Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Újabb patch, újabb hiba – ezúttal a videólejátszásban
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Megérkezett a Codemasters legújabb, a Formula 1 2012-es szezonját feldolgozó része, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re egyaránt. A játék egyik legfontosabb újítása a Young Driver’s Test mód lesz, amelyben gyakorlatilag megtanítanak F1-es autót vezetni és hasznos tanácsokkal látnak el a bajnoksággal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedydb23
senior tag
Én automatával megyek de lazán kapcsolgatok féktávokon a fülekkel vissza.
Annyi a hátránya az automatának, hogy bizonyos helyeken a bukkanókon felpattintja 1-el magasabb fokozatba mint ami kellene.
Amúgy szerintem csak ha profin tolod akkor van értelme a manualnak, mivel sokaknál láttam, hogy teljesen kiforgatják és hadják, hogy ledadogjon a kocsi, szerintem ezzel nem nyernek hanem vesztenek...
-
willike71
tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, vagy egyik, vagy másik megoldás jó lehet.
Ám örömömet szeretném kifejezni, hogy a gyengébbik nem is képviselteti magát általad az F1 2012-es játékban.
Ha igazán élvezetes futamokat szeretnél futni, gyere és regisztrálj a gocompete.hu-ra ott még ligázni is tudsz, ha szeretnél, de mindenképpen sok ismerőst tudsz begyűjteni, akikkel online tudsz gurulni ilyen-olyan időpontban. Én szívesen gurulok veled, esténként szoktam steam-en lenni, Will71 a nicknevem, ha felveszel barátnak játszhatunk egy-egy futamot és szívesen segítek is bármiben. -
Fang
aktív tag
-
VAgica
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdtem el játszani az f1 2012-vel, második futamnál vagyok, de abba is hagytam egy nagyon bosszantó hiba miatt.Egyenlőre autómata váltóval játszok, és a fékezési pontoknál veszem észre azt, hogy nem kapcsolgat vissza elég gyorsan, így nincs motorfékem annyi...
Elég furcsa, mert azt megelőzően mindig ugyanott fékeztem, rendesen váltogatott vissza, most pl. Sepangban gyakorlás+Q1+Q2 semmi probléma, jó a féktáv, a Q3-ban már se híre se hamva az addigi féktávoknak, és rendszerint a kavicságyban landolok, ha meg elég hosszúra veszem ezt az új féktávot, kb. közöm sincs az egészhez, olyan lassú vagyok!Tudtok erre a problémára megoldást?
Előre is köszönöm! -
dre75
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a játékbeli árnyékok miért néznek ki ilyen rondán highen is?
Ilyen pontszerű a széle de elég rendesen! -
willike71
tag
Az én Montreali befutóm is szoros lett, 2 tizeddel maradtam le. Nálunk is lehullott az égi áldás asszem a 26. körben, de addig mindenki bement kereket cserélni, én pl. már a 9. kör végén.Sajna sok hibám volt, és még KÉTSZER
a KERS-em is beadta a kulcsot, de élvezetes futam volt, mert szinte végig csatáznom kellett:
-
Syz
senior tag
válasz
Motion_Blur #4688 üzenetére
Jön lefelé mind a két mod,kipróbálom őket
-
-
Syz
senior tag
Szevasztok!Azt a Realism modot érdemes letölteni?Javít valamit az AI butaságokon?Illetve találtam egy F1 2013 modot is ami kb. 600 Mb.Próbálta már valaki?
-
werszomjas
addikt
Én is 1 kiállással mentem, meg is lett volna, csak ugye jött az SC én meg kijöttem, de giigz én veled ellentétben azt bántam meg hogy kijöttem, mivel előttem senki sem jött ki és sajnos kevés kör volt már hátra, bár majdnem időmérős kört sikerült futnom, de az első helyet nem sikerült megszerezni, 1 kör kellett volna még
Azért az első helyért is szoros befutó volt, bár a Hobo vs. giigz szorosabb volt
-
makkai
aktív tag
Én is 1 kiállással terveztem, a keményebbik keveréken 23 kört mentem
Csak nálunk interre majd esőre kellett váltani.
-
MC HOBO
aktív tag
-
giigz
veterán
A történethez hozzá tartozik, hogy a 2 kerékcsere helyett én 1 kerékcserét csináltam, és a 18. körben mentem ki a szuperlágyért, tehát amikor elkezdtük a csatát, akkor nekem már 12 kör volt a gumikban, a végére meg 17 körös gumin mentem
Sajnos emiatt fékeztem el mindig magam, mert egyszerűen már nem nagyon akart tapadni...
Ami miatt mérges vagyok magamra, az az, hogy amikor bejött a SC, akkor Hobo még vagy 40 másodpercre volt tőlem, és bőven bemehettem volna új gumikért, és akkor valószínűleg már jobb tempóm lett volna. Amikor elhaladtam a box előtt, egyből a fejemhez kaptam, hogy ezt most jól elrontottam...
A szárnyat nyithattam, ez még idáig rendben is volt, de totál fölöslegesen elnyomtam az összes kersemet, aztán még a féktáv is gyengén sikerült, így Hobo pont elment mellettem.
Az biztos, hogy nem mindennapi befutó volt
-
MC HOBO
aktív tag
Teljesen jogos, de akkora volt a sebességkülönbség, hogy muszáj volt meglépni...
Ahogy kiértünk a visszafordítóból, már én is bántam... De aztán mákom volt.
Amúgy, az előző körökben már kitapasztaltam, hogy a sikánt majdnem mindig elfékezte...
Ezért is tarogattam a KERS-t. De az tény, hogy nagy szerencsém volt...
-
MC HOBO
aktív tag
-
MC HOBO
aktív tag
Vasárnapi Liga-futamom. A befutót érdemes megnézni (vagy inkább az utolsó 5-6 kört...) Nagy csata folyt az 5. helyért!
giigz:
(#4670) Jim74: Igen, Valencia szívatós pálya. Nekem úgy sikerült (valamennyire) rögzíteni, hogy cockpit-nézetben próbálkoztam. Valahogy jobban érezni a falat, ha bentről nézed.
-
MC HOBO
aktív tag
Szia,
szerintem a teljes (hosszú) versenyhétvége a legjobb, mert ott tudsz variálni (setuppal, üzemanyaggal, gumikkal) ha kell, és az AI-t könnyebb kerülgetni, mint egy online versenyen a játékosokat. Aztán el tudsz kezdeni egy 50%-ost, ahol tele tankkal is kipróbálhatod az autó viselkedését. Én általában egy TT-s "etappal" kezdek és csak azután váltok Quick race-re, miután megszoktam a pályát. Persze teljesen máshogy viselkedik az autó, de a pálya már úgy-ahogy berögzül addigra.
-
Sziasztok!
Tovább szeretnélek Benneteket fárasztani a kérdéseimmel
Hogy érdemes gyakorolni, felkészülni egy versenyre?
Setupokkal nem akarok bajlódni, mert annyira nem vagyok profi (sőt, semennyire), meg nem is értek hozzá. Vixen beállításait használom, azok teljesen megfelelnek nekem, szerintem.
Szóval töltsek be egy teljes hétvégét, olyan futammal (pl. 50%), mint amire készülök és toljam a köröket a szabadedzésen orrvérzésig?
Vagy nézzem meg egy profi játékos videóját, hogy az adott pályán hogy megy?
Nem tudom, hogy mi lenne a leghatékonyabb felkészülés....Előre is köszönöm a segítséget
-
mikrosuttii
aktív tag
válasz
Rolly Dy07 #4650 üzenetére
Nálam a Toro Rosso annyiban bukott meg,hogy hihetetlenül lassú.Könnyen kezelhető,nem alul kormányzott,de piszok lassú.Nah meg ugye,néhol már idegesített,hogy ilyen jól betudtam fordulni egy kanyarba.Nekem szükségem van arra,hogy egy kicsit alul kormányzott legyen.
Szerintem a Williams az ász minden téren.
-
tkesy
őstag
hát lehet, de szerintem az esetek nagy többségében szellemautó válna belőled, aztán már csak a palánkot éreznéd...
mondjuk ez a szellemautós dolog, elég érdekes helyzeteket is tud szülni... Tegnap is kergetek egy autók Bahrain-ben, nem sokkal az első szektor mérési pontja után az autó eltünt, majd rá 3 kanyarral a gép közli, hogy szabálytalan előzés, adjam vissza a pozicióm 10 mp belül... ehhez kb satuféket kellett nyomnom, és a sráccal együt még 2 gyerek is elment, akiket egyszer már megelőztem...
-
tkesy
őstag
* most nézem, hogy lemaradt a sprintfutamnál az hogy a végén rakod fel a lasabb (keményebb) keveréket...
Üzemanyag:
ez még inkább beállítás és személyfüggő, de ha sprintfutamot mész akkor kellenek a plusz lóerők, amihez több üzemanyag kell.
ha maratoni futamot szeretnél, mint pl Button Kinában idén, akkor a legkevesebb üzemanyagmennyiséget kell magaddal vinned, és konstans köröket futni.
ha meg a másolós taktika mellett döntesz akkor közepes üzemanyagmennyiséggel érdemes operálni, ami még nem olyan nagy plusz súly, de ha kell pár kör elejéig meg tudod nyomni...Vátozni változhat,- az időjárás is bezavarhat,- de azért az időmérő alapján már nagyából tudja az ember, hogy kikkel tudja felvenni a versenyt...
De megint kérdés, hogy gép ellen mész vagy emberek ellen, mert az AI nem sokat taktikázik, ott ha megvan a megfelelő tempód simán meg lehet húzni egy inverz taktikát, közepes üzemanyagterhelés mellett...
(pl egy körön nem vagy gyors, de hosszú távon igen, ezért Q3-ban keménnyel mész, majd mix1-ben utazol velük, és mikor kiálltak cserélni, mix3-ban tartod a távolságot, a csere után meg te leszel előnyben a friss opciós gumik miatt, még ha mix2-ben is mész, akkor is...) -
tkesy
őstag
Ezt szerintem tényleg nem lehet így távolról megmondani, mert sok mindentől függ...
pl, hogy milyen hosszú versenyt mész, milyen beállítást sikerült összeraknod, meg hogy mennyire érzed a pályát, és mennyi gumit sikerült sporólni (karrier)...
De 3 alapeset van: (szerintem)
- sprintfutam: - sokkal gyorsabb vagy, de gumigyilkos a setup, +1 kiállást kell összeszedned, csak a végén rakod fel az
- maraton: - 1 kiállással kevesebbre játszol, ált kemény keveréken rajtolsz,
- másolás: - 1 kör eltéréssel másolod azt az ellenfeled, akivel csatázol...de rövidebb futamok esetén, mivel csak 1 kiállás van sokat nem tudsz variálni, ott inkább az a kérdés, hogy tudsz-e elönyt kiautózni inverz taktikával, vagy sem...
-
válasz
Rolly Dy07 #4652 üzenetére
És mi a tapasztalatod?
Jól van, nem kell elárulnod a titkokat -
válasz
Rolly Dy07 #4650 üzenetére
Köszönöm a választ.
Valahol fellelhető olyan infó, hogy melyik pályára milyen gumi és üzemanyag stratégia a legjobb. -
Rolly Dy07
senior tag
Jim74: Én single módban a Mc-vel szoktam a setupokat tapogatni. Multiban sem egyformák az autók, de ahhoz nagyon sokat kell velük menni, hogy észre vedd. Vagyis a határuk közelében. Nekem mostanság a Torro jön be, mondom ezt úgy, hogy én a Ferrarit szeretem. Bár abban is ugyanaz a "motor" van, de a viselkedését kicsit közelebb érzem a stílusomhoz ugyanazzal a setuppal.
Ne kérdezd miért! Ez egy érzés az autó és pilóta között. Mintha jobban bíznál az autóban. -
válasz
werszomjas #4648 üzenetére
Na a motorhang számít a legkevésbé nálam
-
Stafni
aktív tag
válasz
speedydb23 #4645 üzenetére
Futok is, de mindig megcsúszok egy-egy kanyarban, nem tudom végigcsinálni.
Sikerült kerékcsere meg persze orrkúp csere után visszajönni az élre, mert a csere utáni 2 köröm jó volt. De 4 körrel a vége előtt bicska, mert oldalirányban megcsúsztam megint. Most raktam vissza a billentyű gombokat! -
Stafni
aktív tag
Nagyon szenvedek Monacoban, nem tudom megcsinálni a pályát rendesen. Force Indiaval vagyok és billentyűvel. Valamikor 3,5s időt adok körönként, sokszor megcsúszik a kocsi és palánkovics lesz belőle. Közepes szinten vagyok, de nagyon zavaró, hogy nem tudok túljutni ezen a Monacon.
Nagyon olyan érzésem van, hogy a billentyű miatt csúszok gyakran, sokszor kell prellezni. A kormány mennyit segítene? -
-
Sziasztok!
Single üzemmódban melyik autónak van a legközelebb a menettulajdonsága/teljesítménye/viselkedése a multis "egyforma autók" beállításhoz?
Azt szeretném megtudni, hogy melyik autóval érdemes gyakorolni single módban a multi versenyekre?Előre is köszönöm a segítséget.
-
ilovedigweed
senior tag
Vennék én szívesen G25-27, de a pénztárcám sajnos letilt. A formula Force EX-et is csak akkor tudom megvenni ha eladom ezt vagy elcserélem erre.
-
hermanyi
addikt
válasz
ilovedigweed #4638 üzenetére
EX egy elfogadható kezdő kormány . Arra tökéletes ,hogy megtetsszen a játék de ha igazán élvezni szeretnéd akkor egy G25 minimum . Nekem volt EX volt G25 azt cseréltem le a jelenlegi G27 re amit így utólag bánok megmondom őszintén . Nekem jobban kézre ált a G25 .
-
mikrosuttii
aktív tag
válasz
ilovedigweed #4638 üzenetére
Vegyél egy Logithec G27-et.
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék áttérni az MMO illetve FPS játékokról a versenyzés világába és érdeklődnék egy kormány felől.
Számomra elérhető áron (ha sikerül eladnom egy Razer Naga egeret, és/vagy egy Logitech Chillstream joy-t) találtam egy kormányt, név szerint Logitech Formula Force EX-et.
Első sorban F1 2012-re szeretném használni, mert jelenleg azt tetszett meg, de későbbiekben lehet,hogy áttérnék más versenyzős játékokra is.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire jó ez a kormány az F1-hez, illetve ha későbbiekben áttérnék pl bármi más játékra, hogy élethűen lehetne-e irányítani a kormánnyal mondjuk egy nem F1-es autót is?
-
cyberkind
félisten
Heló !
Kormány vásárláson gondolkodom, és az lenne a kérdésem hogy a 270 fok az elég lenne ehhez és a következő F1 játékokhoz minden pályán ?
-
satyátó
tag
1ső évema Career módban, le is igazolt a Force India.
De egyszerűen sem az időmérőn sem pedig a versenyen nem tudok jó eredményt elérni.
Idény nyitó Melbourni nagydijon az időmérőn még a HRT-k is megelőztek tök utolsó lettem. Pedig nem hibáztam. Versenyen meg 14.ik. Nemértem.. Valaki tud ebben segiteni mi lehet a baj? -
válasz
Motion_Blur #4631 üzenetére
Meg szerintem a userdata mappát is le kell menteni a steam mappán belül.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #4630 üzenetére
Közben megvan: Steam/SteamApps/common/F1 2012
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Ki szeretném próbálni ezt a modot: [link]
A kérdésem: hogyan tudok előtte biztonsági mentést csinálni
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
speedydb23 #4628 üzenetére
Manapság mindenki rak mindent minden mögé, szóval ez számomra sajnos nem mérvadó. Én csak azért írtam ezt le, még egyszer, nyomatékosan hagsúlyozva, hogy a kérdező kolléga ne fusson bele ebbe a hibába, még akkor sem, ha ilyen ellenérvekkel szembesül. Főleg, ha csak egy vigyorgós jelen múlik az, hogy mit vesz.
Ja és majdnem elfelejtettem:
És engedd meg hagy idézzek.
"Ebben az a vicc, hogy nem vicc." -
speedydb23
senior tag
válasz
Feribacsi555 #4627 üzenetére
Pont úgy álltam hozzá mint ő, igen csak én röhögő fejet raktam oda... aki a viccet nem érti...
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
speedydb23 #4622 üzenetére
Az egyik kolléga is pont úgy állt hozzá mint te. Szóltunk neki, hogy NE vegyen, erre ki volt akadva, hogy azt nem rugdosni kell meg beletaposni, hanem szépen használni. És hogy meglepődött, mikor eltört a pedálja, pedig egyrészt nem is sokat használta, másrészt pedig ilyen hozzáállása volt neki is. Csak ciki, hogy amikor kéne, akkor viszik el 1 hónap garira ugyebár... Az f430 pedálja mindenképpen eltörik! Kivéve ha a polcra kirakod és nem nyúlsz hozzá soha.
-
Kewel
csendes tag
Köszönöm szépen a kommenteket. F430-at akkor nem veszek, inkább g25 vagy dfgt nézem meg. Bár most ezt a kormány dolgot kicsit félre kell, hogy tegyem mert egy órája ment tönkre a monitorom
-
makkai
aktív tag
válasz
Nekem tört, 2x is.
Egyszer a kar, egyszer belül, és nem rúgom a pedált, hanem nyomom.
Túl erős a rúgó + a mágneses ellenállás a pedál anyagához, ezért idő kérdése, hogy eltörjön.
Ja és most közel 2 éves korára a váltó mikrokapcsolói is kezdik megadni magukat, pedig fél éve használom csak a váltó füleket, eddig autómata váltóztam. Egyenlőre a kontakt spré megoldja a dolgot, hetente 1x befújkálom. A hiba amúgy úgy jelentkezik, hogy sokszor 2 sebességet vált 1 helyett, és főleg a visszaváltó karnál, ami azt eredményezi, hogy egyből el akarja dobja a farát az autó.videó a pedálról belülről:
Pedál törés belül -
Steady74
addikt
válasz
szvsz az mindgy. ahogy feribacsi irta, elobb utobb eltorik.
-
bandika0626
senior tag
Jó estét!
Varázsoltam a GTS450-es kártyámból GHZ-Edition kártyát. Alap feszen(1.05V) nem ment neki a GPU 1000MHz Ram 4200MHz így adtam neki 1.1V-ot.
Nyomtam egy F1 2012 vele 1280*1024 felbontásban minden beállítás fullon csak az élsímítás volt 4xMSAA-ra állítva és így 54-60Fps között mozgott. A hőfok 68°C-ra ment fel 50%-os venti fordulaton. -
speedydb23
senior tag
válasz
Feribacsi555 #4621 üzenetére
Átlag hány kg-os személyek lába alatt tört el?
Azért én megnézném, hogy mitől törik el egy pedál, azt nyomni kell nem rúgni...
-
Feribacsi555
senior tag
Szia!
F430-at semmiképpen sem ajánlom! Sajnos a pedálja törik, most hirtelen 4 embert is fel tudnék sorolni, akinek kevesebb mint 1 év alatt tört a pedáljuk. A tapasztalatok alapján nem az a kérdés, hogy eltörik-e a pedálja, hanem az, hogy mikor. Ha használt is szóba jöhet, akkor tényleg g25, ha csak új, akkor dfgt.
Üdv...
-
satyátó
tag
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy ha ps3-on az online pass az miben változtatja meg a játékot? Tehát milyen pluszt ad a pass ehhez a játékhoz? Új autók vagy új pályák, vagy mégis mi?
Megmondom az igazat hogy azért kérdem mert nekem nincs hozzá passom, de tudnék venni... Csak hogy érdemes e áldozni rá?
Előre is köszi... -
válasz
barcalaci84 #4613 üzenetére
Azzal próbálkoztam, de nem jártam sikerrel. Nem tudom hogyan állítsam be. Azaz a gombokat be tudom állítani, de nem reagál a játék rá.
-
Motion_Blur
félisten
Vagy Logitech G25
-
Kewel
csendes tag
Sziasztok. Valaki aki ért hozzá az megmondaná, hogy milyen kormányt vegyek f12012-höz? Én amit néztem "Thrustmaster Ferrari F430 ForceFeedback" ilyen 40.000-es kategóriában kellene. Erről mi a véleményetek?
-
Üdv.
Amennyiben a játék által nem támogatott kormányom van (Trust GM3200), emulátorral meg lehetne oldani, hogy a split-screen, azaz osztott képernyős mód működjön? Ugyanis amikor kiválasztom ezt a módot, kéri a játék, hogy nyomjam meg a START gombot. Na már most nyomogathatok én akármit, nem reagál. Átírtam regeditben különböző támogatott kormányok nevére, nem segített az sem. Biztos vagyok benne, hogy lehet a problémára megoldás, ha valakinek van ötlete, diskurálhatnák és próbálkozhatnánk
Előre is köszönöm.
-
satyátó
tag
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy ha ps3-on az online pass az miben változtatja meg a játékot? Tehát milyen pluszt ad a pass ehhez a játékhoz? Új autók vagy új pályák, vagy mégis mi?
Megmondom az igazat hogy azért kérdem mert nekem nincs hozzá passom, de tudnék venni... Csak hogy érdemes e áldozni rá?
Előre is köszi... -
tkesy
őstag
Jól tudom, hogy a: "/Program Files (x86)\Steam\userdata a számos almappákban van minden mentés, setupok, rangok, stb" ?
Mert ha igen, akkor kimásolom, aztán ráengedem a telepítőt, de elég gáz a steam, ha nincs benne olyan lehetőség, hogy megmondjam neki, hogy az adott program már fenn van a gépen... aztán remélem helyreáll a lelki békéje, és a mentések is megmaradnak..
-
tkesy
őstag
Mit lehet tenni, ha a steam újra akarja telepíteni a játékot?
-
-
Chereiose
addikt
Ez a játék egy K***a szar! Játszok a carrierben, kilépek erre ki írja, hogy a profilom törölve van! Ez mi a **********aaa?? Istenit ebbe a retek szaros játékba B+
Minden mentés elveszett a jó anyját azt hú de ideges vagyok :S -
MC HOBO
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Juniper SRX300 tűzfal / router friss firmware-rel!
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Latitude 5410 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3522
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest