Hirdetés
Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem jó..megint nem indul. telepítőlemezt kér. Az lehet gond hogy installnál csak az SSD volt rajta? Most van egy plusz winyo is.RootRulez: Én is úgy csináltam..le volt húzva minden.

-
Laraxior
titán
válasz
fenergie84
üzenetére
az addig oké... csak régebben amikor próbáltam sosem indult el a rendszer

-
Laraxior
titán
ha ide módban telepítettem Win7 x64-et... van rá mód hogy áttegyem valahogy ahci-be. reinstall nélkül?
már ha egyáltalán van rá szükség.. 
-
-
RootRulez
félisten
Na meglett az SSD, és mit mondja, tetszik.

Köszi mindenkinek a segítséget.

-
zetecR
addikt
Ma ismét meghalt a Vertex 2-m...

Kértem, ha lehet, valami mást adjanak helyette, mert már nem sok bizalmam van hozzá...
-
kungzi
veterán
amint hazaérek a mekiből üzemelem is be az ssd-t
meg kell ünnepelni ezt a napot 
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Elnézve a hdtune képet ..... a többi az alapján ad eredményt, hogy épp melyik területre talál írni/olvasni. Ennyit a hiteles tesztelésről, legalábbis használatban lévő ssd esetén. (az üres meghajtó sebessége pedig számomra inszignifikáns.) Amúgy nálam is vannak tüskék, ha az aidával végignyalatom a teljes "felületet".
-
eketomy
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Thanks!

-
Ijk
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mivel ismét nem akar bebootolni azt fogom csinálni amit leírtál.
-
Hát akkor ugorj neki még1x, a BIOS-ban a SATA üzemmódot AHCI-re, W7 telepítővel töröld, ,majd hozd újra létre az SSD-n a partíciót, ne telepíts külön AHCI drivert, chipset drivert meg különösen ne...
[link] (idestova 17 éve rakok össze gépeket/telepítek stb, szóval a linkben leírtakat tapasztalatból írtam, nem pedig azért, mert valamilyen fórumon olvastam) -
Ijk
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Jah, már nem az a konfigom, csak elfelejtettem átírni. Egy asus m4a87td lapom van.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Semmit nem állítottam, egyszerűen a win7-et a telep´tőben az ssd-re raktam. Majd felment a chipset driver, utána a lan driver telepítésekor halt meg.
-
-
amok
csendes tag
válasz
fagy53
üzenetére
A riogatást gondolom arra mondta, hogy a fórumra csak 4-5-en írtak, akiknek az update után is bajuk volt. 110. hozzászólás.
http://communities.intel.com/thread/24121?start=105&tstart=0Nekem is ez van, toolbox szerint, 3x kapolcstam le, nem üzemszerűen.
-
Ijk
nagyúr
Üdv!
Vettem egy 96gb-os kingstone ssd-t, felraktam rá a win7-et. Viszont driver telepítés közben kékhalál, azóta nem is látja a win-t a gépem, nem tud bebootolni. Ezek szerint szar a lemez? -
fagy53
nagyúr
Nem tudom ki nézett ennek mélyebben utána, de az év elején az SB lapok P67-es chip problémája sem jött ki senkinek és mégis az egész világon visszacserélte a módosított lapokra az Intel, ill az alaplap gyártók. Az ennél sokkal macerásabb dolog volt, én is beleestem...
Nekem nincs intel SSD-m, de ha lenne, akkor sem lennék nyugodt amíg megnyugtató infókat nem kapok még akkor is ha az enyémnek kutyabaja.
Ez a fw frissítési probléma nemcsak egy cikkben jelent meg és nem hiszem, hogy alaptalan riogatás lenne.
Semmi bajom az Intel termékeivel, de az újdonságokra nála is vigyázni kell, ezt megtanultam!
-
eketomy
senior tag
üdv skacok, remélem jó helyre írok, de ne kövezzetek meg ha nem

szeretnék venni egy Buffalo Microstation 64GB 2,5" SATAII SSD-t, de sem én sem a gazdája nem tudja, hogy támogatja-e a TRIMM-et vagy nem! A kérdésem tehát adott, trimmes vagy nem, remélem valaki tudja, segítségként leírom a pontos tipusát üdv
SHD-NSUM64G-EU
-
-
miresz
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
Hát mén most spec szenvedek az OCZ-vel.
Tehát én személy szerint nem ajánlom. Szerintem Corsair. Bár az A data-ról is jókat írnak. -
Konflikt
addikt
nemtudom nezte-e mar, akit erint (latom fent mar emlitve volt) : kijott az M4-ekhez az uj FW, 0009.
nagyon durva, nalam a 0002-es hez kepest pl. a linear read 416-rol 506MB/s-ig nott
, az 512K, es a 4K read is emelkedett:
64GB, SATA3, Z68.
-
p87
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Meg is nézte valaki, hogy hány hiba alapján lett elkönyvelve, hogy szar az új firmware is?
Sok okos egyből lehúzta az Intelt, meg trollkodnak, 4-5 ember miatt akinek a frissítés után előjött, ez már inkább lehet egyéni hardveres hiba.
Ezt nem is értem, hogy lehetett ebből világméretű hír, hogy kiragadják 1-1 ember történetét.
Ráadásul a firm frisstés előtt se volt tömeges hiba előfordulás.Ezek olyan kis számok a tényleges eladást nézve, hogy szerintem még így is kevesebb meghibásodás van/lesz Intel 320-as ssd vel mint valamilyen más gyártó ssd-ivel.
-
fagy53
nagyúr
válasz
St3venson
üzenetére
Ki-kijött az igaz, de sok köszönet nem volt benne...[link].
Nem szeretném, ha bárki akinek 320-as SSD feszít a gépében megsértődne, mert kiemelem ezt a hibát és nem tanácsolom senkinek a vásárlást ebben a helyzetben. Tudom nem minden egyes darabbal van probléma, de ha valaki az itteni biztatásra vesz egy hamarosan meghibásodó és adatvesztő SSD-t, az nem fogja megköszönni nekünk! Ráadásul a tanács adója pontosan ismeri a hátteret és a jelenlegi vergődést...így célszerűbbnek látom felhívni a figyelmet, aztán úgyis mindenki arra költi a pénzét amire akarja. -
miresz
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
AHCI szerintem rendben,de valami akkor sem ok,mert a crystal disck info sem látja a meghajtókat. FW-t nem frissítettem mert nincs itthol a pendrivom win alól meg nem engedi.

Biosban van egy olyan opció,hogy AMD AHCI BIOS ROM az ki van kapcsolva. Az nem tudod esetleg,hogy mi?
-
miresz
veterán
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne.Mint a fentebbi képen is látszik nem igazán úgy szuperál az SSD-m mint amire számítottam.Most lehetőségem lenne lecserélni.Melyiket javasolnátok?:
Corsair Force Series™ GT 60GB ,A-Data S-511 Turbo 60GB ,OCZ 60GB Vertex 3 , vagy esetleg tudtok ajánlani valamit amit érdemes max 45e Huf-ig. Előre is köszi. -
Sziasztok.
Véletlen egy virust beszivtam de olyat hogy ujra kellett rakni a win7-et.Levettem a háttértárat az ssd mellöl és telepitettem.Amikor végeztem hdd vissza ssd mellé 2 van osztva a hdd és a zegyik particio az jo látom rajta az adatokat de a másik az meg üres,csak tc vel tudom megnézni a cuccot rajta de csak ugy hogy mutassa a rejtett fájlokat, ne tudjátok mi történhetett?Miért rejtett féjloknak veszi a winyon lévö adatokat?Köszi.
-
Müszi
senior tag
Sziasztok
SSD beszerzésén gondolkodom. Volna is két kiszemelt. Az egyik egy OCZ Agiliti3, a másik kicsit drágábban egy ADATA S511. Mindkettő 60GB Sata3 csatolós. Nem tudom bevállalható-e az OCZ, mert olvastam itt vele kapcsolatban hibákról. AMD-s SB850 csip van a lapomon Sata3 csatikkal. Vagy esetleg tudtok ajánlani harmadik tipust a kategóriában? -
fagy53
nagyúr
válasz
Angelo69
üzenetére
Akkor szinte bármelyik ma kapható SSD megfelel, hiszen sokkal jobbak bármilyen HDD-nél és pl a boot-nál, vagy a játékoknál kicsi a különbség közöttük. Ha másolsz is rendszeresen, akkor érdemes megnézni a szekvenciális írás sávszélességét ez 150MB/s vagy feletti, a 4k random vagy a többszálúság sávszélessége amennyiben 20MB/s körüli, feletti akkor az számodra elég.
Az Intel egyébként megbízható márka ebben is, csak ez az új fejlesztésű 320-as széria még nem talált magára, érdemes most kihagyni, vagy várni kell egy kicsit. A Kingston és a Samsung elég üzembiztos, a SF vezérlős SSD-k elég kényesek, bár gyorsak. -
pakai93
csendes tag
valami szerintem akkor sem okés mert egyik srácnak a vertex3-al ilyen eredményeket hoz:
a kettő ssd pedig kb egy szinten van, papiron még a force3 elvileg jobb is

Légy szíves ne ágyazz be ekkora képet a hozzászólásokba! Köszi
Egyébként a fórum beépített feltöltője 3 mp alatt csinál belőle bélyegképet ha kell.
[ Módosította: Oliverda ]
-
fagy53
nagyúr
válasz
Angelo69
üzenetére
Kérdéseinkre a válasz....?
Egyébként mindkettő gyors és megbízhatónak mondható, nekem a Samu tűnik szimpatikusabbnak. A Samsung miután leállt a HDD-vel, teljes mellszélességgel az SSD fejlesztéssel és gyártással foglalkozik a meghajtó vonalon és ez meghozza gyümölcsét.
-
Angelo69
senior tag
Koszonom mindenkinek a tanacsot.

Tehat akkor az Intel 320 felejtos, a samsungrol mi a velemenyetek? Es ez a Crucial m4...
-
Angelo69
senior tag
Segitenetek nekem abban, hogy melyik meghalytot lenne a legerdemesebb megvasarolnom?!

A kiszemeltek :
Intel SSD 320 120 GB
Intel SSD 320 160 GB
Intel SSD 510 120 GBVagy ha masik gyarto megbizhato tipusait ajanlanatok ebben az arkategoriaba beszoritva, azt nagyon megkoszonnem.

-
Findzs
addikt
egyébként te valamit nagyon félre értettél
én nem arra mondtam, hogy valami nem stimmel, hogy rossz az ssd -je és ezzel "rémítgetni" akarom hanem, hogy szoftveresen nem stimmel valami, azok a smart értékek amiket kiírt neki a crystal, fals adatok is lehetnek
de neked úgyis mindegy mit írnak ha olyan kedved van kipécézel magadnak valakit és baszogatod okkal vagy ok nélkül neked mindegy, még akkor is ha semmi közöd nincsen hozzá, nem neked írták a hsz-t stb. -
kungzi
veterán
nekem holnap jön meg a Samsung S 470 64GB
RootRulez (#22510)
milyet vettél?
alig várom

-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Dexter-2000
üzenetére
Értem én - de ott már inkább a proci lesz a keresztmetszet. Raid0 - és ha sérül egy kötet? Bár ez ritka, viszont a TRIM támogatás tudtommal nem megoldott raid alatt (ennek nézz utána), jó az esélyed a belassulásra, hacsak vmi külső progival nem alkalmazod te magad manuálisan a parancsot. Még mindig inkább vennék egy nagyobb, gyorsabb ssd-t, mint raidet - de a te döntésed.
-
RootRulez
félisten
Oksa, köszi!

-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ha minden igaz, ma kapom az SSD-t. AHCI-t kapcsoljam be igaz? Win7x64-már van hozzá driver lapból? Vagy előbb másoljam az drivert pendrive-ra? Alaplap CD-n van, igaz?
-
fagy53
nagyúr
Hagyd bekapcsolva a gépet, de semmit ne indíts el, a böngészőt sem, hagyd magára! / Pár óra, minél több, annál jobb!/
Lehet, hogy már aznap regenerálja magát, de minden lefuttatott SSD teszt ront rajta, ezért ezt a "pihentetést" csináld egy-két napig, de ne futtass semmilyen tesztet! Aztán nézd meg a CrystalDM-el, hogy változtak-e az értékek, jobbaknak kell lenniük!
-
válasz
pschio
üzenetére
Vannak persze, ezek általában elég drága és ritka termékek:
-az OWC gyárt Sandforce SF-1200 vezérlős IDE/PATA SSD-t, ami pont jól illeszkedik ehhez az interfészhez, mert valós időben tud tömöríteni, és fejlett benne a garbage collection is.
-a Renice gyárt egy kínai fejlesztésű natív PATA vezérlős SSD-t ami nagyon alacsony fogyasztású és gyors, általában jókat írnak róla
-a Photofast Indilinx vezérlős IDE SSD-t árul, prémium árakon
-IDE SSD-k területén az olcsóbb kategóriát képviseli még a Kingspec (régi JM vezérlő), a Transcend és a Runcore -
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem jó..megint nem indul. telepítőlemezt kér. Az lehet gond hogy installnál csak az SSD volt rajta? Most van egy plusz winyo is.

meg kell ünnepelni ezt a napot 

Nekem nincs intel SSD-m, de ha lenne, akkor sem lennék nyugodt amíg megnyugtató infókat nem kapok még akkor is ha az enyémnek kutyabaja.

És mit kellene csinálni,hogy jó legyen?