- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Nyomtató topik
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
creathall
üzenetére
"23 éves Intellimouse 1.1-es egerem"
az enyém dettó ilyen ... anno a cégtől elloptam egyet tartaléknak, de a mai napig nem kellett munkába állítanom, mert az elsődleges példányom nem akar tönkremenni!
brutális...viszont a(z egér)korabeli samsung billentyűzetem lassan nyugdíjazni fogom ... nincs nagy baja, bár nem olyan jó érzés rajta gépelni, mint egy modern kapcsolóson + retróbuzgár lettem = 8bitdo c64 jön karácsonyra
-
HThomas
őstag
Még van itthon IBM logós (de már Lenovo) Thinkpadem. Nincs szivem kidobni, most jobb híján a padláson várja a sorsát... sajnos nem működik.
Bárcsak valaki összerakna egy T60 házba valami modern hardvert, aktualizált csatlakozókkal... nekem máig az A laptop.
Egy retro Model M-et, de méginkább Model F-et (a 122 gombosat) elfogadnék modern belsővel
A 21XX-re néha ránézek, majd gyorsan bezárom a böngészőablakot, mielőtt valami meggondolatlant tennék - bár egy ideje úgyis Sold out. Persze inkább csak dísznek, hasznáni inkább a splergo. -
dqdb
nagyúr
se az IBM, se a Microsoft nem gyárt már érdemben perifériát
Ez így van.Az IBM-ből 1991-ben vált ki a többek között billentyűzeteket gyártó részleg Lexmark néven, amiből 1996-ban vált ki a billentyűzetgyártó Unicomp. Ez egy most is létező cég, ma is gyártják a Model M vonalat a korábbinál lényegesen gyengébb minőségben.
A Microsoft 2023-ban hagyott fel a perifériagyártással. Valamikor valamikor tavaly-idén az Incase nevű cég megszerezte a jogokat ezek gyártására, és pár modell kapható már náluk.
-
HThomas
őstag
válasz
creathall
üzenetére
Csak se az IBM, se a Microsoft nem gyárt már érdemben perifériát, a Lenovo kínai, a Logitech meg drágán adja a megkérdőjelezhető minőségű cuccait (lásd pl az egy év alatt szétkopó egerek). Ezzel szemben egy Keychron Q, vagy valamelyik Neo billentyűzet ég és főld az átlag irodai szottyhoz képest...
-
Jano156
tag
Érdekesen írta meg ezt a cikket az AI... Többszörösen összetett mondatok részmondatai között néhol semmilyen kapcsolat nincs cserébe át sem fűzi. Aztán elkezd egy gondolatot egy mondatban majd a következőben egy másikat és így wtf.
-
válasz
creathall
üzenetére
Én ezeket gyári környezetben láttam használni, ott 5-6 éves gagyi Lenovo darabok is vígan mentek mocsokban, porban. Arányaiban nagyon kevés halt meg, az is kapcsoló, görgő inkább.
@PTM : Laptopokban ha ollós, az is membrános. Két fóliát nyomogatsz össze egy gumiharanggal, meg egy műanyag emeltyű van körülötte.
-
PTM
senior tag
válasz
creathall
üzenetére
Maga a Cherry is egy rétegigényt szolgált ki a mechanikus kapcsolóival, mert a legtöbb billentyűzet membrános vagy ollós. Főleg ha a laptopokat is idevesszük. Sejtésem sincs, hogy a laptopokban milyen gyártmány van, különállóból pedig bevált régen a Logitech, ma is van otthon egy, oda teljesen jó. Az újabbakhoz viszont nem tudok hozzászólni.
Mechanikus kapcsolóknál viszont több kínai ismert, agyon-vissza tesztelik őket már évek óta, és ez egy olyan szubkultúra ami hamar leszedné róluk a keresztvizet. Nem tudom, hogy maguknál a custom vagy semi-custom billentyűzeteknél melyik kínai vagy sem, azoknak már alig néztem utána. Az biztos hogy nem mind (pl. a Keychron közel van mert tajvani, de a Wooting holland), viszont ez olyan nyúlüreg amibe nem szeretnék beleesni.
"Miután megjelentek a konzolok, ez a gamerek 90%-át ki is lőtte!"
A konzolos és a PC-s játékpiac nagyjából ugyanakkora. A mobilos a durva, játékosszám és bevétel szerint is nagyobb, mint a PC-s és konzolos együtt. Ebben nagyon jelentős szerepe van Kínának is. -
creathall
kezdő
Nálunk is vannak Lenovo egerek 2 - 3 évet bírnak, főleg, ha mindennap hazahordják. Egy hulladék! A Dell ugyanez!
KB a HP, ASUS még még képes értelmesebb perifériákat gyártatni! Nem véletlenül van csak a HP-nek önálló periféria tervező részlege, valamint odafigyelnek, hogy pl a KYE ne adjon ki hulladékot, HP címkével.
Ezeknek semmi köze egy márkásabb termékhez. Én sem hittem, hogy az agyon szidott, hozzáteszem jogosan A4Tech, Genius (KYE) saját márkás termékeit, pedig a 2000-es évek elején amikor az MS intellimouse, meg a Logitech termékek jobbak drágábbak voltak.
De ez amit most adnak saját márkásként, egyes gyártók, ahhoz képest még az A4T, Genius is csúcskategória volt.Ez erősen réteg igény. A Cherry is tönkre ment, de a kínai termékekről pedig nem nagyon tudunk semmit, olcsó ok.
Azért annak megvan a saját bája, hogy a komplett egér és billentyűzet piac az IBM, Logitech, és Microsoft hardver designokat másolta, és másolja most is.
Átlag embereknek mint én, és nem tipikus KGST piacos típus, olcsón sokat, de senki nem tudja mi van benne, hanem aki gondolkodik is, nagyon nehezen fogod megmagyarázni, hogy miért jó egy olyan termék, amit jól láthatóan másolnak már 40 éve, hol a Genius, hol az A4tech másolta orrba szájba a Logitech és Microsoft cuccokat, most ép a kínaiak.
Ami biztos, hogy a Genius, A4Tech meg sem közelítette sem a Logitech-et, sem a Microsoftot, minőségben, tartósságban.
De mindenképpen térjünk vissza 10 év múlva, hogy a kinai szemetek, amiket most csomagolnak pl a Lenovo céges notebookomhoz, 2-3 évente kuka, mert egy szemét, az hogyan fogja azt a minőséget hozni, amit egy MX Vertical, vagy a Feleségem 17 éves Logitech egere, vagy az én 23 éves Intellimouse 1.1-es egerem.
Rajongói réteg pedig lehet a való világban is, nem csak egy ma már nagyon kicsi szubkultúra esetében, mint a Gamer.
25 - 20 évvel ezelőtt sokkal több gamer volt, mint most, mert boldog boldogtalan játszott a gépekkel. Már csak azért is mert a gamer gép fogalma nem az arany-platina gramm árban mentek.
Miután megjelentek a konzolok, ez a gamerek 90%-át ki is lőtte! A maradék esetében a Logitech lehet, hogy elavult, de a maradék 90% átlag felhasználó számára, aki ismeri ezt a piacot, nem kínait fog venni! Igen a Kelet-Európa, Orosz, kínai mentalitás ezzel nem kompatibilis, mert jó lesz az olcsó is. -
válasz
creathall
üzenetére
Ezek az alap Lenovo, Dell egerek ugyan gagyik, de elég tartósak szoktak lenni különben. Két volt melóhelyen százas-ezres nagyságrend volt belőlük.
Az volt a legbosszantóbb, hogy alig volt kettőnek ugyanaz a belseje
Na ez is mutatja, hogy honnan van 
BTW a Lenovo jóhogy kínait ad, ők kínaiak

-
Mintegy véletlenül, azután, hogy pont erről beszéltünk, ma délután négykor megjelent egy cikk a kínai dömpingjellegű kereskedelemről:
-
PTM
senior tag
válasz
creathall
üzenetére
Pár dolgot tudok, ami az enthusiast rétegnél fontos szokott lenni, illetve amiket elmondanak a Logitechről (ezek egy részét Logitech használóként meg tudom erősíteni):
- A játékos egereik elég nehezek, a kapcsolók szarok bennük, és a G Hub is véleményes. Amelyik könnyű, az az árához képest nem eléggé.
- Az MX Masterekben gagyi a szenzor és különösen nehezek, illetve hamar kopnak. Cserébe sokáig mennek akkuról és a 4-es talán nem fog úgy fényesedni. De az meg rettenet drága.
- A billentyűzeteikben nincs olyan masszív fém ház, cserélhető kapcsolók illetve sapkák (a gyáriak pedig gyengék), nincs VIA vagy QMK támogatás, mindehhez képest pedig drágák. -
creathall
kezdő
Nem tudom, szerintem nem. Az eladásokban törnek fel mert az emberek, főleg a Kelet-Közép Európában, meg a szegényebb államokban nem tudják, és nem is akarják megfizetni sem a minőséget sem a supportot, sem a semmit.
Occcóóóóóóóó hú de jó, ennyi.Én még emlékszem azokra az időkre, amikor a Logitech szállította a HP, Dell számára az egereket és a billentyűzeteket, a 80'-as, 90'-es években, van amelyik azóta is működik.
Majd a Dell pl a 116-os típusú kínai hulladékkel ellátta a PC-it, a Lenovo is hasonló szemetet árul már, na ezeknek a szemeteknek semmi köze nincs egy Logitechez sem.
Itt az én példám, 2008 óta van a családban napi használatban egy RX250-es egér, boldogan üzemel 17 éve.
Azóta a 2 - 3 évente elhulló céges kínai szemetek amiket kapok a céges laptopokhoz, na ezeknek semmi köze sem az Rx250-eshez vagy kortársaihoz.
Ezeknek elég, ha egyszer rosszul esnek az asztalról, és már tört is, at RX250-re de a Verical-ra is repült párszor, nem direkt persze, mennek.Van másik példa is. MX Vertical 5 éves, és 3 notebookhoz csatlakoztatva van használva, épp melyikkel dolgozom, tökéletes 5 éve. Pedig kapja az ívet rendesen.
A másik, ha jobban megnézed akkor a kínai cuccok, nem mozognak annyira komfortoan, sőt sehogy abban, ha valamivel i kompatibilisnek kellene lennie. Nekem van pár Logitech cuccom, az elmúlt 40 évben, de nem nagyon volt bajom vele, sem Windows-al, sem Linux.al, sem Mac-el, sem Androiddal. A kínai cuccokkal azért már voltak problémák.
Nekem nagyon nehezem fogod tudni elmagyarázni, hogy éppen miért lenne jobb egy kínai tervezésű termék egy Logitechnél, HP-nél, Evoluent-nél!
-
-
a mezőgazdaságot nem az eu vágta tönkre, az az ipari forradalom óta kb soha nem is működött normálisan
(se a hazai, se az európai)vagy kommunizmus volt, vagy mindig dotált mindenki összevissza mindent, hogy maradjon is valaki vidéken, miközben a kisebb gazdaságok kvázi fenntarthatatlanok, de persze éhinség se legyen, kezeld h te nem támogatod a gazdáid, de a szomszéd ország szarrápénzeli, stb, stb, stb ...
és... végülis nem éhezel, szóval "működik", nincs tönkretéve

az eu pont a legjobb mód lehetne arra, hogy elosszuk a feladatokat és ne egymás "ellen" termeljünk, de persze az országok saját érdekei, a rossz nacionalizmus, a populizmus általában felülirják a közösség hosszabb távu érdekeit....
#44 PTM
nem érdekelnek a billentyüzetek, se a kapcsolok, de konkértan nem hiszem h szar lett volna a cherry. sárga, savanyu, de a miénk. a te haverodnak, kulturkörödnek, "fajtádnak" volt a cégnél munkája, nem egy random kinai komcsinak, aki a bevételből atomot épít ellened.... azé' ez is lehetett volna szempont
de nem állítom, h én nem lennék ebben a saját magunk elleni összeesküvésben bűnös, szoktam venni kínait, pl a telefonom is az
-
-
PTM
senior tag
Igen, bár itt a szabadalom lejártával ezt megtehették (és bár nem űrtechnika, de több esetben finomítottak is rajta), miközben a Cherry megült a babérjain a hír szerint. Nyilván egy mélyebb-általánosabb téma a kínai nyomulás, de ebben a konkrét esetben ezt egy pozitív dolognak látom.
-
-
A kínai, államilag támogatott gazdaságpolitika durván leegyszerűsítve az, hogy államilag támogatott dömping olcsó áron adják a saját - amúgy valóban szarabb minőségű - terméküket, az emberek takarékosságból azt veszik, ettől az amúgy jobb minőségű eredeti terméket gyártó cég csődbe megy és végül nem marad csak a kínai gyártó. Így szereznek piacot maguknak. Te meg megszívod, mert a végén csak a szar minőségű kínai marad.
Ezer példa van rá, lásd magyar fokhagyma, vagy a kínaiak által építettt vasút, ami ugyan szintén 1435 mm nyomtávú, csak véletlenül a kínaiak nem ismerik az EU-szabvány vasúti biztosító berendezéseket, ők nem használnak ilyesmit. Itt van még a BMV terepjáró lekoppintása, ami kívülről pont úgy nézett ki, mint az eredeti, csak éppen a kasztni alatt nem volt benne az a szerkezeti kialakítás, ami megvédene téged, mint utast, egy frontális ütközéskor. Nyilván úgy ki lehet hozni olcsóbban, hogy nincs benne annyi anyag - meg is bukott a TÜV törésteszten. De a kedvencem az a sztori, ami egy patinás német csapgyártó cégről szól, olyan, mint a Kludi, csak volt egy spéci, elektromosan vezérelhető csapja is, amit valami NASA nevű sufnicég használt, valami űrsikló nevű dolog rakétahajtóművében. Az a cég is ment a levesbe, mert a te fürdőszobádban nem volt szempont, hogy olyan öntvény legyen, ami +1500 és -273 °C közti hőmérséklettartományban is működjön. Az olcsóbb kínai verzió ezt nem tudta, de a piacot letarolta.
Aztán tovább bonyolítja a helyzetet az, amikor a kínaiak nem csak tönkreteszik a jól bejáratott, márkás terméket gyártó céget, hanem egyenesen ők veszik meg - aztán takarékossági szempontok miatt lerontják a minőséget. Lásd Daikin klíma, Volvo... Ha nem követed a hírekben a tulajdonosváltásokat a gazdaságban, néha nagyon rácsodálkozhatsz a minőségromlásra.
Piacvédelmi intézkedésekkel, kvótákkal és minőségi előírásokkal kellene intézkedni ellenük, mert ez végül is az EU gazdaságát, bevételeit, iparát érinti.
-
Pedig kapcsoló mindig kell, szóval ennek biztosított üzletnek kéne lennie
Ezek nem gyártottak mezei mikrokapcsolókat is?@Dare2Live : Azért ez leginkább a saját balf*ságunk. Ilyen extra minőségi, különleges cuccokból jól meg lehetne élni, ha lenne hozzá tudás. És az valószínűleg sosem volt.
@RudY : "Egyszerűen minden klappol hozzá, a klíma, a páratartalom, a föld stb. "
Ezért fontos, hogy nehogy foglalkozzunk a klíma változásával, vízgazdálkodással, amíg már nem fog klappolni... és akkor majd lehet siránkozni. -
-
RudY
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
A fokhagyma esete nem mai keletű. Gyakorlatilag a világon szinte egyedülállóan magas és elképesztő minőségű a hazai fokhagyma illóolajtartalma, amit sehol máshol nem tudtak és nem is tudnak reprodukálni. Egyszerűen minden klappol hozzá, a klíma, a páratartalom, a föld stb. 1 gerezd többet ér, mint a máshol termesztettből egy egész fej. Pontosan ezért kerül már elég régóta importra nagyon jó áron, mert minden cseppje kincs... ezúttal tényleg szó szerint.
Miközben bődületes a kereslet, a legnagyobb gyógyszer- és élelmiszeripari gyártók tonnaszám vásárolnák, de gyakorlatilag már egyre kevesebb az olyan munkaerő, aki hajladozva gerezdeket dugdosna a földbe, majd pár hónap múlva ugyanezt megtenné felszedéskor.Ez is késleltetve jelent meg nálunk, hiába voltak nyugati példák, qrvára nincs jó megoldás. Vagy vendégmunkásokat kell behozni, vagy nem lesz fokhagymánk, az elméletek és az íróasztalos tervek nem működnek, de még mindig nem hiszik el.
Az európai jólét oda vezetett, hogy ha egyszer kitalálsz valamit és ráülsz, akkor az úgyis marad (lásd Cherry, autóipar + sok más), és a munkavégzésre alkalmas emberek jelentős része azt akarja megmondani, hogy mások hogy dolgozzanak és mit nem csinálnak jól. Az, hogy nincs elegendő és megfelelő nyersanyag, az már csak tortahab, de majd az eu megmondja jól, hogy akinek van, az mit és hogy csináljon.
Ez van, amikor a politikusok és az ő vágyálmos irányzataik határoznák meg az ipar és a kereskedelem működését, miközben valójában lesz@rnak minden résztvevőt és érintettet.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Na ja, csak emlékszem, hogy pár éve pont ebből volt botrány, cikkek, esti kerekasztal-beszélgetések, hogy a kínai fokhagyma még úgy is olcsóbb, hogy rárakódik a kb. 9 000 km-es szállítási költség - csak egy apró baj van vele: ízetlen! A makói még mindig odabasz csípősségben.
-
Dare2Live
félisten
válasz
noPublicFG
üzenetére
Ez mára nem egy távoli dolog. Komplett iparágak szűntek meg MOon (is) az elmúlt ~30évben. Lényegében az egész könnyűipar. A niche/kult feltámasztott Tiszan kívül ami rétegtermék nem tömeg bármi megmaradt? btw teli a temu... Tisza logos termékkel. És hamár melyik a legnagyobb netes kisker MOon? detto temu. Az idei legjobb ami szembe jött, hogy a MO kapható fokhagyma nagyja idén kínai. Érted. Fokhagyma(almalé, paradicsomcsüritmény...) termelésben nem versenyképes a termelés/élelmiszeripar.
A világ piacairól kb minden is ki lesz szorítva ami Magyar/EUs. Már ami még nincs.
Sött nem a világ. A saját piacunkon se vagyunk versenyképesek. -
válasz
noPublicFG
üzenetére
dehát már valóság
még nem érzi mindenki, de sokan igen... a kedves EU honpolgárok sajnos csak a rossz nacionalizmusra fogékonyak, a piacuk, munkahelyük védelme érdekében képtelenek rá
(ellenben a kínaiakkal....)pedig rengeteg terület már "elment" (vagy épp most úszik el, lásd cherry
), az autóipar lehet az utolsó szeg, az közvetlenül és közvetve sokat tesz a gazdaságért ... -
HThomas
őstag
Itt van egy az asztalomon
Ha szabadonfutó görgővel lenne M5, akkor kb azonnal vennék egyet, illetve ha MX Anywhere méretben kijönne valami, akkor azt is. Mondjuk mostanában inkább trackballt használok. Keychronból Q8-am van még, meg V6 Max a családban.
De, hogy on topic is legyek: Cherry kapcsolóm viszont nincs
Outemu, Gateron és Kaihl felhozatal mellett nem láttam értelmét. Talán a Northern Light, ami szimpi volt, de végül elengedtem. -
.:Ádám:.
tag
Ajánlom a Keychron M6-ot.
Egy MX3s másolat.
Csak szabad görgős, a görgő műanyag, de van olyan változata is ahol már alu.
Összehasonlítva a 3s és 4-el az M6 veri mind a kettőt részemről. Palmgrip-ben fogom az egeret. 4 a 3s márkán belül visszalépés, a púp alacsonyabb lett mint a 3s és szélesebb is a hüvelyk ujjnál. Tényleg olyan érzés mintha elakarna futni a tenyered elöl az egér.
M6 viszont könnyebb mint a másik kettő, keskenyebb, nem szétmálló gumírozású. Alzán vettem 20e ft-ért.
MX 4 meg volt 52e ft
A legolcsóbbat pedig ugyan úgy halk kapcsolókkal szerelik, csak azt közvetlen tőlük kell venni, itthon nem láttam.Másik Keychron amit használok az K3 Pro bill QMK/VIA programozható rétegekkel. Gateron Brown.
-
HThomas
őstag
Nekem a 20 éves MX 1000 még mindig megvan, sz*rrá kopva, de használható állapotban
Azt hozzátenném, hogy a sok MX Anywhere-ből egy ment tönkre, de már nem emlékszem pontosan mi baja volt. A kopás viszont idegesít, főleg az árukhoz képest.
MX Verticalt nézegettem én is egy időben, de dög nehéz... Keychron M5 szimpibbnek tűnt, de aztán elengedtem a témát, mert nincs benne szabadon futó görgő. Talán majd egyszer... -
didyman
őstag
Vagy 7 éve jutottam hozzá egy MX Verticalhoz. Leszámítva, hogy fényes lett minden gombja és a hüvelykujjat támasztó felülete, semmi, nulla baja van, tökéletes gombok és görgő, akku még mindig 3-4 hónapot tud. Életem második legjobb egere. Nem mondom, hogy meggyőztél a tapasztalatoddal a cseréről.
-
didyman
őstag
Érdekes, amit írsz. Nekem a K800 borzasztó csalódás volt, kopott, fényesedett, könnyen sérült, az akku élettartama pocsék (nagyjából két hét) volt, ha be volt kapcsolva, a fény mindentől is lázba jött rajta (ismert probléma volt, frissítés sem oldotta meg), végül amikor a micro USB aljzata tönkrement, nem javítottam meg, pedig imádtam a rövid utas gombjait amúgy. Megtapogattam egy MX mechanicalt és megvettem. Annak 3-4 havonta kell tölteni az akkuját, ugyanúgy esemény szerinti a háttérvilágítása, csak sajnos nem magyar a kiosztás, akkor nem is volt még, de mivel két soros enter gombja van és az "í" helye is megvan, nem annyira zavar. Robosztusabb is, bár egy év után ez is fényes (de nem kopik), végre USB C, és könnyű takarítani. Lehet, hogy nem veszek többé Logit pláne ennyi pénzért
, de ez nekem eddig sokkal jobban bejön, mint a K800 valaha. -
-
HantekDSO
aktív tag
Még szerencse, hogy valami sugallat folytán két hónapja rendeltem 500 darabot...

-
"Kár érte, kiváló ügynök volt..."
-
HThomas
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
Én az adaptív megoldást nem használom, mert kb folyamatosan szabadonfutón van, és nagyon ritkán váltok racsnisra. Az utóbbi időben a hócipőm tele volt a szanaszét kopó, drága Logitech egerekkel (kb az összes MX Anywhere-ből van legalább egy itthon, meg több másik is). Kb egy éve Keychron M6 van, és tök jól megvagyok vele, nem bántam meg. Kár, hogy MX Anywhere koppintásuk még nincs, utazni az jó méret. Keychron billentyűzetből kettő van itthon, előtte abból is több Logitech volt, de most már nem mennék vissza (mondjuk Keychront se nagyon használok az utóbbi időben, de ez más téma). Szóval számomra nem kérdés a Keychron VS Logitech, talán csak a következő MX Anywhere, amit hajlandó lennék megvenni a Logitech kínálatából.
-
PTM
senior tag
Később volt még az Optimus Maximus keyboard, de hamar feledésbe merült. Gondolom, 1600 dollárért nem tolongtak érte.
-
-
válasz
kleinguru
üzenetére
A K800 volt a csúcsuk, de sajnos már nem kapni. Ami helyette van (MX Keys), az szerintem rondább, és gyengébb minőség, ráadásul magyar nyelvű csak utólagos lézergravírozással van belőle, ami elég kaotikus, mert az angol karakterek mellé teték a magyart. Én azóta se találtam a K800-nak méltó utódot (nem csak Logitech-ből, hanem semmilyen márkából), ami EYGSZERRE tudja az alábbi 3 paramétert:
- mozgásérzékelős háttérvilágítás (tehát ne világítson egyfolytában, csak ha használom)
- vezeték nélküli
- magyar kiosztású -
PTM
senior tag
Van sok rétegmárka, viszont a szabadalom lejártával árulhatnák a billentyűzeteiket a szokásos csatornákon. Amelyik nagyobb volumenben gyárt az szerintem meg is teszi majd, Keychront például (az tajvani, de ebből a szempontból mindegy) már lehet venni a Media Marktban.
Az biztos, hogy a brand és a marketing miatt a Logitech és társai felé lejt a pálya.
-
Értem, amit írsz. Mx master 3s adaptív görgő: ha kell röcög, ha kell szabadon fut annélkül, hogy kapcsolgatnom kellene. A Keychron "koppintás" egere ezt nem tudja.
Redragont is használok, de nem vagyok vele elégedett. Sokkal jobban szeretem a Logi k800 billentyűzeteimet.
A jövőben ha úgy lesz, ahogy most nincs, akkor kipróbálok majd Keychron termékeket.
Addig viszont marad a Logi (vagy amíg tönkre nem mennek).
-
cucka
addikt
Az egyik fele a történetnek a marketing, hogy mindenki ismeri a logitech-et, és én pl. most hallok először az ATK márkáról. A másik a disztribúció, hogy logitech-et mindenhol vehetsz, ATK-t meg nem.
Azért valljuk be, a billentyűzet az egy szűk réteg hobbija.#5Graphics
Egy kapcsolóról beszélünk, nem valamilyen műszakilag megkerülhetetlen innovatív megoldásról. Meg ugye a konkurencia kínai, őket eddig se nagyon hatotta meg, ha valakinek szabadalma van valamire. -
sutyesz96
addikt
Attól függetlenül hogy szeretem a cherry switcheket, nem tudom sajnálni őket, ahogy az omladozó autóiparukat sem. Saját maguk alatt vágták a fát folyamatosan, amíg a kínaiak tényleges innovációkkal rukkoltak elő, negyedévről negyedévre.
-
.LnB
titán
De a Logitech-nek még mindig iszonyat marketingje van. És már eléggé beleivódott a köztudatba. Aki nem ért hozzá, csak egy egeret akar venni, az hamarabb keres Logitech-et mint egy ATK-t. Ezt látjátok ti is a topikban, rengetegen ragaszkodnak még mindig a márkához.
A Cherry-nek pedig mentőövként javasolnám esetleg a teljes profilváltást, vagyis a cseresznye termesztést.
-
ehh... amikor így "megül" egy cég az eredményein, csak idő kérdése, hogy mikor jut ilyen sorsra. Sok ilyen volt, sajnálom őket.
-
cucka
addikt
Csak nem értem, hogy a Cherry miért maradt le ennyire
A Cherry egy német cég. Ezért.
És ide értve mindent, a magas működési költségeket, német bérszínvonalt, és a nehézkes, bürokratikus német vállalati kultúrát is.Azért egy billentyűzet kapcsoló nem egy high tech eszköz, simán lemásolható és akár fejleszthető is a dizájn.
-
Graphics
Jómunkásember
Pár éve vettem 3db RedDragon billentyűzetet kintről, ami már akkor is a nem tudom milyen nevű kapcsolókkal tökéletes volt, és azóta is üzemelnek.
Már akkor sejthető volt a részemről, hogy a kínai brandek előretörését valaki megszívja.
Csak nem értem, hogy a Cherry miért maradt le ennyire... És miért nem próbáltak valami újabb szabadalmat megalkotni..
-
A logitech is pont ilyen cég, magas árazás, közel zéró innováció. Közben a kínai brandek meg törnek fel mint a talajvíz.
-
PTM
senior tag
Nekem annyi tűnt fel, hogy egyre gyakrabban láttam a cikkben említett márkákat és a Cherry-kompatibilitást. Nem gondoltam, hogy maga a cég ilyen bajban van.
Új hozzászólás Aktív témák
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7600X/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Eladó ASUS TUF Gaming B450-PLUS II alaplap + AJÁNDÉK Ryzen 3 1200
- -55% ÚJ ASUS Zenbook 14 OLED Ryzen 7 8840HS Radeon 780m/16gb ram/512SSD/Gari 2028
- Eladó AOC C24G2AE 23,6 ívelt gamer monitor garanciával
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ésakkormivan? persze h szinte minden politika IS)
A 21XX-re néha ránézek, majd gyorsan bezárom a böngészőablakot, mielőtt valami meggondolatlant tennék - bár egy ideje úgyis Sold out. Persze inkább csak dísznek, hasznáni inkább a splergo.

Igaz csak manuálisan gombbal.