Hirdetés
- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- OLED TV topic
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple asztali gépek
-
23700 - 23601
49236 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hi mindnekinek,
nehany beszelgetessel foljebb szo esett HDDk kozti sebessegrol . . . kicsit offolok, de valaki ha megnyugtatna nagyon megkoszonnem.
SSDrol fut az Oprendszerem, es van vagy 3 egy-ket terras vinyom adatnak. SATA 3Gb/s re vannak kotve de sztem siralmas az 50MB/secet alig meghalado masolasi sebesseguk, kis fileoknal beesik 10 kore is.
Valamert nem tartom normalisnak, de nyugtassatok meg h velem van baj.
Alaplapra gyanakodtam . . . Asus P8p67 Deluxe, vinyok Samsung Spinpoint f3 es f4esek.koszi es sry az offffert
SATA kábeleket mozgasd meg kicsit, vagy cseréld ki.
-
Hacsek
csendes tag
Hi mindnekinek,
nehany beszelgetessel foljebb szo esett HDDk kozti sebessegrol . . . kicsit offolok, de valaki ha megnyugtatna nagyon megkoszonnem.
SSDrol fut az Oprendszerem, es van vagy 3 egy-ket terras vinyom adatnak. SATA 3Gb/s re vannak kotve de sztem siralmas az 50MB/secet alig meghalado masolasi sebesseguk, kis fileoknal beesik 10 kore is.
Valamert nem tartom normalisnak, de nyugtassatok meg h velem van baj.
Alaplapra gyanakodtam . . . Asus P8p67 Deluxe, vinyok Samsung Spinpoint f3 es f4esek.koszi es sry az offffert
-
kertsa
senior tag
-
fagy53
nagyúr
-
Zinho
aktív tag
Úgy tudom, hogy az ssd-ben nincs különbség, csak a csomagolásban, meg a körítésben.
-
dota1
aktív tag
-
pschio
őstag
-
pschio
őstag
-
Beri
addikt
-
Horvi
őstag
Akkor asszem nem rakom fel...

-
amok
csendes tag
-
lsc
nagyúr
-
Crias
senior tag
Mostmár ki nem szedem a gépbőúl, de ha pár nappal ezelőtt szólsz, berakom egy usb-s rackbe és megnézem a kingstonomat. Az alap igazság az, hogy normális ember még nem rakott win7-et usb-s rendszerpartícióra. (mostmár vannak buherált live izék, de azokba annyira én nem bíznék ) 2,5-es usb-s vinyó ott lehet nálad szintén amire biztonsági mentessz, vagy a nagyobb cuccokat pakolod. Szerintem el lehet férni a 96-oson, ha csak az éppen azok a cuccok vannak rajta amivel dolgozol. Adattárolásra meg ott a külső, ahogy az egeret ráakasztod, azt is rá tudod.
B verzió, milliomos vagy és nem szarozol, ott az intel 600 gigása
(szegényebbeknek crucial m4 128)
Aműgy igen sokat dob a rendszeren is, meg programfordításokkor is, mikor sok kis fájlal szöszmötölne. Kár lenne ezt beáldozni egy gány usb2-vel, erősen valószínű, hogy az elérési idők is jóval rosszabbak lesznek.Hát mindig is tudtam hogy nem vagyok normális

De amúgy csak xp menne rá ezért is gondoltam azt hogy egy olcsó tizenpárezer forintos 30GB-os SSD bőven megtenné, de ha ezzel nem sokat nyerek akkor tényleg felejtős, az úgy már sokba kerülne ha vennék ssd-t is (96-os tényleg a minimum mert sok projekt fut egymás mellett amikhez rengeteg cucc kell) + külsőt (mert az a vinyo ami a notiban van azt azért nem lehetne hurcikálni biztonságosan) ez így cirka 50k körül lenne, annyit meg céges gépre nem áldozok, pedig elég tetű lassú már szegénykém, az újratelepítés is csak ideig óráig oldja meg a helyzetet
De ha majd kapunk új laptopokat amin lesz USB3 arra érdemes lehet egy kis ssd-t venni csak rendszernek és ezen csatlakozni? vagy igazából az is felejtős, mert itt is lassú lenne a reakció idő (mondjuk egy HDD-hez viszonyítva nem normálisan csatlakoztatott SSD-hez) ?
De akkor hogy a topic-hoz is hozzászóljak asztali gépbe inkább azért ajánlotok sata2-eseket mert ezek megbízhatóbbak mint az újonnan megjelent sata3-as SSD-k?
Pl.: A Corsair Force/GT SATA3-as SSD-it azért nem ajánljátok mert kiforratlan/nem tudni van-e hibája vagy csak szimplán a SATA2-esek ár/érték aránya jobb, illetve nem lehet annyira észrevenni a különbséget? Mert én az asztalimba ezekkel szemeztem.Jah és köszi szépen az eddigi segítséget és türelmet hozzám

-
Zlin50
senior tag
-
Jack@l
veterán
-
kungzi
veterán
-
Horvi
őstag
-
Jack@l
veterán
Értem köszi akkor felejtős

vagy nagyobb ssd kell... csak az most még elég drága, a 96-os kingstone elég szűkös lenne, még a 120-as is határeset.Csak arra gondoltam hogy értem én hogy 40-50mega/sec az alacsony viszont a kis fileok olvasását jelentősen megnövelné (a hdd-knek meg főleg a kis fileok olvasásával van baja nem? azt meg növelné) és arra elegendő lenne az usb2 sávszélessége is nem?
Jobb linkeket hirtelen nem találtam.
Ezt úgy linkelték be de itt is látszik hogy 4k-ban mennyivel gyorsabb az ssd (tudom hogy tudjátok
) és az elvi usb2-es korláton belül van,de akkor rosszul gondolom hogy a rendszernek a 4k számít és ha beáldozom a nagyobb szekvenciális sebességet akkor se kapok jobb eredményt a nagyobb random 4k-val?Mostmár ki nem szedem a gépbőúl, de ha pár nappal ezelőtt szólsz, berakom egy usb-s rackbe és megnézem a kingstonomat. Az alap igazság az, hogy normális ember még nem rakott win7-et usb-s rendszerpartícióra. (mostmár vannak buherált live izék, de azokba annyira én nem bíznék ) 2,5-es usb-s vinyó ott lehet nálad szintén amire biztonsági mentessz, vagy a nagyobb cuccokat pakolod. Szerintem el lehet férni a 96-oson, ha csak az éppen azok a cuccok vannak rajta amivel dolgozol. Adattárolásra meg ott a külső, ahogy az egeret ráakasztod, azt is rá tudod.
B verzió, milliomos vagy és nem szarozol, ott az intel 600 gigása
(szegényebbeknek crucial m4 128)
Aműgy igen sokat dob a rendszeren is, meg programfordításokkor is, mikor sok kis fájlal szöszmötölne. Kár lenne ezt beáldozni egy gány usb2-vel, erősen valószínű, hogy az elérési idők is jóval rosszabbak lesznek. -
cyber86
őstag
-
soldi3r
veterán
-
cyber86
őstag
Helló. Tudnátok ajánlani valami jó 60 gb-os ssdt?
-
Crias
senior tag
Az okosok majd megmondják, de nálam olyan 40-50 mega/sec volt usb2-n a vinyó, ha jól emlékszek. Az egy ssd-nél elég gagyi...
Rakd bele egyenesen a gépbe, és külső vinyóra meg csinálj rendszeresen a fotnos cumókról backup-ot, szerintem. Vagy a nagyobb laptopokba két vinyót is beletehetsz, bár akkor nem kérdezted volna ezt a kicsavart megoldást. Linuxot szépen fel lehet tenni usb-re is rendszernek, a többivel nem próbálkoznék egyelőre.
Értem köszi akkor felejtős

vagy nagyobb ssd kell... csak az most még elég drága, a 96-os kingstone elég szűkös lenne, még a 120-as is határeset.Csak arra gondoltam hogy értem én hogy 40-50mega/sec az alacsony viszont a kis fileok olvasását jelentősen megnövelné (a hdd-knek meg főleg a kis fileok olvasásával van baja nem? azt meg növelné) és arra elegendő lenne az usb2 sávszélessége is nem?
Jobb linkeket hirtelen nem találtam.
Ezt úgy linkelték be de itt is látszik hogy 4k-ban mennyivel gyorsabb az ssd (tudom hogy tudjátok
) és az elvi usb2-es korláton belül van,de akkor rosszul gondolom hogy a rendszernek a 4k számít és ha beáldozom a nagyobb szekvenciális sebességet akkor se kapok jobb eredményt a nagyobb random 4k-val? -
Jack@l
veterán
A jelenlegin nincs viszont érik már a csere, azont mindenképp lesz usb3-om is, csak még azt nem tudom hogy ez mikor fog bekövetkezni lehet év végén lehet csak jövő év 3.-4. hónapjában nem tudom még pontosan (céges).
De akkor azt mondod hogy usb3-on ez kivitelezhető ugye, mert a sávszélesség megvan hozzá?
"USB 2.0 támogatás van (aminek névleges átviteli sebessége 480 Mbit/sec=60 MB/s), a legutolsó generációs gépeken már USB 3.0 támogatás is van (aminek névleges átviteli sebessége 5 Gbit/sec=640 MB/s)."
De akkor elméleti síkon ha tovább gondoljuk, ha jól tévedek akkor a rendszer főleg a kis file-okkal szenved sokat a HDD miatt nem a szekvenciális nagyobb fileokkal, tehát a random olvasás számít ami ha jól látom 4k-ban nem éri el az usb2 névleges felső határát de ha eléri is akkor is elvileg gyorsabbnak kellene lennie mint HDD-vel?
De ha valahol tévedek akkor szóljatok (mivel annyira nem értek hozzá).
Jack@l tisztában vagyok vele hogy usb-n keresztül nem fogom tudni teljesen kihasználni, amire kíváncsi vagyok hogy hozna-e ez pluszt nekem a HDD-vel szemben (gyorsabban reagál a windows, a böngészés gördülékenyebb sok ablak lehet nyitva, stb).
Jelenleg igen usb2 van a notiban de ez akkor nem hozna nekem semmit? Ha beáldozom a Szekvenciális sebességet a 4k-ért?Igen tudom próbáltam már pendrivera telepíteni, mikor gond volt a merevlemezzel, akkor nem sikerült de ha jól sejtem nem megoldhatatlan
találtam egy leírást amivel elvileg megoldható valahogy AHCI drivert kell a win telepítőbe belerakni de ezt pontosan nem értettem így akkor hagytam a fenébe így nem is tudom biztosan hogy ez működne-eAz okosok majd megmondják, de nálam olyan 40-50 mega/sec volt usb2-n a vinyó, ha jól emlékszek. Az egy ssd-nél elég gagyi...
Rakd bele egyenesen a gépbe, és külső vinyóra meg csinálj rendszeresen a fotnos cumókról backup-ot, szerintem. Vagy a nagyobb laptopokba két vinyót is beletehetsz, bár akkor nem kérdezted volna ezt a kicsavart megoldást. Linuxot szépen fel lehet tenni usb-re is rendszernek, a többivel nem próbálkoznék egyelőre.
-
tomic
addikt
-
Ati007
őstag
köszi az infot, nagyon gondolkoztam hogy kiegészítem a meglévőt .
-
Beri
addikt
Akkor maradjak a kingston V+ 96GB-nál? Esetleg bármi más tipp ennél nagyobb kapacitással?
-
Crias
senior tag
Vista vagy W7-be nem kell integrálni, mert alapból van benne AHCI driver, ami az esetek ~95%-ban meg szokott felelni, ha mégis kellene más AHCI driver, azt meg telepítéskor be lehet adagolni, akár pendrive-ról is. Ha meg XP-ről van szó, akkor: [link]
Igen XP-ről volt szó
Köszi szépen a linket, erre gondoltam csak az amit néztem nem volt ennyire részletesen leírva csak nagy vonalakban.De akkor szerintetek van ennek értelme? Egy kis 30-as esetleg 64-es (bár ez xp-hez feleslegesen nagy) SSD-t USB2 -vel használni, rendszernek?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
A jelenlegin nincs viszont érik már a csere, azont mindenképp lesz usb3-om is, csak még azt nem tudom hogy ez mikor fog bekövetkezni lehet év végén lehet csak jövő év 3.-4. hónapjában nem tudom még pontosan (céges).
De akkor azt mondod hogy usb3-on ez kivitelezhető ugye, mert a sávszélesség megvan hozzá?
"USB 2.0 támogatás van (aminek névleges átviteli sebessége 480 Mbit/sec=60 MB/s), a legutolsó generációs gépeken már USB 3.0 támogatás is van (aminek névleges átviteli sebessége 5 Gbit/sec=640 MB/s)."
De akkor elméleti síkon ha tovább gondoljuk, ha jól tévedek akkor a rendszer főleg a kis file-okkal szenved sokat a HDD miatt nem a szekvenciális nagyobb fileokkal, tehát a random olvasás számít ami ha jól látom 4k-ban nem éri el az usb2 névleges felső határát de ha eléri is akkor is elvileg gyorsabbnak kellene lennie mint HDD-vel?
Jack@l tisztában vagyok vele hogy usb-n keresztül nem fogom tudni teljesen kihasználni, amire kíváncsi vagyok hogy hozna-e ez pluszt nekem a HDD-vel szemben (gyorsabban reagál a windows, a böngészés gördülékenyebb sok ablak lehet nyitva, stb).
Jelenleg igen usb2 van a notiban de ez akkor nem hozna nekem semmit? Ha beáldozom a Szekvenciális sebességet a 4k-ért?Igen tudom próbáltam már pendrivera telepíteni, mikor gond volt a merevlemezzel, akkor nem sikerült de ha jól sejtem nem megoldhatatlan
találtam egy leírást amivel elvileg megoldható valahogy AHCI drivert kell a win telepítőbe belerakni de ezt pontosan nem értettem így akkor hagytam a fenébe így nem is tudom biztosan hogy ez működne-eVista vagy W7-be nem kell integrálni, mert alapból van benne AHCI driver, ami az esetek ~95%-ban meg szokott felelni, ha mégis kellene más AHCI driver, azt meg telepítéskor be lehet adagolni, akár pendrive-ról is. Ha meg XP-ről van szó, akkor: [link]
-
khorvat
senior tag
-
Crias
senior tag
találtam egy leírást amivel elvileg megoldható valahogy AHCI drivert kell a win telepítőbe belerakni de ezt pontosan nem értettem így akkor hagytam a fenébe így nem is tudom biztosan hogy ez működne-e -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Jack@l
veterán
Nem teljesen értem, hogy miért vonsz párhuzamot a Trim, meg a RAID 0 üzemmód sebessége között?
A RAID 0 azért gyors, mert a tárolt fájlok egyes blokkjai az egyik, míg más blokkjai meg a másik vinyón vannak. Így amikor olvasni kell a fájlokat, akkor mindkét vinyóról jönnek az adott fájl adati, ergo a sebesség duplázódik (ha pl 2 darab, 500 MB/sec sebességű SSD alkotná a RAID tömböt, akkor az olvasási sebesség 1GB/sec lenne)
Ennek a sebességnek azonban ára van, mert RAID 0 üzemmódban semmilyen "adatvédelem" nincs, azaz ha bármelyik vinyón megsérül egy fájl, akkor az a fájl megy a levesbe, ha az egyik vinyó bekrepál, akkor meg minden adat megy a levesbe...Ezért kell 256-os SSD-ket raid 0+1-be rakni...

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Nem teljesen értem, hogy miért vonsz párhuzamot a Trim, meg a RAID 0 üzemmód sebessége között?
A RAID 0 azért gyors, mert a tárolt fájlok egyes blokkjai az egyik, míg más blokkjai meg a másik vinyón vannak. Így amikor olvasni kell a fájlokat, akkor mindkét vinyóról jönnek az adott fájl adati, ergo a sebesség duplázódik (ha pl 2 darab, 500 MB/sec sebességű SSD alkotná a RAID tömböt, akkor az olvasási sebesség 1GB/sec lenne)
Ennek a sebességnek azonban ára van, mert RAID 0 üzemmódban semmilyen "adatvédelem" nincs, azaz ha bármelyik vinyón megsérül egy fájl, akkor az a fájl megy a levesbe, ha az egyik vinyó bekrepál, akkor meg minden adat megy a levesbe... -
Jack@l
veterán
Sziasztok!
Egy érdekes ötletem támadt (ha már volt róla szó bocsi), hogy adott 1 laptop és én a merevlemezt nem akarom kivenni belőle mert értékes adatok vannak rajta, így a külső merevlemez kilőve (elég rossz lenne ha 2-3 heti melóm hirtelen elszállna, laptopon belül meg csak jobb/biztonságosabb a HDD-t tárolni) viszont szeretnék gyorsítani a windows-on és a programjaimon, ha esetleg a rendszer szállna el az nem érdekelne annyira (feltéve ha nem sérül az SSD bár gondolom mivel nincs benne mozgó alkatrész így nem is sérülékeny annyira).
A kérdés pedig az lenne hogy némelyik SSD-nél lehet usb-n keresztül is kapcsolódni a géphez (legalábbis mintha láttam volna ilyet), szóval ha én egy "hordozható" SSD-re telepíteném a rendszert akkor az usb sávszélessége elég lenne neki? Egyáltalán életképes ez az ötlet? Gondolom csak usb3-om játszik vagy az usb2-vel is még használható? (bár gondolom ebben az esetben ha használható valamennyire nem lesz jobb a hdd-nél, vagy tévedek?)
Köszi előre is a választ
Két bökkenő van ebben, egyrészt valószínű még nincs a gépeden isb3, bár az is jócskán visszafogná az átvitelt is és az elérést is, a másik, hogy nem lesz egyszerű usb-s drivera rendszert telepíteni, mondhatni nagy hekkelés nélkül nem is lehet. Win8-at már igen.
-
Zlin50
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy érdekes ötletem támadt (ha már volt róla szó bocsi), hogy adott 1 laptop és én a merevlemezt nem akarom kivenni belőle mert értékes adatok vannak rajta, így a külső merevlemez kilőve (elég rossz lenne ha 2-3 heti melóm hirtelen elszállna, laptopon belül meg csak jobb/biztonságosabb a HDD-t tárolni) viszont szeretnék gyorsítani a windows-on és a programjaimon, ha esetleg a rendszer szállna el az nem érdekelne annyira (feltéve ha nem sérül az SSD bár gondolom mivel nincs benne mozgó alkatrész így nem is sérülékeny annyira).
A kérdés pedig az lenne hogy némelyik SSD-nél lehet usb-n keresztül is kapcsolódni a géphez (legalábbis mintha láttam volna ilyet), szóval ha én egy "hordozható" SSD-re telepíteném a rendszert akkor az usb sávszélessége elég lenne neki? Egyáltalán életképes ez az ötlet? Gondolom csak usb3-om játszik vagy az usb2-vel is még használható? (bár gondolom ebben az esetben ha használható valamennyire nem lesz jobb a hdd-nél, vagy tévedek?)
Köszi előre is a választ
Van USB 3-as kivezetés a laposodon? Az usb 2-es eléggé visszafogna egy ssd-t szvsz.
-
khorvat
senior tag
50-ért 2 64-est vettem volna, és megy raid0-ba

Raid0 esetén nincs TRIM !
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Köszi előre is a választ
-
Toomy
támogató
-
BaLee
addikt
-
Zlin50
senior tag

És ha 64-en nem fér el?
-
tejeskifly
aktív tag
Crucial 128GB 2.5" m4 CT128M4SSD2 Sata3
SSD meghajtó mellett tettem le a voksot végül!
50k-ért már úton is van, hétvégén remélhetőleg már használatba is vehetem, eredményekről tapasztalatokról majd beszámolok. Firmware verzió ellenőrzéssel kezdem
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki hozzászólt a témához!

-
Gorneck
legenda
A topikban van róla kép...nem nehéz utánajárni/rákeresni. Érezni nem sok mindent fogsz belőle...inkább tesztekben mutat jól...
-
Dragon27
senior tag
Igen a forrást megjelölhettem volna / A kép sarkán ott a forrás
Csak azért tettem fel mert még nem láttam Firmware Update (0009) utáni javulást ....Crucial M4 az elején nemvolt szinpi de most már kezd érdekelni / Mekkora javulás van CRUCIAL M4 64GB frissítés után ?
-
khorvat
senior tag
Crucial 128GB 2.5" m4 CT128M4SSD2 Sata3
SSD meghajtó mellett tettem le a voksot végül!
50k-ért már úton is van, hétvégén remélhetőleg már használatba is vehetem, eredményekről tapasztalatokról majd beszámolok. Firmware verzió ellenőrzéssel kezdem
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki hozzászólt a témához!
-
Qru
MODERÁTOR
Adott egy 64 GB-os SSD, mely egybe van formázva, és jogtiszta dobozos Win7x64-et telepítettem rá. Pár hete naponta többször megfagy a gép, és újraindul magától, és közben nem találja a rendszerlemezt (ahci és ide módban se). Szóval SSD hardver problémára gondolok.
Van egy üres 1 TB-os HDD-m. Hogyan tudnám az SSD tartalmát sector by sector módon áttenni rá? Free szoftver érdekelne. Aztán használnám a HDD rendszerlemeznek, hogy kiderítsem nem-e mégis alaplapi vezérlőhiba, stb.Próbáld ki másik Sata kábellel.
Win ghost pl...
-
szki
őstag
Adott egy 64 GB-os SSD, mely egybe van formázva, és jogtiszta dobozos Win7x64-et telepítettem rá. Pár hete naponta többször megfagy a gép, és újraindul magától, és közben nem találja a rendszerlemezt (ahci és ide módban se). Szóval SSD hardver problémára gondolok.
Van egy üres 1 TB-os HDD-m. Hogyan tudnám az SSD tartalmát sector by sector módon áttenni rá? Free szoftver érdekelne. Aztán használnám a HDD rendszerlemeznek, hogy kiderítsem nem-e mégis alaplapi vezérlőhiba, stb. -
Zlin50
senior tag
Üdv!
Szeretnék majd december körül gépet frissíteni (új alaplap/proci) és pluszba egy 128-as SSD-t. Ezt megtudnám venni hamarabb, ezzel kapcsolatosan lenne pár kérdésem.
A gépben egy (Asus M3A lap van) SATA II csatlakozással (3Gb/s) viszont én gyorsabb SSD-t szeretnék venni, hogy a későbbi konfigon jobb teljesítményt nyújtson.Amit kinéztem, az SATA III-as (6 Gbit/s) 500Mb/s körüli írás/olvasással. Ez menne a mostani alaplapommal? (ha igen, akkor gondolom csak lassabban.)
Az itteni top listából: [link] ezek nagyjából jól vannak rangsorolva, esetleg van ami ajánlott vétel? (50k körül akarok 128-ast)
Még egy utolsó kérdés, hogyha a rendszeren kívül mondjuk egy mostani játék is erre van feltelepítve valamelyes gyorsabban fog futni? vagy csak betölteni fog gyorsabban? (Bad Company 2-re gondolok, mert a most van hogy beakad a kép jó pár sec-re és hallom hogy kínlódik a winyó)
Köszi előre is a válaszokat!

Esetleg ez [link] segíthet a rangsort értékelni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Üdv!
Szeretnék majd december körül gépet frissíteni (új alaplap/proci) és pluszba egy 128-as SSD-t. Ezt megtudnám venni hamarabb, ezzel kapcsolatosan lenne pár kérdésem.
A gépben egy (Asus M3A lap van) SATA II csatlakozással (3Gb/s) viszont én gyorsabb SSD-t szeretnék venni, hogy a későbbi konfigon jobb teljesítményt nyújtson.Amit kinéztem, az SATA III-as (6 Gbit/s) 500Mb/s körüli írás/olvasással. Ez menne a mostani alaplapommal? (ha igen, akkor gondolom csak lassabban.)
Az itteni top listából: [link] ezek nagyjából jól vannak rangsorolva, esetleg van ami ajánlott vétel? (50k körül akarok 128-ast)
Még egy utolsó kérdés, hogyha a rendszeren kívül mondjuk egy mostani játék is erre van feltelepítve valamelyes gyorsabban fog futni? vagy csak betölteni fog gyorsabban? (Bad Company 2-re gondolok, mert a most van hogy beakad a kép jó pár sec-re és hallom hogy kínlódik a winyó)

Persze, hogy menni fog SATA2-n is a SATA3-as SSD, csak valamivel 290MB/sec alatt.
A listával kapcsolatban nem nyilatkoznék, mostanában nem vagyok naprakész.
Játékokat is célszerű SSD-re telepíteni. Pár napja linkeltek ide egy képet, hogy SSD-n futtatott játéknál még akár az átlag FPS is magasabb lehet.
-
alph4
tag
Üdv!

-
rayoliviero
veterán
Jól mondja, én az alaplaphoz igaz jó minőségű kábeleket kaptam, pattintós véggel, de így is a jól bevált kábeleket használom most is, amik már régről meg vannak...(mezei piros színűek)

-
Zlin50
senior tag
-
fenergie84
addikt
Ok.
Rá van írva, hogy 6G. De lecserélem sata 2-re az összeset, Qru írta egy másik topicban, hogy az olcsóbb alaplapok sata 3 kábelei nem mindig jó minőségűek.Jól mondja, én az alaplaphoz igaz jó minőségű kábeleket kaptam, pattintós véggel, de így is a jól bevált kábeleket használom most is, amik már régről meg vannak...(mezei piros színűek)

-
rayoliviero
veterán
Nyugi, az SSD-nek semmi baja

Nekem is volt ilyen, egy pár nap elteltével vissza megy 100%-ra a kondíció, az az egy hiba a kábel miatt lehetséges...de az nem azt jelenti, hogy a kábel rossz, csak éppen akkor rosszul érintkezett.
Amúgy azt honnan tudod, h a kábel Sata3-as?
Rá van írva?Ok.
Rá van írva, hogy 6G. De lecserélem sata 2-re az összeset, Qru írta egy másik topicban, hogy az olcsóbb alaplapok sata 3 kábelei nem mindig jó minőségűek. -
Zlin50
senior tag
-
fenergie84
addikt
Most vettem egy Sata 3-as alaplapot, amihez csak sata 3-as kábelt adtak. És a Kingston 64 GB-os SSD-met rákötöttem ezzel a Sata 3-as kábellel az alaplap Sata 2-es helyére (mert van az alaplapon sata 2 és sata 3 hely is). Fel is tettem a Windowst, működött egy ideig, egy idő után viszont nem akart indulni. Megmoztgattam kicsit a kábelt és működött. Amúgy biztonsági ez a sata 3 kábel és azt vettem észre, hogy amikor rácsatlakoztatom az ssd-re nem kattan, de tövig rámegy ettől függetlenül Van egy vinyó is a gépembe és azon kattana kábel.
De az a legrosszabb, hogy megnéztem Hdd Sentinellel a gépet és kondíció csak 97 % volt. Később pedig már 99 %."1 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Nincs szükség beavatkozásra."
Most mit csináljak, vegyek új kábelt? Az SSD-nek lett valami baja? Amúgy van rá gari...
Nyugi, az SSD-nek semmi baja

Nekem is volt ilyen, egy pár nap elteltével vissza megy 100%-ra a kondíció, az az egy hiba a kábel miatt lehetséges...de az nem azt jelenti, hogy a kábel rossz, csak éppen akkor rosszul érintkezett.
Amúgy azt honnan tudod, h a kábel Sata3-as?
Rá van írva? -
Frenky89
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
rayoliviero
veterán
Most vettem egy Sata 3-as alaplapot, amihez csak sata 3-as kábelt adtak. És a Kingston 64 GB-os SSD-met rákötöttem ezzel a Sata 3-as kábellel az alaplap Sata 2-es helyére (mert van az alaplapon sata 2 és sata 3 hely is). Fel is tettem a Windowst, működött egy ideig, egy idő után viszont nem akart indulni. Megmoztgattam kicsit a kábelt és működött. Amúgy biztonsági ez a sata 3 kábel és azt vettem észre, hogy amikor rácsatlakoztatom az ssd-re nem kattan, de tövig rámegy ettől függetlenül Van egy vinyó is a gépembe és azon kattana kábel.
De az a legrosszabb, hogy megnéztem Hdd Sentinellel a gépet és kondíció csak 97 % volt. Később pedig már 99 %."1 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Nincs szükség beavatkozásra."
Most mit csináljak, vegyek új kábelt? Az SSD-nek lett valami baja? Amúgy van rá gari...
-
Zinho
aktív tag
Samsung 470 series 64GB:

Ugyan nem hasonlít az előbb linkelt Crucial eredményeire, de a korábbi Samu-ékhoz igen, leszámítva a "4K QD32" olvasást. No ez vajon mitől lehet, és vajon számít-e egyáltalán, mert én a gyakorlatban baromi elégedett vagyok a gyorsasággal, csak kíváncsiságból futtattam le a tesztet a belakott ssd-n.

-
cszn
őstag
-
khorvat
senior tag
-
kozi71
senior tag
Corsair force 3 sorozat sem jó vele. Naponta 4-5 alkalommal kiesik a rendszerből. Nekem két Raid tömb van ezekből. Inteles az fogjuk rá jó. De a Marvell féle tömb semmire sem jó.
Idegesítő újra indítgatni a gépet folyton. Firmware frissítés sem segít... -
föccer
nagyúr
-
Dragon27
senior tag
Crucial M4 Firmware Revision 0009

szép eredmény -
5ent1nel
aktív tag
-
kungzi
veterán
-
Jack@l
veterán
Még valam ieszembe jutott az iménti áramszünet utáan, a best buy kingston ssd-ben van valami védelem benne ilyen esetre? (ha nincs mi a kötelező protokol ilyenkor?)
-
Jack@l
veterán
Valaki nem tud olyan progit mondani ami egy ikonnal vagy egy gombnyomással lenyomja a winchestereket standby-ra? (jó lenne ha én is tudnám kezelni, mikor de hangoskodjanak)
-
Dragon27
senior tag
Csak kíváncsiságból 1 VelociRaptor 150GB SATA III Win 7 élményindex szerint hány pont ?
-
Titusz77
csendes tag
Köszi szépen a segítséget.Azt hiszem ez a típus lesz a nyerő nálam.

-
Müszi
senior tag
Egy GA-P55A-UD3 (rev. 2.0)
laphoz és egy i5 750 es procihoz.Hát ez a Marvell vezérlős SATA nem túl bizalomgerjesztő. Akadtak itt vele problémák, bár nem ezzel az SSD tipussal. Azt hiszem az OCZ-vel nem birják igazán egymást és remélhetőleg csak azzal.
-
Titusz77
csendes tag
Nekem ez van és meg vagyok vele elégedve, bár kétség kívül mint minden SSD-nél ennél is van szórás a teljesítményben de szerintem ez inkább a hardver és szoftverkörnyezeten múlik.
Van még pár ajánlható tipus PL Crucial M4 de hosszabb távú tapasztalat még nem nagyon lehet róluk. Szerintem 30 alatt biztosan megérheti bármelyiket beszerezni az OCZ Agiliti3 kivételével.
Milyen laphoz menne?Egy GA-P55A-UD3 (rev. 2.0)
laphoz és egy i5 750 es procihoz. -
Müszi
senior tag
Szerintetek ADATA 60GB SATA3 2,5" (AS511S3-60GM-C) SSD mennyire jó vétel?Most készülök ssd-t venni és szerintem ez megérné az árát.Aki ért hozzá légyszi írjon valamit,hogy ha nem ezt akkor milyet ebben az ár kategóiában és ebben a méretben.Előre is köszi.

Nekem ez van és meg vagyok vele elégedve, bár kétség kívül mint minden SSD-nél ennél is van szórás a teljesítményben de szerintem ez inkább a hardver és szoftverkörnyezeten múlik.
Van még pár ajánlható tipus PL Crucial M4 de hosszabb távú tapasztalat még nem nagyon lehet róluk. Szerintem 30 alatt biztosan megérheti bármelyiket beszerezni az OCZ Agiliti3 kivételével.
Milyen laphoz menne? -
Titusz77
csendes tag
Szerintetek ADATA 60GB SATA3 2,5" (AS511S3-60GM-C) SSD mennyire jó vétel?Most készülök ssd-t venni és szerintem ez megérné az árát.Aki ért hozzá légyszi írjon valamit,hogy ha nem ezt akkor milyet ebben az ár kategóiában és ebben a méretben.Előre is köszi.

-
SG3rg0
őstag
Corsair F80 80GB 280MB/270MB
Sziasztok ezt valaki használja, illetve preferáljátok?
-
Zlin50
senior tag
Mindent egybevetve az M4 tűnik olyannak ami képes más eszközökkel is együttműködve a legtöbbet kihozni. A random értékeit nem sokan tudják felülmúlni. [link]. Nem reklámot szándékozom csinálni neki de mivel én is SSD vétel előtt vagyok körül kell hogy nézzek és egyelőre nem látok igazán jobbat. A vertexből a max iops talán. Ja igen, csak az egy kicsit többe kerül. És vajon megbízható?
-
Zlin50
senior tag
Most kiváncsiságból csináltam mégegy tesztet SATA2 kabellel és szinte hajszálra ugyanazokat az értékeket produkálta mint SATA3-mal.Ha nem baj, most nem töltök képeket. Az is lehet hogy az átlagnál jobb a minősége a SATA2 kábelemnek és az átlagnál rosszabb a SATA3-nak és igy lettek egyformák

Fából-vaskarika...

-
soldi3r
veterán
És a random? [link]
Felmerül a kérdés mihez akarok vagyis inkább mivel együttműködve lehet ekkora sebességeket kihasználni? SSD-ről HDD-e másolásnál vagy fordítva? Aligha. Szekvenciálisan vagy randomban mikor lesznek HDD-k képesek tartani a sebességet egy SSD-vel?
Rendszer működtetéséhez mire van inkább szükség? Tömörítetlen vagy tömörített adatok véletlenszerű vagy szekvenciális mozgatására?
Feltételezem hogy a random az ami igazán számít.hát valamit valamiért...

-
Müszi
senior tag
Most kiváncsiságból csináltam mégegy tesztet SATA2 kabellel és szinte hajszálra ugyanazokat az értékeket produkálta mint SATA3-mal.Ha nem baj, most nem töltök képeket. Az is lehet hogy az átlagnál jobb a minősége a SATA2 kábelemnek és az átlagnál rosszabb a SATA3-nak és igy lettek egyformák

-
Zlin50
senior tag
És a random? [link]
Felmerül a kérdés mihez akarok vagyis inkább mivel együttműködve lehet ekkora sebességeket kihasználni? SSD-ről HDD-e másolásnál vagy fordítva? Aligha. Szekvenciálisan vagy randomban mikor lesznek HDD-k képesek tartani a sebességet egy SSD-vel?
Rendszer működtetéséhez mire van inkább szükség? Tömörítetlen vagy tömörített adatok véletlenszerű vagy szekvenciális mozgatására?
Feltételezem hogy a random az ami igazán számít. -
soldi3r
veterán
Általános rendszer vinyónak, és adatbázis kezelésre valós idejű adatfeldolgozással, lekérdezéssel!
Na meg nem egy évre terveznék vele, szal jövőben elvárásoknak is biztosabban megfelelni tudó - olvasási sebesség: min. 400 MB/s- írási sebesség: min. 400 MB/s sebesség lenne a minimum cél, ezzel kiegészíteném a nyitó hozzászólásomat!
Ami még nagy kérdőjel számomra, hogy jelenlegi alaplapom Marvell chipjével képes lehetek-e ezt a sebességet elérni, ha az SSD tudja is azt???
intel 510, biztosan jobb mint az m4
a 250 gigás már 500/315-ös -
Müszi
senior tag
Ez a régi-új driver dolog régebben főleg videokártyáknál okozott érdekes dolgokat. Úgy látszik most itt is.
-
Müszi
senior tag
Ki kell próbálni hogy itt van -e. Én nemigazán tapasztalok különbséget a lapomhoz adott SATA3-as és egy régebbi laphoz kapott SATA2-es kábellel készített teszt között.
Ha a HDMI kábelekre gondolsz, hát ott is van parasztvakítás bőven aranyozott csati ide vagy oda -
Zlin50
senior tag
Van egy olyan érzésem, hogy ezeknél a teszteknél nagyon nem mindegy milyen tipusú a SATA3 vezérlő és milyen a drivere, a kábel meg olyan amilyen. Elméletileg az erek anyaga jobb minőségű a SATA3-asnál, a valóságban ebben nem lennék biztos. Mondhatnánk úgy is ahogyan te, parasztvakítás. Ide kábelek közt biztosan volt anno különbség, itt már nem hiszem. Fogyasztói társadalom érvényesül, kispórolunk mindent amit csak lehet. Tisztelet a kivételnek, bár azt biztosan külön kellene megvásárolni és nincs a cucchoz csomagolva. Ez viszont lehet hogy már szőrszálhasogatás kategória és nem éri meg a plussz pénzt.
Nem néztem utána milyen a lapod vezérlője. Lehetséges hogy ott van a probléma.
Igazából ugyanazon vezérlő sem biztos hogy ugyanazt tudja különböző tipusú lapokban véleményem szerint.Nálam például nem volt érdemes a később kiadott Intel AHCI vezérlőre frissíteni mert némelyik vinyó lassabban működött vele. A régebbit visszatéve visszatért az előző sebesség.
-
zetecR
addikt
Van egy olyan érzésem, hogy ezeknél a teszteknél nagyon nem mindegy milyen tipusú a SATA3 vezérlő és milyen a drivere, a kábel meg olyan amilyen. Elméletileg az erek anyaga jobb minőségű a SATA3-asnál, a valóságban ebben nem lennék biztos. Mondhatnánk úgy is ahogyan te, parasztvakítás. Ide kábelek közt biztosan volt anno különbség, itt már nem hiszem. Fogyasztói társadalom érvényesül, kispórolunk mindent amit csak lehet. Tisztelet a kivételnek, bár azt biztosan külön kellene megvásárolni és nincs a cucchoz csomagolva. Ez viszont lehet hogy már szőrszálhasogatás kategória és nem éri meg a plussz pénzt.
Igazából ugyanazon vezérlő sem biztos hogy ugyanazt tudja különböző tipusú lapokban véleményem szerint.Ha a házimoziban van látható/hallható különbség a digitális kábelek között, akkor itt miért ne lenne?
-
Müszi
senior tag
Na jó, de az én eredményeim egy olyan 20%-kal gyengébbek a tieidnél...

(de pl. 4k-ban nem, ott elenyésző a különbség!)Már alig várom az új drivert vagy biost, mert akik vannak környezetemben sata3-mal azoknak nem adnám oda a kütyüt tesztelésre.

Amúgy kipróbáltam sata és sata3-as kábellel is az SSD-t, de nem változott az eredmény. Ez jelenthet valamit - vagy a sata3-as kábel csak parasztvakítás?
Igazából ugyanazon vezérlő sem biztos hogy ugyanazt tudja különböző tipusú lapokban véleményem szerint. -
khorvat
senior tag
Köszönöm a válaszokat, a válós mért értékek a fontosak a marketing 500as értékek pedig felejtősek egy ideig ezek szerint. Jobban bele ásom magam a teszt eredményekbe a gyártói oldalakat pedig messze elkerülöm

-
Zlin50
senior tag
-
cszn
őstag
Általános rendszer vinyónak, és adatbázis kezelésre valós idejű adatfeldolgozással, lekérdezéssel!
Na meg nem egy évre terveznék vele, szal jövőben elvárásoknak is biztosabban megfelelni tudó - olvasási sebesség: min. 400 MB/s- írási sebesség: min. 400 MB/s sebesség lenne a minimum cél, ezzel kiegészíteném a nyitó hozzászólásomat!
Ami még nagy kérdőjel számomra, hogy jelenlegi alaplapom Marvell chipjével képes lehetek-e ezt a sebességet elérni, ha az SSD tudja is azt???
-
Zlin50
senior tag
Az sem mindegy hogy tömöríthető vagy sem az adat, aztán ott a random. Abban már kevésbé tudnak hasítani. A nem tömöríthetőnél is szépen visszaesik a tesztek szerint a sebesség.
Mindig csak ilyen furcsa teszteket mutogatnak, és soha nem olyat hogy például mennyi idő alatt csomagol ki egy gigás tömörített filét mondjuk önmagán.
-
khorvat
senior tag
-
deicide
veterán
-
cszn
őstag
-
khorvat
senior tag
Ár nem rossz viszont:
- olvasási sebesség: 415 MB/s
- írási sebesség: 175 MB/s ez nem túl acélos, ha ezek a valós értékek és nem elírás!Lehet árban 50-60 közé kell mennem Kingston, Samsung, Intel irányokba.
-
pschio
őstag
Hi SSD Userek!
Lassan tervezem a belépést az SSD-t használók táborába. Lenne pár kérdésem a gyakorlottabb emberkékhez.
Adott az aláírásomban olvasható konfig, innen a lényeg kiemelve:
Gigabyte 790xta-ud4 alaplap 2db SATA 6Gb/s porttal amit Marvell 9128 chip vezérel.Terv: 120GB-os, SATA 6Gb/s csatolós SSD vásárlása márka és egyéb paraméterek képlékenyek!
Miket ajánlatok?
Amit kinéztem eddig az egy OCZ Agility 3 120GB 42.000HUF , viszont a fórumon olvasott hozzászólások elbizonytalnítottak
Várom véleményetek milyen alternatívákban érdemes gondolkoznom!?
Agility 3-at semmiképp

-
cszn
őstag
Hi SSD Userek!
Lassan tervezem a belépést az SSD-t használók táborába. Lenne pár kérdésem a gyakorlottabb emberkékhez.
Adott az aláírásomban olvasható konfig, innen a lényeg kiemelve:
Gigabyte 790xta-ud4 alaplap 2db SATA 6Gb/s porttal amit Marvell 9128 chip vezérel.Terv: 120GB-os, SATA 6Gb/s csatolós SSD vásárlása márka és egyéb paraméterek képlékenyek!
Miket ajánlatok?
Amit kinéztem eddig az egy OCZ Agility 3 120GB 42.000HUF , viszont a fórumon olvasott hozzászólások elbizonytalnítottak
Várom véleményetek milyen alternatívákban érdemes gondolkoznom!?
A Crucial M4-nél drágábbat én se vennék. Valószínűleg minden igényt kielégít.

Aktív témák
-
23700 - 23601
49236 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Mi csak nyerhetünk a fokozódó űrinternet versenyben
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Proxmox VE
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jogász topik
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED TV topic
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- További aktív témák...
- Lexar NM790 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7000-6200 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Red PRO WD101KFBX meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990PRO 4TB heatsink
- Samsung 980 Pro 2TB & 990 Pro 2TB - Alza/Euronics garancia
- ÚJ Kingston NV3 2TB NVMe SSD Bontatlan, PCIe 4.0 (6000/5000 MB/s ), 2 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)