Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- 8 GB VRAM-mal dominálhat idén a GeForce RTX 50 sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ngtx
aktív tag
Üdv!
Adott AMD RYZEN 7 5700X 8-CORE 3.4 GHZ AM4 + BE QUIET! PURE ROCK 2 SILVER
párossal kapcsolatban érdeklődnék, hogy mennyire normális játék közben a 70-85 fokos hőmérséklet?
Vagy valami probléma lehet, hogy eddig felkúszik?
Konkrétan BF6, GTA V RP-ről van szó, mert mással nem játszom. -
DacMalac
aktív tag
Azt az Asus Tuf A520M lapot cserélném( nagyon nem illik a kiépitésedbe, csak Pci-e 3.0-s , visszafogja a vga-t) A Multizásról nem irtál eddig, oda tényleg FHD kell, magas frissités számmal monitor oldalról! Multi miatt jobban megéri a DDR5-re váltás. jobb minimum fps számok miatt, a maxod amúgy is 144- lenne, semmiképp sem menne fölé, monitor ennyit bir!
-
myke7
tag
válasz
DacMalac
üzenetére
FHD, 144hz. A jelenlegi játékoknál megvan a 144, kivéve ha valami újabbra megyek, az elmúlt pár hónapban nem volt ilyen. A fő gépemben egy GRE 7900 volt, de behalt, cserélni nem tudták, mert elfogyott és minden sokkal drágább volt, így a másodlagos gép maradt, ami ez: AM4 5600, 3070 8gb, Asus Tuf A520M, 16GB 3200 ram, ID-COOLING SE-224-XTS (erre 220W írnak, de szerintem erősen túlzó).
A táp elbírja a 4070-et, de lenne kedvem modulárisra cserélni. Az előző monitor 7 éves volt, ez 1, így azt eladtam, visszaváltva FHD-ra nem volt jó nézni. Nem megyek feljebb, nincs meg a 144hz stabilan és az 1% low nem tetszett 1440p-n ha multiztam. A 4070-t el lehet adni olyan árban, amin vettem, így nem érdekes, ha el kell adni. Inteltől jelenleg ódzkodom. Volt, jó volt a 12. genig (13 tudom, hogy jó és a 14-ben is vannak kevésbé problémások).
Hezitálok is, mert a yt tesztek szerint lenne magasabb az fps szám nagyobb igényű játékokban, de mégis érzem, lehet felesleges. Gondolom a RAM para ami nyomja a váltást a fejemben.
-
DacMalac
aktív tag
FHD 60 Hz, 144 HZ??? Milyen? Legolcsóbb megoldás: VGA csere, valami AMD 9xxx szériára, vagy Nvidia 5xxx szériára! Ha volt 2k-s monitorod miért ugrottál vissza FHD-re. Azt a monitort vissza lehetett volna állitani FHD felbontásra, nem kellett volna 2k-n használlni! Jelenleg milyen alkatrészekkel/ setuppal rendelkezel? Alaplap...stb...stb?
Másik megoldás: Váltás Intelre, memóriák megtartása mellett: csak cpu-t és lapot kéne venned( mondjuk attól függ milyen cpu hűtőd van) Egy 13 /14 genes intelre való átálás. Ugorj vissza 2k-s monitorra, ha vga váltás mellett döntesz, de akár 4k-s monitor is jöhetne.DLSS vagy FSR már alkalmassá teszi a gépedet a monitorok kihajtására.
Utóirat: csak 16 GB-os vga-t végy! Máskülönben felesleges lenne a csere!! -
myke7
tag
Sziasztok,
Én is a váltásról kérdeznék. Nem tudom objektíven megítélni mi is legyen. Van egy 5600 és 3070-es kártyám. Veszek most egy 4070-est, kipróbálom milyen lesz vele a konfig.
Érdemes-e a procit lecserélni 9600x-re vagy nem? Táp, alaplap, ram cserével is jár ugye.
1080p-n játszok, (Vermintide 2, Total war részek, Kingdom Come 1). 2k-ra nem megyek vissza egyelőre.A ram áremelkedés miatt gondolkodok rajta, illetve a jövő állóság. AM4-es procit biztos nem cserélek, mert vagy a tdp túl nagy vagy nem ér annyit a x3d verzió. Kb 270e forinttal járna a váltás AM5-re. -
DacMalac
aktív tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Én nem válltanék! Ha mindenképp válltani szeretnél, akkor már 9000-s CPU-k közül néznék. Ott sem a R9 -s szériából, mert azt melóra érdemes választani. Játékra, mindennapokra felesleges! Középkategóriás proci kihajtja ezt a vga-t. Sz.házad milyen? Tápegység? RAM mennyiség... ecetera-ecetera??
-
DacMalac
aktív tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Felbontás? Milyen tipusú játék? Milyen VGA-d van?
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok!
Kérdesem az lenne, egy R5 7600 ról érdemes e váltani R9 7900 ra? (kis pénz ráfordítással menne a csere.
Legfőképp játékra van használva a proci! -
attiGT
lelkes újonc
Sziasztok, szenvedek az arctic liquid freezer 360 iii pro felszerelésével. Mindeközben hűtőpaszta iszonyú vékony csík lefolyt a cpu szürke felső részéről az alsóbb részre (7800x3d). Megszívtam?
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet ez a hiba ami a WHEA-nál van? Kb. 2 órát játszottam egyhuzamban mielőtt indítottam a játékot futott a háttérben és azaz érdekes mikor kiléptem még semmi hiba nem volt. Kb. 5perc-re rá lettek a hibák...
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, i5-12400F mellé mi szerintetek a max vga optimálisan?
Jelenleg 6700xt van, csere terv a9070XT lenne.
Felbontás 1440p -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Mindegyik SSD-vel szerelt, nem is nézek másmilyet.
Közben már leszűkítettem két konfigra. Azt kell eldöntenem, hogy megér-e +25k felárat egy 9500/9600-as konfig a 8500 helyett. (nem biztos)
Az SSD is nagyobb egy kicsit a 9500/9600 konfigban (256 helyett 512), de az teljesen lényegtelen, mert nem lesz kihasználva a kisebb sem. -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
i5-8500 + 8GB (esetleg 16GB) RAM kombó mennyire időtálló abban az esetben, ha egy sima netezős gépet szeretnénk kapni, ami legalább 5 évig használható marad?
Facebook, messenger, e-mail, youtube, ezen kívül nem lesz másra használva.i5-9500 és i5-9600 lenne még kicsit drágábban, ha a fenti felhasználás esetén megéri a felárat. Felújított SFF gépet szeretnénk venni nagymamámnak.
Köszönöm!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
napoleon2323
üzenetére
elol nem befele kene fujatni...?
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
3 napja vettem egy új gépet, ami hatalmas változás volt a régi konfighoz képest, ellenben a CPU hőfok, nem hagy nyugodni:
Az új setup:
Intel Core Ultra 5 225F (stock cooler)
Asus Prime B860M-K
32GB DDR5 5600Mhz Kingston Intel XMP RAM
1TB NVMe SSD Kingston NV3 M.2 PCIe M.2
Geforce RTX 5060Ti 16Gb GDDR7
Imperium Infinita i801 case
FSP VITA ATX 3.1, 650WHWInfo 64-el figyelem a hőfokokat és Cyberpunk alatt (ultra csaknem minden, 1080p-n) 80 fok körül volt a "CPU package" 3000 - 3100 körüli rpm-mel. Guild Wars 2 alatt pedig 70 fok körül volt a hőfok (hasonló beállításokkal).
Próbálgattam utánanézni és elvileg ez normális ennél a procinál.
Ti mit gondoltok, ez megfelelő hőfok?
(A számítógépházban 3 db venti van, kettő elől, ami kifelé és egy darab hátul, ami szintél kifelé tolja a meleg levegőt).
Köszönöm előre is a válaszaitokat! -
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Tegnap a gépem először win indulás után egyszerű böngészés közben crashelt ki ( kb 2 percig bírta), majd következő indulásnál a windows asztalon szétestek a pixelek egy alkalmazás bezárása után majd megint crash (1 perc). A VGA-ra gyanakodtam, produkált már korábban is fura dolgokat, ellenoriztem a táp ellátást, a HDMI csatlakozót áttettem a VGA másik foglalatába, ez után hibátlanul indult a win, ment is hiba nélkül a gép kb 10 órát. Ma bekapcsolás után post screen sincs és az alaplapon pirosan világít a CPU LED. Van esetleg bármi hasznos tippetek,hogy mit nézzek meg? Szombaton takarítottam ki sűrített levegővel a házat, amit rendszeresen csinálok kb. 3 havonta, mindig nagyon óvatosan,de lehet valami kicsúszott, elmászottt, ami ezt okozhatja. Ramokat is ellenőriztem, tökéletesen a helyükön vannak. VGA egy Astral RTX 5090, CPU 7800X3D, alaplap Asus ROG B650E-F, CPU hűtő működik, csatlakozók a helyükön.
-
Exodius
őstag
Sziasztok!
Intel i5-12400F-hez megéri felrakni contact frame-et? Egy Asrock R790 RS az alaplap és egy Alpenföhn Ben Nevis a cooler.
Jelentene bármi pluszt?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
phrenetiX
üzenetére
igen, ez így van. A 2200G valamikor 2018-ban jelent meg, valahol az első Zen és a Zen+ közötti konstrukció.
azóta eltelt egy kis idő, volt már Zen2, Zen3 -- viszont az a minipc Zen4 alapú procit használ. Ráadásul a 2200G 4 mag / 4 szála helyett 6 mag 12 szálad lesz.Az már hab a tortán, hogy időközben a kiszolgáló infrastruktúra is fejlődött picit ; pcie3 -> pcie5 ; ddr4 -> ddr5 ; igp : Vega -> Rdna2
Térváltásra készülj fel

-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
A jelenlegi gépemben egy AMD Ryzen 3 2200G processzor és 16 GB memória van (3200 MHz).
Vettem egy mini pc-t, amiben az alábbi processzor lesz: Ryzen 5 7640HS, valamint szintén 16 GB memória, de már 5600 MHz-en ketyeg.
A Geminit már kifaggattam, hogy mennyivel jobb az minipc processzora, mint a jelenlegi gépé és röviden azt írta, hogy sokkal, sokkal erősebb lesz. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van? Tényleg sokkal jobb lesz a mini pc, mint a jelenlegi gépem?
-
geryyyy
tag
Sziasztok,
Jelenleg csak a BF6-tal játszom, és folyamatosan 100% vagy akörüli pörgeti a CPU-t. Nem gondolnám, hogy olyan gyenge, hogy teljesen low beállításon is kimaxolja.
Emiatt gyakran mikrolag, akadozás jelentkezik, szakadozik a hang pár másodpercre.
Tényleg ilyen gyenge már ez a proci, vagy nálam nincs jól beállítva valami?
Spec:
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz (3.70 GHz)
GPU: NVIDIA GeForce 1080 TI 11 GB
RAM: 16 GB DDR4 3000 MHz
Alaplap: Gygabyte Z370 AORUS Gaming 3 -
PreDox
tag
Sziasztok.
Van valakinek most Debrecenben egy am5 foglalathoz contakt frame (secure frame) ???
Véletlenül, elfekvőben.....Elmennék érte. Persze kifizetném.
Csak sürgős lenne a dolog.
Tudom nem feltétlenül szükséges és filléres dolog az aliról csak nekem ma kellene.
Köszi. 06308668140 -
h1mpi
félisten
Szaisztok,
Nem teljesen idevág, de mégis
Adott egy INTEL CORE i5-11400 cpu és egy ASUS Prime B560M-A alaplap. A konfig azt a hibát produkálta, hogy, akár 10x is megpróbált indításkor bebootolni, de kép csak sokadjára lett. Egy ram csere volt, az nem oldotta meg, táp is ki lett probálva másik az sem. Én azt gondoltam, hogy az alaplap táp áramkör vagy VRM hibás, de most, hogy eladtam a cpu-t jelzett vissza a vevő, hogy se kép se hang, neki be se bootol. (természetesen visszaveszem). Tudtok esetleg adni egy olyan kontaktot (Budapest 13. kerület környékén), ahol kitudja valaki probálni, hogy az alaplap/cpu közül melyik a hibás? Nem akarom kidobni, de így hirdetni se merem. Nekem az is jó, ha valaki bevállalja, hogy megnézi és utána kedvező áron oda adom neki, amelyik jó. Köszi! -
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Közben egy papírap sarkával óvatosan megpiszkáltam, és egy pici sorja volt ami le is esett így. Most már teljesen tiszta az alja.
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, most rakok össze egy új configot, viszont a proci alját ahogy megnéztem fényben egy ilyen kis valami van egyik jobb alsó lábán. 9800x3d proci. Ez gondot okozhat vagy teljesen normális? Fentről szemmel nem látom csak ha a fény oldalról világítja meg mint a képen is.
-
Weaver
senior tag
am4 van, am5-re nem tervezek váltani, jelenleg ryzen 5 5600 (nem X) cpu van, az a kérdésem hogy a horroráras x3d cpu-kat leszámítva am4-en belül melyik procra lenne érdemes váltani? (ami érezhető különbséget hoz, tervezett vga mellé rx 9060 xt 16Gb)
-
-
CirrMee
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Még az amd.com is 8 mag 8 szálat ír. És úgy általában teljes összevisszaság van a témában a neten, kb. fele-fele arányban írnak 4/8 és 8/8 szálat. Nem csoda, hogy laikusként elbizonytalanodtam, hogy akkor most mi van.

Mert egyesek szeretik újraértelmezni a CPU megfogalmazást, hogy egy témában ők jöhessenek ki győztesen. Egy csomó helyen olvashatsz róla idehaza is, hogy véres szájjal tolták azt a propagandát, miszerint ha nem része egy CPU -nak az FPU, akkor az nem is CPU (vagy többmagos esetén önálló CPU mag), bármit is jelentsen ez. Természetesen az FX van itt is a célpontban. Lehet, hogy ma (FX kivéve) az az általános, hogy integrálva van az FPU, de évtizedekig úgy futottak a processzorok, hogy vagy nem is volt az FPU egy rendszer része, vagy ha fel is lehetett pakolni, akkor azt külön tokozással oldották meg, külön is kellett megvenni. És sehol nem lehetett olyan baromságokat olvasni akkoriban, hogy ha nincs FPU az alaplapon, akkor ott CPU (névvel illethető bármi) sincs.
FX esetében mint írtam, a 4modul/8mag a hivatalos. Mivel SMT nincs, így a 8 mag miatt 8 szál van. Modul alatt meg azt kell érteni, hogy 1 modul áll 2 CPU egységből, amelyek osztoznak egy FPU egységen (ahogy más is leírta). Értelemszerűen 2 modul az 4mag (FX4xxx), 3modul az 6mag FX 6xxx), 4 modul az 8mag (FX 8xxx / 9xxx).
Egy szoftver meg azt írja - vagy "hazudja", amire programozzák.
-
-
válasz
xAttilax
üzenetére
Nagyon köszönöm, de nem veszem a szívemre, nehogy azt hidd!
Nem akarok gépet cserélni, minden szempontból megfelel, azt leszámítva, hogy a régi procimmal (AMD Phenom II X4 960T) állítólag nem lehet a legfrissebb win11-et telepíteni, rufussal sem. Csak a 23H2 fogadja el, a 25H2 nem. Viszont a win10 és a win11 23H2 támogatása megszűnt, így gondoltam, hogy beszerzek egy procit, amit rufusos telepítéssel elfogad a legfrissebb win11 25H2 is. És az FX sorozat ilyen, ráadásul a 8370 a legnagyobb szóba jöhető proci, amit az alaplapom elfogad, így megvettem. De megérte, mert gyorsult tőle a gépem, az biztos. Ennyi a történet. 
Szerk.:
#26423 KAMELOT
Ez akkor válasz neked is, hogy miért éri meg nekem ilyen régi procival foglalkozni. Persze vehetnék új gépet, de egyelőre minek?
Rendszer: Most még win10-en vagyok, nemsokára win11-re frissítek. -
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Köszönöm, megnéztem, de nincs maximalizálva a processzorok száma.
#26415 CirrMee
8mag / 4 modul hivatalosan.
Még az amd.com is 8 mag 8 szálat ír. És úgy általában teljes összevisszaság van a témában a neten, kb. fele-fele arányban írnak 4/8 és 8/8 szálat. Nem csoda, hogy laikusként elbizonytalanodtam, hogy akkor most mi van.
#26417 KAMELOT
"Honnan szedted ezt a múzeumi darabot?"
Gondolok a jövőre! Nemsokára baromi értékes lesz, nem telik bele 15-20 év, és a gyűjtők gigantikus összegeket fognak fizetni érte.
-
-
Sziasztok!
Egy "új" processzor került az asztali gépembe, 8 magos AMD FX-8370. Az alaplap ASUS M5A88-M. Az itt látható adatok alapján, rendben működik a processzor? -
marinea2
addikt
Sziasztok! 13600K CPU-nal az termeszetes dolog hogy game kozben siman felmegy 80-85 fokig es hogy beker 140-150w-ot?
240-es Arctc LF 2 van rajta. ELotte egy 14400f cpu volt ami 60 felett nem nagyon jart ugyna ezzel a ventiprofillal. Koszi! 
Update: CB23 alatt felmegy 97 fokig 1 perc utan
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert nem vagyok jártas ilyenekben. Nemrég beújítottam egy új PC-t. Proci: Ryzen 5 7600x, Cooler: Be quiet! Pure Rock 3 Black. Ha gép előtt vagyok és netezek vagy bármit csinálok játékon kívül, akkor alig hallatszik, hogy pörögne a venti. De ahogy itt hagyom a gépet és visszaülök mondjuk 15 perc után, akkor hallom hogy nagy fordulatszámon pörög a venti. Ahogy hozzányúlok az egérhez és elkezdek csinálni bármit, akkor ismét visszavesz a fordulatból és elcsendesedik. Ez mitől lehet? Van esetleg bárkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is a segítséget! -
g@bo
nagyúr
Sziasztok
am5 proci melle vehető az asrock lap, vagy problémás, pl továbbra is (random) süti az x3d procikat?
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy ha az alaplap (MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI) tud kezelni 4db M.2 PCIe SSD-t, akkor mindegy milyen LGA 1851 procit veszek hozzá, mind tudni fogja kezelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Xbox Series X|S
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Spórolós topik
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700 3.6GHz Processzor
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- HP 14s-dq5111nh 8F619EA Notebook
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nem mind1 neked, hogy neki milyen procija van?
240-es Arctc LF 2 van rajta. ELotte egy 14400f cpu volt ami 60 felett nem nagyon jart ugyna ezzel a ventiprofillal. Koszi!