Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azt, hogy miért kérted nem tudom mert nem írtad oda . Én meg vagyok elégedve vele kevesebbet fogyaszt plusz egy tűrhető Gpu.
-
törölt tag
Más:
Nézegettem a külföldi fórumokat és ott is ezt írják, hogy akinek vannak problémái a bios beállításokkal (mint nekem ) azoknak ajánlott a 4 pinről 8 pinre való cpu atx átalakító használata illetve a memória alaplap támogatási lista elolvasása, vásárlás előtt. Ugye itt már nem érvényes az mint régen, hogy csak a 100w felett levő processzorokhoz kell a 8 pines mivel az alaplap is max 100w-ig képes kezelni a procikat. Például az enyém FM2A75 Pro4-M. Stabilitási szempontból igenis kell a 8pin.
üdv cybermanus -
törölt tag
Találtam egy remek kis tesztet ahol az AMD A10-5800K/5700 et A8-5600K/5500 procikat hasonlítják össze.
A tesztben a 6670-es ddr5 illetve ddr3-as memóriával felszerelt videokarival DG-ben futtatott alkalmazások és játékok közti különbséget is lehet látni.[link]
Sztem még most sem teljesen kiforrott a DG-ben való működés, talán majd a következő generáció.
üdv cybermanus -
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszolt és próbál segíteni.
kgb79 válaszára írva :már alapból A2-B2-be raktam a ramokat mert nem akartam leszedni a hűtő ventijét xigmatek gaia, mondjuk hűt is rendesen 2 óra prime 95 teszt után is csak 41 fokig ment fel a hőfok az AIDA szerint.
HolyFire válaszára írva : valóban nincs rajta a listán, kezdek tényleg arra gyanakodni, hogy ez lehet a bibi ( kellett nekem egy éve megvennem és azóta a szekrényben volt most eladom és veszek helyette olyat amit támogat a lapom ) Előre is köszönöm ha megosztod majd az ilyen irányú tapasztalatodat.
El Kebir válaszára írva . köszi és valóban nem sok helyen írják, ezért is érdemes lecserélnem olyan ramra amit támogat a lap. Supports Intel® XMP 1.3/1.2 and AMD Memory Profile
Végezetül sztem nagyon jó kis APU A10-5700 a teszteket nézve kb egy szinten van a Phenom II X4 955-el. persze valamiben jobb mert utasításkészlete modernebb és valamiben rosszabb mert nincs L3 benne.Persze fogyasztás és teljesítményt nézve sztem jobb. A beépített videokarit meg az 6670 alá tenném GeForce GT 630 DDR3 .Azt szeretném még megkérdezni akinek ilyen procija van, hogy sikerült-e valakinek előcsalni a 40-es szorzót ami a max ennek a procinak . Nekem 34x az alap és 37x a turbo de nem is akarom birizgálni amíg nincs meg az új ram. üdvözlettel cybermanus -
törölt tag
Sziasztok, szeretnék én is egy kis segítséget kérni. Összeraktam a gépet:AMD A10 5700, ASRock FM2A75 Pro4-M, Kingstone Hyperx genesis 4GB Kit( KHX1600C9AD3K2/4G )1600 mhz,Chieftec CTG 450 táp 4 pines cpu csatival. az lenne a probléma, mikor manuálisan adom meg a memónak az 1,65v-ot egyszerűen nem látja a gép az egyik memóriát, jelenleg 1,58v-on mennek dualban. lehet ennek köze , hogy csak 4 pines cpu csati van a tápon, uyan ugy mint PREM1Z fórumtársnak. Jelenleg a gép atom stabil alap bios beállítás mellett ami a feszültség értékeket illeti mert a GPU értéket emeltem 844 Mhz-re, illetve a ramokat sikerült beállítani 1,58 v-on 9-9-9-24 CR1 be. Ami a memória időzitést illeti nekem és gondolom mind azoknak akiknek ilyen lapjuk van így kezdődik, hogy tCWL tCL tRCD tRP tRAS és fogalmam sincs, hogy az a tCWL mit jelent, aki ebben is tudna segíteni azt is megköszönném. Legközelebb X-re végződésűt veszek mert abban van XMP profil az tuti, de most ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged