Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
Tommer
üzenetére
FYI: amit a HD Sentinel állít, azt a S.M.A.R.T. adatokból állítja. Annyira igaz, amit állít, amennyire jól értelmezi azokat. Hidd el, érdemes riportot küldeni a fejlesztőnek, mert kiderülhet sok minden. Pár kattintás az egész.
Tehát az az tény, amin Szerinted nem változtat már semmi sem, nem tény, csak egy következtetés. Lehet hibás is. -
Tommer
tag
válasz
Balinov
üzenetére
Aha! Hát sajna, most már ez van.
De most már mindegy is!
Ettől megijedve elhalasztom az SSD vételét.
Úgy is használtan akartam 256GB -os Samsung 470 -es
SSD -t venni itt a PH -n. De ugye az is Samsung, és ha
ott is előjönne ilyen akkor "tökönszúrnám" magam.
Szóval most egyenlőre hagyom a dolgot.Kösz mindenkinek a választ.

Akkor részemről lezárom a kérdést.
Jó lesz ez így, garancia úgy is van rá!
Ha esetleg tapasztalnék valami furcsát, majd írok megint.
Legyen egy kis tapasztalat ilyen helyzet esetében is.
Ezen okból írtam ide a fórumra is, hogy előjöhet ilyen dolog,
vadiúj SSD esetében is!. -
Tommer
tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Kösz a választ! Erre is gondoltam, de sem ez a program, sem más nem fog tudni azon változtatni, hogy az SSD vezérlője áthelyezett 4096 szektort a tartalékterületre.
Ez megtörtént. Ezen semmi nem tud változtatni.
Csak ez a program eléggé szigorúan ítéli meg ez ilyet, így egyik pillanatról a másikra, a kondíció 99% -ról, 59% -ra esett. Ez eléggé mellbe vágott.
Én nem tudom megmondani egy programnak sem, hogy hogyan hozzon ítéletet ez ilyen felett. Csak így ez szarul néz ki!(Ilyesmit ugyibár, csak az SSD ENDURANCE teszteknél láttam, de azt is csak 300-500 TB felírása után. Szóval 140GB felírása után ilyet látni, azért nem olyan örömteli!)
-
Tommer
tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Igen! Hogy én is őszinte legyek, azért ide egy modernebb alaplap kellene.
Szóval ez is biztos bejátszik. Csak most sem nekem, meg sem a kollégának
nincs modernebb lapja.De az is igaz - mint írtam - semmi más probléma nincs az SSD -vel.
Minden "faszán" pörög, nincs akadás, vagy sebességbeli probléma.(És az is igaz, hogy akinek vettem, őt nagyon nem is fogja érdekelni,
csak gyors legyen. Szóval az igazság, hogy csak nekem "cseszi" az agyam,
mert, hogy megint őszinte legyek, magamnak is akartam egy ilyen 830 -as
SSD -t venni, igaz 256MB -oast de most megtorpantam ill. elbizonytalanodtam mert semmi
hasonlót nem olvastam, sem belföldi, sem külföldi fórumokon.)Ide is csak azért írtam, hogy hátha van olyan ember aki már összerakott
vagy 200 gépet, és előjött -e valami probléma.De akkor nem agyalok ezen.
(Majd későbbre hagyom az SSD vételt!) -
Tommer
tag
Nagy tudású embereket kérdeznék itt a fórumon!
Adott egy vadiúj (tegnap vásárolt, de nem az én tulajdonomban lévő)
Samsung 830 SSD 128GB -os.
Egy régebbi gépbe lenne, (olyanba ami az adatlapomon van),
az alaplap egyezik Giga-byte EP45T-DS3R.
Elkezdtem telepítgetni a dolgokat, majd egy idő után
ez a HD Sentinel kép fogadott:Teljesítmény: 100%
Kondíció: 59%
A lemez felületén található 4096 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. 1 hiba fordult elő a lemezre írás során.A partíció eltolás OK, és az adatkábel is rendben van.
Természetesen WIN7 64bit -et telepítettem rá, és természetesen
nincs 100MB -os rejtett partíció (szarság).Vissza akartam vinni, de azt írták, mivel minden működik,
nem tudják garanciában cserélni, és ne foglalkozzak vele,
mert ez így jó. A Sentinel "hülyeségeket" ír, HDD -hez találták ki, nem SSD -hez.
Konkrétan rákérdeztem, és a válasz:
Mivel működik, ( és persze működik is, ez nem vitás ) akkor nem lesz csere.
Ennyi. Majd ha nem működik, vagy rendellenesen működik, akkor vigyem vissza.Ez ügyben tudok valamit csinálni? Vagy ez van és "beszoptam"?
Ahogy írtam tegnap hoztam el a boltból az SSD-t.
5 óra működési idő van benne.
(Igaz nem az enyém, de én intéztem a vételt.) -
B-L-A-C-K
titán
Hát a ph megbízhatóság keresőbe, nehogy azt mond nem ismered....
(ha nem ismered írd be oda oldalra az illető nevét, és kidobja. Az adatokat pedig ezekről az oldalakról gyűjtik be: "Kivel érdemes üzletelni", illetve "Jelentsd a csalókat és a rossz üzletfeleket") -
B-L-A-C-K
titán
3 év garival adja, rendes számlával van cége, illetve 125 pozitív és 0 negatív értékelése, én is tőle fogom majd venni. Szóval No para. (ja és mielőtt valaki kérdezné nem ismerem az eladót, szóval nem azért reklámozom...
)Mondjuk ezt az általad linkelt boltot nem is láttam, tényleg jó áron van ott is.
-
Andie
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Szuper. Írtam is neki.
Egyébként a Freesectornál is kb ez az ár van.
Kérdés, hogy a srác ad-e garit, ill van-e 8 napos elállás
Bodor: köszi, olvasom! Az első pár mondat kb olyan nekem, mint parasztbácsinak a quantuum technológia...
-
Bodor
veterán
Jó az amit választottál, a későbbi jobb gépben esetleg majd néhanapján ki is használod a SATA3-as sebességét... de nem igazán számít. SATA2-es olcsó, normális 120 GB-os SSD-t már nem igazán lehet kapni.
Telepítéshez először ezt ajánlom elolvasni. -
04ahgy
nagyúr
Igen, SATA HDD. A SATA3 ugyan visszafele kompatibilis, de minél újabb a géphez képest az SSD, annál nagyobb az esélye egy esetleges kompatibilitási problémának.
SATA2 is elég a géphez egyébként, de nem hiszem, hogy márkás, jó nevű gyártó SATA3 SSD-jével is gondod lenne.
Így van, SSD behelyez, win7 installál. Esetleg a topik elején az 1. hsz-ben találsz hasznos olvasnivalót.
HGyu
-
Andie
őstag
Sziasztok!
1 kis gyors help /megerősítés kéne vásárlás előtt.
Van egy HP Compaq 8510p lapitopim, ezt szeretném feldobni egy SSD-vel.
Lefotóztam a vinyót, ami most van benne, ha jól látom, akkor SATA.Milyen SSD-t javasoltok bele? Úgy tudom, hogy a SATA 2-3 visszafele kompatibil, tehát akár vehetek SATA 3-ast is, menni fog ezzel a géppel?
Olyan 30 ezer körül szánnék rá, nem kell a legújabb, legbrutálabb szerkó, de mondjuk ha lehet, később is használnám, mondjuk egy profibb laptopban.u.i.: ugye a telepítéssel nem lesz semmi gond, csak simán beteszem a vinyó helyére, win7 install indit, és szépen megy minden a maga útján? Vagy kell valami konfig/tool/mókolás?
-
Speed®
titán
A késleltetés nem lesz job (sőt), csak a MB/s értékek nőnek, az meg nem számít átlag használatnál, szóval inkább 1 nagyobb meghajtóra cseréld a mostanit, mintsem RAIDezz, szerintem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Inv1sus
üzenetére
Mint a huzat.
Napi 24 órában megy szinte a gépem és volt már sokszor olyan hogy el szált az áram, vagy ingadozott és újra indult a gép.
Én egyáltalán nem kímélem az SSD, egész windows erről megy még a böngésző mentései is.
Sőt a kedvenc játékomat arról is játszom. Eddig kifogástalan a kondíció. 242 Nap és 3 órája üzemel pontosan.Ha még nem volt SSD akkor csak ajánlani tudom. Nagyon fontos alkatrész ami a számítógép teljesítményét komolyan befolyásolja.
Lenne hozzátok egy olyan kérdésem hogy ha a jelenlegi SSD mellé vásárolnék egy ugyan ilyet akkor belehetne őket állítani RAID0 teljesítmény centrikus funkcióba és mennyivel lenne még gyorsabb?!
-
Inv1sus
addikt
Ért már valakit SSD használat közben áramszünet? Olvastam, hogy az egyik gyereknek azóta nem ismeri fel a gépje a meghajtót.
Azért is kérdem, mert ha csak emiatt szünetmentest is kellene majd vásárolni, akkor inkább lemondok az egész SSD dologról...
-
fudi2002
nagyúr
-
TeeJay
félisten
nem létezik olyan teszt valahol a neten
hogy fognak pár azonos méretű SSD-t és vadul elkezdik napokig folyamatosan újraírni aztán melyik meddig bírja?
ilyen SATA3 sebességgel naponta rengetegszer át lehetne íratni minden cellát és kíváncsi lennék melyik mikor döglik megpl 200MB/sec sebességgel egy nap alatt 16875GB-nyi írást lehetne adni az SSD-nek
biztos hamar kiderülne melyik a kitartó cucc
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
-
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: Melyiket válasszam? OCZ Vertex 3 60GB vagy Corsair Force Gt 60GB?
köszi előre is.
-
aleister
veterán
Urak, rendelkezik itt valaki Corsair 60GB Nova 2-vel? A főoldali cikkek között olvastam egy kis moddingról vele kapcsolatban. Valaki próbálta?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Fecogame
üzenetére
Igen, asztali géphez szánt: [link].
A notis verzió is ugyanez, csak nem adnak hozzá ennyi kelléket. Nekem az anno SVP100S2 Kingstonhoz kapott rack és 2,5" ---> 3,5" adapter is mostanában hasznosnak bizonyult, pedig én is notiban használtam. Valami 800Ft-tal volt emiatt anno több.
HGyu
-
Bodor
veterán
válasz
gothic20
üzenetére
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a placebo hatást levonva, érzésre általános használat alatt mit tapasztalsz? Persze nehéz ez, mert valószínű, hogy maga az alaplap is gyorsabb, ha meg új a proci meg a RAM is, akkor nehéz kiszűrni, hogy gyorsabbnak érezhető-e az SSD
-
sagit
veterán
újra itt
emberek mit lehet tudni erről a vezérlőről? : Phison PS3105
kacsingatok 2 ssd felé
32GB 50$ =~12k A sebessége a gyártó szerint.
64GB 75$ =~18k A sebessége a gyártó szerint.

SSD vonalon új vagyok... a sebesség teszteknél a sima 4k érték a fontos ugye?
Gyártó szerint ennyit tud a 128-as

(ez nem opció nálam de csak ilyenről találtam tesztet olyan gépben mint ami nekem van) és ennyit a notiban

( gondolom a kis tesóknál is igaz lehet akkor a gyártó állítása)
esetleg még az is eszembe jutott hogy nem direkt uSata SSD-t veszek hanem mSata SSD-t átalakítóval. (23$=~5500 Ft)
32GB 50$=~12k+5,5k A sebessége a gyártó szerint.

64GB 80$=~19k+5,5k A sebessége a gyártó szerint.

Rajtuk sajnos nem tudom milyen vezérlő van, de remélem hogy nem kamu adatok ezek.
(Elvileg ez: Phison S-Module III S8 )32Gb-os mSata ssd-nél átalakítóval 23 dollár (~5500 Ft) a differencia 64gb-os mSata ssd-nél 28 dollár a (~6600 Ft) differencia az uSata ssdkhez képest
Ami érdekelne (a vezérlőkön kívül) hogy ez az átalakító vajon nem fogja őket limitálni? Eleve csak egy Sata2-es portra lesz rákötve (ICH9 SB)... megéri a gyorsabbat vennem?
-
somasz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sata módot ide-re raktam, mert ahci-n és raiden kívül nincs más...
DOSos usb-ről bootoltam, maindiag.exe-t elindítottam de nem akar semmit se csinálni vele a program. Lehúzigattam a tápkábelt, meg visszadugogattam, ahogy írja, de semmi.
-
válasz
somasz
üzenetére
Hogy megéri-e, azt eldöntöd, de akinek sikerült, az így csinálta
Make sure your bios is in compatibility mode, not AHCI mode.
Boot to USB without the drive inserted.
After you get to dos, insert the drive and run maindiag.exe
Do the 2-1-4-Q sequence.
Mondjuk itt a "After you get to dos, insert the drive", mert bekapcsolt gépen dugdozni a tápkábelt egy ssd-re az nem egészséges dolog, max ha van egy rack, és power gombbal...
-
sagit
veterán
Erről a gyártóról és SSD-iről van vélemény/tapasztalat?
-
HTomiii
csendes tag
Így már látom a logikát a dologban.
Sajnos nem TRIM es az SSD, nemtudom frissítés adna e neki iylen lehetőséget, samsung szoftver nem ismeri fel samsungként, úgyhogy a lenovo updatejét meglesem majd.Amúgy a legelső kommentemben voltak képek, ott van SSD Life kép is
Köszi a segítséget!
-
rankesz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mintha rémlene hogy eric.cartmen hirdetett volna ilyet a haveraprón úgy hogy trimes FW-t pakolt rá ...
-
Kösz a pontos típust.
somasz
sagit információja alapján annyit tudok mondani, hogy ezt a Samsung SSD-t (ami legjobb tudomásom szerint nem támogatja TRIM-et, a legújabb FW-el sem) még az "őskori" Lenovok-al szállították elsősorban. A FW frissítő alkalmazást is a Lenovo készítette, nem a Samsung.
Ha nem tévedek, akkor az innen letölthető FW frissítővel van esély a FW frissítésre, bár az oldal szerint is az látszik, hogy korábbi FW-t szeretnél visszarakni, mert a VBM1EL1Q tűnik a legutolsó kiadottnak. Persze nem biztos, hogy ez igaz, tegyél egy próbát. -
somasz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
sagit
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
típus: Samsung MMCRE64G8MXP-0VBL1
-
válasz
somasz
üzenetére
Mivel a FW verzióban hexadecimális(16-os számrendszer) megjelenítést alkalmaznak(általában), ezért olybá tűnik, hogy ez egy downgrade lenne, ugyanis a VBM1EL1Q, az alacsonyabb verziónak tűnik, mint a VBM19C1Q. Persze ez nem feltétlenül igaz, de látatlanba(nem ismervén az SSD-k pontos típusát) ez tűnik kézenfekvőnek. (Downgrade-et meg nem minden FW frissítő alkalmazás engedélyez)
-
somasz
addikt
Üdv!
Van nálam pár 1,8"-os ssd, adatok az aláírásomban, a hirdetésemben...
Szeretném frissíteni a firmware-t rajtuk.
Most VBM1EL1Q-t jelez a crystaldiskinfo, ezt szeretném VBM19C1Q-ra frissíteni.
Hogyan tudnám ezt a legkönnyebben, téglásítás nélkül elvégezni?
-
AOMEI Partition Assistant Home Edition 5
Gyári oldal: [link]
# Minden igényt kielégítő partíciókezelő alkalmazás
# Copy Disk és Copy Partition funkció, SSD Optimization lehetőséggel
# Migrate OS to SSD or HDD funkció
# Otthoni és üzleti célra is ingyenesMegjegyzések
# Letöltéshez az Upgrade lehetőséget válasszátok, mert a Download lehetőséggel a 4-es változata töltődik le
# Sajnos jelenleg nincs lehetőségem 100 megás rejtett partíció esetén a tesztelésére, de rejtett partíció nélkül mind a Copy Partition, mind a Migrate OS to SSD or HDD opció kifogástalanul elvégezte a feladatot. Aki teheti, az próbálja ki 100 megás rész megléte esetén is. -
Bodor
veterán
válasz
HTomiii
üzenetére
Én személy szerint még nem találkoztam lelassult SSD-vel. Lehet, hogy az előző gépben nem ment a TRIM? van ezen egyáltalán TRIM ? Szerintem meg kéne nézni először is msik gépben is, hogy ki tudjuk zárni, hogy a géped beállításaival, vagy az SSD-vel van-e a gond.
No meg meg kellene nézni, hogy a legújabb firmware esetleg segít-e ezen a problémán.
SSD Life program és HardDiskSentinel 4.0 és CrystalDiskInfo segít megnézni, hogy megy-e a TRIM és mennyi írás volt az SSD-n, illetve hogy milyen firmware van rajta.A lenovo oldalán ezt találtam. Nézd át. A Samsung-on meg semmit.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HTomiii
üzenetére
nem úgy van, hogy a TRIM parancsot, vagy más, garbage collection-t nem használó SSD-knél drasztikusan visszaesik az írási sebesség egy idő után? úgy tudom vannak különböző programok ennek a visszaszorítására.
itt is van: a jelenség
lehetséges megoldás pedig a teszt következő oldalán. -
HTomiii
csendes tag
Igen használtan vettem.
Sebességtesztet nem láttam róla amikor vettem, csupán működés közben próbáltam ki, ami nem hozza elő a problémát az én gépemben sem, programok, boot minden gyors, amíg az ember nem kezd rá nagyot írni, olyankor megakasztja a másolás idejéig a gépet.
A képen is látszik hoyg 8-15ms es késleltetést produkál íráshoz ennek az 1/80adát kéne legalább hoznia.
Nem vagyok nagyon otthon ssd terén, de lehetséges ez, hogy a teljesítménye a 10edére menyjen sok(mi számít soknak?) írás után?Ha valami info kell még hozzá, rendszer, hardverkörnyezet szolj.
a másik gépes dolgot meg letesztelem holnap.
-
Bodor
veterán
válasz
HTomiii
üzenetére
Lenovo notiból bontott, ''1.8as.
Ez azt jelenti, hogy használtan vetted? Ha igen, akkor abban a gépben láttad jól működni?
Talán ki kéne próbálni egy másik gépben is...
Ha az olvasás oké, de az írás nem, akkor lehet, hogy elfáradt már a kicsike, túl sok írás volt rajta, de ez csak egy 5let. -
Chaser
legenda
-
Bodor
veterán
Hát igen valamit valamiért ... laptopnál korlátozottak a lehetőségek bővítés terén is.
#38024) FireKeeper: hát igen, ilyenkor szívás van, de ez HDD-nél is elő szokott fordulni, szóval ez már messze nem SSD téma. HDSentinel ide, vagy oda, nekem volt olyan HDD-m, ami egyik percről a másikra bemondta az unalmast, pedig jó volt a kondíciója a HDS szerint.
Azóta abban a programban sem bízom meg.... -
-
Bodor
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Adatvesztés az tényleg kellemetlen, de ki az manapság aki a fontos adatait a rendszermeghajtón tárolja, legyen az HDD vagy SSD? Én sosem tettem oda őket.
-
Bodor
veterán
válasz
HTomiii
üzenetére
Elsőnek szerintem nézd át alaposan ezt a cikket.
-
Bodor
veterán
Nem könnyű a választás, én tudom. De sajnos nincs olyan, hogy legjobb SSD.
Mindenki azt fogja dícsérni amit ismer, vagy amelyikkel rendelkezik, és azt fogja szidni, amelyikkel gondja volt, vagy hallott olyanról akinek gondja volt vele...
Aglility3-at sokan veszik, mert olcsóbb a hasonló teljesítményű társainál, persze hogy több az átlag alapján a hibás darab, mint mondjuk egy Adata-nál . Szerencsére van garancia az ilyen esetekre. -
Rögtön, itt a bejegyzésem végénél van javasolva ehhez szoftver, azt használd, illetve választ is kaphatsz egyből arra, ha valami "furcsa" teljesítmény- vagy kondícióadatok jelennének meg Nálad.
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igen köszönöm, sokan dicsérik azt is.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Melyik program írja ki 100% biztonsággal azt hogy az SSD megfelelően működik avagy milyen kondíció?!
-
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Nem könnyű választani.
Van aki ezt ajánlja valaki meg azt.
Kicsit olvasgatok még aztán majd kiderül.
Köszi. -
Süni 1985 F
senior tag
Nekem agility3 két nap után döglött meg!Havernak is gondjai vannak vele azóta visszatért a normál winyójához.
Először eltűnt róla a win7 kb olyan 8 alkalommal aztán már a gép sem látta az ssd-t egy idő után!
Corsairt vettem helyette ,az mióta bent van a gépben csak használom gond nélkül!
Corsair Force 3
-
Chaser
legenda
válasz
04ahgy
üzenetére
Én is akartam anno azt az ocz-t venni. Aztán utánaolvastam. Mindenütt lebeszéltek róla
Ahogy elnéztem sokaknál pár hónapot se bírt ki. Általában aki garba adta nem is olyan típust kapott vissza, hanem teljesen mást. Nem véletlen ilyen olcsó. Nem a sebessége érdekes hanem a megbízhatatlansága. Ugyanakkor érdekes hogy 2 év garral vetted, mert erre az ocz 3-at ad. Én inkább samu mellett döntöttem, kicsit drágább de személy szerint nem találkoztam olyannal aki 830-asból gariztatott volna, persze lehet van. Mindenesetre elenyésző lehet is ha van, fenének van kedve gariztatni ha nem muszáj. -
Jester01
veterán
válasz
üzenetére
Ha az SSD támogat ilyen számlálót akkor smartctl -a /dev/sdX (ahol X értelemszerűen az SSD betűje) és ott a megfelelő attribútum megtekintése. Például:
# smartctl -a /dev/sda
...
241 Lifetime_Writes_GiB 0x0032 000 000 000 Old_age Always - 47
242 Lifetime_Reads_GiB 0x0032 000 000 000 Old_age Always - 23 -
TeeJay
félisten
válasz
Balage76
üzenetére
jelen pillanatban van az Acer notimban 2+1GB DDR3 RAM amit az 1gigás modul kukázásával egy 4gigás vásárlásával 6GB-ra szeretnék bővíteni
az tökéletesen elég lesza merevlemez pedig most egy 640-es WD Scorpio Blue amit átrakok egy Raidsonic IB-AC642-be és a helyére pedig minimum egy 64gigás Samsung 830-at terveztem venni.
jelenleg 20körül van ez az SSD de ha a 128gigás változat ilyen ütemben olcsósodik tényleg megéri még pár hónapig kibírni SSD nélkül és utána 2x ezer áron 128gigabájtot venni mert azzal a következő notebook-ban is bőven elleszek (jövőre szerintem veszek új notit már)mázlim van mert 1hete nyertem egy Dell Inspiron N5110 notebook-ot amit azonnal el is adok és az érte kapott pénzből lesz lehetőség a mostanit felbővíteni
így jött képbe az SSD
-
HTomiii
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
SAMSUNG MMCRE28G8MXP-0VBL1
Egy ilyen típusú 128GB os Samsung SSD-m van. Lenovo notiból bontott, ''1.8as.Ittvan 3 kép, egy állapot teszt és két benchmark.
A gondom a nagyon lassú írási sebesség mellett az elérési idő.
A 4K -s teszteket nem futtattam le, órákig képes csinálni azokat, egyszer csináltam akkor nem fényképeztem, a 4K -s írás 2MB/s körüli volt.
SSD re telepítéskor például halál a gép, egy jobbklikket nem lehet megejteni az asztalon, mert só szerint 5 perc mire reagál.
Olvasása kifogástalan számomra.Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék. Lehet valami beállítási gond, lehet behalt, nemtudom, jó lenne, ha valaki tudna mondani valamit róla.
Konfigom:
Rendszer
Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Tanks - MMO
- Adobe Photoshop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)