Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
zack
nagyúr
Segítsetek!
Alignálás még mindig.
32256 a kezdő szektorom. Viszont a "Cluster size"-nál csak 1K, 2K, 4K, 8K, 16K, 32K, 64K tudok választani partícionálásnál. Igaz ez DOS-os Partition Magic.
Rossz az irány? Nem így kell?
Esetleg arra gondoltam még hátha működne az XP telepítővel való partícionálás, majd utána betenni a Win7 telepítőt. Mintha így csináltam volna annó... -
jozsi252
veterán
-
válasz
föccer #20090 üzenetére
Igazából 8 napja vettem ilyen ssd-t, tehát strapabírosságról nincs tapasztalatom vele, az viszont tény, hogy a gyári értékeit hozza, gyárilag a legutolsó, TRIM-et támogató firmware-el szállítják (nem kell firmware-t frissíteni), saját tools-a van Samsung Magician Tools néven, amivel tesztelni, firmware-t frissíteni, optimalizálni, infót megjeleníteni stb lehet az ssdvel kapcsolatban.
A 64G-s csak írási sebességben lassabb, mint a 128/256G-s 64G | 128G | 256G
Ezt meg érdekességként: [link] -
zack
nagyúr
-
föccer
nagyúr
-
jozsi252
veterán
válasz
---Lasali--- #20086 üzenetére
M4 jó választásnak tűnik. elvileg crucial még nem adott hírt ezzel a szériával kapcsolatban hogy lenne valami baja, ellenben az intel meg a ocz-vel. Így érdemes megvenni a 64 gigásat. Amúgy 30-35 körül 128gigásba max buffalot kapsz. De helyedbe inkább az m4et venném. Sata 3 on nagyon gyors, főleg olvasásba hozza amit kell.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom rajta hogy vegyek egy SSD -t rendszer merevlemeznek.
Crucial M4 et néztem ki a 64 gigás verzióba. Talán ez a legjobb választás de ha tudtok jobbat akkor mondjátok.
Az a kérdés hogy megéri-e most vásárolni ilyet. Annyira nem követtem figyelemmel az ssd -k piacát, de elég gyorsan fejlődnek. Plusz ami nem tetszik, hogy a 128 gigásnak az írási sebessége elvileg jóval gyorsabb, viszont annyit nem tudok rászánni.
Szóval érdemes várni a vásárlással, vagy úgyse fog a közeljövőben lemenni az áruk hogy pl a 128 gigásokról érdemes majd gondolkozni ilyen max 35 ezres áron. És nem látható előre hogy jönnének jóval gyorsabb/hatékonyabb ssd-k? -
kasa85
őstag
Skacok valaki tud segíteni a (#20028)írt hsz ben
Ha valaki ellátna infóval akkor nagyon meg köszönném,vagy segítséget hogy hova érdemes címezni a kérdésemet -
bazsi83vp
senior tag
válasz
havri1 #20080 üzenetére
Változó - telepítés sokat kérhet, de azta 4 betüt nem vész átírni. Nekem 200 mega. Nem kell egyszerre 10 youtube videót elindítani és nem telik meg.
Kvg - tudom, de azér annyira nem babusgatom én se - csak azért mégse tegye oda a sok kis apró allományt - engem az húzott fel, hogy csak a meghízott internet tempet tovább elenőrizte a vírusírtó mint a partíció többi részét - már a merevlemez mellett is ott volt ez a 200 mega.
kasa85 - sztem hülye a sentinel, vagy a smart se gyenge, se rossz szektorod nincs.
-
bazsi83vp
senior tag
A fentihez még jön, hogy egyes programok a rendszerbeállítások alapján helyezik el a szemetüket. Azt is meg lehet változtatni.
Természetesen ha valami olyat csinálunk (pl telepítő önkicsomagolója) amihez pici a ramdrive, akkor ideiglenesen vagy megnöveljük a feláldozott ram mennyiséget, vagy visszaírjuk a paramétereked mondjuk C:\temp-re (vagy más megfelelő meghajtóra).
A dolog előnye, hogy mindig szem elött lesz a temp és nem hízik fel több gigásra.(#20078) tomic
A chrome is ezeket nézi. Nekem is az van per pill. -
wwenigma
Jómunkásember
Valahonnan megint felszaladt 1,1TB iras és 500G olvasas az SSD-re a semmiből, es mivel azt gondoltam hogy a Windows Search részleges kikapcsolasa megoldotta a problemat, ezert az elmult ket napban rá se néztem....
-
Jester01
veterán
Tudja valaki, hogy lehetne ellenőrizni a trim működését linuxon?
Egyelőre annyit tudok, hogy AHCI rendben és hdparm szerint trim supported. Ha viszont kézzel kiadok egy trim parancsot akkor az érintett szektor továbbra is vidáman olvasható (de nincs hiba). Gugli szerint a trim-nek nem kötelező nullázni a szektort, pláne nem azonnal (valakinek ki-be kapcsolás után megtörtént, nekem nem). Akkor viszont hogy lehet ellenőrizni? (Kingston V+ 100)
-
zack
nagyúr
Lehet veszek ma egy 80-as Intel X25-öt 24k-ért..Valahogy ebben bízom a jelenlegi felhozatalból. Sztem az ára nem rossz. Ha beszámítják a Kingston-t akkor +10k simán megér, ha meg nem, akkor lehet a Kingston-t is valahogy megtartom.
-
Angelo69
senior tag
En Intel es Corsair kozott gondolkozom, de mindig miutan beleolvasok a topikba elbizonytalanodok...
Szerintetek melyik a legmegbizhatobb, "leggyorsabb"?
Vagy ha ajanlotok valami masikat a 2 gyarton kivul az sem veszem sertesnek.Elore is Koszi!
-
zack
nagyúr
válasz
fagy53 #20039 üzenetére
Köszi.
Igazából nálam is teljesen jó a Kingston! Baromi elégedett vagyok vele. Stabil, megbízható, nem degradálódik, és sokat is nyúzom.
A fő gond a vinyóim száma és a 6 SATA port. 5 foglalt, egynek meg szabadon kell lennie, mert minden héten másik vinyót teszek rá. Szóval nem igazán fogom tudni megtartani. -
Carasc0
őstag
Köszönöm szépen!
Egyenlőre nem tudom mire jó a RAMDISK, de kezdem kapiskálni. Valóban szoftverfüggő. Most nem tudom eldönteni melyik a jobb. A link alapján a Dataram, de megnézem ezt a Superspeed progit is.
-
Clemi
veterán
válasz
Gorneck #20027 üzenetére
Fura lenne...nem kapcsoltál ki a wines funkciókat?
Az égvilágon semmihez nem nyúltam, csak a BIOS-ban bekapcsoltam a RAID módot, felnyomtam az Intel Smart Response használatához szükséges programot, abban bekapcsoltam a gyorsítást (gyors lett mint állat) és használtam, mígnem egy ujraindításnál képembe vigyorgott a scandisk, és jött a para. Mután mindezt harmadszor is megtette velem, és néhány program már el sem indult, visszavittem gariba az SSD-t, amin állítólag találtak 1db hibás szektort (én bármivel teszteltem hibátlan volt) és kicserélték, mostmeg nem merem megint beállítani gyorsítani.
-
SirRasor
addikt
Azt mivel lehet mérni, hogy melyik partíción mennyi írási művelet folyik? Nincs SSD-m, de a Win7-et a ProcessMonitor segítségével elég rendesen megvagdaltam műveletileg, és kíváncsi vagyok, hogy így mennyi írást produkál a win.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyre címzem a kérdésemet,de hátha tudtok segíteni.
Múltkoriban vettem egy egy OCZ VERTEX-TURBO SSD 60GB Sata 2 es SSD.
A további gondom van a termékkel.
Itt a PH vettem használtan alig 60naposan 96% os kondisióval HD Sentinel szerint.
Mostanában rohamosan romlik a termék kondicója így lassan 70% alatt leszek.
Máskor 2hetnként romlik 1% ot,most alig 5nap alatt ette meg.
A napi írás 50GP ról le csökkentettem 8/12gb ra.
Linkelek egy oldalt ami alapján tökéletesen be állítottam a vásárlás kezdetétől a SSD használatot,hogy minél tovább tartson ki a termék,így az írás lényeges csökkentésével tovább kitart az adott kondi értékem.
Linkelt oldal.
A termékre 3év garancia van,így érdeklőnék több esetben a gariztatás feltételéről,hogy a linkelt kép alapján cserélnék e a meghajtót,vagy a természetes elhasználódás miatt felejtős a csere.
Ha bármi tanácsot tudnátok adni,vagy információt ennek javításáról vagy még finomhangolásáról nagyon meg köszönnémKépek.
-
bazsi83vp
senior tag
Hm - közben észrevettem, hogy nem volt fent a driver, így már ezt produkálja:
normális, hogy több a 4K írás, mint az olvasás? -
zack
nagyúr
Segítséget kérnék!
Ezek közül melyiket vennétek rendszer vinyónak?
SSD Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5): 34.990,-
SSD G.Skill 60Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-60GBP2): 34.500,-
SSD Corsair 64Gb Performance 3 (CSSD-P364GB2-BRKT): 36.990,-
SSD OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G): 37.990,-Intel felé hajlok, de nem ismerem ezt az új szériát, X25-V-hez képest milyen?
Sajnos a mostani Kingston SNV125-S2/40GB (TRIM) SSD-m kicsi lett, ill. "kihíztam", és ezért szeretnék nagyobbat, egyébként mindden szempontból elégedett vagyok vele.
Jó ideje 1-2Gb szabad hely van csak rajta, és kissé fusztráló, az mellett hogy hosszú távon nem tesz jót se vinyónak se SSD-nek. -
fagy53
nagyúr
válasz
Nemeske #20022 üzenetére
Vegyed, talán szerencséd lesz az egyik legellentmondásosabb SSD-vel!
Vették mint a cukrot az átlagon felüli olv/írás sebességek miatt, ami igaz is volt tömörítetlen fájlok esetén, de vegyes használatban / ez életszerűbb/ beleolvadt az átlagba. Már ez is gondot okozott egyeseknek, de mint később kiderült a hibastatisztikája a többszöröse az Intel v Kingston hibaszázalékának.
Nyugodtan vedd meg, valószínű nem lesz vele bajod, de az biztos, hogy egy átlagos gépben, átlagos programokkal használva nem mondod meg, hogy Vertex2 vagy Buffalo van benne, egyedül a bench mutatja meg az igazat.
Bármilyen SSD, a legolcsóbb is nagyságrenddel jobb mint a HDD! -
Clemi
veterán
válasz
Gorneck #20010 üzenetére
Nekem egyébként jónak tűnik. Vmi gond van vele?
A szekvenciális írást kevének találom, és egy ilyen volt beállítva Smart Response gyorsítónak, de párszor összekutyulta a rendszerem, mert gépindítás után a Scandisk vagy 10 percig csak az indexeket javította, a rendszer lemezen meg eltveszett néhány fájlom, jellemzően rendszer fájlok.
Olyan mintha nem tudta volna tartani a lépést a merevlemezzel. -
jahatpersze
aktív tag
Hello!
Nekem is tudnátok segíteni? Ez jó lenne egy sata-s notebookba? Köszi!
-
bazsi83vp
senior tag
-
franc0
őstag
válasz
Carasc0 #20014 üzenetére
Boltosnak soha, semmit sem hiszünk el. Ő mindig azt fogja ajánlani, ami neki a legjobban megéri.
Másrészt, amikor legutóbb a hardverkerben vásároltam, pont egy ilyen okosítás hangzott el előttem. Az eladó SATA3 HDD-t akart a vevőre rátukmálni, merthogy azok mennyivel gyorsabbak... szóval erről ennyit. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Pesten az egyik hardverker üzletben hosszasan társalogtam az SSD-kről az eladókkal. Nos ők nekem hirtelenjében azt ajánlották hogy ha SSD veszek, akkor ne nagyon gondoljak OCZ-ben mert azokkal állítólag baj van. INTEL amit visznek nagyon.
Nos lehet ez igaz. Mi a helyzet az OCZ Vertex 3 szériával? 120GB-oson gondolkodok.
Ebben kérek tanácsot. Illetve 120GB-ból egy gyors Corsair?
-
bazsi83vp
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nemeske #20005 üzenetére
Igen általában lassabbak. Ez azt jelenti, hogy ha tesztben 160GB-os van, akkor nem fogod ugyanezt a sebességet látni 80GB-os testvérénél.
Viszont a 250GB-os már valószínű ugyanolyan gyors, mint a 160GB szériatársa (csak egy példa volt, hogy a legkisebb kapacitású változat általában lassabb a többinél) -
Nemeske
csendes tag
Sziasztok!
Kérném segítségeteket egy SSD vásárlásához!
Tudnátok ajánlani egy megnyerő ár/érték arányú kütyüt, ami max 60GB, esetleg SLC alapú és nem kerül többe, mint 30 ezer? Egy OCZ Vertex2-vel szemezgetek, szerintetek?
Más:
Olvastam fórumokon, hogy állítólag a kisebb kapacítású SSD-k jóval lassabbak, mint nagyobb társaik. Ez igaz?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Gorneck
legenda
Az enyém 100 fölé se megy...mégis gyorsabb a 300as raptornál...
Kicsiguszti: Ha az OS lassú, programok indítása, akkor érdemes lenne megnézni pl a 4k olvasást...meg, hogy mi foghatja az OS-t...pl AV. Mert nálam, kattintok indul minden szépen, ahogy kell. Az Win 7 SP1 óta a boot idő 2-3 másodperccel lett hosszabb, de ez nem érdekel, mert más nem változott...
-
Syl
nagyúr
válasz
Kicsiguszti #19999 üzenetére
Érdekes, az én kingston-omra is csak 160-170 megát ad a crystal marks, mégis 3-4x gyorsabb a gép, mint a wd black vinyóval.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- eFootball
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- No Voice in the Galaxy
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest