- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
Aktív témák
-
spiritex
veterán
Ha most megveszek egy 128gb-os 830-as samsungot, azon a legújabb firmware van már gyárilag? Illetve ha nem, akkor mindenképpen ajánlatos feltenni a legújabbat?
Fire/SOUL/CD
Köszi szépen! -
Zoli54213
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #36091 üzenetére
Köszönöm szépen kész is van és tökéletes!
-
Kékes525
félisten
Asus P8Z68-V PRO/GEN3 alaplap sata 6 intel vezérlője tudja fogadni a Trim parancsot?
A marvellé nem tudja, semmilyen driverrel.
-
törölt tag
válasz
jim_raynor70 #36094 üzenetére
Na igen, a programokkal tetriszezni a meghajtókon nagyobb frissítések/új progik esetén, végtelen "örömforrás", az egyszer biztos.
Amit írtál az mind stimmel is, a pénz még simán meg is van rá, csak az előre kalkulált kerettől való jelentős eltéréshez mindig szoktatnom kell magam kicsit. Azért kösz.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
#05364992 #36093 üzenetére
Es az nem jarhato ut Nalad, hogy felreteszed a ra szant osszeget, majd kovetkezo, vagy azutani honapban raksz hozza annyit, amennyi kell a 256-oshoz? Ennyire kicentizni a meretet nem jo, mert ki tudja, mikor jon peldaul a Windowshoz egy nagyobb frissites (SP2), vagy mikor lesz szukseged egy ujabb programra, amit hasznalnod kell a munkad soran. Sot, ugy latom, hogy dolgozol vele, tehat a munkaddal elvileg ez meg is terulne kesobb.
15% tartalekot azert szoktam ajanlani, mert a 20%-ot sokalljak (en is), de sokan panaszkodnak a 10%-ert, mikozben a SandForce-os SSD-k ugy 6%-ot hasznaltak eddig. -
törölt tag
válasz
jim_raynor70 #36082 üzenetére
Köszi a választ, ezt korábban kimatekoztam már, a 128GB-n pont elférnék, egy centi plusz hely nem maradna. (Mondjuk én 10% szabad hellyel kalkuláltam.) Gondolkodom a 256GB-s verzión is, azon már tuti elférne minden, csak az bolti áron majdnem egy havi fizetésembe kerül...
A felhasználás hasonló lenne ahhoz, amit ti is írtatok, a rendszer mellé nagyrészt fejlesztőkörnyezetek (VS2010, VS2008 ott, ahol nem lehet a projektet 2010-re átállítani, eclipse, debianon VS helyett monodevelop meg code::blocks), meg a teszteléshez szükséges sql szerverek mennének (mysql, mssql). A 256GB-s olyan szinten jobb lenne, hogy ott beleférne még egy kisebb partíció a lib-eknek/SDK-knak meg a projekteknek, így a fordítás is gyorsulna valamit. (A nagyobb c++os projektek félórás full rebuild-jei nélkül speciel tudnék élni.
)
-
N_A_S
veterán
Melyik lenne a jobb választás:
OCZ 2.5" SSD SATA III 60GB SOLID 3 SERIES 500/400 x 2 @RAID0 (18k/db)
vagy
ADATA 2.5" SSD SATA III 120GB S511 Series 550/510 (35,5K)
Amire kell: rendszer + 1-2 játék (BF3, C2), esetleg játék közben vennék fel videot is, ezért gondolkoztam el a RAID-en
-
Zoli54213
aktív tag
Valaki nem tudja hogy lehet fw-t frissíteni egy Corsair Force GT 120GB SSD-n?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70 #36085 üzenetére
pontosan. anno nézegettem ár miatt 64/96oseket is, aztán inkább spóroltam és vártam egy 128asra. utólag nézve az én felhasználásomra ez volt a jó döntés.
azok a fránya igények
.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
proci985 #36084 üzenetére
Igen, ez egy relativ temakor. A miniszerverem alapveto kiszolgalassal, mint a PHP, MySQL, stb. beeri 5 GB-tal, a nagy ennek tizszeresere hajaz. Ha hozzaadunk felhasznaloi alkalmazasokat, grafikus feluletet minden szukseges elemmel, talan ott lesz a 10-15 GB-nal. A fejlesztoi kornyezetre en is 30 gigat szoktam saccolni, nagyjabol eleg, de nem fertem el a 96-os Kingstonon, ezert masfel, ket honap mulva jon a 256-os Samsung.
Azert mondtam neki, hogy szamoljon a tartalek terulettel, mert O tudja, O ismeri a rendszeret, milyen programokat akar hasznalni rajta. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70 #36082 üzenetére
debian felhasználástól függően eléggé pici, elég neki pár giga (10-20 biztosan, hacsak nem sok program kerül rá). win7ből meg a ultimate is megvan olyan 50gigán. erre még jöhet olyan 30 giga fejlesztői környezet (nagyméretűekkel,pl háromféle c++ redistributable, mysql, java, adobe), és még mindig lennie kell elég helynek.
-
Dinter
addikt
Az a leírás hol is van, hogy mit kell csinálni az SSD-vel, hosszabb életkor végett?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
#05364992 #36078 üzenetére
Igen, jo is a Samsung tobb szempontbol. Csak azt is vedd figyelembe, hogy elfersz-e Debianostul, mindenestul rajta, hogy a 128 giga durvan 15%-at szabadon hagyod, hogy el tudja vegezni a maga kis takaritasait a vezerlo ezen terulet alatt. A Windows 7-tel, sem a Debiannal nem lenne gondod, mert mind a ket rendszer kepes jol kezelni a TRIM-et, de van meg megbizhato konstrukcio a palettan: [link].
-
Dobi 562 és e00dgy #36077
[link]e00dgy
Ezt a mérés SATA2-es port-ra kötött SSD-n végezted, ezért teljesen rendben van. -
Dobi 562
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy OCZ Agility 3 60Gb SSd meghajtót és arra telepítettem egy friss win 7-et. Próbáltam a logout-os útmutatók alapján feltelepíteni, de szerintem valami nem jött össze.
A gépem: Asrock H61M/U3S3, Intel Core i5-2300, Corsair Vengeance 2*4 GB ram, Sapphire 6870 vga kártya, Corsair CX430 táp, Samsung sata ii HDD (320Gb, 7200 rpm) + fentebb említett SSD.
Itt vannak a mért eredmények, az írási értékek nagyon gyengék, nem? Mi lehet a baj? Illetve milyen értékeket kéne kapnom?[IMG:http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/259316_vagolap02_6.thumb.jpg]
-
törölt tag
Hali.
A profilomban szereplő gépbe készülök SSD-t venni. Az alaplapon (Asus P6T SE) csak sata2 csati/vezérlő van, így a szekvenciális olvasás/írás értékek számomra nem érdekesek, viszont az fontos lenne, hogy a cucc beton stabil legyen minden körülmények között. Jelenleg egy 128GB-s Samu 830-al szemezek, a mérete pont ideális lenne (jelenleg 85GB-s a rendszerpartícióm, amin a fontos programok is vannak, plusz az SSD-re kerülne még egy Debian is, másodlagos rendszernek), másrészt meg eddig azt hallottam róla, hogy megbízható konstrukció. (Ezek mellett még a szoftverek körítése is kellemesnek tűnik.) A fentieket figyelembe véve lenne más alternatíva is, vagy ne keressek tovább? (Árban nem nagyon akarok 50k fölé menni, de nyomós indok esetén hajlandó vagyok rá, nem pár hónapra veszem a cuccot, ergo hajlandó vagyok áldozni arra, hogy tényleg jó legyen.)
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Dinter #36070 üzenetére
Igen, az SVP200S3/90G jeloli, hogy pluszrol van szo. Es plusz egy szavazat a Kingstonra ez esetben, mert kulonbseg a rendszer futtatasa alatt eszrevehetetlen, viszont par ezer tobbletert kapsz +30 gigat, ami szerintem nem mindegy. De a Samsunggal is jol jarsz, ha amellett dontesz.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Most szeretnék SSD-t venni max. 30k-ig.
SATA3-asat a jövőre való tekintettel, és minimum 64GB-set, mert ezen lesz a rendszer + pár program. Nettó áron tudnám venni, ezeket néztem ki:Kingston 90GB SATA3 2,5" (SVP200S3/90G) SSD ~29k /ez a v+200?/
Samsung 64GB SATA3 2,5" Desktop kit (MZ-7PC064D/EU) SSD ~26kGigabyte GA-MA770T-UD3 alaplapba lesz.
Vélemény?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70 #36066 üzenetére
köszi!
azért is néztem, hogy ez meg így hogy.
-
-
proci985
MODERÁTOR
spin buzz/spin retry count errorral kell SSDnél foglalkozni? nincs motor, nagyon új, HDD sentinel meg ezt írta ki. crystalmark még nem ismeri fel a driveot, windows nem szólt, hogy valami van, pedig ha nagyon rossz a smart érték, akkor szokta kommentálni.
-
Blue@X
senior tag
SSD listát ki szerkeszti, mert már egy hete beküldtem egy eredményt, de még mindig nem kerültem fel.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
urbanjozsi #36059 üzenetére
Nem olyan rossz eredmeny ez ahhoz kepest, hogy egy 330-as Atom processzor hajtja. De kb. itt a vege, sokkal nem tudna tobbet, esetleg mas konfiguracioban hozhat meg a konyhara.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Benne van a gépben az SSD.
SSD: OCZ Agility3 60GB
Lap: Asus AT3IONT-I deluxe
Eredmények:Ez lehet még jobb, vagy ebben a lapban ennyit tud?
Innen a hetes pontig megcsináltam mindent. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Coolmat #36055 üzenetére
(#36054) emre33:
Csak hogy teljes legyen a korkep:Guru3D - Vertex 4
Tom's Hardware - Vertex 4
The SSD Review - Vertex 4
The SSD Review - Vertex 3 MAX IOPS
Storage Review - Vertex 3 MAX IOPS
AnandTech - Vertex 3 MAX IOPS -
Coolmat
őstag
válasz
emre33 #36054 üzenetére
Vertex 4 teszt, talán megkönnyítem vele a döntést
-
emre33
addikt
Ha az ár mindegy, akkor szerintetek melyik a jobbvétel?
Vertex 4 256GB
VERTEX 3 MAX IOPS 240GB -
HXY
addikt
Ha megkérdeznék tőletek az utcán, hogy kell-e egy Samsung 830-as SSD, akkor ti mit mondanátok?
Tőlünk egy kicsit nyugatabbra a Samsung az utcán osztogatta az SSD-it: [link]
-
-
Coolmat
őstag
vizirider: sajnálattal hallom, remélem garanciában kicserélik és az új már jó lesz!
Most 120GB-os SSD-t vásárolni kívánók figyelmébe ajánlom a Kingston V+200-at, iponban most elég jutányos áron lehet kapni, és ez elvileg a desktop upgrade kit változat amihez jár 3,5"-os keret, egy 2,5"-os USB-s külső ház valamint Sata adat és tápkábel is (bővebb teszt róla itt). Így OCZ Agility 3 helyett egy ilyet fogok venni inkább
Szerk: lehet mégsem az upgrade kit
[link]
-
vizirider
tag
újraraktam a win-t formáztam a rühes ssd-t megint 101 mb-t készített magának, és pont olyan vacak mint volt. haver gépében szintén, bár sajna az ő gépe is nagyon hasonló az enyémhez. szal megyek vissza gariztatni ezt a vackot, aztán ha ott megy jól, akkor a feladat adott, valaki majd pénzért megoldja ezt, mert meghaladja a képességeinket
-
Lugi01
tag
válasz
jim_raynor70 #36046 üzenetére
Oké, egy ujjal sem nyúlok hozzá, köszi!
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Lugi01 #36038 üzenetére
Inkabb vessz el a betujelek kozott, de hagyd ott! Ha ujratelepited a rendszert, akkor minden kikotes nelkul legyalulhatod formazassal es akar ujraparticionalassal az SSD-t, de ha mar megcsinalta maganak, ne piszkald! En is sok winchestert futtatok es amikor letoroltem, nem volt hajlando bootolni rola a rendszer. Nem tudom, mikor, hogyan, mikent hoztam letre azt a 100 MB-osat (volt-e bekotve HDD, elo volt-e particionalva), de sikerult egy par orara hazavagnom vele a gepet.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
tomgabor #36043 üzenetére
De igen
: -->(#36029) Atom_Anti
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Lugi01 #36038 üzenetére
Ez egyel jobban megtekert eset, nem merném azt mondani, hogy töröld bátran. Gyanús, hogy már nem kell, mert aktiválva van a partíció biztosan - mert működik - de nem kísérleteztem ilyesmivel. Hogy utólag törölhető-e, vagy ezt csak megelőzni lehet, majd egy nálam rutinosabb megmondja. Nekem is ott figyel, de nem szúrja a szemem
-
tomgabor
őstag
-
zsoca67
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 830-ast(128GB).Mivel a rendszerem már kb egy éves volt, nem klónoztam, hanem az újra telepítés mellett döntöttem. Leírom, hogy csináltam a telepítést.Ti meg remélem megmondjátok hol hibáztam.Telepítő lemez be,a vinyón lévő C particiót formáztam, és az SSD-re telepítettem a rendszert(win64).Rendszer indításkor, két windows közül kért választani.A régi win indító fájljait nagy nehezen töröltem.Most egyből bootol az SSD-ről.De ha bios-ban beakarom állítani az ssd-t elsődlegesnek, híányzó BOOTMGR hibát ír ki.Telepítő lemezről történő javítás nem segített.Formázzam le az egész winchestert?Vagy vegyem ki a gépből, a telepítés idejére? -
Atom_Anti
senior tag
válasz
gaga101 #36013 üzenetére
Akkor neked elég jól hasit, itt az enyémnek eredményei:
http://i52.tinypic.com/ddp1qx.jpgWindows 8 esetén kicsit jobb, főleg írásnál de lényegében ott is ugyanezek az eredmények jönnek ki.
Érdekességnek pedig Agility 2 SSD-m eredményei:
http://i52.tinypic.com/ddp1qx.jpg -
northmahri
tag
-
"Ha ez azt írja, hogy minden OK, akkor ne foglalkozz vele!"
Ez nem igaz, mert az SSDLife nem vizsgálja, hogy az AHCI driver valóban továbbítja-e a TRIM parancsot. Akkor is mindent rendben talál, ha amúgy nem megy a TRIM, ezért kell a Hard Disk Sentinel-el ellenőrizni, mert az ezt is megvizsgálja. -
HXY
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ghandi #36022 üzenetére
De jók hozzá, csak nem erre találták ki a hardvert.
Rá kell pakolni egy 50GB-os adatbázist és azon nyomatni durva teszteket.
AnandTech-nek van egy jó kis metódusa ezeknek a vállalati SSD-knek a tesztelésére:
SSDs in AnandTech's Server Environment -
franc0
őstag
válasz
northmahri #36018 üzenetére
1.Start / Számítógép ikonra jobb egérgomb, "Tulajdonságok".
2.Balra fent "Speciális rendszerbeállítások".
3.Katt a "Teljesítmény" részen belül a "Beállítások" gombra.
4."Speciális" fül.
5.Itt a "Virtuális memória" részen belül "Módosítás" gomb. -
Kyller
senior tag
Á, már nem tudtam szerkeszteni. Egyébként a TRIM-et bekapcsoltam, a Sentinel még is azt írja, hogy támogatva, letiltva. Ez lehet a AHCI driver miatt?
-
northmahri
tag
Üdv népek!
Kérdésem lenne. Van egy Vertex 3 SSD-m 120GB-os. Továbbá 8GB 1600Mhz Ramom, és az SSD egy 8gb-os pagefile-m. Természetesen örülnék ha ezt el lehetne tüntetni, ill. legalább kisebb méretűre venni. A gépet komoly játékon kívül, komoly utómunkálatokra használom, így pl After Effects alatt igen sokszor elhasználom mind a 8gb ramot(gyakorlatilag 7gb tud az AE csak mivel arra korlátoztam). Kicsit utánaolvastam a dolgoknak, de tanácstalan vagyok. Talán a 8gb-os pagefile-t fogom 4gb-ra lefokozni, és amikor erőforrás igényes dolgot csinálok akkor vissza veszem 8-ra. Ötlet? -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Most rakom a rendszert egy OCZ Agility3-ra. Alaplap: Asus AT3IONT-i deluxe.
Majd jelentkezem -
Ghandi
aktív tag
SAS csatlakózású SSDt tudna valaki tesztelni nekem?
Árulok ILYEN SSDket,sokan kérdeznek tőlem adatokat róla,de egy pdf-en kivűl nem tudok mást mutatni,a gyár által adott adatok meg sokszor nem a taljes valóságot fedik.
Sajnos nekem csak rendes PCm van,nem tudom tesztelni öket
Előre is köszönöm a segítséget! -
Anfänger
őstag
válasz
vizirider #36007 üzenetére
A Crucial,amit pár napja vettem,is létre hozott egy 100MB-os partíciót,de az rendben van úgy sokak szerint,bár,ha 101,akkor nem tudom biztosan.
A Vertex 2-nél én úgy csináltam,hogy egy HDD-n volt a win 7,és ott töröltem a Vertex-röl a 100MB-os partíciót,létrehoztam egy teljes kötetet,majd megformatáltam,aztán a HDD-t lehúztam,Vertex-et be a PC-be és telepítettem rá a win7-et.
Igy nincs 100MB-os partició rajta. Az AS SSD progi msachi1024K- OK-ot ír rá! Így minden rendben.Hd sentinellel ellenöriztem ,hogy megy-e a TRIM,az szerint müxik,tehát minden faja.
Remélem,sikerül megoldanod! -
vizirider
tag
válasz
Anfänger #36004 üzenetére
van egy 101 mb-s rész, amit a win kreált magának. a kérdés akkor továbbra is az lenne, hogy mi lehet a gond. átjött haver aki nálam sokkal jobban ért a gépekhez. volt bios frissítés, firmware frissítés, intel vezérlő telepítés, rendszer optimalizálás.bios beállítások átnézése hátha.... nincs több ötletünk. maradt a korábbi teljesítmény. sztem kifogtam a bandzsa halat
disk sentinel 99% jóra írja a lemezt. nem izgatna az 1% ha rendben lenne minden. de így?
nem tudjuk mit kéne tenni. disk sentinel szerint pöpec minden, közben meg az adatok viccesek (érzésre is) holnap (ami ma lesz, csak alszom előtte) kap egy új win-t hátha nátha............ -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
@matthew@ #35774 üzenetére
GA-MA770-UD3 a Te alaplapod, itt talalsz hozza BIOS-t es leirast. Ugy latom, a legutolso egy tavalyi, beta verzio. Ha az nem szimpatikus (mert beta), akkor eggyel visszabb. Minden hasonlo frissites elott alaposan at kell olvasni a dolog menetet! Esetedben ott egy mentoov: ket BIOS van az alaplapon, ha elrontanad az egyiket, akkor a regirol meg el bir indulni a rendszer. Olyan segedlet is van hozza, mint a Q-Flash, amivel pendrive-rol konnyeden felul lehet irni a verziot az ujabbal, s mindez nem tart tovabb par masodpercnel.
Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged