- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
A júliusi frissítés óta másnál is sokat procit zabál a feladat időzítő? 24%-ot eszik egy 1517+-on a synoavscan modul.
? -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne hozzátok.(218+)
1.: Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a NAS-ról mindent letörlök? Beleértve a fájlokat és a beállításokat is.
2.: Plex-en belül van lehetőség arra, hogy sorozatrészeket megtekintettnek jelöljem?
köszönöm
-
gyugyo79
addikt
válasz
geogabcsi #43461 üzenetére
1. Nem tudok segíteni nagyon mert nem használok TM -et vagyis a Synology saját beépítettjét használom a Download Station -t.
2. A 9091 az a port amin a GUI tud csatlakozni az teljesen rendben van, hogy nincs alapból kiengedve. De kell még beállítanod egy portot amin a peer -ek kommunikálnak ez régen alapból 51413 volt nem tudom most mi de szerintem még mindig az. De ha külön TM -et használsz akarsz használni akkor a beállításai is mennek nem ?
3. A 16881 -es portr az a Synologys Download Station alapértelmezetten beállított portja ami szintén egy transmisson. Fut az is ?
-
Borisz76
nagyúr
-
geogabcsi
tag
válasz
geogabcsi #43459 üzenetére
Közben elindult, a TM-et, a Közösség menüben el kellett indítani, a jogosultság meg mindegy, mert én használom csak, kinyitottam a felhasználóknak (user), viszont ami érdekes, hogy én belülről 9091-et állítok kívülről egy másikat a Synology Vezérlőpult/Külső hozzáférés menüpontban, be is állítja a routerben, de ami meglepő, hogy a UPC Connect Box-ban a Port forwarding menüpontban nincs benne, csak a 16881, ami nem tudom mi, de ezt is ellenőriztem nyitva van!!!
-
törölt tag
válasz
moooooo #43456 üzenetére
"Ehhez képest leformázta a 2db hdd-t minden figyelmeztetés és válaszlehetőség nékül"
Hol olvasgattal? A gyári oldalon tuti nem...
"Single-bay and multiple-bay models: Due to differences in the disk partition system, single-bay models cannot migrate hard drives to multiple-bay models and vice versa. For example, hard drives from a DS114 cannot be migrated to a DS214 or DS414. Likewise, you cannot migrate hard drives from a DS214 or DS414 to a DS114."
Ahol olvasgattal ott nem írták, hogy ments azt sem... A syno hibája valóban, add el. Az sht sem kellett volna kötelezően, van egy manual gomb...
-
gyugyo79
addikt
válasz
geogabcsi #43457 üzenetére
Az új TM-ében azt már nem fogod megtalálni. 2.92 -ig volt olyan a start-stop-status mint amiről az a leírás is szólt amit használtál volna 2.93-tól meg olyan mint amilyen most a tied. Legalábbis ahogy belenéztem a csomagokba.
Innen lehet régebbit tölteni, de csak akkor állj neki szerintem ha még nem frissítettél 6.2 -re. Ha egyáltalán ennél kellene az a változtatás. Mert szerintem nem. -
geogabcsi
tag
Sziasztok!
TM beállítás Synology DS212j-n. Admin mappán belül van a TM/Downloads mappa, aminek jogosultságot adtam, írásra olvasásra. Itt
hol van ez?
Majd nyissuk meg a Putty nevü programot a számítógépen.Így lépjünk be SSH-n.Majd adjuk ki ezt a parancsot:vi /var/packages/transmission/scripts/start-stop-status
Kilistázza a szöveget,keresd meg ezt benne
start_daemon ()
{
su - ${USER} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
Javítsd ki (Insert billentyű) Így:
start_daemon ()
{
su - ${ADMIN} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
Mentés és kilépés:"save&exit" (INSERT módban "Esc", majd ":", és "x") Kiegészítve Von Alban fórumtárs észrevétele alapján.Köszönet érte! -
moooooo
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Adott a régi nasom Syno DS112 1db 4TB hddvel, kevés volt a helyem és kitaláltam hogy veszek egy új nast Syno DS218Play, és beleteszem az egyik régi hddmet 2TB (NTFS).
Múlthéten olvasgattam hogyan tudom áttenni a komplett rendszeremet, úgyhogy összeraktam az új nast, és vártam a csodát.
Ehhez képest leformázta a 2db hdd-t minden figyelmeztetés és válaszlehetőség nékül, (HDD1 a 4TB synos particiós volt eddig is, HDD2 a 2TB NTFS). Lett belőle egy 2TB SHR particio teljesen üresen. Vissza tudom-e valahogy állítani?
2: a 4TB hddmen főleg filmek vannak illetve semmi pótolhatatlan kb 5gb képen kívül, egy könyvtárlistát kellene visszanyernem illetve azokat a képeket, EXT4re valami getdataback progit tudtok javasolni ha valami usb-rackre beleteszem? Ha nem sikerül visszanyerni a képeket akkor dühömben eladom a zsír új DS218Playemet
Visszatettem amúgy a 4TB-s Redet a DS112be és nem bootol fel a dsm.
Köszönöm a segítségeteket előre is.
-
atleticofan
csendes tag
Sziasztok,
Van egy DS115j NAS a tulajdonomban, amin ősrégi 2-3 éves DSM van rajta. Szeretném lefrissíteni a legfrissebbre. Mennyire fog használhatatlanul belassulni?
Van valakinek ilyennel tapasztalata?
Köszönöm Szépen előre is!
-
weeweew
csendes tag
Továbbra is fennáll ez a hiba nála:
DS letölti a torrentet, majd megosztja és x idő múlva fogja és beteszi az állapotát "hiba"-ba.
Hogy tudom javítani??? Segítsetek plíz.
szerk.: most is megy a seed 1.8MB/s, de csak a legfrissebb torrenteket hajlandó. Tegnapiakat és előttieket már nem, azok mind hiba állapotúak.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok.
A DS118-nál belehet állítani,hogy csak akkor keljen életre a hdd,mikor használni akarom a nast és utána hibernálja magát?Ha lehet,akkor hol kell ezt beállítani?Valamint az rendben van ha hibernálva van,akkor is villog a lan ledje?A 116-nál nem világított semmi más csak a kék led. -
gyugyo79
addikt
válasz
RockCNC #43444 üzenetére
Pld.
Telepíted az MC -t és belépsz ssh-n és azzal elég jól lehet nézegetni.
Vagy be mountolod egy könyvtárba és akkor akár File Station, vagy Sambán át gépről.Azon a köteten van amire a DS-be be van állítva (X= kötet szám):
/volumeX/@download
Ugyan ez USB esetén
/usbshareX/@download
De azt hiszem külső meghajtónál a @download az nem is rejtett hanem látszódik..MC tölthető a synocommunity -sektől.
A mount futtatható feladat kezelőből vagy ssh alól stb.
A parancs így nét ki:
mount --bind /volumeX/honnan /volumeX/hova
Ha már nem kell:
umount /volumeX/hovaTehát ha kettes köteten van és a kettes kötet tehát volume2 és az azon lévőTorrent mappájába szeretnénk nézegetni akkor:
1. csinálni kell egy bármilyen nevű üres mappát a példában ez DL_mappa lesz.
2. Feladat ütemező->Létrehozás->kiváltott feladat->F.Def.Szkript
Általános fül:
Feladat neve: Mindegy pld.: MountDL
Felhasználó: root
Esemény (mindegy mert nem engedélyezzük) Rendszer indítás
Fontos, hogy ne engedélyezd
Feladat beállítása
Parancs futtatása:mount --bind /volume2/@download /volume2/Torrent/DL_mappa
OK
Megjelenik a listában egy MountDL feladat. ezt ki kell választani és futtatás.
Kész lehet a File Stationbe stb-be nézegetni a @download tartalmát.
A 2. pontot megismételve lehet egy másik feladatot csinálni más feladat néven aminél a parancs:umount /volume2/Torrent/DL_mappa
Ezt futtatva lecsatolódik ...Ugye amik változnak azok :
Ha az első köteten van a DS ideiglenes mappája (@download) akkor nem volume2 hanem volume1 és így tovább ahova felcsatoljuk lehet bárhol tehát az is lehet volume<akármennyi> -n a lényeg, hogy hozzatok neki létre egy üres könyvtárat.
A hova pontos eléréshez lehet a File Stationt használni jobb katt a létrehozott mappán és tulajdonságoknál a helynél mutatja sőt kimásolható így az elgépelést is el lehet kerülni.Ha ssh-n keresztül futtatná valaki a parancsokat akkor (bár gondolom azoknak egyértelmű), hogy sudo kell elé
Azt hiszem kb ennyi. Persze vannak még megoldások / lehetőségek
-
Csabroncka
addikt
válasz
BullZeye #43443 üzenetére
Első lépés: vezérlőpult/fájlszolgáltatások/ NFS engedélyezése
Második lépés: megosztott mappa/szerkesztés/NFS engedélyek
Javaslom, hogy először ne tartományt hanem csak a HTPC-t tedd fel
csak olvasás (NFS-en minek kellene írás), squash: nincs hozzárendelés, Aszinkron és csatolt almappához rublika pipa
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #43419 üzenetére
Nem értem mi a titka ennek az NFSnek. Beállítom, hogy bárki aki a helyi hálón van, érje el.
HTPCn Kodiban ehhez képest NFS-ben látom a megosztott mappát, de belemenni nem tudok.
Volume1/Pictures ott van, de access denied a logban, és nem enged belemenni.NFS nem arról szól, hogy beállított tartományon belül bárki bármikor bemehet és használhatja a mappákat? (Admin csoporthoz rendeli elméletileg automatikusan)
Kínomban már írás/olvasás jogot adtam mindennek ami szóba jöhet.
Admin nincs tiltva, írás olvasás és minden jogot adtam neki./Volume1/Pictures
Eddig látja is, belemenni nem enged már Kodiban, itt megáll.Error log
20:15:19.126 T:6060 DEBUG: NFS: Context for 192.168.0.150/volume1/Pictures not open - get a new context.
20:15:19.157 T:6060 ERROR: NFS: Failed to mount nfs share: /volume1/Pictures (mount/mnt call failed with "RPC error: Mount failed with error MNT3ERR_ACCES(13) Permission denied(13)")
20:15:19.158 T:2936 ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting nfs://192.168.0.150/volume1/Pictures/
20:15:19.158 T:2936 ERROR: CGUIDialogFileBrowser::GetDirectory(nfs://192.168.0.150/volume1/Pictures/) failed -
kgymac
őstag
válasz
dancsuri #43439 üzenetére
esata hdd ház + esata kábel. Elvileg több hdd-t is támogat, Borisz76-nak van egy cikke a külső eszközös tárhelybővítésről (sharkoon 5lemezes ház), [olvasd el].
Külső eszközként fog megjelenni, nem volumeX néven, bár nem próbáltam, szerintem nem lehet róla torrentezni. Az egész partíciót egyben fogja megosztani, hasonlóan az usb-s hdd-khez. Több partíció esetén több megosztás lesz.
Nem syno (xpenology) alatt lehetne varázsolni, hogy belső hdd-(k)nek lássa a dsm -
dancsuri
veterán
A kérdésem:
van egy DS218+ om, a külső satás csatlakozóra kötött vginyóra lehet-e torrentezni? ha igen, mi kell hozzá a satás vincseszteren kívül? (milyen kábelek?)
Kösz -
Borisz76
nagyúr
válasz
gaben75 #43437 üzenetére
Pár alkalmazás a fotós és mentős dolgokból :
Cloud Station Backup
A Cloud Station Backup egy biztonsági mentési szolgáltatás, melynek segítségével számos különböző kliensszámítógépen lévő fájlokról készíthet biztonsági mentést egy centralizált Synology NAS eszközre.Cloud Station Drive
A Cloud Station Drive alkalmazás segítségével az interneten keresztül szinkronizálhatja fájljait Synology NAS eszköze és számítógépei között, így mindig naprakész adatokkal dolgozhat, amelyekhez egyszerűen hozzáfér. Fájljait internetkapcsolat nélkül is megtekintheti és szerkesztheti. A rendszer az internetkapcsolat helyreállása esetén az összes módosítást automatikusan szinkronizálja a Synology NAS eszközre és a számítógépekre.Photo Station Uploader
A Photo Station Uploader alkalmazás segítségével egyszerre több fényképet és videót is feltölthet számítógépéről a Photo Station szolgáltatásba. Az alkalmazás miniatűröket készít a képekből, a videókat pedig a számítógép hardverének feldolgozási funkcióival magas minőséget garantáló formátumba konvertálja, így nem veszi igénybe a NAS eszköz rendszererőforrásait. Egyszerűen jelölje ki a feltölteni kívánt fájlokat a Windows Intézőben vagy a Mac Finder alkalmazásban, és kattintson rájuk jobb gombbal.Hyper Backup
A Hyper Backup segítségével biztonsági mentést készíthet adatairól és LUN-jairól, valamint több biztonsági mentési verziót is megtarthat, így a fontos információk mindig kéznél lesznek, és könnyen nyomon követheti őket. A Hyper Backup ezenfelül leegyszerűsíti az adatok és LUN-ok visszaállítását is.Moments
A Moments intelligens fényképrendszerezési funkciójának köszönhetően Ön bármikor előveheti kedvenc emlékeit.Photo Station
A Photo Station egy online fényképgaléria, amely profi fotósok számára készült: lehetőséget kínál a fényképek hatékony rendszerezésére, a fájlok menet közbeni elérésére és megosztására, az ügyfelek visszajelzéseinek fogadására, de ezeken felül is számos hasznos funkciót kínál.Én régebben a Hyper Backup-ot próbáltam ki....
-
gaben75
tag
Sziasztok kedves hozzáértők :-)
Adott egy PC mappa tele fényképekkel ezt szeretném menteni a NAS-ra ez milyen programmal oldható meg legyjobban? Azt is szeretném hogy mind a két lemezen legyen belőle egy másolat ezt meg lehet oldani egyben vagy ez két külön process lenne?
Az alany egy DS216 Play.
Ha lehetne akkor egy picit szájbarágósan (próbálkoztam már de valahogy nem az igazi lett az eredmény).
Vagy ha van valahol erről egy jó magyar leírás azt megköszönném.Köszönöm szépen
-
gyugyo79
addikt
válasz
WaterWave #43423 üzenetére
Az, hogy megváltoztattad nem egyenlő azzal, hogy nem elérhető.
Ha pont ezt írja, hogy
"Internetről elérhetők a helyi hálózati szolgáltatások..."
az egy nesze semmi fogd meg jól ...
Mert ha legalább leírná, hogy mi az.Bármelyik szolgáltatás ami olyan és fut elérhető általában (ha nem tűz falazzuk ki), hisz azért futtatjuk DE az nem mindegy, hogy pld. a routerbe is rá van e irányítva egy port mert igazából onnantól lesz egy esetleges probléma bizonyos szolgáltatásokból és az általuk használt portból.
Az MC-t jól írtad az csak egy program. Az nem fut szolgáltatásként, azzal ilyen baja biztos nem lesz
-
Dello79
aktív tag
Még mindig ezzel küzdök ... Adott NAS II -amiről az adatokat szeretném interneten keresztül a NAS I. re menteni heti 2x kb. A nasok közötti távolság nem lényeg de amúgy 50km
A 22-es portot nem szeretném port forwardolni biztonsági okokból.. van úgy lehetőség átírni..megadott portszámra .. a szoftveren belül.. de úgy meg nem működik a backup. Van erre valami megoldás ?
Nincs lehetőség a DSM 5.2 szoftverét frissíteni 6.1.7 -re valamint a Hyper Bakcup program se megy fel a DSM 5.2 -re...
..
-
Ez a DSM 5.2 beállítási lehetőségei : -
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #43427 üzenetére
Nem éri meg
-
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #43425 üzenetére
HiMedia q10 Pro pl... Nekem is ilyen van, és még nem izzasztottam meg, pedig 4k 10bit 60hz hdr minden van ami szem szájnak ingere....
-
Csabroncka
addikt
Sz.tem egyáltalán nem kell off-ba tenni, mert szervesen kapcsolódik a NAS funkciójához. Érdemes átmenni és átolvasni a médialejátszós topikot.
Röviden: mind kép minőségben, mind hangban ég és föld a különbség egy beépített szoftver és a célhardver(erre optimalizált szoftverrel) esetén.
Gondolj csak nagyon egyszerű dolgokra:
kép: én úgy tudom, hogy jelenleg nincsen kadenciahelyes lejátszás egy TV-ben sem.hang: HD-MASTER vagy ATMOS hangok felejtősek
szoftver: a médiaeljátszó számos esetben részletesebben testre szabható, bár személyes véleményem szerint talán ebben van a legkevesebb különbség.
felirat: felirat formátumok végtelen lehetősége
NAS mint célhardver végtelen tárolási és elérési lehetőséget biztosít az egész család számára akár egyszerre.
Inkább utóbbi a lényeg, hogy nem akarnám, hogy filmlejátszás közben ne lehessen torrentezni, vagy képeket nézegetni.
Persze oké az én esetemben egy mezei 216j-ről van szó, de látod itt mindent meg lehet oldani, a fórumtársakkal egymást között még biztonsági mentésünk is van - pl számomra felbecsülhetetlen családi képekről....
Most egyébként igazán nehéz jó médialejátszót venni (3D, 4K-ra), FHD korszakban egyszerűbb volt a választás, főleg azért mert a DUNE nagyon eltalálta azt a szériát (ezzel is futott be).
A lényeg, hogy van különbség, akár még egy BD lejátszó is meglepetést tud okozni. Nem azt mondom, hogy egyből a boltba kell szaladni, de ha van rá ismerős révén lehetőséged, akkor egy teszt erejére legalább próbáld ki.
-
WaterWave
veterán
Ha ssh szolgáltatást kikapcsolom akkor jó... Nem lehet hogy ssh-n belül a speciális beállításoknál a titkosítási algoritmus alacsonyra van állítva és az a baja? Másra nem tudok gondolni.
-
WaterWave
veterán
Biztonsági tanácsadóban kaptam egy "alert" közepes veszély ranggal, miszerint:
Internetről elérhetők a helyi hálózati szolgáltatások...
Ez mi? Mert arra emlékszem hogy a Telnetes dolog volt az utolsó amit bütyköltem rakta meg a MC program, de a telnet portját megváltoztattam
Hogy orvosolom?
-
Multibit
nagyúr
-
la_cc
addikt
válasz
Csabroncka #43397 üzenetére
Eléggé offoljuk a topikot, de elméletileg milyen pozitív változást észlelnék egy külön média lejátszóval? Még mindig nem tiszta.
Jelenleg modem-router-nas kombóról mennek a TV beépített lejátszójával a filmek. Külön hangrendszerem nincs, de nem is igénylem.
-
BullZeye
veterán
válasz
Csabroncka #43399 üzenetére
Köszi, így már értem.
Egyenlőre Kodival tesztelem, ott elég volt SMB-t átírni NFS-re source fájlban úgy néz ki.
192.168.0.* beállítással ezek szerint csak az érheti el NFS-t aki helyi hálón van, kintről nem elérhető ezzel a beállítással, ugye? -
gyugyo79
addikt
válasz
smallmer #43413 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy van az oldalon külön RSS a Sorozatoknak meg a Filmeknek meg stb. amit le szeretnék szedni azt nem letöltöm a torrent fájlt hanem a megfelelő könyvjelzőhöz hozzá adom és a DS majd letölti a megfelelő könyvtárba. Mondjuk sorozatból amit heti szinten nézek szűrőt használok így a Sorozat mappán belül is egy általam elnevezettbe van már beletöltve ahogy felkerül az oldalra így legalább a KODI scrappere is jobban boldogul vele és a PLEXét se tudják az extrémebb elnevezéseket használók megtréfálni.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket. A problémám:
Torrentek letöltésére download station-t használok. Minden torrentet egy mappába tölt le a ds, tehát nem válogatom szét kategóriák(filmek, sorozatok,játékok) szerint.
Filmezésre a plex-et használom. Eddig minden rendben is volt. Szét szedte, hogy melyik sorozat, illetve melyik film. Mindig a jó kategóriába tette a plex, viszont az utóbbi időben sajnos van olyan, hogy sorozatokat berak a filmek közé és egyesével. Tehát mondjuk ha egy 20 részes sorozatot töltök le akkor a filmek között 20 darab sorozatrész jelenik meg mintha külön filmek lennének. Esetleg erre tudtok valami megoldást? Az is jó, hogy ha valami alkalmazás szétszedi méret vagy típus szerint két mappába a filmeket illetve a sorozatokat, csak ilyenről nem nagyon tudok. Bármilyen megoldást szívesen veszek.Köszönöm szépen
-
csizo
aktív tag
Sziasztok.
A DS118-nál belehet állítani,hogy csak akkor keljen életre a hdd,mikor használni akarom a nast és utána hibernálja magát?Ha lehet,akkor hol kell ezt beállítani? -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tegnap a Win10 megkapta a nagy tavaszi frissítést. Azóta a NAS-t össze-vissza éri csak el az operációs rendszer, legalábbis hálózati meghajtóként + a KODI is szórakozik.
Mit csináljak, mit állítsak át, hogy normálisabb legyen a kapcsolat? -
ezekiel
aktív tag
nincs valakinek survillance stationhoz licence-e?
udv. gyozo
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Külpolitika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- 2K Szép és csendes Gamer PC - Ryzen 5/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- Eladó keveset használt Rode NT-USB+ mikrofon
- Gaming PC I7-7700k, 4x8GB RAM MSI Z270A-PRO ALAPLAP
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest