Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz VGYke #47597 üzenetére

    Kihagyatod értelem szerűen egy jelentős részét annak amit írok józan paraszti ésszel.
    Csinálsz a NAS -ra egy Felhasználót akivel csak a mentést kezeled sima nem admin felhasználó. Az alkalmazások közül csak a drive használatra kell neki engedély. Vezérlőpult ->Felhasználó
    Csinálsz a NAS -ra mappát a gyökér könyvtárba pld Mentes. Elveszel minden felhasználótól minden jogot róla amivel a NAS-t amúgy használod csak a Mentésre létrehozott Felhasználónak legyen írás/olvasás joga.
    pipáld ki a rejtse el a hálózaton + almappák és fájlok elrejtése jogosultsággal nem rendelkezők elől stb. Vezérlőpult ->Megosztott mappa.
    A Drive rendszergazdai konzolban engedélyezd ezt a mentésre létrehozott mappát, és a verziók számát állítsd be értelmesen pld elsőre ne is engedélyezd vagy max 2-3 -at állíts be de ne hagyd 32-n. Drive Rendszergazdai Konzolja-> Csapat mappa.
    Windowsra feltelepíted a Cloud Station Backup programot és beállítod, hogy a géped melyik mappáinak tartalmáról csináljon mentést. Amikor a NAS-hoz csatlakozol vele az erre létrehozott felhasználóval akkor ki tudod választani az erre létrehozott könyvtárat. Bármennyi gépet be tudsz állítani így (feltételezem nincs 2 egyforma nevű géped mert akkor nem tudom, hogy ez igaz e) azt majd látod, hogy a mentés az Gépneve-meghajtó-könyvtár struktúrába kerül mentésre. Tehát ha géped neve HomePC és a C meghajtón lévő VGYke user dokumentumok mappáját mented akor létrehoz egy ilyen mappa struktúrát hogy:
    HomePC/C/Users/VGYke/Documents
    és ebbe lesz a mappa tartalma.

    A fórumba rákeresel tudsz olvasni mind a drive ról mind a backupról stb.
    Ha oda vissza akarsz a NAS és gép vagy akaár több gép közt könyvtárakat szinkronizálni ahhoz meg a Windowsra a Drive nevű kliens kell. Az igazából mehet a SMB -re stb-re is használt felhasználóval. A mentésre én azért szoktam másik usert létrehozni, hogy vírus esetén az a hálózaton keresztül ne legyen elérhető fertőzhető a mentés de nyilván nem kötelező de ezt írtam az elején is. A verzió kezelés meg tud védeni egy kódoló vírustól pld. de ha sokon hagyod akkor zabálja a helyet. De megint csak ha kicsit vissza keresel olvasol a fórumba tudsz tapasztalatot szerezni....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák