Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!
    Van valakinek ötlete, hogy miért ír a NAS-om piszok lassan az USB-s külső vinyóra?
    Részletesebben:
    DS224+ NAS, WD RED Plus 6TB benne, rádugva meg egy 2TB-os Seagate Expansion 2,5"-os vinyó. Hyper Backup ment rá, simán 1 példányos mentés, semmi tömörítés, verziók, stb. Az átviteli sebesség szerinte 5-6MB/s között van.
    Bekapcsoltam az írási gyorsítótárt az USB-s eszközhöz, így most még a szédületes 9-15MB/s sebességet is eléri...
    Eredetileg a NAS-al formáztam a vinyót (előtte töröltem róla a partíciót is) , ilyen lassú volt akkor is. Aztán rádugtam a gépemre, töröltem a partíciót, csináltam rá egy újat, megformáztam ext4-re, és kipróbáltam a PC-n: elég stabilan 120-130MB/s között van az írási sebesség.
    Aztán rádugtam az újraformázott vinyót a NAS-ra: még mindig csiga lassú.
    Na de miért?!
    Nem mintha nem lenne mindegy, hogy mennyi idő alatt menti le az éj leple alatt a cuccokat, aztán meg a kis különbségeket - új doksikat pláne mindegy lesz, hogy hány másodperc alatt menti majd le, de akkor is tök zavar a dolog... ;-)
    Üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák