Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueSteel
tag
Én hosszas tesztelés után visszatettem a V098-at. Viszont, ki tudta beállítani rajta a 4k 144 Hz-et? Érdekes módon a későbbi/alternatív firmwareknél mindegyiknél működött, hogy a game bar-ban (majstor igre), a "magas képkockaszám" opciót bekapcsoltad és egyből 4k 144Hz 10 bitbe váltott a kép... Nem a kábel a gond, mielőtt bárki kérdezné. Korábban hibátlanul működött. Viszont a Geforce vezérlőpultban egyedi felbontásként sem engedi hozzáadni.
-
Vhiktor
veterán
válasz Bogyi007 #27996 üzenetére
Én általában azt szoktam tanácsolni hogy mindenki csak akkor frissitsen ha elégedetlen a tv mukodesevel, ha elégedett akkor ne. Egy idő után (pár év) markatol függetlenül van hogy az ujjab fw-ek csak belassitjak és butitjak a tvt.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ioles
csendes tag
Sziasztok
Nem tudjátok véletlenül hogy az új megjelent Google csatornák 1000/2000 el kezdődő csatorna számokkal
hol lehet beállítani, napról napra több lett ahogy észrevettem. Elvileg ez a Google által Streamelt csatornák, de vajon hogyan lehet őket szűrni, pl: angol/német adók vagy egyéb módon beállítani vagy válogatni a teljes kínálatból. Vagy esetleg Magyarország még eléggé limitált lehet? Tud valaki ezekről? Köszi -
Bogyi007
veterán
válasz Vhiktor #27980 üzenetére
Alapjában véve igazad van, de ott van ellenpélda gyanánt a C645 például. Ott a vásárlás után a tévé frissítette magát a V576 fw-re és ezzel be is lassult a készülék és sokszor le is fagyott. A V599 fw és a friss V613-as ezen hibákat javította és fel is gyorsította a tévét...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Celtis
veterán
válasz Vhiktor #27980 üzenetére
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Vállalom, hogy én vagyok itt az egyik leginkább elégedetlen másik talán classic B, pedig soha nem raktam fel semmilyen bizonytalan eredetű fw-t. Csak a ráerőltetett OTA frissítés ment fel, ami el is qrta rendesen a tv-t.
Sajnos a TCL support még nem jutott el odáig, hogy felfogja a szoftverhiba fogalom jelentését. -
mikrofon
veterán
válasz droti25 #27981 üzenetére
Mindenképpen úgy kell belépni, hogy nem magyar területre lépj be hanem valamilyen global vagy más nagyobb EU terület honlapjára. Ha így belépész vannak olyan típusok ahol lesz egy letöltés vagy szoftver fül a konkrét típuson nélkül. Ha magyar TLC oldalra lépsz be akkor ilyen nincs.
Tehát hiába várjatok hogy legyen fent, ha ez a magyar területi képviseletében, szervizen múlik.
Így el lehet fogadni hogy Magyarországon használod és ezért nem jut el hozzád minden frissítés, vagy meg lehet keresni a megfelelő szoftvert....
Én minden megfelelő telegram-is szoftvert feltettem a c715-re C728-ra c825-re és most a c845-re is és mindig jó volt. Jah nem eggyel volt baj tényleg.....
Szerintetek hány ilyen felhasználó lehet EU szintén, aki csak megveszi és használja elégedetten mindig az aktuális firmware-t és nem forumozgat mert neki minden jól megy....Telegram nem hivatalos oldala, topikja saját bevallásuk alapján a TCL-nek, hanem hivatalos TLC update szerverekről szedik le az FW-ket és osztják meg mindenkivel , hogy mindenkihez eljuthasson mindegyik, ne függjön a felhasználó földrajzi helyzetétől.
[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
Miért van az az érzésem,hogy ez a firmware pakolászás ,mókolgatás már kezd emlékeztetni egyes telefonok fórumára ahol mindíg szar volt minden.Érdekes módon amikor a gyártó megunta és megszüntette a lehetőséget azóta sokkal kevesebb a panasz.
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Csorbi
addikt
válasz Vhiktor #27977 üzenetére
A vicc az, hogy a TCL-nek még a globális angol oldalán sincs terméktámogatási aloldala, csak és kizárólag a mobiltelefonokhoz. A TV modell oldalán belül sem.
Viszont találtam valamit, ami némi összefüggést jelenthet a Telegramos csatornával:
Itt van pl. az 55C735 TCL oldala: [link]
A Termékinformációs adatlap linkjét ha megnézitek, az már ugyanúgy egy Sharepoint alapú kiszolgálóról jön, mint a Telegramos fw frissítések. Nem mondom, hogy a Sharepoint annyira ritka lenne, de jellemzően cégek ezt inkább intranetként használják, mintsem publikus kiszolgálásra, sőt, ez utóbbi elég ritka! A Telegramos frissítések egyébként így vélhetően egy belső fejlesztő alkalmazott céges Sharepoint oldaláról tölthetőek, mert nagyon úgy tűnik a TCL-nek rohadtul nincs kb. semmilyen IT kiszolgálói infrastruktúrája a firmware frissítésekhez, de vélhetően pluszban ezeket inkább más okok miatt nem tolják ki a készülékekre (nincs megfelelő minőségű tesztelés, költségmegtakarítás - igen, ez jelentős tud lenni ezzel!, stb.)És akkor ezt a végére már csak mementóként hagyom itt
-
Till@
tag
Ha már frissítés a téma . A Netflix-hez jött ki a napokban, de automatán nekem nem frissült.Hátha megszűnik vele a minilag, akinél volt olyan.
-
boborján2
aktív tag
C835 v4xx esetén frissítettem volna kézzél lábbal a bugok miatt, de semmi.
Neketek meg akaratlanul is frissítMost v592 van pendrive telepítéssel, ez bévált így kikapcsoltam a menüben az auto frissítést. Nem is frissített azóta sem.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Vhiktor
veterán
válasz gycs02 #27984 üzenetére
Na itt egy példa hogy frissül magától.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz boborján2 #27982 üzenetére
Én leirtam véleményem, nem tudok többet hozzá tenni.
-
gycs02
tag
Nem lett volna ekkora mizéria, s ezért engem inkább az érdekelne vajon azt mivel magyarázzák, hogy kikapcsolt frissítés ellenére miért ment fel mégis új fw.
Esetleg ezt megnézné valaki?
[link]
Köszi! -
Vhiktor
veterán
válasz droti25 #27981 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok.
-
Vhiktor
veterán
válasz boborján2 #27979 üzenetére
Lehet ezen filozófálni, meg csűrni csavarni a dolgokat.
Minden más márkánál az a hivatalos ami a saját oldalukrol elérhető. Így én csak azt tekintem annak. A net legmélyebb bugyraiból előtúrt dolgokat nem.Egyébként meg frissít magától is a tv, többeknek is frissített.
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Én ezzel nem akarom védeni a TCL-t, sőt távol álljon tőlem, hatalmas gáz, hogy ilyen helyekről kell vadászni a szoftvereket és a termék oldalán nem érhető el semmi.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Vhiktor #27974 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
Én is a gyári megoldás híve vagyok.
De a TCL nem teszi letölthetőve a szoftvert ,a tv meg nem frissít. Így vagy kerülőút vagy majdnem 400ezerért sakk-matt és így jártam.Vagy még amit írtam ,szervíz,visszaküldés ,akármi.
Na de ez mégsem egy hajszárító,hogy táskába rakom azt jónapot.
A gyártó embere nem fog egy "idegen" tárhelyet hivatalosnak nevezni. Ha tudja hogy tőlük származnak a feltöltések még akkor sem .
Ez teljesen egyértelmű.Csorbi kollégánál lesz az igazság, mert zárt loaderrel egy random fw nem fog települni. Egyébként pedig telegram fw esetén én még téglásított tévéről nem olvastam.
-
classic B
senior tag
válasz Vhiktor #27977 üzenetére
Nekem azt mondta a support pár hónapja, hogy régebben nyilvánosak voltak a fw-k, de levették. Mondjuk az semmit nem jelent, hogy nem tudnak a telegram csatornáról. Mást sem nagyon tudnak, csak sajnálkozni, ha keresed őket valami hibával. Teljesen inkompetens banda. Szerviz ugyanez. De ez az én véleményem, és biztos, hogy vannak jó tapasztalatok is.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csorbi #27976 üzenetére
Minden megoldható.
Ha hivatalos akkor meg csesztetni kell a TCL-t, hogy igenis tegye ki a linket vagy a fwt a termék adatlapjara. Az nem magyarazat, hogy erre külön szervert kell fenntartani, meg az, hogy az drága. Ne vicceljünk már...
Én megkerdeztem az illetékesek még csak mem is tudtak a telegram csatornarol. Ettől még lehet hivatalos.
De arra mindenki legyen felkeszülve, hogy fw-el, főleg hibással/nem a modellekre valóval ki lehet nyírni az eszközt. Nálam is van egy agyhalott milliós jvc projektor, ami javíthatatlan, az alaplap meg annyiba kerül mint egy új proji......
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Vhiktor #27974 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, de ez az OS nem az Android logikájára épül ugyanúgy zárt bootloaderrel, és idegen szoftver(frissítést) csak úgy, nem lehetne rá telepíteni, csak ha az tartalmazza a gyártó egyedi digitális aláírását? (vagy valami ilyesmi, remélem értitek mit akarok kinyögni )
Ha gyárilag nyitott a bootloader, az sztem k.rvagáz lenne, ha meg illetéktelenkhez került volna az aláírás, az szintén (főleg ha a TCL egy azonnali gyári update-el ezt nem orvosolta volna). -
kenicsab
tag
válasz SPeti1 #27938 üzenetére
Szia!
Így már értem a "porblémát".
Nem tudni nálad milyen a Denon, így hát leírom az én felállásomat:
TV c805, a hdmi1 ben firestick, a hdmi4 ben hdmi audio extractor eArc kompatibilis, Denon AVR hdmi nem eArc kompt.
Így a hang a hdmi kütyű out-jából az AVR inputjába küldi a multihangot gond nélkül, a TV meg eArc soundbarként látja azt.
Szépen működik még a BR player is megy vele.Ha a tied eArc kompt, akkor a tv hdmi4-et kell az AVR hdmi out!!! jába kötni és lesz hang és mivel ez kétirányú , elvileg a kép is.
Gyanítom hogy nem hdmi 2.1 es az AVR és ezért butul le HDR-é.
Viszont ha nem ilyen az AVR-ed, akkor nincs megoldás az audió kütyű nélkül.
Még télen próbáltam egy olcsóbb eszközt és az sem engedte át a DV -t. Vissza is küldtem. -
Vhiktor
veterán
válasz boborján2 #27960 üzenetére
Én még hivatalos tcl képviselettől soha nem hallottam hogy a telegram az hivatalos, sőt pont az ellenkezőjét.
Egyébként ha annyira hivatalos, akkor a tcl a termeknoldalara nyugodtan kitehetné a linket, hogy innen lehet hivatalos fw-eket letölteni.
Én nem mondom azt hogy nem hivatalos, azt sem hogy az, döntse el mindenki saját maga miben hisz. Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
[ Szerkesztve ]
-
mihaly13
tag
Pontosan ezt csináltam " reset shop " és hála a Jóistenek minden jóra fordult csak újra kellet telepíteni az egész firmwaret ! Most minden úgy van ahogy volt V127 . Ez egy jólecke volt nekem és a társaknak is nagy ajánlom a " szerviz menű " nem játék !
Mindenkinek köszönöm a segítséget ! -
boborján2
aktív tag
Kodi felhasználóktól kérdezném ,hogy létezik a programban valami DRC funkció?
Egyes filmek (főként horror) jelenetei ordítanak ,még a többi része tök halk. Nyilván ez szándékosan van így, azonban nekem sokszor jól jönne ,ha azonos hangerőn tudna végigmenni a film.
A tv menüben találtam ilyen lehetőséget ,de sajnos nem túl acélos tudással bír. Van egy sony 5.1 háimozi ami kiválóan tudja ezt a funkciót,de nincs bekötve és nem tervezem használni.
Köszi
-
Lackó1984
tag
válasz F.B.I. #27963 üzenetére
Vagy nagyon szerencsés vagy és tényleg nem produkál hibát egyik TCL TV-d sem, vagy csak simán nem veszed észre.
Nem kell virágbolti tartalom, Netflix, Skyshowtime, TV adás sem hibátlan.
"Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem. "
Dehogynem!
Nekem volt/van több LG, Samsung TV-m is. Soha egyik sem produkálta a sokszor említett akadozásokat, háttérvillódzásokat.Hidd el, ha jók lennének ezek a TV-k, nem lenne ennyi panasz rá sem itt, sem más fórumokon. Különösen érintett modell a C805 és a C745.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz F.B.I. #27966 üzenetére
Már nekem sincs , mert frissítettem. Ha már a gyártó erre képtelen.
@coolabácsi
Biztos hogy fw bug ,mivel egy update rendbehozta.Egyébként van a családban nagyon olcsó nagyméretű Qilive tv (auchan) is, ugyanúgy androiddal. Ott nem volt mikrolagg soha. Pedig ha valami gyenge hw ,akkor az biztosan az. C835 X1 után nyomkodva olyan ,mint ha 10 évet visszamennénk az időben.
Mindent egybevéve tökéletesen kirajzolódott már az a kép ,hogy a TCL -nél bőven vannak bajok az OTA update rendszerrel és az is tisztán látszik ,hogy fw oldalon erősen megy a spórolás(szoftver fejlesztők hiánya)
-
Till@
tag
válasz boborján2 #27965 üzenetére
Ez a mikrolag érdekes dolog, az 55c805-öt egyből frissítettem a 098-ra, Netflix, Youtube-nél érezhető volt az akadozás.Lecseréltem 65"-ra, az alapból a 098-as firmware-rel jött, és jónak tűnik (kopp,kopp,kopp). Az akadozáshoz lehet köze van a nem túl acélos hardware + firmware kombónak.
2 db Tplink Ax20-as routerem van. Amelyikről a tv kapja a jelet az közvetlen a tv mögött van, de letöltésben nem tud "csak" 170-200Mbps-t, sokkal többnek kellene lenni.
-
boborján2
aktív tag
-
F.B.I.
veterán
válasz Vhiktor #27956 üzenetére
Azért szórakoznak, mert a “virágbolti” DV vagy HDR tartalom, amit Pistike tett fel, vagy amit Józsi, az nem fut jól az XY külső médialejátszóval és ezért a pénzért az milyen dolog már!!!
Miért nem tesztelik a kínaiak is az Core-os tartalmakat!??!
Szóval igazad van, nem értem én sem az embereket. És sok ismerős, azért nem vesz TCL készüléket, mert sok hibát olvas a fórumokon (pedig csak gyári Streaming fog menni és Tv műsor).
Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Bogyi007
veterán
Felpakoltam az 55C645 tévémre az új V619-es FW-t, ami után tiszta lappal indítom a tévét egy resettel is.
Majd írok a tapasztalatokról - V599 fw volt rajta előtte egyébként.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
boborján2
aktív tag
Az enyém legalább 3-4 fw -vel le volt maradva.
Ha nem frissítem , meddig kellett volna várnom?
A tv soha nem frissített ,még keresve sem.Összességében az fw jó lett,csak elfelejtett megérkezni.
Hozzáteszem én frissítés előtt átolvastam néhány külföldi kommentet is nem random elkezdek bármit rátenni.Ha van majd telepíti a tv
Majd kb. 2036- an amikor piros hó esik egy keddi naponAzt akarod mondani,hogy a telegram fw amit feltettem nem a tcl-től származik , hanem egy harmadik fél írta és közzétette?
Mert mint ahogy írtam ,soha egyetlen update nem jött nekem a tv-re. Kézi kereséssel sem.Ha meg nem frissítem és a tv sem magát, akkor indulhat az örök sz.pás. Vigyem vissza ,kivizsgálják, frissítik (vagy nem) hozzam vissza. Vagy kijön valaki ,szabit vegyek ki stb.... Közben ott parkol benne 370e forintom és egy netflix filmet nem tudok megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
ioles
csendes tag
Szisztok
Valaki akinek van TCL 50c805 (az 50 colos)
megmérné nekem a magasságát legyen szíves, mert a neten eltérő infók vannak van aki 700mm ír van ahol 712 és fontos lenne nekem tudni pontosan milyen magas talppal együtt. Köszi előre is! -
HF77
őstag
nekem is hibátlan volt dobozból kivéve...sajna az új frissítés viszont nem fokozza a felhasználói élményt, ellenkezőleg!
de ettől függetlenül eszembe sincs mókolni vele.
persze nem vagyunk egyformák... innentől kezdve meg mindenki maga tudja![ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Vhiktor
veterán
válasz boborján2 #27953 üzenetére
Ha nincs akkor nem telepítunk, ez egyszeru. Ha van majd telepíti a tv, illetve ha hi a termék oldalán van leoltheto formában. Nekem azokkal a tcl tvkkel amik jöttek hozzám tesztelesre vagy más úton találkoztam velük semmi bajuk nem volt a gyári dobozból kivett fw-el. Ha lett volna mondtam volna a tesztben is.
Illetve lehet szórakozni netrol letotlott fw-ekkel meg szerviz menüvel de ha netán nem úgy működik a tv ahogy kell vagy éppen brickelve lesz akkor azon nem kell csodálkozni.
Szóval ha magától telepít a tv az ok, ha nem és mokolni kell az már saját felelősség.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
válasz mihaly13 #27950 üzenetére
Nekem ezt írták:
Menjen le a „Reset all” lehetőséghez és válassza ki.
- Menjen le és válassza ki a „Reset shop” lehetőséget.
- A TV zöld vagy fekete lesz.
- Kapcsolja ki a TV-t a távirányítóból, ha lehetséges.
- Húzza ki a TV-t 2 percig.
- Dugja be a tápcsatlakozót.
- Ezek után kövesse a TV telepítésének lépéseit.Nekem is jött be az, ami nálad, valahogy vissza lehet állítani, csak már nem emlékszem hogyan. azt tudom, hogy kattintgattam....bocs ezzel nem vagy kisegítve. Mi van, ha kíhúzod a konektorból?
-
boborján2
aktív tag
válasz Vhiktor #27951 üzenetére
Ezt én személy szerint csak annyiban vitatnám ,hogy ebben a gyártó is hibás.
1, Normális fw-t kellene írniuk (lásd C805 bugok) és ,akkor nem kellene azzal harcolni ,hogy melyik fw a leghasználhatóbb.
2, Nincs a gyártó oldalán letöltető fomában hivatalos fw, saját magát sem frissíti, így az embenek marad az alternatív megoldás. (lásd az én C835-öm, nem talált soha OTA frissítést és akadt a netflix,így telegramról frissítettem) kopp kopp kopp nekem bevált.Viszont a szervízmenüben való nyomkodást az én sem értem. Főleg ott resetelni az bátor.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz mihaly13 #27950 üzenetére
Nem Neked szánom
Én egy valamit nem értek, hogy a TCL vásárlók miért éreznek kényszert a tv azonnali frissitesére netről letöltöt fw-ekkel és szerviz menüben turkalassal. Ez tcl vásárló kuriózum.
Meg kell kérni valakit hogy lépjen be a szerviz menübe, fenykepezze ki az összes beállítást es küldje el Neked, az alapján vissza tudod állítani.
[ Szerkesztve ]
-
mihaly13
tag
Ha tud valaki segíteni nagyon hálás lennék ! Csináltam egy nagy hülyeséget az 55C805-l , bementem a szerviz menűbe és csináltam egy " reset all " és azóta csak vörösen a " P MENU " jelenik meg és nem lehet onnan tovább lépni , ha valaki tud valami tanácsot adni nagyon jól jönne , a szerviz menűbe ujra vissza tudok menni de nem tudom hogy mit kéne tenni !
-
rumkola
nagyúr
válasz Bogyi007 #27947 üzenetére
A majstor igre az a game master.
Game kép módba állítva a TV-t és a game mastert off-on hagyva megy a G-sync (VRR) és a 120Hz, PC-n, valamint PS5-ön ugyanezek az ALLM-el, és a gamebar is előhozható mindkettőnél.
Én arra jöttem rá, hogy a game master és a gamebar is egy marketing rizsa, felesleges baromság, ezek kikapcsolásával is tökéletesen megy minden. Szóval a majstor igrének semmi köze ezekhez és nem kapcsol be semmit. Nem is tudom miért van.
75c645[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Nagy butaságot kérdeztem,vagy másnak nincs igénye hogy wifin másoljon fileket a tv-re?(vagy nem lehet?)
-
Bogyi007
veterán
válasz Balázs6 #27946 üzenetére
Azzal tudod bekapcsolni a 120Hz, a VRR és ALLM opciókat.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Balázs6 #27943 üzenetére
Játék mester.
-
Balázs6
lelkes újonc
És eszembe jutott hogy haverom Samsung tv-jen ugyan ilyen piros pixelt láttam felül még tavaly. Azóta nem tudom csinált e vele valamit.
-
Balázs6
lelkes újonc
Na ha kikapcsolom a majstor igre nevű funkciót /amúgy mi ez pontosan?/akkor eltűnik a piros pötty fölül, a tv módban alapból ki volt kapcsolva valszeg ott azért nem jelentkezett ez a pixelesedes.
Viszont ennek ellenére az alsó részen is van egy piros pixel bár ez jóval halványabb, nem olyan zavaró, lehet ez is eltűnne ha tovább allitgatnam a képet.
Szóval furcsa... -
tobias40
veterán
TCL tv-hez hogyan tudok kapcsolódni ftp-n vagy máshogyan wifiről azonos hálózatban?(ha lehet)
Vagy itt csak a pendrive a megoldás ?
Iptv csatlistát szeretnék ide másolni....Pc-ről vagy android teló vagy NAS-t becsatolni?
[ Szerkesztve ]
-
szana8
tag
-
Sindare
csendes tag
Mindennap valami újabb hibával szórakoztat a 805. Hétfő óta érezhetően lassabb lett pedig nem jött hozzá frissítés. A leglátványosabb az, hogy a hangerő állítás laggol. A távirányító megnyomása után 1-2 másodperc is eltelik mire a képernyőn megjelenik, és többet is ugrik mint amennyit nyomtam. Mindeközben a tartalom amit nézek beszaggat.
Nem tudom egy bizonyos képkockánál lepause-olni a youtube videót, mert a távirányító lenyomása után 1-2 másodperc még eltelik mire szaggatássokkal leáll a videó.
Beállítottam, hogy bekapcsolásnál az előző megnyitott applikációval induljon a tv. Ezt teljesen hektikusan, 10ből 8x sikerül neki. A legjobb amikor a TV adással indul, pedig én sosem nyitottam meg.
-
SPeti1
csendes tag
válasz kenicsab #27928 üzenetére
"Ezt kifejtenéd picit, nem világos hogy erősítő esetében hogy jön képbe a Dolby V.?
Mert ha D. Atmosra gondolsz, akkor az érthető"Szia,
talán rosszul fogalmaztam,
AppleTV a Denon házimozi erősítőn keresztül kapcsolódik a TV HDMI1 bemenetre
ilyenkor teljesen normálisan megkapja a hdmi-n az infokat és vált DV-re,
viszont, ha a TV HDMI4-be átteszem, akkor ez nem történik meg, HDR-ként jelenik meg a kép.
A HDMI4 azért kellene, mert az tud eARC-t, így ha esetleg szükséges lenne,
meg tudná kapni a TV felől is a Denon a hangsávot.
A Dolby Atmosnak ehhez semmi köze, tudom az többcsatornás hangzás ... -
Vhiktor
veterán
válasz Balázs6 #27933 üzenetére
Bármi lehet. Küld vissza.
-
Till@
tag
-
Vhiktor
veterán
válasz Balázs6 #27930 üzenetére
Másik hdmi bemenetet próbáltál?
-
Balázs6
lelkes újonc
Sziasztok
Mutheten vettem egy TCL c805-ot, minden jó kivéve egy dolog.
Első bekapcs kép fölso részén egy pirosan világító pixelhiba, mondom fasza vihetem vissza, majd másnapra eltűnt és egy hétig azaz mai napig jó volt, de ma megint előjött. A furcsa az hogy csak PS5-nel meg pc-nel, ha a tv saját alkalmazásait nézem pl youtube akkor nincs ott, de ha usb-rol nézem a tartalmat akkor sincs ott. Vention HDMI 2.1 kábelem van. Kíváncsiságból rákotottem a régi tv-re, ott jó volt.
Namost akkor ez pixelhiba vagy a tv "nem szereti" ezt a fajta kábelt, és ilyen hibát produkál?[ Szerkesztve ]
-
kenicsab
tag
válasz SPeti1 #27908 üzenetére
"Ami szerintem hiba, hogy a HDMI4-et használva, mivel ez tud hangot visszaadni az erősítőnek (eARC), nem vált át a tartalom Dolby Vision-ra., a HDMI1 és HDMI2 tökéletes."
Szia!
Ezt kifejtenéd picit, nem világos hogy erősítő esetében hogy jön képbe a Dolby V.?
Mert ha D. Atmosra gondolsz, akkor az érthető, csak dedikált hanglejátszók esetében engedi pl: soundbar ill, D.A. AVR! -
HF77
őstag
még egy anomália... mitől indul Netflixen a Dolby Vision sötét képmódban mikor fényesre állítom? aztán alap helyzetben dinamikusra áll vissza mozi mód helyett...idáig ok volt!
v098?!
köszi[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
esetleg más is tapasztalta...?
c805 nél a gyors indítás ki van kapcsolva de bekapcsolasnal mégis 4-5 másodperc alatt feláll a rendszer tv műsor fut egyből! tegnap óta van! előtte legalább 10-15 másodperc volt ugyan ez...[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
óóóó, köszönöm
-
Swenk
aktív tag
Frissítés után a fényerő beállítás csúszka mellett egy zöld falevél jelent meg. Valami energia takarékos beállítás lehet, de nem tudom kikacsolni, eltüntetni. Hogyan lehet? Köszönöm s segítséget.
-
ETOM
addikt
V613 FW-nél még megvan az a hülyeség, hogyha PC/PS5 stb.-re váltunk a hang dinamikusról > játékra áll át? (ami sz@r) (orosz fórumon írta 1 valaki, hogy nem állt át)
Én most visszaállítottam mindent és a V503-t raktam fel kíváncsiságból.[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
válasz F.B.I. #27905 üzenetére
Én feltettem a C805-re már régebben a 098-at, de napjainkban utolérte az OTA-s 098-as frissítés, persze nem ajánlkozott az ota az ugyanolyan verzíóra, de igy most gyári szoftver van rajta.
Nekem nincs vele különösebb problémám,csak azért nem tudom teljes értékű média lejátszóként használni, mert sajnos nem tudja átereszteni az AVR felé True HD 7.1 hangot. Az meg nagyon gyakori.[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
válasz BlueSteel #27911 üzenetére
lehet az hbo is, de amúgy értem...mert volt hogy xbox konzolról játszottam le anno az hbo-t hisensén (mivel azon nem volt hbo) és most tcl esetében nem tudom van e értelme a konzolt (csak erre külön) használni! nyújt e többet mint ha tv-ről játszom le!
[ Szerkesztve ]
-
-
SPeti1
csendes tag
Sziasztok!
Sok gondolkozás, fórum olvasás után végre eldöntöttem és vásároltam egy 75c845-öt.
Köszi a sok hasznos infót!
eMAG velem kegyes volt és x2-est küldött.
Az ajánlott képi beállításokat elvégeztem, nagggyon szépek a Netflix DV filmek
és a sima HD tartalmak is jók. A médialejátszó nálam AppleTV, nem a TCL sajátját használom.
A hang a 2.1 Onkyo-val elfogadható, de azért nem esett le az állam tőle.
Ami szerintem hiba, hogy a HDMI4-et használva, mivel ez tud hangot visszaadni az erősítőnek (eARC), nem vált át a tartalom Dolby Vision-ra., a HDMI1 és HDMI2 tökéletes. -
BlueSteel
tag
válasz F.B.I. #27905 üzenetére
M999v1,v6, v8 voltak, amelyek az én szememnek jobbak voltak a többinél, de embere válogatja. Valaki nem lát semmit egyiknél sem, de összességében azt kell mondanom, hogy a V028 óta egyik firmware sem teljesen jó. V062, R090, V127 nekem azonnal felejtős volt, töröltem is őket egyből.
Ha DV tartalmakat sűrűn nézel, lehet, hogy mindenképp szükséged lesz külső lejátszóra. Ugyanis a legújabb KODI-val is vannak DV tartalmak, amelyek szürke sávokkal jelennek meg (vagy HDR10-ként játszod le, úgy nincs ez a gond).
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
C805 kinek, melyik szoftverrel stabil (aki nem használ külső média lejátszót)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Jefedrin
tag
Lenne egy kérdésem.
A P kategóriások közt mi a különbség a 639 és a 735 közt?
Konkrétan a 75P639 és 75P735.
98”-ból P745 van csak ahogy látom. Abból gondolom nincs még sok típus.Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest