Hirdetés
Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Kossz a valaszt!
Ez a gepallatom:ASRock CONROEXFIRE-ESATA2 ( Intel 945P + ICH7R )
Intel Pentium D 945 3.4ghz
ATI Radeon HD 5450
2GB ramVolt mar rajta win7 egy honapig de az xp-t joban szeretem. Egyaltalan nem jatszom semmifele jatekkal. Amire hasznalom, az foleg internet, torrent, neha filmeket szoktam szerkesztgetni de csak hobbi szinten (szinkronhang ki/be, nagyon ritkan kodolas de csak xvid). Nekem az a lenyeg hogy megbizhato es gyors legyen.
Akkor nincs semmifele kulonleges beallitas vagy ajanlott tennivalo a telepites elott?
Ja, a klonozasnak milyen hatranya lehet? -
Chaser
legenda
válasz
wwenigma
üzenetére
Pofátlan leszek, én 23-ért ismerős boltból térfa nélkül szeptemberben
normál ára akkor 28-30k körül volt, utána kezdett felívelni. De aztán meg kellett válnom tőle, ahogy elnézem egy jó darabig nem is lesz másik. Kísérletezgetni meg nem fogok másikkal, elég volt a 32-es buffalo aminek sebességet kb a notivinyóm is tudta. Majd ha normalizálódnak az árak akkor veszek megint. -
ÁdiBá
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Vagyis nem érdemes kicsi kapacitású SSD vásárolni?!
Nem tudom mennyi garancia időt adnak rá.
Az a baj hogy azok már nagyon drágák tehát 120ezer forintot én se szeretnék rá áldozni.
Most ezeken gondolkodom.:
KINGSTON 120GB SATA3 SSD 2,5" HyperX SH100S3/120G SSD meghajtó (durván 70 ropi)
illetve
KINGSTON 120GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow KC100 SKC100S3/120G (durván 70 ropi)De őszintén megmondom nem tudom ezek a fentebb említett meghajtók mennyivel lehetnek gyorsabbak mint ez a kis aranyos.:
KINGSTON 64GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G (28ropi)
(vagy csak a méret számítana ennyit?)
Keresek valami tesztet... -
Binda
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Utánaolvastam.. amennyire lejött nekem, azért tudtak olyan nagy sebességet elérni a Sandforce-al, mert tömörítetlen adatot másoltak és azt jól tudja kezelni. Viszont tesztekben sehol sem húzták le, hszekben sem panaszkodtak rá, hogy lassabb lenne. Csak a Marvell sata vezérlőre panaszkodtak, ezt leszámítva nekem úgy tűnik, hogy teljesítményben nem marad el. De ha te mást tapasztaltál, akkor kíváncsi lennék rá

-
Gézengúz
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem jön azzal, mert a terás samuk RAID 0-ban mennek, aminek az olvasási sebessége olyan 240Mb/sec körül van így még mindig a RAID 0 lesz a szűk keresztmetszet....De majd ha veszek Sata 3-as alaplapot akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy a drive teljesen kibontakozhasson addig meg megelégszek a 300MB/sec alatti értékekkel...Még valami?
-
Jim-Y
veterán
-
kerekfej
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A Samsung mellett szól, hogy a világ legnagyobb chipgyártója. A technológiákban a legelső. A Samsung 470-es kompatibilitása a mezőnyhöz képest lenyűgöző. Ezzel szokott lenni a legkevesebb probléma. Sok minden egyszerűen van megoldva vagy automata. A programok remekek hozzá. A legkisebb a fogyasztása is. Jobb az írási és az olvasási sebessége. Valamint a kis méret és a kisebb melegedés is. A HDD-k gyártásáról átállt, kizárólag az SSD gyártásra, ami annyit jelent, hogy erősen arra koncentrálnak, jobbnál jobb termékeknek kell jönnie. A Samsung akár tartósabb is lehet, a külföldi tesztekbe ez működött a legtovább intenzív használatkor.
Kingston V+ 96GB 31688Ft 330,08Ft/GB
Samsung 470 64GB 24237Ft 378,70Ft/GB
Samsung 470 128GB 46091Ft 360,08Ft/GB -
K!$$rác
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
néztem én is de nem nagyon értek hozzá, eddig nem foglalkoztam az ssdkkel...
vezérlő jó benne? és a cache mekkora??? mert eddig nem láttam sehol :S:S elv. 3.4 W-ot fogyaszt az nem sok? bár ennyi pénzért nem csak szerintem tuti befutó

köszönöm szépen
oké megrendelem kihozzák és hogy teszem fel rá az op. rendszert hogy ne kelljen újra tenni ??
-
-
válasz
wwenigma
üzenetére
Felejtsd el, már ez a progi sem a régi...
Direkt leszedtem a legutolsó x64-est, nálam is most ilyen a "kijelző"...
Lehet, hogy lehet állítani, régebben még lehetett erre használni, most már ezek szerint nem...
Töröltetem is egy modival a korábbi hsz végét, nehogy sokan rászabaduljanak a porogira, mert felesleges... -
St3venson
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Természetesen, nem megölni kell, ezért én is jopár dolgok kikapcsoltam, de pl a cachet meghagytam. Természetesen használja az ssd-t, de pont azért vettem ssd-t hogy minden pörögjön. Nekem 2020-ra mondja a végét, de az számomra megfelelő.
Szép kort megért az a vinyó, de azért öszintén egy 8-10 éves vinyó már hátráltat. Pl ott az öcsém gépe, amibe van 4 vinyó (2x120, 250, és egy 500-as), és hiába működik mind, épp ma mondta, hogy nem fér el, és venni kellene egy újat min. 1Gb-osat, de az már nem fér be, ezért külsőben gondolkodik. Ha jól emlékszem, a 2 120-as még Pata-s. Nem ma volt hogy megvette őket, de nem is 10 éve. Én ezért gondolom, hogy egy vinyó nálam max 5 évet él, és elavul. -
-
Gerisz
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem kell szerintem ezt ennyire túllihegni. Nekem több az írás 246óra használat után majd 40gigával mint az olvasás. A napi írás is több, mert sok youtube videót néztem mostanában.
Telepítgettem, tesztelgettem és több mint 8évet ír még.
Két napig én is ettem a kefét aztán fölöslegesnek láttam.
HDD-re mindig úgy vigyáztam, hogy hűtsem, ne melegedjen túl, ne legyen beszorítva elnyelje valami a rezgés, ne mozgassam bekapcsolva mégis este kikapcsoltam, reggel be és meg se nyikkant. Még jó, hogy két helyre is mentem az adatokat.A személyeskedő résznek meg semmi köze ide, ki milyen fizetésből mit vesz, kinek mi a rangja.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Nagyjából egyet értek Veled. Én is nagyon vigyázok a cuccaimra a garidőtől függetlenül.
De páran már átesnek a ló túloldalára. Lassan egy SSD beüzemelése már 8-10 oldalas leírás lesz. Én nem azért vettem meg, hogy minden olyantól megóvjam, ami a DOLGA lenne. Először én is megcsináltam mindent. Aztán szépen eltűnt a start menüből a kereső funkciót. Úgyhogy Windows Search + indexelés visszakapcsolva. És ahogy látom defrag, trim, stb már alapból a helyükön vannak szal az se fogja kinyírni az SSD-jét aki csak simán berakja a gépbe és használja.
Sokan szerintem a gyereküket nem védik ennyire mint az SSD-jüket

-
dy_nmq
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
szerintem ez az egész óvjuk az ssd-t dolog tul van lihegve. Figyelj gondolj bele ha nem kíméled akkor is kibir legalább 10+ évet. 10 év mulva hol lesznek ezek az ssd-k. Sehol, vagy apu/anyu/öcsi letöltös netezös gépében maximum. már csak ha abba bele gondolok hogy 10 éve mégcsak számítógépem sem volt
. még mielőtt jönne az offos válasz hogy apu/anyu veszi és/vagy sz*rom a pénzt rá, nem. megdolgozom érte, ésszel használom ha tönkremegy vagy elavul lecserélem ennyi Ez olyan mintha vennék egy gtx580-at és nem játszanék vele nehogy tulmelegedjen és valami baja legyen. ugyanmár... -
spiritex
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Van még 2 módszer, amivel figyelni lehet az írásokat:
1. alul a Taskbar-ra jobb klikk, Start Task Manager, majd Processes fülre kattint, felül a View-ra - Select Columns, majd bepipál I/O Read Bytes, I/O Write Bytes.
2. alul a Taskbar-ra jobb klikk, Start Task Manager, majd Performance fülre kattint, alul Resource Monitor, majd Disk fül. Itt is látható mi és mennyit ír a lemezre.
-
-
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A SMART-nak hiszek.

Én is kikapcsolt lapozófájllal használok 64 bites Win7-est 4GB RAM-on. Egyszer közelítettem meg a 90%-os kihasználtságot (400MB szabad, amikor már a win7 is szól, de mondjuk itt még nem szólt), amikor a FF plugin containere "kiakadt", és 1,2GB memóriát zabált... Tehát ez sem normális állapot volt. Egyébként a 80%-ot sem szokta elérni.
Persze van pár progi, ami biztos ki tudna futni 4GB-ból, de amíg nem használok olyat, nem költök + RAM-ra.
csimpok: elméletileg a program nem tudja, hogy lapozófájlban vannak-e a részei, vagy a fizikai RAM-ban, mert azt a win dönti el. Tehát elvileg meg sem lehet úgy írni, hogy lapozófájlt használjon. A kikapcsolt lapozófájlnál egyébként ugyanúgy van lapozófájl, csak nem a vinyón, hanem a RAM-ban. Mert ugyebár közvetlen memória hozzáférése a progiknak a win-ben nincs.
Üdv!
-
-
cszn
őstag
-
Mampa
csendes tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nálam két vezérlő jöhet szóba: Intel vagy a Marvell. Mondjál olyan olcsóbb (lehetőleg lényegesen olcsóbb - tehát ahogy írtad, 2-szer, 3-szor) SATA2-es SSD-t legalább 64 GB-ost, amiben ilyen vezérlők vannak.
Szóval, miért is volt ez a számomra "fittyet hányás az ár/érték viszonyra"? Szerintem egyszerűen nincs igazad, ennyi. Ilyen egyszerű.Soha nem volt kétszeres, háromszoros különbség árban a SATA2-es és a SATA3-as SSD-k között...

-
jozsi252
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Ha az első bekezdésem el olvasnád akkor annyit írtam hogy egy sima mezei usernek nem tűnk fel hogy sata 2 es ssd van a gépbe vagy sata 3 as, nincs szó semmilyen e-penisről, arra írtam hogy jóljön a sata 3 aki nagy adatbázissal dolgozik, ott számít csak a sata 3.
És én most speciel sata 3-asokról beszéltem megemlítettem a nevesebb gyártókat. Azért nem soroltam ide a kingstont mivel neki úgytudom még nincsen forgalomban sata 3 as ssd-je. Illetve akkor a felsorolásból húzzuk ki a samsungot is,mivel neki sincs.
És a ssd-s teszteket itt ph-n többször is végigolvastam.
-
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A villámgyorson mit gyorsítsak még?

Gyakorlatilag azonnal betöltődnek az oldalak, nekem ennél gyorsabb nem kell. A gyakran nézett oldalakkal indul a böngésző, azokat gyorsan be is "cache-seli" a FF a RAM-ba saját maga, ramdisk nélkül is, így azokon az oldalakon kattogva villámgyors minden, a többi oldalnál meg nincs jelentősége, mert vagy ritkán nézem őket, tehát amúgy se lennének a cache-ben, tehát csak a net sebességén múlna a betöltődésük, másrészt meg írtam, hogy nagyjából azonnal töltődnek be az oldalak, képtelenség ennél jobban gyorsítani őket.-Zeratul-: intézi azt a nagyker is. A bolt lehet, hogy 1 évet vállal, de nem ő a garanciaviselő, max. a közvetítő, a nagykerbe meg vissza tudják küldeni ők is (hacsak nem szürkeimportos).
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A %-os meghibásodási ráta épp az, amit te írtál...
AirBooms: túlbonyolítod és emiatt még mindig nem érted... Egy adott gyártó összes, vagy a gyártó egy adott termékének meghibásodási rátája csak a gyártó összes, vagy az adott termék eladott darabszámai alapján értelmezhető. A piacon lévő összes gyártó által eladott termékből egy adott gyártó egy adott típusának meghibásodási darabszáma alapján számolt %-os arány nem az adott gyártó meghibásodási rátája. Tehát már a nevében is benne van, hogy mit jelent. Az, hogy ennek értelmezése van, akinek problémát jelent, sem a cikkírónak, sem az intelnek nem hibája
Üdv!
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
Ráta, azaz arányról van szó, tehát érdektelen, hogy hány darab hibásodott meg, nem a konkrét darabszám érdekes az eladásnál sem. Ha 1% ez a ráta, akkor 100 eladott darabból 1-et hoznak vissza, 2 millióból 20 ezret. A vásárló szemszögéből csak a ráta értéke a lényeges és teljesen mindegy mennyit adtak el belőle.
Más kérdés, hogy a ráta meghatározása akkor korrekt és pontos, ha minél nagyobb darabszámból számolják ki...
-
Hooper
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
" Mindennapi hasznalatban meg nem hiszem hogy rettentő különbség lenne"
Sata2esek között tényleg nem de a sata3asak már tényleg gyorsabbak.
Én inkább a 64es M4et preferálom mint a 96os Kingstont.
Fentebb linkeltem egy real life tesztet (pl bootup ~11vs17sec azert mar érezhető)
Persze akinek nem elég a 60gb akkor abszolut a legjobb valasztas a 96os K."Igazi gyorsulast csak akkor nyersz ha a játékok is ezen vannak"?
Max az első betöltésnél, de a játék fsp.ben nem lesz gyorsabb.
Szerintem jobban járunk egyenlőre ha a játékokat egy normális HDDre pakoljuk (pl samu f3) amit meg potom pénzért megkapunk. -
franc0
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Ha laptopról lenne szó, más szempontokat is figyelembe vennék, mert a chipset korlátozza a sebességet.
A kollégának viszont asztali gépbe lesz, SATA3 portra és egy i5 2500K dolgozik felette. Azért itt már inkább a sebességet helyezném előtérbe.
Pár hozzászólással korábban linkeltek egy 120 gigás Intel 320-ról tesztet, 260-as szekvenciális és 13-as 4K read értékekkel.
Ennél például a 64 gigás Crucial másfélszer gyorsabb, de 4K readben inkább kétszer. Azért az nem mindegy.szerk: laptopba én is habozás nélkül a 96 gigás Kingstont venném.
-
franc0
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Mutass gyorsabb 60-64 gigás SSD-t.
OCZ Solid 3 és Agility 3 nem ér, mert ad1 nálunk nem nagyon lehet még kapni ad2 ha lehet, sokkal drágábban, mint amennyivel gyorsabb ad3 itt senki sem vesz újabban OCZ SSD-t.
Legnagyobb sajnálatotokra az Intel nem gyárt 60-64 gigás terméket.
Ráadásul a kamu megbízhatósági listátokon - amire szerettek hivatkozni - igen jól áll a Crucial.Szóval várok, linkeljetek jobb SSD-t a 60-64 gigás SSD Crucial C300-nál vagy Crucial M4-nél.
Marhára ráér, ugyanis nem fogtok találni. -
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Csak a crystal 13-15GB-ot ír egy teszt alatt. Az AS-SSD-t nem használtam, arról nem tudok nyilatkozni.
franc0#17832: a vezérlő egy dolog, az csak egy chip a nyákon. De az összeépítés, a tesztelés, a használt NAND chipek minősége, és a firmware is sokat számít a megbízhatóság terén.
Ist#17834: 2 év alatt 8 SSD és mind halott? Azért itt erős a gyanú a user errorra...
Üdv!
-
Ist
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Igen, sajnos igy lattam en is (koszi, hogy kerestel
), raadasul PATA-s SSD-kben sem sok itthon a valasztek. Transcend-et lehet kapni (viszonylag meg elerheto aron is), de mast nem nagyon.- merevlemez-kapacitás: 32 GB
- merevlemez mérete: 2,5"
- hozzáférési idő: 0,20 ms
- NAND típus: MLC
- olvasási sebesség: 26 MB/s
- írási sebesség: 8 MB/sMeg nezek hozza teszteket, meg Compact Flash teszteket is keresek
-
yakuza.tora
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére

Ügyes! Én meg ügyetlen...
Mondjuk, sikerült előkotorni egy régebbi tesztet.
Ha jól látom, elég korrekt kis darab ez a Samu!
Aktív témák
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
normál ára akkor 28-30k körül volt, utána kezdett felívelni. De aztán meg kellett válnom tőle, ahogy elnézem egy jó darabig nem is lesz másik. Kísérletezgetni meg nem fogok másikkal, elég volt a 32-es buffalo aminek sebességet kb a notivinyóm is tudta. Majd ha normalizálódnak az árak akkor veszek megint.
Az a baj hogy azok már nagyon drágák tehát 120ezer forintot én se szeretnék rá áldozni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)