Hirdetés
Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
beci43
üzenetére
"akik az OCZ drivejait becsmérlik,valószínű nem is ilyen SSD-t birtokolnak" - Nos,
teljesen igazat adok Neked : miután Te leírod ide az OCZ-ről,- még a firm. frissítés előtt, ha nem Te, akkor más biztosan leírta - , hogy kékhalálozik, meg fagyogat a gép, hülye lennék azt venni ?!
..és ha 10-15 ember panaszkodik, el is fogom hinni, hogy a termék vacak, és persze, hogy nem ajánlom senkinek.Ebben, amit írtam, volt valami, amit Te másképp csinálnál ?
(írom ezt úgy, hogy sosem húztam le OCZ-t, de nem is ajánlanám, az egyszer biztos! )
-
kerekfej
őstag
válasz
Cseri0058
üzenetére
Ha nem lenne megbízható akkor nem ajánlaná ezt itt senki se. Persze, hogy az a többi gyártó termékét is figyelembe véve.
Samsung 470 Sata2 - a termék alkatrészei házon belül készültek, sok embernek van itt és meg vannak elégedve többnyire
Samsung 830 Sata3 - vadonatúj, gyorsabb típus, sok tapasztalat még nincs róla, de a PH tesztben jól szerepel a 256GB-os változata -
iff
senior tag
válasz
Hunork
üzenetére
Szia!
Nekem ez a "Silikon Power SSD MLC E20" van. Szerencsére semmi kék halál meg más gond nem volt.Alaplap átkapcsolva AHCI, friss ropogós Win7 telepítve. Meg ezeket megcsináltam, majd használom. A tesztekkel már nem törődök, csak használom és kész. 110 bekapcsolás és 682 munka idő telt el amióta megvettem. itt van amit teszteltem róla. a 250MB/s olvasás az helytálló, de a 230MB/S írás az nem, mert 90 MB/s vagy max amit mértem 110 MB/s volt az írás. Olvasás 256MB/s. Mondjuk itt meg az olvasás nem reális.
Megbízható, ajánlani tudom. -
válasz
Thomas1
üzenetére
Nekem OCZ van,Agility 3 60-as.Mikor megvettem,állandóan kékhalál volt,tele volt a t... vele.Aztán firmware frissítés és mintha elvágták volna,többet nem fagyott a rendszerem.Nem bántam meg,egyébként akik az OCZ drivejait becsmérlik,valószínű nem is ilyen SSD-t birtokolnak.
-
Az OCZ SSD-ékhez új firmware jelent meg,letölthető az OCZ oldaláról.Ezzel a frissítéssel teljesen kiküszöbölhetőek az SSD hibái.
Mind Vertex,mind Agility sorozatokhoz. -
Hunork
veterán
Üdv!
Árakat nézve rátaláltam a Silicon Power termékeire. (USB3 pendrive is...) Szóval, van valakinek itt tapasztalata az ilyen SSD-vel?
Konkrétan ezzel: 64GB Silicon Power SSD-SATA-MLC E20
Gyártói specifikáció:Olvasási sebesség: 250 MB/s
Írási sebesség: 230 MB/s -
zetecR
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Moonman szerint:
-Service: Disable Windows Search - ennek semmi értelme, a felindexelt
adatbázisban való keresés SSD-n is gyorsabb, mintha fizikailag kéne
...
A Superfetch-hez én szintén nem nyúlnék, nagyjából csak olvas és a RAM még
mindig gyorsabb, mint az SSD, igaz, hogy ír statisztikát magának, de hát ez
a legkevesebb. Mondom, azért annyira nincs ez kicentizve. Tudom, hogy a
fórumokon az übertuning a menő, de aki felnőtt fejjel gondolkodik, az
beláthatja, hogy ezek a rendszerek a legoptimálisabb teljesítményre vannak
hangolva gyári állapotban. A Vista pedig már az SSD-k használatát is szem
előtt tartva készült, tehát nem nagyon igényel extra beállításokat. -
Jack@l
veterán
válasz
_csanesz
üzenetére
Prefetch superfetch sokat irkál a c-re, de javarészt az ott található programokhoz, még nem láttam hátrányt vinyónál se, ssd-nél meg főleg. Még indexelés nélkül is sokkal gyorsabb a wsearch is ssdvel. Emiatt ne parázz. (viszont nem kerregteti feleslegesen, mint régen a vinyót idle-kor...)
-
samu74
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Làtom nem érted a lényegét,minden játeknál van sebesség csökkenés...Pl. ami 35 fps(Crysis2),az leesik 26-ra.Ez így màr más,igaz?

Align,ès a többi mokolás is rendben van,változás semmi.
Mint írtam,nem egyedi eset...Ez is csak úgy derül ki,ha előzőleg mèrsz a játékkal egyet a vinyoval is,ès van összehasonlítási alapod.
-
Cseri0058
őstag
sziasztok!
http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_64gb_sata2_ssd_25_ssdnow_v100_sv100s2_64g/165323
szeretnék egy ilyet venni.
erre csak a windows lenne telepítve illetve a programok.
így kb mennyi időig húzná ki illetve érdemes ilyenre venni? -
_csanesz
csendes tag
Sziasztok!
Új rendszert építek (végre), aminek rendszer partíciója egy Kingston SSDNow V+100 96 GB SSD lesz.
Végigolvastam (újra) Win7-es vonatkoztatásban a ajánlott beállításokat és felmerült bennem egy kérdés:
A Prefetch és SuperFetch kikapcsolása csak SSD-k esetében ajánlott, ugye? Namármost, a konfigomban 3 HDD is lesz. Azokkal mi lesz? Valahogy úgy tűnik, hogy ezek tiltása globális érvényű, és nem meghajtó specifikus...?
Ennek ellenére jó tiltani, vagy félreértettem valamit? -
zetecR
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Azt az ellentmondást gondolom te is érzed, hogy veszel egy komponenst (viszonylag drágán) azért, hogy gyorsuljon a rendszered, ezzel szemben (bizonyos terület(ek)en) lassulást tapasztalsz...
-
vhunor
őstag
Este beszereltem a Kingston 96 gigás SSD-t, megformáztam, nem kapott betűjelet. Kicsit rendet raktam a C-n, majd a Kingstonhoz kapott True Image-dzsel megpróbáltam áttükrözni az 50 gigás partíciót az SSD-re. Nem ment. A True Image az istenért nem volt hajlandó engedni, hogy csak partíciót másoljak, ő mindenáron az 1 terát akarta átrakni, és mivel csak 96 GB a célmeghajtó kapacitása, sosem engedett továbblépni. Nosza, lekaptam egy ghost15-öt, install, forrás és cél kijelölése, minden szükséges beállítása, a végén az ssd aktívvá tétele, végigfut, örülés, restart. Boot közben kékhalál. Wtf. Restart, F8, hibánál megállít, persze (számomra) értelmezhetetlen hibakód. HDD lehúz, ugyanez. SSD lehúz, mondom nekiállok újra az egésznek, erre az orig HDD partícióról is kékhalált dob boot közben. Na innen már kezdtem ideges lenni. System restore, hibásnak vélt file-ok kézzel másolgatása, ősi vudu mágia, semmi sem segített. Így hát este 11.20-kor nekiálltam Win7-et telepíteni. De azért nagyon kíváncsi lennék, hogy a fenébe sérül meg a forráspartíció egy tükrözés során.
-
Jack@l
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Ja, már emlékszek, nálad volt hogy az "ssd" belassította a játékot, érdekes elgondolás, nemtom még mindig hova tenni. Nálam nincs ilyen.
Illetve lehet igen, ha jó az align és a swap máshova van rakva, prefetch, superfetch kikapcsolva, chipset driver fent akkor abszolut nem kéne előfordulnia.
(rossz align + a fentiek valamelyike viszont már okozhat ilyet, vagy szimplán egy hibás darabot fogtál ki) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Thomas1
üzenetére
S 470. Mindenki ezt fogja mondani, mert OCZ-kel nagyon sok a probléma. Samsungot beteszed, AHCI be, OS rá, Magician feltelepít- Over provision, 6 GB beállít,OS Tune beállít, és használod. Fél óra

(Személy szerint a S*lvernél vettem, 1 nap alatt meghozták, átvehető... nem akarom reklámozni, de simán korrektek...mint kevésbé ismert bolt)
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Én is SSD vásárlásán töröm a fejem.
2 típusig eljutottam, de nem tudom, hogy melyik legyen a befutó:
vagy
Az OCZ már Sata III-as, bár ezt jelenleg nem tudom kihasználni, és szerintem nem is sokat dobna a sebességen.
Ti melyiket ajánlanátok? Természetesen más ötletet is szívesen veszek!
Köszönöm!

-
samu74
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az FPS-el van bajom,minden más másodlagos. [link] [link]
Jack@l: tojok a benchmarkokra meg az ilyenolyan összehasonlítgatásokra,nálam a fő szempont a játékok problémamentes(gyors) futtatása.
A pálya betöltés ideje nem volt szempont.A szinte 0 skálázódás(felbontás csökkentéssel),és a vinyóhoz képest kb 10% sebességcsökkenés már azért durva.Ja,és érdekes mód nem csak nálam fordul ez elő... 
Mint már egy párszor írtam,a 96-os Kingston egy notiba biztos jó vásár,de aki játszik az szerintem jobb ha elkerüli messzire ezt.
És páran már értetlenkedtek azon hogy ugyan mi köze a meghajtónak a frame-hez,hát kb. pont annyi mint a procinak az ssd írás/olvasási értékéhez. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
EZT sassold meg!
Drága, de profi cucc!
-
Kroni1
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
a többi cuccra meg azért szeretem, mert én is bedőlök a sok süket marketingnek, és 2-3 éven belül mindig elkap a fejlesztési vágy, a régi cuucokat eladni meg könyebb ha van még rá gar..

-
laccerot
tag
Hát igen haver is vett egyet gar nélkül de meghalt fél év alatt valami benne.
-
Kroni1
veterán
válasz
Hunork
üzenetére
Meg lehetne nézni, hogy milyen az állapota ha esetleg nagyon jó értéket mutat azért el lehetne hozni sztem, mondjuk ha alkudsz belőle még 1 kicsit..
kerekfej:
Én sose néztem azt, hogy szekvenciálisan mennyit tud az ssd, mert az életben nem erre használjuk. Persze jól mutat, meg elhiszem hogy a samu is stabil, de ez is megbízható szerintem eléggé.. Volt alkalmam egy 64es kingston V-t, egy Force F60-at, és egy Force3 120GB-ot tesztelni, de meg nem tudtam volna mondani egyikről sem h melyikről megy a windows, annyira gyors mind. Ergo szerintem a legolcsóbb megbizhatót érdemes venni. Persze ha samsung csak kicsivel több és gyorsabb én is azt venném, de samsungot nem tud venni 17k-ért és ha jól értettem az ár is nagyon fontos.
-
kerekfej
őstag
válasz
Kroni1
üzenetére
De az sima V és nem V+ előbbinek harmatos a teljesítménye.
200 MB/s - írási sebesség: 110 MB/s vs 230 MB/s - írási sebesség: 180 MB/s
Samsung 470 nagyon kompatibilis, megbízható típus és csak 8%-al kerül többe.
250 MB/s - írási sebesség: 170 MB/s
-
shteer
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
persze
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
-
shteer
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
nekem van egy fölös scythe rafter bay
hardverkerben kapható volt (1200), most hiány ott is - 800 pénz?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
FireKeeper
nagyúr
valakinek van tippje, hogy honnan tudnék szerválni 2,5"-3,5" átalakítókeretet SSD-hez? a gépházamban 2 kivételével ki lehet szedni a vinyótartó keretet, és sajnos az a két hely be is van telve, a gépházamhoz adott SSD tálca pedig csak a keretbe illik, a vinyókat meg nem akarom költöztetni. szóval az SSD terveim szerint a DVD alá menne 5,25"-3,5" (ilyen van) és 3,5"-2,5" átalakítókkal. egy oldalon felfogatni nem akarom (meg csak úgy szimplán felfogatás nélkül behajítani sem).
van valakinek tippje, hogy ilyen egyszerű, puritán átalakító-keretet honnan tudnék szerválni? hardveraprón nem találtam, de lehet hogy csak rosszul kerestem.shteer: 32GB-os létére elég szép az írása

-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
ma vettem egy 64 gigás kingston ssd-t a notimba
betettem a bios felismeri de a boot sorrend kiválasztásánál nem jelenik meg
a windows install azt mondja hogy erre nem telepíthető mert nem bootolható az eszköz
mi lehet gond?
Köszi Miki -
Hunork
veterán
Sziasztok!
Na, most már tudok majdnem mindent. Ez lenne a szerzemény:
Kingston 2.5" SSD SATA 64GB V100 (SV100S2/64G)
A helyzet viszont az, hogy használtan venném meg, még 6 hónap garival. Az ára 17.000. A kérdésem pedig egyszerű: megéri-e így megvenni, vagy inkább dobjak rá 5-6 ezret és vegyek egyet újonnan? (előre szólok, a 17 ezer is fáj...hiába, ez a magyar valóság...) -
laccerot
tag
Winyóhoz képest nem rossz, elég új széria ez a cucc 2tb de csak 5900as
-
-=Jam=-
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem tudom, tegnap vettem egyből ment fel rá a 2.15-ös firmware.
zetecR: GigaByte GA-EP35-DS4, Intel E8400, 4GB Ram és egy 4GB-os ISO 50mp volt, úgyhogy 80MB/s.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
laccerot
üzenetére
teljesen felesleges egy merevlemezt egy SSD-hez hasonlítgatni szintetikus tesztekben, semmit nem mond.
.: JuSzT :. :tudom én, hogy nem kell gyorsabb, nézd meg a konfigom
mindig szoktam is ajánlgatni, hogy aki tud, vegyen SSD-t. de azért ezektől az értékektől nem kell elájulni (mint ahogy a kolléga tette). -
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Persze, bőven vannak gyorsabbak. Csak mindent összevetve sokak szerint ez a legjobb.
Laccerot
Egy oprendszernek, ( ahogy láttam neked arra kell ) , sosem fog kelleni a 90gb nyi terület. ha üresen hagyod az sem jó huzamosan.Várd meg a 830 samsung 64gb ot.
-
laccerot
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az én elavult technikámhoz képest ezek az értékek döbbenetesek.

-
törölt tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az eleje még stimmel, a paintes rész meg bonyolult

-
laccerot
tag
Ez nagyon komoly sebesség
-
-=Jam=-
addikt
OCZ Agility 3 2.15 firmware, 10.6.0.1002 Intel AHCI driver SATA2-n:

-
laccerot
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az milyen upgrade kit? mit takar? beépítőkeret?
-
laccerot
tag
utánanézek milyen árban mennek
-
laccerot
tag
Ja és sata 2 es is elég lenne.
-
Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest