Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BrandonXXV #17964 üzenetére
RAID0-nak abszolút semmi értelme NAS esetén. A RAID0 nagyon szuper volt arra, amíg nem volt SSD, és az asztali gépben két diszk volt RAID0-ban és azon volt a rendszer, valamelyest kiküszöbölve a fizikai diszkek lassúságát. (Persze az adatokat akkor is külön lemezen illett tartani.) No de egy NAS-ban??? Amelynek lényege az adatok megbízható tárolása? Azért a nüansznyi sebességelőnyért? Amit ráadásul csak a komolyabb NAS-ok esetén tapasztalsz meg (ha egyáltalán), mert a kicsit is gyengébb vasaknál aztán olyan minimális lesz az előny, hogy észrevehetetlen.
Vagy RAID1-et használj (SHR), vagy különálló köteteteket. Ne feledd, hogy ha különálló köteteteket használsz, akkor is meg tudod oldani a gyári backup programmal, hogy a fontos adatokat az egyik lemezről mondjuk éjjelente backupolja a másik lemezre. És akkor nem kell "elpazarolnod" egy lemezt, hanem van két különálló köteted, és mégis megvan minden fontos adat kétszer, max. egynapi cuccod veszik el.
Én speciel SHR-t használok, nekem minden fontos adatom tükörben van. Azt pedig, hogy a filmek és egyéb csacskaságok ne pazarolják a biztonságos tárhelyet, úgy oldom meg, hogy nekem az USB-n rádugott lemezre mennek a torrentek plusz azon van az első körös (napi inkrementális) mentés is. A többi kört most nem fejtem ki (tükrözés apámék NAS-ára hetente egyszer, stb.).
Szóval bármit, csak RAID0-t ne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Intel Pentium Processor E5500 2M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB
- Thermalright SST-AMD processzor rögzítő készlet - AM2,AM3,FM1,FM2,AM4 tokozásokra jó
- PS5 / PlayStation 5 / 825GB CFI-1116A (lemezes)
- Üres Cooler Master Elite 301 Matx ház
- 2x10W elektroncsöves SE-kapcsolású tiszta A-osztályú erősítő.Horn Mihály szakértelme.Audiofil hang!
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRCSÖKKENTÉS Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest