- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- KINEK KELL EZ? 🤨 — MacBook Ultra leak
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
2026. április 11. 9-18 h között
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
Topikgazda
-
gabesz345
csendes tag
20 óra után belehallgattam, kicsit már simább volt, de 100 óra a minimum a jó hanghoz. Melegebb, teltebb hang mint az amp15, amp17, részletei hasonlóan jók. Talán a mély nem annyira impact, pontos mint a amp17, de még melegedni kell. Magas tényleg simább, ez fontos lesz nálam.
-
gabesz345
csendes tag
Befigyelt egy AMP18 modul, be kell járatni, elég karcos még így 0 órásan.
-
nLali
Topikgazda
Tegnap voltam a kávézóban. Azért mentem, hogy a beugró sarokban felmérjem a terepet. Ott, ahol bitrograde fórumtárs cucca volt, az mögött egy pici beugró rész van, amit nem használtunk.
A tervem az, hogy viszek néhány akusztikai panelt. Magamnak gyártottam próbaképp. Ezek nem szép darabok, de működnek. Van belőle kb 10 darab. Megbeszéltem a tulajjal, odavihetem. Falat fúrni nem fogok, a berendezést nem módosítom, de ide-oda, asztalra, székre, polcra, falnak támasztva tudjuk használni.
Megpróbálom azt a pici szoba-szerű részt picit szigetelni, tompítani a zaj egy részét.

Szerettem volna, hogy bkercso új erősítője legyen ott demózni. Azon van többféle kimenet, rendelkezik elég erőtartalékkal és úgy általában elég magas szintet képvisel. Reméljük, hogy legalább proto formában ott tudna lenni a csöndes sarokban.
Ezek persze nem ilyen kóbe vésett dolgok. Én odaviszem a paneleket, aztán az megy be oda, aki szeretne és azt hallgat, amit szeretne. Megosztozunk az asztalon, nem lesz vita, ebben biztos vagyok.
-
nLali
Topikgazda
válasz
gabesz345
üzenetére
Oratory-t bírom. Tetszik amiket csinál.
Ha tudsz kovolúciós fájlt importálni jriverbe (wav fájl), akkor olyan EQ-t próbálj ki. Ici-pici késleltetés az ára, de zenehallgatásnál nem sokat számít.
IIR feldolgozás helyett FIR lesz és az teljesen békénhagyja a fázist.
Mostmár tényleg kíváncsi vagyok arra a fejesre.
-
gabesz345
csendes tag
Vigyem egyáltalán az LCD-2c fejest, lesz metál rajongó?
Equ-val nagyon szépen dübörög metállal, arra a legjobb.
Hú láttam egy jó kis használt Empyrean II-t, viszket is a tenyerem, hmm... -
hoodoo86
tag
Sziasztok,
nekem mostanra lett biztos, hogy sajnos én nem fogok tudni menni a következő találkozóra.
Jó időtöltést kívánok nektek!
-
nLali
Topikgazda
Kedves Jelentkezők!
Van olyan személy a csapatban, aki kicsit ért a fotózáshoz? Esetleg egy átlag középkategóriás telefonnál jobb eszközzel rendelkezik?
Szuper lenne, ha a találkozón az eszközökről néhány jobb fotó is készülne. -
nLali
Topikgazda
Sziasztok!
Egy ember már elindította a sort. Aki szeretné előre rendezni, az megteheti.
Ide tudtok utalni :
Közleménybe írjátok, hogy fejestali és a PH nicket. Táblázatban az összeget színezzétek pl zöldre.
Wise :
Gergo Sass
Számlaszám:
12600016-19569376-55814227Revolut :
revolut.me/gergoqhg6 -
exciplite
tag
válasz
gabesz345
üzenetére
Köszi, ne is mondd, egy jó korong és menyország van így is, de ez utolsó kütyüként egy próba lesz, vagy bejön vagy nem. Hamarosan kiderül a CS4397 vagy a TDA1543 marad e (a TDA1543 fog, az egy fokkal jobban átgondoltabb kiépítés szerintem és ott kiemelt figyelmet kap a dc és jelkábelezés)
-
gabesz345
csendes tag
válasz
exciplite
üzenetére
Az jó. Valahol nálam is porosodik egy TDA1541 csöves dac, csak ritkán veszem elő. Jó zenei hangja van, bár mivel a felbontása csak 16bit, azért a részletek elmaradnak az új dac-októl, de még az AD1862/65-től is. Viszont igazi "Fun" hallgatózás lehet vele átélni, főleg egy jó kis jazz-t lenyomni rajta.
-
nLali
Topikgazda
válasz
gabesz345
üzenetére
Én kíváncsi vagyok! Javítható a zajszint, vagy ez építési sajátosság?Nekem lapul a szekrényben egy Wolfson chipes régebbi dac. Kéne neki doboz, de évek óta alszik a projekt.
2 féle usb kártya is van hozzá. XMOS és CMEDIA. Na majd talán a következő találkozóra... -
gabesz345
csendes tag
Elkészült a CS4398 csöves DAC, utolsó pillanatban még a kimenő kondikat kicseréltem k42y-ra, k40 helyett, mert picit túl világos volt a hang, így zeneibb lett. Sajna a reclock 48khz-es családnál kissé digi zajos, de ez a régi reclocknál is így volt (megszórja magát a board), 44khz-nél viszont elég csendes.
Elég részletes hangja lett.
Mindenesetre ha valakit érdekel viszek egy Onix alpha XI1-et is, vettem kiváncsiságból, egész tiszteségesen szól ahhoz képest, hogy egyszerű dongle (CS43198 dac-os). Persze sokan dicsérik, hogy ebben a kategóriában a legjobb. -
nLali
Topikgazda
Moderátort keresek témaösszefoglaló szerkesztéséhez!
-
Mikor lesz? Összefoglalót nem frissíteni valaki léccci
-
emiki6
veterán
Pár ötlet amit még most bedobok, mielőtt megint elfelejtem:
Legutóbb nehézséget adott, hogy a láncban körbeadott eszközök gazdájának megtalálása nem volt egyszerű.
Egy tök jó megoldás lehetne szerintem az eszközök felcímkézése. Ehhez kell felírószalag és filc. Mi az eszköz és kié.
Nyilván az, hogy kié egy eszköz még kevés, mert ki az? Hova kell visszavinni? Tehát az asztalokat is érdemes felcímkézni, hogy kinek vannak ott a cuccai.Opcionális adalék a térképkészítés (ha nLalinak, mint bejáratosnak van kedve valahogyan készíteni), hogyha valaki elfoglalt egy asztalt, akkor a központi térképen az adott asztalhoz odaírja magát, így könnyeb megtalálni kinek hol az asztala.
A névtáblák nagyon jók voltak, de a nevek betűmérete szerintem kicsi volt (pontosabban az én szemem nem elég jó
) . Minél nagyobb lenne, annál jobb, főleg a felhasználónév. A háttér szerintem nem fontos, teljesen jó a fehér háttér is.
-
válasz
fehér_ember
üzenetére
Jöhetsz velem ugyanúgy.
-
fehér_ember
addikt
Nekem végig tömegközlekedéssel nehézkes lenne. De ha Budapestről valaki el tudna vinni, akkor az úgy már jó lenne. Természetesen beszállok a költségekbe.
-
M5Norbi
őstag
Beírtam magam, köszi ismét a szervezést
-
-
nLali
Topikgazda
válasz
bkercso
üzenetére
Őőő...Az előző pont így lett hirdetve. Sőt, még az is a marketing része volt, hogy egyesével írtam privátot sok-sok embernek, aki korábban, évekkel ezelőtt részt vett találkozón. Így lettünk annyian, amennyien voltunk. Talán 3-5 ember mondta le, de egy olyan plusz személy sem volt, aki nem PH tag.
Olyat sikerült viszont bevonzani, aki inkább fülesekkel foglalkozik, nem fejhallgatókkal, de asszem ő volt a "legidegenebb". -
INFÓ ITT IS VAN
Ez megint olyan, hogy ha ismeretlenekenek is meghirdeted, akkor talán nem szívesen viszünk ki drága cuccokat. Csak egy szempont. (Mondjuk nekem amúgy sincsenek ilyeneim.)
-
exciplite
tag
CD-s ámokfutás vol.2
Nohát ott volt a dolog hogy jól beszart a transport, vissza kínába, rájöttek ők is, hogy há ez SZ.A.R.-es és kicserélték szép lassan és ide is ért múlt kedden. Szép csendben járatgattam nonstop, ha gebasz van, ne éljem bele magam a hangjába. De még műxik! Csoda. A teszteket továbbvíve tápoltuk mindenhogy is. A transport képes helytállni nagyon komoly rendszerekben is, ha körbe van locsolva rendesen. Ha ugyan olyan minőségű kábeleket kap mint egy sok millás streamer, akkor azzal tartja is a lépést, sőt...
Elég vicces az árát tekintve. Vagy borzasztó a streamerek árát látva. De az biztos, hogy a távzene gyerekcipőben van rettenetesen, csak a kényelem szól mellette és a végtelen zeneszám elérés. Kell ennek még sok év vagy mély pénztárca. -
nLali
Topikgazda
Kedves Ti!
Örömmel jelentem be, hogy sikerült lefoglalni a helyszínt. Az új találkozó időpontja 2026.04.11.
Kibővített nyitvatartást kértem a kávézóba. Jeleztem, hogy délután 4 helyett maradnánk akár 6-ig is.
INFÓ ITT IS VAN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- AKCIJÓÓÓ!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szívesen látunk, ha változna a műszakod.