Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmolnar
csendes tag
Sziasztok!
1 hete nálam is van egy kínai változat. Xiaomi 17 Pro Max. Mellette egy iPhone 17 Pro Max-ot is használok. Volt már pár Xiaomi telefonom (ráadásul azokat is Kínából rendeltem - Xiaomi Mix 4, Xiaomi 11 Ultra, Xiaomi Mix Fold 2 és Xiaomi Mix Fold 4). Még csak ismerkedősben vagyunk, de eddigi legjobb Xiaomi telefonom.
Norbi
U.I.: nem ismeri esetleg valaki a 120-126 és 128-as hozzászólót, aki azóta törölte innen magát? Szívesen felvenném vele a kapcsolatot, mint Xiaomi 17 Pro Max tulajdonos. Köszi, ha valaki ismeri és megírja nekem privát üzenetben.
-
Segal
veterán
válasz
martongunar
üzenetére
Én úgy tudom a 11-es széria volt az utolsó amiben volt és mivel ott mindenki is berendelte a tradingshenzhen-ről főleg az Ultrát (többek közt én is) mert feleárban beszerezhető volt és akkoriban tényleg csak 1 hét macerát jelentett a bootloader nyitás plusz romcsere.
A 12-es szériától tutira nem volt és szerintem most sincs. A lényegen viszont nem változtat a dolog mert ez addig volt igazán buli amig itthon pár kattintással megoldott minden problémát az ember, de úgy hogy ez már kompromiszummal jár nekem már nem éri meg. Jelenleg ebben az árban már azért találni 15 Ultrát is, de én egyelőre még kivárok mert most fognak még elég sok telefont bemutatni. Legjobb esetben elhúzom a 17 Ultráig és akkor évekre megint le van tudva számomra a telefon téma. -
BoB
veterán
[What problems might you face if you buy a Xiaomi 17 Pro from China?]
Cikk magyar összefoglalója chatgpt alapján:
Az alábbiakban összefoglalom a cikk legfontosabb pontjait magyarul:
Milyen problémákkal szembesülhetsz, ha Kínából veszel egy Xiaomi 17 Pro-t?
1. Google szolgáltatások korlátozottsága
A kínai verzióban a HyperOS rendszer kevésbé támogatja a Google Mobile Services-t (GMS), mivel Kínában ezek a szolgáltatások erősen korlátozottak.
Ennek következtében értesítések (például Gmail, WhatsApp) kései lehetnek, vagy egyes alkalmazásoknál előfordulhat, hogy egyáltalán nem jelennek meg.
Az alkalmazásokhoz gyakran külön be kell állítani az automatikus indítást és energia-megtakarítási engedélyeket, ami fáradságos és nem minden esetben működik megbízhatóan.2. Hiányzó Android-funkciók és nyelvi korlátozások
Bizonyos általános Android-funkciók — például az Android Auto vagy a Circle to Search — nem érhetők el a kínai szoftververzióban, és nem lehet őket egyszerűen utólag aktiválni.
A rendszer nyelvi beállításai korlátozottak: csak mandarin kínai és angol nyelvet tudsz választani.
Még ha az interfészt angolra állítod is, sok rendszer-menü, előtelepített alkalmazás és értesítés kínai karaktereket tartalmazhat, ami zavaró élményt adhat.3. Előtelepített alkalmazások és zár töltő (bootloader)
A kínai modell rengeteg előtelepített kínai alkalmazással érkezik, amelyek nem feltétlenül törölhetők, és néha kínai nyelvű felugró ablakok jelenhetnek meg.
A komolyabb gond azonban a zárolt bootloader: a Xiaomi Kínában forgalmazott modellein nem engedélyezett a bootloader nyitása.
Ez azt jelenti, hogy nem tudsz globális ROM-ot telepíteni, és nem tudsz egyéni (custom) ROM-okat használni (például a Xiaomi.eu verziókat sem).4. Összegzés / következtetés
A cikk azt javasolja, hogy átlagos nemzetközi felhasználók számára nem ajánlott Kínából importálni a Xiaomi 17 Pro modellt.
Az okok: megbízhatatlan Google-szolgáltatások, hiányzó funkciók, nyelvi korlátok, sok előtelepített alkalmazás, és a lehetetlenség, hogy globális vagy custom ROM-ot telepíts.A cikk rámutat arra is, hogy hivatalosan úgy tűnik, csak a sima Xiaomi 17 kerül globális piacra, míg a Pro verziók Kínára korlátozódhatnak.
-
VaDy
tag
Hali! Nekem is nagyon bejon a telo, erosen agyalok h megrendelem. Milyen hartanyokkal jar h nem global?
-
válasz
martongunar
üzenetére
Az első volt a jó, a pont kötőjel borzalom.
-
martongunar
tag
válasz
martongunar
üzenetére
"App-pal", vagy méginkább "app.-pal". Ezt még gyakorolnom kell. Egyszer megvettem a Signal Strength-et, azzal widgetet is ki tudok tenni, de gondolom van más, akár ingyenes is.
-
martongunar
tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy kínai teló kijelzéseinek nem szabad hinni. Mire lesz 5G a városban, addigra a telód már 7G-t fog jelezni.
Dzsunkafonom is full térerőt mutatott ott, ahol a Samu 2-t. Appal mérve fura módon már egyeztek a térerő értékek.
Hányszor kalibrálgattam én a 11 5G NE-met.
Egyébként ha ezt kalibrálgatni kell, az már régen rossz. -
törölt tag
válasz
PROHARDVER!
üzenetére
Ha itt ilyen kettős mérce lett, akkor hajrá, good bye.
-
Segal
veterán
-
PROHARDVER!
A privát üzenetekben zajló konfliktust ne hozzátok vissza a topikba.
-
válasz
martongunar
üzenetére
Nekem a Poco F6 5G-t ir ki, persze nincs a városban még. Ott mutogattam a szolgáltatónál, h értse már meg nekem pedig megyen.
A Poco F6 nincs gondom a közelség érzékelővel.
A hugom xiaomi lite 11 5G NE volt de bekalibráltam utána már nem volt baja.
-
martongunar
tag
válasz
üzenetére
Köszi a tesztet. Ha megy a mobilnet telefonálás közben, akkor megy a volte. Vowifinek általában szokott lenni kijelzése és a híváslistában is látható. Xiaomin nem tudom, most konkrétan hogy megy. Térerő és 5G kijelzésekkel nem érdemes kínai telefonoknál foglalkozni, mert csalnak. A Samsungé a jó. Applikációval lehet csak bizonyítani. A sávösszefogásnak jobbnak kell lenni a Samuénál, de a cacombos oldalon ha fent van már ez a típus, akkor össze lehet hasonlítani (szerk.: nincs még rajta).
A 15-ösre többen panaszkodtak, hogy 10-ből 1 telefonálásnál vagy elfelejti lekapcsolni a kijelzőt, vagy random visszakapcsol. Klasszikus Xiaomi hiba, nekem kb. az összes ilyen típust sikerült eddig kifogni. A hiba persze nem csak saomis specialitás, a technológiával összefügg.
-
Ixion77
addikt
válasz
üzenetére
Alkalomadtán lőjj majd vele néhány fotót és linkeld be ide! Sokan kíváncsiak lennénk rá hogyan teljesít. Legyen köztük kültéri fás/leveles, és beltéri is. Ha van másik telefonod amivel le tudod fotózni ugyanazt az még jobb.
-
törölt tag
válasz
martongunar
üzenetére
Hát jó kérdés a voLTE meg voWifi.. (fogalmam sincs honnan lehet tudni, hogy megy), ez utóbbit lehet választani a menüben és ki-be kapcsolni.
A voLTE felirat az S24U-n néha megjelentik, de a Xiaomin nem láttam még.Telefonálás megy rendben, a közelségérzékelő is jól működik, bár nem tudom mi volt a konkrét probléma.
Ha közelítem a fülemhez, kezemhez, akkor lekapcsol a kijelző időben ahogy kell, ha távolítom, akkor visszakapcsol.A térereje jobb, mint az S24U. Gyorsabb is 20%al a mobilnet, a két telót egymás mellé téve, majd egymás után mérve (4g-n).
5g is megy, bent itt a házban az 24U nem tudja csak ritkán elkapni, a Xiaomi meg többször azon lóg.(Egyébként a telót azért vettem, mert kíváncsi voltam rá, ha nem tetszik majd, akkor megy a polcra a többi közé.
mielőtt valaki "megsajnál" és privát röhögő fejeket küld 
Az Oppo Find N5öt eladtam, annak a kijelzőjétől szédültem, adtam a vevőnek egy kis diszkontot (-100e) a két napos telóra. Ha nem szédülök, akkor az lenne most, brutál kis masina.) -
törölt tag
Este még nyomkodtam, mivel egyáltalán nem ismertem előtte a Xiaomi rendszert (ami xiaomi telóm volt vagy 8 éve az még totál más volt), ezért azt hittem, hogy kellene majd a globál, de már szinte mindent be és át tudtam állítani a kínai csodákról

Teszek be majd a telefonnal készült fotókat is.
Nagyon menő a hátlapi kijelző, lehet rá widgeteket letölteni, és nagyon gyors a rendszer. 3 órán át nyomkodtam, és 19%-ot merült. (Megnézem majd pontosan.)
-
-
-
törölt tag
válasz
babypluto
üzenetére
Kezemben a telefon, nagyon szép, nagyon jól összerakott profi cucc.
A töltési sebesség az S24U-hoz képest fénysebesség, 100W-al tolja tele, 26%-on volt 40 perc múlva néztem rá és már 100%-on állt.A hátlapi kijelző is nagyon király, halványan világítani kezd ha megfordítom és látszik pl az óra, kettő koppra meg feléled.
Van gyári fólia az előlapi és hátlapi kijelzőn is, illetve adtak hozzá egy műanyag kemény átlátszó tokot.
Viszont sok minden kínai benne, még nagyon szokatlan, időm sem lesz ma belakni..
Angol nyelv van, meg kínai csodanyelvek.. Kell majd a globál ROM rávarázslása.Néhány fotót csináltam, szerintem jobbak, mint az S24U, beltérben pl a polcon digitális óránkat simán el tudom olvasni a Xiaomi fotón, az S24U-val készítetten nem.
Ujjlenyomat olvasó nem hibázik, azonnal felold. A samsung 20ból 1szer hibázik nálam.
-
-
Akkor ebben nem lesz magyar nyelv? Mondjuk nekem mindig angolra van állítva pusztán megszokásból meg vagányságból.
-
PROHARDVER!
Legyetek szívesek egymás helyett a topik témájával foglalkozni, azt is a normál keretek között.
-
csakany2001
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ez ugyannyira igaz, hogy a OneUI és az aktuális IOS verzió eléggé közel került egymáshoz.
Inkább azon dolgoznak a gyártók, hogy a platformok közötti átjárás minél gördülékenyebb legyen, még akkor is, ha az Apple ezt nem feltétlen akarja... -
babypluto
friss újonc
Mindenképpen várok vele még egy kicsit, hátha frissül a piac

Őszintén kicsit aggaszt a kínai verzió, néztem a telóról számtalan reviewt, igaz még nem túl sok van. De több videóban is említették, hogy a kínai verzióval van akinek adódtak kisebb döccenők, bár semmi olyan eget rengető, vagy amit ne lehetne kis turpissággal megoldani. Igazából app store kéne hogy legyen a wondán rendelhetőn, a leírások alapján.
-
babypluto
friss újonc
válasz
pusszycat
üzenetére
Megérett a telefonom a váltásra, az az igazság. Azon gondolkoztam, hogy megvárom vele az új évet, hátha addigra kerül elő más, hazai oldalakon is, ahogy mondod. Néztem más telefonokat is, de nekem valahogy a xiaomi mindig is bevált, sosem volt még vele problémám, és a mostani a negyedik xiaomim kb. 9-10 év alatt.

A mostani telóm az a redmi note 12, és bár nagyon szerettem ezt a telefont, lassan harmadik évet nyomom vele, és azért a mindennapos használat után, érződik hogy kezd fáradni, pedig nagyon vigyáztam és megbecsültem a telefonjaimat mindigis.
Egyébként a 15 ultra és a mix flip 2 a másik két kiszemeltem, mindkettő más okokból. Szeretnék kísérletezni a xiaomikkal, és a 17 pro és pro max is ezért tetszenek, mert a xiaomi nem nagyon csinált még hasonlókat, vagy ha csinált is, nem egészen ilyen volt.

De nem tagadom, részben bevált rajtam is a "punci mágnes"/eyecandy dolog, mert nekem pl. nagyon tetszik a 17eknek a hátlapja, jobban mint az új iphoneoké (még ha hasonlítanak is, vagyis azok adták az ihletet a xiaominak).
Tudom, ízlések és pofonok, nem mindenkinek fog beválni, tetszeni. Nekem viszont bejön.

-
-
babypluto
friss újonc
válasz
üzenetére
Várom nagyon hogy megérkezik-e hozzád.
Nekem nagyon elnyerte a tetszésem a teló és én is szeretném megvásárolni, viszont ebayen kívül nem sok magyarországról elérhető oldalon kapható még (kb.0), és az ebay nem a kedvencem; ill. nem szeretnék másfél-két hónapot várni arra, hogy megérkezzen. Ezért én is a wondamobile oldalon gondolkoztam, viszont nem rendeltem még ekkora értékű dolgot, főleg nem külföldi oldalról, és ráadásul előre fizetéssel. Így eléggé tartok tőle.
Az értékelések amiket olvastam az oldalról többnyire pozitívak, viszont vannak közte negatívak is, így elég vegyes a saját véleményem is. Magyarországra történő rendelést meg talán 2 esetet láttam a neten, azok viszont pozitív, elégedett visszajelzéssel voltak.Remélem épségben és hibátlanul érkezik meg az új készüléked, és várom a véleményed, mind a készülékről, mind az oldalról és annak szolgáltatásairól, amennyiben válaszolsz.
Szép napot mindenkinek!
-
aprokaroka87
nagyúr
Eltelt már mennyi év és még mindig az a téma hogy az Android gyártók meg az Apple tulajdonképpen " kölcsön " fejlesztenek egymásnak?
Évek óta ez megy... 😁 -
Akkor most kit kell megverni?
-
blueMerle
veterán
Édes jó Istenem...végigolvastam az Android fanok ömlengéseit, szinte véééérig sértve érzitek magatokat
Azért hogy tisztába tegyünk pár dolgot azokban a sanyarú lelkecskékben:
1. Amit írtam, azt a kínai gyártók nyilatkozták és elismerték korábban, hogy ők márpedig mindent az Applehoz mérnek. Gyerekek, ezt nem én mondtam, hanem ők, ez tény.
2. Ez a telefon egy iPhone 17 Pro copy. Tetszik vagy sem, lehet itt szájat huzogatni meg széltől-szélig vicceskedni, a Xiaominál sokkal hamarabb volt ésatöbbi. Ez akkor is egy copy, ha fejreálltok.
3. Leírtam, hogy ezzel semmi baj nincs, mert amúgy egy kurva jó cucc, mégis úgy jöttetek nekem, mint a megvadult barmok, mert valaki csúnyát szólt az Androidos fellegvárra. Holott nem. Csak egyszerűen azon elmélkedtem, hogy miért van erre szükség, és persze konstatáltam, hogy az okát tudom, hiszen ők ilyenek. Amivel semmi baj nincs, továbbra sem. Szerintem végig sem olvastátok amit írtam, szövegértelmezési nehézséggel rendelkezők gyülekezete.
4. Olyannyira nincs bajom a kínai termékekkel hogy előrendeltem egy DongFeng Mage autót. Na most van zavar a fejekben mi? Akkor most mégsincs bajom a kínaiakkal? Húha, most mivel támadjunk, jujujjjujj.....
5. Per pillanat a második készülékem, ami céges supporthoz van egy saját Xiaomi 14. Wááááá kútbaugrás, hogy lehet ez??!!?!?!
5. Magasról teszek a személyeskedésekre.
6. Most vetted észre hogy kétszer volt az ötös pont
-
Ez a készülék ütni fog!
-
-
válasz
martongunar
üzenetére
Mivel még nem jött ki. Jövőbe pedig ők sem látnak ezek szerint.
-
törölt tag
válasz
martongunar
üzenetére
Áfa már nem jön rá 🙃
Úgy tudom olaszból jön.
Már rendeltem onnan, nem volt Áfa és nem volt vám sem. -
-
törölt tag
Rendeltem egy 17 prot a wondamobile.com-ról 🫣
-
válasz
martongunar
üzenetére
De már előre kiakadtál hogy nincs benne. Érted...
-
joey04
titán
válasz
martongunar
üzenetére

eddig úgy volt.
15 és 15u
-
joey04
titán
válasz
martongunar
üzenetére
Azt írták több helyen, hogy csak a 17 meg az Ultra lesz global.
-
válasz
martongunar
üzenetére
Nincs! Ezért ne vegyél kínai verziót csak globalt, mert abban lesz, ahogy eddig is így volt!!!
-
martongunar
tag
válasz
martongunar
üzenetére
ESIM nincs benne????
-
martongunar
tag
Közelítésérzékelő problémáját vajon sikerült megugrania a gyártónak?
-
-
bobojszan
tag
Nekem 11 Ultrám van, nem cseréltem volna le semmire sem, de ezzzzzz🥹🥰
Végre egy nagyobb hátsó kijelző, ez kellett nekem! -
joey04
titán
Szerintem meg a trend a lényeg. Márkától meg mindentől függetlenül. Lehetne akár autó, vagy mosógép is. Ha van egy adott megoldás, kialakítás és azt elkezdi valaki használni, majd egy vagy több konkurens azonnal reagál rá és csinál olyat/hasonlót, akkor az vakon copyzás. Akkor is, ha korábban már akár a másoló cég is csinált olyat/hasonlót. Meg hát ott a beismerő vallomás. De akkor máshogy látjuk. Így szép az élet.

-
polo493
tag
zseniális marketing fogás a koppintás ,így mindenki róluk beszél,a telefon meg brutális hardverileg,főleg az aksi!
-
válasz
csakany2001
üzenetére
Vegyed a sima Xiaomi 17-et. Azon nincsen.
-
csakany2001
senior tag
Típikusan annak az esete, hogy a kevesebb néha több.
Semmi pratikusság, hatalmas kamera sziget és kilógás háttul, ráadásul plusz sérülékeny felület.
Ezzel sem vett meg a Xiaomi, pedig a 14 a hibákat leszámítva nagyon tetszett, de a folytatások még annyira sem sikerültek jól sajnos... -
Segal
veterán
-
zazenke
őstag
csak tudnám hogy a való életbe miféle hasznos funkciója van a hátsó kijelzőnek
-
joey04
titán
Viszont. A kínai verzió is b20-as.
-
-
joey04
titán
-
válasz
janeszgol
üzenetére
'Az ember azt hinné komolyabb cég."
A harmadik legnagyobb gyártó a világon és ha úgy növekszik ahogy az utóbbi pár évben, akkor három év múlva a második legnagyobb lesz, de ha az első kettő úgy innoválgat ahogy az utóbbi 3 évben, akkor lehet hogy a Xiaomi már 2 év múlva második lesz . Lehet finnyáskodni a módszereiken, de a piacon betöltött pozíciójuk és az eladásaik őket igazolják. -
janeszgol
félisten
Világos érv, de ha valakinek ez kell a jobb eladáshoz, akkor az már önmagában minősít. Pusszycat félrenézése a kedvenc gyártójáról pedig azt jelenti, hogy szavahihetetlen. És ha majd lesz itt szakmaizás, akkor az ő véleményét egyszerűen kihagyom. Mivel inkorrekt.
Nekem is van kedvenc gyártóm, meg volt is. Ma is, és a múltban is fikáztam, ha olyat csinált.
A Xiaomi nem ma kezdte. Az ember azt hinné komolyabb cég. -
cs.zs.
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Az olcsóbb gyártók az én szememben is gyakran nevetségesek, de ez nem az.
Ez egy hatalmas gigacég, aminél most azt találták ki, hogy a "17 Pro" , "17 Pro Max"-ra guglizó almás telefont kereső emberek közé így telibe betolják a saját terméküket is, és igenis el fognak csenni egy szeletet a tortából. Vélhetően csak vékonyka szelet lesz, de itt marha nagy ám a torta, nem lebecsülendő az a kis darab sem.(Nem vagyok Xiaomi-rajongó, de azt kell mondjam, ez a húzás brutális tőlük)
-
joey04
titán
Nem érdemes ezen agyalni, maga a Xiaomi nyilatkozta, hogy az Apple-t követik. Ez nem személyes vélemény, hanem kinyilatkozás a gyártó részéről. Ami meg a probléma ezzel itt az a kultúrális különbség. Kínában ez nem gáz, itt viszont igen. Az elsődleges piac meg a hazai szóval érthető, hogy ha ott valami menő itt meg nem, akkor azt veszik alapul, hogy otthon menjen. Opponál dolgozott egy magyar srác annó, mondta, hogy egy telefon termékbemutató oldalát 1:1-ben copyzták. Amikor mondta, hogy de hát ez full copy, az volt a válasz, hogy igen de mi baj ezzel jól néz ki nem? Engem az zavar, hogy iphone tulajként nem vagyok elégedett az ios és az iphone fejlődésével, és a xiaomi az egyik alternatíva, mert hozzák ide az ultrákat is (vivo oppo nem), de minden szart lemásolnak azokat is amiket gyűlölök ios-ben. Pedig nem kéne mert a kínaiaknak van rengeteg egyedi megoldása, ötlete, fejlesztése. A többi kínai márkánál is van copy, de nem ekkora mértékben. Itt nem arról van szó, hogy szarok, mert copyzzák az almát, hanem hogy teljesen fölöslegesen teszik, mert funkcionálisan is szarabbak lesznek pont ettől, és nem kínai (nem írok nyugatit, attól messze vagyunk) szemmel visszás is.
-
-
janeszgol
félisten
Az a plus kijelző jó ötlet. Hogy mennyire hasznos, azt majd eldöntik a vásárlók, illetve az app fejlesztők.
-
gusthy
veterán
Mármint lekopizták az Apple hátsó kijelzőjét? Vagy az Apple kézikonzol tokját?
Jaaa, hogy a széléig tartó kameraszigetre gondolsz?
Ha van valami a világban, amit egy adott időpontig rengetegen csináltak, de egy adott ponton az Apple is elkezdi csinálni, akkor onnantól mindenki az Apple-t másolja? Esetleg azok is, akik már évekkel korábban is csinálták (mint ez esetben a Xiaomi)? Érdekes nézőpont. -
-
Ixion77
addikt
Amúgy nem rossz ötlet ez a hátsó kijelző, bár nem tudom... nekem ez "túl kínai".
Először én is feleslegesnek gondoltam, de aztán rájöttem hogy azért jó, mert ezzel teljesértékűen lehet a hátsó kamerát használni szelfire. Én ugyan az elsővel sem szoktam szelfizni vagy vlogolni, de megértem hogy van akik szeretik az önkifejezés ezen formáját. Így viszont hogy a hátsóval is meg lehetséges, részemről kérem, hogy az első szelfikamerát szüntessék is meg! Nem kell az a lyuk.
A sarkokat meg sarkítsák vissza. -
babkukta
senior tag
Nincs. De már az első félévben - amikor ennek a 17 PM-nek se híre, se hamva nem volt - jöttek ki olyan renderek, amiket nyilván fanok csináltak, hogy az iPhone 17 Pro széria hasonló kialakítást kap. Mármint ami a kamera szigetet érinti. A kérdés, ez innoválta a Xiaomit? Mert amúgy jól nézett ki, mármint jobban, mint ez a Xiaomi megoldás. Bár egyértelmű volt, hogy az Apple nem fog ilyet meglépni.
Amúgy nem rossz ötlet ez a hátsó kijelző, bár nem tudom... nekem ez "túl kínai". A kínaiak szeretik ezeket a csili megoldásokat, lásd akár a kocsiknál. Bátrak. Mondjuk ez előnyükre szóljon. Csinálni kell ilyet is, kísérletezni, kockáztatni.
Inkább ami bántó, az elnevezés. Hogy pont szinte egyszerre jönnek 17 Pro Max elnevezéssel az almás vállalattal együtt. Nem tudom, én biztos nem adtam volna ezt a nevet neki. Bár lehet úgy gondolják, pont a neve miatt is kelendőbb lesz a PM, pont mint az Apple esetében, és hátha arra asszociálnak a vásárlók, hogy amúgy ezt "kell" megvenni, mert ez a csúcs. Csak jönnek majd az "Ultra" meg "+" meg egyéb elnevezések, amik megkavarják az egészet
Egyébként hardveresen le a kalappal
Örülnék, ha széleseb körben kezdene terjedni ez a szilícium akksi. Rá férne már a piacra egy ilyen jellegű fejlődés
-
ilor14
aktív tag
Jó is az, ha mindig mindenféle eszköznél különböző szabványt használnak és egymással nem kompatibilisek.
Pont azért jó, ha PD vagy QC szabványt használnak mással szemben, mert akkor egy szabvánnyal több eszközt is tudsz tölteni.
Laptopok is PD-t használják, nem kell húsz féle töltési technológia, elég lenne ha mindenki PD-t használná. -
blackydan
senior tag
Még mielőtt nagyon elmenne a ki másol kit vonal érdemes ránézni a 11 ultra képeire amit cirka 4 éve dobtak ki. [link]
-
Bareszotron
tag
Egyébként ne tegyünk úgy mintha ez új dolog lenne, flip telefonokon eddig is volt hátul kijelző.
És egy nem flipnél teljesen fölösleges hátul a kijelző, sokkal több értelme lenne inkább egy kicsi valaminek, ami jelzi az értesítéseket. legalább kevesebb dolog törne el eséskor, és ez a nagy kijelző hátul talán az aksit is fogyasztja.
-
"Örvendetes, hogy terjed a PPS, erre állt rá a Samsung is, iPhone is, NothingPhone is, Google Pixel is."
És ez miért is örvendetes annak aki kínai telefont fog venni? És pont egy kínai telefonról szóló hír alatt?
Majd a kinaiak is rájönnek, hogy töltés dolgában ne húzzanak ötfelé, hanem megcsinálják a saját szabványukat. Most még az önálló versengés szakaszában vannak. A nagy kinai márkák mind gyorsabb töltést kínálnak mint a fent említett nemkínai márkák. Akinek ez szopatás, az vegyen qc3-as töltőt, azt minden kinai telefon ismeri és pont akkora teljesitménnyel fogja tölteni a kínai telefont mint a nemkínait. A pps ugyanolyan ritka dolog nagy watton mint a kínaiak egyedi megoldásai. Akkor hol van itt a szopatás? -
cs.zs.
veterán
Nem azzal van a baj, hogy nem fér bele, hanem hogy szét van szopatva a nép a sajátmárkás megoldásokkal.
Pl a Honor gyorstöltője csak a Honorokat (Huawei-t is) tölti gyorsan, a Vivo csak a Vivo-t. Mindkettő 11 V feszültségen kér 6-8 Ampert, mégsem jó egyik a másik helyett, mert a telefon és a töltő közötti kommunikációs protokoll más.
A Xiaomi eddigi 120 wattos megoldása ugyanúgy egyedi volt.
Biztosan lehetne még sorolni.Örvendetes, hogy terjed a PPS, erre állt rá a Samsung is, iPhone is, NothingPhone is, Google Pixel is.
-
Wa2x_
veterán
Miért baj az, ha valaki megcsinálja Androidba is ezt a design-t? Jót tesz a piacnak szerintem, s talán valamit hat az árképzésre is. A felhasználó meg választ majd. Nem idegen ez Kínától valóban, nem lettünk meglepve, cserébe kiváló a minőség, ami viszont nem elhanyagolható.
-
Egy ideig elgondolkoztam a kínai telefonokon de nem, továbbra is kihagyom.
Viszont igen, kellenek, találjanak ki jó dolgokat, hasznosat, haszontalant, copyzzanak, csinálják meg jobban.
Piacgazdaság lényege a legnagyobb profit, a legkisebb költséggel.
Az apple és samsung évek óta toporog és patikamérlegen adagolja az újdonságokat.
Kell a versenytárs így vagy úgy.Európában nagy a tech rasszizmus amit az ilyen direkt copyk csak erősítenek. Viszont nagyon is kellenek a piacnak az early bird implementer gyártók és a usereknek is.
-
Egy telefon 300-600 ezer Ft. amit 2-4 év múlva már cserélnek. Emellé nem fér oda egy 25 ezres töltő, ami 2-3 telefont is kiszolgál? Mert azt gondolom, hogy egy 100 wattos pps töltő elég sokáig megoldja a töltési gondokat annak akinek nagyon kell, hogy a telefont 100 wattal töltse. Akinek meg ez annyira fontos szempont az ne húzza a szája szélét a telefon árának 5%-a miatt.
Ami lehet, hogy csak 2-3%, ha nem ragaszkodik magyar bolthoz, mert kínából jóval olcsóbban meg lehet venni valószínűleg. -
cs.zs.
veterán
PPS töltés 100 watton?
Egyetlen-egy ilyen töltőt láttam eddig a szabadpiacon,
a NothingPhone gyári 100 wattos töltőjét, ami a hu.nothing.tech oldalon kapható huszon-párezerért.
5V-20V PPS sávban végig tudja az 5 Ampert.
Minden más PPS-töltő 5-11V sávban tud 4-5 Ampert, azaz 44-55 wattot. -
kiezTe90
senior tag
Na az a tok az rohadt jó.
Amúgy érdekes kialakítású telefonok, tetszenek is meg nem is. Megvárom az ultra mit dob (ha lesz), aztán lehet cserés lesz a 14 Ultra.
De az a tok nagyon jó
-
mrThomi
addikt
Jó jó, de hol a pro max ultra ?
-
blueMerle
veterán
Én értem, hogy a kínaiak tapadnak az Apple készülékeire, mert ez náluk ilyen felfogás. Csak az a gond ezzel, hogyha mindig le akarnak győzni valakit, és másolni, akkor lényegében azzal elismerik, hogy az övék nincs olyan jó, nincs azon a szinten (és ennek a kivesézését engedjük el, ez elmélkedés). Ami egyébként nettó hülyeség, hiszen, ezek nem holmi ZS kategóriás céllövöldébe való cuccok. Volt egy időszak a Xiaominál amikor úgy vettem észre hogy megtalálták a saját útjukat, kicsit sikerült nekik az Apple vonatról leszállni, de ezzel most porig romboltak mindent
Hiába bitangjó a cucc, hiába ütős a fényképezőgép, hiába csúcs, ez akkor is egy "copy". Ez egy nagyon-nagyon rossz út kezdete szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Dzsunkafonom is full térerőt mutatott ott, ahol a Samu 2-t. Appal mérve fura módon már egyeztek a térerő értékek.
Egyébként ha ezt kalibrálgatni kell, az már régen rossz.

Hiába bitangjó a cucc, hiába ütős a fényképezőgép, hiába csúcs, ez akkor is egy "copy". Ez egy nagyon-nagyon rossz út kezdete szerintem.