Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz macikos #8745 üzenetére

Az nem jelent semmit, hogy mit ír ki. A szoftverek valamilyen algoritmus alapján (plusz előzetes adatgyűjtésből) becslik a várható időt. Ez idővel eltolódik a valós adathoz képest, hiszen nem tud számolni az akku romlásával (ami túl sok tényezőtől függ). Ilyenkor egy teljes feltöltés-teljes lemerítés ciklust kell csinálni, vagy ha türelmes vagy, az új power managerben van erre külön opció, elindítod, lemeríti az akkut, majd feltölti. (Közben nem szabad csinálni semmit a géppel.) Ekkor pontosan be tudja lőni, mennyi idő van még hátra.

A két verzió között eltérhet a becslési algoritmus, fene tudja... Nem hiszem, hogy az új ennyivel rosszabb lenne, nekem is új van fent, nem lett rosszabb a réginél. Csinálj egy ilyen "battery recondition"-t. És nézd át a sémákat, mert attól, hogy itt is max performance-nak hívják, még lehet, hogy jóval energiazabálóbbra van kapcsolva.

És még egyszer: semmit sem jelent, mennyit ír ki. Az csak becslés, akkor pontos, ha kalibrálod. Utána pár havonta érdemes újra kalibrálni.

Ultrabay: igen, az szokott lenni.
    Borítás: a ThinkPadek anyagukban színezett kompozit műanyagból vannak, ha te arról ledörgölöd a festést, vidd vissza szervízbe. :)
    Num: az AltGr itt is kell (jobb alt), de kellenek a numerikus billentyűzet számai is. Ezt az Fn gomb és talán a priontscreren megnyomásával tudod bekapcsolni. (Nézd meg, valamelyik funkciógombra rá van írva, hogy num.) Ha bekapcsolod, a bill. jobb része alakul át numerikussá - ha megnézed, a billentyűkre halvány kékkel (az Fn billentyű színével) rá is vannak írva a numerikus jelek. Valahol a j-k-l környékén lesznek. Ekkor CSAK numerikusan tudod használni, nem ír pl. K betűt. Ha algt-kódoztál, megint vissza kell váltaniod normál billentyűre - szerintem egy-két karakter begépelésére nem éri meg a váltogatást.
    Touch: ezt most nem tudom, de szerintem megadható az advanced-nél, hogy a pad hány százaléka legyen a scroll-rész. Ha van ilyen, rakd 100-ra, akkor az egész egy scroll-pad lesz.

Sipi

Aktív témák