- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Tudom, én is Win 11-et használok, de a TV auto-hdr módja (a HDR-javítás) sokkal jobb HDR képet adott.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na mindegy, legalább az extra garis TCL promóciót meghosszabbították. Jó volna addig eladni a 85C735-öt és venni egy C805-öt, vagy valami hasonlót, csak ekkora méretben / ilyen áron senkit nem érdekel használt TV, hiába jó áron hirdetem.
-
Mr.Iksz
tag
Bocsi ha hulyeseg,de 1 kerdes:
A frissites utan nem kell reset all, reset shop-ot nyomni? -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
A TCL 85C735-ömre ma reggel települt fel az új frissítés, ami többek között megváltoztatott vizuálisan néhány menüt, és engedélyezte a Game Master módot PC használata mellett is (eddig ez csak konzollal működött). Ez elméletben több funkciót tesz lehetővé, illetve a TV azt is kiírja, hogy RTX 3090-es gépre lett rákötve, amit ezelőtt nem tett meg. Ebből az egész frissítésből kiindulva pedig feltételezem, hogy a többi modellen végre elérhető a 4K 144Hz Nvidia kártya mellett is, és nem csak AMD-vel (a TLC ezt már nagyon rég ígéri, hogy orvosolja).
Viszont van egy kis gond. Én a PC-t eddig mindig csak és kizárólag HDR-javítás móddal használtam, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy az SDR jelet HDR-re konvertálja. Ez a mód pedig annyira jó, hogy jobban működött, mint a Windows natív HDR beállítása, vagy a játékok natív HDR beállításai. Emellett pedig nyugodtan tudtam használni a VRR-t és ezáltal a G-Sync-et is.
Azonban az új frissítés azáltal, hogy aktiválta a Game Master módot PC-n, egyben a VRR-t a játékmódon belüli exkluzív opcióvá tette, amennyire én látom, azaz nincs lehetőség azt külön állítani. Game Master módban viszont nem lehet képmódok között váltani (pl. Film, PC, stb.), így nem tudom a HDR-javítás módot együtt használni a VRR-rel.
Tehát vagy az a lehetőség, hogy játszok beépített Windows- és játékbeli HDR-rel (ami rosszabb), vagy játszok SDR-ben (ami szintén kevésbé jó), vagy játszok ugyanúgy HDR-javítással, mint korábban, de VRR nélkül (amitől meg szakadna szét a kép). Értelemszerűen V-Syncet meg nem akarok az input lag és egyebek miatt.
Szóval mi volna erre a megoldás?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Édesanyámnak van egy 55C735 tv-je. Ma jött vmi frissítés ( én messze lakom) és azt mondja azóta nincs hang se a tv- se az erösítőn. Egy Onkyo HM erősítő van rákötve. Nem ismerem a tv menüjét fejből, nem tudja valaki mi miatt nem lehet hang? Mit állítson be hogy menjen? Nem szeretnék ezért autózni igen sokat
-
classic B
senior tag
A TCL support felajánlotta javítást. De mi a tökömet javítanak rajta, ha a szoftver szar? Lehet most még vissza tudnák rakni a régi V028-at, de úgyis lefrissül, akkor meg ugyanott vagyok.......... De ha mázlim van, akkor meg bírok szabadulni a tévétől. Nem fogom mindig ki- és becsomagolgatni az 55"-os tévét. Hagyjuk már...........
Alkalmazásokat tudtok áthelyezni a kezdőképernyőn? Nekem azt sem engedi.
-
gycs02
tag
A nagy fw mizéria miatt én is ránéztem a c805-re. Bekapcsoláskor az fogadott, hogy frissítés letöltve. Ránéztem még nem frissített. Kis idő múlva, feldobta, hogy most vagy legközelebb. Vissza nyíllal kiléptem, sajnos ez sem segített, következő bekapcsoláskor telepítette, hiába volt kikapcsolva nálam is az autofrissítés.
Remélem én nem vagyok annyira vájtszemű, ha még is jövök beállításokért.
Az normális, hogy a névjegyen c755 szerepel? -
ToXeN
tag
Köszi mindkettőtöknek a választ.
A sors fintora, hogy az emag elkeverte a rendelésemet és ezért még nem kaptam meg az 50c805-öt, közben meg ilyen sötét felhőkkel ijesztegettek, mint a v098 és elbizonytalanodtam.
Amúgy, ha ti így cserélgetitek a firmwareket pendreiveról, a v028-ra miért nem tudunk visszamenni? -
Swenk
aktív tag
Talán, mert csak ennyi probléma van vele
A hdr/DV egy hasonló kategóriájú LG-hez, Samsunghoz képest sokkal jobb.
Akadozások stb: egyedi is lehet, még nem tudjuk, hogy általános probléma-e, mivel nagyon sok összetevője van a sima lejétszásnak. /forrás, net, player/
Kell a külső lejátszó: szerintem nem/ persze ez is egyéni döntés/
Nekem 4 külső lejátszóm van, és kezdenek porosodni a polcon.Amúgy, ha csak ez tartana vissza a TCL-től, szívesen megválok a Firetv Max, FireTV Max 2023, Nvidia Shield 2018, vagy a Homatix box--tól.
Szerintem bármely másik tv márkát ha így "kibeleznénk" számonkérnénk tőlük a kicsit maximalista elvárásainkat, hogy minden paraméterben nyerők legyenek, hát, ennyi problmát azok is produkálnának talán.
Olyan tv-t szeretnénk aminek fantasztikusan szép képe, feketéje, színe van, bársonyos a hangja, rakéta a wifije, szuper gyors a menüje, könnyen kezelhető legyen, és persze tökéletes média lejátszónak is kell lennie, bármilyen muxolt videóval. És ne tükrözze a szemben lévő nagy teljesítményű spot lámpát
Van ilyen?
Ja, és persze ezek krtikák legnagyobb részt egy-egy fórumtársunk tapasztalatai, gyakran szubjektívek, talán nem szerencsés általános tényként kezelni őket, ahogyan az én véleményemet sem. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26480 üzenetére
Nekem c745-ön határozottan feketébbek a fekete sávok minden formátumban ! Még sdr-en is pedig ott amúgy is jó volt. Amúgy nem csak a fekete sávok hanem maga a fekete megjelenítése film jelenetekben is jobb. Gondolom c805-ön nincs ekkora különbség mert alapból is jó mély volt a fekete.
-
classic B
senior tag
válasz
classic B #26469 üzenetére
Megnéztem. Nálam nem kapcsolódott be az automatikus áruház mód. Áramtalanítás után is akadozik a kép. Szuper.
Még ha nem is akartam volna frissíteni a szoftvert, akkor is frissült volna automatikusan. Tehát elkerülhetetlen volt ez az egész.
Utólag is köszi a tv ajánlást. -
ToXeN
tag
Most akkor tulajdonképpen nem is ajánlott már C805-öt venni?
-Nem jó, ritka firmwarek
-Frame dropok, akadozó lejátszás
-Külső médialejátszó kell igazából
-Nem is olyan jó a HDR/DV
-Tükröződik?Mi ellensúlyozza ezt a sok negatívumot?
-
Celtis
veterán
Eddig mint a messiást várta a topik az C805 OTA frissítést, most meg szabadulna tőle.
Nekem tegnap este ment fel. Előtte néztem a Netflix DV-s sorozat epizódot. A frissítés után azonnal újranéztem egy sötét jelenetet ugyanabból. Semmilyen változást nem tapasztaltam a fekete sávok világosságában. Ez kissé csalódás, mert a teszt verziók a leginkább a fekete miatt voltak körbeajnározva.
A V028-on láttam a streamingben frame dropot. Sajnos az a benyomásom, hogy az új sem mentes ettől, de hosszabb idő kell, hogy ebben biztosabb véleményem legyen.
-
ToXeN
tag
Melyik portot vagy domaint kell letiltani a routerben, hogy ne érje el a tv az update szervereket?
-
Swami
senior tag
válasz
Imi1981 #26474 üzenetére
Igen ez baromira idegesítő, meg az, hogy pl Netflix tartalmak pl. Yellowstone, ami 4K-ban jön, dinamikus módban jelenik meg először és át kell állítani mozira. Az életben nem használtam dinamikus módot ezen a tv-n ( meg másikon sem).
DoVi-ben előtte jobb volt a kép szerintem.
Ugyan nem használok Dolby Atmost, de akkor is furcsa, hogy hova tűnt?
Vhiktor ajánlott kalibrációs értékei alapján van beállítva a tv, a frissítés előtt maximálisan meg voltam vele elégedve.
Csak remélni merem, hogy lesz még rá frissítés, kérdés, hogy hová küldheti az ember az észrevételeit. Eddig nem találtam semmi hivatalos utat a TCL-hez. -
válasz
Stealth #26471 üzenetére
Én arra nyomtam hogy később frissítem, pont az miatt mert olvasom hogy mindenki kínlódik a verziókkal és nekem jó volt a V28. De következő bekapcsolásnál már frissített is ,nem kérdezett.De nekem ez is jó.
Imi1981
Igen tükröződik, nem mondom hogy vészes, de előtte egy sony xh90 tv volt attól sokkal jobban. Párom még jelezte is ahogy kivolt kapcsolva, mintha egy tükör lenne
Pl a csillár is ha világit, simán zavaró film nézés közben. De úgyis mindig sötétbe nézem szóval nem számít, amíg állítgattam addig volt zavaró. Használat közben nem veszem észre.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #26469 üzenetére
Én is egyetértek veled illene úgy kiadni hogy jól működjön. Csak engem ez annyira nem zavar mert van külső lejátszóm. Viszont az zavar, hogy bekapcsolás után Dolby vision sötét módban indul mindig pedig én dolby vision világos módot használom. A másik hogy dolby vision anyag leállításkor mindig dinamikus képmódra vált vissza és nem az általam használt mozi képmódra. Ezeken nem segít a külső lejátszó.
-
classic B
senior tag
válasz
BlueSteel #26468 üzenetére
Köszi az infót! Ezt majd megnézem délután, mert V028-on is akkor lett jó a mozgás megjelenítése, ha ki volt kapcsolva az áruház mód.
Az meg tegnap is feltűnt hogy x idő tétlenség után kikapcsolt. Nem tudtam mire vélni, de akkor erre is van magyarázat.@Imi1981: értem és elfogadom, hogy jobb a külső médialejátszó, de az nem alapvető része/tartozéka a tévének, és illene úgy kiadni szoftvert, hogy bármiféle 3rd party alkalmazás és eszköz nélkül lehessen tévézni gond nélkül. A többivel egyetértek.
-
BlueSteel
tag
válasz
BlueSteel #26460 üzenetére
Részleges update: a külföldi TCL fórumban leírtakat alapul véve ellenőriztem, hogy az áruház mód és a Doze mód sajnos automatikusan bekapcsolásra került a frissítés után, ezeket javaslom, hogy mindenki kapcsolja ki a beállításokban! Valamivel jobbnak tűnt ezután a megjelenítés, de részletesen csak este, sötétben tudom majd újratesztelni. Még jelentkezem...
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #26464 üzenetére
Szerintem mindenki látja csak nem mindenkinek ugyan az a prioritás és lehet az nem érdekli ami téged érdekel. Én is látom a akadásokat film lejátszás alatt ami V028 -on nem volt, de azt is látom, hogy sokkal jobb a kontraszt /fekete és ezáltal az összkép! Lejátszásra én a ma érkező fire stick 4k max 2023 -at fogom használni és probléma megoldva nem lesz akadás és kadenciahelyes lesz a lejátszás ( előtte Apple-TV 4k 2021 volt azzal se volt még néha sem akadás és ugye kadenciahelyes volt a lejátszás). A képminőség nekem fontosabb mint a tv andoidján a lejátszók lejátszási képessége.
A v098 -on ez a szappanoperás hatás viszont feltűnően zavaróbb és jobban észrevehetőbb mint például v1-en vagy V028 -on. Viszont ezen is javít kicsit a kadenciahelyes lejátszás vagyis egy külső médialejátszó, tv okosító ami tudja. Amúgy nekem igazából nagyjából megfelelő a szoftvere de tény hogy nem az igazi.Viszont tény hogy TCL firmware-ben gyenge! Sok hiba ( sokkal több mint amiről írtam) és nemigen javítják. A gyorsasággal nincs probléma mert abban jobb néhány tv boxnál de tényleg adhatnának már ki egy normális minden komolyabb hibát javító frissítést. A másik meg ha ki van kapcsolva az automatikus frissítés miért frissít mégis? Ezek nagyon idegesítő dolgok. Azért reménykedjünk hátha gatyába rázza végre a TCL egy normális firmware frissítéssel.
Egyszer ha lesz kedvem vissza megyek v1-re csak mostanában fáradt vagyok ilyennek nekiállni.Swami
Ez a Dolby vision sötét módban indul nálam is van. Minden bekapcsolás után előszö csinálja csak utána már nem. Viszont ha leállítod a lejátszást és vissza vált sdr-re akkor dinamikus képmódra vált mindig. Ezek nagyon idegesítő dolgok és nem hiszem el hogy nem tudják javítani! Valamilyen variációban mindig van ez a hiba V028 -on kívül.
Sajnos nem tudod visszarakni a V028 -at. 😕 -
Swami
senior tag
Na hát frissítettem én is, bár ne tettem volna!
Nem lehet ezt valahogy visszacsinálni? Factory resettel vagy valahogy?
Eltűnt a Dolby Atmos
Dolby Vision-ben sötét módban indítja a filmeket, holott be van állítva a fényes - halál idegesítő
4k-nál sokszor dinamikusban indul mozi helyett
Eltűntek beállítási lehetőségek, pl. HDR színtér pontosabb beállítási lehetősége
Összességében szarabb lett az egész.
SENKI NE FRISSÍTSE! -
classic B
senior tag
Hiába jó a tévé, ha szar alatta a szoftver. Úgy tűnik ez csak azokat zavarja, akiknek van hozzá szemük.
-
Imi1981
veterán
válasz
lajosx #26462 üzenetére
Ez tök érdekes. Az alatta lévő kategóriás c745 nagyon jó tükröződésgátló bevonattal van ellátva! Alig tükröződik! A drágább vagy inkább magasabb kategóriában lévő c805 meg tükröződik?
A v098 firmware témához. C745-ön sokkal jobb fekete és kontraszt mint V028 esetében ( én már régebben frissítettem img -vel). lejátszás esetén van néha néha akadás ami V028 -al nem volt! Nem sűrűn de néha látom egy film alatt például. A mozgásjavítás ahogy írták előttem szappanoperássabb lett! Lejebb kell húzni mert zavaró. Ez főleg 4k hdr és dv anyagoknál jön ki nagyon.
A kép összességében szebb / jobb / kontrasztosabb és jobb feketét ad mint V028 de ez az én véleményem! Nem biztos hogy mindenki így látja. Engem V028 -on nagyon zavart a gyenge kontraszt és hdr és főleg dv esetén nagyon gyenge fekete! Ez nagyon sokat javult c745-ön.
Nekem összességében még mindig a v1 v999 firmware képe tetszett a legjobban! Ott nem emlékszem ilyen nagyon szappanoperás hatásra sem.
-
válasz
BlueSteel #26460 üzenetére
Hát nekem sincs hálisten ilyen jó szemem
viszont a tükröződés az igaz,bár az nem szoftver miatt van, de tényleg arról senki sem írt még itt.Azt hittem velem a baj, este nincs gond vele, csak ha nappal nézem. Továbbá nekem is magától frissített pedig arra nyomtam mikor elsőnek felajánlotta, hogy majd később. De következő bekapcsoláskor, már úgy indult a tv hogy csinálta.
-
BlueSteel
tag
65C805 a tesztalany
Kb. két hete van nálam, eddig nagyjából elégedett voltam vele (leszámítva az erőteljes tükröződést, amiről egyébként soha senki nem beszél...). Ma nekem is küldött értesítést a TV, hogy elérhető a V098 frissítés.
Én direkt kikapcsoltam a menüben, hogy automatikusan frissítsen, mivel a V028-at már megszoktam, beállítottam, stb.
Ehhez képest az első képernyő kikapcsolásnál (PC is rá van kötve, szimplán alvó módba került) fogta magát a TV és magától feltelepítette az új szoftvert. Bekapcsnál már azt láttam, hogy telepíti...
Órák óta tesztelem az új szoftvert és eddig nagyon csalódott vagyok. Hozzáteszem, ugyanazokkal a filmekkel, sorozatokkal, és ugyanazokkal a jelenetekkel, valamint beállításokkal teszteltem a TV-t mint a 028-nál. HDR, SDR, 1080p, 4K, stb. Érzékeny a szemem mindenféle hibára, változásokra, én a következőket tapasztaltam (és igen, full reset-et is megcsináltam, de minden maradt ugyanúgy):
Negatívumok:
- a mozgásjavítás funkciót teljesen tönkretette az új frissítés (az előzőnél, amennyiben igényelte az adott film, max. 2, 2 értéken hagytam a két skálát és sima, szaggatásmentes élményt adott, mindenféle szappanopera hatás nélkül). Jelenleg a 2-es random beakad, 3-4-nél pedig már szappanopera hatás kezd mutatkozni. Az 1-es az egyetlen amit elvisel a szemem, de az meg messze nem tökéletes.
- a filmek a képjavítás nélkül, alapból is észrevehetően megröccennek időnként, a 028-nál semmi ilyesmit nem tapasztaltam...
- a local dimming algoritmusban érzésre valami eléggé megváltozott. Az alsó-felső fekete sávok talán feketébbek egy fokkal, de több bloomingot érzékelek. Továbbá, bár youtube tesztvideókon nem igazán tudom előcsalni, de filmeknél a komplett local dimming beállítás (különösen a high) szerintem szürkébb és kontraszttalanabb képet ad, mint eddig és nem olyan szépek a feketék. Volt egy-két jelenet, ahol kikapcsoltam és local dimming nélkül sötétebb képet adott a TV. Összességében még mindig jobb bekapcsolva, de a V028-nál sokszor ámultam, hogy megdöbbentően jó a fekete, itt ez az érzésem teljesen megszűnt.
- még egy különösen zavaró dolog: a fekete/nagyon sötét területeken időnként borzasztó zajosodás mutatkozik, amit az előző szoftvernél nem tapasztaltam. Ez is mintha azt mutatná, hogy az algoritmus nem úgy sötétít, ahogy a V028-nál. Kifejezetten irritáló. Emlékszem, hogy ugyanezen jeleneteknél az előző szoftvernél nem tapasztaltam ezt. Zajcsökkentő algoritmusok minimálisan kozmetikázzák, de el nem tüntetik. (hozzáteszem, a fekete értéket én nem az ajánlott 50-es, hanem 49-es értéken használtam végig, ezáltal egyébként kontrasztosabb, feketébb, OLED-esebb volt a kép, minimális részletvesztéssel, de ezúttal hiába, ott is látszik a zaj.
- szerintem ezt mindenki észre fogja venni, SDR tartalomnál az élesség beállítás is teljesen el lett cseszve. Az előző firmware-nél szépen lehetett skálázni, pl. nekem 5-10 volt a megfelelő, itt most ha 0-ról 1-re váltok, olyan mintha ráhúztak volna egy 30-as élesítést. Ha megállítjátok a képet és próbálgatjátok, iszonyatosan szembetűnő. Úgyhogy most célszerű kikapcsolni...
- a gyári lejátszóban a feliratkezelés megváltozott, már nincs fekete háttere a feliratoknak (engem személy szerint ez is zavar, tudtommal nem állítható)Pozitívumok: fluidabb a rendszer, néhány plusz beállítás megjelent (pl. optikai kimenet a hangbeállításoknál, stb.), a lejátszó elkülöníti a hálózati és az usb meghajtót, talán a hangminőség is minimálisan mintha javult volna. Talán szebben skáláz a TV, kevesebb átlagos zajt tapasztalok (de erre nem mernék megesküdni). Igazából ennyi.
Emagtól rendeltem, még visszaküldhetem, és lehet is sor fog rá kerülni, mert a remek élményt, amit a V028 adott (még a minimális hibákkal együtt is), az új szoftver elrontotta. Ráadásul rollbackelni tudtommal nem lehet. (Azért ez is érdekes, hogy direkt kikapcsoltam az automatikus frissítést, nehogy ez a probléma bekövetkezzen, de a TV igazából önálló életre kelt és lesz*rta.
-
classic B
senior tag
Amúgy ez a Reset all, reset shop menü jó valamire? Mit resetelnek ezek? Tudja valaki?
-
-
sportsman
csendes tag
válasz
Cseri0058 #26419 üzenetére
Köszi a képet! Igen látom neked van Hdr opcio, nálam viszont nincs.
De közben megnéztem a verziót és frissítettem mert láttam itt a fórumban hogy kijött az új. Az uj fw-vel van fenyero állítás opcio a Sötét DV hez és így remek le tudom venni és kellemes
Egyébként érdekes hogy nálam nincs Hdr kapcsolhatosag a Netflix sugoban kép: [kép] -
nicu71
addikt
Szia gratulálok remek választás volt,a beállításoknál ajánlott kikapcsolni minden képjavitót,kivéve a helyi képernyősötétitést,az a sava -borsa a tvnek, Mozi mód a legjobb képven,hangban.De minden egyéb Vhiktor "Tökéletes kép" yt oldalán a tcl835 alapján beállítható.
Más: frissités után megjelent egy ilyen.Precízíós részlet,ám nem bekapcsolható 🤔
-
Rolika109
csendes tag
Sziasztok. Nekem a telegrammos csoportból van meg a v098 as FW. Ami most jött ki v098 as frissítés az ugyan olyan mint a telegramm csoportos? Vagy megéri visszatenni egyel régebbi verziót és a hivatalos v098 at rátenni?
-
Smiro
senior tag
Sziasztok! 50C805-tel kérem a tagfelvételemet! Egyből kérdés is: ajánlott-e valamilyen egyedi beállítás, ki/bekapcsolás, vagy a gyári színek és hangok közül van választásom és ennyi? Nem, mint ha nem lennék elégedett, hálószoba lakó lett és elég nagy a különbség - nem csak méretben - a nappaliban lakó 55" C.UHD Samsunghoz képest nyilván a TCL javára. Különösebben nem akarom buzerálni, de ha még lehet fokozni az élményt, akkor ne tartsátok magatokban
-
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
Letöltött tartalom / Dolby Vision kapcsán szeretnék kérdezősködni.
Külső ssd-ről sima HDR10-ben játsza le a Dovi (mkv) tartalmat a c805, kicsit utána olvasgatva már látom, hogy sok másik gyártó készülékénél is hasonló a helyzet.
Megoldásként a Plex, valamilyen külső média lejátszó, illetve az mp4-be való konvertálást javasolják.
Arra lennék kíváncsi ti hogyan oldjátok meg a lejátszást, létezik esetleg valamilyen trükk arra a TCL-nél hogy direkt külső ssd-ről azonnal felismerje a Dovi-t a tv?
Előre is nagyon köszi!
-
Stealth
senior tag
Érdekes. Ha megnyomom a mute gombot, elmegy a hang. Valami félrement...
-
nicu71
addikt
Nekem is ebben a pillanatban,most töltődik a 805re .Végre
Es kimondottan örülök hogy be tudom majd kapcsolni a 20 pontos beállitást.
-
Stealth
senior tag
Hello!
Megjött a FW frissítés 55C805-re. V098 az új verzió, gond nélkül felment.
Még nem teszteltem. -
Celtis
veterán
válasz
Peter.70 #26415 üzenetére
Az a lefedettségtől függ.
MindigTv lefedettség ellenőrzése -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha TCL C845 tv-hez [ilyen antennát ] csatlakoztatok, akkor fogom látni a felszíni adásokat? -
-
-
Imi1981
veterán
válasz
sportsman #26408 üzenetére
A fényerőt le tudod venni Dolby vision alatt is! Például a sötét módot beállítod esti használatra úgy hogy még lejjebb húzod a fényerőt. A Dolby vision fényes módot meg nappal használod.
Az a baj ha lehúzod a fényerőt a sötét jelenetek túl sötétek lesznek de egy próbát megér. -
sportsman
csendes tag
-
sportsman
csendes tag
válasz
Imi1981 #26401 üzenetére
Köszönöm a választ Imi, sötét módban volt ez, hogy zavart.
Egy megoldást látok még ha nem lehet kikapcsolni az a Twilight app.Köszi classic B, az előfizu visszaállitas valszeg működne csak a 4k is fontos. Meg oda vissza állitgatni nem lehet gondolom hogy akkor estére leveszem csak full hd ba aztán nappal vissza?
-
Detached
csendes tag
Udv. E-mag nal vasarolt c805 kicsi, de a folia mar lelett huzva, a visszakuldesnel ez lehet problema? Illete az indoklasnal irjam bele h kicsi, vagy inkabb h nem tettszik stb. Azert kerdezem itt mert lehet volt itt mar valaki aki vissszakuldott nekik, es h mi a tapasztalat, mennyire rugalmasak, es penz visszakuldese mennyire idoigenyes. Koszonom.
-
classic B
senior tag
válasz
sportsman #26399 üzenetére
Úgy tudom, hogy nem lehet kikapcsolni a Dolby Visiont Netflixen, de azért kérdezz rá a topikjában. Az előfizetést kell visszavenni alacsonyabbra, de akkor bukod a 4K-t is.
A tévén a Dolby Vision IQ-nál nem lehet állítani fényerőt, tedd át simára (sötét/világos), és vedd le. Kérdés, hogy úgy milyen lesz.
Közben megelőzött Imi. -
Imi1981
veterán
válasz
sportsman #26399 üzenetére
Szerintem nem lehet kikapcsolni dolby vision alatt. Volt apple tv 4k 2021 -em ott ki tudtam kapcsolni és akkor a tv sdr-nek érzékelte és jól jelentette meg sdr-ként. Szóval nem volt fakó és kontrasztalan. Tévén nem látok ilyen lehetőséget.
Dolby vision sötét mód esetleg nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early2013 - i7 I 8GB I 500SSD I 13,3" Retina I OS X Catalina I Cam I Gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest