Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
Nekem nem irja ki sajna, hogy mennyi az atlag, csak kiszamoltam, mert 570 km utan meg volt benne az ora szerint tobb, mint egynyolcad tank. S ilyen meg nem volt

Calogero: szep atlag, s szerintem ezek a mai "komolyabb" automata valtok altal nem fogyaszt a kocsi tobbet. Vagy esetleg ez manualis modban volt?
-
_seth_
veterán
Tungsram Megalight H4
3e ft/pár... nagyon jó! Nekem bevált, philips és tungsram izzó volt benne szal eddig sem a cora féle xenon hatású alig látok valamit jellegű izzó de ez nagyon jó és nem is kerül sokba, szal egy próbát tuti megér. Ami még jó az az osram, abból is az ilyen + xx % fényerejűek. De azt mondják ez a tungsram egy kicsivel jobb, még a unixos is azt mondta, ja és Unix autóalkatrészüzletben meg is lehet venni.
-
Mr X
veterán
Jut eszembe, nem tudja valaki, Budapest XVIII. ker környékén hol lehet venni H4-es emelt teljesítményű izzókat első fényszóróba? Milyent érdemes venni, illetve hol mozog ezeknek az ára?
-
Mr X
veterán
A fogyival nekem ma volt egy kalandom. Fura volt, hogy hetek óta 10-et evett az 1.6-os Vectra városon kívül használva (M0). Már épp le akartam cserélni, mikor eszembe jutott, hogy letesztelem. Teletankoltam, lementünk vele asszonnyal Székesfehérvárra, kicsit bóklásztunk ott, aztán visszajöttünk Pestre. Az út falvakon át vitt, és volt benne város is. Hazaérve megint megtankoltam, és kiszámoltam az átlagot. Kiderült, hogy 100km-en 6.6-os fogyim jött ki, de az üzemanyagszintjelző szerint 9.5l.
Én mondjuk toltam is neki, ahol lehetett.
-
_seth_
veterán
Ködlámpában izzó cserélve... mekkora szívás egy ilyen csere ehh... nem lehet hozzáférni de most nem volt kedvem kompletten leszedni az első lököst bár lehet hamarab végeztem volna... na mind1 sikerült

GigaWatt 55 Ah => Bosch Silver 70 Ah
Egész szépen mutat a motortérben
Ennél nagyobb már fizikailag nem megy bele 
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Most jottem haza sielesbol, 4-en mentunk full csomaggal, tetobox-szal, s elegge megereztem a dinamizmus teljes hianyat
De eleg jo fogyasztast hoztam ki, max 100-al kozlekedve, sok falun at, illetve sok hegymenet felfele (1500 meterre) 570 km-t mentunk, s 6.6-os fogyi jott ki. A rendorokre nagyon vigyaztam
Jah, s irgalmatlan sok Skodat lattunk 
-
_seth_
veterán

Vectra... ma összeakadtam egy piros körbebrutálspoileres a vectrával oldalán matrinya... nyomta neki de kevés volt mint mackósajtban a brummogás
Persze csak azután nyomta miután megelőzött egy autót én pedig mindkettejüket megelőztem egyszerre
Nem tudom milyen moci volt benne 
-
_seth_
veterán
Na igen... hallgattam az autót alapjáraton csak a moci ment, majd hifi, fényszóró, ködlámpa, refi... azért a generátor rendesen megfogja... ha még klíma is lenne...
Ugyanakkor szerintem ha ilyen 200 körüli, kanyarban is 160 meg hasonlók nem lettek volna kevesebb is lett volna mint 7,56L/100km de volt így csak ezt az adatot ismerem
(már 1420km van benne mióta elkészült: múlt hét szerda 3 óra
) -
TasiA
senior tag
Na akkor kb hozza amit írtam. Viszont, ha kicsit nehezebb lenne +klímáznál az +1 lityi ugyan ezzel a vezetési stílussal. Amúgy szerintem teljesen korrekt. Nekem is ennyire szokott kijönni, ha csak kint autózok. Város átlagban 10, ha sok belváros nappal akkor ~11, ugyan ez klímával akár 13 -is, télen 10-12 között. Egyszer próbáltam, hogy csak 100-110km/h, jó 100km-en keresztül, aminek felét klímáztam 7,3l írt a BC. Hosszútávon nagyjából jól mér, de itt a városban felfelé csal.

-
TasiA
senior tag
Megmondom a frankót!
Általában a nagymotoros autók (2.0) hosszútávon 8 körül, városban 10-12. és ebből szoktak lehazudni 1-2 litert! Nem tom ez mire jó, szerintem az maguknak is hazudnak, mert jobb a 10 literes tudat, mint a valóság. Értem úgy, hogy hosszútávon nortmális tempó, nem tötyörgés 100-130 között, város alatt pedig VÁROST értek lámpákkal, forgalommal, nem vidéki jó nagy falut, ahol végig lehet menni 15 perc alatt az egészen. Legalább is szüleim is "városban" laknak, de ott mindíg kijövök -2literrel kevesebből. 
Na meg fogyasztás mérésnek én csak a tele tank, aztán rátankolást tudom elfogadni! Nem muszály üresre hajtani, 100-, vagy 200km után is lehet rátankolni. Az ilyen tankoltam 3000-éé aztán ennyit mentem, megint tankoltram oszt ugyan ott a mutató, meg a kivillant a lámpa és hasonlók nálam nem hiteles.
-
KrAt
veterán
Szasztok Opelesek!
Kukkantsatok be IDE, holnap lesz nagy kajálás meg hülyülés, gyertek minnél többen!

-
helkis
veterán
igazából nem lehet tudni mikor kell többet menni, ezért megyek kocsival, ill ha ügyfél jön akkor ezzel megyünk tovább, ha úgy alakul. persze vannak nagyobb távok is 120km-es körben mikor mi jön, csak épp azt próbáltam megmagyarázni, mitől ehet sokat..
átlagban még mindig olyan 8 körül jövök ki. ami ezeket figyelembe véve nem rossz, persze lehet mondani, hogy egy 2000cm3 kocsi eszik ennyit, igen de ideális kürülmények között, kiváncsi lennék 1hónapra kölcsönadnának egy ilyet, mennyit enne.. 
torokpuceráj next weekendre van betervezve, ill mindig akadnak hosszú pillanatok mikor megnyomom a pedált..
-
Tacso
aktív tag
Hát igen, én is 1.4et akartam, de ez volt kézenfekvő: az autót nagyszüleim használták, 4év alatt 16000 km-t tettek bele... kihagyhatatlan volt... relatíve olcsón kaptam megkimélt, jó állapotú autót...
Persze semmi sem tökéletes, áldozatok tettem: nincs klíma, meg ugye 1.2, de ahogy elnéztem a használt piacot, új autóra nem tellett, hitelbe meg nem akartam belemenni 22 évesen, mérlegeletem és végül megvettem tőlük. Azóta már 30000 felett van benne és most múlt 5 éves...
Ez a sok rövid táv biztos nem tesz jót a kocsinak, én 3km-ért biztos nem ülnék autóba, de lehet velem van a baj...
A helyedben lehet megpróbálnám a "kartonlapos módszert" (kartonlap a hűtő elé), meg mondjuk indulás előtt melegíteném az autót pár percig, hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot, na meg a fűtést nem használnám egyáltalán...
Szerintem jót tenne az autónak, ha 1-2 hetente meghajtanád, legalább 10-15km forszírozott tempóban, hogy a lerakódások kiégjenek
-
helkis
veterán
ja tényleg nálam is michelin 185-ös van fent..

sajna vagy nem nekem napi 3-3km-t kell mennem max, ha úgyadódik akkor hosszabb távokat is.. szivesen vettem volna anno 1.4-est vagy nagyobbat, de az akkori használtpiacon, a környéken, más töretlen, kevesetfutott kocsi nem volt, csak ez az 1.2-es..
ilyen télies időben mikor még Győrben (sík terep az egész) laktam ott 7-7.5l-el elment, a hőfokfüggés ott is megvolt.. ott napi 15-15km megvolt egyhuzamban, tehát nem szivatón "kellett" folyamatosan mennem, mint most. a 2000rpm csak pillanatnyi, eléri majd beáll 1500-1300-ra, miután elindultam 1100 majd 800-ra.. pusztán arra tudok gondolni, hogy jelenleg a lehető legegészségtelenebbül hajtom a verdát, ezért ez a magas fogyi.. de ha van tipp mit nézzek át, ne tartsátok magatokban..
-
Tacso
aktív tag
Szerintem Nálad ott valami gubanc lesz, mert nekem nem csinál ilyesmit a kütyü... (ugyanaz a kocsi, motor, csak már a 75Le-s változat)
Alapjárat nekem akármilyen hidegben 1500rpm, majd mire kitolatok a garázsból (12m) leesik 1000re, majd szép lassan 700fölött egy picivel megáll. A fogyi meg 7.6-7.9 között van ebben a hidegben, igaz én hosszabb távokon használom: napi 2*27km (10es út, majd végig Budán, majdnem Budafokig). Viszont én azt vettem észre, hogy ugyanúgy fogyaszt az autó,ha kitaposom a belét, mint amikor vigyázok rá és 2500nál mindig elváltok...
Na ezt magyarázza meg nekem valaki...
Mindez 185-ös Michelin téligumival.Szerk.: Nincs valakinek eladó 15", 8 küllős Opel felnije 4db?
Erre gondolok:
-
helkis
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
igazából a fogyi sokmindentől függ. ez a télies-tavaszias idő szvsz megszivatja az automata szivatót, kocsimon (1.2Gastra lassan 10éves lesz) azt vettem észre, hogy van egy tartomány (3-6fok) amit utál a verda, ezalatt pöccre indul, ill e fölött sincs semmi gondja, a kettő között néha 1 henger mintha nem indulna, automataszivatós alapjárat 1500-2000 között ugrál, ill checkengine világít, ekkor 3x-i restart-ra már jó. persze nem mindig jön elő a jelenség, és persze az is lehet, hogy valami gebasz van, de mindegy, majd ha mindig csinálja akkor komolyabban ránézetek. itt Veszprémben, rövid távokat menve a dimbesdombos-hegyes utakon, alacsonysebességű nagy forgalom mellett gyakorlatilag állandóan hideg mocival nálam még a 10l-is bekajálja..
a kritikus hőmérséklet alatt fölött vegyes távokat menve viszont 6l körül elvan.. ez van. kicsi opel, nem megy, de legalább sokat eszik 
-
t1
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
hehe máskor engem is elviszel egy pusziért?
LOOL... amúgy hát igen az a csaj 
-
-
t1
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
akkor lehet tegnap elött volt

-
t1
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
tegnap mentem haza a busszal, és a pályán jöttél el 2 haveroddal és Margit hátul ült

-
urban racer
senior tag
Jah! Ma meló közbe furcsa hangra lettem figyelmes... Néha koppan egyet valami jobb oldalt elöl... Olyan, mintha leérne a kocsi alja, vagy rossz lenne a lengéscsillapító. Néha kanyarban is hallani, mintha beleérne valami valamibe. Kitekertem a kormányt fullosan, de semmi sérülést nem láttam. Szerintetek?
-
t1
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
margit a fusionos ufo?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TasiA
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
Egye fene, azt megvárom!

Én nem vagyok házas!
Azok amúgy inkább ilyen lánykák nem?? A "csajoknak" már annyira nem vagány a stroboszkóp, meg a gizdul a moci.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Calogero
üzenetére
Hétfőn megyek szervízbe, pont a nem kötelező, de ajánlott 5000 km.után. Jelzem is.
Tuti kell legyen vmi gáz, mert amikor hajtottam, akkor sem evett 7,9-nél többet. Tankoltam a pálya bevezető szakaszán...csak pályán mentem, na jó 10km-ert mentem közúton is. De pályán 155km/h átlagsebességet számoltam a végén
. És akkor a bevezetőn megint tankoltam kijött 7,9 lityire. Most meg 3000 felé nem is pörgetem nagyon és 9 
-
Calogero
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
A 9 lityi ténleg sok....
Az én Astrám is meghízott 1200-1300 kg körül van.
Teljesen elégedett vagyok a fogyival város 7,2-7,5.
Mostanában csak autópályáztam vele. 96,65 liter benzinnel megtettem 1730 km-t
Bár nincs hajtva... Tempomat 100-110-re belőve. Kb ez az idelás tempo az Astrámnak max 130, de 150 fölött drasztikusan emelkedik a fogyim, főleg sportgombot használva Ilyenkor pályán a 8,0 - 8,5 a fogyi sport gombbal pedig 9 fölött van.1,7 Diesel Astráknál is voltak gondok a fogyasztással, nekik sikerült egy szoftver frissítéssel megoldani a problémát.
Én a szervízbe jelezném problémát.
-
V.Stryker
nagyúr
igen, nagyon súlyos a kicsike, de legalább van benne anyag.
(És vonjunk le 2kg-ot, mert lelopták a disztárcsáimat.
)Egyébként leginkább egyedül járok vele a 90 kilómmal, csomagok nélkül. Tudtam,hogy nem fog keveset enni. De a 9 lityi marha sok. Pláne,hogy 7-7,5-el elvolt 4000 kilóméteren át.Még úgy is ha csak városban mentem. Most még autópáylán 110-el sem tudom levinni.
-
TasiA
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
Ne villogjál, inkább KÜLD A PÉNZT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy milyen csajoknak lehet villogni A Vectrával??
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Most jövök a kútról. Mind a négy kerékben ugyanannyi volt 2,1bar. Gondolom az első kettő a súlytól tűnik puhábbnak.
Már tankoli se merek menni.
77km. után már háromnegyedig van a tank. Hasonló mutató állásnál ilyenkor olyan 110km-ert mentem minimum. 
-
urban racer
senior tag
Semmi baj, ez teljesen normális. Ha jó csajt látok, mindig villan a strobi, és gizdul a moci. Amúgy amióta benn ül mellettem Margit, azóta sokkal inkább megnéznek
Mutatnék Margitról képet, de nem műxik a képfeltoltő... Adiig várom a tippeket, hogy Margit kicsoda(vagy micsoda)
-
KrAt
veterán
Viszont észrevettem valamit, valaki magyarázza el plz

Alapvetően nyugisan vezetek, sőt. De ha hangosan hallgatom a zenét, akkor mindenkit tolok le az útról és mint az állat, úgy vezetek.. Miért?

-
KrAt
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Karbi egy D Corsában?

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Hétfőn 8-ra be vagyok jelentve már az 5000-es szervízre. Olaj és szűrők cseréje...na meg remélem kezdenek vmit a nyikorgó ventilátorral is.
-
parandroid
félisten
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem üt, egyenesbe ha elengedem a kormányt, akkor nem húz félre. Amit észrevettem,hogy rossz úton jobban ráz az autó. Bár ha lágy a gumi, akkor elvileg pont nem kéne ráznia ennyire. Vagy nem?

Milyen más oka lehet a fogyasztás növekedésének?
-
Petie
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
téli Kleber van most rajta, típust nem tudok
2.5bar van benne most. hóban kevesebb volt mert nagobb felület jobban tapadt. de most hogy nincs hó és jég, az utakon meg balaton nagyságú kátyúk inkább többet tettem bele ne bassza szét a felnit egykét nagyobb kopp 
#3937.
hát lapos gumi -> nagyobb tapadási felület -> nagyobb surlodás -> nagyobb fogyasztás.
de nem tudok pontos, számszerű adatokkal szolgálni
-
Petie
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
nekem is ezt mondták de én laposnak érzem a 2 bar-t a kocsimba :S nemtom miért :S
#3934: Read The F*cking Manual

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
RTFM?

-
V.Stryker
nagyúr
Láma vagyok bocsi, ez az első autóm, miből tudom,hogy mekkora nyomás kell legyen a gumiban? (Mintha a bal elsőm picit lágyabb lenne a többinél...de nem tudom,hogy mennyire kéne a kútnál felnyomni...)
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tanácsot kérnék. Van egy Opel Corsa 1.2, most léptem át vele az 5070 km-ert. Az elején olyan 7-7,5-ből vígan eljártam Pesten.(volt 6,8 is) Most viszont akárhogy kímélem, akárhogy idealizálom a fordulatot(2000-3000 között tartom a fordulatot), semmiképpen nem megy 9 liter alá a fogyasztása. 9-10 között fogyaszt vmiért még vegyes használat mellett is.
Mi a franckarika lehet vele?(Annyi bűnöm van, hogy pár hete kipróbáltam az M6-on a végét - GPS-el mérve 171km/h,óra szerint 180 - és akkor 70 km-ert végigjöttem 160-al. Ennyit hajtottam össz-vissz)
Jah, nekem is Barum téli papucsok vannak gyárilag.Teljesen jók.

-
Daywalker
addikt
Én most cseréltem elöl is lengéscsillapítót (piros állítható Koni - a hátsót már nyáron kicseréltettem), de ez gázos és olajos egyszerre (twintube). Szerintem kár ennyit lovagolni azon, hogy mi van benne. Az olajos szvsz könnyebben javítható, ha gond van, de...a lényeg, hogy jól csillapítson, ne essen be, legyen kellően kemény és ne valami gagyi márka legyen. Szerintem Koni, Bilstein és Sachs, Vogtland (nekik is a koni csinálja a gátlót asszem) Boge, Veitec és még egy két márka, amit érdemes megvenni (de Bilsteinből is van rossz széria). Ezek megfizethető áron vannak és minőségi cuccok. Esetleg érdemes csináltatni a Kárászynál, mert azok is Koni karakterisztikával készülnek.
Nos, visszatérve az enyémre (B Corsa): egyik gyári Boge gátlóból folyt egy picit az olaj és benyomásnál teljesen lentmaradt a szár. Mindkettő már elégkönnyen járt befele, kifele még elviselhető volt.
Mellesleg ég és föld a a különbség az új és a régi gátló közt, igaz, mint kiderült, az egyik oldalon teljesen gatya volt + én mindent kicseréltem a futóműben (szilentek, toronycsapágyak, kormányösszekötő rudak, gömbfejek) és kapott egy -35mm-es Koni rugószettet. Nos, még így ültetve is (amiből kb 2cm realizálható) sokkal kényelmesebb, mint a régi elhasználódott gáltóval és egyéb alkatrészekkel. A kanyarsebességről és a kasztni dőlésről ne is beszéljünk, érezhetően feszesebb, ezerszer jobb az úttartás.Más: sportkipuff...nos igen. Ez is akkor ér valamit, ha jót csináltatsz és ésszel. A hátsó dob max hangot ad, nem fog jobban menni. Hengerenkénti leömlő, kati le
középdob ki és kevéssé elfolytott hátsó dob
Na ettől lesz lóerő
Persze ez nem szabályos, tehát...megcsinálod szabályosan (igaz, semmi sem az műbizonylat nélkül! Remus rendszer TÜV vizsgával ajánlott
) mondjuk nagyobb átmérővel. Sajnos, ez sok esetben ronthat a teljesítményen, tehát csak okosan. Szerintem (nem reklám) a lenderkipufogó most az egyik legjobb. Normális ár, jó minőség és nem kazánlemezből dolgoznak. Nekem sajnos Janó csinálta, elég gyány lett a kivitelezés, a hangja olyan lett amilyenre kértem (csak ha nagyon tolom akkor hangosodik fel).Megint más: direktszűrő.
Én nagyon imádom egyrészt, mert mocskosul jó hangot csinál egy sportdobbal, viszont ennek ellenére én nem ajánlom. Akárhányszor feltettem, egy jó év után elkezdett az autó alacsony fordulaton veszettül rángatni. Ilyenkor visszarakom a papírt és fél év után kb. rendbejön, a rángatás elmúlik. Gyanítom elkoszolódik valami, pedig én mostam és olajoztam rendesen. Mondjuk lehet, hogy ha 500 km-enként olajozom, akkor nem lenne gáz, de az 5000km kamu, mellesleg a mosás és olajozás normális cuccokkal (én Sparcot használtam) nem olcsó. Ha motorélettartamra utazol, akkor inkább használd a gyári papírt. Tapasztalat. Azért sem ajálom, mert ha nincs airbox, akkor alacsony fordulaton gyengébb lesz a motor + meleg levegőt szív (ez annyira nem gáz, mint sokan állítják). Télen még éppen az a baj, hogy túl hideget szív még nem üzemmeleg motor mellett.gumi:
Ez megint olyan téma, amit nem lehet általánosítani. Más súly, más erők, más tapadás, más futómű. Tehát lehet, hogy egy mergán jó a Michelin mondjuk, de nem biztos, hogy már egy BMW-n nem lesz olyan jó, hanem még egy Barum is jobban fog tapadni. Egyébként a Barum jó gumma, főleg az árához képest.Na, kb. ennyi. Bocsi ha hossző voltam és velős, csupán azért írtam le, hogy az Opeletek a legjobbat kapja és ne dobjatok ki pénzt az ablakon a sz@rra

-
TasiA
senior tag
Nálam legalább is rengeteget jelentett a gyári olajosok gázosra cserélése. Mondjuk én rugókat is cseréltem, de a gátlót nagyon érezni. Monroe Reflexet szerettem volna, az még plusszban kicsit feszesebb, sportosabb is, de sajna sehol nem tudtak szerezni időre, ezért Sachs Supertouring lett, az meg annyira nem a sportolásról szól. Én ajánlom, ha csere, akkor gázos, esetleg valami sportosabb gázos.

-
TasiA
senior tag
Az sokmindentől lehet! Szembeszél az sokat jelent. A sport dob az meg magasabb fordulaton ad egy kis könnyítést, de sokat ne várj, 1-2 lóerő, azt meg nem érzed meg. Egy komplett rendszer az , amit már érezni is lehet, de ott is főleg inkább a hengerenkénti leömlő, ami sokat dob.
A Barum gumi meg valóban nem rossz, de sokszor 1-2 ezer forintal kerül többe a sokkal jobb, illetve neves gyártók ismert típusai. pl itt lehet nézelődni
-
-
szacsee
nagyúr
Tuning-nál csak pl .. D szűrőre és sport kipurendszerre gondolsz?
Hmmm. a régi szép idők, mikor 1-2 hétig políroztam a szívócsonkot a skodán..
Gátló alatt mit értessz? Lengéscsillapító, rugó, stab...vagy így összesen?
Mod: Nekem is bravuris-om van asszem...( vagy bravius...
)nem nézegetem, de volt az elődje is, ahhoz képest megváltás...pedig az 14-es alufelnin volt, most meg go back gyári acél... 
-
_seth_
veterán
Yokohamát nem ismerem de azt már írtam, hogy a barum bravuris jó gumi
(Continental tulajdona a barum...)[link] Bemutató róla
Ha tegnap a jobb1-en ültél volna mellettem akkor tuti at mondanád, hogy jó lesz a barum
Nekem tetszik nagyon, tapad, esőben még 160-nál is jó volt, most pedig, hogy kezd jobb idő lenni egyre jobb a gumi 
-
dokar
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
hali
nekem is 1.4-es F Astrám van.
igaz az enyém 16 szelep.amit lehet tuning szempontjából, az a szívó és kipufogó oldali fojtáscsökkentés és esetleg a chiptuning. ezzel adhatsz egy kis dinamizmust az amúgy sem lomha autóhoz (lásd könnyű tömeg és rövid váltó).
nekem se volt vmi nagyon jó az úttartása ezért az összes gátlót kicseréltem újra. ez sokat segített, de még így sem a legjobb, mert vad kanyarban könnyen megindul. nem nagy sebességnél, hanem akkor, amikor mondjuk 2-esben akarok kigyorsítani és ha elég éles a kanyar, akkor 50-60 körül kipörög az első kerék, mire egyből elkezd az autó orra kifelé úszni.
most majd a 175/70/R13-es gumikat cserélem le 185/60/R14-esekre.
-
szacsee
nagyúr
Üdv mindenkinek!
A PC-s kockulásnak lassan vége.
..mivel összetoltam a konfigom.
Most a vas jön..
Szal amim van az egy Astra F 1,4 SE motoros ( hengerenkénti befecskendezés 8 szelep)
Arra lennék kiváncsi, hogy tuning berkekben mit lehet tudni erről a kocsiról, motorról.
A forgalmi szerint 85 LE..átszámolva, lehet elírták, vagy elveszett belőle nemtom..
A kocsival nincs semmi problémám, jelenleg apróbb javítások lesznek rajta, utána meglátom mi lesz..
Egy kérdésem viszont lenne az Astra F tulajokhoz..nekem kicsit imbójgósnak tünik a gép, lehet felkeményítem a futóművet, de akkor meg elpattog a frankó magyar aszfalton..
.van valakinek olyan futóműve a vas alatt, ami stabil is és a magyar utakon nem pattog el? 
-
_seth_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Path of Exile 2
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem bírta tolni a sok levegőt maga előtt! Akkor lehet 1.8-as volt, vagy valami amatőr, aki nem érzi a fokozatokat. Az 1.6-az nagyon karcsú 100 fölött, főleg bojler tuningal.

meg a számláló is 10%-ot, már mindjárt máshogy jöttek ki az értékek. 

a kritikus hőmérséklet alatt fölött vegyes távokat menve viszont 6l körül elvan.. ez van. kicsi opel, nem megy, de legalább sokat eszik
LOOL... amúgy hát igen az a csaj