra visszament,de most újra 98%-os.Ami aggaszt az a 95%. Honnan lehet megtudni,hogy ha elhasználódott az SSD, de egy 2 hónapos elhasználódna az elég durva lenne.Ráadásul nincs is agyon nyüstölve.Mikor lehet reklamálni esetleg egy cserére?

nem is ajánlom...egyébként az eddigi SSD-imet, pont a sok írás miatt, áron alul adtam el mindig, de mivel pénzbe nem kerültek, így nem bánom.