Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
Beszédes ám hogy csak itt [link] hány féle Intel van listában.
-
tajati
aktív tag
Helló!
Kéne egy kis segitség....
Mi most a piacon a leggyorsabb ssd ami 30-40k körül mozog. Jó lenne ha ~120gb de beérem a ~60gb is.
Köszi előre is a segitséget
-
Kissjeno
tag
Sziasztok !
Kérdezném , hogy a sandforce 2xxx vezérlők kiküszöbölték-e már a 1xxx hibáját miszerint , hogy a használat közben az írási sebességek drasztikusan lecsökkentek, csak valami secure erase programmal tudtad az eredeti állapotot visszaállítani .
Köszönöma válaszokat !
-
-
Dragon27
senior tag
CORSAIR Force 3 Series 90GB vagy CORSAIR Force GT Series 60GB
Most már biztos hogy a 2közt választok ...
-
Csaby25
őstag
Szia!
Crucial m4 64 GB
Sequential Read 415 MB/s
Sequential Write 95 MB/s
Power Consumption (Active) .150 W
Power Consumption (Idle) .065 WKingston SSDNow V+100 96 GB
Sequential Read 230 MB/s
Sequential Write 180 MB/s
Power Consumption (Active) 3.6 W
Power Consumption (Idle) 0.05 Wvagy
Adata S511 Series 120 GB
Sequential Read 550 MB/s
Sequential Write 510 MB/s
Power Consumption (Active) 3.62 W
Power Consumption (Idle) .66 W -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez a link félrecsúszott

-
válasz
radi8tor
üzenetére
[link]
Ebben az a még bosszantóbb, hogy akiknek amúgy semmi bajuk nem volt a 320-ssal előtte, azok is felpakolták a "javított" firmware-t (megelőzendő az áramkimaradás okozta gondot) és ezzel okoztak maguknak gondot... (Volt akinek a gyári Intel ToolBox futtatásnál ment gallyra)
A linkben olvasható "tapasztalat" az nem csak az Intel fórumáról származik, ezt gyakorlatban is meg tudom erősíteni Neked, ugyanis több 320-ast hoztak hozzám ilyen gonddal sajnos és amíg ténylegesen nem jön ki a hibátlan firmware, addig még biztosan hoznak is... -
amok
csendes tag
Nekem lett 8MB-os az intel 320-as.
2011.05.20-án vettem
2011.08.18-án firmware update //lehet nem kellett volna
2011.09.04-én lett 8MB (áramszünet nélkül)Secure Erase után azóta is használom (a jót könnyű megszokni, sokszor kell mentenem munka közben és ott az az 1-2mp sokat számít, hogy nem is látom a saving feliratot).
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Lehet,de már vagy 10x leírtam hogy ez a probléma másnál is fenn áll úgy,hogy az lényegesen erősebb konfig.És szinte minden játéknál tapasztalom ezt a bugot...

Kicsit bosszant a dolog mert ha csak nálam lenne gond simán ráfognám a konfigra vagy a tuningra,de sajna más is tapasztalja ezt.[link] Még itt is tárgyaltuk.
A processzor használat pár százalék,párszor a wint is újraraktam miatta,drivereket is próbáltam csereberélni,meg még a biost is...Semmi nem változik. -
-
pschio
őstag
válasz
Bitlisz
üzenetére
felejtsd el. nem kell átpakolni semmit. az ssd azért van hogy használd. nem hímes tojás az.
2x2 giga mellett is kikapcsolt lapozófájlal használom. azért nem árt a 8 giga. 2x8-at valószínűleg nem támogatja a lapod és egyébként is nagyon drágák a 8 gigás modulok.
2x4-re nem árt beruháznod. nekem is tervben van.
olvasd el az 1-es hozzászólást. moonman kiválóan leírja azt a néhány lépést amit érdemes megtenni. annál többet felesleges.
-
pschio
őstag
nekem 320-as van. egy 120 gigás. nekem semmi problémám vele. nem találkoztam a problémával. az itteni fórumozók közül tán asszem 2-en is. én ettől függetlenül egy nagyon jó meghajtónak tartom. piszok gyors. semmi problémám nem volt vele még. pedig nem kímélem. fontos adatokat azért nem tárolok rajta.
van egy 64 gigás samsungom is. igaz nem rég vettem, de az is egy szuper kis meghajtó. samsungról még senkit nem láttam itt panaszkodni.
szvsz nem jársz rosszul az intellel. ha elriaszt a firmware probléma, akkor samsunggal sem jársz rosszul. plussz a 320-as szériára 5 év gari van!
-
Horvi
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen SSD-t ajánlotok rendszerlemeznek lenne meg néhány játék lenne rajta. Elsőre az Intel 320-as sorozatú ssdt néztem ki egy 80 gigás modellt. Olvastam ugyan hogy van vele firmwares gond ezzel kapcsolatban lenne egy másik kérdésem hogy akinek ilyen meghajtója van találkozott-e már vele? Ha nem ajánljátok az Intelt akkor tudok javasolni helyette valami gyors megbízható darabot?
Köszi -
radipeter
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne akérdésem, hogy érdmes e SATA3as SSD-t vennem vagy elég az olcsóbb nagyobb kapacitású SATA2-es?
Rendszer tárolásra használnám. Egyébként a gépet videó vágásra/effektezésre használom. A teljes adobe stuffot futtatom. Nem tudom van-e esetleg tapasztalata After efects CS5-el+SSd-vel. Ha leírná a tapasztalatait örülnék.
Előre is köszi.
üdv, Peti -
Istyu74
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Boot sorrend természetesen be van állítva,és a telepítés is ACHI módban lett be állítva,próbáltam már úgy is hogy csak a DVD író és az SSD volt a gépben ugyanez az üzenet fogadott,a partició törlését még nem próbáltam,az lesz akkor a következő lépés.
-
válasz
Istyu74
üzenetére
BIOS-ban először győződj meg, hogy a SATA üzemmód valóban AHCI-re van-e állítva, mert akkor simán jöhet ez a jelenség, hisz IDE módban indítottad a telepítést, de közben meg beadagoltál egy AHCI drivert, de BIOS-ban akkor is IDE módra van állítva.
Az alábbiakat csak akkor, ha a fentebb írtak nem segítenek:
Amikor eljutsz a partíció kiválasztásáig, akkor partíciólista alatt válaszd a Meghajtó (további beállítások) lehetőséget, így megjelenik a partíció törlése/létrehozása/formázása parancs is. Értelem szerűen töröld le az SSD-ről a meglévő partíció(ka)t, hozz létre újat (ekkor majd jön az ablak, hogy létrehozza a 100 megás rejtett részt) és formázd meg a C-t...
Nem kell beadagolni ez esetben AHCI drivert, ha esetleg valamiért kellene, azt utólag, a W7 telepítését követően is megteheted.UI: Ha a gépben van még másik hdd is, amin korábban volt vagy esetleg még van is W7, akkor arról a telepítés idejére húzd le az adatkábelt (kikapcsolt gép mellett), ellenkező esetben, ki fogja helyezni az indítófájlokat a HDD-re. Ez addig nem is lesz gond, amíg a HDD nem lesz leformázva, avagy kiszedve a gépből, mert pl eladod, onnatól ugyanis nem fog elindulni a W7 az SSD-ről, lehet indítani telepítőlemezről egy javítást...
-
Istyu74
aktív tag
Üdv,
Adott egy OCZ Agility 3, egy ASRock M3A770DE Alaplap, biosban ACHI engedélyezve,
mikor telepíteném a windowst (Win7/64) és az ssd-t választom, akkor azt a választ kapom hogy erre a meghajtóra nem telepíthető a windows. Viszont ha betallózom az AMD ACHI driverét akkor már lehet rá telepíteni a wint,de mikor a telepítő ujra indítja a gépet már azt az üzenetet kapom hogy BootMGR is missing,és nem folytatódik a telepítés,Valakinek valami ötlet,mit kellene be állítanom és hol ???
-
Gondwana
addikt
válasz
Sea Edge
üzenetére
Ha újraír egy blockot a vezérlő, akkor nem írja vissza bele a már törölt lapokat.
... abban az esetben, ha tudja a vezérlő, hogy mit nem kell visszaírni, de ahol nincs TRIM, a vezérlő meg nem látja az EXT3-at, ott a törölt file adatait is visszaírja az új helyre.SSD Toolbox csak G2 és G3-nál működik, Windows alatt. Ezen a gépen az nem lesz. (Az X25E külömben is G1 - nem a 2PetaByte írásmennyiségtől féltem, hanem az ilyen töröletlen blokkok 25-30%-ot lassítanak a drive működésén.
-
Gondwana
addikt
válasz
Sea Edge
üzenetére
... ööö de, szerintem tudom: egy blokk módosításához az egész lap kiolvasódik (aminek egy része pl. érvénytelen adat, azaz már törölt filehoz tartozik, de eszem ágában sincs adatmentő programmal visszahozni), a blokk módosul, az egész lap a flashből törlődik, majd az adatok (az érvénytelenekkel együtt) visszaíródnak. Ez, ugye, a hivatalos folyamat. Nomost engem az érdekel, hogy a törölt flash-cellát kiolvasva 1 vagy 0 a bitek értéke?
(Ha időnként ilyennel feltöltöm a partíció üres részét, a flashból törlés és a visszaírás ezekre az adatrészekre semmilyen hatással nem lesz - remélem, így egy picit érthetőbb, hogy mi érdekel és mire akarom használni. Az előbb félreérthető voltam: a passzívan csücsülő adatok körbe-körbe tologatása is write-amplification, de engem az érvénytelen adatok tologatásának csökkentése érdekel csak. Ha minden bootkor nem is, de pl. kéthetente lefut egy df által felparaméterezett dd, ami feltölt egy file-t FF-el vagy 00-val, majd ezt a file-t törlöm, máris van valamilyen félTRIMmegoldásom)
-
Sonja
nagyúr
-
MrCsiT
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Elsőre vettem 96GB-s Kingston SSD -t, ami egy 300GB-s Velociraptor -t váltott nálam, tehát a HDD-k egyik legjobbja volt előtte.
Az egész rendszer sokkal gördülékenyebb lett, örültem nagyon.
A 96GB ( -20%, hogy az SSD karbantartó funkciója is menjen) esetén kb. 70GB volt, amit használhattam. Az volt a tervem, hogy a Velocit meghagyom 2. vinyónak, és arra telepítek majd nagy játékokat, de kipróbáltam, hogy külső, usb 2.0-s vinyóra tettem fel játékot, és már az indítása sem volt lassabb, mint anno a Velociról, és betöltődés után már ugyanolyan gyors volt a betöltött játék, mint régen.
Ekkor rájöttem, hogy nem kell gyors vinyó 2. meghajtónak az SSD mellé , már ha főleg játszol és netezel a gépen. (konvertálásoknál számíthat a 2. vinyó sebessége.)Ezek után váltottam Micron C400 64GB-s SSD-re, és sata3-on gyorsabbnak érzem, mint anno a 96GB-s Kingston V100+ -t.
Ami számodra érdekes, hogy először én is azt gondoltam, hogy kevés a 64GB, de fenti tapasztalatok miatt, most ott tartok, hogy 31GB szabad a formázott 59,5 GB-ből, és minden fent van, amit használnék - a játékok a 2. meghajtón, ami nálam egy 7200rpm-es notivinyó..A lényeg: szerintem a 64GB-s modell is elég lenne Neked is, a sebesség fontosabb.
OCZ -t én nem tudom ajánlani, mert olyan sok hibás vagy lassuló példányról volt szó a múltban - akár itt a topicban - hogy nem bízom a márkában. Intelnél is problémás az új szériák némelyike (eltűnik a tárhely ?! pff.. ) , de az M4 ( - Micron ) -ról még rosszat nem hallottam. -
Gondwana
addikt
Egy wear-leveling kérdésem lenne, amire nem sikerült eddig egyértelmű választ találnom:
Ha manuálisan akarom csökkenteni a write-amplificationt, akkor ugye, tele kell írnom a filerendszer szabad területét (amiről csak az OS tudja, hogy szabad, az SSD meg nem), no most itt jön a kérdés lényege: csupa 1-gyel, vagy csupa 0-val?
(A kérdés nem sandforce-ra vonatkozik, annak mindegy, hanem intelekre: X25-E-re és X25-M-re, de TRIM nélkül használva) -
zetecR
addikt
Még februárban, a Guru3D Vertex3 tesztjén brutál különbség volt az Intel és a Marvel SATA3 vezérlőjére kötött SSD teljesítménye között.
Történt közben velemi ezzel a dologgal?
Egy Llanos konfigba szeretnék Sata3-as SSD-t, de ezek szerint inkább i3 lenne a jobb választás?
-
cszn
őstag
válasz
tejeskifly
üzenetére
Ja, hát 64 és 128 között nincs sok lehetőség. Ezt azért mindenképpen nézd meg.

Az X18-M is jó választás lehet, jó kis SSD. Attól függ mennyiért. -
tejeskifly
aktív tag
üdv ssd-t szeretnék venni.
Crucial M4-et ajánlották, viszont abbol nincs 80gb-s, a 128-as meg drága nekem

Hasonló teljesítményben van 80gb vagy nagyobb drive 25-30 körül?
corsair f115 mennyire jó? Az 32-be még beleférne, és nem is olyan rossz, bár lassab mint az m4 és sata 2 csak (Bár terveim szerint az alaplapom még minimum 2-3 évig marad ami van, és ez sata 2-es)
1,8"-os intel x-18M átalakítóval lenne 80-as még jó áron, erről mi a vélemény?
Ja és valszeg nem boltból, hanem hardveraproból venném a cuccot, így fér bele az f115 a 32e-be

-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na úgy néz ki ez megoldotta ez OEM telepítés problémát.
Csekkoltam, és eredeti a windows, valódi az előny
-
Slovak
tag
más is ajánlja ezt?
60Gb Force-3 GT (CSSD-F60GBGT-BK)
tapasztalat? olcsó és jó sebességeket ad meg, de tesztben nem láttam. -
radipeter
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne akérdésem, hogy érdmes e SATA3as SSD-t vennem vagy elég az olcsóbb nagyobb kapacitású SATA2-es?
Rendszer tárolásra használnám. Egyébként a gépet videó vágásra/effektezésre használom. A teljes adobe stuffot futtatom. Nem tudom van-e esetleg tapasztalata After efects CS5-el+SSd-vel. Ha leírná a tapasztalatait örülnék.
Előre is köszi.
üdv, Peti -
Slovak
tag
további kérdésem még mindig, hogy lehet-e egyszerre raid0 és raid1 az ssd-khez és a vinyókhoz?
-
cszn
őstag
-
ginotaki
csendes tag
Nem is olyan rég, cirka 2 hete vettem 120-as intel 510-et. Ha valaki hezitál és van rá keret, nyugodt szívvel tudom ajánlani. Nagyon megvagyok vele elégedve, és kib.szott stabil. Egyszer sem történt vele fagyás, kékhalál, nemébredek fel a készenlétből, stb

A régebbi 60as OCZ vertex 2-semet nem ajánlanám ilyen bátran, de ez az intel nagyon tuti, amiért mondjuk perkáltam keményen de nettóba nem volt olyan vészes..
-
fagy53
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez nem az a folyton frissíteni kell típus, itt nem kell havonta hibákat javítani és ezért is szeretjük!
Egy frissítésük volt az SVN100-as szériánál a közelmúltban rögtön a megjelenés után, többről lassan két év viszonylatában nem tudok....Slovak:SSD teszt nézd meg megéri-e RAID0-val vacakolni, vagy egy gyors SSD-t venni!
-
Slovak
tag
sziasztok!
nem szeretnék idepiszkítani, de a segítségeteket szeretném kérni.
Egy pc-t szeretnék összerakni és ehhez lenne szükségem a támogatásra.
nem vagyok guru, ahogy korábban is írtam, csak elképzeléseim vannak.
A környezet, amit használni szeretnék:
win7, Photoshop CS5, Premiere videovágáshoz, DreamViewer.
Nagyon gyors működést szeretnék, alaplapon SATA3-at, USB3-at, és raidet.
nem tudom, hogy alaplapi raid elég-e és hogy amit akarok, arra elégséges-e az alaplapi raid vezérlés.
Azt szeretném, ha a Win7 és a nevezett progik raid0-ban 2 db 64-es SSD-ről menne.
Az aktuális munkáim is itt lennének a gyors munkavégzés, videoszerkesztés végett.
Viszont szeretnék két 500-as HDD-t is, ott elégséges lenen a lassabb rás, viszont a gyorsabb olvasás, hogy egy-egy nagyobb file hamarabb betöltődjön, ezért a két vinyót raid1-ben gondoltam.
Kérdés: alaplapi raidben be lehet-e állítani egyszerre két ssd-t raid0-ba, és két HDD-t raid1-be? Ha nem, milyen vezérlő kártya kell hozzá s az mennyire költséges?
Továbbá be tudom-e azt állítani, hogy az SSD raid0-ban egy külön partíció legyen a Win7-nek vagy teljesen felesleges?
16GB RAM-ot szeretnék használni és I7 LGA 1366 3,06GHz cpu-t.
SSD-nek ezt néztem ki: Corsair SSD 60GB Force 3 Series (Read 550Mb/s, Write 490Mb/s) 2.5" to 3.5" bracketNagyon nagy segítség lenne ha észrevételeteket megosztanátok velem!
Igazából nem sebesség*uzi vagyok, hanem meg szeretném adni a módját a gyors munkavégzésnek. Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok.
Előre is köszönöm! -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Itt van felsorolva, hogy melyik típushoz van (ha van), a tiedéhez (SVP100S2/xxx) olybá tűnik, hogy nincs jelenleg...
Bitlisz
Esetleg még az lehet járható út (ha megvan még épen az eredeti HDD, amiről normálisan indul is a masina), hogy másik progival (nem az Acronissal, mert az nem tud partíciót klónozni) pl Paragon, Easus, megpróbálni, hogy a rejtett, a rndszer és a recovery partíciót átklónozni az ssd-re... (lemezkezelővel nézd meg, hogy milyen partícióstruktúra van a gyári hdd-n) -
ffodi
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én nem látok frissítést az említett SSD-hez. Egyébként itt lehet megnézni melyikhez van, bár a felhozatal ilyen szinten elég gyér. Az SNVP325-höz is van új firmware, mégse tudom letölteni sehonnan.
-
Winner_hun
félisten
Nem bírok kiigazodni a kingston oldalán. Hol találok firmware-t, hol tudom megnézni hogy mi a legfrissebb és hogy kell-e frissíteni?
SVP100S2/96G
Az SSD-ről ez a szám kell, azt már láttam az oldalukon: p965933 -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a válaszokat (és kérdéseket)!
1. 17"-os laptop, 2db 500-as 2,5" HDD volt benne
2. "az gondoltam", miért kellett volna másképp gondolnom, gyors utána olvastam, és láttam erre esélyt. Meg kellett próbálnom, mivel csak ez van hozzá.
3. igen, most meg. De tegnap kismillió újraindítás, telepítgetés közben és után sem (nyomtam vagy 4 tesztet) hozta a mait (és nem csináltam semmit, tényleg).
Tegnap azt hittem a laptop tényleg max SATA1-et tud...
4. Mikor sz.r volt az SSD, Acronissal ránéztem és kb ugyanazokat a partíciókat látta, mintha az eredeti winyót látta volna, csak a nagy partíció (>400GB) helyett vmi kuka volt.
Akkor ez az ASUS Recovery ilyen "bithelyesen" mentette le, és tényleg a méretbeli különbség a gond.
Az is lehet, ha fognék egy 500-as winyót és arra visszaállítanám, ami elvileg menne, majd a partíciót adattal együtt leméretezném (hogy ráférjen később az SSD-re), majd újra csinálnék erről Recovery DVD-ket, visszaállítva menne?
De ez sem újratelepítés.
5. Az tuti OA kiadás, a matricán is rajta van ez.
Szerintem a gyártói support jelen esetben kb annyi, hogy küldjem vissza a gépet és felhúzzák a windózt, de gondolom csak az originál (méretű) winyóra (ha még garos (még az), akkor ingyért)
De azért még reménykedem
-
válasz
Bitlisz
üzenetére
1. Nem teljesen értem, hogy hogy is került be végül a laptopba az SSD, 2 tárolóeszköz is lehet benne?
2. betetted, aztán azt gondoltad, hogy egy recovery DVD majd mindent elintéz?
3. Ha újrahúztad a rendszert immár az SSD-re, akkor azért megy most normálisan SDD
4. Ha valaki előtelepített laposban cserél tárolóeszközt, akkor az nem olyan egyszerű, mint amilyennek esetleg tűnik, mert általában a laposban gyárilag lévő hdd nagyobb kapacitású szokott lenni, mint az SSD, ami majd bekerül
Ez azért probléma, mert egy előtelepített rendszert csak úgy lehet teljesen elmenteni, hogy az eredeti hdd-ről egy teljes, sector by sector mentést kell készíteni. Ennek a mentésnek a mérete igen méretes lesz, pont akkora mint a hdd teljes kapacitása és ez meg ha meghaladja az SSD kapacitását, akkor azt nem lehet visszaállítani az SSD-re...
5. Nagyon ritka, de sajnos neked pont sikerült egy olyan W7 változatot kifognod )pl OA vagy hasonló), ami nem fogadja el a "sima" OEM kulcsot... Marad a telefon, csak nem biztos, hogy az MS fog ebben lépni, mert hogy előtelepített gépeknél nem az MS adja a support-ot, hanem a gyártó... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tegnap este tettem be a gépbe, és ezen értékeknek kb a felét mutatta, és a 4K write 3-4MB/s...
El is könyveltem, hogy a laptopban SATA1 van...
Reggel meg ezt hozta...hogy is van ez?Másik (mert tanulságos):
A laptop gyári win7HPx64HUN-al volt, de telepítő lemez nuku. Annó csináltam az ASUS recovery DVD-ket. Gondoltam most azzal újrateszem. Simán meg is csinálta hiba nélkül, 4 dvd-ről vagy 20-30perc lehetett. De nem bootolt be (Insert disk...). Sőt, az SSD tartalmát utána más rendszer nem mutatta, még bele is tudott fagyni, ha erőlködtem. Erre már telepíteni se engedte magát a win...
Max bootolható Acronisban tudtam egy secure erase után.
De mivel mindenhol azt olvasom a win újratételt nem lehet megúszni...
Szal egy MSDN-es win7HPx64HUN-al újrahúztam, a számot a laptop aljáról a matricáról adtam meg neki. Ezt el is fogadta, de nem aktiválja...nem ugyanaz a kiadás (OEM vs ?).
Marad a telefonos aktiváció...
Ez szerintetek menni fog? -
-
cszn
őstag
válasz
LGabor001
üzenetére
Sajnos nem tudjuk külön melyik meghajtó jobb vagy rosszabb. Az OCZ-ről mint gyártóról lehet tudni, hogy kevésbé megbízható.
Kingston: megbízható, sebességben közepes, de rendszernek simán jó.
Crucial: megbízható, gyors, nehezen beszerezhető (Crucial M4 néven fut).
Intel: elvileg a legmegbízhatóbb a 320-as széria kivételével. Az előző generációt már nem kapni (X25), az 510-es széria meg elég drága (és persze gyors).
Samsung 470: úgy tűnik megbízható, gyors (elég jó vételek ezek is).
A többi meg szinte kivétel nélkül Sandforce vezérlős. OCZ-t már mondtam, a többiről meg megbízhatóságról nem sokat tudni. Egyébként gyorsak. -
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mondjuk még így is a 96-ost éri meg megvenni, a samsung 64-ese tegnap óta majdnem egy ezrest ment feljebb, a 470-es 128-as maradt, de az még mindig 42 körül mozog
de ha jól emlékszem az svp100-as is valahol 47 körül mozgott, most meg majdnem 55 (az sv100 meg éppen 40 alatt van) -
-
válasz
Bitlisz
üzenetére
Igen, teljesen rendben van...

Sajátom | Kungzi mérése , meg még találhatsz mérést a topikban, ha rákeresel. -
Bitlisz
aktív tag
Samsung SSD 470-es ennyi egy ASUS N71JA laptopban:

Ez rendben van? -
cszn
őstag
válasz
LGabor001
üzenetére
Szia!
Sokkal gyorsabb lenne mint egy vinyó, szerintem mindenképpen megéri (de itt úgyis mindenki ezt fogja mondani
).
Semmivel se biztonságosabb mint a vinyó. Kb ugyanolyan elhalálozási %-ok vannak mint az 1 terás vinyóknál. Ha az elhasználódásra gondolsz akkor az nem zavar be, mert egészen biztos, hogy addig nem fogod használni, hogy az bekövetkezzen.
A sebesség SSD-k között nem igazán érezhető. A régebbiek és a mostani új gyorsak között van némi különbség, de rendszerhasználat szempontjából még az is elhanyagolható. Ha munkára használnád ami kihasználja a nagy szekvenciális sebességet akkor megérné többet költeni, de így felesleges plusz kiadás lenne.
Amit linkeltél OCZ, amit nem nagyon szoktunk ajánlani a problémás FW frissítés és a magasabb elhalálozási arány miatt.
Ez a két Kingston nagyon jó vétel. A 96-os best buy kategóriájú (lehet, hogy csak volt, mert most ahogy nézem a valutaárfolyamok miatt 26-27 helyett inkább 30 és afelett van
):
SV100S2/64, SVP100S2/96 -
LGabor001
tag
sziasztok
Segítséget kérnék!
Szeretnék SSD-t venni ha persze szerintetek a leírásom alapjan megéri nekem.
A helyzet, hogy a winyóm már megint dögledezik ( elég rendesen elkezd kattogni és egyre többet csinálja ezt, főleg játék közbe, WD 500 GB)
Arra gondoltam, hogy veszek egy 60 GB körüli SSD-t amit szeretnék oprendszernek használni, illetve az aktuális játékot is oda telepíteném fel.
pl.: ilyenre gondoltam [link]
A kérdésem az lenne, hogy hülyeség lenne amit leírtam vagy sokkal gyorsabb és biztonságosabb lenne, mint winyó?
Ha van más ötlet, hogy milyet is vegyek, ha szerintetek megéri.
Pénzileg kb olyan árba mint amit linkeltem, de persze +- 5-10e elfér.
Nézegettem, hogy van ami 300 körüli olvasás írást tud van ami 500 körülit.
Mennyit számít ez vagy mennyire hihető a gyári leírás?
Jelenleg i5 konfigom van, ha ez számít.
Köszönöm a segítséget! -
LeC
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
annyiért nagyon megérte.
-
LeC
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
mennyi volt 96-os egyébként?
-
LeC
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát gyorsan túl is adtál rajta

-
LeC
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
de jó ám

De nem most vettél 60gb-st?
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bocsesz.

). Ez csak 120-as és 250-es méretben van.

Akkor azért annyira nem vészes a helyzet, de tényleg felfele mozog az ára.
).