Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
Ghandi #10489 üzenetére
Szia!
Nekem is T42, sztem format, szűz XP, és rendben lesz!
Ami érdekes, nekem is van szériaszám gép alján, magyar régiós gép, mégsem ment fel a saját serial-lal.
Drivereket megtalálod a honlapon, gyorsan fel lehet telepíteni, vannak dolgok, amiket egyékbként sem érdemes rárakni, felesleges. Gratulálok a masinádhoz!
Vannak sokkal okosabb fórumtársak, sztem Ők is reagálnak, segítőkész a fórum nagyon!Látom, közben ment is hsz!
-
marcitp
őstag
Kövezzen meg, aki akar, én még mindig nagyon szeretem a T42-őmet!
Gyorsan boot-ol, nem fagy, nem nyeklik, kb 2,5cm magas, rendben van! Még mindig kösz Gondwna kartársnak! -
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #9909 üzenetére
T42 a király! Mit nekem T400...
Komolyan, még mindig szerelmes vagyok ebbe a kis gépbe! Notebook=ThinkPad -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Évek óta használok XP-t, és egyszerűen nem tudom, miért kellene nekem Win7, vagy Vista?
Milyen nagy különbségek vannaka, amiért megéri lecserélni a jelenlegi (jogtiszta, vásárolt) XP-met? Van értelme? Azon kívül, hogy szebb? Milyen alapvető, és fontos különbségek vannak? Ne haragudjatok, láma vagyok, olvasgattam a dolgok után, nagyon sok mindenre nem jutottam... -
marcitp
őstag
http://www.youtube.com/watch?v=O9BePaTLOP0&feature=player_embedded
Ezt láttátok már? -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, lehet, én gondolom rosszul a dolgokat, de sztem ezeknek a gépeknek bírni kellene a non-stop módot is. Egyedül kopó alkatrész a forgó-mozgó cuccok. Műszerészként még esetleg a felmelegedés-lehülés közben bekövetkező kontakthiba a forrasztásoknál, plusz elkók kapacitásvesztése. Ha jól vannak méretezve a dolgok, jó minőségű alkatrészekkel, véleményem szerint nagyon sokáig kellene menni egy gépnek akár folyamatosan is, vagy tévedek? Asztali gépem is évek óta megy napi 12-14 órát, minőségi cuccokkal. (HDD hiba bele van kalkulálva) Ha pörgetve van folyamatosan, lenni kell benne védelemnek még akkor is, ha megáll a hűtés, Intel ebből elég jó, nem egy AMD füstölős. Vagy más a tapasztalat? Már csak azért is kérdezem, mert a T42 amióta megvan, nem sokat pihent... függőséget okoz -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget a HDD ügyben mindenkinek!
Végülis a 160-as samsung mellett döntöttem, HM160HC-t vettem a másik gépbe, de előtte beraktam a sajátba is.
Konklúzió:
A HM80IC 80GB samsung odaver a 160-asnak, jóval gyorsabbnak érzem. Ua a rendszer, driver-ek, konfig, benchmarkot nem csináltam, tehát a "teszt" nem teljesen korrekt. A 160-as sokkal jobban melegedik a 80-ashoz képest. Zajos fejkicsapást eddíg nem tapasztaltam.
Ettől függetlenül a 160-as valóban nagyon jó kis winyó! -
marcitp
őstag
Köszönöm a véleményeket! Lassan dönteni kell, vacakol a winyó!
Jó lenne megnézni a gépet SSD-vel!
Valaki használ már ilyet? -
marcitp
őstag
http://ssd.hu/ssd-termekek.php
-
marcitp
őstag
Ezek alapján szerintem WD lesz, én sem bízok a samsungban, többször volt a márkával bajom, egyébként meg nagyon jó a marketingjük, szépek a dolgaik, de ha körbenézek családon belül is mindig van baj nem csak a számtech. termékeikkel.
Pink75:gyanítom, többe kerülne mint a notim....
-
marcitp
őstag
7200-est meg nem is nagyon találtam... ezzel a 80-assal sincs gond, érdekes, nem is találom melegnek. A t42p sem tűnik forrónak, langyos csak. Megnézem a momentus-t, mennyiért mérik. De szinte mindenhol a koreai van. egyre kisebb a választék a síma ATA-sból. Köszi a segítséget!
-
marcitp
őstag
WD scorpio, Seagate momentus?
Az az érdekes, a száraz adatok szinte ugyanazok, pedíg biztos van különbség, bár az is lehet, nem túl sok. -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Kis tanácsot szeretnék kérni Tőletek. HDD-t keresek, (ATA) márkában szerintetek melyik, ami elfogadható? Nem vagyok samsung párti, de jó árban vannak, jelenleg is ez megy, egy 80GB-s, jó a sebessége is, de nem tudom, mennyire tartós. PC-ben nem voltam annyira elájulva tőlük. Van kínálatban WD is, tudom, régen nagyon jók voltak, aztán nem, most megint kezdenek jó winyókat gyártani, úgy tudom. Az is érdekes mondjuk, hogy amikor nálunk szidták a WD-ket, amerikában sorban nyerték a díjakat, lehet, válogatva van piac szerint. Árban meg a 80GB-s kerül annyiba, mint s-ből a 120, vagy a 160-as, elérési idő ua., cache ua. 8MB, fordulat ua 5400.
Szerintetek? Tapasztalat? -
marcitp
őstag
Sziasztok!
T42-be HDD-t milyet, és hol érdemes? Van valami tippetek? -
marcitp
őstag
Sajnos, ez a trend. Én is az "eladom az enyémet, veszem a tiédet" dologban vagyok sajnos, cserélném a 42-met a p-sre, érdeklődőm nekem is van, "komoly" persze.... Ez van sajnos. Kettő notiban meg nem engedhetem meg, hogy álljon a pénz, és majd elviszik.
60-ért árulom a sajátomat, a konfig elég jó, csak sajnos kopott, sztem ez az, ami elriasztja az esetemben a vevőket. De odáig még nem is jutottunk, hogy alkudjanak. -
marcitp
őstag
T42, elírtam. bocs.
-
marcitp
őstag
Hahó...
csak úgy halkan kérdezem, nem érdekel vkit egy TP42? Lehet, cserélnék nagyobbra, ugyanebből a szériából egy p-sre.
1,7 dothan, 1,5GB RAM, 80GB Samsung, 2200BG Intel, infra, DVD/CD-RW
IÁ:60k -
marcitp
őstag
ja, valszeg nem Te hírdeted... bocs
-
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #8723 üzenetére
Hali! Síma T42-őt nem számítasz be?
Hasonló konfig, mint a Tiéd. -
marcitp
őstag
Faja, működik ez a görgetősdolog átírás, megy MSN-ben is mostmár, jó, hogy utánanéztél, kicsit engem is idegesített, hogy voltak applikációk, amiben nem ment. Ami érdekes, hogy használok egy nagyon régi, még Win95 alá floppyn kiadott kis tervező programot, abban simán megy a görgetés...
Lassan egy hónapja van meg a gép!!!! Szinte egész nap megy, nyúzom. eddíg tökéletes, minden működik.... Mondjuk nem volt nap, amikor ne lett volna bekapcsolva, asztali egyelőre nagyon nélkülözve. Me lesz az első éles bevetés, megy a próbaterembe, zenekari próba hangfelvételrögzítés....Bocs az OFF-ért...
-
marcitp
őstag
Köszönöm a választ! Nem a vezetékes netet akarom kikerülni, néha tényleg szükség van a mobilnetre, a legolcsóbb is megfelel, nem kell nagy adatforgalom. Azt nem tudom még, honnan nézzek más típust, nem nagyon szimpatikus a Huawei. Tesómét belepróbáltam a gépbe, nagyon nem akart elindulni. Na mindegy, majd utánajárok, a válaszod alapján is biztos maradok a PCMCIA-és verziónál. Utánanézek az Általad javasolt típusoknak. Köszi a segítséget!
-
marcitp
őstag
Halihó!
Mobil intertnetre adom a fejem, úgy tűnik, szükség van rá. Azt szeretném kérdezni, T42-höz inkább PCMCIA-és kártyát válasszak, ne USB-st, ugye? nehogy baja legyen a portnak, lebutuljon nekem régi szabványra... Tapasztalat vkinek?
-
marcitp
őstag
Azért tetszik, hogy ennyire fanatikusan TP párti a fórum....
Nem vagyok komoly-régi ThinkPad-es, ezt tudjátok jól, de tényleg meggyőzött az apró kis dolgaival, tényleg "munkáravaló" , kényelmi funkcióival. Bátyámnak van egy sokkal újabb kb 1,5 éves kis Toshiba-ja, nagyon jó kis noti, de azért megnézegette rendesen az IBM-et, tetszett neki nagyon, el volt alélva. Bár az Övé éppen az előbb említett csecse darab, ez meg itt-ott megrepedve, de valahogy nem is nézte.... Csak azt nem értette, ez hogy lehet gyorsabb, pattogósabb, kényelmesebb, mint a kicsikéje. Pedíg az core2duo... lehet, újra kell telepíteni, annyi a baj. Na mindegy, nem dícsérem tovább, legyen ilyen sokáig! bocs, ha hosszú lett... -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Néha hallok ilyen pittyegő, recsegő hangokat, (nem vagyok zizis, nem belülről jön), a hangszóró, vagy az optikai meghajtó felől, lemez nincs benne. Találkoztatok már ilyennel? Ne kíméljetek, tudjam meg, amit meg kell.... (T42)
-
marcitp
őstag
Halihó!
Én is megnéztem a kiadás dátumát, elméletileg 2005. nyarán adhatták el, 2008. 7. hónapig volt rá gari, az egyik mem. gyártási időpontja is 2005. gondolom a gyári 512-es, tehát lassan 4 éves, a másik az egy 1GB, az meg 2008-as Kingston. A gép még mindig nagyon tetszik, azóta is áldom Shadowfax fórumtársat a linkért. Remélem, még sokáig húzni fogja a kis masina. Sajnos, az állapota egy kicsit tényleg lelakott, de annyi baj legyen, annyira azért nem csúnya... Csak pozitív tapasztalat van. Köszönet!! Azóta is napi szinten böngészem a fórumotokat. Annyi, ami érdekes, hogy úgy tudtam, hogy a T43-ak közepétől lett Lenovo. Ennek az alján is ott van sajnos kicsit, (de egyébként meg talán tökmindegy) Lenovo, meg madeinchina. Ez van. -
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #8457 üzenetére
Ja, nélam is, de érdekesmódon csak néha, de akkor szinte folymatosan 2-3 mm arrébb megy magától. tegnap csinálta, ma abszolút nem...
-
marcitp
őstag
válasz
macikos #8367 üzenetére
Köszi a tippet!
Egyelőre még ismerkedés, tudod, újszülöttnek minden vicc új...
Kíváncsi vagyok milyen ez az egész ThinkPad, idáig nagyon tetszik a masina.
Szerintem a próbálkozásoknak köszönhetően előbb-utóbb jön egy újratelepítés, amikor már érzem, jóval lassabb, mint volt., meg nem stabil. Ki fogom próbálni a módszeredet. -
marcitp
őstag
válasz
macikos #8365 üzenetére
Szia!
Hálózaton keresztül még nem tudtam kipróbálni a sebességet.
A progikkal egyelőre meg úgy vagyok, felteszek mindent, azzal a kockázattal, lehet hogy összeomlás lesz a vége. Még nagyon új nekem a gép, kíváncsi vagyok mindenére
Aztán persze kialakul, melyik proginak van értelme. -
marcitp
őstag
válasz
macikos #8352 üzenetére
Szia!
T42-ben ugyanez a kártyám van, 54Mbit/s, ennyit ír ki wifi csatlakozáskor, hálózaton keresztül másolgatást nem próbáltam. Amíg nem volt fent a ThinkVantage Connection, addíg jelzett hibát, nem a driver installálásnál, hanem a FnF5-nél, hogy nincs rendesen installálva. De akkor még nem tudtam kipróbálni a wifit. Nem itt van a gond Nálad is? -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogyan tudok recovery-t csinálni a gépemről?
Úgy tűnik, most nagyon faja, le szeretném menteni. Nem találom a lehetőséget rá. -
marcitp
őstag
Volt téma, kipróbáltam én is, megy a HD videó T42-őn is, 32MB VGA, szaggatás nélkül, 1200*566 videó, mediaplayer classic, CPU 70%.
-
marcitp
őstag
Szia !
Én is ott vettem a gépet, korrekt volt a kiszolgálás, T42. Több drabból lehetett váloatni éppen, bármelyiket a kezedbe nyomja, ki lehet próbálni, segítőkész volt a srác. Itthon előjött pixelhiba, hívtam, mondta vigyem, garban kicseréli, sajnos még nem jutottam el odáig. 3nap garit válalt rá, de úgy néz ki, semmi baja a masinának egyébként. Nekem is volt "kálváriám", melyik gépet kellene, olvass vissza, ha gondolod, sok segítséget kaptam itt a fórumon. Sok sikert a vásárláshoz!
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mi igaz abból a legendásan megbízható-strapabíró dologról, ami úgy általában körbelengi az IBM notikat? Most lehet, eretneknek tűnök itt a fórumon, semmi bajom a kis géppel, ami segítségetekkel megvettem, nagyon szeretem.
Csak így utánaolvasgatva (már vétel előtt is)ugye a T4x szériánál a VGA-rész érzékeny, a panel megrepedhet, forrasztások elengedhetik, (műszerész vagyok) USB ledegradálódik, ne emeljem az elejénél, stb. Vannak videók, leesik, semmi baja, bemutatón 80kg ember rajta van, semmi baja, egy ponton emelik az egész gépet, semmi baja stb. Sosem volt még saját notim, a környezetemben több is, szóval csak annyit kérdeznék, a többi még gyengébb? Az én gépemnek is egy helyen el van törve a burkolata, azt mondta a szervízes srác, mindegyik elreped, alulról ott egy csavar, nagyon meghúzzák, és nem tünt kamunak az ember.
Csak azt nem tudom, szóval hogy mennyire kényes kis gép, persze, hogy nem dobálom... nyugtassatok már meg, hogy tényleg bírja a strapát
Egyébként meg bocs, ha hosszú lett, meg köszönöm, hogy végiglvastad! -
marcitp
őstag
A fényerő az OSDkijelzés szerint akkor is topon van.
Na mindegy, ez legyen a legnagyobb probléma, remélem nem komoly, és nem romlik. -
marcitp
őstag
válasz
KilgoreTrout #8175 üzenetére
Ühüüm, már töltöm lefelé, köszi! Nekem csak ilyen battery maximizer-em van, ott beállítottam új sémát, ne vegye vissza a fényerőt, de nem reagál rá. De gondolom, nem ugyanaz a kettő.
-
marcitp
őstag
Halihó!
max. fényerőn milyen erősnek kellene lenni a kijelzőnek? Töltőn még faja, de anélkül nem túl fényes. Ez rendben van így? Szobában még azért használható teljesen jól. Sajnos nincs viszonyítási alapom. -
marcitp
őstag
Sziasztok!
tesóm egyik ismerőse javasolt, rakjon Vista-t a gépére, (core2duo procija van) mert az XP állítólag nem használja ki teljesen a CPU-t, régebbi maga a rendszer. Van ebben vmi igazság? Alapból mondtam neki, ne cserélje le az XP-t. -
marcitp
őstag
válasz
Shadowfax #8107 üzenetére
Igen, láttam utána már, és köszönöm a konkrét linket!!
Egyelőremég csak csodálom...
A fedél kopottságára a szervízes srác lakkbenzint használt törlőkendővel, elég erőteljesen, majd Clean-nel törölte át, tényleg újszerű lett.
Inkább az általatok is írt teljesen fényes billentyűk, a nyilak szinte teljesen lekopvaegy helyen törött burkolat... Ezt tényleg használták. Nem kell vele "megjelenni".
De kárpótol a teljesítmény, wifi is próbálva, "mekis" sorbanállás alatt boot, és csatlakozás a saját hálózatukra, 2 autó volt előttem. Lehet, már unalmas vagyok, bocs mindenkitől, de tényleg örülök ennek a masinának. -
marcitp
őstag
Az akku meg több, mint kétórás, cupa ööm, bódóttá
-
marcitp
őstag
válasz
Shadowfax #8084 üzenetére
Sziasztok!!
Megvan a gép, köszönöm a segítségeteket.
T42, 80GB HDD, 1,5GB RAM, CD-RW/DVD, 1,7 DOTHAN 2MB cache wifi stb.
Köszönöm a kollégénak, aki belinkelte!!
A gép maga eléggé használt állapotban van, nem túl szép, de eddíg úgy tűnik, teljesen tökéletesen üzemel.
A sebessége meg egyszerűen nem semmi, nagyon gyors. Majdnem azt mondom, veri az asztalimat, pedíg az sem gyenge konfig. Mégegyszer köszönöm a sok segítséget, egyelőre nagyon örülök a masinának. Most kezdem tanulgatni az IBM-es finomságokat... -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Nálam meg még mndig megy a vadászat a Gépre.
T30 vs T40. Inkább a 30-ashoz hajlanék, de nem értem, árban miért nem olcsóbbak lényegesen a 30-asok? Most sajnos kicsit árfüggő vagyok... Amelyikben wifi is van, az gyakorlatilag ott van, ahol a T40-esek kezdődnek. Ragaszkodnék a "saját" com porthoz, ez a bajom. Szerintetek a PCMCIA-és com port ugyanolyan, mint az "alaplapi"? Memóriabővítés mennyibe kerül a T30-ba kb? 256MB----> 1GB? Wifi+com port, ez az elsődleges, szóval nem egyszerű, legalábbis számomra nem. T30-ból viszont inább a 2GHz-esek vonzanak, olvastam tesztet (szerintem mindent...) az 1,5 centrino ott van, ahol a 2,2-es P4M. Szóval ez sem egyszerűsíti meg a dolgot. Köszi a segítséget, szóval, ha van tapasztalat T30 és T40 között, aki használta ezt is, azt is, és leírná, tök jó lenne. Köszönöm.
-
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7925 üzenetére
Az ilyen válaszokért tetszenek nagyon ezek a gépek. Nem sok rosszat olvastam Róluk, szinte csak az újakat említitek, hogy minőségre mintha nem lenne olyan.
Egyszerű halandónak a számozások, betűjelek sem egyértelműek, mindegyiknek utána kell nézni, mi is van benne, milyen proci, stb, sokszor az eladó adatai különböznek a hívatalos forrástól. Pár gépkönyvet már letöltöttem....
Előbb-utóbb meglesz A gép!
Sok jót olvastam a T30-ról is, megbízható, robusztus, végülis egyedül a beépített wifi hiánya a bosszantó, de azt meglehet oldani máshogy is. T40-et már sajnos csak pár perc erjéig próbálgattam, 1,5 proci, nem volt rossz. Annyiból tetszett jobban, csak egy újabb fejlesztés. -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7919 üzenetére
Faja!
A touchpad-et mondjuk kicsit hiányolom, az az igazság, sosem próbáltam még a pöcköt, nem tudom, milyen lehet, van, aki esküszik rá. Alszok még erre a dologra, sajnos teljesen ultimátum nélkülit még nem találtam, dehát ez kialakul úgyis.
Köszönöm a válaszodat!
JA! egyébként meg vagy elégedve a masinával? -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7916 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat, megnézem a típusodat!
A COM port processzorok és ipari rádiók programozására kellene, munkagép lenne belőle elsősorban. A Line in meg zenekari próbák rögzítése miatt fontos. A gép egyébként nem játékra kellene, tehát nem kell atomerőmű, de azért nem árt, ha "pörög" kicsit, nem kell ablakokra félórákat várni. Az USB--->RS232 nem biztos, hogy jó sajnos, arról éppen hallottam, nem szeretik a rádiók.
Nagyon köszönöm az infókat, utána nézek az X31-nek, mennyibe kerül, amit ajánlottál, hogy valamilyen szintem tudásban keveréke a T40-nek, 30-nak, nagyon szimpatikus, gondolom kivitelre, robusztusságra hozza azt a szintet. Köszönöm mégegyszer, ha vkinek lenne még tapasztalata a fentebb említett gépekkel, és ideje, hogy leírja, az tök jó lenne.
Köszi -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom egy notin, csakis Thinkpad-en.
Segítségeteket kérném a döntésben.
T30 vs T40
Tudom, a 40-es már Centrino, a régebbi meg "csak" P4.
COM port nagyon kellene, ez csak a 30-ason van. WiFi nagyon jó lenne, a 40-esnél a pont.
A 40-es elvileg gyorsabb. Létezik esetleg valamilyen PCMCIA-s átalakító, amivel lehetne COM-ot varázsolni a 40-esbe, illetve normálisan működő WiFi a 30-asba, esetleg belső?
USB 1.1 VS USB2, ez van, kész.
Tapasztalat?
A COM-os PCMCIA stabil, ha van ilyen?
Ami még tetszik a 30-asban, hogy van rajta Line in a hangnak, nem csak mic bemenet.
Vagy ezt teljesen korrektül lekezeli a gép a 40-es, illetve a többi thinkpad is, állítható a bemeneti jelszint érzékenysége? Nem hangerőre gondolok.
Segítségeteket köszönöm, remélem, hamarosan tulaj leszek
Aktív témák
- Apple MacBook Air 2017 13" Intel i5 1.8GHz 8GB / 128G SSD Silver, üzletből, garanciával
- HP 17-bs075ng kisfogyasztású 17"-os olcsó laptop kezdéshez!!!AkciÓÓ
- A Legolcsóbb!!!! Asus core i7-es notebook GeForce VGA kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Apple MacBook Pro (2010 MID, Geforce , SSD)
- Precision 5570 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest