Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
senior tag
Ha már gyors indítás. Van valami jelentősége? Azon kívül, hogy gyorsabban bekapcsol a tv?
-
Swami
senior tag
válasz lajosx #27193 üzenetére
Mikor decemberben hozták az Emagról vásárolt 65c805-öt, kibontottam, sőt maga futár mondta, hogy nézzem meg, mert amúgy is alá kell írjak egy jegyzőkönyvet (1 oldal, néhány sor volt), hogy a terméket megvizsgáltam és külsérelmi nyom nélkül átvettem.
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
ssj81
aktív tag
válasz Peter.70 #27196 üzenetére
Bluetooth ha bekapcsolod, szürke marad a csuszka és nem csinál semmit, megfagy.
Wifi-t be se lehet kapcsolni, nem huzodik el a csuszka.
Gyári beállítás visszaállítás nem segít, kábelel adtam neki netet, frissitett, de ugyanaz.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
ssj81
aktív tag
Visszaküldőm az Emagnak a 75c805-őt, ha jövőhét folyamán megjelenik egy felbontott akkor ne vegye meg senki.
-
st6969
őstag
válasz lajosx #27193 üzenetére
Valahol megértem, mert annyi címe kell teljesíteni napiszinten, hogy emberi időben nem végez a munkájával, és még így is rengeteget kockáztat (sebesség túllépés, stb.). Ha mindent betartana, akkor kb. éjszaka végezne.
De azt is el tudom képzelni, hogy van, aki tényleg úgy tudja, hogy nem kell megvárnia a kibontást, közben meg de...
Aki ehhez ragaszkodik, kiszállítás előtt írásban kérje a kereskedő és a futárcég álláspontját is. Azt lobogtatva talán megvárja a futár, ha úgy sem, max panaszt lehet tenni, de sok minden akkor sem történik, kap egy ejnye bejnyét a futár. -
őstag
válasz st6969 #27170 üzenetére
Én nagyon sok mindent vettem már, de soha nem engedtek kibontani semmit sem. Azt mondta ha engedi, akkor neki kell kifizetnie. Annyit tehetek megnézem sérült e a doboz? Ha igen akkor ne vegyem át. Vagy ha nem kérem vissza viszi, de kibontani nem lehet. Volt hogy használt cucc volt, kérdeztem és ha egy fél tégla van benne? Mondta hogy ő ezt nem teheti meg, ő csak kiszállította. És ez minden futárcégre igaz. Szóval nem egyedi az eseted.
-
peanar
senior tag
válasz tigribigri #27166 üzenetére
Köszönöm szépen az eddigi válaszod!
petikeke és Parmezan77, nektek is köszönöm!
A tv-boxot nem is emlékszem mikor kapcsoltuk be utoljára (az biztos hogy hónapok óta), szóval tv műsorokat nemigazán nézünk, HBO max valamint Netflix-et (ezeket amazon fire tv sticken keresztül ) viszont igen.
Számítógépen szoktunk még filmeket elindítani és áthuzni a tvre (ezek online filmek), a letöltött HD filmeket meg hálózat megosztással osszuk meg a pc és a tv között.Xbox az elég sokszor megy hála a kisfiamnak és ami még talán fontos lehet hogy napközben (nyáron szinte egész nap) a nappali nagyon világos.
Ezekkel a felhasználási szokásokkal is javasolt még a 65" C845 vagy a C935? Van valami jó app rájuk amivel jól működik pc-vel a hálózat megosztás?
Köszönöm!
-
Stealth
senior tag
TV Settings > Picture > Advanced > Brightness > Contrast and type
1950 - General Service Menu (Design Menu)
9735 or 6428 - Subsection Factory Menu
9705 - Subsection Service Menu
6405 - subsection Hotel Menu
6425 - TV Running Time and quick access to reset (Reset All and Reset Shop)Itt találtam, működik C805-ön. Nekem 26napot és 21 órát ment a tv-m.
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #27042 üzenetére
Elvittem tegnap az 55-ös Pana OLED-et gariztatni (lsd. előző h.sz. link). Ma visszaadták. Az e-mailben csak annyit írtak, elutasítva. Elmentünk érte, már készültem mindenféle érvekkel... "Letöröltük" Nem volt megalázó (én is próbáltam mikroszálassal natúrban, semmi). Az mondták, valami ragasztónyom lehetett (WTF?????), mert ezzel jött le:
Még nem kapcsoltam be, de valóban nem látszik rajta semmi kikapcsolt állapotban.
Szóval hiába kacsingattam a 75c935-re, most marad ez. Köszönök minden info-t, még visszatérhetek.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
HF77
őstag
válasz Parmezan77 #27184 üzenetére
még ha U8HQ is, extra sz@r képe van..nekem 3 hisense volt, abból 2 olcsóbb IPS, egyik sem volt ennyire gáz, sőt csak aztán jött szembe az akciós 805
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
tigribigri
tag
Azért így már kicsit más az összkép...
Igaz, hogy a U8HQ régebbi modell (2022) és ott az összes méretben IPS panel van benne, de azért annak sem szabadna ennyire tré-nek lennie...[ Szerkesztve ]
-
Benito187
csendes tag
Bizony! Kicsit tartottam az eMag-tól, sok jót nem hallottam róluk. Viszont nemrégiben küldtem vissza egy c805-ót kb a 28. napon, pont akkor tájt bukkantak fel ezek a szoftveres mizériák vele.
Rendelésnél másnap hozták a tv-t, visszaküldésnél zokszó nélkül vissza térítették az egész összeget. Nagyon korrektek!
-
klaya86
senior tag
válasz tigribigri #27181 üzenetére
Én is részben azért féltem lecsererélni az 50es Samsungot, mert egyénenként nem volt rossz a képe, hangja. Bevilágítási probléma sem volt. Mivel 65 colt terveztem féltem, hogy elvileg minél nagyobb a tv, annál esélyesebb, hogy a háttérvilágítás gáz lesz. Aztán szórakozhatok a garanciával, ha egyáltalán elfogadják majd. Szerencsére frankó lett az 65c645. De tény, hogy minőség nagyon romlik. Az eladott samsung tv előtt szintén samsungom volt. Az még 40 col, de fém keret, fém talp, Bluetooth, minden csati. Aztán vettem "ugyanolyan" samsungot. Műanyag ház, műanyag talp. Csatik kb alap. Bluetooth nuku. Amiket meg 65be néztem. Lassú menü, hang egy vicc...kepminőségben pedig semmivel nem voltak jobbak, mint a 6 éves előd.
[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
válasz tigribigri #27181 üzenetére
Egy kis helyreigazítás nem U8KQ hanem U8HQ volt, az előző évi model. Bocsi, benéztem...
Ezért szeretem az eMagot. 30 nap visszaküldés és nem kérdeznek semmit... -
classic B
senior tag
válasz Parmezan77 #27180 üzenetére
Normális aha, meg az is normális, hogy ezért a szarért több mint fél millát kérnek, mi? Krva anyját az összes cégnek de komolyan!
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz Parmezan77 #27180 üzenetére
Hát ez tényleg borzalom, ennél egy 10 évvel ezelőtti sima led TV sokkal jobb képet tud. Ebből egyre inkább azt gondolom, hogy nagyon kifogtál egy rossz példányt. Még akkor is ha mint ahogy írtam a 75" colos az egyedüli IPS a sorozatban a többi VA panel.
Még IPS panellel is fényévekkel jobb képe kellene hogy legyen. Elvileg ez egy felső- középkategóriás TV.Azért hihetetlen, hogy milyen lutri TV-t venni manapság:
- vagy boltban veszed és akkor ha kifogsz egy ilyen szart nem tudod két héten belül visszaküldeni
- vagy neten veszed és a futár nem engedi kicsomagolni átvétel előtt (esetleg sérültet kapsz)
Katasztrófa...
Utólag nem győzöm áldani a szerencsémet, hogy az elmúlt fél évben üzletben vásárolt két TV-vel nem nyúltam bele semmi szarba. Remélem ez így is marad és nem kiabálom el...[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
válasz tigribigri #27179 üzenetére
Hát nekem így nézett ki a 75U8KQ, siralmas volt. [kép] [kép] [kép] [kép]
Én is azért rendeltem Hisenset előszőr mert a régi TV-m (ami még mindíg működik mint másodlagos TV) egy sima 4k ledes Hisense és tökre meg voltam vele elégedve. De ez kritikán aluli volt. Jah és a szervz azt írta erre, hogy ez normális jelenség egy LCD tévénél. Hálla Istennek még vissza tudtam küldeni a boltba... -
tigribigri
tag
válasz Parmezan77 #27175 üzenetére
Azért ez sem ilyen egyszerű, mert az hogy milyen panel kerül egy típusba, az mérettől is függ:
Az U8KQ-nál csak 75"-os méretben van IPS panel, az összes többiben VA panel van (én 65"-ost ajánlottam).
Arról nem is beszélve, hogy nekem is van IPS paneles Hisense mini-led-es TV-m (mondjuk nem pont U8KQ, hanem annál gyengébb modell) és nincsenek vele ilyen rossz tapasztalataim, sőt meg vagyok vele elégedve. Lehet, hogy ez is függ attól milyen példányt fogsz ki, illetve milyen érzékeny rá a szemed. De mélyebben nem mennék bele, mert ez egy TCL topik, aztán kivágnak innen -
ssj81
aktív tag
Megjött a 75c805, elején nem lehet kapcsolodni a távírányítóhoz, késöbb se ahogy bekapcsolom a bluetooth vagy a wifit nem lát semmit és csak visszalépni lehet, a 65"-al ment egyből minden...igaz ott megcsináltam a google tv beállításokat.
Ötlet vkinek, hogy mi lehet ez?https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
Parmezan77
junior tag
90% filmezés inkább este, sötétben (illetve nappal van redőny). Virágboltos 4k Remuxok (vagy a legjobb minőség ami elérhető) illetve sorik. Többi 10% Tv illetve egy kis gaming.
Így nekem a moziélmény a fontos és inkább képben mert társasházban lakom ahol sajnos nem nagyon illik "hangoskodni"
Már a C935 is óriási előrrelépés volt az előző sima LED TV-hez képpest de amikor vettem az értelmes Oledek kb 2x annyiba kerültek.
A mostani árzuhanások miatt gondolkodtam el a cserén. LGG2 - 750k, S90-800k C3-850k S95-950k (77") -
Parmezan77
junior tag
válasz tigribigri #27166 üzenetére
U8KQ-t nem ajánlom senkinek. TCL előtt azt rendelztem, de olyan elviselhetetlen bloomingja és black crusha volt, hogy rögtön visszaküldtem. Sajnos az itteniek IPS panelosak amik egyszerűen nem tudnak felnőni a feladathoz. Miniledben a VA panel sokkal jobban teljesít.
-
addikt
válasz Parmezan77 #27171 üzenetére
Felhasználástól függ nagyon. Samsung -on nincs DV és DTS, de nekem például egymás mellett volt az S90C és a C3, számomra előző meggyőzőbb volt, így az maradt.
Monitor használatra, Windows -hoz szerintem mindegyiknél kell egy ClearType tuner, de ez is egyénfüggő. Van aki nem veszi észre, hogy nem jó a "szokásostól" eltérő szubpixel elrendezés. Főleg Samsung -nál. Bár ez számomra furcsa, de tökre elfogadó vagyok.
Jók a Mini LED -ek, C935 is biztosan az, de szerintem az OLED egy egészen más világ.
Ehhez azt lehet hozzátenni, hogy Samsung -nál szar a magyar support/garanciális támogatás. LG -nél pedig a tintinges panelbe lehet sűrűn belefutni. A cserélt paneleknél is. Bár bevallom C3 -nál nem nagyon néztem utána mennyire jellemző, fel kell túrni a netet. Mert végül az kiesett nálam.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Parmezan77
junior tag
válasz peanar #27138 üzenetére
Mindkettő jó választás. 935-nek több dimming zónája van ezért talán jobb a képminőség, főleg HDR és DV-ben 845-nek viszont nagyobb a fényereje (mondjuk a 935-nek sem kicsi, enyémen 1450 nittet mértünk).
Ha inkább TV-zés akkor 845 de ha inkább 4k HDR/DV filmeket néznél akkor szerintem 935. -
st6969
őstag
Többen írták, hogy ki kell bontani futár jelenlétében. Volt, aki azt írta, hogy egyenesen a futár kérte, hogy bontsák ki, és megvárja. Innentől kezdve én nem is aggódtam egy percet sem, mivel nem voltam otthon, de a párom igen, és jeleztem neki, hogy kérje a kibontást, de nem lesz gond, ez az eljárás. Ha tényleg így lesz, kaphatnak egy kis zsebpénzt.
Ehhez képest a következő történt: udvariasan, de gyorsan bedobták a nappaliba úgy, ahogy volt, bontatlan csomagolásban, és már mentek is. Amikor jelezte a párom, hogy nem lehetne-e kibontani, akkor teljesen elzárkóztak, hogy őnekik ez nem feladatuk. Lefotózták a sértetlen dobozt, és már ott sem voltak (a zsebpénzt azért megkapták, amit nem értettem, de mindegy).
Nem volt sérült a tv, de az Emag címkén jól láthatóan ott volt, hogy az eladó milyen szolgáltatásokért fizetett a futárcégnek. Be volt x-elve a "csomag kibontása a vevő jelenlétében". Vagyis kamuztak.
Amikor kibontottam, gyakorlatilag csak a doboz tetejét kellett lehúzni, miközben a tv a csomagolás aljában megállt. Tehát 1 perc alatt meg lehetett volna ejteni ezt az ellenőrzést. -
petikeke
tag
válasz peanar #27165 üzenetére
Korábban én is ezt a 2 készüléket néztem (bár végül másképp alakult és nem vettem, ezért személyes tapasztalatom nincs). Én a rengeteg olvasás után a 935-t venném. Csatlakozókban azonos, fényerőben azonos, SOC-ban úgy tudom azonos, szoftverben azonos, viszont local dimming zone-ban kétszer annyi van benne, hangja jobb. Én a 935-t venném.
OnePlus 7t
-
Celtis
veterán
válasz tigribigri #27161 üzenetére
Egy szemét társaság. És valószínűleg az üzeltpolitkájuk ilyen, mert következetesen elutasítóak és próbálnak becsapni. Már arra is van módszerük, hogy a Békéltető eljárásban átverjenek. A samsung topikban van pár hasonló rémtörténet.
-
tigribigri
tag
válasz peanar #27165 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs ezzel a két készülékkel, de biztos van itt olyan aki vett már ilyet. Azt tudom, hogy a C805, vagy a sokkal gyengébb C645 gyakrabban fordul elő itt errefelé, azok ugye olcsóbbak, többet adnak el belőle, így ezekről olvasni több panaszt is errefelé, de az előzőek miatt ez talán érthető is. Ha nem jelentkezik senki aki első kézből mondana tapasztalatot, keress rá ebben a topikban a típusra és beírások alapján ítéld meg magad.
Nekem plusz 60k-t nem érne meg a C935, de ez szubjektív.
Más alternatíva lehet még a Hisense U8KQ, ami 2000 nit helyett "csak" 1500-at tud, nincs rajta HBO MAX kliens és csak 3 év a gari ( bár kiegészítő garit nyilván vehetsz hozzá), viszont 380k-ért már elérhető. -
peanar
senior tag
válasz tigribigri #27164 üzenetére
Ha nekem akkor bocsánat, átsiklottam felette!
Mennyire problámás ez a két készülék szoftveresen....olvasgatom hogy azért vannak más típusoknál gondok, problémák?
Az 5 év gari miatt nem mindegy hogy melyik partnertől veszi az ember, így a 845 429590Ft míg a 935 491890Ft-ba kerülne.
Így is jobban megérné a 935?
Van még valamilyen más altarnatíva hasonló árfekvéssel ami esetleg jobb vétel lenne?
Köszi -
tigribigri
tag
válasz peanar #27163 üzenetére
A C935 és a C845 nagyon hasonló paraméterekkel rendelkeznek és árban is hasonlóak
A C845 az újabb (2023) és 420k ért már kapható. A C935 (2022) 450k az ára és annyival jobb, hogy kétszer annyi local dimming zóna van benne (1080 vs. 576).
De ezeket mintha már írtam volna valakinek. Lehet, hogy Neked? Öregszem... -
ioles
csendes tag
Sziasztok
Nem tudjatok az R51MT05 széria szoftverek még Android 11 alapúak ? (C725, C645, és tsai)
Mikor lesz esetleg update 12 re?
Még a legújabb 601 vagy 604 Sw is 11 és igaz? -
Cartmenn
tag
Nekem is a 75ös c805 lett ,amúgy a futár kérdezte is hogy botjuk e ---én hagytam ,mert azok a hibák amik utána kiderültek hogy van ,csak az állványon és a tv-ről minden tapadós dolgot eltávolítva látszódott volna---az alsó perem lett 5 helyen "lesarkalva" ebből 3 látszódik is ,igaz közelről csak. Már nem zavar meg 420e ért jó árban volt ---amúgy a csomagolása jól össze van hozva ,az hibátlan volt ---jó védelem van benne a tvnek ---az enyémnek is még valószínű a csomagolás előtt összehozták a lesarkalást.
-
boborján2
aktív tag
Ez nem így működik,hogy "csinál belőle".
Nem tud csinálni vele semmit mert nem ismeri a szabványt. Egyszerűen nem rakták bele a gyárban.
(Szép magyarosan fogalmazva)Pl. Netflix esetén az a sáv fog indulni amit max támogat a cuccod.
Mkv esetén ha csak a dovi sáv van benne akkor az bukó. Ha van mellette HDR alapsáv ,akkor gondolom lejátsza. Ha meg csak az van ,akkor biztosan lejátsza.
A samsung talán az egyetlen ,aki nem ülteti még a felsőkategóriába sem a DoVi tudást. Gondolom pénzügyi okokból.
Hogy megfelelő vagy sem ez egyéni preferencia kérdése. Nyilván neked igen, mert így döntöttél.
Nem igazán van összehasonlítási alapom HDR10 és DoVi között ,mert utóbbiban nézek mindent amit lehet. Csak azt tudom biztosra hogy a HDR és a DoVi ég és föld.
De valahol azt olvastam hogy a HDR10 kontra DoVi majdnem ugyanaz.De ezt majd megmondják a szakik.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Celtis
veterán
válasz tigribigri #27153 üzenetére
Akadozott a kép. Na ezért is húzott fel most a TCL.
A mocsok samsung 9 hónapig szívatott. A Békéltető testület nekem adott igazat, de még így is bizonyítanom kellet a samsung képviselőnek is, hogy hibás a termék, és még ezek után rendőrségi feljelentéssel is kellett fenyegetnem, de a végén visszavették a szarjukat.
-
ssj81
aktív tag
Nektek mi volt a tapasztalat a futárral?
Nem anyázott a kibontás miatt?
2 hónapja fateromnak vettünk egy 65" Emag boltban az eladó azt mondta ha nem bontjuk ki és úgy viszem el, akkor esetleges sérült terméknél nincs garancia, ha futárral rendelem akkor is ki kell bontani...
Holnap szállítják ki a 75"ost nekem.[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
válasz Lackó1984 #27146 üzenetére
Netflix,HBO? vagy Plex,Kodi? Én csak Plexen jatszok le DOVit,nincs most elôfizetésem semmire,de ott nem jött elő ilyesmi.
Egyébként meggyőződésem hogy ki fogjak kalapalni hamarosan, elvégre az egész tavalyi szérián ua a szoft van,ennyire hibásan nem maradhat."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Lackó1984
tag
C745-ön mikroakadozások vannak, Dolby Vision alatt biztosan előjön fél percenként. Mindig ugyanott. Ezt többen észrevettétek már.
Azt nem tudom, hogy írta-e már valaki, hogy mi okozza.A Local Dimming csinálja. Teljesen kikapcsolva megszűnik a hiba. De ha csak alacsonyra rakom, már előjön.
Ennyi erővel vehettem volna egy C645-öt is.
V098 firmware van rajta, ha akartam, ha nem. Feltelepült.
[ Szerkesztve ]
-
Swami
senior tag
válasz mikrofon #27143 üzenetére
Igazából este van csak bekapcsolva a tv, amikor már nem süt be a nap a nappaliba. 🙂 Amúgy a Samu olednek egészen nagy fényereje van.
Remélem a DoVi-t szépen vagy jobban lejátssza HDR-ben.
Ha meg nem lesz jó, visszaküldöm és veszek egy c845-öt. 😀Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Swami
senior tag
Samsung 65 S90C jön helyette. Kicsit tartok az oledtől, de többen megnyugtattak, hogy nem kell. Remélem nem én leszek az, aki kifog death pixeleket, sávosodást, fényerő csökkenést, rózsaszín elváltozást, meg még mi az anyám kínja is van egy olednek. 😄
Egyébként jól adtam el a tv-t. Én se buktam sokat és a vevő is jól járt. 🙂Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
peanar
senior tag
Sziasztok!
A két tv közül melyiket ajánljátok egy világos nappaliba, melyik az időtállóbb, megbízhatóbb, melyikkel volt/van kevesebb probléma?
TCL 65C845
TCL 65C935
Ha jól tudom, mindkettő beregisztrálható az 5 év garira!?Nekem ez az összeg nagy kiadás, nem szeretnék mellé lőni.
Van valaki akinek ilyen tv-je van és guglis telefonja, a kettő mennyire tud együttműködni? (kép, tartalom megosztás telefonról)
Előre is köszönöm!
-
Stealth
senior tag
Megjött a Kodi v21 (Omega) a C805-re. Simán felment a frissítés, megy vele az mkv konténeres Dolby Vision film (eddig kettővel néztem meg). Gyakorlatilag nem kell más lejátszó a filmekhez. Jeee!
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
Novakg2
újonc
válasz lajosx #27126 üzenetére
@Cartmenn
@lajosxKöszi a válaszokat már ez is segítség számomra. Eleve arra gondoltam, hogy olyan konzolt keresek hozzá amivel minimum 10° ban meg tudom dönteni hogy ezzel is csökkentsem a tükröződést. Legtöbbször fehér alapon lenne a szöveg feketével.
Projektorra már nem szívesen költenénk, illetve ahova most magasabbra szeretnénk tenni hogy mindenki jobban láthassa. A projektorral annyi bajunk volt csak hogy alacsonyan volt kivetítés a projektor felfogatása miatt. Csatolok egy képet erről. Jelenleg a címer alatt szokott lenni a projektor most pedig az első emeletre. Építünk hozzá majd külön felfogatást és hátsó borítást hogy ne lehessen piszkálni. -
Swami
senior tag
Fájó szívvel, de végül eladtam a 65c805-öt. Persze az Old Lady nem értett vele egyet, mert neki nem voltak szembetűnőek azok a problémák, amik nekem igen. Mindannyian mások vagyunk, és bár én is együtt tudtam volna élni a kellemetlenségekkel, de azt hiszem ezeknél jobban zavart, hogy hogy lehet egy jól működő tv-t így összekuszálni. Engem az sem nyugtatott meg, hogy majd biztos javítják, mert mi van akkor, ha nem. Vagy még jobban belenyúl valami fakezű. Na mindegy.
Mindezek mellett, a 65c805 egy iszonyat jó kijelzővel rendelkező, nagyon is jó tv. Ha hozzáveszem, hogy messze túlmutat az árán ( főleg akciókban verhetetlen ár/érték arányú), akkor szerintem lehet azt mondani, hogy "best choice".
Köszönöm a sok infót, segítséget, amit a topicban kaptam és kívánok mindenkinek egy picivel több türelmet, mint nekem volt és persze mihamarabbi szoftver update-tet, ami javít majd minden idegesítő dolgot.(Míg megjön az új tv, addig betettem ezt a kis Horizon-t a 65-ös helyére. 😄)
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
őstag
válasz Novakg2 #27117 üzenetére
Szia Nekem ez a tv van igaz szobában. Oldalról érkező fénnyel. Nappal is teljesen jól látni nem zavaró. Viszont a mennyezeten lévő világítás az tükröződik benne, de nem veszem annyira észre, Egyébként is mindig úgy nézek filmet, hogy sötét van. Nem tudom ha fentről érkezne fény milyen lehetne. De annyi biztos hogy jobban tükröződik ez a tv, mint ami előtte volt. Szerintem egyébként az eddig használt projektortól , biztos hogy jobb lenne. Ha pedig azt tudtátok használni akkor fénynél, biztos ezzel sem lesz gond. De kérdéses hogy nem e megéri venni ennyi pénzért egy erősebb projektort.
[ Szerkesztve ]
-
Cartmenn
tag
válasz Novakg2 #27117 üzenetére
Hát nem sok ekkora van itt talán 1 ----- ha falra megy ,és kicsit lefelé van döntve (ez nem tudom hogy lenne a suliban ---elvileg felülről így nem tükröződne a nagy fény ,de amúgy ha sötét a képernyőre épp mondjuk szöveget lőttök rá ,akkor az talán problémás lehet ,mert abban ha fekete a háttér ,az tükröződhet ( ha fekete ) ---amúgy meg biztos jóval erősebb a fényereje szerintem mit egy kivetítős átlag projektoré --- de van a hisense 100L5F-B12 kb olyan árban ,egy erősebb fényerejű projektor
-
boborján2
aktív tag
Wifi csatorna száma ha a végére van rakva a routerban, azt nem minden eszköz szereti. Ha a router auto módban van,akkor pakolgatni szokta ahol úgy gondolja épp a legjobb,csak ez nem mindog sikerül neki.
Állítsd át közép tartományba. Lehetőleg olyan csatornára , ami nem "zajos" a szomszédoktól.
Random wifi analyzer app segít ebben.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
addikt
Droidos TV -n én korábban apk -val raktam fel. Bár nem mindegyik TV -n volt teljesen stabil, meg ugye keresni kell a megfelelő verziót...de anno így kezdtem.
Igazából az lenne a legjobb, ha elérhetővé tennék más márkára is a stabil, natív app -ot. Nem csak Samsung -ra.
Szerk.:
Egyébként azóta lett használható, mióta kicserélték néhány éve a szervereket. Előtte azért bőven akadtak problémák.[ Szerkesztve ]
-
fmzsolt77
újonc
Sziasztok!
A gyári dobozon levő műanyag pántot mivel tudnám helyettesíteni?
Madzag? Tekerjem át több ponton széles ragasztószalaggal?
Egy 65C845X1 megy vissza a szervízbe, annak a biztonságos szállításához kellene.
Köszi!
Írok majd pár sort a tapasztalataimról, pozitívumokról, negatívumokról, talán segít valakinek a vásárlás előtti döntésben. -
ioles
csendes tag
Egyébként Yettel 5G hálózat Huawei Routerrel, elég közel az adótorony hoz, semmi gond nincs az Online játékkal, Cloud Gamel nálam sem. Csak most annak nagyon örülök hogy nem kell egy laptop és azon belépve az Xbox.com/play oldalra indítani a játékot és HDMI vel rákötni a TCL re, hanem gondolom figyeltek az igényekre és a gyári böngészővel direktben lehet játszani, ez nagy lépés. Tényleg csak a bluetooth párosítás kellett egy távvezérlővel és lehet is a TV-n játszani. Marha jó hogy a TCL a c845 szériában (és társai) figyelt erre, mert eddig nem ment. Teljesen igazad van a Netről, többen Cloud Gamelnek a környékről és érdekes hogy Yettel 5G vel nyomják többen is, valóban ha van Lag kicsit beszitál a kép, de eddig nem volt nagy panasz. Egyszerűen tök jó hogy 2024 Ben eljutottunk oda hogy egy Tv böngészővel lehet normálisan kb konzol minőségben játszani az Xbox.com -al.
-
Novakg2
újonc
Sziasztok. A segítségeteket kérni, elsősorban 98c805 tulajoktól.
A munkahelyemen (egy iskola üvegtetős aulájába) szeretnék venni egy nagy kijelzős képernyőt kivetítesre.
Eddig egy közelre vetítő projektort használtunk.
Szerintetek mennyire jó választás egy 98c805 - ös?
Főként a felülről érkező fény és tükröződés miatt? -
mikrofon
veterán
Az 65c845x2-re ugyan az a szoftver megy mint a c805-re.
Az X1-re a régi szoftver van de szerintem ilyet már nem árulnak. Nekem ez van semmi problémám.Aki szenved ettől az FW-ktől róbálta azt, hogy:
- szervíz menüs 2 féle reset
- az utolsó img FW feltétele
- majd az új OTA FW feltételeEzt mindenképpen megérné megcsinálni vagy venni mellé egy firestick 4k max gen 2. lejátszót. A TV árához képest elhanyagolható összegét beszerezhető itthon is és nagyon sokat dob a használati élményen főleg ha valaki megveszi hozzá még a pro távirányítót is.... További infó miatt érdemes benézni a topikjába.....
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz st6969 #27114 üzenetére
Nagyon net minőség függő. Én évek óta játszom felhőben. Nyilván nem olyan, mint natívan és lesz némi késés is, de teljesen jól használható.
Nem kockásodik, nem akad nálam.
Szerk.:
Nagyon nem mindegy, hogy milyen eszközökkel, minőséggel van kiépítve a hálózat. Pl. Digi -nél (is...) eléggé változó, és amíg mondjuk a letöltés rendben van, egy folyamatos oda-vissza kommunikáció már meg tudja fektetni az élményt...Nálam is Digi van, de itt kva jó a net, meg mondhatni jobb router -t is használok.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Ez érdekes...nekem van konzolom (series S), 500Mbit netre kötve. Próbáltam tárhely hiány miatt felhő alapon játszani még régebben, de nekem simán érezhető volt, hogy közel sem olyan, mintha natívan játszanék. Valahogy nem volt olyan folyamatos a kép, vagy nem tudom. Nem tetszett Ez ugyan rég volt (1-1,5 éve), nem tudom, fejlődött-e bármit is azóta.
-
Swami
senior tag
Lenne néhány kérdésem:
- Van valakinek 65c845-ös tv-je? Van valamilyen negatívum, amit ki lehetne emelni? Ugyanúgy érinti ez a szoftveres mizêria, mint a 805-öt?
- Ugyanez a kérdés a 65c935-tel kapcsolatban, illetve itt még annyi, hogy 65-ös modellen is jelentkezik a "fehér csík"?
Ha mégis TCL vásárlásra adom a fejem, melyiket vegyem inkább a kettő közül? Vagy jönnek ki új modellek Európában is (QM7, QM8 néven jön ki Amerikában, ha jól látom) és érdemes várni?Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
ioles
csendes tag
Sziasztok,
Ma tesztelgettem a gyári böngészőt a c845 ön a v098 gyári Szoftverrel és képzeljétek megy az Xbox.com/play oldala a fullos Felhő alapú játék megy miután párosítottam a Stadia Bluetooth controllerem.
Szóval vagy az oldal változott meg vagy Chromeium alapú lett a gyári böngésző, és így megy a Cloud gaming. Tv-n eddig ez csak Samsungon ment gyári apák, de akkor most már a böngésző is kezeli a TCL-en így nem tudom ez változott-e valami miatt de most olyan mintha natívan lehet játszani a TV-n konzol megvétele nélkül. Rég vártam ezt örülök hogy működni látszik :-) Szóval a böngészőjében a TV-nek is hegesztik folyamatosan:-) -
blakey
titán
válasz classic B #27105 üzenetére
Igen, mikroszálas törlődendőt használj.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
classic B
senior tag
A képernyőm elég maszatos lett szervizből visszatérve, pedig mondtam nekik, hogy rendesen töröljék le, ne úgy mint múltkor.... Nem tudom mit használtak.
Nedves ronggyal először, majd szárazzal szabad tisztítani szerintetek? -
classic B
senior tag
Amúgy akinél akadnak a filmek, youtubeon tökéletesen simán mennek a videók? Pl. 4K 60 fps is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest