Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Fujifilm X
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Amúgy a Samsung 470 egy Athlon x2 1.9 Ghz Asus m51KR-be lesz... Amiben alapvetően egy Sata 1-es vinyó van... Hol tudom megnézni, hogy sata 2-őt tudja egyáltalán?
Chipset AMD RS690
soutbridge SB600Ha nagyon fos lenne akkor egy ilyennel működne a buli?
(Akkor az otthoni 785 M-EVO lapomat is eSata-n használnám)
Szerintetek érne valami hátrány, ha eSata-n használom? -
Scholes9
nagyúr
Hali. Ma este egyszer csak kékhalállal behalt a gépem. Már sokmindennel próbálkoztam, Wint sem tudtam újrarakni, formázni nem engedi a lemezt és addig jutottam, h öcsém gépébe berakva ez fogadott:
Kérdés, h mit tehetek? Letudom formázni vhogy és használni vagy vehetek egy új SSD-t? Illetve ezt garanciában nem is tudom elintézni? Mert van még rá gari.
-
fsb1000
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre, most kérdésem lenne.Egyik gépemen Op. rendszert újratelepítek. XP SP3, tehát nincs és nem is lesz trimm.
Viszont jelenleg az SSD-m üres, tehát rendbe tudnám szedni HDD-ről, bár az SSDlife 99% értéket mutat az egyikre és 96%-ot a másikra.Milyen program lenne az ami egy használt, de üres SSD-t rendbe rak, ha
Van TRIMM support -> Intel X25M G2
Nincs Trimm -> Samsung 32GB SLC -
cyber86
őstag
Elég jól ez a corsair force gt 120as ezeket az eredményeket viszi nállam: [link]
-
tamas87
csendes tag
Sziasztok!
Egyébként a megbízhatóságot leszámítva a Corsair Force 3 (mondjuk 120 gb) nem mondható rossznak nem? Nekem ár/érték miatt ajánlották. Tudom, hogy sandforce-os. Csak kíváncsiskodok...
-
-
scope2007
addikt
válasz
bundaska
üzenetére
ezzel a progival meglehet nézni a már bekötött eszközöket milyen vezérlőn ülnek.

Drive Controller Info 2.1.4. .NET framework 3.5 kell hozzá

-
bundaska
aktív tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudom, milyen SATA vezérlő van az alaplapomon? Egyszerűen nem találom sehol, jó lenne megnézni, milyen SSD-ket támogat, vagy milyen márka ajánlott vétel hozzá (tudom, Crucial, Samsung, Kingston, Intel alap
). -
gabee jr
tag
válasz
Attila2003
üzenetére
Miről beszélsz, milyen egóm, mit sértesz meg?

A hozzád hasonló SSD tulajok és hozzáértőkről volt szó. A ti tapasztalataitokat várom, hogy miért fagy ez a féreg SSD-m. Elhiszem, hogy Agilitid van, bár én is azt vettem volna. Maradt volna egy rakás pénzem.
-
törölt tag
Itt ugye ezt találtam ami jó lehet nekem : Gaabbaa összefoglalója az SSD-k beüzemelésével kapcsolatos beállításokról. Ez is csak a telepítés utáni dolgokat írja le... ez is hasznos, de ahogy olvasom az sem mindegy hogyan fogok neki a telepítésnek

UGye a többi, ha jól olvasom akkor Vistához és Xp hez van, vagy ezeket win7 alatt is tudom hasznosítani ?
-
törölt tag
Biztosan volt itt már olyan hsz, hogy egy új ssd re hogyan tanácsos új oprendszer rakni.
Ezt esetleg valaki be tudná linkelni, ha van ilyen... olvastam pár dolgot, de összefoglalva nem találtam.
Mivel a régi gépem is itt van, és egy komplett új lesz ami szintén telepítésre vár, amint itt az ssd, ezért nem akarom elbaltázni az elején.
olvastam hogy tanácsos egy oprendszerrel formázni az új ssd-t, majd átrakni a másik gépbe és így rárakni az odavaló wint. Ezzel nem mondtam hülyeséget ?

szóval ilyen apró trükkökre vagyok kiváncsi. Illetve hogy telepítés elött és után mire érdemes nagyon figyelni. mitől lesz igazán gyors és stabil a rendszer ssd vel ?Köszi

-
törölt tag
Nos, 1-2 napos olvasgatás után rájöttem, hogy egy sima E350 Brazos lap úgy sem hajta ki a mostani sata3 csúcs ssd ket, ezért 2 alternatívát látok.
Vertex 2 60gb 23k
Samsung 470 64gb. 25K
A samuval viszonylag kevesen szívták meg. Szerintetek is biztosabb választás egy kis htpc-be, netezés+torrent+ TV n filmezésre ? ( persze a filmeket másik tárolón tartom majd )
Köszi

-
cyber86
őstag
Beléptem én is az ssd klubba 1 Corsair force gt 120assal már csak azt kéne tudnom, hogy mbr vagy gptbe particionáljam le windows saját progijával?
-
gabee jr
tag
Akkor jó, megnyugodtam, egy cseppet.
Viszont én nem variáltam driverekkel semmiféle változás nem volt sem az OS-ben sem a hardverkiépítésben. Még csak a hetek óta várakozó frissítéseket sem telepítettem. Ezért érthetetlen, hogy miért kezdi egyszer csak el a semmiből... Mi változott meg, hogy "ezt kell csinálni ee"..?
-
C64
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát, volt nálam egy c300-as ssd és annál nem volt támogatott a trim, raid-re konfigurált telepítés után. nem volt tagja raid tömbnek az ssd.
-
Neu77
csendes tag
válasz
gabee jr
üzenetére
Az én rendszerem is friss és eredeti és igazából nem is ezzel van a probléma, hanem magával a sandforce vezérlövel, ami ugyan az az OZC és a Corsair ssd-ben... Az újratelepítéssel csak azért akarok próbálkozni, mert a driverekkel variáltam és hátha ez is baj
Amúgy nem vagyok szakértö, de egy hónapja próbálok utána járni a hibának de még nem jött össze. A Corsair fórumán is sokan panaszkodnak erre és még nem írtak konkrét megoldást, hanem csak olyanokat, hogy próbálkozzunk pl kábelcserével stb amik nálam nem javítottak semmit.
Amit találtam eddig az annyi, hogy a H67-P67 és ezt követö alaplapoknál jön elö a hiba. Sajnos az enyém is ide tartozik
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Sandrew
üzenetére
Na mégsem Kingston lett, rendeltem egy Samsung 470-et, 25K-ért. Remélem holnap már élvezhetem

Amúgy win 7 topikba már leírtam egy lehetséges megoldást 2 gép 1 disk-re:
"VAGY, azt lehetne még csinálni, hogy megnézem mi a különbség file-ok szintjén a két win között (lehet csak párszáz mega notis és pc-s között a különbség ) és írok egy batch file-t ami start előtt szépen kicserélgeti a file-okat linux alól. Hetente csak 2x kéne megcsinálni. Lehet megírom az egészet egy java programban, hogy mindig az aktuális heti legfrissebb változtatott rendszerfile-okat cserélje ki."
Ez a művelet nem terhelné agyon az SSD-t? Meg fogom nézni mekkora a különbség driverek szintjén pc és noti között. Az is lehet szinte alig van, csak pár mega.
-
-
gabee jr
tag
válasz
Attila2003
üzenetére
Úgy értettem, hogy a második szomszédom unokatestvére nagybátyjának a fiának már volt ilyen problémája típusú hozzászólok kíméljenek. Érted?

OCZ tulajok és hozzáértők segítéségét kérem elsősorban. Köszi. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Tenken
üzenetére
Samsung SSD 470 64GB.
Nálam már 2 gépben is ez van (asszonyéban, meg enyémben is).
Csak ajánlani tudom. -
gabee jr
tag
Fire/SOUL/CD illetve más hozzáértő segítségét szeretném elsősorban.
Szóval, 2 hónapja vettem egy Vertex3-at az akkor legújabb 2.11-es firm-el ment rendesen egészen a múlt hétig, semmi hibája nem volt, bár nem hozta az OCZ által beígért 550/500-as értéket, csak egy 450/250-et. Erről beszéltünk itt anno képeket is töltöttem fel..
Mostanában naponta 2x 3x is elszáll kék-halállal a gép, és egyértelműen az SSD-t "hagyja el" a rendszer, mintha csak lehúznám működés közben. A Windows Minidump könyvárt fel sem tölti adattal, hiszen egyszer csak megszűnik létezni az SSD. Csak egy teljes reset (áramból ki/be kapcs) oldja meg a problémát. Semmi új hardverelem nem lett belerakva, nincs vírusom egyértelműen az SSD kezdett el hibázni.
Tudja valaki, hogy miért? Ismert ez a probléma? Van rá valami megoldás?
A kontakt hibát kizárhatjuk és már másik SATA3-as portban is fagy a rendszer, e mellett kikapcsoláskor is (leállás helyett) kékhalállal köszön el... de miért? És miért két hónap tökéletes működés után???
Köszi a segítséget.
G. -
Chiller
őstag
Sziasztok, segítséget kérnék

Létezik olyan SSD/RAMDrive, ami 4 max 8GB-os, bootolható és lehetőség szerint minél gyorsabb?
Látom, van ilyen kingston, meg stb. kommersz márkás, de az 50-60MB write/150MB read elég karcsú.... Jó lenne legalább a kétszerese, vagy gyorsabb...
Létezik ilyesmi méretben PCI-E ramdrive? -
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Tudna ajánlani nekem valaki egy korrekt ssd-t laptopba? (Rendszer menne rá, 64GB elég..)
Asus X59SR a típusa. Nem nagyon értek a témához, jó lenne ha valaki tudna segíteni.
Előre is kösz! -
Ren Hoek
veterán
Viszont akkor Kingston felé kacsintgatok... Akár 2 winnel is.
Bár ezt a win dolgot lehet valahogy úgy kéne megoldani, hogy 2 user, és a drivereket csak 1-1 usernek pakolom fel (Pl vga, bár nemtudom lehet-e ilyet)Köszi szépen, szerintem Kingston lesz. Ha érzetre hasonló a kettő, akkor best buy. Szintetikus tesztek totál nem érdekelnek.
-
Ren Hoek
veterán
Hali!
Szeretnék egy Samu 470-et, vagy egy Kingston 96 gigásat venni, még nem döntöttem el.Első kérdésem: Kingston érzetre mennyivel lassabb mint a Samu? Boot idő, rendszer gyorsaság, ilyenek érdekelnének. Lehet az a plusz 32 GB jobban megéri, még ha kicsivel lassabb is, nem?
Másik kérdésem: Meg lehet valahogy oldani, hogy eSatán használva ugyanazt a win 7 rendszert használnám nagygépen és notin is? (hétközben notin, hétvégén meg 4 magos nagygépen) Nem lehet valahogy profilozni a drivereket, vagy sok ütközést okoz, ha cserélgetem?
-
Somy_
tag
Köszi a válaszokat!
Gondolom, hogy megéri-e kiköltöztetni, függ a reboot-onkénti használat mennyiségétől is. Lehet tényleg nem fogok vele foglalkozni. -
kerekfej
őstag
Hybrid Merevlemez - ez jól hangzik, mondjuk 320GB HDD+60GB SSD lenne a jó.
-
törölt tag
Tudnátok segiteni abban, hogy egy Brazos E350 laphoz milyen Sata3 SSD passzol ami tuti megy vele ? 60gb elég nekem, nagyjából max 25K ig. PHs áron ,nem kisker 25K.
Köszi

-
Attila2003
tag
Rájöttem miért nem indul a Sata 3 card-al a gépem. Ha az SSD a Marvell vezérlőre van téve, és a HDD és a DVD-rom az alaplapi sata csatlakozóra, nem indul csak restart után. Ha mindegyik a vezérlőn van, simán elindul, ha mindegyik az alaplapi sata porton van akkor is. Ha az egyik erre, a másik arra, akkor csak restart után. Vajon miért van ez, mert csak 2 sata port van a vezérlőn, és nekem 3 kellene. Most egyelőre a DVD nincs bekötve, de jó lenne valami megoldás hogy mindkettőről indulna a gép. Előre is kösz.
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lenne az optimálisabb használat élettartam szempontjából egy netbook-ban használt SSD-vel kapcsolatban -ahol nem lehet mellé tenni HDD-t, mert nem fér el?
Költöztessem a browser-cache-t, temp könyvtárat, pagefile-t ramdrive-ra, esetleg csak valamelyiket ezek közül, vagy az állandó pár GB-os írás, amit a ramdrive csinálna a ki/bekapcsolások alkalmával többet árt ilyen esetben, mint amennyit ezek elhasználnak az SSD élettartamából? -
kerekfej
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ez gondolom egy kínai márka, mint a www.kingspec.com. A nagy gyártók Kínában gyártatnak, ezek meg eltanulják a dolgot vagy a selejtes termékeket átmatricázzák és eladják, így születnek ezek a márkák.
-
kerekfej
őstag
válasz
SVLaller
üzenetére
nézegettem a samsung 830 tesztet, és nem jön le nekem miért lesz olyan nagyon jó vétel. 1,5 millió óra MTBF, 16000 IOPS, 520/400 MB/s olvsás/írás. Ezt minden mostani SSD tudja sőt túlteljesíti. akkor miért?
Pont azért, mert nem így van ahogy írod. Nem teljesítik túl. Esetleg a megbízhatatlanabb típusok (OZC, Corsair) amik ugyanebben az árban vannak. Nem minden a sebesség, már írtam többször.
A gyári adatok semmire nem jók, nagyon pontatlanok SSD-k esetén.
-
Sandrew
őstag
Cserével ment volna a biznisz. De utólag belegondolva bőven elég egy gyors 60-as is. Jelenleg a fél éves Win7-em 44GB-ot foglal. És van jócskán program a C-n.
Mit ajánlasz minél olcsóbban? 30k-ig nagyon max De azért ne legyen túl lassú. Bár nem biztos, hogy ebben a helyzetben vennék egyenlőre csak nézelődöm.
CRUCIAL 64GB
KINGSTON 96GB ha visszamegy 30-alá
KINGSTON 64GB
Utóbbiból van jópár féle. Csak a tartozékokban különbözik? -
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Erről az SSD-ről mi a vélemény? Kipróbálnám az SSD világát aztán ha nem jön be legfeljebb továbbadom.
ASRock 880G Pro3-al menne?
Illetve a jelenlegi 70GB-os rendszerparticiómat át tudnám valahogy varázsolni rá? -
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
na jó, de mivel tervezett élettartamot egyik gyártó sem ad meg, ezért csak ez marad mint hivatalos specifikáció. még mindig egzaktabb, mint a "külföldi fórumon olvastam".
ha a 470-nél is 2 millió akkor meg pláne nem értem miért akkora nagy reménysugár a 830, hogy minden 2. hozzászólás az hogy ezt kell venni. -
Bogyó bá'
nagyúr
Mi lehet ez a noname ipari hulladék?
Itt találtam alul, a Google-hirdetésekben... -
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
C64
őstag
Hali, az OCZ Agility 3 SSD-nél működik a trim raid módban az ich10r-en?
-
válasz
SVLaller
üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de azért válaszolnék.
Ugyanazért lesz jó vétel, mint amiért a 470-es sorozat is az... Azaz megveszed, felpakolod rá a W7-et és használod. Kb ennyi dolgod van vele. Nem háklis az alaplapi vezérlőre, gyári adatokat hozza, nincs firmware hiba, modern SSD-ktől elvárható szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek kiválóan végzik a feladatukat (rendszervinyóként használom pár hónapja, jelenleg ilyen mérési eredményt produkál )stabil és megbízható kütyü. [link]Ha a 830-asban nem csesztek el valamit nagyon, akkor a felsorolt okokból (nem elsősorban a műszaki adatai miatt) nagy népszerűségnek örvendhet...
-
kerekfej
őstag
válasz
Logicman86
üzenetére
Samsung-okkal elvileg nemigen van gond azzal a vezérlővel.
-
Logicman86
tag
A samsungok mennyire kedvelik a Marvell vezérlős deszkákat? ( Giga P55A UD3 ) Az új 830as szériából szeretném a 64GB-osat venni.
-
Big M
tag
Sziasztok!
Most készülök összerakni egy gépet, 150-em van rá. Ebbe egy SSD nem fog beleférni, azonban év végén meglehet, hogy gondolok majd rá.
Eléggé laikus vagyok a témában, nem szoktam procit húzni, hetente szétkapni a gépet, havonta alkatrészeket cserélgetni. Viszont az embert érdeklik a technikai újítások, így vagyok ezzel én is.
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy ilyen ketyerét, akkor a rajta tárolt adataimat gyorsabban érhetem majd el? Ergó lesz 32/64gb cuccom, ami pikk-pakk betölt.
-Lehet ez a Windows, de akár a CSS is?
-Esetleg valaki tudna konkrét számadattal is szolgálni (vinyóról és erről mennyi idő alatt érte el)?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
kerekfej
őstag
válasz
Vikthor
üzenetére
Samsung 830 64GB
Ezt linkeltem, ott vannak a tesztek
Samsung 830 SSD: határozott evolúció
Samsung Announces High-performance 512GB SSDs with Ultra-fast SATA Revision 3.0 Interface
A sebesség nem minden, még a legjobb típusokkal is vannak gondok.
-
válasz
Vikthor
üzenetére
1. A Vertex gyári adatok/mérés alapján gyorsabb
2. A Vertex igen háklis az egyes bimbiacél Marvell vezérlőkre (ha ilyen deszkád van, akkor felejtsd inkább el), ilyenkor nem hogy mérni sem lehet a gyártó által megadott sebességeket, de sokszor megakad a rendszer és egyéb furcsa jelenségeket produkál a az OS
3. Ha rendszervinyónak szánod, akkor nem fogsz észrevenni különbséget a 2 SSD között, bármelyiket választhatod, mindkettő jó választás.(2db 240-es Vertex 3-asom volt, saját tapasztalat)
Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen routert?
- Vezetékes FEJhallgatók
- OpenMediaVault
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)