Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fordfairlane #10778 üzenetére
Na ez jó ötlet, hajrá.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
FerNandor #10696 üzenetére
Thinkpaddel nincs de például az előző Fu-Si-m gyárilag max 533-as modulokat tudott kezelni. Viszont tettem bele a meglévő 512 Mb 533-as mellé egy 1Gb-os 667-est. Igaz az első márka nem volt jó de a második vígan rohangált vele, de természetesen a 667-es RAM is csak 533-on ment. Ha teheted próbáld ki még mielőtt megvennéd de csak nem ennyire finnyás a TP.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
#75490304 #10562 üzenetére
Pont ma tettem be még 2 Gb RAM-ot a T400-ba. Elvileg jövő év elején jön a T410 ami már valami újabb platformot használ. Ha viszont augusztusra kell a gép akkor már túl sokat szerintem nem éri meg várni. Talán nagyon picit lemennek addig az árak.
Amúgy maga a gép kiváló én nagyon elégedett vagyok vele.
Talán a kijelzője lehetne nagyobb fényerejő. De ha találsz LED háttérvilágításút akkor ez is megoldódik. Mondjuk azokat arany árban mérik. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
NosFeraTus #10508 üzenetére
Öcsém SZTE-n programtervező informatikus. Elég nehéz iskola de cserébe jó is.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
NosFeraTus #10500 üzenetére
Osztom BobMaster véleményét. 4Gb memóriával elég lehet egy jobban felszerelt T500. Holnap végre az én gépembe is bekerül plusz 2 Gb RAM.
Amúgy műszaki infót tanultam/tanulok és nem kellett soha erős VGA. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
NosFeraTus #10497 üzenetére
Mit fogsz tanulni az egyetemen?
Én is anno P-s HP meg T-s Thinkpad között agyaltam (6930p vs T400). Utóbbi mellett döntöttem és nem bántam meg. Nekem is legalább 3 évre kell a jelenlegi gépem. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Charybdis #10415 üzenetére
Nálam alapból nagyon halk. Ha az ATI vga-t használom és megizzasztom akkor lesz kis hangja de ez se zavaró még. Viszont mikor alig terhelve használom akkor mind az Intel mind az ATI kártyával csöndes. Emellett a gép mellett úgy is tudok aludni hogy megy. Ez az előző fusimról nem volt elmondható. Viszont ha jól emlékszem a venti sose kapcsol ki. De nem is baj mert így legalább hűvös a gép és ez fontos.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10412 üzenetére
De ugye az Intel VGA mégse fos?
Bocs ezt nem hagyhattam ki."már első ránézésre, távolról látszik, hogy nem egy egyszerű cucc.
tipikus thinkpad design, de ez most mégis más lett, úgy, hogy nem tudja letagadni sem hogy thinkpad..
az egész méltóságteljes, nagyon komoly, semennyire sem akar divatozni, távol áll tőle minden kivagyiság és magamutogatás, ami az apple-re és az apple-hez hasonló cuccokra jellemző. szinte már pofátlanul elüt a megszokottól. a nagy csindarattát meghagyja másoknak, diszkréten meghúzódik háttérben és csöndben, magában mosolyog a konkurenciára, ami amúgy azt hiszem nincsen.. ha valaki érti amit mondok, szereti ezt a fajta stílust, életfilozófiát, annak ez lesz a befutó és semmi más, a többieknek meg mekbúkot, oszt jónapot, öröm é bódottá."Ezt szerintem TP topicban nem is kell ecsetelni. Csak látná a többi leendő gépvásárló is.
Magyar árakról tudsz már valamit?
-
Napfénysüti
nagyúr
Hála égnek vaklárma volt a múltkori, nem kell szervizbe menni. Csak a hosszabbító ment tönkre nem a táp.
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Scalpel #10348 üzenetére
Pont ilyesmit akartam írni. Itt bent melóhelyen nem gond a védelem van minden. Bár egy nyomorult officet nem tudnak adni pedig kellene.
Viszont otthon szűkösebb a keret meg annyira durván nem fontos hogy most mindent teljesen lebontva védjenek a tűzval stb progik.
Egyelőre örülök hogy használtan meg tudtam venni ezt a gépet. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10347 üzenetére
Csak WIN 7 alatt azt se tudom mi futna el. Most megvennék egy progit és kiderülne hogy nem hajlandó elindulni asszem megfejelném a falat...
Sajnos több programnál is előjött már hogy nem indult el. Ezen még van mit csiszolni a szoftvergyártóknak.
De ha tudnál ajánlani olyan védelmi szoftvert ami megy WIN7 alatt megbízható és nem horror áron adják azt szívesen venném -
-
Napfénysüti
nagyúr
Bár nem szorosan ebbe a topikba illik a gép típusa de ez a népszerűbb a kettő közül így ide írom.
Sajnos nagyon úgy néz ki hogy barátnőm gépének (R61e) behalt a töltője, rosszabbik esetben a gépben a csatlakozó. Első kérdésem hogy a töltőre mennyi garancia van?
Második hogy néztem és elvileg az Albacomp is hivatalos szervizpartner. Van valakinek Thinkpades tapasztalata velük? Nekem más termékkel már volt és nem rózsás a kép, sőt...
Csak mivel Fehérváron dolgozom és ott lakom nem messze inkább ide vinném a gépet ha megbízhatóak. Vagy felejtsem el és vigyem be Pestre a központi szervizbe?Előre is kösz a véleményeket.
-
Napfénysüti
nagyúr
A töltőkre mennyi garancia van? Remélem 1 év legalább.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10247 üzenetére
Értem. Látod ettől én is tartok. A TP megvéd egy autós ütközéstől is.
Viccet félretéve. Gondolom ha elejted és szerencséd van akkor szinte semmi baja nem lesz.Valaki itt nemrég járt úgy emlékeim szerint és csak egy kis darab törött le neki. Viszont ha fontosak az adataid azok szerintem simán épségben maradnának egy ilyen leejtős baleset után. Bár ne várd hogy kipróbáljam.
Meg aztán lehet hogy peshesen esik épp a sarkával stb. -
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
Ahogy előttem Shadowfax írta.
Küldjetek a deltás címre mailt benne a SN és TN adatokkal és akkor megrendelik. Ha kéritek hogy postázzák és megadjátok a címeteket akkor küldik. Tőlem azt is kérdezték hogy Vista vagy XP lemezeket akarok. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SpeedR #10161 üzenetére
Igen de most még nem fogtam be munkára a gépet. Viszont ha fogok virtualizálni akkor baromira kell majd a memória. Ez csak az alapállapot amikor a fele már foglalt. Szóval nekem mindenképp kell bele a 4 Gb memória. nem mondom hogy mindig kihasználom majd de időnként igen.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #10145 üzenetére
Folyamatból nálam is megy egy pár, le is zabál 1Gb memóriát. Pedig az msconfigból is kivettem pár alkalmazást. Amúgy a Thinkxxx progik közül miket hagytok futni ott?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SpeedR #10143 üzenetére
Eredetileg a szakdogámat például alkalmazás virtualizációból írtam volna. Virtualizálásnál még akár kevés is lehet a 4Gb.
Meg most alapból 1Gb már foglalt. Maradt tehát másik 1 Gb. Ez így azért picit sovány, megnyugtatóbb lenne ha több maradna tartaléknak.
Amúgy a Fu-Si-s dologban igazad van. Max a Lifebookok jó minőségűek de azok meg drágábbak a Thinkpadeknél is így már esélyük sincs.nekem mákom volt meg nagyon vigyáztam rá. És ezt meghálálta. De olyan messze van a TP-től mint Makó Jeruzsálemtől.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobMaster #10125 üzenetére
Megfogadom a tanácsod de a hasonlatot nem értem. A tankoláson nem tud az ember változtatni mert az "beépített opció."
Ha már az autókat hoztad pont amiket imádok: E Mercihez nem muszály megvenni a legdrágább MOMO felnit vehetsz hozzá valami olcsóbb Alessio-t. Ugyanígy memóriából se muszály megvennem a drágábbat, megvehetem az olcsóbbat és az is márkás. Még lehet jobb is. Én megértem hogy te mint kereskedő el akarod adni egy áron de ne legyen már muszály megvennem valamit drágán azért mert van rajta egy név.Attól meg mert beléptem az "elit" klubba nem vagyok tele pénzzel hogy mindig mindenért csak úgy körültekintés nélkül szórjam.
Nem minden Thinkpad tulaj milliomos. -
-
Napfénysüti
nagyúr
Olyan kérdésem lenne attól aki már bővített T400-ban memóriát hogy milyet érdemes venni?
Jó lenne még egy 2Gb-os modul és most gondolkozom rajta. Zsákbamacskát meg nem akarok venni. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10063 üzenetére
Ha sokat cipelnéd a gépet akkor szerintem a T400 jobb lenne meg mellé később valami erősebb asztali.
Én is agyaltam anno hogy új SL boltból vagy használt T. Új T sajna kiesett mert azt már nem az én pénztárcámhoz mérik.
De nagyon örülök hogy megvettem ezt a gépet. Azt hiszem jó sokáig fogom boldogan használni. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Integra #10061 üzenetére
Otthon az ablak előtt ülve használom leginkább és ha süt a nap akkor jó lenne kicsit erősebb háttérfény. Most úgy oldom meg hogy leengedem kicsit a redőnyt.
De a legnagyobb problémám ez a géppel. Ne is legyen soha nagyobb. A wxga+(1440*900) felbontás viszont nagyon bejön 14,1-es kijelző méreten. Kicsit tartottam tőle hogy túl nagy lesz a gyenge szememhez de nem. Pont jó.Neked mire kellene a gép hogy olyan nagy felbontást keresel?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Napfénysüti #10059 üzenetére
Na hülyeséget írtam és lejárt a mod.
Szóval a fényerő tényleg lehetne nagyobb a T400-ban.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #9939 üzenetére
Hát mindenki a szerencsétlen szomszédtól lopja a netet?
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
Anno hasonlóan jártam. Barátnőméknél az istenért se tudtam felcsatlakozni wifis routeren a hálózatra. Míg ő vígan netezett az R61-én. Már azt hittem rossz a gépem...
Újratelepítettem a rendszert és otthon kipróbáltam. Ott meg rögtön működött minden flottul. Azóta mondjuk barátnőméknél nem próbáltam hogy működik-e.
Viszont szerintem nézz szét a routered beállításainál hátha ott van valami elállítva.
Ja a Nokia E51-em dettó ezt művelte: asszonynál nem tudok netezni otthon meg simán.
A fene se érti ezt. -
-
Napfénysüti
nagyúr
Elolvasva a tesztet nem lett rossz ez a T400s. Bár a bill nekem se jön be külsőre a funkciógomboknál, viszont a Displayport és az eSata csati pozitív változás. Elfogadnék egy ilyet de nem cserélném le rá a T400-amat.
Az itthoni árára kíváncsi leszek majd.
Ja és most ezzel tényleg kihal az X300/X301-es széria? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
abcukistván #9897 üzenetére
Csak tudod milyenek a nők... Nekik a külső számít. De ész érvekkel azért meggyőzhetők. Legalábbis egy részük.
A csillivilli gépeket én is utálom. Mire jó az ha tiszta maszatok mindig? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
abcukistván #9895 üzenetére
Barátnőm se átlagos.
De neki én ajánlottam első gépnek a Thinkpadet. Eredetileg valami "szebbet" akart de rábírtam hogy inkább minőséget vegyen. És azóta imádja. Nem mellesleg a suliban csodálják a gépét hogy még mindig milyen szép állapotban van. Az osztálytársainak az Acer meg Asus gépei meg már esnek szét.
-
Napfénysüti
nagyúr
Egy érdekes cikk: [link]
Ezt meg kiragadtam: "Annak a vevőnek, aki élete első noteszgépét választja ki, nemigen lehet a ThinkPadek minőségét, megbízhatóságát, strapabíróságát eladni, azonban mire ezek a vásárlók pár év elteltével a második vagy harmadik gépüket veszik, már fontos szempontja lehet a választásnak."
Ebben szerintem lehet igazság.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
asadasad22 #9888 üzenetére
Mire használnád leginkább?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
asadasad22 #9885 üzenetére
Igazából ezek a gépek nem is játékre valók.
De ha már mindenképpen arra kell nézd meg a W szériában lévő videokártyákat mit tudnak. Hátha az neked jobban bejön. Vagy marad a Dell.Szerk: BobMaster meg is előzött a véleménnyel.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Viktor X #9866 üzenetére
Az én T400-amon teljesen normális a bill. Egyáltalán nem hullámzik. Az csak az első szériák problémája volt mert ilyen lyukacsos billel adták a súly miatt. De gondolom a sok reklamáció miatt visszatértek a régire.
Egyébként én akárhogy nézem nem igazán találok hibát a gépben.Egyszerűen imádom. Csak ajánlani tudom.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dr. Akula #9858 üzenetére
Ha sokat hordozza akkor lehet tényleg ésszerűbb egy X200. De ha ez nem fő szempont akkor jó lehet a T400. Nekem most nagyon hasonló T400-am van mint amiket linkelt és ez is elég kompakt. Bár egyenlőre nem hordozom de azért időnként kell majd cipelni. Így viszont nem baj az a 14,1-es kijelző.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem tudtok olyan programról aminek segítségével az ujjlenyomat olvasót használva tudnék például elindítani alkalmazásokat?
-
Napfénysüti
nagyúr
Aki még esetleg nem látta de fanatikus: [link]
Ez a céges gépen a hátterem -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Neil Watts #9729 üzenetére
Létezik egyáltalán nVidia videokártyával felszerelt Thinkpad?
Tim82 igazad van a Quadro is nVidia.El is felejtettem.
A W sorozat mind fireGL-es?
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" M2 Pro 32GB A2780 2023
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest