Hirdetés
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szombat délelőtti hardverszerenád
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz CsabaSteel #25900 üzenetére
i7-7700-nak olyan ara van, hogy jobban megeri 10100F/10105F-re cserelni inkabb, ami szinten 4c8t amugy es az anyulappal egyutt...
az Win11 kompatibilis is egybol legalabb, a 7gen az nem az
i5-10400F = 6c12t 4.3GHz
+anyulap hozza [link]
de ki lehet fogni 10100/10105F-t 20k alatt is (+anyulap)több drón kell ;P
-
brabbitz
tag
válasz CsabaSteel #25900 üzenetére
Nalam az R6 csinalt ilyet regen, az is valami bug volt, nem tudom hogy mennyire uj az a teszt, es mennyit feissitik azokat a jatekokat, de az meglehet viszont 4/4 proci ma mar nem eleg.
-
hobizoli
nagyúr
válasz CsabaSteel #25904 üzenetére
akkor sem kene megvenni, mert jovo ilyenkor a win10 tamogatasa veget er, a win11 meg nem komazza
több drón kell ;P
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok !
Adott egy I5 12600K-s proci. Mit kell beállítani BIOS-ban, hogy menjen full sebességgel? Stress test alatt is csak 4490 Mhz-en teker . Most tervezek majd rá rakni egy AIO vízhűtést, jó lenne kihasználni (ha már a lap miatt tuningolni nem tudom - Asus B660M Plus D4).
BIOS-ban annyit buheráltam, hogy a feszültségből csíptem vissza kicsit , minden más default.
Köszi[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
hokuszpk
nagyúr
válasz mcwolf79 #25906 üzenetére
van neki szaktopikja, de ha jolemlexem a "B" lapokban nemnagyon van tuning ; ahhoz "Z" lap szükséges.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
mcwolf79
veterán
válasz hokuszpk #25907 üzenetére
Azt tudom , hogy ebben a lapban nincs tuning .
De gyárilag ez a proci 4,9 Ghz-et tud . Azért kérdezem , hogy mit kell állítani , hogy ezt el is érje . Jelenleg még lehet a hőfok, miatt throttling-ol, mert stresszteszt alatt azért a legmelegebb mag 90•c felett van . De remélem vízzel azért ez alatt lesz .Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
hobizoli
nagyúr
-
imotep03
tag
Sziasztok egy Corsair iCUE H100i ELITE LCD XT vagy Asus TuF LC II 240 argb gondolkodok, mit gondolotok melyik lenne jobb vagy valami teljesen mást ajánlanátok egy 7800x3D-hez?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, hűtéssel kapcsolatban lenne két amatőr kérdésem.
5600G-hez vettem egy id-cooling is-50x-v2 hűtőt, amihez adtak papír csavar alátéteket és a használati szerint az alaplap alsó részén a gyári hátlap helyett ezeket kell használni a csavarok alatt.
Biztos nem kell a gyári hátlap?
Eléggé trógernek tűnnek ezek az alátétek..
Illetve a hűtőhöz adtak id cooling frost x25 nevű pasztát, de amúgy van itthon arctic mx-4 pasztám is, melyiket jobb felrakni?
Köszi.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
aktív tag
Sziasztok!
Egyiknapról a másikra, alábbi gond lett R9 7900x3d + RTX4080S+64gb DDR5+ asus rog strix x870-a gaming wifi- setuppal, vga csak 40-50% játék közben, kilépünk menübe akkor felmegy 90%ra. Friss driverek, friss win11, a játék microsoft flight simulator 2020, de másik játékban is elpjön.
- Hőfokok jók CPU 70fok körük kártya 60
- Rzyen masterba néztem minden mag egyenletesen megy
- CPU is csak kb 30 megy
-Játék 4k Ultrán van tehát lenne hova " dolgozni" a kártyának....
Van esetleg valami rzyen bug ami ezt okozhatja ? Merre induljak ?
Illetve mi a fene az a amd radeon TM graphics ?! Tudtommal nincs a CPU ba vga..... -
Pehi
senior tag
Sziasztok!
Másik topikban érdeklődtem, hogy 6650xt mellé 12400f ideálisabb e mint a 10400f-em. Természetesen tudatában vagyok annak, hogy van különbség bőven a két proci között. Megtörtént a csere, de én a számok alapján ezt nem látom. BF5, F1 2022, ETS2, stb. Sőt olyan anomáliák vannak, hogy inkább rosszabbul teljesít. Hűtő ugyan az, terhelés alatt még melegebb is, hasonló körülmények között. Valami ötlet, hogy merre induljak, vagy talán a 6650xt-be van ennyi, hogy hasonló tudást látok játékok alatt?
Köszönöm! -
hokuszpk
nagyúr
az Aldernek van szaktopica, valószínüleg a 6650XT a szűk keresztmetszet, de rosszabbul akkorsem kellene mennie. Tehat pl. ha eddig cpu volt a szűk keresztmetszet, akkor az fps beeséseknek, valamelyest javulnia kellene ; ha meg a vga eddig is 99% magasságában tekert, akkor az uj procival is illene neki ebben a tartomanyban intézkedni.
** a hűtő az a gyári Intel hűtő ? Mert az pl. lehet, hogy az új proci throttlingol, ami a 10400F -re épp elég hűtés, az a 12400 -ra nembiztos.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, ma egy barátommal össze raktunk egy gépet.
Alaplap: MSI z790gaming plus wifi
Proci: 14700k
Proci hűtő: Dark Rock Elite 5
Mikor először bekapcsoltuk, minden szuper biosban megnéztük mindent lát az alaplap fasza, viszont néztük a proci hőfokot 77c volt a biosban. DDR5 6000mhz ramok vannak benne, mikor beállítottuk az xmp profile 1 ét már 97c felment a proci. Gyors BIOS defeult, utána megint 77c. Majd felraktuk a legújabb biost utána semmit nem csináltunk máris 55c lett a proci hőmérséklet a biosban. Ami kapásból mínusz 22c. Ezeknél a prociknál is hasonló a helyzet mint a ryzen második és harmadik generációnál hogy vissza kell vennem a vcore meg ilyen dolgokból hogy normális legyen? -
atom18
senior tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint egy Intel® Core™ i7-12700K-t legfőképp csak játék miatt érdemes cserélni Intel® Core™ i9-14900K-ra? 4K-ba játszom, ha ez esetleg érdekes lenne, de a gépem adatai a nevemre kattintva látszik, annyi különbséggel, hogy a 2x8GB memóriát még ebben a hónapban bővíteni fogom 2x16GB-ra.
-
HantekDSO
junior tag
válasz atom18 #25927 üzenetére
Volt I7-12770KF-em és van I7-13700KF-em is, valamint I9 -13900KF-em is. MSFS 2020-szal játszom; szó szerint SEMMI különbséget nem tapasztaltam! Olvasván az I9-13900KF vs. I9-14900KF összevetéseket, szerintem nyugodtan maradj az I7-12700K mellett - differenciát max. a tesztekben vennél észre! (Szintén 4K, de RTX4090)
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
junior tag
válasz atom18 #25929 üzenetére
Így vagyok én is vele! Jelenleg a CPU kihasználtság ~30-40%, a GPU viszont néha 80-90-re is felmegy. Várom nagyon az 5090-est én is - remélem emberi áron jön majd ki.
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
junior tag
válasz atom18 #25931 üzenetére
Jó az irány! (Legalábbis az MSFS esetében sokkal többet nyom a latban a videokártya, semmit a processzor! ) Sajnos sanszos, hogy az 5090 úgy 1.2 millió lesz - de a kistestvér sem lesz olcsóbb ~900 ezernél...
De miért nem vársz pár hónapot a vásárlással? A vezír szerint egy millió lesz a fizetés - bár gondolom, akkor annyiba fog kerülni egy kiló kenyér is... )[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Bocs, ha volt kérdés, de telóról vagyok. Légyszi segítsetek. 12600k-nál elveszett egy core. Alapból ugye 6p+4e 16 thread. Ez meg win alatt 6p+3e 15t, bios alatt 5p+4e 15t. Mindent átnéztem, volt bios frissítés, downgrade is, de ugyan az. Köszi, ha segítesz.
Szerk.: korábban megvolt mind. Képem is van róla.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit elbizonytalanodtam. M2 ssd kapcsolatban, most ha 2db ssd-t rakok bele, akkor valóban gpu csak 8x módba fog menni ?
" M.2_2 shares bandwidth with PCIEX16(G5). When M.2_2 is occupied with SSD device, PCIEX16(G5) will run x8 only."Vagy akkor 2. foglalat helyett a 3. vagy 4. be kellene rakni ?
Az alaplap:
https://rog.asus.com/motherboards/rog-strix/rog-strix-x870-a-gaming-wifi/
(már megvan)[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
Srácok, "csúcs" processzort keresünk videóvágásra, jelen pillanatban az amd vagy az intel lenne a jobb döntés? Melyiket ajánlanátok?
Főleg Adobe termékcsalád szoftverei futnának.
-
shteer
titán
-
kukulec
őstag
hali, van egy amd 5700x-em amit nagyon szeretek, de raw fotók szerkesztésénél tudnék még használni egy kis teljesítményt. látva, hogy milyen baromi drága játék az am5 arra gondoltam, hogy esetleg meghosszabbítom a jelenlegi konfigom üzemidejét és beszerzek vagy egy 5900x-et vagy 5950x-et (ezt preferálnám). egyéb felhasználás: cs2, wot, lfs, talán majd egy kis videóvágás. a lényeg, hogy ha veszek, akkor vagy két évig nem szeretnék már hozzányúlni. ti melyiket vennétek és tapasztalnék-e jelentős különbséget a kettő között? előre is köszi!
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
ace05
senior tag
Jelenleg egy Ryzen 5 2600 procim van. Le szeretném cserélni egy AMD Ryzen 9 5900X-ra. Kell ennek valami extra hűtés? Jelenleg egy Arctic Freezer 33 eSports One Green cpu hűtőm van évek óta.
-
brabbitz
tag
Sziasztok, adott egy I7 2600K 4.7Ghzre OC-zva egy RX 580 társaságában.
Főképpen CS2, R6S, MC, meg néhány régebbi játék megy rajta, semmi komolyabb. Azt vettük észre hogy a játékok (főképp R6S, és CS2) updaterol updatera egyre kevesebb FPS-t tolnak ki magukból, pl az R6S alatt 1 éve még kellemes 144FPs-t el lehetett érni FHD Full lowon, mostmár ez nem egészen adott. CS2 csak néha beakad egy hosszabb időre, nem is várjuk el hogy úgy fusson mint egy erősebb gépen, de az előbbi játéknál meglepő ez. Valószínűleg az optimalizálatlanság...
Szerintetek a procit (és vele együtt alaplap+ram) cseréljek először vagy a VGA-t? A net szerint az i7 simán megbírkózik erősebb kártyákkal is mint az 580, de azért 100%-ig nem lennék ebbe biztos. -
creedszl
aktív tag
Sziasztok!
Beruháztam egy Ryzen 5 5600X procira. A kérdésem az hogy egy Gigabyte B550M Aorus Elite lapba raknám, kell e BIOS-t frissítenem előtte. HWInfo alapján a BIOS verziószáma FC (2023.08.06 dátumú)?
Hulligaaan
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Futtatok egy Prime95 tesztet és valami hibázik itt egy teljes kép róla illetve kifotóztam külön ahol a hiba van.
-
heavygrip
senior tag
válasz creedszl #25943 üzenetére
Halihó, érdemes frissíteni,mivel sok sebezhetőséget javítottak a legfrisebbel,de ettől függetlenül nyugodtan bepattinthatod, nekem is ilyen lapom van és egyből felismerte az X3D -t az FC BIOS verzióval.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- OpenWRT topic
- DIGI kábel TV
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- ELKELT! Ryzen 7 3800X (OEM)
- Hibátlan - AMD Ryzen 3 3200G 3.6GHz 4 mag CPU + Radeon Vega 8 grafikus processzor + gyári hűtő
- Eladó félkonfig (doboz mindenhez!): Intel Core i7-10700, ASUS TUF B460M-plus alaplap, 32Gb RAM
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest