Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
egy tanacsot szeretnek kerni toletek.Van egy P55-os lapom (Asus P7p55), max Sata2 (3Gb) tamogatassal. Ez a kov 3 evben nem fog valtozni, szinte 100%
Most veszek SSD-t, es kettot neztem:
OCZ Vertex Plus (sata2) 120G
OCZ Vertes Agt3 (sata3) 120G <-- dragabb 12%-alMivel a lapom nem tamogatja a 6Gb-t, ezert az Agt3 kepessegei nem lennenek kihasznalva.
Erdemes-e megis valami oknal fogva azt venni (a gondolj a jovore nem ok, mivel 3 evig min nem bovitek/cserelek semmit)
Tehat lenne-e vm kezzelfoghato elonye szamomra a felaras SSD-nek?
(pl: megbizhatosag, elettartam, sebesseg (iops), hibatures, stb)Koszonom
-
Zlin50
senior tag
válasz
Balage76 #30095 üzenetére
Amikor elfogynak a portok akkor a két kisebb ugyanannyiért kicsit módosul.
Nagy előnye az SSD-nek hogy egy HDD helyére kettő befér, de kevesebb port akkor sem lesz elég.
Kíváncsian várom az első sata portos 2TB-os SSD mibe fog kerülni. Revodrive-ból már 3tera fölötti is van átlapolással. -
Balage76
senior tag
válasz
Zlin50 #30092 üzenetére
Az első, kiállítási darab mindíg irreálisan drága, de a normális kereskedelmi forgalomban, tömegtermékként kapható csúcskapacitású változatok árai 250e Ft körül mozognak.
Ennyi most az 512GB és (jelenlegi árfolyamokkal számolva) kb ennyi lesz az 1 TB is október/november környékén...
Ennél magasabb áron nincs értelme a terméknek, mert nincs jelentős kereslet, hiába nagy a kapacitás, ráadásul 2 db kisebb kapacitású ugyanazért az árért többet ér.
-
kerekfej
őstag
válasz
Balage76 #30088 üzenetére
Korábbi ár: Samsung 470 256GB 90677Ft (354,20Ft/GB) Sata2 (2 hete)
Új ár: Samsung 470 256GB 68948Ft (269,32Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sEz az SSD a legolcsóbb eddig gigabyte-onként.
De gondolom ez raktárkisöprés, hamar el fognak fogyni és marad a drágább 830-as modell.
Zlin50
SuperTalent 2TB PCI Express SSD $6000 -
Zlin50
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30091 üzenetére
De csak árban.... Majd meglátjuk az első 2TB-os SSD mennyibe kerül. Legalább félmillióra tippelnék.(de szerintem keveset mondtam)
-
kerekfej
őstag
Eleve ACHI-val kellett volna telepítened az SSD-t, ha nem tetted meg akkor szerintem kezd el újra az elejétől (partíciót töröld)! Bizonyos HDD-k nem szeretik az ACHI módot. ezért dugd olyan helyre ahol Bios-ban IDE mód van beállítva!
Ha ezt megcsinálod akkor kicsit javulhatnak az értékek. Meg az SSD beállítási tanácsokat nézd át!
-
kerekfej
őstag
válasz
Balage76 #30055 üzenetére
Most néztem én is, hatalmasa esett az ára rövid időn belül. Pár hete még 90000Ft felett volt most meg 70000Ft-ért is kapni, ha így folytatódik az áresés akkor komoly konkurenciája lesz a HDD-knek. Az aprón korábban már láttam ilyeneket sokan árultak 55000Ft-ért árulnak, de kicsit szkeptikus voltam azokkal kapcsolatban.
-
KrAt
veterán
válasz
zetecR #30082 üzenetére
Igazából passzolom, miért nem megy ACHI módban, viszont...
... találtam valami GSATA portokat rajta (0 és 1), bedugtam oda a vinyót, és voila, megy.. Neten utána nézve van rajta 6 SATA port, amit az Intel chip vezérel (gondolom az északi vagy déli híd..) és van 2 port, aminek külön vezérlője van..
Öreg vagyok én már ezeknek a megértéséhez...
Viszont KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET, NÉLKÜLETEK NEM MENT VOLNA!
-
KrAt
veterán
válasz
zetecR #30080 üzenetére
Most lesz a jó, mert már az AS SSD szerint is van ACHI-m..
(mindkét értéket ACHI-ra kellett állítani a BIOS-ban, csak úgy lesz a jó, külön-külön csak galibát okoztak...)
Szerk: na eljutottam a cél feléig:
Az értékek megjavultak, zsír..
Ellenben ha AHCI módban (ahogy most megy) rádugom a Samu 500-as SATA2 vinyómat (HD501LJ), akkor megáll a SATA AHCI BIOS-nál, nem megy tovább, gondolom nem érzéekli, nem tudom..
ÖTLET?
-
-
zetecR
addikt
1. A Start menü keresőjéből indítsuk el a Regedit alkalmazást, a Futtatás rendszergazdaként opciót választva (jobb egérgomb).
2. Navigáljunk a következő helyre: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services
3. A bal oldalon válasszuk az msahci-t, a jobb oldalon pedig a Start kulcsot - jobb egérgomb, módosítás.
4. A kulcs értékét állítsuk 0-ra, majd OK.
5. Lépjünk ki az alkalmazásból, indítsuk újra gépünket, és engedélyezzük a BIOS-ban az AHCI-t.
6. A Windows ezt követően a bootolás után feltelepíti az AHCI drivereket.
7. Ezután a folyamat befejezéséhez egy utolsó újraindításra lesz szükségünk. -
KrAt
veterán
válasz
zetecR #30067 üzenetére
Az align szerintem azért annyi, mert elé települt a 100 megás partíció, amit a W7 hoz magának létre automatikusan.. Az szerintem oké..
Ellenben az AHCI-re én is rájöttem, mert IDE-re van állítva BIOS-ban.. Ellenben átállítottam AHCI-ra, és baszik elindulni.. Megáll az AHCI SATA BIOS-nál, és ott áll, kész, passz.. Ha lehúzom a vinyót és az SSD-t, akkor indul el..
Ötlet?
-
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Most vettem egy Samu 830-as SSD-t, és futtattam egy Crystal Mark-ot rajta. Friss W7, SATA2 mód csak, konfig adatlapomnál.
Nem kevesek ezek az értékek? (olvasásra gondolok...) Vagy ennyit tud a SATA2?
Atesz
-
zetecR
addikt
válasz
Don't Panic #30059 üzenetére
Óriási különbség nincs köztük, kb ugyanazt tudják.
Talán egy árnyalattal jobb a GT a sima Vertex 3-nál.Azt vedd, ahol több a gari, vagy olcsóbb. Szvsz.
-
Don't Panic
senior tag
a vezérlő ugyan az min2őben?
köszi a választ.
nem maxos... 50 körül venném őket. most nincs 100ezrem SSD.re
-
zetecR
addikt
válasz
Don't Panic #30057 üzenetére
Ha a Vertex3 nem MAX IOPS, akkor a GT.
-
Don't Panic
senior tag
Sziasztok melyik a jobb SSD-az alábbiak közül?
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapba menne.
Corsair 120GB CSSD-F120GBGT-BK Force GT
OCZ 120GB Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G
köszi.
-
Balage76
senior tag
Boltokban a 256GB-os, akciós árú Samsung SSD!
- Kb 70 000 Ft bruttó ár, bolttól függően
- Samsung 470 Series
- SATA2 csatoló
- MZ-5PA256C/EU termékkódA korábbi részletes prohardver tesztet ITT megtaláljátok, a különbség annyi hogy ez most a 256GB kapacitású változat...
-
zetecR
addikt
válasz
jim_raynor70 #30051 üzenetére
tízszeresét esetleg ramdisken...
Jó ez, ennyit tud a 60GB-os.
-
wagi
senior tag
válasz
jim_raynor70 #30051 üzenetére
És hogyan tudok rajta javítani?
-
wagi
senior tag
Ez jó eredmény?
-
csubi8
csendes tag
válasz
Zlin50 #30028 üzenetére
igen, ez olyasmi lesz.
itt valami furcsaság van, mert mert HP notiban megy az SSD (DV6-3104, HM55-ös chipkészlet), plusz egy régebbi Abit P965-ös lapban is megy, csak az Asus P5Q-val nem megy. Tehát?Szerintem itt valami kompatibilitási probléma lehet, de a neten (a világon és az univerzumban) úgy látszik csak én futottam bele ebbe a problémába.
Felvettem a kapcsot a WD-vel, leírtam nekik a történetet, kiváncsi leszek mit lépnek rá. Hétvégén meg még tovább tesztelem az SSD-t még egy pár gépben és kiderül.
Nekem még az is jó lenne, ha külön PCI-E SATA kártyával is működne. Csak menjen.
-
jorden06
senior tag
válasz
kerekfej #30029 üzenetére
Laptopba melyiket ajánlod leginkább? Olvastam, hogy a vezérlő miatt akadhatnak gondjaim bizonyos meghajtóknál.
Intel PM45-ös chipkészlet van a gépben, SATA2.
szerk.: datasheet szerint ICH9M-Enhanced-t támogat, ha ez jelent valamit.
-
wagi
senior tag
Melyik AHCI drivert tegyem fel ?
-
wagi
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30033 üzenetére
Honnan tudom leszedni hozzá a drivert?
A CrystalDiskMark is ennyit ír. -
wagi
senior tag
válasz
h1ght3chzor #30031 üzenetére
Hát igen az a gond.
Nem lehet valamit állítani rajta? -
wagi
senior tag
Mitől lehet ilyen gyenge az eredmény?
-
-
kerekfej
őstag
válasz
csubi8 #30016 üzenetére
Hard Disk Sentinel - állapot
CrystalDiskMark - sebességLehet egy f.st vettél meg...
-
csubi8
csendes tag
válasz
samu74 #30015 üzenetére
a pirosba is dugtam, plusz kapott kakaót is, de még egy dolgot próbálok ki, ha hazaértem. a bios frissítés után nem csináltam 10mp-es CMOS törlést (+falból kábel ki). talán akkor magához tér. az érdekes az, hogy a srác akitől vettem még január 1-én csinált screenshotot a vinyóról (vagyis az állapotáról CrystalDisc-el) és 100%-os...
-
samu74
addikt
válasz
csubi8 #29997 üzenetére
Piros sata csatlakozóra dugtad+a tápkábelt is rádugtad?
Mert ha igen és nem látszik, akkor az rossz,küld vissza neki.szeva: szerintem nem feltétlen a vezérlő hibája az,hiszen a sandforce vezérlőjét több gyártó is használja,és vannak típusok amikkel kevesebb probléma van pl. Corsair GT,Force3.
Az OCZ-nél a régebbi modellek(Agility,Vertex) annyira szarul sikerültek,hogy azóta meg lettek rendesen "bélyegezve" a sandforce vezérlős ssd-k.Nem tudnak arra a szaros vezérlőre írni egy normális firmware-t...Érdekes hogy az újabbakkal már kevesebb probléma van. -
szeva000
addikt
válasz
DeadMeat #30010 üzenetére
Igen,de ha arányaiban nézzük az eladásokat,a nyakam rámerem tenni,hogy a sandforce vezérlős ssd-ből sokkal több az eladott példány....így arányában több is a hiba vagy kompatibilitási probléma....
Az igazság meg odaát van...már Mulder is megmondta
az,hogy egy fórumon van 50db megírt hiba és van már több millió eladott példány......az nem bizta,hogy a sandforce hibája....(az első fw-el kiadottakban tuti volt hiba,én is már a legújabb fw-el kaptam,ezzel semmi baj) -
DeadMeat
nagyúr
-
Clemi
veterán
válasz
DeadMeat #30000 üzenetére
1 valamire kell figyelni vele (ez minden sandforce vezérlős ssdre igaz ) marvell vezérlőre teszed szopol
Ebben azért nem értek veled egyet. Az OZC Agility3 SSD-met direkt teszteltem a Marvell, és az Intel porton is, és gyakorlatilag nem volt sebességbeli különbség, ráadásul a Marvell porton használtam kb egy hónapig, és semmi gáz nem volt vele. Igaz a Marvell drivert is feltettem mellé.
-
BiP
nagyúr
válasz
szeva000 #29996 üzenetére
Persze, de azért reménykedni csak lehet, nem?
Most minden rohadt drága (még szerencse, hogy nyáron vettem vinyókat, ssd-m is van már), az ember néha azt gondolja, rosszabb már nem lehet, meg még csak most kezdődött az új év, aztán az ember még bizakodó, hogy az összegyűlt árra negatív hatások ebben az évben enyhülnek, esetleg pozitívba csap át.
Az árvíz árfelhajtó hatása biztos hogy enyhülni fog, a hardverek "értéktelenedése" szinte konstans tényező, már csak a 3. (nembeszélünkróla) elem az, ami bármilyen irányba elmehet. -
Zlin50
senior tag
válasz
csubi8 #29997 üzenetére
Nálam P5Q SE Plus alatt nincs probléma, igaz másik fajta SSD-m van.
Talán biost sem frissítettem soha, legalábbis nem emlékszem.
Az alaplapi vezérlőt pedig nem nagyon tudja kikerülni semmi. A PCI-E 1x a déli hídon megy át ha jól tévedek. A sata3 kártyát ki lehet próbálni, de nálam azon is meg az alaplapon is ugyanúgy felismerhető és bootol.
Milyen alaplapon volt képes működni? -
Bodor
veterán
És azt se felejtsük el megemlíteni, hogy mindenekelőtt érdemes firmware-t frissíteni...
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest