- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sicc_innen
üzenetére
Elírtam. Vagyateló.. Most nézem sry:
Aes256
LibreWolf/arkenfox -
válasz
sicc_innen
üzenetére
Ez egy réteges és teljesen korrekt megoldás, az OS pipa, a levelező kliens pipa. Néha érdemes lehet verzió alapján komplett sha256 menteni mondjuk fél vagy 1 évente... ugrás miatt gond lenne, pár kattal vissza tudsz lépni a "régi" működőbe. W10 alatt láttam ilyen jellegű szívást, de adatbázisbuhera linuxban szinte kizárt. Nyilván pop szinkronizálás aktív, szóval ez sem kockázat, inkább kényelmi megszokás.
Adom a régimódi lokál offline-t, nálam most libreoffice megy és portable +VM irányba mentem, így még ennyi cloud sincs (csak pár fotó, de az is pótolható amit drive-ra feldobok)Proton oké, szerintem ez egy klassz konzervatív konzerválós működés.
-
sicc_innen
tag
Minimálbérből élünk, így nem költünk semmi pluszra a rezsin és néhány kötelezőn kívül. (A kaján is spórolunk. Ez van, sajnos.)
G-, MS- és I-mentesen élünk, tehát nem használunk és nem fizetünk elő ezeknek a techcégeknek semmilyen szolgáltatásra.
Linux fut a PC-n és a laptokokon is. GMX és a Yahoo az emaileknek - Thuderbirddel.
VPN a Proton free változatával. Brave-vel, néha Tor-ral böngészünk. Adattárolás otthon, külső HDD-ken, és/vagy PCloud, Dropbox, esetleg a MegaNZ ingyenes tárhelyein.
Ilyen konzervatívan és régimódian élünk. -
skathy
csendes tag
Mega.nz 50 GB ingyen, még induláskor regisztráltam, sajnos új regre már csak 20 GB ad.
-
-
VIC20
őstag
Mega.
-
-
bambano
titán
-
hemaka
nagyúr
Nekem a telos trash fotok mennek icloudra, igy elerem macbookrol vagy mac minirol is kiralyul, a melos resze meg sajat szerokra megy jooo hosszu jelszoval becsomizva.
-
aemt98
csendes tag
Az összehasonlítás nehézsége az, mint a videóban. Mindegyik mást tud és másban jobb.
Digiképekkel vagyok parás.
Tizenegynéhány éve egy kollégám vett egy Surface-t ás ahhoz adtak 200 Gb-os tárhelyhez kódot. Szerintem akkor még Skydrive volt. Azzal próbáltam ki. Neki nem kellett, én meg meghívtam érte egy ebédre. Azóta itt maradtam.
Előfizetni úgy szoktam, hogy veszek 12 hónapos dobozos kódot. Az idén ezt 24 ezerért sikerült. (nem összekeveredő az olcsóbb "örök" licencekkel, vagy egyébbel. Ezzel a saját előfizetés újítható meg). Pár éve még a fele volt, volt amikor 12+3 hónapot adtak akcióban és 12 ezer volt. Nekem kell az Office365, azért (is) fizetek ezért.
Még fizetek Icloudért, a legkisebb csomagot.
A Onedrive a leglomhább. AI-ből gemini meg szeritem sokkal jobb, mint a copilot. Az Icolud photos és a google photos is jobb szerintem, mint a onedrive fotókeresője.
A digiképek még resilio sync-el is szinkronizálva vannak 200 km-rel arrébb illetve a szerveren belül is kér lemezen van róla mentés.
Dropbox-ot használunk családon belül.
Nyílván ha csak fájltárolás, akkor saját NAS is opció lenne. Vagy valamelyik "dobozos" (pl. Synology) vagy valamelyik sajátgép + szoftver. Hardveraprót nézve olcsóbb, kisebb 1,5-2 évnyi előfizetési díjból összerakható, de 2-300 ezertől már van egy combosabb cucc is. -
aemt98
csendes tag
"Ha szeretnéd az adataidat olcsón biztonságban tudni, saját cuccot használsz, mint én."
Fizikailag és földrajzilag két külön helyen van?
Lehet RAID, otthon két (vagy több) merevlemez, de ha jön K. Nintendo és feltúrja a lakást, mellé még ki is gyújtja, akkor sajnos ugrik. De ha még nem is ilyen durva, egy túlfeszültség is simán okozhat problémát.
A digitális képeim amik pótolhatatlanok, dokumentumokból is sajnálnék párat - pl. szakdolgozat - de ezek nem annyira vészesek.
-
buherton
őstag
-
buherton
őstag
Hát, lehet hogy ez furán fog hangzani, de nekem nagyobb bizodalmam van az említett operátorokkal szemben, mint saját magamban. Más szóval: adat safetyben jobban bízom a szolgáltatásaikban, mint a saját szolgáltatásomban.
Egyébként meg lehet valakinek az is érték (nekem pl.), amit otthon kendácsolás közben megtanul.
Abszolút. A backupolásba viszont már nem akarok belemenni.
-
buherton
őstag
Nem hiszem, hogy lesz áremelés. Ez az Amazon S3 Glacier Deep Archive. És ez abszolút ideális backupra.
-
laed
senior tag
Ha otthon van a cucc, nem kell internet kapcsolatot fizetni hozzá.
Vagy felárat a jobb internetért. Most mértem, nem tudom mennyinek kéne lennie felfele, de valami 60 mbitet mért. Lehet ez még sz@rabb is DOCSIS hálózaton, koaxon. Most töltsem le a netről, aztán töltsem fel valahová máshová, hogy újra letölthessem??
-
bambano
titán
" 2 teras Barracuda nem osszevetheto a Google ONE-al": teljesen egyetértek, a gone fasorban sincs az otthoni barracudához képest, semmilyen szempontból.
"nekem par hete (sajat hibabol) mindket itthoni szerveremrol eltuntek a csaladi kepek": a pebkac ellen nincs szoftveres védelem
-
bambano
titán
Nem kell egy év alatt megtérüljön, mert nem egy évre veszem.
Samsung evo sata 2T 86 rugó, Seagate Ironwolf 2T 43 rugó.
Most éppen 327 a dollár, de volt az (és lesz még) több is, legyen mondjuk 350. 43000/(2*350) nagyságrendileg 61 hónap, 5 év.Ha otthon van a cucc, nem kell internet kapcsolatot fizetni hozzá.
A fő különbség az, hogyha otthon van a cucc, akkor tudom, hogy ki mikor mit töröl le, nem pedig egy agyhalott google/facebook/azúr/aws moderátortól függ, hogy megmarad-e az adatom vagy sem.
Ha itthon van a cucc, akkor pontosan tudom, hogy mi fut a gépen, hogyan érem el, mi történik, nem kell driver, anyámkínja.Egyébként meg lehet valakinek az is érték (nekem pl.), amit otthon kendácsolás közben megtanul.
-
selfhost, fontos dolgokról 3-2-1 backuppal.
-
Hat nezd, nekem par hete (sajat hibabol) mindket itthoni szerveremrol eltuntek a csaladi kepek. Aldottam magam a harmadik backupert.
Szerintem ha tenyleg fontos a cucc, akkor a 3-2-1 szabaly kotelezo. (3 masolat, 2 kulonbozo media, 1 offsite).
A lenyeg, h a felhos megoldas jellemzoen olcsobb.
-
> Csak tíz hónappal számolva ez már 35900Ft, és most egy 2 terás Seagate Barracuda 32690 Ft.
Szerintem ha a penzt szamolod, akkor nem eri meg a self-hosting. A 2 teras Barracuda nem osszevetheto a Google ONE-al, elsosorban azert, mert nincs backupod. En itthon hosztolom pl. a fotoimat, de
- a szerveren ZFS mirror van, snapshotokkal
- van itthon egy masik szerver, szinten ZFS mirrorral, es napi backup megy az elso szerverrol a masodik szerverre
- a masodik szerverrol naponta megy (titkositott) backup egy offsite lokacioraTehat minden adat 3x van tarolva (legalabb), plusz aramot fogyasztanak, stb.
-
laed
senior tag
Nem hiszem hogy sokáig nyomnák veszteségesen, így szerintem borítékolható az áremelés idővel.
De itt a Google ONE-nál valami 3590Ft/2TB árról volt szó. Csak tíz hónappal számolva ez már 35900Ft, és most egy 2 terás Seagate Barracuda 32690 Ft.
Arról nem beszélve, hogy így NÁLAM van az adat, és nem valaki más rendszerében..... -
válasz
instantwater
üzenetére
Immich. Nem azert hasznalom, mert olcsobb, hanem mert csaladi fotoarchivumnak jobb(an mukodik nekunk), mint barmi mas, amit idaig neztunk. Tenyleg fantasztikus projekt.
-
buherton
őstag
2 TB adattárolásért fizetek havi 2 USD-t.
-
bambano
titán
válasz
instantwater
üzenetére
Oké, veszel egy asus w880 pro-ace ws alaplapot, raksz bele egy ultra 9 285t vagy tf procit, meg elaprózod 256 giga rammal. Raksz bele egy intel arc pro b60-as videokártyát, 4 darab 4-8T samsung nvme ssd-t. Belegórod egy fractal design define 7 xl házba, tetszőleges mennyiségű 30 terás seagate diszkkel, meg raksz bele egy intel i810-es 2x25 gigás ethernet kártyát.
Ezzel biztosan nem fogsz erőforráshiányba belefutni.
-
-
bambano
titán
válasz
instantwater
üzenetére
Azt feltételezni, hogy mindenkinek egy megoldás az alkalmas, téves. Tehát ahhoz, hogy válaszolni lehessen a kérdésre, pár dolgot illene elmondani. Minimum, hogy barkácsolni akarsz vagy használni, mennyi lé van zsetonra, stb.
Én rendes szerver vason használok debiant, és szerverhotelben van a cuccom egy része, másik része meg itthon. -
[Newman]
tag
Én használom a filen-t és resilio sync-et is párhuzamosan. Pont a Onedrive-ot cseréltem le ezekre.
-
hunluki
senior tag
Saját építésű nextcloudot használok (meg kb az egész családom + néhány haver) aminek az encryptelt backupja megy fel pcloud-ra. Lifetime vettem először 500 gigát, meg most volt akciós 2 tera. Elsőre kicsit borsós volt, de így jó pár évre le van róla a gond.
Aztán hogy az a lifetime hány év lesz majd meglátjuk, minél tovább tart annál jobb volt a döntés.
-
-
Busterftw
nagyúr
Google Drive van nalunk is, mert az okoszisztema jo, bar a fo cel az photo-backup, egyszeru sync a telorol es utana keresheto-cimezheto minden.
Majd idovel lehet lesz egy SSD NAS, ezek mar eleg jo arban vannak, az Immich eleg jonak tunik, mint Google Photos alternativa.
Meloban OneDrive-ot en is utalom.
-
iClouddal teljesen meg lennék elégedve Windowson, ha nem lennének fundamentális könyvtárkezelési problémái. 5-6 évvel ezelőtt kitörölte a teljes felhőmet, de sikerült a webes felületen helyreállítani.
Most néha duplikálja a mappákat:

Webes felületen és telefonon jól szerepel:

Nem tudom hogy oldjam meg, nem merek hozzányúlni.

Szerk: bátorkodtam csinálni egy ki-be kapcsolást, most inicializál megint, a mappák már látszódnak és úgy néz ki megjavult.
-
micimacko
aktív tag
Icloud szörnyen szar (4 év iPhone használat), Google Drive sokkal használhatóbb nekem, de mivel ezek fizetősek, ezért marad a saját NAS (Synology és Terramaster), pár éven belül behozza az árát, és nincsenek korlátok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Utálom használni az OneDrive-ot. Melóhelyen a céges verzió van nagy tárhellyel, de ott hal meg ha szeretnél rajta több fájlon is dolgozni, pár fájl után már várakoztat, aztán megint hozzányúl egy kis kupachoz, majd megint várakoztat.
Már pedig gyakran van, hogy sok kis fájlon kellene dolgozni... Régebben jobb volt, de nyilván a sávszélesség a Microsoftnak sincs ingyen, így kissé visszafogták... -
bambano
titán
válasz
instantwater
üzenetére
Mire?
-
mdraco
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
Engem is érdekel!
-
-
bambano
titán
Nincs jó megoldás. Attól függ, hogy kinek mi a célja, igénye.
Ha például szeretné, hogy minden amcsi titkosszolgálat a cuccai között turkáljon, akkor kb. mindegy, melyikre fizeti elő, csak rakja ki az adatait.
Ha szeretné, hogy minden kis piszlicsáré hiba miatt elérhetetlenné váljanak az adatai, akkor is érdemes előfizetni.
Ha szeretné, hogy a feltöltött adatait büntetővám kifizetése mellett tudja csak letölteni, akkor is.Ha szeretnéd az adataidat olcsón biztonságban tudni, saját cuccot használsz, mint én.
-
sBc
aktív tag
Dagasszátok csak Amerika zsebét, mintha nem is létezne más!?

https://filen.io/
https://proton.me/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390 2in1 360 fokban kinyitható 13,3" FHD IPS touch, 8650u, 16GB RAM, jó akku.
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- 32GB DDR4 so-dimm laptop RAM 3200MHz 2666MHz
- Sony DualSense Edge kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Intel Core I5 7500 félkonfig RAM nélkül + olvass!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)