- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Magnat #10749 üzenetére
Van is egy eladó PCMCIA - USB kártyám (2 USB csati). Az új notimon csak ExpressCard slot van, így nemigazán tudom mire használni. Akit érdekel >> pm. Azért azt nem árt tudni hogy a PCMCIA kártya se tud leadni annyi áramot hogy egy mobilvinyót megpörgessen. Ahhoz rendes, beépített USB csati kell. Viszont a többi eszköz (rádiós egér/bill, stb) amihez nem kell nagy áram, az mehet erről, az alaplapi USB-re meg mehet a vinyó. Viszont ha jól emlékszem van rajta DC tápcsatlakozó, azzal meghajtható a vinyó is PCMCIA-ról.
-
Magnat
veterán
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Magnat #10538 üzenetére
Hát szeirntem ha szigorúan munkára használja valaki, akkor nem kell a sok hely a letöltött zenéknek, filmeknek. Dvd író gondolom szintén ebből a megfontolásból nincs benne...
A grafikai munkákra ajánlott quadro-s gépeket meg talán nagyobb vincseszterrel szerelik.
Meg mondjuk vállalati környezetben úgyis a legtöbb dolgot a hálózaton tárolod. -
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #10471 üzenetére
anször: az opció pontos helye nem dereng, de amikor predesktop részbôl állìtottam vissza a T60-at, volt olyan, hogy be kellett pipàlni, hogy mi települjön. nàlam R&R, Security, a Norton vackok meg a beta office mentek a levesbe.
Az i386 foldert hiàba manipulàlod, az csak ottmaradt temporary, ùj install újragenerálja.
Ha az i386-bòl a setupp.ini-t àtmented màs XP installba, el fogja fogadni a gép aljáròl a kódot. (ìgy lett nálam legális angol XP a gépen - a matricàn nyelvet nem ìr, a magyartól meg bôrkiütéseket kaptam) -
TOZ
addikt
Szerintem nem az.
Windows alatt, Linux alol ezekkel probalkozz. -
Magnat
veterán
No, végül a sima linuxos DD parancs segített, tükrözte az egész vincsit, aztán PMagiccel átméreteztem a partíciókat.Viszont még mindig kíváncsi lennék a recovery dvd-ről hdd-re másolásának mikéntjére. És még két kérdés:
-recovery alól nincs netkapcsolatom, miért? Utp-n át próbáltam sima dhcp-vel, simán mennie kellett volna.
-hol tárolódik az oprendszer kulcsa? Gondolom, nem a recoveryn, mert akkor nem adogatná kölcsön mindenki a sajátját ... -
Gondwana
addikt
-
evone
őstag
Es megmondod milyen bizonyiteka van arra hogy azok az o gepei? Mert sztem a ceg tud szamlat, papirt, leltart mutatni, de az alkalmazott nem. Neked jobb esetben eladaskor megvan meg a szamla a Te nevedre, stb... nekem is megvan még. Igy aztan ugy jelenti be ahogy akarja, nalam van a papir arrol hogy az ENYÉM.
-
Magnat
veterán
Hoppsz, új fejlemény: nem a bios frissítés javította meg, hanem az, h a frissítés idejére feltettem az akksit: ahogy levettem, megint nem steppel tökéletesen. Viszont az akksit meg nem akarom tönkölni a folyamatos üzemmel, beszerzek majd egy lestrapált példányt és azzal használom (1ébként is tervben volt)
-
Gondwana
addikt
Ami biztos, hogy a Ghost a service partíciót rosszul viszi át, illetve, ami szintén fontos nála, amikor írja a rendszer-partíciót, az oda legyen felkötve (pont azon a SATA konnektoron), ahonnan majd első alkalommal bootolnia is kell. Ezt hosszú elvesztegetett órák árán tanultam
-
Nand_i
tag
Uxga jó cucc, mondjuk az már 15ös.
Venti hangjával nekem még nem volt bajom, bár tény, hogy a 41esben az is kevesebbet megy
, de az is tény, hogy nem kell annyi hőt elvezetni. Ha egyszerű progit akarsz, akkor a mobmetert ajánlom, mondjuk inkább régebbi gépekhez passzol. Proci sebesség pl mindig 2GHz lesz két magos gépeken, gondolom mert főleg 1 magos procik voltak mikor írták, T41en jól mutatja a sebességet. Aztán alatta lesz egytől háromig bármennyi hőmérsékleti grafikon, attól függően mennyi termikus zónát ismert fel. Nálam most kettő van, 42, illetve 44 fokosak, Hdd 36. Ja és letöltéskor nem kell megijedni a sok ismeretlen karaktertől, lap tetején van 1 download link.
RnR-ben nyitóképen van egy olyan, hogy Set schedule and preferences, ott meg tudod nézni, hova végzi a mentést (alapból azt hiszem C-re, lehet neki megadni másik partíciót, külső vinyót, cd-t, ...)
UK billentyűzet kiosztásom van, úgyhogy AltGr-t ritkán használok. Max ha fórumozok és átváltok magyarra.
-
yanna
addikt
Hali!
Igen, már én is többször jártam így (bár egy R500-assal). Nekem a görgetés 9 sorra van állítva és néha átállítja valami 1-re. Nem vagyok benne 100 %-ig biztos, de úgy gondolom, hogy az után szokott előfordulni, amikor valami olyan program futott, aminek más a képernyő felbontása, vagy pedig "saját" egérkurzorja van (pl. keresgélős játék).
-
BFeco
aktív tag
-
Gondwana
addikt
Sajnos ha próbáltam újrahúzni a drivereket, állandóan kék halál lett butuláskor, csak a rendszervisszaállítás segített ...
Én kérek elnézést, mert egy fontos részletlépést kihagytam: BIOSban SATA mode: AHCI helyett Compatibility-re kell tenni, hogy ilyenkor bebootoljon. Mea culpa. -
Tim82
félisten
Egy kérdés: miért szokás 720p-hez minimum 64 MB RAM-mal rendelkező VGA-t javasolni? Ebbe már belebotlottam a HTPC topikban is, hogy min. 64 megás videókari kell. Hogy IGP vagy dedikált, az majdnem mindegy, 64 MB-os ATI 9100 IGP-n szoktam 720p-ket nézni, probléma nélkül. Tudtommal a VRAM mennyisége számít megjelenítésnél, a technikai indoklását nem tudom. A legtöbb T40/41/42 egyébként 32 MB-os VRAM-os Radeon 7500 chip-pel van felszerelve.
-
Tim82
félisten
Még ha nem is támogatja a VGA, akkor is van jelentősége. Mellesleg, pont a T42p-dben ugyanolyan videókártya van, mint a T41p-mben, tehát ugyanolyan, vagy leheletnyivel (1.7 Dothan vs. 1.8 Dothan) jobb konfiggal próbáltad.
Ettől még egy 32 MB VRAM-os Radeon 7500 (amivel az átlag T40/T41/T42 kijött) bizonyulhat szűk keresztmetszetnek a megjelenítés szempontjából, legalábbis egy 128 MB VRAM-os FireGL T2-höz mérve. Nem is beszéltem másról.
-
Tim82
félisten
Ugyanúgy miniPCI-os, tehát a T40-be is jónak kellene lennie, de eddig még nem találkoztam ilyennel. Ha az ismerősöddel legközelebb beszélsz, kérsz tőle egy típusszámot, csak hogy a topikba is bekerüljön, hogy legalább egy N-es kártyát ismerünk, ami jó a T40 szériához? Köszi.
Gugliztam most kicsit, de semmi eredmény.
Dottore: a nem wide és a WXGA+ (1440*900) felbontás üti egymást. Ha nem wide, akkor vagy XGA (1024*768), vagy SXGA+ (1400*1050) jöhet szóba 14" méretnél. Ha az utóbbi, akkor szerintem vedd meg, nagyon kevés SXGA+-os 14" T61 jön Veled szembe.
Tudtommal az Advanced Dock használható wide és non-wide típusokhoz egyaránt.
Magnat (# 8212): tenkjú!
-
én a t42mön csináltam ezt meg. a kiirt recovery dvdkről raktam vissza az eredeti rendszert, rejtett résszel, stb. elötte már másik windows volt rajta.
mikor visszaállitottam a gyári állapotot, megkérdezte, hogy az egész winyot felhasználja, vagy csak egy részét. és a visszaállitás után nekem megmaradt a winyom vége, amin az dokumentumaim voltak.
remélem nagyjából érthető voltam
üdv! -
Magnat
veterán
Nu, ha vkit érdekel, megtaláltam a szaggatás okát ... úgy tűnik, h a wifi okozza, mert ahogy lekapcsoltam, egyből mexűnt ... majd még kipróbálom, mi van, ha felcsatlakozok otthon a wifimre, mert úgy rémlik, régebben akkor is szaggatott, ha fel voltam jelentkezve vhova, de lehet, h rosszul emléxem ... aztán meg keresek neki vmi más drivert.
-
Atlantis
veterán
Most nem azért, de más is megfagyott azzal a driverrel? Minek az a 3Dmark? Egyébként úgy rémlik, nekem is volt ilyen gondom a T41p-vel(amiben ugyebár ugyanaz a VGA van, mint a tiédben), de mivel máshol soha nem volt gond vele, ezért hagytam a francba és betudtam a 3DMark hülyeségének.
-
Atlantis
veterán
T42p-ben T2-es FireGL van, nem is létezik (még) 7800-as típus. Valamit nagyon elnéztél.
Egyébként ISV driver ügyben itt nézz körül: [link]
Csak válaszd ki a neked tetsző szoftvert és töltsd le az utolsó elfogadott változatot.
A System Update, vagy régebben Software Installer egyébként megkeresi a legfrisebb(szoftvertől független) változatot, érdemes használni. Más kérdés, hogy nekem a T60p-hez egy totális hülyeséget akart feltenni, simán megfagyott az egész rendszer a videódriver telepítése közben. T41p-re viszont jó drivert töltött le, szóval érdemes megpróbálnod. -
Shadowfax
addikt
Ha a 2010-es error-ra gondolsz, akkor itt van egy lista (amit a #1777-ben már beírtam): [link]
Drives that work out of the box
Seagate ST9120821A (120GB 5400RPM)
Seagate Momentus 7200.1 ST980825A (80GB 7200RPM) on T43 with BIOS 1.23
Seagate Momentus 7200.1 ST910021A (100GB 7200RPM) (one user reports success, another reports failure; see here too).
Fujitsu MHV2060AH (060GB 5400RPM)
Fujitsu MHV2100AH (100GB 5400RPM) on T43 with BIOS 1.23
Fujitsu MHV2120AH (120GB 5400RPM) on T43 with BIOS 1.27
Egy fontos figyelmeztetés:
Even drives with identical part numbers may carry firmware with different compatibility status, so do not blindly rely on this list.
Vakon ne bízz a listában.
Alatta meg azok a vincsik vannak, amik firmware-frissítéssel működnek.
Ezalatt meg azok, amikhez nincs jól működő firmware.
Good luck. -
Shadowfax
addikt
Ilyen nemzetközi (vagy akár csak magyar) adatbázis nem létezik. Elvileg, ha a garancia oldalon beírod a modellszámot és a serialt, s semmilyen furcsaságot nem tapasztalsz, megbízható az eladó, s írtok egy normális adásvételi szerződést (származási garanciával, egyebekkel), akkor elvileg nem ütheted meg a bokádat, ha használt gépet veszel. [link]
Talán érdemes még az IBM szervizt is felhívni, s bemondani a szériaszámot, mert ha oda bejelentették a gép ellopását, akkor ők tudhatják. De 100%-ra ezt nem lehet biztosra mondani, sajna. -
Shadowfax
addikt
szal nem lehet 1értelműen megállapítani, h a lapcsere a megoldás sztem
Én viszont végigolvastam az összes témába vágó topikot (bár nekem is van ezer más dolgom), s ott az jött ki, hogy 99%, hogy hardverhiba.
A legfontosabb kérdés, hogy mi okozza ezt?
USB ports in all the T4x series have been known to be prone to lose their 2.0 functionality under some conditions (which if it is a result from the circuits being no longer functional requires a full motherboard replacement). My theory is that if you use a USB device that is not self powered and draws too much power off of the USB port in the Thinkpad it can cause the circuits to burn out.
Azaz ha olyan USB-s kütyüt használsz, aminek nincs külön tápja, hanem az USB csatin keresztül az alaplapról kapja az áramot a működéshez, akkor az -idővel - esetleg kiégethet bizonyos áramköröket, s a port belassul.
Ez a probléma elsősorban a T4x szériához kötődik, de másutt is előfordul.
A (#1530 hsz) legelső linkjében: a number of Intel chipsets for Pentium IV and Pentium M processors have a design flaw that makes the southbridge (which contains the USB host controllers) especially sensitive to static electricity
Terminus_ helyében természetesen én is kipróbálnék mindenféle OS és driver trükközést (akár Linux alatt is megnézheti), de ha nem jön helyre, akkor...
e-bay-en már viszonylag olcsóbban hozzá lehet jutni T40-es alaplaphoz (a fórumon - ha jól emlékszem - Placc kolléga segíthet a beszerzésben.) -
Shadowfax
addikt
Tényleg nem olvastam végig, de a következő hsz-ben is köszöngetik ezerrel, h műxik ... szal az már akkor 2 ember, és előtte meg azt írták, h volt akinek a lapcsere sem jött be ...
Akkor most megkérnélek, hogy _tényleg_ olvasd végig.Aki köszöngeti ezerrel, pár hsz-szel később írja, hogy csak egy napig volt jó.
Egy, azaz EGY embernek jött elő ismét a hiba, azok közül, akiknek kicserélték az alaplapját.
de mondom, ami nekem elsősorban gyanús, az az, h miért éppen win reinstallkor romlik el mindenkinek az alaplap
Khm... Ki az a _mindenki_ a topiknyitón kívül?
Nézd, én szeretném a legjobban hinni, hogy ez egy egyszerű szoftverhiba, s hajrá, megoldható, de más topikokat is VÉGIGolvasva sajna nem ez a megoldás. -
Shadowfax
addikt
Ha nemcsak az első pár hszt olvasod el, akkor látod, hogy nem volt megoldás a driver trükközés sem. Az a ''megoldás'' amit leírtál, annak a tagnak is csak 1 napig volt jó, aki beírta... Unfortunately that fix I managed earlier only lasted for one day. S ugyanerről számoltak be később a többiek...
1ébként is enyhén szólva fura lenne, h egy szoftver reinstall éppen egybe essen időben egy hardver probléma keletkezésével Ráadásul több embernél is ..
Ha figyelmesen olvasol, az is feltűnő, hogy csak a topiknyitónál esett egybe a szoftver reinstallal a probléma keletkezése... A többieknél nem köthető ehhez.
Ahogy a fórumot olvasgattam, elég gyakori probléma ez a T40-knél.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest