Hirdetés
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dragon27 #48999 üzenetére
Azért vettél, hog gyors legyen a rendszer. Szóval nemigazán. Ugyan kíméled veled az ssd ha hdd-re átpakolod de akkor pont az ssd lényege veszik el...
Ha nagyon kímélnéd az ssd-t akkor már inkább ramdrive-ba érdemes átöltöztetni. Az még gyorsabb mint az ssd és gyakorlatilag végtelen írást elbír.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #48836 üzenetére
Első hsz-ben benne vanank az ajánlott ssd-k. Szemyél szerint Intel-t vagy Samsungot ajánlok. Azokkal elég kevés baj szokott lenni (főleg az előbbivel).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
scott_free #48722 üzenetére
Sztem felesleges. Nekem át van téve ugyan a hdd-re de csak azért mert nagyon kicsi az ssd-m kapacitása (32gb), ha 64-es lenne akkor nem vacakolnék vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
scott_free #48719 üzenetére
Hülyeség a meglévő gyors ssd-t ilyenekkel szándékosan lelassítani, és az indexelés amúgy sem jár olyan sok írással. Szóval kapcsold be nyugodtan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Saphirahick #48418 üzenetére
IDE combit letilhatod de nem attól lassú.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Ha utólag teszed be az ssd-t akkor nem miden esetben lövi ki a defragot. Legalábbis nekem volt ilyen tapasztalatom. Ha eleve ssd-re húzod fel akkor kilövi magától való igaz.
Hibernálást ki kell kapcsolni tök felesleges feature szvsz. Azért van ssd-t hogy gyors legyen a boot. Ha hibernálás helyett kilövöd a gépet még áramot is spórolsz.
Nekem ki van kapcsolva, ha vkinek kell tegye csak át bátran hdd-re semmivel sem lesz lassabb a gép cserébe jó pár GB-nyi írástól kíméli meg az ssd-t.
Mondjuk én ezt sem használom, eleve nem rakok fel olyan progit ami miatt kéne. A tárhely értékesebb számomra.10% üres helyet mindenképpen érdemes hagyni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsamolzsa #42470 üzenetére
A lapozó file-t kapcsold ki vagy tedd át hdd-re. Esetleg a böngésző cache mappáját is át lehet tenni hdd-re. Hibernálást kapcsold ki, meg a rendszervisszaállítást is (vagy tedd át hdd-re). Kb ennyi.
Még esetleg az indexelést és kilőheted még az írási gyórsítótárazás ürítését is.Bővebben: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70 #34485 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
Látom a Samsungomról még nincs adat így mértem egyet én is, mehet az adatbázisba.
Samsung MCBQE32G5MPP-OVA (32GB, Sata2)
Win 7 SP1 x64 Prof.
Gigabyte EX58 UD4P (Rev. 1)
Legfrissebb AHCI driver.Kép: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Sebesség teszt jöhet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ExtremeClock #33989 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black Dragon #33595 üzenetére
"Samsungnek elvileg gyorsabb az elérési ideje" az kamu, nem tudom ki mondta de kb lövése sincs az ssd-kről. Mindegyik ssd elérési ideje pár milisec-ben mérhető.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #30584 üzenetére
Ha nem frissítetted Win telepítés után akkor tuti nem a legfrissebb van fent.
Itt megtalálod.Reméljük segít...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #30582 üzenetére
A legújabb ahci driver fent van?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BekkNekker #27426 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lalakov #27335 üzenetére
Persze hogy befolyásolja! A hdd felépéítése miatt van.
A OS, mivel elsőként az települ (automatice) a lemez elejére kerül a többi adat meg a lemez széle felé kap csak helyet. Ha nincs OS a HDD-n az adatok a lemez elejére kerülnek élből ahol gyorsabban tudja elvégezni az írási/olvasási műveleteket.Egyszerű fizika ugye, hogy minnél közelebb vagy a lemez mértani közepéhez annál kissebb utat kell bejárnia az író/olvasó fejnek, rövidebb idő alatt is pozícionál be, a lemez szélén a sebessége is kissebb a tányérnak mint a közepéhez közel így jóval nagyobb sebesség érhető el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
noorbertt #27002 üzenetére
96GB-os Kingston.
Attól függ mitől makkant meg az ssd.
Ha a cellák fáradnak el, akkor baj, mert olvasható marad de mivel már nem írható, bukod a törlési műveletet is. Logikailag persze törölheted de onnan meg kb 3 perc visszahozni az adatokat.
Ha pl a vezérlő adta be a kulcsot akkor már nincs baj, nem tudja olvasni se (kivéve ha vezérlőt cserélnek rajta de ezzel nem foglalkoznak kivéve ha kell nekik az adat ami rajta van).
Persze van egy tuti módszer erre is ha biztosra akarsz menni, ki kell nyírni a rajta lévő chippeket (külsérelmi nyom nélkül!!!!!!) és akkor nincs gond.Esetleges hibákat javít (írás/olvasási sebesség pl), ha a gyártó kimonottan nem ajánlja a FW frissítést akkor felesleges frissítened.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
medium84 #26120 üzenetére
300 Huf-ért kaptam itt az aprón Sytche Twin Mountert. Felesleges ilyen drágát venned.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #25921 üzenetére
Nyugodtan vegyél Sata2-est, mire valóban kihasználnád a Sata3 előnyét otthoni használat mellet már rég döglött lesz az az ssd amit most veszel.
Ez kb olyan mintha vennél egy M3-as BMW-t mert az tud akár 250-el is menni. A tecsó parkolóba aztán marhára ki is tudod majd használni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
james008bond #25464 üzenetére
Pontosan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #25315 üzenetére
Mikortól számít garisnak?
Amikor már nem tud írni rá a rendszer.
-
Qru
MODERÁTOR
Jönnek az új javított FW-ek SandForce 2-höz: [link]
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest